![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Kurde ten prezent dla tz to zawsze problem- mój to sobie napewno nic nie wybierze- bo "on nic nie potrzebuje" " wszystko ma" no i taka gadka z nim :-/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Lee😜
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok 190 g trzy razy dopiero zjadła, ale spróbuję chyba dziś między 160-180. Cytat:
Super 👏🏻 Ala i 👏🏻 mama za czadowe prezenty ![]() ![]() Cytat:
Tak mają te córeczki hehe cwaniarki małe, biedne matki próbują wkopać ![]() Cytat:
Ajjj nie jest kolorowo ![]() ![]() Cytat:
Ok to będziemy testerkami dziś ![]() Cytat:
Super pomysł z wizytówkami 👏🏻 Cytat:
Adka je rano kaszki, wolę butlę tak dlatego że tak jak pisałam bym ją dała w ciemnym pokoju i bym liczyła ze przy niej uśnie, a po kaszce to i tak cyca bym musiała pewnie. Cytat:
Ahh narobilyscie mi smaku z Black na tą marchewkę, tylko mój Tż oczywiście tego nie lubi i dla siebie samej się niechce robić zwykle. Cytat:
Poka te teksty! ![]() Cytat:
Hmm nowa praca a dziecko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Tak to moje postanowienie noworoczne ![]() ![]() Cytat:
My sobie kupujemy po szczoteczce do zębów - ja mu on mi i z głowy ![]()
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- No właśnie, ja teraz patrze i też mam całe opakowanie Bebilonu ale 1.. można takie dać z kaszką, czy nie bardzo?
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, dopiero nadrobiłam 😉 weekend minął intensywnie pod znakiem sprzątania. Zosia dała nam trochę czadu, źle się czuła po piątkowym szczepieniu. Dziś już ok. I tak jakoś nie było czasu na wizaż...
Nadrobiłam Was, ale tak tego dużo, że nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego! Gossip i Koperco, brawa dla Amelki i Alicji za nowe umiejętności 😉 Madzixx, troszkę nie dziwię się Twojej koleżance, z tego co pisałaś wiele przeszli z Malutką... Moze nie mają lekarza, który by potrafił poprowadzić ich córcie? Bo lekarz/polozna powinni na samym początku instruowac rodziców co do podstawowej pielęgnacji i postępowania z dzieckiem (wizaż tu wcale nie jest konieczny,hehe). Co do noszenia na rękach to jestem zdania, że są dzieci, których nie trzeba nosić... A są i takie, które muszą być noszone, bo jeśli leży i płacze z bólu to ciężko nie przytulic i próbować uspokoić. I uwierz, że po akcjach kolkowych jak dziecko zapłacze to od razu bierzesz na rączki, bo jak jesteś młodym rodzicem to nie potrafisz odróżnić płaczu z bólu a płaczu innego rodzaju. Szał prezentów widzę! Tym samym przypomnialyscie, że czas już się zabrać za ten temat! 😉 Ha! Widziałam top10! I aż dziw, że się zapalalam! No ale niestety nie jest już nas dużo... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Koperko-brawa dla Alicji
![]() Moja to odkąd sie zorientowała, ze pełzanie jest szybkim sposobem na przemieszczanie to na czworakach jak jest to sie tylko buja przód tył albo siada z tej pozycji :/ Domima-ja zakładam czapę i mam gdzieś włosy ![]() A zabawka to wieloryb Lamaze, z którego grzbietu i paszczy sie wyjmuje kolorowe chusteczki Bird-o ktorej Tatiana ma drzemki ? U nas druga była na spacerze 12:10-12:50 a teraz na trzeciej znowu bojkot :/ Zjadłam na obiad pierogi z Lidla z gęsina, kasza jęczmienna i żurawina, matko jakie to dobre ![]() Musze sie pochwalić bo mamy pierwszy mebel do naszego nowego gniazdka ![]() ![]() ![]() I do Ikei ma zajechać po krzesełko do karmienia ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
Black śniłaś mi się....
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzixx, a może spróbuj ją troszkę przeciągnąć i później położyć na pierwszą drzemkę, to automatycznie druga tez później wypadnie i trzecia już nie będzie potrzebna. Zosia ma tylko dwie drzemki. Dziś np.wstala o 6:30, drzemka o 10:30-12, i teraz od 15:15 i pewnie obudzi się koło 16:30 i do wieczora juz acive baby 😉 spać dopiero po 20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Odebralam chlopcow i dalam obiad. Mala wreszcie tez wstala i umylam okno u nas w pokoju. Tak wiec mam juz wszystkie czyste
![]() ![]() AGNIESZKA ja swojemu portfel kupilam bo ma taki paździerz rozwalony ze az wstyd .. VIOLA jak pila i bylo ok to teraz tez raczej powinno ![]() MADZIX ja jakos tak mam ze ogarniam to sprawnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łącze się w bólu bo Filip też dzisiaj mega marudny ... nie chciał iść na drzemkę tylko płakał i płakał i obudził się po 30 min i znowu płakał aż usnął na kolanach i odłożyłam znowu do łóżeczka, nie wiem może w końcu zęby..ale maruda straszna... ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Portfel fajny pomysł na prezent, tylko mój Tż akurat ma , nie dawno kupowany ;-) ale Twój na pewno się ucieszy ;-) Podpowie któraś z tym mlekiem czy 1 (mleko początkowe) mogę dać z kaszką czy nie bardzo?
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Aga, Tż kupie pantofle i kartę pamięci, także prezenty użyteczne 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
VIOLKA - ( AGA
![]() "Dziec☠ko jest☠chodzącym cu☠dem, je☠dynym, wyjątko☠wym i☠niezastąpionym.”☠Ph il Bosmans "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka."☠Dante Alighieri "Nowonarodzone dziecko jest jak początek wszystkiego - jest spełnieniem oczekiwań, nadziei i marzeń." Eda Leshan "Dziecko wydobywa z nas miłość, troskę i czułość, które z upływem lat pokryły się kurzem." F.M. Wightman "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, ze od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley "Dziecko jest pięknem ludzkiego bytowania." Jan Paweł II "Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie." Julian☠Ejsmond "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat." Janusz☠Korczak " Dziecko jest źródłem nadziei. Mówi ono rodzicom o celu ich życia, reprezentuje owoc ich miłości. Pozwala również myśleć o przyszłości. " Jan Paweł II |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11
Cytat:
Kiedys mówiła, ze byli prywatnie u pediatry, wiem, ze maja z nim tez kontakt tel ![]() Mi lekarz nie udzielał żadnej instrukcji tylko położna ![]() Ja wiem, ze mieli ciężki start i wszystko rozumiem ale wczoraj ta Mała naprawde nie płakała w lezaczku tylko tak kwekala i tak samo na brzuszku i zaraz na ręce poszła Sprawdziłam z ciekawości na zdjęciach , ze jak Ala miała 7tyg to juz wysoko główkę trzymała na brzuchu a tamta 8tyg i główka na bok z jękiem..jak ma ćwiczyć jak nie leży na brzuszku ?:/
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-12-14 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale u nas krótkie drzemki, więc nie porównuj ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Usnęła o 16:05 uff ![]() ![]() Ala dzisiaj wstała 7:40 i o 9:30 zasnela bez najmniejszego problemu do 10:20 takze była juz senna. A o ktorej chodzicie na spacer przy takim układzie ?? ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas lekarz i polozna doradzali. Polozna kazała iść nam na spacer juz w pierwszym tygodniu pobytu Zosi w domu, a pogoda była paskudna, Mała wczesniak... Ubralismy odpowiednio i nic się się stało 😉 ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Kamilove, proszę poratuj jeszcze raz linkiem do tej owieczki, bo chciałam ją kupić a zapomniałam jakiej jest firmy...jak się nazywa...😉 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pisalas kiedys, ze sie staracie o własne M? Udało sie? ![]() U nas do zakupów do domu to jeszcze troche czasu ale teraz taka okazja była i zal było nie brać ![]() Co do mleka to jak masz zamknięte op to mysle, ze ok ![]()
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas są dwie, Szymek w pewnym momencie też już nie dawał położyć się na trzecią.
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas za taką owieczkę robi kotka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, u nas pies i kot wyczuli bezpośrednie zagrożenie zdrowia i życia i nie zbliżają się do Zosi. Papugi jeszcze cwaniakuja, bo w razie draki odlecą i po sprawie, potrzebuje coś co się będzie ruszać a nie ucieknie za szybko 😉😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze moze oni nie odrozniaja placzu od 'gugania' :/ a co do glowki dzwigania to moja za cholere na brzuchu nie chciala lezec i glowy nie dzwigala a potem nagle sama zaczela ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Mloda poszla na drzemke a firanki juz wisza. Mam labe i ksiazke poczytam ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Koperco brawa dla Ali!
Tez ciekawa jestem co tam zamowilas. Black zazdroszczę, że Ci tak zjadl! Domima fajnie Ci pospal Olaf. Mi już wieloryb doszedł i reszta |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myslisz, że nie je bo ząbki czy tak po prostu? Cytat:
Dzięki. Zapisze. Byłam dziś w aptece :/ Cytat:
Może warto spróbować czegoś bardziej standardowego? :P ![]() Cytat:
Czapka i w drogę. Siedząc w domu tylko nastrój sobie pogarszasz Cytat:
Nie będzie ![]() Dla nas łóżeczko przydaje się na wyjazdach a teraz sluzy za kojec Cytat:
Zasialas ziarnko i teraz ciekawość nas zżera hehe Cytat:
U nas Julo je kaszke na noc i noce bywają super lub do d..y. Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Cashmere-nie wiem, w czw jeszcze bez żadnego problemu poszła spac o 15:30 i do 17 spała. Teraz tez jeszcze spi.
Zobaczymy ![]() Viola-ja tez pewnie bede dawać mleko na noc, bo u nas jedzenie łyżeczka działa pobudzająco ![]() Maz kupił dywan tymczasowy ![]() Moze pozniej sie przyda gdzieś ![]()
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Madzixxx - dobrze że mojego dywanu nie widziałaś. Mam psa wiec wiesz ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.