![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Super Kasiulka! Przybędzie nam jeszcze jedna kobieta do kompletu. Może przyszła wizażanka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Super Kasiulka, gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ja kompletuje ciuszki od 56 do 62, mama radzi mi żeby za dużo nie kupować w tak małym rozmiarze bo dziecko szybko rośnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po USG i wiem już że to chłopczyk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Płatku przyjmij moje szczere gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() moj TŻ zrobil mi dzis super niespodzianke kupił łóżeczko dla dzidzi takie sliczne z baldachimem w slodke kolorowe misiaczki kupil tez przewijak i statyw na wanienke .Wanieniki nie kupil bo niewiedzial czy kupic fioletowa czy rozową i postanowil to ze mna uzgodnic ![]() ![]() Pozdrawiam i całuje
#126 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, że z Twoją córeczką wszystko wporządku. Ja walcze z grzybicą, fatalnie się za mną wlecze. Lekarz przepisał mi już trzecie globulki i jakieś maśći. W ciąży jest to bardzo ciężkie do wyleczenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Płatku - gratulacje
![]() ![]() Malinka - ja tez przechodziłam infekcje ukł. moczowego niedawno, musiałam brac antybiotyki (Keflex czy jakos tak) - pomogły szybko, juz po kłopocie, tyle ze efektem brania antybiotyków była wznowa grzybicy... no ale tą przypadłosc mam praktycznie non-stop w ciaży, od samego początku. Powinnas oprócz antybiotyku brac preparaty typu Lakcid - mają działanie osłonowe i są całkowicie bezpieczne w ciazy, no i jogurciki, Actimelki itp. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Płatku gratuluje
![]() Wczoraj jak pisałam kupilismy łóżeczko. Jak to zobaczył dzidek - czyli mój tata to stwierdził że on tez coś musi wnuczce kupić. I kupił. Wózek. Tym sposobem mam w pokoju łóżeczko, wózek i na dodatek ogromniastą choinke po świętach. Z prezentu jestem bardzo zadowolona. Dostałam Mikado Discovery i mam nadzieje że będzie sie dobrze sprawować. Teraz to już tylko na porodówke zostało mi jechać bo wszyscy nie mogą się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Płatku, ode mnie tez szczere gratulacje! Cieszę sie ze w końcu sie zdecydowałaś i poszłaś do prywatnego lekarza, no i ze teraz juz wszystko wiesz! Macie juz jakieś "imię na oku?" No i ze z Dzidzią jest wszystko cacy!
Kurcze Joasiu, powiem Ci szczerze, ze macie nieźle tempo! My dalej w lesie, no poza tymi 3 ciuszkami. W tym tygodniu mamy zamiar znw coś "zukypywać" a i z mamą wybiram sie w piątej na mały "obchód", więc na pewno coś mi i jej wpadni i w oko i pewnie do koszyka! My z łózeczkiem jeszcze czekamy, o cały czas u nas choinka, a ze termin mam dopiero na 26.02, to pewnie łóżeczko pojawi się dopiero pocz. lutego. Szczerze mówiac zal mi rozbierać choinki, bojest taka ładna, poza tym u nas pełno śniegu, klimat iśćie świateczny, jak z Narni, wiec tym bardziej szkoda się pozbawiać tego pięknego nastroju. Jeszcze co do rozmiaru ubranek, to też mi sie wydaje, że rozm. 56-62 sa chyba najrozdądniejsze. W mniejsze, tak jak pisała joasia, dzidzia moze się nie zmieścić. Poza tym nawet jak kupi sie wieksze, to za miesiąc juz będa dobre. Kurczę chyba muszę sie pośpieszyc z tą moja wyprawką, zostało mi 7 tyg. a ja sie cieszę z 3 koszulek....a gdzie cała reszta?! Joasiu, super wózek! no to całuski i do usłyszenia! ![]()
#131 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ja chce mieć wszystko wcześniej przygotowane, został mi w sumie miesiąc i nie chce tak na ostatnią chwile za wszystkim biegać bo też nie mam siły żeby wszystko np. w jeden dzien załatwić (wczoraj to padłam juz o 18, wszystko mnie bolało). Z moim mężem też zresztą tak jest że więcej go w domu nie ma niż jest (urok posiadania firmy). A jakbym mu zostawiła wszystko do kupienia na czas mojego pobytu w szpitalu to sie założe że co chwile by dzwonił co ma kupić, w jakim kolorze itd. Normalnie dziecko we mgle. ![]() Zresztą ja juz taka jestem że lubie mieć wszytko wcześniej przygotowane niz na ostatnia chwile się denerwować. Jakoś im bliżej porodu tym mniej się go boje. Powiedziałam sobie że jak tyle kobiet przez to przeszło to przecież nie może to być aż tak straszne bo później to nikt by się nie decydował na kolejne dziecko! Cóż poboli ale przecież to tylko kilka-kilkanaście godzin. A są ludzie którzy zmagają się z bólem przez całe życie i też jakos sobie z tym radzą. Wiem że musze sie nastawić maksymalnie pozytywnie bo inaczej zwariuje. Obym też jak przyjdzie co do czego nie spanikowała. Licze że instynkt weźmie górę i będe umiała nad sobą zapanować. Nawet pogodziłam się z myślą o ewentualnej cesarce. Co ma być to będzie i tak nie mam na to wpływu. Dziecko jest w tym momencie najważniejsze. A Wy jak się czujecie psychicznie wiedząc że czas płynie nieubłaganie i że tylko kilka tygodni dzielą Was od spotkania z maleństwem? |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
mooj TŻ znoow mi dzis zrobil niespodzianke i kupil kilka komplecikoow ciuszkoow wszystkie w rozm 62 i 3 kaftaniki w rozmiarze 55 sa takie urocze
![]() ![]() ps dziekuje za słowa otuchy ![]() ![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Meme
![]() ![]() ![]() Dziaiaj kupiłam super spodenki ze sztruksu, są fajne obniżki w 5-10-15. Są superanckie grube kurteczki za 26zł, chciałam kupić, ale przesunął mi się termin na 31.03 i nie wiem czy jest sens kupować na pare dni bo kwiecień bywa często już bardzo ciepły. Mam tylko toche ciuszków i rożek nic więcej nie kupowałam, ale pod koniec lutego wezme się porządnie za zakupy, na koniec zostawie sobie tylko łóżeczko i wózek. Troche mnie dzisiaj znajoma nastraszyła, ponieważ urodziła trójkie dzieci w ósmym miesiącu, żadnej ciąży nie donosiła. Dzieci rodziły się zdrowe i nic im nie groziło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie boje tego "spotkania z maleństwem" jak diabli.... chyba nawet bardziej od samego porodu, bo tak jak napisałas Joasiu, poboli i przestanie, w koncu nie my pierwsze i nie ostatnie. Ale boje sie tego co bedzie dalej, czy obudzi sie we mnie instynkt macierzynski (wcale nie jestem pewna czy go mam), czy nie dostane deprechy (a mam do tego skłonnosci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze jedno dziewczyny- macie może cos takiego jak kurcze nóg/ lydek? U mnie sie ostatnio zaczęły, łapie mnie to cholerstwo w nocy przez sen i to tak okropnie boli ze budze sie z płaczem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulka głowa do góry! Ja najbardziej boje sie karmienia piersią. Juz kiedys o tym pisałam że na sama myśl mnie odrzuca. Ale chce spróbować. Co do depresji to nawet przy czarnym scenariuszu nie trwa to wiecznie i zreszta na początku mamy prawo czuc się zagubione. Trzeba się pocieszyć że nawet z tym jakoś sobie wszystkie kobiety daja rade. Mnie tylko przeraża połączenie moich studiów z macierzyństwem. Szkoda zmarnować bo to ostatni rok. Ale cóż najwyżej wezme dziekanke.
Matko od kiedy ja sie taka optymistką stalam? |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej obawiam się pierwszych dni z maleństwem w domu, gdyż zdecydowałam się rodzić tu na miejscu nie w rodzinnym mieście, więc będziemy sami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Mnie nikt nie bedzie pomagał, też jestem zdana na siebie i swoj całkowity brak doświadczen w opiece nad dziećmi
![]() Co do tych skurczów to widze Płatku ze jedziemy na tym samym wózku... zastanawiam sie co jeszcze z dolegliwosci ciążowych mnie dopadnie, bo jak na razie zaliczam książkowo wszystkie po kolei ![]() ![]() Ech ponarzekałam sobie, a teraz ide JEEEEŚĆ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko rozumiem doskonale Twoje wątpliwości, ale tak źle nie będziesz. Musimy myśleć pozytywnie przecież z niecierpliwością wyczekujemy na nasze maleństwa
![]() ![]() ![]() Ja też mam problemy z kręgosłupem, czasami jak nachyle się nad wanną to nie moge się później podnieść. Z chodzeniem też jest ciężko, nogi coraz bardziej bolą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
witajcie moje kochane
![]() ![]() KOORDE DZIEWCZYNY JA TEZ SIE BOJE! ALE NIE RAZ MYSLE JAKA ZE MNIE EGOISTKA ![]() ![]() ![]() DAMY RADE DZIEWCZYNY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#142 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jako, że już okres mojej ciązy dobiega końca, z dośwaidczenia mogę Wam powiedziec, ( a także z rad rehabilitantki ze szkoły rodzenia), że w przypadku nocnego skurczu nogi trzeba ją bardzo mocna napiąć i stopę wraz z palcami przyciągnąć w kierunku ciała- mnie naprawdę pomaga błyskawicznie. spróbujcie a nuż i Wam pomoże?
![]() ![]()
#143 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie - skorczony miesien najlepiej lekko na sile rozciagnac - chwile poboli mocniej ale za to blyskawicznie przestanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
O matko, ale macie z tymi skurczami! Ja mam wszystkie możliwe objawy łącznie z drętwieniem kończym ale skurcze mi nie dokuczają. Współczuje. Mojej córce to chyba kierunki się pomysliły i chce się pchać na świat górą
![]() Co do pomocy po porodzie to ja mam zupełnie inną sytuacje niż Wy. Mieszkamy razem z moimi rodzicami, więc swoja mame mam pod ręką, teściowa tez mieszka pare ulic dalej. Przeszła od stycznia na rente więc też bedzie mieć duzo wolnego czasu. Z jednej strony ciesze się ze nie będe sama i że będe mogła w razie czego na nie liczyć ale z drugiej tez chciałabym żebyśmy mogli w tych wyjątkowych chwilach liczyć na prywatność. już widze przed oczami te sytuacje: nie tak ubierasz, po co tak karmisz itp. Widziałam co przeżywała siostra męża. Przyjechali z małą ze szpitala i mieli nalot: mama + teściowa + babcia + siostra mamy. Tak źle, tak niedobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Joasiu moj brzuchol juz praktycznie siega do cycków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Marze o tym żeby załozyć spódnice i wyglądać w niej jak człowiek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja marze żeby włożyć moje ulubione dżinsy, mam nadzieje, że później się jeszcze w nie zmieszcze. Wczoraj wybraliśmy się do znajomych, ledwo wdrapałam się na czwarte piętro, dostałam takiej zadyszki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co tak sobie mysle ze jestesmy szczęciarami ![]() ![]() Pomyslcie o tych kobietach ktoore nie mają neta i są skazane tylko na siebie lekarza i kilka bab ktoore przeszly ciąze i je straszą ![]() jak dobrze ze mamy siebie ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płatku nie wiem jak Tobie ale ja jak sie troche na soba poużalam to mi to pomaga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.