|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Atrederm - CZĘŚĆ II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam oglądać efekty innych na zdjęciach... Bo pisać to dużo można, ale kiedy zobaczy się zdjęcie z poprawą to na prawdę jakoś aż milej Cytat:
I mam wrażenie, że zdecydowanie lepiej wyglądają na mojej twarzy niż AM, już bym do niego nie wróciła... Nawet ostatnio chciałam wykończyć opakowanie, nałożyłam, ale po krótkim czasie wyglądałam tak źle, że musiałam zmyć...
Edytowane przez Justink Czas edycji: 2016-01-27 o 11:11 |
||
|
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przy am mi to zajęło z pół roku.
|
|
|
|
|
|
#124 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wczoraj pierwszy raz nałożyłam wieczorem Avene Cicalfate krem. Jednak trochę treściwsza regeneracja mi się przyda, bo samo nawilżanie z Biodermy na te pierwsze dwa dni podrażnienia nie wystarcza. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Ja też się przymierzałam do zmiany AM na Pixie i nawet próbek zamówiłam 10 szt. Ale było mi tak ciężko zdecydować, że kupiłam kolejne opakowanie Anabelle Niestety u mnie też się minerały ważą po kilku godzinach, ale tylko parę dni po zastosowaniu Atre. Jak zrobię 4 dnia peeling enzymatyczny to już nie ma problemu.
|
||
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się trzyma dobrze, jedynie w miejscach, gdzie skóra "odpada" (a czasem mi się to zdarza w ciągu dnia), robi się pod spodem "plama" ze świeżej skóry i tam podkładu nie ma. Ale gdy tego nie ma, daje radę ![]() Ostatnio zaczęłam kremy BB nakładać gąbką za pomocą stemplowania i też jest okej, z kremem pod spodem dobrze nawilżają. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Minęło mi 5 miesięcy z Zorackiem, pora na małe podsumowanie...
![]() Atre działa silniej, efekty były widoczne niemalże od razu- przestały mi wychodzić pryszcze i gule. Nie szczypał, ale podrażniał twarz i powodował buraka. Zorac to jego przeciwieństwo- gorzej działa na pryszcze- dalej mi coś wyskakuje (czasem coś większego- nie wiem, czy to wysyp czy zapchanie, powoli odstawiam kosmetyki i obserwuję), trochę szczypie przy nakładaniu (jak za krótko odczekam po umyciu), nie powoduje zaczerwienienia i buraka. Największy plus Zoracka- przestałam się błyszczeć na twarzy a miałam z tym OGROMNY problem. Blizny i przebarwienia dalej obecne, tak samo jak zaskórniki otwarte. Sama nie wiem, który mi bardziej odpowiada- przy Atre efekty były bardziej spektakularne... Gdyby nie 2 opakowania Zoracka w szufladzie, to pewnie jednak wróciłabym do Atre. Podkładu nie używam, tylko korektora i pudru ryżowego. Do mycia twarzy Cetaphil albo Ziaja Fizjoderm, krem to Cetaphil. Próbowałam żelu aloesowego, ale mam po im wysyp małych krostek- chyba jestem uczulona...
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może spróbuję gotowych jakichś innych firm. Hmm ale to nie jest w takim razie normalne że mi się skóra bardziej przy atre przetłuszcza niż bez. Mam wrażenie że to z tej suchośći. Nawilżam kremem odżywczym ava, niby nie daje jakiegoś spektakularnego nawilżenia. |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyczyny nie poznałam, ale podejrzewał zbyt duże przesuszenie....
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie. To naturalna reakcja skóry.
|
|
#130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam swój pierwszy podkład w ten sposób i udało się Wprawdzie jest to domieszywanie, dodawanie kolorów, przyciemnianie i rozjaśnianie w kółko, ale opłaca się, idealny podkład pod swój problem i kolor ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Ja ze swojej strony na podrażnienia po atredermie i zaczerwienienia mogę polecić penaten. U mnie sprawdza się bardzo fajnie, rano skóra na prawdę jest taka uspokojona, lubię ten efekt
A cenowo wychodzi bardzo korzystanie...Cicalfate też używam, całkiem spoko, lubię go, ale bez szału ![]() U mnie kolorówka średnio sprawdziła, tzn fakt odcień fajnie można dobrać sobie, ale po opiniach spodziewałam się czegoś szałowego, a tutaj krycie jak dla mnie mimo dodania więcej składników kryjących nie było jakieś super, podkład średnio na skórze wyglądał... Ale fajna zabawa z robieniem go ![]() Od siebie mogę polecić wam też taki myk, żebyscie zamówiły sobie ze strony która ma parę marek podkładów mineralnych próbki każdego i zobaczycie która formuła będzie dla was najlepsza, bo to na prawdę nie ma reguły, szczególnie przy stosowaniu atredermu, to bardzo indywidualne cechy. |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używam właściwie tylko filtra Lirene, jak nałożę go w przepisowej ilości to mi bardzo dobrze nawilża twarz A nie chcę nakładać kremu jeszcze pod filtr, bo wtedy mnie już na pewno zapcha.A, i pod filtr jeszcze serum na HA
|
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) podczas stosowania atre i wtedy zaburza sie ochrona calej struktury (jestesmy podatniejsze na przymarzniecia, slonce moze nam plamy porobic itp.).
|
||
|
|
|
|
#135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy 3 miesiące kuracji mają sens. Powiem szczerze, że już nie chcę więcej.. po ostatniej aplikacji podrażnienie pojawiło się z opóźnieniem, ale z taką siłą, że mnie rozbroiło. Jeszcze miałam zaplanowany wyjazd i wyglądałam jak poparzona. Zatuszować tego nie mogłam, bo ani w płynie, ani mineralny nie dawały rady z takim łuszczeniem. Męczyłam się strasznie. Po kolejnych dwóch dniach jest już lepiej. Znów skóra wygląda znośnie i jak myślę, że mam ją znów katować to nie ma szans. Po tych 3 miesiącach kuracji jest poprawa. Chciałabym teraz zakończyć i przejść sobie na jakieś lżejsze leczenie z kwasami. Jaka jest zalecana długość kuracji? Zastanawiam się jeszcze ewentualnie nad innym retinoidem... Próbowałam już adapalen (w acneleku i epiduo) ale w sumie mocno bez efektów specjalnych.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa jeśli podrażnienie jest bardzo duże, ale skoro dałaś radę 3 miesiące, to nie było chyba aż tak źle. No i też jaki jest stan Twojej skóry, jeśli tylko mały trądzik, nieliczne przebarwienia bo to fakt, nie ma co męczyć skóry.. Ja bym pociągła jeszcze tą kurację, chociaż z miesiąc ![]() Innych retinoidów ja niestety nie polecę, nie stosowałam
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie przejrzałam trochę opinie (polecam blog mademoiselle eve - właśnie pisała ostatnio o retinoidach) i wszędzie czytam, że min. 4 miesiące kuracji... Zapisałam się do mojej dermatolog, porozmawiam z nią może o dalszym leczeniu tretinoiną, ale w formie kremu - Locacid. Próbowałyście?
|
|
|
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam już dosyć podrażnień, wysuszonej i przetłuszczajacej się skóry. Mam ochotę odstawić atre i więcej do niego nie wracać. Stosuje go głównie na blizny a to bardzo się długa droga i nie wiem czy kiedykolwiek będą a efekty. A mam już dość wyglądania fatalnie każdego dnia 😢
Edytowane przez 201611290914 Czas edycji: 2016-02-01 o 18:30 |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, a ja właśnie odwrotnie.... Sprawia mi przyjemność to, że widzę jak 'cos' dzieje się z moją skórą, cos innego... Przez tyle lat miałam taką brzydką cerę, przykryć tego niczym nie dało się, a jeśli juz to tylko na chwile i zaraz ogromne czerwone gule przeswitywaly: ( więc dla mnie teraz to co się dzieje to jest nic z tym co było wcześniej... I nawet jak pomyśle sobie ze za 2,3 miesiące koniec na lato.... To się boje
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Witam byłam dzisiaj w aptece i powiedziano mi ze wstrzymano produkcję atrederm u i zniknął z rynku nie wiadomo czy wróci.... czy ktoś ma informacje na ten temat?
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze nie udało mi się spotkać z dermatologiem, więc wczoraj po 8 dniach przerwy nałożyłam Atre. Tym razem palcami, a nie przy pomocy płatka kosmetycznego - zdecydowanie przyjemniejsza aplikacja. Dziś już nawilżam i odpuszczam smarowanie dzień po dniu, zobaczymy jak będzie z podrażnieniem. Mimo wszystko porozmawiam z lekarzem o zmianie na Locacid - zwłaszcza jeśli sa takie problemy z kupieniem Atredermu. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Usłyszałam to samo, pani w aptece wspominała coś jeszcze o tym, że UE nie podoba się jego agresywne działanie na skóre. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Mnie się nie udało do tej pory kupić atredermu a byłam już w wieeeelu aptekach. Na dniach skończę atre i będę stosować płyn robiony zapisany przez dermatolog.
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzeba się wybrać po receptę na kilka sztuk.
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
No niee... załamałyście mnie tą wiadomością o wycofywaniu z aptek
![]() A ja dopiero tydzień temu zaczęłam kurację!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malo to lekow agresywnych?
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie wielu osobom pomógł, Wiesz... i trądzik leczy i zmarszczkom zapobiega, a do tego jest tani. Może koncerny farmaceutyczne obliczyły ile kasy przez niego tracą i postanowiły wycofać.
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

Czego używasz?

przy am mi to zajęło z pół roku.
Niestety u mnie też się minerały ważą po kilku godzinach, ale tylko parę dni po zastosowaniu Atre. Jak zrobię 4 dnia peeling enzymatyczny to już nie ma problemu.

Przyczyny nie poznałam, ale podejrzewał zbyt duże przesuszenie....

malo to lekow agresywnych?