![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ludziom bez ambicji żyje się łatwiej?
Rany, ale na nią wsiadłyście. zupełnie nie widzę powodu-napisała jak jest u niej i że jest szczęśliwa, to chyba dobrze? Czy to niefajne lubić swoje życie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- oh proszę cię, wystarczy poczytać bloga żeby zobaczyć, że ona nienawidzi podróżować i nie podrózuje, panicznie boi się lotów samolotem, że dzieciak nie ma nawet dwóch lat (a kto na początku wątku powiedział: pewnie masz małe dziecko skoro nie dostosowujesz się do jego szkoły, que?) i jak wygląda ten przepych bogactwo i ukrywanie zakupów przed mężem z którym ma się wspólny budżet raz coś wrzucisz w internet = zostaje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Za to bardzo fair jest pogardzanie innymi i koloryzowanie rzeczywistości, żeby tylko udowodnić jakieś swoje tezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Yyy, ja się zaczynam zastanawiać czy to nie trolling, bo nawet na samym blogu występują niespójności, więc tym bardziej na forum można pisać, hm, niekoniecznie zgodnie z prawdą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Golgie, każdy zamieszcza o sobie w necie takie informacje, jakie chce. I udostępnia je komu chce. Jeśli podajesz linki do źródeł, w których zamieszczasz jakieś info o sobie lub prowadzisz publiczny blog to chyba trzeba się liczyć z tym, że ludzie będą to czytać, tak? Tu nawet do akcji nie musi wkraczać CSI Wizaż. Nie ma też nic złego w tym, ze ktoś lubi swoje życie. Ja latam calutki Boży dzionek ale jednocześnie nie obrażam tych, którym wystarczy do szczęścia przysłowiowa praca "from 9 to 5". I nikt by złego słowa Divine nie napisał, że woli żyć tak, jak żyje gdyby nie zaczęła wyzywać ludzi od korpo szczurków tylko dlatego, że nie prowadzą takiego trybu życia, jaki jej odpowiada. Bah, tak naprawdę chyba nikt by się nawet nią nie zainteresował. Teraz rozumiesz?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Konto usunięte
|
Ja mam po prostu ambiwalentne uczuca - niby laska koloryzuje żeby udowodnić swoje racje, więc to średnio fajne posunięcie, ale CSI wizaż też średnio fajnie się zachowuje przeszukując posty, i to też po to, żeby udowodnić swoje racje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sadze ze ludziom bez ambicji zyje sie latiwej ale nie lepiej. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hej, ciekawy wątek, chętnie przyłączę się do dyskusji, bo ja właśnie nie cierpię ludzi narzekających na swój los, ale którym brak chęci na zmianę. Dla mnie to jest właśnie kwintesencja braku ambicji.
Znam kilka takich osób, 1 - pracownica fizyczna, 2- świeżo upieczona mama z facetem ćpunem, 3 - 50 letni facet sprzedający ubezpieczenia. Wszystkie te osoby mają wspólną cechę, mianowicie każda rozmowa z nimi kończy się na "mój los taki ciężki, nie to co u ciebie, ty masz życie jak w madrycie, wszystko ci z nieba spadło". Każda z tych osób trwa w swojej sytuacji od wielu lat i każda ma wszelką pomoc, żeby pójść dalej. Głównym problemem 1 pani jest oczywiście praca. Po 10h, w dziwnych godzinach, czy szuka innej pracy? Czy przegląda ogłoszenia? NIE. Jak sama mówi chce zajść w ciążę i siedziec w domu. Już widzę, jak jej się poprawi ![]() Dlatego ja uważam, że ludziom bez ambicji, żyje się bardzo źle. Ambicja to dla mnie nie praca, nie rodzina, nie hobby. To jest dążenie do strefy komfortu i satysfakcji z życia. Jeśli dążysz do tego - jesteś ambitny - szukasz lepszej pracy, szukasz sposobu, żeby więcej czasu spędzać z rodziną, szukasz sposobu, żeby twoje dziecko mogło realizować swoje pasje, robisz wszystko, zeby zarabiać, albo żeby podróżować, dla każdego co innego. A jeśli ktoś jest poza swoją strefą komfortu i nie robi przez lata nic, żeby to zmienić, to dla mnie jest to brak jakichkolwiek ambicji i w ogóle mi takich ludzi nie szkoda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem czego, mam pewną pracę po studiach i będę miała własne pieniądze. Nie muszę nikomu zazdrościć cudzesów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
Strasznie zazdroszcze xddd ojojoj az mnie pupka boli tak ze siedziec nie moge ojojoj xddd magnaci szlachta elita smietanka xddd gdzie tam ja xddd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
No dobra przyznam się, zazdroszczę, Zawsze marzyłam o tym, żeby w wieku 21 lat siedzieć na dywanie z rocznym dzieckiem i schować chłopu kartę kredytową i potajemnie przed nim kupować perfumy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wizażowy Kot Igor
|
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Nie do końca rozumiem tę nagonkę. Wyznaję zasadę, że nic mi do tego, ja kto żyje, byleby nie krzywdził innych. Każdy ma własny sposób na szczęście.
Nie widzę nic złego w byciu w zajmowaniu się domem/dziećmi i braku pracy. Też bym chciała mieć tyle czasu wolnego, co ja bym mogła robić wtedy! Jednak chęć niezależności jest dla mnie ważniejsza. Ale ktoś może mieć inne priorytety i co w tym złego. Poza tym nie wiążę ambicji z posiadaniem większej ilości pieniędzy. Jestem w stanie sobie np. wyobrazić, że ktoś jeździ stopem po świecie, je zupki chińskie, śpi gdzieś w namiocie i jest z tego zadowolony ![]() Odpowiadając na tytułowe pytanie - tak, uważam, że ludziom bez ambicji żyje się łatwiej. Ja jestem wymagająca, nie zadowala mnie byle co i to mnie wkurza, bo muszę ciągle pracować na więcej. A tak to bym już dawno doszła do zadowalającego poziomu, osiadła na laurach i nie przejmowała niczym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
wiolączela. Zapomniałyście, że tego też zazdrościcie. Lancze na mieście. Jak w serialach hamerykańskich! I dywan też pewnie z tych lepszych.
tak mi brakowało pewnej osoby na tym wątku i proszę! pojawiła się! ![]() zawsze przyleci bronić głupoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Racja, zle sie wyrazilam. Bardziej mialam na mysli wscibskosc i chamstwo. Ciagle mnie zadziwia jak szybko banda kobiet rzuca sie na inna kobiete, jak hieny. Najwidocznie im taki uklad pasuje takze co wam do tego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wizażowy Kot Igor
|
OYE, nie przestajesz mnie zadziwiać. Do tego stopnia, że usunęłam opcję ignore. Z zawodowej ciekawości.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
jak zaczniemy ją rozumieć, to będzie dla nas bardzo, bardzo zły znak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Nikt na nikogo nie wsiadł bez powodu, czytacie w ogóle wątek, czy dopiero teraz na ostatnią stronę weszłyście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
Myślę, że ludziom bez ambicji żyje się łatwiej.
Ale ja bym nie chciała tak żyć ![]() Mam znajome, które np. pracują w spożywczaku albo jako sprzątaczki. Taka praca im odpowiada, nie szukają innej, nie chcą się dokształcać. I są szczęśliwe w tym swoim prostym życiu. A ja ciągle chciałabym rozwijać się, umieć więcej, wiedzieć więcej, itd. I czasem wydaje mi się, że ta ambicja powoduje, że nie czuję się do końca szczęśliwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Ja wiem czy zyje sie latwiej? Moze sie juz takie osoby przyzyczaily, ze nic wielkiego nie osiagna , nie zrobia w swoim zyciu. Moze nie maja talentow, wiary w siebie. Łatwo mowic zyje sie latwiej. Moze te twoje znajome ktore pracuja jako sprzataczka albo sklepowa juz sie poddaly, przyzwyczaily, za cos zyc trzeba a za minimalna na studia isc to raczej malo kasy, za cos zyc musza jak maja rodzine w dodatku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Ja przepraszam za wtargnięcie z wypowiedzią nie zupełnie a propo watku, ale użytkowniczko Motherdivine - czy masz świadomość że do tego aby mieć uprawnienia do oficjalnie zarobkowej gry na instrumencie musisz mieć ukończoną szkołę muzyczną II st. aby uczyć trzeba ukończyć studium pedagogiczne na wyższej uczelni (a więc trzeba studiować), a aby otrzymać pracę w zawodzie to nieziemsko zaiwaniać, gdzie i tak 80% absolwentów nie dostaje etatu, mimo że grają nieźle? Z Twoich postów ta wiolonczela wyłania się niczym hobbistyczne muzykowanie, a żeby myśleć o tym zarobkowo to niestety trzeba przejść przez ostrą orkę? takie pytanie od koleżanki po fachu
![]() Edytowane przez loczek88 Czas edycji: 2015-12-28 o 00:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.