|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdomni - jak reagujecie?
Szkoda, Zaleszczot, że tak mało zrozumienia okazałeś kierowcy tego autobusu. Złośliwie?
A jeśli zdarzyło się to nie pierwszy raz? I nie drugi, trzeci? Żul jechał bez biletu, wiózł ze sobą tłum śmieci, a dodatkowo - opóźniał odjazd. Jestem ciekawa, czy Ty na miejscu ww kierowcy zawsze byłbyś taki wyrozumiały. Całość dopełnia jakże dobra duszyczka, która życzliwie pomagała bezdomnemu trzymać wszystkich pasażerów w oczekiwaniu, aż wreszcie pojazd ruszy. Powinna mu - skoro taka pomocna - również bilet zafundować, ale co tam, niech się inni martwią. Ona pomogła. |
|
|
|
|
#122 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-01-16 o 13:29 |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to ten człowiek z makulatura zarabia grosze ciężką pracą, zbierając papier. Nie zebrze, co pewnie byłoby najprostsze, ale ludzie na prawdę biedni często nie mają odwagi prosić. I ja będąc tam też bym mu te drzwi otwierala.
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
o boże jak mi tacy żule działają na nerwy. Żule-bezdomni. U rodziców nie ma domofonu i kilka razy w tygodniu ktoś musi dzwonić po straż miejską albo samemu wychrzaniać za fraki delikwenta. Najlepsi są sąsiedzi, u których taki bezdomny nawet nasra na wycieraczkę, a oni udają że nie widzą (i nie jest to samotna staruszka itp., żeby się bała coś z tym zrobić). Non stop te same gęby.
M-c temu spotkałam takiego na klatce, kazałam wyjść to mi jeszcze napyskował. I oczywiście hrabia rozwalony na schodach, skacz przez niego jak chcesz przejść. Rodziców nie było, więc zadzwoniłam po sm, normalnie gdybym w ciąży nie była to bym mu chyba kopa zasadziła tak mnie zdenerwował ![]() Domofonu do klatki nie ma bo większość mieszkańców nie chce, paranoja. Nie wierzę w "normalnych" bezdomnych. Na osiedlu jest pawilon handlowo-usługowy, też wiecznie tam siedzą, a smród się niesie aż miło. |
|
|
|
|
#126 |
|
BLACK&WHITE
|
Macintosh,jak bym mogla to bym ci pomogla.
Ta sytuacja konkretna opisana przez Zaleszczotka nie powoduje u mnie bulwersu,ze bezdomny jechal na gape. I nie czuje sie frajerka,ze ja za przejazdy place a inni nie. Ludzie gorsze rzeczy robia zeby rozkminiac takie bzdety. |
|
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
Zastanawiam się tylko czy nie lepiej byłoby go wyprosić, a nie na siłę mu zamykać drzwi, jak już był w trakcie pakowania. Poza tym jak inaczej by się z tym zabrał? Przecież nie taszczyłby tego na piechotę kilka kilometrów, jak nie w ten bus by wsiadł, to w kolejny.
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdzcie sie do noclegowni Brata Alberta i porozmawiajcie tam z ludzmi to wam troche ten zapal porzadku opadnie wsztsrkie te teksty przypominaja mi akcje zakladania kolcow na chodnikach zeby bezdomi nie mogli w nocy tam spac |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mowie powaznie, idz do domow Brata Alberta i pogadaj z ludzmi a potem przyjdz i wypisuj swoje madrosci choc podejrzewam ze jestes mocna tylko w gebie i latwiej ci mowic ze wszyscy sa sobie winni i chleja, niz zobaczyc ze zycie nie jest dla wszystkich tak samo laskawe i latwe od poczatku Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-01-15 o 20:54 |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
kazdy z nas moze byc kiedys bezdomnym.
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
ten artykul sobie poczytajcie ludzie od idealnego zycia
zeby bylo jasne, jestem ateistka |
|
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nawet jeśli ktoś wyda zarobiona kasę na alko to co ? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wątpię żeby to na tobie zrobiło wrażenie bo już dawno podzielilas sobie ludzi na lepszy i gorszy sort, co? ![]() A co do makulatury, to jeśli ktoś tak ciężko ciula pieniądze to na ogół nie chleje na umor tylko zbiera na życie bo wstydzi się zebrać. To samo że zbieraczami puszek czy butelek. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-01-16 o 12:36 |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszystko jasne. Taka niby duża i mądra a nagle się rodzicami podpiera. Wracaj do piaskownicy i dorosnij i potem może będziesz miała coś ciekawego do powiedzenia. Jeśli bezdomny zarobił zbierając makulature i nie kradł to może chyba kupić co chce, prawda? Czy nagle tylko ty masz prawo mówić na co ma wydać pieniądze? Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-01-16 o 12:59 |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecinne strasznie, ale jeszcze cie życie pewnie nauczy że nic nie jest proste. Trochę pokory dzieciaku
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Regulamin chyba po coś jest i absurdalne jest to, że ludzie płacący bilety muszą podróżować niemal wymiotując, bo w autobusie na gapę jedzie śmierdząca osoba, a takie favianny jeszcze mają pretensje nawet do kierowcy. |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Konto usunięte
|
No i świetnie. Ja tam nic do takich ludzi nie mam, nie oceniam. Uważam jednak, że nie są lepsi od ludzi kasujących bilety w komunikacji miejskiej i ten obowiązek również ich dotyczy. Tyle.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5415756 3]No i świetnie. Ja tam nic do takich ludzi nie mam, nie oceniam. Uważam jednak, że nie są lepsi od ludzi kasujących bilety w komunikacji miejskiej i ten obowiązek również ich dotyczy. Tyle.[/QUOTE]
zgadza sie, ale od sprawdzania biletow sa kanary zdaje sie? a skad wiesz, moze pan mial karte miejska?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A skąd wiesz, że nie pierwszy raz ów pan pakował się do autobusu ? Może kierowaca go już znał i dlatego próbował mu uniemożliwić wtargnięcie do autobusu bo wiedział, że zawsze liczy na free ride ? |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ono oczywiscie wie na co ten czlowiek zarabial kase, na wode, oczywiscie!regulamin jest i kanar na pewno by sie panem zajal, ale widze ze ty bys sie najchetniej pierwsza zglosila do wskazania go do kontroli. Powiedz moze jak tam u ciebie z pisaniem kolokwiow? jak tradycja sciagania? bo wiem ze wciaz kwitnie w polskich szkolach, ale to przeciez jest ok, prawda? ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5415769 4]Mylisz się, od tego też jest kierowca. A skąd wiesz, że nie pierwszy raz ów pan pakował się do autobusu ? Może kierowaca go już znał i dlatego próbował mu uniemożliwić wtargnięcie do autobusu bo wiedział, że zawsze liczy na free ride ?[/QUOTE] moze. w takim wypadku powinien wezwac odpowiednie sluzby, bo to co robil bylo niesmaczne i chamskie |
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Apelujesz za p. Chmielewską żeby nie oceniać, a do oceniania rwiesz się, że aż Ci się żyłka napina Odpowiednie służby to kierowca powinien wezwać do tej 'samarytanki', która wbrew jego woli otwierała drzwi i opóźniała odjazd autobusu z przystanku. |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5415775 0][/COLOR]
[/COLOR]Apelujesz za p. Chmielewską żeby nie oceniać, a do oceniania rwiesz się, że aż Ci się żyłka napina Odpowiednie służby to kierowca powinien wezwać do tej 'samarytanki', która wbrew jego woli otwierała drzwi i opóźniała odjazd autobusu z przystanku.[/QUOTE] ja tylko aplikuje to samo lekarstwo widzisz, jesli ktos ochoczo ocenia to powinien nie miec problemu ze ktos inny ocenia jego wypowiedzi (czyli postepowanie), prawda?zalozmy ze kierowca wezwal policje, to co powie, ze dziewczyna otwierala drzwi, kiedy on zamykal pasazerowi przed nosem, ktory to pasazer mial juz czesc bagazy w srodku? Ona powie ze sadzila ze kierowca pana nie widzial, a tlumaczyc to musialby sie kierowca, bo zdaje sie ze zanim ten bezdomny nie wsiadl to nie mogl magicznie skasowac biletu nie bedac w srodku, prawda? jednak isnieje cos takiego jak domniemanie niewinnosci A jak kierowca uznalby ze mu sie nie podoba czlowiek z 5 walizkami i analogicznie by zamyklal drzwi, ktore ktos inny by otwieral to tez wszyscy byliby zli oprocz kierowcy? I nawet zalozmy ze ten pasazer probowal szczescia i nie kupil biletu, ale tego nikt nie wie, bo wszyscy mysla ze mogl miec karte miejska? Jedyna roznica, to ze mial gdzie sie wymyc, a jego bagaz jest elegancko opakowany... |
|
|
|
|
#149 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez czytałam ten artykuł i jak dla mnie chodzi w nim o to zeby nie oceniac ludzi spotykanych na ulicy.( w sensie bezdomnych zebrzacych bo tak na prawde nie wiadomo jaka taka osoba ma historie za sobą)
Flavianna szkoda Twoich nerwów. Bezdomni sa rozni dla mnie tez to jest jasne ale tutaj ciagle ładowani sa do jednego wora czyli bezdomny to żul alkoholik i na dodatek sra tam gdzie spi. Edytowane przez marianna144 Czas edycji: 2016-01-16 o 14:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

i wszystko jasne. Taka niby duża i mądra a nagle się rodzicami podpiera. Wracaj do piaskownicy i dorosnij i potem może będziesz miała coś ciekawego do powiedzenia.