![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ'tówki 2016
Tinker, strasznie dziwne to, co powiedział. I domyślam sie, że zabolało. Albo nie miał tego na myśli, albo dla niego to niestety jeszcze nie jest poważny związek. Ciężka sprawa, mnie byloby cholernie przykro. A jak się zachowuje jak jesteście obok siebie i osobno?
Ja sobie nie wyobrażam, że mogłabym powiedziec facetowi, ze mogłoby go nie być. Co więcej, w życiu bym tak nie poczuła...
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Zachowuje się ok i razem, i osobno. Nawet jak gdzieś wychodzimy z jego kumplami to mnie przytula, trzyma za rękę, całuje i takie tam. Ja raczej nie mam obiekcji, kiedy wychodzi gdzieś beze mnie, czasem piszemy, czasem nie. Jeździł na dyskoteki (on jest ekstrawertykiem, ja raczej lubię siedzieć w domu) i sam mówił, że wracał z nich dużo wcześniej niż koledzy (dyskoteka jest do 3 w nocy, on w domu bywał już koło 23 - północy, zaczynało się o 21) bo nie chciało mu się siedzieć beze mnie. Nie zmuszam go do spędzania ze mną 100% czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Mój z tydzień temu też palnął coś podobnego, że jak jesteśmy razem to czuje że wszystko ma, ale jak mnie nie ma obok, to jest mu wszystko obojętne czy piszę czy nie. Tylko on ma takie humory, gorzej jak baba z okresem
![]()
#124 |
Zakorzenienie
|
Faceci czasami są nieznosni
![]() ![]() Trzeba ich naprostowac ![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
No ja wiem czemu u niego tak jest, powiedzmy... na razie ma zakaz pisania do mnie jak ma humory
![]() ![]()
#126 |
Zakorzenienie
|
Racja
![]() ![]()
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Mojemu znowu "odbiło" tylko w dobrą stronę - wczoraj był aż do przesady romantyczny, a na dobranoc dostałam jeszcze megawkosmoswyczesanego romantycznego sms. Nie czaję. Zupełnie.
Ale to oczywiście miłe. Oj dziewczyny, jak ja bym chciała, żeby to było to ![]() Z resztą mój P mówił, że ślub chciałby brać w wieku 23 lat, czyli za 4 lata ;p. Ja uważam, że od zaręczyn do ślubu powinny minąć tak ze 2 lata. Więc jak mi się oświadczy za 2 lata to idealnie, hahahah Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-02-29 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Ja dawno temu też planowałam w jakim wieku chciałabym wyjść za mąż i nic z tego nie wyszło. Nie warto sobie planować czasu, jak już to warto się skupić na związku, żeby wiedzieć czy to na pewno to
![]()
#129 |
Konto usunięte
|
On jest z takiej rodziny, że wcześnie się bierze ślub, więc pewnie dlatego. Ma dużą rodzinę i wszyscy tak poniżej 25 roku życia brali śluby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Tinker, a mi sie zdaje, ze on to tak palnął o bez sensu, bo oni tak czasami lubią
![]() ![]() Mój TŻ stwierdził, że za 4 lata mi się oświadczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Mój na 2 spotkaniu mówił o ślubie i dzieciach
![]() ![]() ![]() ![]()
#132 |
Konto usunięte
|
Haha, ja też mojemu o dzieciach opowiadałam od początku a mianowicie - żadnych dzieci, zero dzieci, null dzieci, nigdy dzieci.
Myślę, że dotarło. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Na szczęście mój lubi dzieci
![]() ![]() ![]()
#134 |
Konto usunięte
|
Mój tak jak wspomniałam ma dużą rodzinę (każda ciotka ma minimum 2 dzieci, a ciotek i wujków ma kilkoro), więc z dziećmi jest zaznajomiony. Nie wiem, czy będzie chciał, czy nie, jest młodziutki. JEŚLI będziemy razem, a on za 5-10 lat będzie chciał to trudno, rozstaniemy się. Niestety w tej sytuacji nie da się mieć kompromisu.
Ale ja mu wytłumaczyłam czemu nie chcę mieć dzieci, myślę, że na chwilę obecną rozumie. Zobaczymy jak to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, żeby się dogadać w kluczowych sprawach i mieć to samo podejście i priorytety
![]()
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
_Tinkerbell, Ty też jesteś młodziutka, i może zmienisz zdanie
![]()
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodów jest bardzo dużo, począwszy od lakonicznych - nie lubię dzieci, po bardziej skomplikowane - sytuacje z przeszłości + "problemy" natury psychicznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jak zaczynaliśmy w liceum się z moim spotykać to zero tematu dzieci, ślubu itp. Zawsze mówił, że nie w głowie mu takie głupoty
![]() A ostatnio wyskoczył z tymi zaręczynami i już otwarcie planuje "jak kiedyś będziemy mieli dzieci to..." ![]() Tinker, drastyczne podejście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Nie każdy powinien mieć dzieci. Ja jestem właśnie taką osobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Szkoda tylko, że niektórzy zostają rodzicami wbrew sobie, a potem właśnie jakieś dzieci na śmietnikach, Sosnowce i inne patologie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja nienawidzę namawiania na dzieci...
![]()
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
No cóż, moja mama wprost mówi, że jakby dwa razy nie wpadła to by nie miała dzieci. Niestety dało się to wyczuć jak byłam młodsza i da się to wyczuć teraz, kiedy mam ponad 20 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Nie ma nic bardziej przykrego niż właśnie odrzucone dzieci, bo matki nie chcą, ale wpadły.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mam pytanie.
W tym roku kończę dwie szkoły - instruktora fitness (to jest zaoczna policealna) i robię licencjat z pedagogiki (żeby nie było, moja specjalizacja to resocjalizacja, nie ma nic wspólnego z dziećmi ![]() I tak jakoś błąkała mi się myśl po głowie, żeby zacząć coś jeszcze, coś fajnego... I znalazłam w ofercie mojej szkoły policealnej Organizatora imprez ślubnych. Jakoś tak uczepiłam się tej myśli. Uwielbiam planować i organizować (w planach organizacja imprezy niespodzianki dla P. na urodziny) i myślę, że sprawdziłabym się w czymś takim. Co wy na to? Spróbować od przyszłego roku? |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że próbuj. Nic nie tracisz, nie? jak Ci się nie spodoba to zawsze możesz zrezygnować, a ja jestem zdania, że trzeba poszerzać swoje horyzonty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jako organizator nie będę przecież robić za animatora zabaw. Z tego co widziałam na wątkach ślubnych dużo PM się decyduje zatrudniać nianie, animatorki, ale też robią kąciki dla dzieci z kredkami, specjalne menu dla dzieci - i to jest jak najbardziej ok. Ja tak bezpośrednio na tych ślubach czy weselach nie będę się zajmowała dzieciakami. Myślę, że organizator jest od tego, żeby doradzać i wskazywać rozwiązania. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Tinker, a nie lepiej zainwestować w coś, co można jakoś połączyć z dotychczasowymi kierunkami? Bo wszystko, co robisz jest z innej bajki.
![]()
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, to wszystko są roczne szkoły a ja muszę się uczyć żeby móc mamę pozwać o alimenty.
Po prostu chciałabym się tego pouczyć, traktuję to raczej jako dodatkowy kurs niż sposób na życie. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli i tak musisz się uczyć i nie masz innego pomysłu to czemu nie? Skoro Cię to interesuje przynajmniej nie bedziesz się nudziła na zajęciach
![]() A jeżeli przybłąka Ci się do głowy coś bardziej przydatnego do przyszłego roku zawsze mozesz zmienić plany ![]() Nie wiem czy mnie kojarzycie, ale co do mojego związku to już nie jestesmy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.