|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz.VIII
Cytat:
Na pewno fajnie byłoby żeby udało nam się wszystkim zgrać w jeden termin. W weekend to mi nawet lepiej, bo nie będę miała problemów z dziećmi. Jak tż będzie w pracy, to do rodziców podrzucę
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Kallina, Misia ja kupilam cos takiego..mam nadzieje ze bedzie dobre na wyjscie. W srodku ma dziury na pady wiec nie ma problemu z fotelikiem
http://m.vertbaudet.fr/Navigation/Pr...pId=4294911099 Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#123 |
|
Konto usunięte
|
misia880;- mozna to łatwo sprawdzić,
![]() ja pracowałam w dużej korporacji i dużo krzeseł lub części były importowane z chin a sprzedawane pod marką Firmy. I pokazywał gość zawiasy (chyba tak to sie nazywa, w bebetto są plastikowe, natomiast naprz. w baby-merc metalowe ) Trudno... ja dałam za wózek 500 i ma służyć jednemu dziecku, a z starszakiem jezdziłam starym chicco , uzywanym tez dał radę, mimo prostoty ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Aha!! rzeszowianki, co ze spotkaniem? ja w tygodniu moge was odwiedzić w mieście wojewódzkim ![]() Spotkajmy się, bo im dalej tym trudniej z tymi bebechami |
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie bez rozstepow, tzn nowych bo starych i owszem ma sporo. Ale nie ciesze sie na wyrost bo rozstepy moga wyjsc i tydzien przed porodem. Moja kolezanka sie tak chwalila ze u niej nic i w 37 bodajze tygodniu popekal jej prawie calutenki brzuch i boczki.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Stare to ja tez mam ale niewiele. Malo widoczne na udach. Najgorszy dla mmie jest celulit
caly tylek i uda Chyba po ciazy bede na dermomasaz chodzic bo nie wiem jak ten celulit zwalcze |
|
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też bez rozstępów, ale mam wrażenie że mój brzuch jest ogroooomny... boję się że coś mi wyjdzie, ale smaruję się non stop czymś -więcej i tak zrobić nie mogę
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2016-01-11 o 19:13 |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
A ja teraz zaczęłam się martwić moim porodem. Ciekawa jestem co mój ginekolog powie na ten papierek od okulisty.
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam wysoko na wew. stronie ud i na tyłku ale któregoś razu TŻ stwierdził, że raczej nie będę miała w ciąży, bo skoro do tej pory nie mam żadnego to chyba mam dobre geny ![]() Nadia, super że udało się z tą wizytą dzisiaj i że synuś zdrowy |
||
|
|
|
#132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dark
ja 10x bardziej wolałabym leżaczek niż kołyskę Cytat:
u mnie na razie zero i codziennie smarując się modlę się, żeby tak zostało. Cytat:
Cytat:
Choinka pożegnana, zamiataliśmy 3 razy, przy okazji tż odkurzył cały dom, ja umyłam podłogi i padam na twarz. Tak mnie te okolice bożenki napierdzielają jak stara baba normalnie.
|
|||
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie nastawiałam ani na CC ani na SN. Bo wiem, że życie zrobi tak jak chce i w ostatniej chwili może wyjść inaczej.
![]() I CC i SN mają swoje plusy i minusy. Ale czuję mały niepokój teraz.:P
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Martwisz się cesarką czy chciałaś?
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ok, już doczytałam
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia.
Się zestresowałam, że nie zapytałam nawet.
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
A to ja mam odwrotnie, na myśl o cesarce to aż się mi buzia cieszy
Lekarz zadecyduje co dla Ciebie najlepsze, przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz Kiedy teraz wizytujesz?
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2016-01-11 o 19:17 |
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że w czwartek mam wizytę, to od razu mu pokażę zaświadczenie i będę wiedziała na czym stoję.
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byle mieć kogoś do pomocy na początek. Wydaje mi się że cesarka to nie koniec świata, mnóstwo dzieciaczków tak się rodzi. Nie martw się na zapas, jaki by ten poród nie był to i tak będzie dniem przełomowym
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
ja dzis pol dnia przespalam albo czytam
ide spowrotem czytac watek pozniej nadgonie haha
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze żeby z małą było wszystko ok. Ja jakoś dam dam radę.
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
witam sie w nowym watku
![]() nadrabiam Was na biezaco dopiero z wieczora i jak mam sie do czegos odniesc to juz temat zamkniety hehe ja dzis walcze ze zgaga, wlasciwie od wczoraj kiedy polozylam sie spac (po tych buleczkach drozdzowych mnie dopadlo, chyba przecholowalam ) mala szaleje w brzuchu a ja ide szykowac obiad na jutro, zjesc kolacje i ruszam robic porzadki w szufladzie z moimi rzeczami ![]() dzisiaj wyslali wozek |
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój brzuch po pierwszej cesarce już nigdy nie wrócił na swoje miejsce. Pewne partie mięśni brzucha zostają nieodwracalnie uszkodzone, co wpływa na brzydką workowatosc brzucha do tego przez pół roku jest zakaz forsowania mięśni brzucha. Nie można więc za dużo ćwiczyć, ze względu na ryzyko pęknięcia wewnętrznego szycia. Do tego pas poporodowy też nie jest wskazany ![]() Pod względem powrotu do formy i ładnej figury cesarka to niestety dno Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
daj spokoj, chyba 90% moich koleżanek miało cc i sobie chwali. Ja nie wiem o co ludziom chodzi z tym bólem po. Grunt to dobry lekarz przy cc i żeby w odpowiednim czasie spionizowali. Znajome miały cc akurat tam samo gdzie Lewek. Mnie bardziej przerażają hemoroidy, nietrzymanie moczu czy rozciagnięta bożena po sn ale jak trzeba to trzeba :Pja chcę na razie sn bo chcę poczuć te emocje Kinga widzisz, a moje koleżanki po cc mają normalne brzuchy + blizna, która spokojnie chowa się pod majtkami i nie raz patrzac na nie na plaży nie powiedziałabym, że rodziły. Wystarczy spojrzeć np.:na profkl chodakowskiej kobiety super wygladają jak się wezmą za siebie, a nie jedna jest pewnie po cc.
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-11 o 19:56 |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, SN dużo bardziej boli, ale lepiej dochodzi się do siebie
żeby tylko nie pęknąć i nie być nacinanym.. Byłoby cudownie.Ja tez niedługo mam okulistę, zobaczę co mi powie.. Zapytam skromnie czy chociaż czasami mogę wracać do soczewek.. Byłoby super :-o
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, już się nie nakręcam.
YOLO.
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę po moich koleżankach po cc, że powrót do dawnej figury jest dla nich bardzo trudny. Wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie dziecka ale ciężko pogodzić się z dawnym brzuszkiem bez skazy. Jedna koleżanka miała cięcie pionowe i wygląda okropnie, jutro ma następne cc. "Tesciowa" mojego brata jest piękną i zadbaną kobietą ale oszpecona przez blizne, a nad nią nadmiar brzucha, który pomimo zdrowego trybu życia pozostaje bez zmian.
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
bo prawda jest taka, że można zdychać i po sn i po cc, brzuch można mieć sflaczały tak samo po każdym porodzie. Jeden poród będzie bajką, a drugi katastrofą. Jedni powiedzą, że ból jest nieważny, a drudzy jak np.:moja mama po 30 latach bedą nadal wspominać, że naciecie to była masakrrrra. A co nas czeka? Przekonamy się niebawem ![]() A figurę? To się da wypracować. Zawsze. Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-11 o 20:04 |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje mięśnie zostały uszkodzone i przez to brzuch oklapł. Ale ja jestem byłym sportowcem wyczynowym i może dlatego ta zmiana była dla mnie tak mocno zauważalna. W każdym razie po cesarce już nigdy nie zrobiłam brzuszków na najwyzszym ustawieniu atlasa, z 15 kg obciążeniem za plecami ![]() No i dodać tu muszę, że ja mam dwie blizny po cc. Przy drugim porodzie cięli w innym miejscu :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Na pewno fajnie byłoby żeby udało nam się wszystkim zgrać w jeden termin. W weekend to mi nawet lepiej, bo nie będę miała problemów z dziećmi. Jak tż będzie w pracy, to do rodziców podrzucę 

caly tylek i uda 

Się zestresowałam, że nie zapytałam nawet.