![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
![]() Ja się smarowalam mustela a teraz mam z ziaji mamma mije jak to skończę to chyba kupię olej kokosowy bo próbowałem u siostry i jest super. Chociaż uważam że najważniejsze to nawilzac skórę każdej z nas coś innego będzie pasowało. Co do butów i ubranek z Lidia nie mam doświadczenia ale kiedyś koleżanka zaciągnela mnie po koszule eleganckie bo w super cenie były a dużo w takich chodzę bo moja praca wymaga takiego stroju ale jakoś materiału była kiepska tak samo i zakietow więc jeśli z ubrankami będzie podobnie to kiepsko. I zastanawiające jest cena skórzanych butów za 40zl o ile dobrze pamiętam??? Chyba że w przypadku dziecięcych jest inaczej niż dla dorosłych??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
MADZIA jak zdrowie?
LALARE jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań to się nie nakrecaj ![]() RADENA dobrze ze czujesz się lepiej. Też czytam na telefonie, nie mam opcji wielocytuj, ale czytam dokładnie i jak mam coś którejś sensownego do napisania to odpowiadam jak widać ![]() FIAZO dobrze. Ze juz lepiej się czujesz ![]() MISIA a leginsow nie masz w tym rozmiarze z hm? MAJKELA zdrowia dla dzieci! Od poczatku ciazy mam 5kg na plusie. w 1wszek skonczylam +16. szybko zeszło:spacery po 7-10km 2xdziennie i 1,5roku na piersi. efekt -4kg do wagi sprzed ciazy rok po porodzie. ANNUSIA to sie Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#123 |
Zakorzenienie
|
Mam M legginsy ale w nich chodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dzieci seria LUPILU z Lidla jest super. I jakościowo i wizualnie. Z bucików mamy kalosze z ocieplanym wkładem i też są w porządku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Jak zwykle bezsenna noc
![]() ![]()
#126 |
Rozeznanie
|
witam się z samego rana, pisałyście o masełku z palmersa - dostałam je na święta od szwagierki i również tę oliwkę na swędzącą skórę z palmersa, balsam już miałam i ciągle używam, także używam całą serię
![]() ![]() ![]() jadę dziś do roboty zrobić listę płac, boooooo szczęśliwy dzien- Matki Boskiej Pieniężnej HAHAHAHA ;D
#127 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny-mamy 2-3-latków, pozwolę ze swojej strony polecić do zabawy z dziećmi "Rysowane wierszyki", "Zabawy paluszkowe"oraz "Przytulanki, czyli wierszyki na dziecięce masażyki"
![]() Miszkaaa, witamy z powrotem ![]() LaLaRe87, ja wczoraj miałam Matki Boskiej Pieniężnej ![]() ![]() Dzisiaj wizyta - połówkowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
dzień dobry ciężaróweczki
![]() Witam się 1 dzień na L4! ![]() Zważyłam się rano- niecałe 0,5kg do przodu od wagi sprzed ciąży. Majkela- a udawało Ci się po każdej ciąży wrócić do stanu sprzed? Mi się nie udało... zostało 10+ przez niewykrytą niedoczynność tarczycy po porodzie i mam już wizję słonia w lipcu... Kociak- no właśnie ja też do tej pory byłam buto-świrowa dla młodego, ale myślę czy po prostu warto. Widzę dużo dzieci w różnych butkach i jakoś polska młodzież platfusem nie stoi, co daje do myślenia ![]() Australia- dzięki za polecenie książeczek. Zakupię coś na pewno, bo od marca zostaniemy z Rafciem we dwójkę. On super mówi jak na niecałe 2-latka. Pełne zdania, całe piosenki śpiewa, kilka literek rozpoznaje. Ostatnio robił papa niani i mówi: "dziękuję za piękny dzień! " no mało nie spadłyśmy ze śmiechu ![]() Lala - nie ma to jak wypłata ![]() Miszka- gratulacje synka ![]() Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-01-28 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
![]() Kciuki dla wszystkich wizytujacych dziś ! ![]() Ja musze się zwlec z łóżka, zrobić jakieś śniadanie i jechać na zakupy. A pogoda taka zachęcająca na Mazurach ![]() Później ogarnąć chatę bo jutro wyjeżdżamy na cały weekend na chrzciny- mój mąż będzie chrzestnym . Boje się jak wytrzymam cały weekend poza domem, ale jeśli będę się źle czuć to wrócimy wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Ja też mam caly brzuch w rozstępach. Nie mam kasy na laser. Pogodzilam się z tym.... Mam wspaniałą córkę za kilka mcy syna.. Kremuje sie dbam a rozstępy pewnie i tak będą... Trudno. Nie mam na to wpływu
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
boze a ja 3 kg prawwie przytyłam ;( jestem załamana bo,jem wszystko normalnie jak zawsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja juz ok 4 na plusie, ale b sie ciesze z tych kg, przedtem jak mialam kryzys mdłościowy, mało jadlam i stałam w miejscu to sie bardzo martwiłam o maluchy :-( do koncaciąży to chetnie przytyję 15, wiadomo dwoje dzieci to mam nadzieje /chociaż małe szanse/ 6kg, plus dwa łożyska 6kg, wody plodowe itd, wiec u was powinno byc 12 na plus, wiec gdzie tam jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twój organizm sam czuje co ma robić - tym bardziej, że jesz normalnie. Grunt, żeby dzidzia miała wygodny domek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() No normalnie wystarczy spędzić jeden wieczór z książką zamiast z Wizażem i już 5 stron nadrabiania ![]() Ale dzisiaj u mnie ciepło, rano na termometrze 9 stopni, a tu feriowicze na narty przyjechali ![]() ![]() Ja mam dzisiaj po pracy wizytę i już nie mogę się doczekać. Nie niepokoję się od kiedy czuję ruchy, teraz tylko zniecierpliwienie zostało. Dzisiaj 1. raz założyłam do pracy ciążowe spodnie i przyznam, że głupia byłam że tak późno. Różnica kolosalna- nic nie gniecie, nic nie krępuje. Co prawda brzuch od razu wydaje się 2 razy większy ale co mi tam- niech widzą ![]() ![]() ![]() Ja w poprzednich ciążach nie dorobiłam się ani jednego rozstępu i teraz też nie zamierzam, chociaż często zapominam się smarować. Mam nadzieję, że geny mi sprzyjają. Do smarowania brzuszka używam i polecam masełko , które pierwszy raz ponad 10 lat temu przywiozła mi kuzynka, stewardessa z USA. Teraz jest ogólnodostępne w Pl., szczególnie na necie, chociaż w aptekach stacjonarnych też się spotkałam. O takie coś: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ter-creme.html Buty dzieciom na początku kupowałam drogie ale dobijało mnie to że czasami nie wystarczały na wet na cały rok ![]() Też się zastanawiałam jak się mają te drogie buty do prawidłowego rozwoju stóp. Ja z bratem nigdy nie mieliśmy żadnych wypasionych, co więcej zwykle używane po trójce kuzynów i mamy stópki jak ta lala ![]() miszkaa, witamy ponownie ![]() australia fajne te wierszyki ![]() olinka też lubiłam serię o ulicy czereśniowej ![]() Do zabawy z dziećmi w domu polecam jeszcze masę solną. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg., a drugiej ponad 15. Startowałam zawsze z 52 kg. ( mam 162 cm. wzrostu) i nigdy nie miałam potem problemów z powrotem do własnej figury. Nie martw się tym absolutnie!! Przytyłaś TYLKO 3 kg. Zobacz sobie do tego artykułu, tam jest taka tabelka ile należy/można przytyć w zależności od BMI przed ciążą. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_36379.html Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-01-28 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
No wiem wiem ale zaraz przebije magiczne 45 ktore nigdy nie wazylam i jakos mnie to przeraza :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Ja w 1 ciąży startowalam od 49 zakończyłam na rowno 70 cóż zrobic? Zrzucilam po ciąży. Będziesz i 50 wazyla to ciąża dziecko ma swoje wymagania wagowe przygotuj się na to psychicznie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wkurzają spodnie ciążowe. Przez panel na brzuchu starsznie wysusza mi sie skóra i swędzi. Mam w swoich starych spodniach wstawione gumki po bokach i zdecydowanie wole je zakładać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
A ja sobie kupiłam na allegro legginsy ciążowe, za 40 zł 2 pary z przesyłką i to był bardzo zły pomysł:-/ już mi się dziury porobily na szwach,mogłam od razu kupić te w h&m. A założone dosłownie raz... No cóż,będą koło domu
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Ja mam już 5kg na plusie. Zawsze byłam suchudelcem a te moje dodatkowe kg to tylko mi chyba w brzuch i delikatnie w cycki poszło ale się nie przejmuje po ciąży mam zamiar wziąć się za siebie i jeśli mocno teraz urosne wróci do figury sprzed. Jedzenie z głową i ćwiczenia dadzą radę, przynajmniej dużo chce spacerować z córeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
A te leginsy w hm są xs?
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No jesteś w ciąży, więc musisz się psychicznie przygotować na to, że przekroczysz te magiczne 45 kg., a raczej nawet 50 kg. ![]() Ale dziewczyny nie martwcie się. Z noworodkiem trudno znaleźć czas na leżenie i jedzenie, zawsze coś do zrobienia jest w domu. A samo karmienie piersią zabiera ok. 500 kcal/dobę. Nie ma się co martwić kilogramami teraz, kiedy nie za bardzo mamy nad tym kontrolę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja nie znalazlam. Ale S leza jak xs
![]() Ja dzis kupilam majtki L :O |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
A Ty misia jak stoisz z wagą? Ile przytyłaś w 1., a ile w 2. trymestrze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Teraz mam plus 14.5
A waźylam 51 przed ciaza. Najwiecej mi w 2 trymestrze przybylo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.