![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o 20.30 miał 39 stopni dałam paracetamol przed chwila mierze...a tu 38,7 i poprawiłam nurofenem...mam nadzieję, ze trochę ulży.... ta świńska grypa stracha pędzi.. despa pączkożerca- zaraz się okaże, że kupiła sobie 25 dag tych malutkich na wagę i sie szczyci;p;p I dziwi, że jej w cycki nie idą ![]() Ja wczoraj z K. smazylismy faworki..dzis zjadłam tonę+ 2 pąki;p;p |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Lidlowych zeżarłam 8, a one nie małe
![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Cześć
Dziś postaram się streścić ![]() Pani nie wiem jak to się stało. Powiedziałam, że my z Zuzia idziemy spać i żeby on też się kładł. Dałam mu Zuzi kolderke i zasnął. Sama się dziwilam brawa za fryzjera ![]() Sorce ubieraj ładnie i wygodnie. U nas teraz sukienki idą w odstawke, bo mała chyba przymierza się do raczkowania, tzn czworakowania bo do tyłu pięknie się przemieszcza. Parę sekund i już w drugim końcu pokoju. Najwygodniej bluzka/tunika i spodnie albo legginsy. Mam już kilka spodniczek na lato. Pewnie będzie już chodziła więc można poszaleć ![]() Widzialysta tą białą co ostatnio na fb kupiłam? ![]() Pociesze Cię, że Filipek miał tylko jeden taki dzień a niektórzy mają to na co dzień ![]() Jak Pchelka? Co w ogóle lekarz zalecił? Wrzuć jakieś foto do klubu ![]() Despa a o co chodzi z tymi 5-tkami? Że za wcześnie? To źle? K. na roczek akurat wychodziły 3 i 4-ki i jak miał 13 miesięcy brakowało tylko 5-tek. Kilka miesięcy przerwy było i wylazly chyba jakoś podobnie jak u Was. Co do paczkow, to pojechaliśmy do mamy a ona robi najlepsze na świecie więc skislabym jakbym nie zjadła. No ale nie mogłam. Znalazłam na mojewypieki przepis bez jajek i mleka i to co wyszło, pączkami tego raczej nie można nazwać. Ładnie rosło (prawie z michy wylazlo, bo akurat w tym momencie mała w dziki płacz bo głodna i śpiąca) już się podjaralam a od ręki odkleic się nie chciało. Ostatecznie mama łyżką wrzucsla na olej. Straszne kluchy wyszły ale z braku laku dobry i kit. Pozarlam z 8. Klementyna zdrówka Despa Wam też. Nie wiem co to może być. K. tez miał we wtorek wieczorem gorączkę, potem juz nic, w środę katar, wczoraj już nie ![]() Mogę się pochwalić? ![]() Dywan u babci ma moc (tu akurat po materacu smiga ale pierwszy raz tak ustala na dywanie a K. tez na nim pierwszy raz podniósł się na cztery). Do tego raz udało jej się usiąść z pozycji na czterech. Na razie tak niezdarnie, pod skosem jak Jaworowicz ale zdziwiła się dziewczyna co to sie wyrabia i nie wiedziała co dalej. Czy się przewrócić czy co a ja mało jajka z dumy nie znioslam. K.tak robił jak już raczkowal czyli coś ok 9-10 miesięcy. Chyba coś w tym jest, że dziewczynki są szybsze. Albo to dlatego, że drugie dziecko... Albo po prostu tak ma być ![]() No to się strescilam ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Monicca rodzisz?
Alliw odezwij się. Choć w skrócie napisz co u Was. Jak domek? Pewnie już bliżej jak dalej ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku, tak. Moja lekarka twierdzila raz ze to niemozliwe a dwa ze piatki kolo 2,5 rz wychodza. Ale wiedzialam, ze to mozliwe bo Zos BYou tez juz chyba piatki mial.
Ciezka noc za mna, mala przez to ze w domu, to nie spi, padla po kapieli o 20, ale obudzila sie 23:30 i do 2 dawala czadu, gadala, spiewala krecila sie. Masakra dzis bedzie. Zaraz ide w kimono w autobusie, bo sil witalnych mi ttzeba, a po pracy zaraz zabieram Oli na Kraine lodu, z orkiestra do Areny. Chyba ze tam sie kimne ;-) Kwiatek, brawa dla Zu !!
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Eee tam głupoty gada. U nas na pewno na.2 latka juz był komplet zębów.
Współczuję nocki. Kto siedzi z Emilka? Kurka nie mogę spać na plecach. Zastoje mi się porobily i boli. Buu
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie wiem jak ja cytuje, znów nie mam cytatów, zachował się tylko jeden ![]() Cytat:
![]() Nie piłam jeszcze takiego cuda ![]() ![]() Pani melduję iż M. też jeszcze nie był strzyżony i nie mam zielonego pojęcia kiedy to nastąpi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla wszystkich chorujących i gorączkujących dzieciaczków i dużo siły i wsparcia dla naszych małych alergików ![]() ![]() A któraś pytała o mufinki. Robiłam tylko z białą i zwykłą czekoladą bez milky way ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaaaa ale news! Gratulacje!
![]() ![]() Mówiłam, że ktoś musi zaciazyc bo jak Monicca urodzi to nie byłoby żadnej ciężarnej. Ale super! Cieszę się! Na kiedy termin? Czujesz się chyba nie najgorzej skoro jeszcze po mężu sprzatalas ![]()
![]() |
#130 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. lubi sie rozbierac sam ![]() ![]() Cytat:
![]() albo sucha bulka ![]() oby szybko wyzdrowial - duzo dzieci teraz chorych ![]() bez tv tez sie da zyc ![]() ladne tulipanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() M. na razie nie przejawia inicjatywy do ubierania - za to chetnie sie rozbiera ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję dziękuję ![]() ![]() Termin mam na 30 lipca. Teraz czuję się ok. Poprawiałam po nim ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Na razie tyle, bo zaraz musimy wyjsc, dzisiaj do urzedu z dzieckiem, obysmy dlugo nie czekali
![]() GRATULACJE! ![]() nie fosze, tylko zloszcze - bo przypisujesz mi nieprawdziwe intencje. nasz jezyk - moj i M., indywidualny, jak kazdej innej mamy - watpie, by kazda z nas rozmawiala tak samo - tez macie swoj niepowatrzalny jezyk. Znalazlam swoja droge i nia podazam, dobrze nam z tym. Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-05 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Achna wow gratuluje!!!
![]() Spokojnej ciazy ![]() Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
MBZ♥
|
Achna, gratulacje
![]() ![]() ![]() Moderna, pamiętam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
hej
![]() achna- gratulacje! zycze spokojnej ciazy ![]() kwiatuszek- tez sie tego boje.. w koncu przyjdzie taki moment ze Olaf bedzie chcial jesc to co Ewa a ja bede musiala odmawiac/ tlumaczyc/ zastepowac.. czyli chyba jednak burak u Was.. a gdzies nawet ostatnio czytalam ze jakies dzieciatko uczulal burak.. ale mnie juz nic nie zdziwi.. wczoraj dalam Olafowi wiśnie i okazuje sie ze tez nie moze.. za kwasne.. na szczescie zaczal pluc i nie zjadl za duzo (ale juz nowych pare plam wyszlo ;/ ) ja probowalam tez owocow i warzyw ze sklepu bio i tez uczulaly ;/ a co do reakcji to u nas wysypuje go- pokazuja sie nowe czerwone suche plamki- świąd, rozdraznienie.. co za tym idzie zle sypia.. no ale niestaty jesli chce urozmaicic mu diete to musze probowac.. ale masz akrobatkę! u nas Olaf szybszy od Ewy.. przedwczoraj złapał autko od Ewy i przeszedl pchając parę kroczków.. moze z 5 musze mu zniesc pchacza ze strychu i niech działa chłopak ![]() Moderna- probowalam ostatnio bo zabraklo mi koziego mleka i od razu go wysypalo.. nie duzo ale wyszly plamy.. czytalam ze mleko kozie mozna wprowadzic po 1rz (wczesniej sie nie zaleca bo nie ma kwasu foliowego i wit z grupy b) no ale co mam zrobic.. w nocy mleko musi byc.. jeszcze sie zastanawiam nad bebilonem pepti bo w polsce pil i dosc dobrze tolerowal (ale wtedy jeszcze nie byl na diecie) tu w niemczech cholernie drogie te mleko ;/ musialabym zapytac lekarke o recepte. po szynce wszystko jest ok. jest bezglutenowa i bez laktozy.. konserwanty ma ale sklad krotki.. od czasu do czasu moze przekasic ![]() Byou- Ty pączkowy pożeraczu! ja zjadlam 2 wieczorem i jednego dzis do kawy bo zostal ostatni.. ale wieczorem to juz nie to samo.. paczek musi byc swiezutenki.. to ja tez sie pochwale moje dziecko robi sisi na "duze kibli" juz dawno.. ale teraz robi tez dwojeczke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz język był zwykły, naturalny, szczery i spontaniczny, a w takie trudne dni nie mam pojęcia co robić. Tż twierdzi, że to antysystemowiec ![]() ![]() ![]() kolor treaz szary i szaro niebieski, meble naturalne drewno i białe- ale to jeszcze w naszej wspoólnej sypialni. Chcę uszyć pościel Fi, którą niedługo odziedziczy Zosia i będzie pasowała do kolorów w jej pokoju. Dla Fifka chciałam biały, czarny, drewniany i żółty na przełamanie ale widzę, że idą wszyscy w te klimaty. A dla Pchły myślałam nad kolorami roku 2016 ![]() ![]() Możnaby coś z tąd wybrać: http://allegro.pl/tkanina-bawelna-ma...943376587.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja w weekend zrobiłam niepoważne postrzyżyny - nadal wystarczające ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy z powrotem, szybko poszlo, nowe tablice rejestracyjne juz sa
![]() Ksiazeczki juz przyszly - kilka z nich juz przeczytalismy - M. chyba zachwycony Kicia Kocia ![]() ![]() Idziemy na niedzwiedzia super! Mam tylko ejdno ale - przejscie przez rzeke ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-05 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |||||
Wtajemniczenie
|
buahaha
ta nowa? taka rozkloszowana? ![]() Cytat:
![]() Pchełka ok, mam poczekać aż alergia zejdzie i szczepić szybko i tyle ![]() ![]() Wrzucę, wrzucę jak ją obfocę! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawo! Muszę grzechotki z piwnicy wnieść ![]() brawo również za "dwójeczkę" Ewy. Współczuję tych alergii, drżę na samą myśl co u nas będzie skoro już Pchła została "zaatakowana". Miałam koszmarny sen. Chrzciliśmy Zosię - moja nieżyjąca babcia (ongiś moher pełną gębą) nie chciała do kościoła wejść, jej córka na jakimś statku związana kajdankami pływała (ponoć za bluźnierstwa). Na zakrystii ubierałam Zosię - okazało się, że nie mam dla niej czystych jasnych ubranek. Zakładałam sukienkę od Kwiatuszka na jakieś ciapiate body i ciapiate rajstopki. Mój tata statkiem (!) płynął do naszego mieszkania, żeby przywieźć ubrania, które okazało się, że są brudne od ulewania, zapomniał opaski na łebek ![]() Aha...i zorientowaliśmy się, że knajpy na obiad też nie zarezerwowaliśmy ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-02-05 o 12:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |||||
Zakorzenienie
|
M. sie wlasnie wysrzela w kosmos
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Agatka, a u Was tez jest afazja? czy opozniony rzwoj mowy? Cytat:
a nie dotykala czegos ostatnio, co moglo na to wplynac? jakies srodki czyszczace moze? a moze to tylko sucha skora? ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdzie idziecie? Na niedzwiedzia? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miotle ![]() Cytat:
![]() (on daje sobie te banki postawic? ) ohh zjadlabym taka tone ![]() pokazesz? ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- ahhh zauwazylam widzac cytaty moich wypowiedzi, ze czesto zjada mi literki - mam nadzieje, ze wybaczycie niedbalosc ![]() Cytat:
![]() brawo dla Zu! ![]() Insta? ![]() a o co w tym chodzi? ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobrze rozumiem, ze Olaf nie dostaje zadnego mleka, ani MM ani KP? nie wolalabys tego specjalnego mleka na recepte? mi sie jakos mleko kozie czy krowie jako podstawa diety, kloci u jeszcze tak malego dziecka, ktore nie ma daleko rozszerzonej diety. Mam nadzieje, ze Cie nie urazilam - tylko glosno mysle ![]() konsultowalas diete z lekarzem prowadzacym? buzka ![]() Cytat:
![]() takie schematowe te opowiastki, ale nich beda, takie tez sa na pewno dziecku potrzebne ![]() Ksiazka "Idziemy na niedzwiedzia" ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No własnie..mam nadzieję, że K polubi, może Z bo uwielbia kotki ![]() Poza tym Tak bardzo cię kocham, Mały mis nie chce spać i na próbe Franklina "uczy się jeździć" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||||||
Zakorzenienie
|
Julka ma dziś pierwszy występ fortepianowy w kinie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() miotła , dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() Brawa za wyczyny gimnastycze Z. ![]() Cytat:
![]() nie ma takiego wymogu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moderna specjalnie okrasiłam wypowiedz emotkami, nic Ci nie przypisuje. Emila nic nie dotykała, nie zmieniałam proszku, nic. Wujek google mi podpowiadał, ze tez taki końcowy objaw szkarlatyny może być. A ona miała gardło czerwone- dla mnie laika bardzo ( bo zaglądałam do buzi)- dwa tyg temu, podczas pierwszego rzutu gorączki. Dla lekarki było ciut zaczerwienione. Ale przeszła gorączka po dwóch dniach i nic się nie działo. W sb wieczorem powtórka z rozrywki. Dziś chłop był u lekarki, wysłała ich na badania - w pon kontrola. ( i zjeżyła go Pani z rejestracji i to mocno- był opr na całego) Kwiatuszku, pon wt czw chlop szedł na 14 godzine zostawał kaszalot z mamą i tata moim, w sr wolne miałam ja, dziś chlop- tak ze wymiankowo. Achna- gratulacje!!!
![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubie jak piszesz o perypetiach z Filipem ![]() kto sie czubi, ten sie lubi ![]() o kolorach musze na spokojnie, moze mi sie ulozy przed oczami jakas koncepcja ![]() Cytat:
![]() alez sen, jak z jakiegos filmu Tarantino ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Sorce, mam kilka tych tkanin i mam wrażenie, że różnią się grubością. No ta szara w zwykłe gwiazdki wydaje mi się cieńsza niż szara w gwiazdki śnieżynkowe. I ta druga miom zdaniem na pościel byłaby za cienka. A jaki Ty chcesz wzór? Ja chcę zamówić minky i jakąś fajną tkaninę na narzutę dla WO do większego łóżeczka. Coś z granatem, bo u niego w pokoju biel i granat (ale nie jest po marynarsku).
Achna, GRATULACJE!!!!! Spokojnej ciąży! Kwiatuszku, jeszcze sobie coś przypomniałam a propos niejedzenia Z. U Wo do 8-9 mies głównym pokarmem było moje mleko, bo nieraz miałam takeigo nerwa na te wysypki, że nie dawałam mu prawie żadnych innych pokarmów tylko samo mleko i zaczynałam rozszerzanie od nowa (z róźnym skutkiem). Dopiero koło 10-11 miesiąca ten jadłospis zaczął wyglądać mniej mlecznie. Gratulacje za wigibasy na materacu! Moderna, a jak ta książeczka o niedźwiedziu? Edit: Moderna, juz doczytałam. Jola, brawa dla Olafa za kroczki! Bardzo wczesnie zaczął.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-02-05 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
MBZ♥
|
Sorce w szarości bym szła, Zoś ma szarą w gwiazdki, bardzo przyjemna
![]() Cr gdzie kupujesz minky? Sorce zauważyłam, że Zoś robi się taka:teraz już natychmiast i domysl się w rej chwili co mam na myśli. Bardzo mnie to męczy jak jesteśmy same. Despa jak teraz napisałaś o tej szkarlatynie to mi się przypomniało, że w podstawówce jak koleżanka miała to dosłownie cała skóra z palców jej zeszła, bardzo ją swedzialo. Emi się nie skarży? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
BYou, chciałam na all, np tu: http://allegro.pl/minky-tkanina-mate...909900868.html
Tylko nie wiem, jak jakościowo. MAm kocyk La Millou i po praniach wygląda bdb, zastanawiam się, czy na tej aukcji jakość zbliżona. Chcę połączyć granat albo z tkaniną w zygzak biały z granatem albo z białą w rowery. I uszyję sama, o! I kawałek pokoju Wo.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-02-05 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.