![]() |
#121 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Opryszczka genitalna - pytania. Nadżerka - pytania
ja słyszałam, ze to strasznie boli, więc nie warto zwlekać z wizytą u lekarza... a co do leczenia to zgadzam się z agą, opryszczka to wirus, więc leczy się ją lekami przeciwwirusowymi, działają te same leki co na opryszczkę wargową, oczywiście zakładając, ze ktoś nie leczy się domowymi sposobami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
|
Dot.: Opryszczka
no czyli ożywione życie seksualne, niekoniecznie idące w parze z wiedzą i zdrowym rozsądkiem... a co do tych nauczycieli, to niektórych najpierw przydałoby się douczyć... jak wspominam moją panią od WDŻ to mi się słabo robi... ehh co to była za kobieta, niczego sensownego nas nie nauczyła, a juz w ogóle nie wyobrażam jej sobie uczącej o chorobach przenoszonych drogą płciową (przecież jeśli się seks uprawia dopiero po ślubie i jest sie wiernym to żadne choroby się nie pojawią, więc wiedza o leczeniu jest zbędna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
W zasadzie ja do niedawna też nie wiedziałam o istnieniu opryszczki genitalnej, do czasu, kiedy przeczytałam w jakiejś kobiecej gazecie artykuł. W zasadzie to skąd można czerpac takie informacje? Tylko jak same mamy lub koleżanka, która nam zaufała i powiedziala, czytając w jakimś magazynie albo w necie, albo jak jest poruszany problem w jakimś programie telewizyjnym. Wiec nie dziwcie się. W szkole nie ucza jak wirusa się ustrzec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
Na opryszczkę na ustach pomógł mi Heviran czy w takim razie mam też zmniejszone ryzyko zachorowalności w miejscu intymnym? O to nie spytałam lekarza, bo nawet nie wiedziałam, że cos takiego jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Mam jedno wazne pytanie dotyczace opryszczki narzadow pluciowych,jest to mozliwe,aby objawy nie byly widoczne,a mimo to zarazac virusem opryszczki ? ,w jaki sposob dowiedziec sie czy jest sie nosicielem wirusa jesli objawy nie sa widoczne lub odczowalne czy moze w tym pomoc badanie krwi ?
![]() |
#126 |
|
heviran działa na oba wirusy, zarówno HSV1 i HSV2, ale bierze się różne dawki, natomiast jak to jest z ryzykiem to nie wiem dokładnie, a nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd... skoro przeszłaś kurację to wydaje mi się, że jest ono mniejsze, a jeśli dołączysz do tego niezbędna wiedzę jak sie nie zarazić to masz spore szanse
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
|
można zrobić badania serologiczne na obecność wirusa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
jak to można byc nosicielem a nie wiedzieć o tym? czy wówczas wtedy doszlo do zarażenia od partnera lecz bez widocznych objawów? Hmmm... trzeba by się przebadać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
podobno można miec wirusa opryszczki w organiźmie bez żadnych objawów, ale za to mozna zrobić badania z krwi na obecność wirusa w organiźmie i wszystk bedzie jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
Dot.: Poważny problem
jeśli opryszczka to wirus to najlepiej udać się na jakąś farmokologiczną zapomoge od lekarza, bo maści likwidują tylko objawy a nie przyczyne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Dot.: Zimno..
jesli wyskoczy zimno to jak najszybciej idźcie do lekarza, bo później jest coraz gorzej i większe tylko zimno wyskakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
opryszcze na ustach wywoluje ten sam wirus co opryszcke genitalna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
|
ale można go upośledzić/uśpić tak, że nie będzie miał siły atakować :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
|
w czasie wylęgania podobno też zaraża
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
|
wit.B jest podobno jest dobra na wszelkie problemy skórne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
|
w gazecie wyborczej bodajże był artykuł, w którym wypowiadał się lekarz i mówił, że nie muszą być widoczne żadne objawy, a wirus już zaraża... jak znajdę linka to wkleję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
mnie nic tak nie przeraża, jak świadomość tego że opryszczka wargowa może być przyczyną powstania opryszczki genitalnej. sądzę że to rzadko kiedy się zdarza, ale jednak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
ja właśnie najbardziej sie obawiam tego, że opryszczką mogę zarazić synka w momencie kiedy jeszcze jej nie mam... zazwyczaj jest tak że wstaję z opryszczką a wcześniej tylko lekkie mrowienie daje mi znak, że to chyba wstrętna oprycha.
obawiam się najbardziej o mojego syna, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
|
tak wróciłam do naszej wcześniejszej rozmowy... ciekawe ilu ludzi wróciłoz wakacji z niekoniecznie miłą pamiątką... ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
mój synek ma 2 latka. gdzieś kiedyś czytałam, ze ponoć zarazić się opryszczką można do 2 roku życia, czy ktoś z Was o czymś takim słyszał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
|
rzeczywiście, całkowicie zwalczyć wirusa się nie da, ale można go uśpić i wtedy nie będzie atakować, wiec moim zdaniem warto, jeśli ktoś bardzo częste nawroty opryszczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
Dot.: Zimno..
mnie dopadła od opalania.. w te wakacje również
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
|
czytałam, że przy tak dużym odsetku ludzi zarażonych HSV najczęściej zarażamy się do 2 roku życia, ale to nie oznacza, że po drugich urodzinach już się nie zarazimy, chodzi o to, że najprawdopodobniej w pierwszych latach życia dziecko zetknie się z kimś, kto ma opryszczkę
Edytowane przez Mycha84 Czas edycji: 2009-08-31 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
|
wystarczu ważać z kim sie ten sex uprawia i problem z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
|
ojj tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Witam!
Dwa dni temu byłam u lekarza, który stwierdził u mnie :"najprawdopodobniej opryszczka".. jednak czytając wypowiedzi na forum kobiet, które przechodziły już przez to, moje objawy są "minimalne" (dodam że w tym roku po raz pierwszy wyskoczyła mi opryszczka na wardze i od kiedy pamiętam miałam problemy typu grzybica, upławy- nie wyobrażam sobie życia bez wkładek i nigdy chyba tak naprawdę do końca te problemy nie były rozwiązane).. wracając do objawów- brak jakiegokolwiek swędzenia, pieczenia, przy oddawaniu moczu wszystko w porządku, mogę siadać, chodzić, jedyne co mam to małe, białe, twarde krostki- z początku była jedna którą potraktowałam jak zwykłego pryszcza... możliwe że lekarz się pomylił? dodam że mam dość zmian lekarzy, bo sporo już ich w swoim życiu odwiedziłam.. swoją drogą lekarz przepisał mi krem Vratizolin 30mg/g - co ciekawe na ulotce jest napisane że krem stosuje się tylko do leczenia opryszczki warg i twarzy i nie stosować do leczenia opryszczki narządów płciowych- a na wszystkich opisach kremu w internecie krem ma także zastosowanie w leczeniu opryszczki narządów płciowych.. bądź tu mądry.. co zrobić? stosować krem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
|
z tego co ja wiem, to jedynym rozsądnym leczeniem opryszczki narządów płciowych jest leczenie doustne, ale lekarzem nie jestem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Tabletki też dostałam..
Swoją drogą jestem w trakcie 4 dnia leczenia i żadnych zmian jeśli chodzi o krostki, podejrzewam że to nie będzie opryszczka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Lekarz nie moze tak na oko tobie powiedziec, ze to definitywnie opryszczka, nawet jesli na takowa wyglada. Powinien to zbadac jeszcze laboratoryjnie dla potwierdzenia. Opryszczke, szczegolnie ta narzadow plciowych, leczy sie antybiotykami antywirusowymi Acyklowirem lub Heviranem. Co do masci to kiedyc lekarz przepisal mi jakas, ale nie moglam nigdzie dostac bo przestali produkowac.
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Hmmm, jesli to wyglada jak krostki, nie piecze, nie swedzi, nie peka...to moze byc np genital warts, powodowane przez wirusa brodawczaka. Z tym, ze to rowniez jest wiele roznych typow, generalnie leczy sie je przez zamrazanie. Jesli nadal nic nie pomaga i samo nie znika to najlepiej pojdz gdzies gdzie wezma wymaz i sprawdza dokladnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.