Scent Bar LIX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 09:22   #121
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Spod słoneczka Wreszcie czuć, że zaczyna grzac, a nie tylko świecić

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
A nie nie nie. Napadło mnie na kupno czegoś z czym nigdy nie byłam spójna ale ilekroć byłam u Mamy to niesamowicie poprawiało mi nastrój, wyostrzało zmysły lepiej niż kawa etc. Właśnie śmieję się sama z siebie że jestem o włos od kliknięcia czegoś, o czym przez lata byłam przekonana, że tego akurat na pewno nie kupię nigdy.

Mowa o Angel
Tylko mnie dzieli od kliku zastanawianie się nad wersją
Angel fajny jest
Najlepiej klasyk, likierowy zasłodził nawet mnie

Ja wczoraj zajrzałam na konto, policzyłam... zajrzałam do szafy, potem znowu na konto... i usiadłam i zapłakałam
Zarządziłam do końca roku szlaban na zakupy mam tyle, że do 2017 starczy na mieszkanie muszę więcej odkładać

Jeszcze tylko czekam na dwie przesyłki z all kupione wczoraj
toto ciorne:
http://allegro.pl/plaszcz-damski-zim...942056358.html

i to
http://allegro.pl/okazja-zegarek-mes...564042166.html

To tez urocze
http://allegro.pl/zegarek-geneva-sre...739277753.html
ale zrezygnowałam, na kij mi szósty zegarek

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-02-12 o 09:24
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:27   #122
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Fajna tunika a da się w niej karmić bez rozbierania się ? bo dla mnie to jest podstawowe kryterium pewnie będzie ciężko coś kupić
Da, ma elastyczny dekolt
U mnie odpadają rozpinane guziczki i serki, od razu wyglądam jak pani Gienia.

Ale mnie wczoraj choroba zmogła, nie miałam nawet siły odpisać. Dziś już przeszło.

Rejcz,
może być, że nie ma takich perfum jakbyśmy chciały?

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zajrzałam na konto, policzyłam... zajrzałam do szafy, potem znowu na konto... i usiadłam i zapłakałam

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:28   #123
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

No cóż, ja nie muszę zaglądać na konto, żeby mi się na płacz zbierało. Mam na nim równe 92 grosze.
Stary 2016-02-12, 09:48   #124
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
wyszło, że 3 miesiące do mieszkania jestem w plecy
No ale z drugiej strony uznałam, że to wszystko była inwestycja w siebie, a to zawsze się opłaca

jeszcze chciałam sobie kupic pierścionek z tej firmy, no cudne te plecionki rózne mają
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12809151
ale w moim rozmiarze nie ma nic fajnego z czarnym kamieniem, a innych kolorów nie chcę

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-02-12 o 10:01
Stary 2016-02-12, 11:16   #125
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ale mnie wczoraj choroba zmogła, nie miałam nawet siły odpisać. Dziś już przeszło.

Rejcz,
może być, że nie ma takich perfum jakbyśmy chciały?

2. Ano może Choć ja wierzę, że są, no czuję je na kobitkach. Nie mówię już o tych perfumach marzenie - typu Escentric ale odsokowany. tylko o takich zwykłych ludziowych.

Dla mnie we wszystkim jest przegięcie, w którąś ze stron. W Still Lopezkowym w mydło, w innych z kolei ewidentne kwiatki, owocki, wisienki, liczi Ja bym chciała kompozycję, która nie wiadomo czym pachnie. Ot taką neutralną. Nie letnią, nie zimową, nie wiosenną eeech Typu yyyyymmmmmmm fajny zapach. DKNY wieżowiec tak by miał, gdyby mnie od czegoś w nim nie bolała głowa, bo też ma za dużo wrażeń. Zbyt się kojarzy.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:24   #126
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja bym chciała kompozycję, która nie wiadomo czym pachnie.
Ja też, ale z niszy i żeby była futurystyczna. Żeby zapach był zupełnie inny, niż wszystko co znam, z zupełnie innych, niespotykanych nut. Poczekam jeszcze 10 lat to coś wymyślą

Stary 2016-02-12, 11:31   #127
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Rejcz , a może HugoWoman z czerwono fsonżeczko klasyczny ? http://www.fragrantica.com/perfume/H...Woman-380.html ? kryteria spełnia , zero pudrów, cytrusów , róży , syntetyku , piżma , jaśminu (w składzie jest , ale niewyczuwalny absolutnie), pieprzu i zieleni ? słodki , kobiecy i zdecydowany i jest z 97 więc blisko wyznaczonej granicy
Ha! Kochana otóż nad nim mi wczoraj ręka na myszce zadrżała, ale powiedziałam se nieeeeeeeeeeeeeeeeee no, iiiiiile moooożna? To był "mój" zapach z młodzieńczych lat. No i niby szukam w ten deseń ale nie mursi być podobny, nawet lepiej, żeby nie był Za zbytnio kojarzy mi się z mojo przeminiętą młodzieńczością Chciałabym teraz właśnie coś bardziej dorosłego Ale tak spełniał kryterium - "nie wiadomo czym pachnie". Chyba jednak ociupinkę za świeży jak na mój dzisiejszy gust i potrzebę.

Hihi nawet mam go jeszcze w otwartej karcie w przeglądarce, szukając podobnych. Ale nici z tego wyjszły.

Mam wyłącznie zapachy konkretnie czymś pachnące, i potrzebuję odskoczni. Mam kwiatki, mam wanilie, mam miody, drewna, etc etc.

Fajny był Bal d'Afrique ale ciut mi się opatrzył. Myślałam o jakiś Burberach ale oni też abo gruszka abo rabarbar, abo wanilia no nie wiem. Te nowsze jednak takie "za dojrzałe" kaszmirowe sweterki i jedwabne apaszki.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Ja też, ale z niszy i żeby była futurystyczna. Żeby zapach był zupełnie inny, niż wszystko co znam, z zupełnie innych, niespotykanych nut. Poczekam jeszcze 10 lat to coś wymyślą
No o takim czymś też marzę, ale że nie mam dostępu do niszy to sobie zostawiam to na kiedyś. Garcony Cię nie zadowoliły w tej kwestii?
Pamiętam coś jak zapach metalu z syntetycznymi oparami? Jakiś fabrik? Te rejony?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-02-12 o 11:33
Stary 2016-02-12, 11:47   #128
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No o takim czymś też marzę, ale że nie mam dostępu do niszy to sobie zostawiam to na kiedyś. Garcony Cię nie zadowoliły w tej kwestii?
Pamiętam coś jak zapach metalu z syntetycznymi oparami? Jakiś fabrik? Te rejony?
Testowałam kilka Garsonów poleconych przez Ju i kilka Blood Conceptów ale nie czułam w nich futuryzmu ani kleju tylko jakieś dziwne kremy do rąk - trochę zielone, trochę kwiatowe, trochę żelaziste. Już nie pamiętam dokładnie ale nie zaskoczyło.
Na szczęście nie potrzebuję takich perfum na gwałt, ot tak sobie czasami dumam, że mogliby stworzyć cuś nowego. Póki co trzymam się dymów.

Stary 2016-02-12, 11:50   #129
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Spsikalam sie dzisiaj reszta odlewki Dzongkha i wiem, ze kupie flaszkę znów, uwielbiam ten zapach

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:02   #130
Maja102
Zakorzenienie

doleciał zegarek i jest ślicznyyy o jak ja lubie takie staromodne zegarki, odzywa się steampunkowa częśc mojej duszy
szkoda tylko, że srebrne wskazówki na tle srebrnej powycinanej tarczy są trochę mało czytelne
Muszę tylko wymienić pasek, bo jest za długi i sztywny i będzie git

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-02-12 o 15:07
Stary 2016-02-12, 15:57   #131
rachell111
Zakorzenienie

Znad najpyszniejszej słodkości na świecie!!

Domowe masło z orzechów laskowych!!

Uprażyć orzechy, zdjąć skórki, zblendować z masłem i miodem! Można zamiast części masła dodać czekoladę, wyjdzie chropowata nutella! Moje proporcje to 20 dag orzechów 10 dag masła i 4 dag miodu Jestem w niebie!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 16:05   #132
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Uprażyć orzechy, zdjąć skórki, zblendować z masłem i miodem! Można zamiast części masła dodać czekoladę, wyjdzie chropowata nutella! Moje proporcje to 20 dag orzechów 10 dag masła i 4 dag miodu Jestem w niebie!
Stary 2016-02-12, 16:11   #133
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Własnie odebrałam ze skrzynki listowej próbkę Avignon, dołozyli tez próbasa Zagorska, ktory tak sobie mi podchodzi, za to Avignon ...boze.... on mi sie podoba chyba bardziej niz cokolwiek innego mrocznego, jakbym sie przeniosła w sredniowieczny koscioł Kojarzy mi sie z serialem Robin ze Sherwood i zespołem Clannad -no cała atmo z tego serialu
chce!!! ale 350 za flache

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:12
Stary 2016-02-12, 16:16   #134
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Własnie odebrałam ze skrzynki listowej próbkę Avignon, dołozyli tez próbasa Zagorska, ktory tak sobie mi podchodzi, za to Avignon ...boze.... on mi sie podoba chyba bardziej niz cokolwiek innego mrocznego, jakbym sie przeniosła w sredniowieczny koscioł Kojarzy mi sie z serialem Robin ze Sherwood i zespołem Clannad -no cała atmo z tego serialu
ja mam dwie
jedna na zapas, bo kupowana w czasie, kiedy CdG było tylko i wyłącznie w butiku CdG w wawie i trzeba było czekać miesiącami na dostawę, nawet byłam zapisana na liste chętnych
Ach, cóz to był za wyczekiwany zapach...
Wszystkie CP ze mna objechał, sialiśmy mhhhroook
(nawet mrocznego faceta na Avignona poderwałam, się nie chciał odlepić jak zwąchał )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:23
Stary 2016-02-12, 16:31   #135
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
ja mam dwie
jedna na zapas, bo kupowana w czasie, kiedy CdG było tylko i wyłącznie w butiku CdG w wawie i trzeba było czekać miesiącami na dostawę, nawet byłam zapisana na liste chętnych
Ach, cóz to był za wyczekiwany zapach...
Wszystkie CP ze mna objechał, sialiśmy mhhhroook
(nawet mrocznego faceta na Avignona poderwałam, się nie chciał odlepić jak zwąchał )
2 flachy? Nie za dobrze Ci?
Nie ma gdzies taniej tego Avignonu?Bo źmija w keiszeni mi sie odezwała, tym bardziej,ze wiem iz Lutki i L'Artisany mozna po taniosci w internetach kupic oryginalne, wiec i ten mi sie taki marzy

Live long and prosper
🖖🏻

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 16:32   #136
rachell111
Zakorzenienie

Kurcze laski a mnie ten mhrok Avigniona dziwi, bo na mnie jest zimna, wygazowana coca cola Co w nim uwielbiam, i chyba bym się pochlastała jakby wyszedł na mnie mrok W sensie, cieszy mnie jego brak a zimna słodycz. I to potwierdzone przez otoczenie, każdy go tak odebrał. Nikt nie skojarzył z kościołem. Tak czy owak świetny zapach

Zagorska nie lubiłam Kyoto było cudne, i jest, no ale wciąż trauma skojarzeń nie pozwala mi go użyć. (pachniałam nim latem w czasie gdy umierał mój ojciec)

Nawet odlewka mi się hmmmm zepsuła, rozdzieliły się olejki od wody, w zasadzie resztka już. Niucham co jakiś czas, i tak sobie myślę, że pikny, iglaczkowaty japoński ogród.

Z rodzinki jeszcze bardzo podoba mi się Jaisalmer. Ale Avignion najbardziej mój.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:36
Stary 2016-02-12, 16:40   #137
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie ma gdzies taniej tego Avignonu?
Full Incense jest bardzo podobne i chyba tańsze. Ja nawet wolę FI, nie wali szmatą.

Cytat:
Kurcze laski a mnie ten mhrok Avigniona dziwi, bo na mnie jest zimna, wygazowana coca cola
Na mnie mhrok siłą skojarzeń bo typowe kościelne kadzidło.

Stary 2016-02-12, 16:42   #138
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Z rodzinki jeszcze bardzo podoba mi się Jaisalmer.
Na mnie on pachniał kiszonym ogórkiem...
Stary 2016-02-12, 16:45   #139
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Full Incense jest bardzo podobne i chyba tańsze. Ja nawet wolę FI, nie wali szmatą.
A nie bede kombinowac z probkami, bo Incense pasuje mi idealnie

Live long and prosper
🖖🏻

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 16:46   #140
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Na mnie mhrok siłą skojarzeń bo typowe kościelne kadzidło.
Rzadko bywam w kościołach, no ale na śluby, chrzciny i pogrzeby chadzam, i powiem Wam, że robiłam nawet świadomy test, zlewałam się Avignionem, i kompletnie ale to kompletnie inaczej pachniał niż ichnie kadzidła. No chyba, że co kościół to inna mieszanka. Nawet małża pytałam, on potiwerdza, że kościół wali kościołem, tz kościelne kadzidło - kościelnym kadzidłem, a Avignion coca colą
Stary 2016-02-12, 16:51   #141
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Rzadko bywam w kościołach, no ale na śluby, chrzciny i pogrzeby chadzam, i powiem Wam, że robiłam nawet świadomy test, zlewałam się Avignionem, i kompletnie ale to kompletnie inaczej pachniał niż ichnie kadzidła. No chyba, że co kościół to inna mieszanka. Nawet małża pytałam, on potiwerdza, że kościół wali kościołem, tz kościelne kadzidło - kościelnym kadzidłem, a Avignion coca colą
No to moze odbiór indywidualny, bo jak ja wacham A. to od razu kosciól widze, kadzidło koscielne szczególnie tez

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-02-12, 16:53   #142
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No to moze odbiór indywidualny, bo jak ja wacham A. to od razu kosciól widze, kadzidło koscielne szczególnie tez
Widzę, ze jest na ☠☠☠aju, tylko nie wiem, jaki to przelicznik.....
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...ignon&_sacat=0
Stary 2016-02-12, 16:54   #143
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Widzę, ze jest na ☠☠☠aju, tylko nie wiem, jaki to przelicznik.....
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...ignon&_sacat=0
To na nic, ja tam nie kupuję, nie mam nawet konta

Live long and prosper
🖖🏻

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 19:11   #144
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Baru, nie spac mi tam!!!

Psiknełam Zagorska na nadgarstek, wacham po dłuzszej chwili i se myśle "wtf?? ja to znam przeciez" i wiem - to kopia Eternity na mnie wiec po co placic tyle - kupić Eternity w SP i sruu
btw. Eternity to jedne z moich peirwszych perfum które długoooo były moim SC

A i własnie odpakowałam z wymianki zgrabna 50-ke Elixiru i 30-ke Dune z Dune się ciesze chyba najbardziej, zawsze mi szkoda było na nie kasy

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-02-12, 19:13   #145
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Ha! Kochana otóż nad nim mi wczoraj ręka na myszce zadrżała, ale powiedziałam se nieeeeeeeeeeeeeeeeee no, iiiiiile moooożna? To był "mój" zapach z młodzieńczych lat. No i niby szukam w ten deseń ale nie mursi być podobny, nawet lepiej, żeby nie był Za zbytnio kojarzy mi się z mojo przeminiętą młodzieńczością Chciałabym teraz właśnie coś bardziej dorosłego Ale tak spełniał kryterium - "nie wiadomo czym pachnie". Chyba jednak ociupinkę za świeży jak na mój dzisiejszy gust i potrzebę.

Hihi nawet mam go jeszcze w otwartej karcie w przeglądarce, szukając podobnych. Ale nici z tego wyjszły.

Mam wyłącznie zapachy konkretnie czymś pachnące, i potrzebuję odskoczni. Mam kwiatki, mam wanilie, mam miody, drewna, etc etc.

Fajny był Bal d'Afrique ale ciut mi się opatrzył. Myślałam o jakiś Burberach ale oni też abo gruszka abo rabarbar, abo wanilia no nie wiem. Te nowsze jednak takie "za dojrzałe" kaszmirowe sweterki i jedwabne apaszki.
haaa , moje młodsze lata też ale jakoś nie kojarzę niczego , co by mogło pachnieć podobnie a dojrzalej
Cytat:

a ile po tym idzie w doopsko ?
Cytat:
tu masz ciut taniej http://moodscentbar.com/pl/zapachy/4...s-garcons.html . A kurde dwa lata temu był po 260
ale kasy nie miałam
Cytat:
Karkki mówi, że Montalaki się szybko psują , więc trzeba szybko zużywać jak się wolno zużywa szkoda rydzykować . Na mnie Avignon jest słodszy od FI i właśnie tak kościelnie daje . FI raczej niekoniecznie .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:19   #146
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

tu masz ciut taniej http://moodscentbar.com/pl/zapachy/4...s-garcons.html . A kurde dwa lata temu był po 260
ale kasy nie miałam
Nieee, tyle samo co na Lului Ja zaokragliłam cene w góre

Noo to drapli z cena w góre sporo

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-02-12, 19:21   #147
Parabelka
Panaroja

No niestety , a jeszcze niedawno był po 290

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:24   #148
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
No niestety , a jeszcze niedawno był po 290
Szkoda, ze nie maja zadnych zniżek, etc

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2016-02-12, 20:27   #149
Betty83
Zakorzenienie

padam na pysk
pierwszy dzień sama na zmianie i spontaniczna stypa się trafiła...
jestem w szoku, że tyle ogarnęłam
kierowniczka też, jak zobaczyła utarg
wpadły i pochwały i bonusy

Cytat:

ja go chyba jeszcze trochę mam w szafce. prezent od byłej niedoszłej teściowej
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 21:04   #150
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a ile po tym idzie w doopsko ?
No nie wiem ile, albowiem można zjeść mało i spalić. Przeż nie jem całej porcji na raz. Ja mam to na kilka dni, nawet teraz zrobię z 10 dag, bo połowę rozczęstowałam. Tłuszcz z orzechów zdrowy, można se zrobić bez masła, z jakimś olejem etc. Na bank mniej idzie w dupsko niż po gotowcach lub kawałku jakiegokolwiek ciasta W zasadzie niskie IG jakby masło odjąć. Dla mnie to jest smakowe niebo.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

padam na pysk
pierwszy dzień sama na zmianie i spontaniczna stypa się trafiła...
jestem w szoku, że tyle ogarnęłam
kierowniczka też, jak zobaczyła utarg
wpadły i pochwały i bonusy
Bett gratsy ale "spontaniczna stypa" rozwala

Znad próby ratowania własnego lapka, tzn oddam do diagnozy do serwisu, bo mimo wszystko nowy zakup to jak mokrą szmatą w pysk.

Grzeje się, parzy, went nie rusza - drga, ale nie umie ruszyć, i kompikos się wyłącza. Tyle widzimy, a co ową sytuację powoduje, to już za wysokie progi.

Niby podejrzana grafika, ale to już zostawię macherom, no trudno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości