Architektura wnętrz - co zdawać, jak wyglądają studia - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 13:24   #121
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Konto usunięte

Dot.: Architektura wnętrz

Cytat:
Napisane przez soulleafix Pokaż wiadomość
To może ja zaczerpnę trochę wiedzy od stowarzyszenia wizażanek
Jestem teraz w II kl liceum, czyli trzeba by sie zdecydowac co do matury, przymierzyc do kierunku itd.

Uczęszczam do renomowanego liceum (poczatek czolowki w miescie), profil humanistyczny, ale nie z powolania mialam w zamiarach pojscie do liceum plastycznego, ale uwazam ze to takie troche lanie wody, poza tym nie bylam pewna co do tego co chce robic i uznalam ze poziom nauczania ogolnego (w razie gdybym chciala isc na cos niezwiazanego ze sztuka) by mnie zasmucil. poza tym, teraz zaluje wyboru obecnego liceum.
konczy sie na tym ze jestem zdecydowana w 100% na cos zwiazanego z architektura. najbardziej chcialabym startowac na ASP, na arch. wnetrz, historia sztuki mnie interesuje, wiec ze zdawaniem tego przedmiotu nie byloby klopotu.
jest jeszcze mozliwosc arch i urbanistyka, ale tutaj juz klania sie matematyka, wiec musialabym sie przylozyc mocno, jesli wybralalabym te opcje.
i tu zaczynaja sie zgrzyty. moj typowy dzien szkolny polega na tym ze spedzam ok 7 h w szkole, wracam, jem, ucze sie, ide spac. nie mam czasu praktycznie na nic innego, jesli chce sie utrzymac w tym liceum (nie mozna wiec mowic o dobrym przygotowaniu do ASP).

myslalam o liceum zaocznym (u mnie w miescie co 2 tyg w weekendy), uczeszczaniu do szkoly rysunkowej i szkoly nauki j obcych, a ogolne wyksztalcenie zdobylabym sposobem domowym.
jest jeszcze mozliwosc przepisania sie do slabszego liceum, ale to II kl - takie wparowanie do zgranej grupy nie widzi sie mi ani moim rodzicom.

dziewczyny co sadzicie?
marzę o ASP, ale obecny stan rzeczy mi na to nie pozwoli na pewno..
Nie rozumiem o co chodzi z liceum zaocznym, czy mialabys sie przeniesc do niego i 5 dni w tygodniu miec wolnych czy dodatkowo bo tam jest rysunek.

W kazdym badz razie... Musisz najpierw i jak najszybciej zdecydowac sie czy ma byc to asp czy architektura na politechnice. Bo od tego zalezy czego masz sie uczyc. Egzaminy na obie uczelnie wygladaja inaczej. Jezeli sie nie okreslisz jednoznacznie trudno ci cokowiek radzic.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2016-02-03 o 14:57 Powód: przywrócenie treści
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 10:56   #122
soulleafix
Raczkowanie

lo zaoczne u mnie w miescie polega na tym, ze do szkoly chodzi sie co 1,2 tyg przez 3 dni. moglabym wtedy rozwinac umiejetnosci rysownicze, bo w obecnej sytuacji nie ma takiej opcji niestety..

waham się pomiędzy tymi dwiema mozliwosciami, ale o wiele bardziej jestem nastawiona na ASP. dlatego chcialabym, zeby osoby ktore uczeszczaja na jeden z powyzszych kierunkow wypowiedzialy sie
soulleafix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 12:29   #123
Konto usunięte

Rozumiem, ze teraz idziesz na II rok LO wiec masz 2 lata na przygotowanie sie do egzaminow? Wiec jestes w idealnej sytuacji jezeli chodzi o czas ktory mozesz poswiecic. Ja to widze tak:
Nie ma sensu isc do tego lo, tzn. tak mi sie wydaje, bo sadze ze nie bedzie tam wyzszego nauczania niz w plastyku a sam plastyk to najczesciej za malo aby dostac sie na asp. Najlepszym rozwiazaniem sa zajecia prywatne (w grupach kilkuosobowych) z rysunku i malarstwa, musialabys sie zorientowac czy u ciebie w miescie takie sa (jak jestes z gornego slaska to moge ci kogos polecic) odbywaja sie one albo popoludniami 2x w tygodniu albo w weekendy. Dodatkowo oplaca sie isc na kilka zajec architektonicznych - bo znajomosc perspektywy jest brana pod uwage na egzaminach. Do tego caly czas szkicowac ale o co w tym chodzi sie dowiesz na zajeciacjach i powinnas sie za 2 lata znalesc na liscie kilkunastu szczesliwych studentow architektury wnetrz

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2016-02-03 o 14:58 Powód: przywrócenie treści
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 16:22   #124
soulleafix
Raczkowanie

[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;36558647]Rozumiem, ze teraz idziesz na II rok LO wiec masz 2 lata na przygotowanie sie do egzaminow? Wiec jestes w idealnej sytuacji jezeli chodzi o czas ktory mozesz poswiecic. Ja to widze tak:
Nie ma sensu isc do tego lo, tzn. tak mi sie wydaje, bo sadze ze nie bedzie tam wyzszego nauczania niz w plastyku a sam plastyk to najczesciej za malo aby dostac sie na asp. Najlepszym rozwiazaniem sa zajecia prywatne (w grupach kilkuosobowych) z rysunku i malarstwa, musialabys sie zorientowac czy u ciebie w miescie takie sa (jak jestes z gornego slaska to moge ci kogos polecic) odbywaja sie one albo popoludniami 2x w tygodniu albo w weekendy. Dodatkowo oplaca sie isc na kilka zajec architektonicznych - bo znajomosc perspektywy jest brana pod uwage na egzaminach. Do tego caly czas szkicowac ale o co w tym chodzi sie dowiesz na zajeciacjach i powinnas sie za 2 lata znalesc na liscie kilkunastu szczesliwych studentow architektury wnetrz [/QUOTE]

tak II lo otoz problemem jest czas: chodze do dobrego liceum ogolnoksztalcacego, b ciezko bedzie mi sie wyrobic przykladajac sie do rysunku i jednoczesnie uczyc sie na biezaco na lekcje.
uczeszczajac do lo ogolnoksztalcacego zaocznego, mialabym ten komfort posiadania czasu: i na nauke przedmiotow ktore bede zdawac na maturze i na przygotowanie sie do egzaminow na asp
poza tym widzisz, 100 % mojej klasy kierunkuje sie na prawo, pscyhologie, historie. biorac pod uwage moje plany, mam wrazenie jakbym uczyla sie rzeczy mi niepotrzebnych i marnowala czas, ktory moglabym poswiecic na cos co sie wiaze z tym co chce robic.
mam taka obawe, ze jesli zostane w lo w ktorym teraz jestem i nawet biorac te lekcje rysunku raz na ruski rok to sie nie dostane tam gdzie chce ...:P takie obawy egzystencjonalne.

wiem, mozg sie lasuje a Ty jestes studentką ASP?
soulleafix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 17:15   #125
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-16, 17:15   #126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soulleafix Pokaż wiadomość
tak II lo otoz problemem jest czas: chodze do dobrego liceum ogolnoksztalcacego, b ciezko bedzie mi sie wyrobic przykladajac sie do rysunku i jednoczesnie uczyc sie na biezaco na lekcje.
uczeszczajac do lo ogolnoksztalcacego zaocznego, mialabym ten komfort posiadania czasu: i na nauke przedmiotow ktore bede zdawac na maturze i na przygotowanie sie do egzaminow na asp
poza tym widzisz, 100 % mojej klasy kierunkuje sie na prawo, pscyhologie, historie. biorac pod uwage moje plany, mam wrazenie jakbym uczyla sie rzeczy mi niepotrzebnych i marnowala czas, ktory moglabym poswiecic na cos co sie wiaze z tym co chce robic.
mam taka obawe, ze jesli zostane w lo w ktorym teraz jestem i nawet biorac te lekcje rysunku raz na ruski rok to sie nie dostane tam gdzie chce ...:P takie obawy egzystencjonalne.

wiem, mozg sie lasuje a Ty jestes studentką ASP?
ahaaa... czyli chcesz zrezygnowac z tego lo "dziennego" i przeniesc sie do zaocznego. Wczesniej zle zrozumialam - ze chcesz isc dodatkowo do lo zaocznego ze wzgledu na zajecia rysunkowe. To zmienia troche postac rzeczy o tyle, ze skoro masz miec wiecej czasu i lepiej sie do egzaminow przygotowac to czemu nie? Ale i tak obstaje, ze wspomniane przeze mnie wyzej zajecia prywatne to podstawa. Tak sobie mysle, ze najlepiej 1,5-2 lata isc na takie zajecia rysunkowo malarskie a pol roku na rysunek architektoniczny. To chyba byloby najlepsze wykorzystanie tego czasu.
Jeszcze masz opcje taka, zeby zamiast zmieniac lo olac torche ta nauke Chociaz nie wiem na ile mozna sobie pozwolic na to w takim lo.
Tak jestem.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2016-02-03 o 14:59 Powód: przywrócenie treści
Stary 2012-10-18, 19:33   #127
vicky019
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aniołecek Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące architektury wnętrz. Co trzeba zdawac na maturze aby sie dostac na studia o kierunku architektura wnętrz ? czy jest trudno utrzymac sie na tych studiach ? prosze o odp
Ja zdawałam j.pol, j.ang., historię sztuki, matematykę i historię - wszystko na rozszerzeniu i bez problemu się dostałam

_________________________ ____

projekty domów warszawa
vicky019 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 21:08   #128
Ann870
Przyczajenie

Question Architektura wnętrz ! Gdańsk/Sopot?

Hej! Mam nadzieję że jest tu ktoś kto studiuje lub studiował architekturę wnętrz w Trójmieście ( ASP w Gdańsku lub w Sopockiej Szkole Wyższej) ?? Czy możecie coś powiedzieć o tym kierunku lub szkołach? Wasze opinie, wrażenia, poziom nauczania, perspektywy po ukończeniu kierunku/uczelni??? Proszę o pomoc!
Ann870 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-16, 22:45   #129
oOGloRiAaOo
Zadomowienie

Dot.: Architektura wnętrz ! Gdańsk/Sopot?

Jestem na II roku AW w SSW.
Co mogę powiedzieć.. żałuję, że nie zdecydowałam się na odłożenie studiów o rok i wybranie się na ASP. Mimo, że niektórzy profesorowie starają się jak mogą, przynoszą materiały kupione za własne pieniądze spędzają ze studentami czas po godzinach są też i tacy, którzy olewają sprawę " bo to nie politechnika ani asp i mało mi płacą". Do tego dochodzi strasznie wysokie czesne, częste odwoływanie wykładów ( to dotyczy przynajmniej mojej grupy - bywało tak, że w dniu zaplanowanym na uczelni od 8-20 spędzało się na wykładach 2- 4 h. ) i ciężkie w kontakcie panie z dziekanatu.
Nie chcę, żeby zabrzmiało to tak, że tylko krytykuję tą uczelnie, bo nauczyłam się tam sporo i poznałam masę świetnych ludzi, ale nie da się ukryć, że są tam rzeczy, które należałoby poprawić

poprostugloriaa.blogspot.com - sprawdź co znów zbroiłam..
oOGloRiAaOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-17, 09:16   #130
Ann870
Przyczajenie

oOGloRiAaOo dziękuję za odpowiedz
czy mogła byś powiedzieć cos o poziomie nauczania na SSW? boje sie że ze wzgledu na to że jest to prywatna szkoła może być tam za "łatwo" ? no i czy orientujesz się jak jest z pracą po tym kierunku i prywatnej uczelni?
zdaje sobie sprawe z wysokiego czesnego ale jesli ten kierunek jest tego wart to mozna zainwestowac w to pieniazki architektura to moje marzenie!!! ale chce tez rozsadnie wybrac kierunek ktory zapewni mi przyszlosc...
Stary 2013-02-17, 21:20   #131
pchcn
Przyczajenie

Cześć,
Jestem na drugim roku studiów 1 stopnia o kierunku fotografia i film.
O architekturze wnętrz zawsze skrycie marzyłam, ale wydawało mi się to abstrakcyjne i nieosiągalne dla mnie..
Po za tym, żeby iść na architekturę wnętrz na studia trzeba dosyć wcześnie podjąć decyzję i zacząć coś robić w tym kierunku jakieś kursy rysunku, czy odpowiednie technikum itp A ja w gimnazjum- liceum miałam sieczkę w głowie, byłam zbyt smarkata, żeby poważnie myśleć o przyszłości, więc poszłam oczywiście do ogólniaka (odbębnić 3 lata i z głowy).
Teraz bardzo tego żałuję, ale stwierdziłam, że może jeszcze nic straconego, w końcu na naukę nigdy nie jest za późno.
I tu pytanie do osób, które studiują Architekturę wnętrz, lub studiowały.
Jakie kroki powinnam zrobić, aby przybliżyć się do dostania na wymarzone studia? Próbować zamierzam w roku 2014/2015, wolałabym na ASP niż Polibudę bo nie jestem umysłem ścisłym, matma leży całkowicie.
Moje zamiary są takie:
1. Warsztaty plastyczne- rysowałam/malowałam zawsze lepiej niż przeciętnie, ale to by było na tyle, wybitna nie jestem, tym bardziej, że nigdy szczególnie nie rozwijałam talentu plastycznego, tyle co w szkole.
2. Kurs rysunku przygotowujący do egzaminów wstępnych.
3 Od października wybiorę się do szkoły policealnej 1 rocznej o kierunku Dekorator wnętrz.

Co jeszcze mogę zrobić? Może polecacie jakąś literaturę? Czasopisma? Jakieś inne kursy? Strony internetowe? Tak żebym zapoznała się z trendami, nazwiskami projektantów itp
pchcn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 16:49   #132
lovingit
Przyczajenie

zazdroszcze Wam, ze wybieracie sie na ten kierunekja poszlam na ekonomie i zaluje, jedynie co mi pozostalo to pisac o wnetrzach

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2016-02-03 o 15:00 Powód: link
lovingit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-25, 19:54   #133
_Livia
Przyczajenie

Ja też proszę o odpowiedź, sama właśnie zastanawiam się nad wyborem: Architektura wnętrz na ASP czy w SSW. Kwestia czesnego SSW nie jest dla mnie problemem, po prostu pójdę do pracy i na nie zarobię. Jak wygląda nauka poszczególnych przedmiotów w SSW? Bo wydają się być interesujące...
_Livia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 15:04   #134
rizada
Przyczajenie

Hej, jest tu może ktoś z Architektury Wnętrz na Krakowskich Szkołach Artystycznych?
rizada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 14:02   #135
plainJane
Raczkowanie

Koleżanka wyżej chyba na zaocznych jest, bo nie kojarzę
Ja byłam na dziennych (tzn ciągle jestem, ale właśnie mi się kończy zdrowotny urlop dziekański i od września przeniosę się na zaoczne) i ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że chyba jednak lepiej postarać się dostać na ASP. SSW to fajna uczelnia, atmosfera jest bardzo rodzinna, ale część wykładowców traktuje tę uczelnię trochę jako 'dorabianie'. Większość to pracownicy (lub absolwenci pracujący w zawodzie) ASP lub PG, często na kolejne terminy zaliczeń (albo wpisy) życzą sobie przyjeżdżać do siebie właśnie tam. Zgodzę się, że czasem zajęcia są odwoływane (często dowiadujesz się o tym 5min przed rozpoczęciem).
Są wykładowcy, od których nauczyłam się bardzo dużo (np. p.Karolina i dość 'specyficzny' pan Rafał), są tacy, u których jest ciężko (geometria wykreślna), ale są też tacy, w których gust trzeba trafić i ciężko zrozumieć ich 'artystyczne' wizje.
To nie do końca tak jest, że prywatnie więc lżej. Zajęć jest sporo, ale wyniesiesz z nich tyle, ile sama będziesz chciała. Ok, trzeba się baaardzo postarać żeby uwalić rok (miałam koleżanki, które na zajęciach pojawiały się raz na kilka tygodni a przeszły), ale też trzeba sporo dać od siebie, żeby wyrobić sobie dobrą opinię i zasłużyć na lepsze oceny.
Poziom jest różny, dużo osób jest mega zdolnych, ale są też osoby co ledwo ołówek potrafią utrzymać. Przeważnie jednak wykładowcy podchodzą bardzo bardzo indywidualnie, więc tych różnic aż tak się nie czuje. Aha, zresztą wiele zajęć prowadzona jest w ten sposób, że na początku jest jakieś wprowadzenie w temat a potem trwają konsultacje 1 na 1 z wykładowcą

Ja traktuję tę szkołę dość hobbystycznie (jak tam zdawałam była specjalizacja projektowanie form użytkowych i biżuterii, ale chyba mi ją wywalili niestety), najbardziej interesuję się projektowaniem przedmiotów i mebli a w tej kwestii niestety jest dość ubogo, kierunek nastawiony głównie 'wnętrzarsko'.

A może jest tu ktoś, kto w tym roku będzie na II roku zaocznym? Bo chętnie poznam kogoś z 'nowej' grupy
plainJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 08:34   #136
_Livia
Przyczajenie

Nie mogę nigdzie znaleźć pełnego spisu przedmiotów, plainJane, mogłabyś go podać? Byłabym bardzo wdzięczna

Jestem ciekawa, czy na SSW jest obowiązkowy język obcy, i czy jeżeli tak, to jest to tylko angielski, czy można wybrać jakiś inny...
Stary 2013-08-09, 12:33   #137
plainJane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Livia Pokaż wiadomość
Nie mogę nigdzie znaleźć pełnego spisu przedmiotów, plainJane, mogłabyś go podać? Byłabym bardzo wdzięczna
Jako takiego wykazu przedmiotów chyba nie ma, mogę Ci powiedzieć co u nas było na I i II roku:
język (ang/niem)
w-f
podstawy projektowania architektury wnętrz
rysunek
projektowanie architektoniczne
podstawy dokumentacji projektowej
historia architektury
podstawy historii sztuki
projektowanie rzeźbiarsko-architektoniczne
geometria wykreślna
techniki prezentacji
budownictwo ogólne
projektowanie kierunkowe architektury wnętrz
rysunek techniczny i inwentaryzacyjny
malarstwo
komputerowe wspomaganie projektowania
projektowanie wystaw
materiałoznawstwo i technologie
projektowanie detalu i sprzętu
estetyka
socjologia
konstrukcje budowlane
podstawy ekonomii i zarządzania
TI
kolor

Cytat:
Napisane przez _Livia Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czy na SSW jest obowiązkowy język obcy, i czy jeżeli tak, to jest to tylko angielski, czy można wybrać jakiś inny...
Są 4 poziomy angielskiego i jak ja szłam na pierwszy rok był też niemiecki, ale nie od zera (była jedna grupa, trzeba było już trochę ogarniać, ale koleżanka mówiła, że poziom był bardzo różny), podobno w zeszłym roku coś z hiszpańskim kombinowali, ale nie wiem jak to się potoczyło dalej Słyszałam też o pomysłach ze szwedzkim, ale to chyba w końcu nie ruszyło. Ciężko mi powiedzieć, bo rok mnie na uczelni nie było, ale ang i niem jest na 100%
plainJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-12, 16:10   #138
_Livia
Przyczajenie

Dziękuję, o to mi chodziło
Stary 2013-08-19, 10:09   #139
Gerguson1
Przyczajenie

Myślę, że przy takiego typu studiach najważniejsza będzie teczka z pracami, a nie super zdana matura. Najlepiej dowiedzieć się u źródła.
Gerguson1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 16:14   #140
Libellee
Raczkowanie

Czy jest ktoś, kto mógłby opisać mniej-więcej przebieg rozmowy kwalifikacyjnej? i na co zwrócić uwagę przy kompletowaniu teczki?
Libellee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 11:43   #141
Ann870
Przyczajenie

złożyłam wczoraj dokumenty na architekture wnetrz na SSW o rozmowie kwalifikacyjnej i portfolio od Pana od rekrutacji dowiedzialam sie tyle: 2 prace kolorowe i 2 czarnobiale, format conajmniej 50x70cm ( nie koniecznie ale tak zaleca ), mile widziane inne prace, ale to dowolna sprawa. Tematyka dowolna ( zazwyczaj pojawiaja sie krajobrazy i martwa natura, powiedzial ze jak ktos robi akty to tez super ). Rozmowa odbedzie sie prawdopodobnie 18 lipca wiec jest jeszcze troche czasu, zeby wszystko przygotowac Trzeba tez napisac krótki list motywacyjny. Zadadza tez kilka pytan odnosnie prac lub czegos o czym wspomnisz w liscie, wiec pytaja o cos co Cie interesuje, wiec bez problemu mozna sobie poradzic Napisalam tez do studentki tego kierunku odnosnie rekrutacji, odpisala ze nie ma sie czym martwic ta rozmowa to raczej taka formalnosc Mimo wszystko postaram się zabrac do pracy i przygotowac ile dam rade i mam nadzieje ze sie uda
Stary 2014-06-03, 18:28   #142
Libellee
Raczkowanie

Ann870 Dzięki za odpowiedź, wysłałam Ci PW
Libellee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 08:46   #143
izkierka
Przyczajenie

Witam,
W szkole zawsze Nam tłumaczono, że dekorowanie i architektura wnetrz to dwie rozne rzeczy. Dla architekta wnetrz dekorowanie to ostatni najprzyjemniejszy etap. Chyba, ze ktos jest AW i jego zadanie polega tylko na kolorach scian i dodatkow.

W watku tym pisalam w 2009 gdy zaczynalam szkole. Dzis jestem juz po szkole. Nie zaluje swojej decyzji. Szkola byla przyjemna ale trzeba byc systematycznym. Jesli chodzi o prace w tym kierunku trzeba byc dobrym miec umiejetnosci i dobre portfolio. Rynek niestety jest juz nieco napchany architektami!

Pozdrawiam
izkierka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 13:34   #144
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izkierka Pokaż wiadomość
Witam,
W szkole zawsze Nam tłumaczono, że dekorowanie i architektura wnetrz to dwie rozne rzeczy. Dla architekta wnetrz dekorowanie to ostatni najprzyjemniejszy etap. Chyba, ze ktos jest AW i jego zadanie polega tylko na kolorach scian i dodatkow.

W watku tym pisalam w 2009 gdy zaczynalam szkole. Dzis jestem juz po szkole. Nie zaluje swojej decyzji. Szkola byla przyjemna ale trzeba byc systematycznym. Jesli chodzi o prace w tym kierunku trzeba byc dobrym miec umiejetnosci i dobre portfolio. Rynek niestety jest juz nieco napchany architektami!

Pozdrawiam
Społeczeństwo nie jest na tyle bogate by korzystać z usług architektów wnętrz. Ten zawód ma rację bytu, w dużych rozwijających się miastach typu: Wawa, Trójmiasto, Wrocław, Kraków...u mnie w regionie jest kiepsko - tak jak piszesz, dużo tych architektów (nawet jednoosobowe firmy, często świeżo upieczeni studenci). Jest mało firm, dla których można projektować, już nie wspominając o klientach indywidualnych. Także myślę, że zawód jak najbardziej ale na duże miasta.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2016-02-03 o 15:02 Powód: przywrócenie treści
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 10:12   #145
bor_ka
Przyczajenie

Hej

Przeszukałam kilka tematów ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania

Zapisałam sie do Szkoły Wnętrz i Przestrzeni na KSA, (zajęcia zaczynają sie w przyszły weekend a ja dalej mam watpliwości) troche nie przemyślana decyzja bo dopiero po wpłacie wpisowego dotarło do mnie ze jest tam duzo rysunku, nie jest ze mną zle w tym temacie ale mogłoby byc duzo lepiej i tu pojawia sie pytanie czy osoba, która ogarnia rysunek na niskim poziomie ogarnie te zajęcia? Zaczynać w tym roku czy podszkolić się i poczekać do następnego?

Chęci u mnie bardzo duzo

Proszę o ogólne informacje jak to wszystko wyglada

Może jest tu ktoś kto wybiera sie w tym roku na studia zaoczne?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bor_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 22:45   #146
olcia1995hihi
Przyczajenie

A jak radzicie sobie z matma? Czy na zwyczajnej architekturze lub architekturze wnetrz jest duzo matmy?
Stary 2015-04-03, 20:45   #147
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2015-04-04, 00:17   #148
olcia1995hihi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dzieki wielkie za odpowiedz!! a jak z fizyka?? Mieszkam za granica i na jednych studiach musisz miec zdana w liceum rozszerzona matematyke i fizyke, a w innej uczelni musisz pokazac im swoje rysunki... Dlatego zastanawiam sie czy trzeba byc geniuszem z matematyki i fizyki by zostac architektem?
Stary 2015-04-04, 18:05   #149
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2015-08-03, 14:28   #150
Vercund46
Przyczajenie

A czy po takich studiach praca jako polecany architekt wnętrz jest opłacalna? Jak to się ma do zarobków? Bo zastanawiam się czy nie zacząć właśnie tego kierunku?
Vercund46 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości