Co wpływa na atrakcyjność kobiety? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 17:14   #121
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dot.: Co wpływa na atrakcyjność kobiety?

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Jak Ty zaraz 50 interpretacji znajdziesz, Greg Chodzi mi zwyczajnie o pewne siebie, wygadane dziewczyny, czasem nawet dość hałaśliwe. Tak, no no, niby wcale tego nie lubicie, ale mając do wyboru ładną i zwyczajną (nie zaraz jakąś niemotę, ale spokojną) i równie ładną którą wszędzie widać, to wybierzecie drugą, bo... po prostu tą zauważycie.
Zgadzam się, te moje głośne znajome są naprawdę przeciętne (a wg kilku moich kolegów poniżej przeciętnej), lubią przeklinać, pić i mają wokół siebie wianuszek adoratorow. I to nie tylko takich od łóżka.

A wracając do tego, ze kobiety nie mają dobrego gustu co do innych kobiet to zupełnie się nie zgadzam. Wiadomo, że mogą bym jakieś różnice w postrzeganiu, ale taką Jessica Albą czy Milą Kunis jarają się obie płcie. Ocenianie koleżanek to co innego, bo dochodzi do tego wszystkiego charakter, mowa ciała itp. Łatwiej jest ocenić obiektywnie obcą osobę. Faceci też często patrzą na swoich kumpli i się dziwią "Stachu to taki super chłop, te dziewczyny nie wiedzą co tracą", a dla kobiet ten sam Stachu jest koszmarnie odpychający.

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2016-02-15 o 17:19
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 17:28   #122
Hiyori
Zadomowienie

Te hałaśliwe dają jasne sygnały, że szukają czyli są bardziej przystępne.
Dwa lata temu już, jakoś tak. Poznałam dziewczynę, odrazu się zakumplowałyśmy, ładna, drobniutka, z ponętnymi ustami, loczki afro na głowie. W sumie w typie wiele mężczyzn. Totalna ekstrawertyczka, moja kompletne przeciwieństwo. Zastanawiałam się co jest z nią nie tak, że chociaż bardzo chce kogoś poznać to nie może znaleźć. Taka miła i uśmiechnięta dziewczyna.
I dowiedziałam się. Zauważyłam dopiero po roku. Unikam jej jak ognia. Laska lubi dopatrywać się u ludzi złych cech, wydzwaniać, nawet po nocach, dzielić się swoim jadem, uważa że wszyscy wokół jej nie lubią, kminią coś przeciwko niej. A nawet powie też kto ciebie nie lubi, jak się na ciebie patrzył...Zauważa jakieś dziwnie rzeczy, których nie ma i nadinterpretuje. Ogólnie bardzo konfliktowa osoba. Jak się już taką "zdemaskuje", a wcześniej czy później każdy zauważy ten uśmiechnięty jad, to dopiero widać ile konfliktów taka osoba wywołuje. Ogólnie nie nadaje się do żadnego związku. Część osób ma bardzo skopany charakter i dlatego nie może znaleźć partnera, niezależnie od swojej urody. Mało jest taki masochistów, co lubią być gnębieni i pozbawiani energii życiowej.
Stary 2016-02-15, 18:58   #123
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Jak Ty zaraz 50 interpretacji znajdziesz, Greg Chodzi mi zwyczajnie o pewne siebie, wygadane dziewczyny, czasem nawet dość hałaśliwe. Tak, no no, niby wcale tego nie lubicie, ale mając do wyboru ładną i zwyczajną (nie zaraz jakąś niemotę, ale spokojną) i równie ładną którą wszędzie widać, to wybierzecie drugą, bo... po prostu tą zauważycie.
Wiesz, trochę trudno mi mówić za ogół.

To wszystko można interpretować na wiele sposobów.

Być może moja opinia wynika z tego, że lubię dziewczyny spokojne, delikatne, emocjonalne, a nie rozwrzeszczane. Raczej lubię te hmm spokojne, które swoje szaleństwo zarezerwują tylko dla mnie.

Czyli jeśli np. ona jest w stanie ze mną zrobić różne mniej lub bardziej durne rzeczy to mnie to niesamowicie kręci. Bo ja wiem, przejdzie ze mną na czerwonym świetle , nawali się ze mną winem w jakiś idiotyczny sposób (np. kto szybciej wypije swoje porcje ), mimo, że wiem, że pije od święta i to tak raczej z cyklu jedna lampka wina .

Czyli powiedzmy wiem, że normalnie jest spokojna, ale gdzieś tam ze mną wiem, że potrafi tam te swoje granice trochę przesunąć. Wiem, że w pewnym sensie to ja jestem siłą sprawczą, że dla mnie / ze mną to robi i zawsze mi sie to podoba.

Poza tym, z tymi spokojnymi to jest często tak, że większość ludzi widzi na twarzy aniołka i tak je traktują. Kolejny facet, który widzi delikatną twarz i myśli, że to anioł Ja się nauczyłem, że właśnie trzeba trochę inaczej - troszkę mniej anielsko je traktować , trochę wrzucić w tą anielskość chropowatości - wtedy okazuje się, że mają swoje różki i że stać je na coś szalonego

Lubię jak normalnie są spokojne, ale razem ze mną, z moimi pomysłami ... przesuwają tą swoją granicę spokojności baaardzo daleko. W pewnym stopniu to sprawia, że czuję się bardzo męski, bo wiem, że nie przy każdym jest w stanie ten stan osiągnąć, że naprawdę musi kogoś lubić, ufać, aby gdzieś tam przekroczyć swoje granice.

Takie lubię. I dlatego np. też kompletnie nie kręcą mnie imprezowiczki. Jakby przeciwległy biegun. Chyba jedyne co mógłbym zrobić to sprawić ... aby się uspokoiły , ale jakoś mnei to nie kręci nie wiedzieć czemu :P

No ale nie mogę też zaprzeczyć temu co piszesz. Jak chłopaki mają po 20 lat no to nie da się ukryć, że najbardziej "popularne" są ładne + no takie otwarte, dobre w gierkach, flirtach, podtekstach, które nie palą za sobą mostów, tylko jakby stale utrzymują zainteresowanie, stale sprawiaja, że chłopaki o nich gadają.

Fakt też jest taki, że spokojną osobę się dłużej poznaje. Np. spokojnej dziewczyny nie wyrwiesz w ten sposób, że wracasz z imprezy, ktoś coś tam powie, ktoś się zaśmieje, trach i bierzesz nr telefonu i się umawiasz. Bo z reguły po prostu jest ... spokojnie, nie ma tej przypadkowości, tego momentu szaleństwa, że pomyślisz sobie: "a co mi tam" , i ... jedziesz z podrywem Tylko, że ja ... tak naprawdę, nie lubie tak. Wolałbym w ten sposób poznawać spokojne, a to się tak nie da. Na spokojną trzeba więcej czasu. Muszę ją zobaczyć kilka razy w tym samym miejscu, pogadać, może to nie jest odpowiednie słowo, ale w pewnym sensie zakolegować się, oswoić. To nie jest 5, 10 minut szaleństwa

Być może z tymi spokojnymi problem polega na tym, że po prostu jest niewystarczająco wiele okazji, aby tak się działo. Dziewczynę, którą będę widział cyklicznie 2-3 razy, na tyle, aby pogadać na spokojnie, to na palcach jednej ręki mogę policzyć. Moja "ostatnia" właśnie to spokojny "aniołek" , no i poznałem ją tylko i wyłącznie dlatego, że po prostu hmm spędziliśmy kilka godzin wspólnie (tzn. nie jednorazowo). Gdyby to było 15 minut to każde by poszło w swoją stronę. Dlaczego ? Hmm bo spokojni ludzie chyba potrzebują więcej czasu

Wg mnie trudniej się poznaje osoby spokojne bo jest ... zbyt mało okazji na to. Jeśli poznaję nowe dziewczyny to rzadko którą widzę cyklicznie kilka razy. W takim kontekście znacznie łatwiej jest poderwać tą głośną flirciarę bo ktoś tam rzuci tekstem, ktoś się zaśmieje, wyjdzie jakaś śmieszna, nieprzewidziana sytuacja i nagle jest moment, że masz wszystko w nosie i pytasz bo ... tak. Spokojną osobę się poznaje w zupełnie inny sposób. Przynajmniej ja tak mam.

Nie wiem czy to co napisałem ma sens
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 19:59   #124
topdong
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość

Czyli powiedzmy wiem, że normalnie jest spokojna, ale gdzieś tam ze mną wiem, że potrafi tam te swoje granice trochę przesunąć. Wiem, że w pewnym sensie to ja jestem siłą sprawczą, że dla mnie / ze mną to robi i zawsze mi sie to podoba.

Poza tym, z tymi spokojnymi to jest często tak, że większość ludzi widzi na twarzy aniołka i tak je traktują. Kolejny facet, który widzi delikatną twarz i myśli, że to anioł Ja się nauczyłem, że właśnie trzeba trochę inaczej - troszkę mniej anielsko je traktować , trochę wrzucić w tą anielskość chropowatości - wtedy okazuje się, że mają swoje różki i że stać je na coś szalonego

Lubię jak normalnie są spokojne, ale razem ze mną, z moimi pomysłami ... przesuwają tą swoją granicę spokojności baaardzo daleko. W pewnym stopniu to sprawia, że czuję się bardzo męski, bo wiem, że nie przy każdym jest w stanie ten stan osiągnąć, że naprawdę musi kogoś lubić, ufać, aby gdzieś tam przekroczyć swoje granice.
Normalnie wypisz wymaluj to co czułem do ostatniej pani...to jest właśnie ten najbardziej magiczny stan, kiedy ona jest niby miła, ułożona - ale odkrywa przed Tobą później swoje tajemnice i okazuje się, że pod spodem są kolejne warstwy, które dopiero odkrywasz. Razem odkrywacie
I dokładnie tak też się poznawaliśmy, widząc się często i stopniowo to rozwijając. Ciężko chyba będzie powtórzyć ten efekt w innym miejscu niż uczelnia, praca, ewentualnie jakieś zajęcia dodatkowe typu siłka. Może się mylę, ale inaczej to albo będzie nagła, mocna, ale krótkotrwała "chemia" albo coś takiego niby fajnego, ale...chyba nie aż tak silnego, bo to właśnie wynika z tego stopniowego odkrywania siebie nawzajem.

Aż mnie feelsy zalały...
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 22:27   #125
Hultaj
BAN stały

Barbarella i kto tu gada nie na temat. :P
Uderz w stół. :P

Jest masa kobiet które wyglądaja ładnie lub przepięknie w krótkich włosach. Halle Berry, Kożuchowska, J. Racewicz, Kasia Zielińska.

Dla mnie jednak krótkie włosy u kobiety są kompletnie aseksualne (nieseksowne) no i tyle.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2016-02-15 o 22:29
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 23:26   #126
201701261449
Konto usunięte

A ja tak powiem, że zależy jaki facet. Nie chce nikogo urazić, ale mam znajomą, która lubie i mimo, że nie jest piękna (krzywy zgryz, wiecznie tłuste włosy, chudziutka, opadające powieki, sama to wylicza) to ogląda się za facetami znacznie starszymi, często po wyrokach, bez pracy, patologia. Bo lubi. No i wśród takich ma ogromne powodzenie.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 23:43   #127
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt też jest taki, że spokojną osobę się dłużej poznaje. Np. spokojnej dziewczyny nie wyrwiesz w ten sposób, że wracasz z imprezy, ktoś coś tam powie, ktoś się zaśmieje, trach i bierzesz nr telefonu i się umawiasz.

Wg mnie trudniej się poznaje osoby spokojne bo jest ... zbyt mało okazji na to. Jeśli poznaję nowe dziewczyny to rzadko którą widzę cyklicznie kilka razy. W takim kontekście znacznie łatwiej jest poderwać tą głośną flirciarę bo ktoś tam rzuci tekstem, ktoś się zaśmieje, wyjdzie jakaś śmieszna, nieprzewidziana sytuacja i nagle jest moment, że masz wszystko w nosie i pytasz bo ... tak. Spokojną osobę się poznaje w zupełnie inny sposób. Przynajmniej ja tak mam.

Nie wiem czy to co napisałem ma sens
No o to własnie chodzi.
I oczywiście, że te spokojne też często mają swoje różki. Po prostu rzadko ktoś pozwoli im je pokazać
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 11:27   #128
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Nie chce mi się czytać całego watku. Czy Gregorius pisał już, że szminki, szpilki i 50 kursów jest odpychające?
KociaAmbiwalencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 12:26   #129
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KociaAmbiwalencja Pokaż wiadomość
Nie chce mi się czytać całego watku. Czy Gregorius pisał już, że szminki, szpilki i 50 kursów jest odpychające?
A według niego są? XD
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 12:29   #130
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
A według niego są? XD
Musiałabym pogrzebać w daaaaaawnych tematach, ale było kiedyś o dziewczynie, która ubiera się dość elegancko na codzień, nosi obcasy i lubi ładnie wyglądać i dlaczegooooo chłopcy nie chcą się z nią bawić. To były moje pierwsze kroki na wizażu i te szminki, szpilki i kursy wbiły mi się w korę mózgową Na zawsze.

A że to było w każdym poście w tym temacie i w kilku innych to wiecie mam zakonotowane Gregorius - lęk przed szminkami i kształcącymi się kobietami

Edytowane przez KociaAmbiwalencja
Czas edycji: 2016-02-16 o 12:30
Stary 2016-02-16, 12:30   #131
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Musiałabym pogrzebać w daaaaaawnych tematach, ale było kiedyś o dziewczynie, która ubiera się dość elegancko na codzień, nosi obcasy i lubi ładnie wyglądać i dlaczegooooo chłopcy nie chcą się z nią bawić. To były moje pierwsze kroki na wizażu i te szminki, szpilki i kursy wbiły mi się w korę mózgową Na zawsze.

HA!
Nie wierzę, śmiech na sali xD
Stary 2016-02-16, 13:32   #132
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
A że to było w każdym poście w tym temacie i w kilku innych to wiecie mam zakonotowane Gregorius - lęk przed szminkami i kształcącymi się kobietami
Chyba coś nie zaczaiłaś

Szpilki, mocny makijaż, szminka w kolorze np. tej klasycznej, krwistej czerwieni są okej, ALE na określoną okazję.

Jeśli laska 24 h/d wszędzie biega w swojej zbroi pt. szpilki, full makeup, szminka mocna to wg mnie jest pomylona (interpretuj to jak chcesz, nie chce mi się tego rozwijać, ale coś czuję, że będę musiał )

Ja lubię jak dziewczyna ma gust i z tym gustem, wg mnie, wiąże się też umiejętność odpowiedniego ubierania na każdą okazję, a nie wszędzie ten sam outfit. Dyskoteka szpile, szminka, makijaż, wyzywające ubranie. Wypad na zakupy. To samo. Wypad na kawę. To samo. Wypad do pubu ze znajomymi. To samo. Kino , teatr ? To samo...

Dla mnie to jest gust. Albo się go ma, albo nie.

Co do "50-kursów" to jasne, że to ma znaczenie. Udajesz tylko taką niedomyślną, czy naprawde taka jesteś ? Jeśli wiecznie nie masz czasu dla ludzi, a tylko na swoje kursy no to nie dziw się, że nikt się nie będzie chciał umówić. I nie mówię tutaj o facetach, ale ogólnie o ludziach.

Dzisiaj wszyscy są zabiegani, jest nawet taka trochę presja, aby koniecznie dużo robić, rozwijać się. Też to lubię, ale wszystko ma swoje granice i nie kosztem relacji z ludźmi, których lubię. Po prostu , jak ze wszystkim, trzeba zachować balans.

Dziewczyna wiecznie "niedyspozycyjna" raz , że podpada pod taką co mówi "nie mam czasu", a tak naprawdę daje kosza, a dwa, że po którymś zaproszeniu jak ktoś wiecznie nie może bo cośtam to przestajesz zapraszać. I znów, nie działam tak w stosunku do kobiet tylko, tylko do wszystkich. Jak się np. umawiasz ze znajomymi na jakąś wspólną aktywnośc, no to ten, który wiecznie nie może, z czasem "wypada z obiegu". Nie zadzwonisz po raz 10-ty czy jedzie na halę pograć w piłkę bo skoro nie byl ostatnie 8 razy , no to nie ma sensu kolejny raz proponować (tym bardziej, że z reguły jest już wtedy ktoś na "zastępstwo", kto chciał). I średnio wtedy obchodzi mnie to, że ten ktoś ma japoński, kurs lepienia pierogów, czy coś tam. Albo masz czas dla znajomych, albo nie.

Jasne, jeśli mam przyjaciół, dobrych znajomych to jest na pewno większa doza tolerancji, niż w przypadku nei do końca poznanej dziewczyny. Wiecznie nie mogąca kwalifikuje się do takiej, która po prostu nie chce. To czy ona lepie pierogi w tym czasie , czy uczy się salsy to jest tylko wymówka. Jeśli naprawdę chcesz to praktycznie zawsze możesz sytuację przedstawić w ten sposób, że druga strona to zrozumie (np. proponując alternatywny termin, albo zobowiązać się, że następnym razem Ty zapraszasz i dotrzymujesz obietnicy).

Dla mnie to są podstawy - dziwię się, że czegoś takiego nie wiesz. Jasne, to jest też do pewnego stopnia atrakcyjne, zwłaszcza na samym poczatku bo widzisz: "oho, dziewczę coś ze sobą robi, ma własny świat", ale jeśli po którymś razie widzisz, że ona z wielkim wysiłkiem, gdzieś tam zmajstruje może jedną godzinę raz na dwa tygodnie, jęcząc przy tym niemiłosiernie , no to się zastanawiasz. Przecież też nie jestem jakąś niemotą, pracuję, uprawiam sporty, uczę się języka, podróżuję, no a jakoś potrafię wykrzesać trochę czasu, dla tych, na których mi zależy.

Po prostu, odpowiednie priorytety. Jak ktoś sobie na łeb nawrzucał same "50 kursów" i nie ma kompletnie czasu na nic innego to wg mnie nie ma odpowiednich priorytetów (okej, wiem, że różne są etapy w życiu i czasem trzeba). No ale każdy może mieć swoje zdanie

Mam nadzieję, że teraz się jaśniej wypowiedziałem :P

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2016-02-16 o 13:44
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 13:41   #133
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Gregorius nie musisz mi nic tłumaczyć, ani rozwijać - wiem, psuję Ci fun, bo widzę, że uwielbiasz elaboraty.

Masz prawo mieć swoje wymagania.
Ja mam prawo robić sobie z nich podśmiechujki, bo mnie bawią
Stary 2016-02-16, 15:26   #134
Zilka
Rozeznanie

Co do krótkich włosów to uważam, że dziewczyna musi mieć naprawdę sliczną twarz, żeby wyglądać ładnie. Bardzo symetryczna i taką wiecie, posagową urodę moim zdaniem A, że mało jest takich kobiet to i mało wygląda fajnie w krótkich fryzurach.

Ja jestem raczej cichą dziewczyną, ale zawsze kiedy jakiś mój adorator mówił mi, że jestem super taka myszka to się szybciutko zwijałam, bo kojarzy mi się to z manipulatorem. Typu zwykły zakompleksiony koleś, może się w końcu poczuć macho

A jak ktoś pisze, że kobieta która się maluje szminką codziennie jest pomylona to sam sobie wystawia świadectwo
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 15:35   #135
201607040946
Konto usunięte

Zaiste, świetny wątek.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 15:42   #136
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze nie, dopiero teraz, jak go sprowokowaś.

A Ty nie marudź, tylko czytaj! Niektóre posty to istne perełki .
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 15:47   #137
201607040950
Konto usunięte

Nie psujcie tego. Błagam. Nie psujcie. Niech piszą, niech dyskutują, plizz.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 15:52   #138
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Jeśli laska 24 h/d wszędzie biega w swojej zbroi pt. szpilki, full makeup, szminka mocna to wg mnie jest pomylona (interpretuj to jak chcesz, nie chce mi się tego rozwijać, ale coś czuję, że będę musiał )
Rozwiń! Proszę, rozwiń...
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 15:59   #139
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, dopiero teraz, jak go sprowokowaś.

A Ty nie marudź, tylko czytaj! Niektóre posty to istne perełki .
Obiad se zrobię i zasiądą jak człowiek nad ciekawą lekturą. Tak po łepkach to jeszcze coś przegapię i życie sobie zniszczę.
Stary 2016-02-16, 16:01   #140
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Szpilki, mocny makijaż, szminka w kolorze np. tej klasycznej, krwistej czerwieni są okej, ALE na określoną okazję.
Zanotowałyśmy już dawno temu i oczywiście stosujemy się
Cytat:
Jeśli laska 24 h/d wszędzie biega w swojej zbroi pt. szpilki, full makeup, szminka mocna to wg mnie jest pomylona
To świadczy o Tobie, ale i tak jest kłamstwem. Żeby wiedzieć, że całodobowo biega w swojej zbroi, musiałbyś z nią całą dobę spędzać. Nie spędzasz, bo przecież twierdzisz, że Ci się takie (nieistniejące) dziewczyny nie podobają. Nie widzisz => nie możesz tego stwierdzić. Argument jest inwalidą. Tak, wiem, że 24/7 to przenośnia.
Cytat:
Co do "50-kursów" to jasne, że to ma znaczenie. Udajesz tylko taką niedomyślną, czy naprawde taka jesteś ?
My tu wszystkie takie nieuświadomione, niedomyślne i trzeba nam napisać jak żyć
Cytat:
Jeśli wiecznie nie masz czasu dla ludzi, a tylko na swoje kursy no to nie dziw się, że nikt się nie będzie chciał umówić. I nie mówię tutaj o facetach, ale ogólnie o ludziach.
Jeśli ktoś nie ma czasu dla Ciebie, to NIE CHCE GO MIEĆ. ONA NIE JEST ZAINTERESOWANA.
Cytat:
Dzisiaj wszyscy są zabiegani, jest nawet taka trochę presja, aby koniecznie dużo robić, rozwijać się. Też to lubię, ale wszystko ma swoje granice i nie kosztem relacji z ludźmi, których lubię.
Jw.: jak ktoś chce, znajdzie czas.
Cytat:
Dziewczyna wiecznie "niedyspozycyjna" raz , że podpada pod taką co mówi "nie mam czasu", a tak naprawdę daje kosza, a dwa, że po którymś zaproszeniu jak ktoś wiecznie nie może bo cośtam to przestajesz zapraszać.
Czyli jednak wiesz. Tylko czasami zapominasz. O to chodzi
Cytat:
Jasne, jeśli mam przyjaciół, dobrych znajomych to jest na pewno większa doza tolerancji, niż w przypadku nei do końca poznanej dziewczyny. Wiecznie nie mogąca kwalifikuje się do takiej, która po prostu nie chce.
Duhhh...
Cytat:
To czy ona lepie pierogi w tym czasie , czy uczy się salsy to jest tylko wymówka. Jeśli naprawdę chcesz to praktycznie zawsze możesz sytuację przedstawić w ten sposób, że druga strona to zrozumie (np. proponując alternatywny termin, albo zobowiązać się, że następnym razem Ty zapraszasz i dotrzymujesz obietnicy).
Dokładnie. Więc co ma do rzeczy 50 kursów? Tak, wiem, że to przenośnia. Ale pewnie nic nie zrozumiałam
Cytat:
Dla mnie to są podstawy - dziwię się, że czegoś takiego nie wiesz.
Teach us master
Cytat:
Jasne, to jest też do pewnego stopnia atrakcyjne, zwłaszcza na samym poczatku bo widzisz: "oho, dziewczę coś ze sobą robi, ma własny świat", ale jeśli po którymś razie widzisz, że ona z wielkim wysiłkiem, gdzieś tam zmajstruje może jedną godzinę raz na dwa tygodnie, jęcząc przy tym niemiłosiernie , no to się zastanawiasz. Przecież też nie jestem jakąś niemotą, pracuję, uprawiam sporty, uczę się języka, podróżuję, no a jakoś potrafię wykrzesać trochę czasu, dla tych, na których mi zależy.
Jej nie zależy
Cytat:
Po prostu, odpowiednie priorytety. Jak ktoś sobie na łeb nawrzucał same "50 kursów" i nie ma kompletnie czasu na nic innego to wg mnie nie ma odpowiednich priorytetów (okej, wiem, że różne są etapy w życiu i czasem trzeba).
Właściwe priorytety to spotykanie się z kimś, z kim nie chcemy?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 16:04   #141
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość
Co do krótkich włosów to uważam, że dziewczyna musi mieć naprawdę sliczną twarz, żeby wyglądać ładnie. Bardzo symetryczna i taką wiecie, posagową urodę moim zdaniem A, że mało jest takich kobiet to i mało wygląda fajnie w krótkich fryzurach.

Ja jestem raczej cichą dziewczyną, ale zawsze kiedy jakiś mój adorator mówił mi, że jestem super taka myszka to się szybciutko zwijałam, bo kojarzy mi się to z manipulatorem. Typu zwykły zakompleksiony koleś, może się w końcu poczuć macho

A jak ktoś pisze, że kobieta która się maluje szminką codziennie jest pomylona to sam sobie wystawia świadectwo
Nie mam posagowej urody, a mam krótkie włosy. I wyglądam w nich świetnie.

Co do posta Gregoriusa.
Rozumiem o co mu chodzi, ale nie znam dziewczyny która by się wszędzie tak samo malowala i ubierala.
Ani takiej, która poświęca własne życie towarzyskie na jakiejś Kursy.
Stary 2016-02-16, 17:37   #142
szugarbejb
Zakorzenienie

Ja poświęcam swoje życie towarzyskie na kursy xD
Życie towarzyskie jest przereklamowane xD

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 19:04   #143
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Ja poświęcam swoje życie towarzyskie na kursy xD
Życie towarzyskie jest przereklamowane xD
ja tego nie robiłam, ale zacznę... Niech mnie to ustrzeże przed błędami, a jak już szpilki z szafy wyciągnę i zacznę je wszędzie nosić, to mi facet umrze z radości.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 21:32   #144
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zilka Pokaż wiadomość

Dziwna jesteś xD
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 21:45   #145
Zilka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Dziwna jesteś xD
Dziękuję
Zilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 22:32   #146
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Nie mam posagowej urody, a mam krótkie włosy. I wyglądam w nich świetnie.

Co do posta Gregoriusa.
Rozumiem o co mu chodzi, ale nie znam dziewczyny która by się wszędzie tak samo malowala i ubierala.
Ani takiej, która poświęca własne życie towarzyskie na jakiejś Kursy.
Ja znam taką. 90 procent czasu w szpilkach. W sumie to dwie, ale ta druga krasnal 150 o sylwetce gruszki więc się nie dziwie, że chce Sobie wydłużyć te szkity xD
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 09:12   #147
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Znam dziewczynę, która prawie cały czas spędza w szpilakch lub koturnach. Rezygnuje z nich na plaży lub w górach. Bo lubi. Bo jest jej eygodniej, bo wieloletnie chodzenie na obcasach skraca mięsnie i chodzenie w trampkach boli.

Zrezygnowała z obcasów na czas ciąży, tylko.

I co? I ma męża. Ma adoratorów. Fajni faceci. Nie mają jakichś dziwnych pomysłów, że szpilki = wywyższanie/problemy z głową itd.

Do tego dziewczyna, mimo naturalnej urody, maluje się dość mocno. I mąż nie ma nic do tego.

Znam też taka, która nawet w domu, w dresie, ma pomalowane na czerwono usta. Powiedziała, że lubi. Że nie czuje się wtedy rozmemłana. Bo przy swojej ekstremalnie bladej urodzie i bardzo jasnych włosach, bez szminki, czuje się taka pozbawiona koloru. Ponownie - faceci wokół niej skaczą.

Niestety, pierdzielenie o szpilkach, szminkach, eleganckich strojach, związanych włosach, czerwonych paznokciach, chęci dokształcania się, doktoratach, pasjach * jako formie wywyższenia się, jako "popapraniu", świadczy tylko o piszącym i jego kompleksach (pewnie nieuświadomionych).

I żeby nie było - nie umiem chodzić na szpilkach i bardzo nad tym boleje.

*skreśl niepotrzebne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-17, 09:38   #148
Charlena
BAN stały

Ale szminka sama w sobie nie stanowi mocnego makijazu, w zestawie z mocnymi oczami, policzkami mozna o efekt draq queen, ale sama czerwona szminka? Jedno mazniecie I pol makijazu gotowe, jak dla mnie to swiadczyc moze o lenistwie. Sama nie znosze naturals go koloru swoich ust, szminke mam niemal zawsze. Do dzis nie wiedzialam, ze to takie dziwne.

Krotkie wlosy bronia sie u kobiet o regularnych, kobiecych rysach. Zgadzam sie w 100% z tym co ktos wyzej napisal.
Charlena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 09:57   #149
stewardesa
BAN stały

Weźmy jeszcze pod uwagę, że mężczyźni (niekoniecznie Gregorius) pisząć/mówiąc "szpilki" mają na myśli obcasy. Dlatego się dziwimy, jak piszą, że ktoś w nich non-stop lata. Co nie znaczy, że nie ma dziewczyn zakładających je na każdą okazję.
Cytat:
Napisane przez Charlena Pokaż wiadomość
Ale szminka sama w sobie nie stanowi mocnego makijazu, w zestawie z mocnymi oczami, policzkami mozna o efekt draq queen, ale sama czerwona szminka? Jedno mazniecie I pol makijazu gotowe, jak dla mnie to swiadczyc moze o lenistwie. Sama nie znosze naturals go koloru swoich ust, szminke mam niemal zawsze. Do dzis nie wiedzialam, ze to takie dziwne.
Bo to chyba działa tak:

kilo tapety w "naturalnych" kolorach (brązy, nude) - jaka naturalna
zero tapety i czerwona szminka/mocniej podkreślone brwi/lekka tapeta + kolorowy cień - plastik

włosy pofarbowane na brąz, rudy, czarny (bez odznaczającej się tapety) - naturalna
włosy rozjaśnione - plastik

spodnie/zwiewna sukienka i obcasy - naturalna
mini i szpilki - plastik

Jakoś tak.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 10:04   #150
Charlena
BAN stały

Aaaa, no tak.
W sumie racja, mam znajoma ktora robi ludziom makeupy i mowila, ze czasem przychodza laski ze zdjeciem Kim kardashian na telefonie i prosza o taki naturalny makijaz jak ten
Charlena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości