![]() |
#121 |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
W mojej mikrofali jakiś rok temu eksplodowała kaszanka.
I tak... zostało... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#123 |
lokalna gwiazda
|
Osobnik odpowiedzialny za eksplozję najwyraźniej olał temat. A ja ostatnio robiłam babeczkę z kubeczka, otwieram...
![]() I po co tam zajrzałam? Po co robiłam ciasto z torebki? Żyłabym sobie w błogiej nieświadomości. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#125 |
lokalna gwiazda
|
Ja używam głównie mikrofalowego minutnika.
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja podjelam sie sprzatnie ia syfu w kuchni -wszedzie porzadek tylko w kuchni syf ;//
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() Poza tym teraz jego kolej co do sprzątania. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
wysprzątałam kuchnię.
wyszorowałam piekarnik, wszystkie kurze na szafkach, pod zlewem. zrobiłam dwa prania. odkurzyłam pół mieszkania. i poszłam spać na 5h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ja jedyne co dziś zrobiłam to BAŁAGAN
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Odkąd odkryłam ten wątek moje życie stało się piękniejsze. Serio. Bałagan doprowadza mnie do szału i to nie jest tak, że mi się nie chce sprzątać. Mogłabym nawet powiedzieć, że to lubię, ale ja poprostu, nie nadążam. Wychodzę rano do roboty, wracam ok. 17-18 i dosłownie padam na twarz. Czasem zrobię obiad, częściej mi się nie chce, a mimo to rosnąca wieża brudnych naczyń w zlewie to jest po prostu krajobraz dnia codziennego. Jest nas tylko dwoje, a mam wrażenie, że zmywanie naczyń to niekończąca się historia. W kółko to samo, co dzień od nowa. Nie pomnę reszty. Nie chcę sobie nawet wyobrażać, jak wygląda sprzątanie w domu, skoro łazienka i kuchnia mnie na co dzień przerastają. A jak ktoś wspomni na głos mycie okien to mi się z miejsca robi słabo.
Do tej pory myślałam, że jestem po prostu życiowym nieogarem. teraz widzę, że to się zdarza częściej niż tylko mnie ![]() Inna sprawa, gdy ktoś mówi, że mu się nie chce i mu to lotto. To właściwie pełnia szczęścia. A ja chcę, a nie daję rady i mnie to frustruje. Całe szczęście chłopa mam złotego, to się stara rzeczywistość ogarniać razem ze mną. Chociaż z tym różnym punktem widzenia świata to jest najprawdziwsza prawda i nie raz zaskoczył tak, że zbierałam szczękę z podłogi. Nic, jakoś trzeba żyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
❤ bee happy ❤
|
Mój dzisiaj posprzątał
![]() ![]()
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
A mnie motywujecie do sprzątania
![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Ja tez lubie miec porzadek. Jaka to przyjemnosc wypic rano kawe w czystosci😊. Jak schodze rano do kuchni i widze kubki na blacie i okruszki a na podlodze piasek i inne atrakcje to wszystkiego mibsie odechciewa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Pochwalę się, że dzisiaj posprzątaliśmy. Nawet podłogi przejechałam mokrą ścierą, na kolanach. Nie ruszałam za to zawartości szaf, czy szafek - przed wyprowadzką w drugiej połowie kwietnia już się przecież nie opłaca, prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;56981506]Nie ruszałam za to zawartości szaf, czy szafek - przed wyprowadzką w drugiej połowie kwietnia już się przecież nie opłaca, prawda?
![]() Prawda!! ![]() U mnie w sypialni dramat! Tona ciuchów na podłodze i kurzu na szafce i komodzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Miałam nadgonić sprzątanie w weekend. Cóż... Nie nadrobilam, za to odwiedziłam rodziców i pogralam w AC.
Chyba nie powinnam planować sprzątania, bo wtedy nie sprzątam ![]()
#139 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie się najlepiej sprząta jak się wkurzę
![]() No cóż, ja dziś może wrócę trochę wcześniej niż zwykle, bo muszę podjechać na uczelnię koło 15-stej. To może po 16-stej wrócę, wezmę psy, a potem coś ogarnę, chociaż trochę. Pościeram kurze, odkurzę - bo piasek wszędzie, plus kłaki. Ech. I ściągnę to pranie z czwartku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#141 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
U mnie to pranie wisi w sypialni, więc nie widzę go zbyt często - nie włazi w oczy, więc o nim zapominam. A jak już je widzę wieczorem, to jestem zmęczona i mi się nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
a Czy któraś z Was myje płytki w łazience? Mam płytki do sufitu
![]()
#143 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze przy myciu łazienki myję te przy toalecie i umywalce, te w prysznicu tylko jak odkamieniam drzwi prysznicowe. Te do których nie dosięgam nie są ruszane. Więcej płytek nie mam, na razie mam zrobioną tylko mikroskopijną łazienkę.
#145 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja najczęściej myję te nad wanną, bo się po nich chlapie i kamień się osadza. Robię to przy pomocy płaskiego mopa, bo dużo szybciej i łatwiej mi tak, niż jakąś ścierką czy gąbką
![]() Myję też te na obudowie wanny. Pozostałe to chyba ze dwa razy w ciągu roku myłam, ale dawno temu, pewnie by im się znów przydało... A tak w ogóle, to uświadomiłam sobie, że jest dzień kobiet, więc nie będę sprzątać! Ściągnęłam tylko to pranie, a teraz kombinuję co by dobrego sobie zrobić do jedzenia w ramach świętowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Naczelna Nastolatka
|
ja mam na podłogach coś takiego, że słów brak. Niemyte od dwóch tygodni. A ja mam drgawki na widok mopa.
![]()
#148 | ||
Zakorzenienie
|
pjona
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O, ja też. Błyszczące. I przeklinam je odkąd zostały położone, tzn od pięciu miesięcy - codziennie. Plus uwaga, parawan nawannowy i jasne płytki na podłodze. Po prostu geniusze ![]() My zrobiliśmy w ten weekend tyle, że nie mogę wyjść z podziwu, chociaż tak nie do końca miało to związek ze sprzątaniem, bo składaliśmy sypialnię. Nie zamierzam kiwnąć w palcem w tym tygodniu. No może zrobię pranie, bo się o nie potykam w łazience. Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2016-03-08 o 16:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
lokalna gwiazda
|
Kupiłam komodę do sypialni, bo na starej 2 pokolenia kotów ostrzyły pazury, a w dodatku pod ciężarem starego telewizora część z drzwiczkami się ugięła i zamknąć dobrze jej nie można.
Nowa leży w dużym pokoju w 4 paczkach. Mniejsza o zawartość starego mebla. Wyłożę wszystko na łóżko. Ale na wierzchu... Na jednej części mam toaletkę i tonę kosmetyków. Na drugiej telewizor - stary z "dupą", tuner, wzmacniacz, dvd, stary dekoder satelitarny /po kiego diabła, nie wiem/, nowy dekoder i nocną lampkę. Za komodą kłębowisko kabli od tego wszystkiego. -przedłużacz, żeby to wszystko podpiąć do sieci -kabel od lampki -od tv -od dekodera -od dvd -od wzmacniacza -przewód antenowy -scart między dekoderem a tv -3 przewody chinch między tunerem a wzmacniaczem i dvd -przewody od kolumn głośnikowych 2 x 3m Ja się boję tam zajrzeć. Mniejsza o same kable. Mam męża z branży elektronicznej, więc wszystko umiem sama. /Bo szewc bez butów chodzi ![]() Tam jest po prostu wiekowy kurz. Już o sierści nie wspominając. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Wstawiłam rosół, mam wszystko pozmywane, tylko kuchenka do ogarnięcia po gotowaniu. Mamy z chłopem utrzymać porządek do przeprowadzki, czyli sprzątać wszystko na bieżąco i dodatkowo robić większe sprzątania regularnie. Ciekawe jak będzie wyglądać mieszkanie za 3 dni
![]() Ustaliliśmy, że podzielimy się obowiązkami - żeby każdy trzymał nad czymś pieczę. Oczywiście takie wstępne ustalenie miało miejsce miesiąc temu, do tej pory do podziału nie doszło :P Cały czas jednak mam nadzieję, że na swoim będzie nam szło lepiej.... Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2016-03-08 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.