![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Mi się się nocy nie śniło nic ale zasnelam znów i miałam sen jak to zazwyczaj nad ranem jak tak dosypiam. I śniło mi się ze byłam w sądzie sadzona ze nie dbam o dziecko. Ze piję alkohol i uprawiam seks.
To forum ma ogromny wpływ na psychikę... Już wstaje. Nie ma mowy nie idę znów spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeczytałam Twój opis nastawiania...i że ten ból w nocy dziś tai miałaś. Kurde, więzadła pewnie sobie nie dają rady i dlatego ten ból co? Strach iść spać...
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a dziewczyny, miałam jeszcze pisać co do prezentów w niektórych regionach dla mamy... u mojego męża w regionie jest tak, że jak matka dostała coś złotego, to jeśli jest to syn, to prezent jest przechodni. Jak się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży to moja teściowa oddała mi złote kolczyki, które dostała "za urodzenie mojego męża". Pamiętam, że się wtedy wzruszyłam... Jeśli z kolei urodzi się córka i później zajdzie w ciążę, to ona dostaje to co matka dostała od jej ojca za jej urodzenie...
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jestem pewna, ze to wiezadla. doslownie mi sie taka wizualizacja wlaczyla, czulam to wiezadlo gdzie skad dokad idzie, ledwo macice utrzymalo chyba... przeleciala mi wtedy taka mysl - co jesli ono sie faktycznie by naderwalo czy kompletnie zerwalo??? i se pomyslalam, ze wtedy to chyba by musieli mi jakos z zewnatrz brzuch podtrzymywac, a po porodzie "co najwyzej" mi macica by wypadla, ale dla dziecka chyba nie ma niebezpieczenstwa? ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Hejka, jeżu ile przez noc naprodukowane!!
Hemoroidy-wylazł mi ![]() ![]() Pani Teresa- kejka a spytaj proszę meza jak mozesz na jakiej podstawie sie dopasowuje? Chodzi o obwod? Czy jak? Moja mama miała po operacji w sierpniu, moze bedzie na mnie dobry. Czy lepiej kupic nowy? Noc-sama noc ok, gdyby nie durny kundel o 6 rano to by było bosko. Maz go wypuścił z klatki i wrócił spac. A ten łaził i stukał pazurami. Potem pół godz pozniej Hanka sie obudziła i oczywiście samolubna jest przylazla do nas i gadała. Kazaliśmy jej isc do salonu zeby sobie bajkę włączyła. Chwile pozniej wstał Kuba i sobie oglądali wiec zasnęłam dalej, a o 8 Hance cos odbiło i zaczęła tupać i walić nogami w podłogę wiec wstałam wkurzona juz...masakra, strasznie samolubne te dziexi sa :/ A na dodatek maz mnie podkur...z rana. Mowię mu, ze musi wcześniej w pon wrócić bo mamy wizyte na 17, a on oczy jak 5 zł i mowi ze ma spotkanie w Innym mieście. Pytam sie go dlaczego sie umówił na pon skoro od 2 tyg wie, ze mamy wizyte! No bo zapomniał! A moj akumulator padł i bie wiem jak sie dostanę w pon gdziekolwiek. Nie wspominając ze bardzo cieżko mi sie siedzi w aucie a co dopiero prowadzić i to z dzieciakami :/ wściekła jestem!!! ![]() Generalnie dzien zaczęłam srednio. U mnie jest tak, ze jak jedna rzecz mnie wqrwi to leci lawina... :/ Czas na drugie dniadanko ![]() ![]() A witamin nie biorę żadnych bo łącznie mam 19 tabletek (z wziewami) w ciagu dnia :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jak syn to dostajesz coś co ktoś dostał (teściowa?) czy mąż daje coś?? a przechodni to znaczy, że komu się potem daje? a jak córka to dostajesz to co Twoja mama dostała? czyli prezent od mamy? czy mąż daje Tobie i Ty potem dajesz dorosłej córce? ciekawe to ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Cloche no faktycznie, gdyby się coś zerwało to co..masakra. Wolę sobie tego nie wyobrażać, dziecko na pewno bezpieczne, ale...brrr...aż mam ciarki. Pogadaj z położna, może ma jakiś pomysł faktycznie. Spać całą noc na jednym boku się da, ale..to jest ch.lernie męczące. Dałam radę tak dwie noce a później dzień był do d.py.
A co do pępka to myślałam, że to inaczej wygląda..hahaha..ale nie, podziękuję za kręcenie i naciąganie ![]() Gosia ale masz śniadanko ![]() Zapytam męża wieczorem, jak już wróci od mamusi ![]() ![]() Masz dziś świetnie rozpoczęty dzień...bajka ![]()
#130 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Współczuję Wam codziennie nieprzespanych nocy i tych bóli. Mieliśmy jechać dzisiaj na urodziny do synka kuzyna ale odmówiłam, nie dość, że mi coraz ciężej tyle siedzieć na krześle to jeszcze katar mnie tak męczy, że non stop muszę nos wycierać. Sny Śniło mi się, że rzeczy młodej prałam w kurzych łapkach zamiast w proszku ![]() Później śnił mi się bocian, który latem chodził po polu teściów, że przyleciał do PL na wiosnę, podbiegł do mnie o objął sprzydłami, miział się do głaskania, a później podbiegł do tż i robił to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Hej ale pedzicie mam 5 stron do przeczytania ale to potem teraz biorę się za sprzątanie a dziś 35+0 czyli 9 miesiąc już puka ale ten czas zapiernicza
#132 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Do kin 11 wchodzi 3 część niezgodnej.
Będzie maraton wszystkich 3 części. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Urodzisz córkę - mąż daje Ci pierścionek, bransoletkę, kolczyki, etc. z okazji urodzenia córki - Twoja córka dorasta i zachodzi w ciążę - przekazujesz jej swój skarb, który dostałaś w związku jej narodzinami. Koniec łańcuszka, zostaje to u córki ![]() ![]() Urodzisz syna - mąż daje Ci pierścionek, bransoletkę, kolczyki, etc. z okazji urodzenia syna - Twój syn dorasta i zakłada swoją rodzinę (ale żyje z tą kobietą co ma dziecko, a nie że jedno sobie i drugie sobie, bo to chodzi o to, żeby pozostało w rodzinie) - rodzi mu się dziecko a Ty jako teściowa oddajesz swojej synowej dokładnie to co dostałaś od swojego męża w związku z urodzeniem tego syna. Łańcuszka koniec. Jak ona urodzi to dostaje prezent dodatkowo od męża/chłopaka, który później przekazuje swojej córce/synowej etc... Bardziej logicznie nie potrafię ![]()
![]() |
#135 |
Mama Land
|
Czyli nie ważne co urodzisz i tak musisz oddać jeden prezent?
![]() Oddajesz nowy, a dla siebie zostawiasz stary?? Kejka: Ja Ci życzę cc 11.04 ❤
#136 |
Wtajemniczenie
|
Też czuje okropny ból przy przekecaniu się z boku na bok w nocy. Masakra totalna tak boli że się płakać chce i cierpnie mi cała noga.. A ból w pachwinie lewej mam jakiś czas czasem jest słabszy, są dni że go nie ma wcale a czasem tak jak dziś to wstać nie można
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Tabaska i jak Ci sie sprawuje ten domowy sprzęt? Daje cos? Myslalam raczej o jakimś gabinecie, wiem, ze sa rożne te promienie i rożne efekty, bede szukac
![]() ![]() ![]() ![]() Malos Dziekuje ![]() ![]() ![]() Pewnie ze sobie tatu zrobie, moje cialo ![]() Cloche Bidulka jestes ![]() ![]() Gosiaczek Chłopy tak maja, ile razy moj tez oczy jakby ducha zobaczył, teraz mu przypominam tak pare dni przed zawsze ![]() Madziara Co za sen, haha ![]() ![]() Pies Musze Wam napisać jaki moj jest kochany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prezenty Pamietam jak moj bratanek sie urodził to wyczytałam, ze dla malucha na pierwsza wizyte kupuje sie cos słodkiego, zeby miał słodkie zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz włosy na nogach mi nie dorosły, nie mam kompletnie nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do spania to też mam problem z przekręce niem, czasami budzę tz w nocy, żeby mi pomógł wydostać się siku ![]() Dzisiaj stwierdził,że on jest najbardie nie wyspany, bo raz ja mu stękam, to Martyna chce pić/siku czy coś jeszcze ![]() Takie życie ![]() Jaki spokój. Tż z młoda pojechali na katechezę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Raz mi się tylko zdarzyło, że przekręcając sie naciągnełam cośi tak bolało, że nei wiedziałam czy próbowac dalej czy zostać w tej pozycji co mnei to zabolało.
PYKANIE tak jak kiedyś rozmawiałyśmy ![]() Ale dziś w nocy tak strzeliło a ja byłam taka zaspana, że pierwsza myśl: o matko wody pykły tak jak to ktoś opisywał ![]() Na szczęście tylko kości hehhe Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Martinixx fajna tradycja, ale z drugiej strony dlaczego masz oddawac obcej babie cos do czego jestes bardzo przywiazana?
![]() ![]() ![]() ![]() A jak sie ma wiecej dzieci to wiesz, dostaje sie kolejne prezenty od meza wiec masz co oddawac ![]() ![]() Asia dzieki ![]() ![]() ![]() I tak, nie wazne kogo urodzisz zawsze ten prezent co dostajesz od meza to go oddajesz ![]() ![]() ![]() ![]()
#141 |
Zadomowienie
|
Poli
Tego pyknięcia wód nie słychać, tylko czuć ![]() ![]() Kejka No w sumie racja. Jak jeszcze trafisz na wredną synową to w ogóle kaszana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Poli nie zjadaj końcówek!! RozumieM !
![]() ![]() Odejście wód u mnie to było pyknięcie ale takie dziwne. Ja leżałam w łożku była noc i dlatego pamietam-ale to bardziej czuć niz słychać |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Opłaciło się dać kwiatka teściowej dzisiaj bo będą pierogi na obiad
![]() ![]()
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() POLI no doba Twoja pełna aktywności wielki szacun ale ja też już nastawiam się psychicznie że jak urodzimy będziemy na wysokich obrotach a ja musze jeszcze miedzy czasie działke ogarnąć koszenie plewnienie i=ogródka itd... no może być ciekawie. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
OOOOO!! ale sie wzruszyłam.. Cudowna tradycja no nie słyszałam o takiej ale jak dla mnie bomba!
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez w ciazy mam duzo mniej, ale po ciazy znow sie zacznie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja mam zamiar jeszcze przed porodem iść na wosk o ile to bezpieczne. Zapytam się się pn ginekologa czy mogę.
I będę miała spokój do końca kwietnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek zapytalam meza i powiedzial ze mierzy sie obwod brzucha po porodzie i zgodnie z tym kupuje rozmiar. Wrzucam Ci fotke z kartonika rozmiarowki
![]() ![]()
#149 |
Zadomowienie
|
Kopycio ja mam ipl remingtona, uzylam go przed ciaza tylko kilka razy bo zaraz zaczelo sie lato i jak się opalasz to też nie mozna go stosować, ale zauwazylam lyse plamki na nogach które dosc dlugo sie utrzymywaly wiec pewnie cos daje, od wrzesnia jadę z nim od nowa, to lato się jakos przemęczę, popracuje wieceb nad figura niż golizna
![]()
#150 |
Rozeznanie
|
Dzieki Tabaska
![]() Neta, ja woskuje od poczatku ciazy, to jest naturalne wiec chyba nie szkodzi dziecku, nie zastanawiałam sie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.