|
|
#121 |
|
spin doctor
|
Dot.: najładniejsza NAZWA perfum... ;)
Mnie bardzo podobają się nazwy "kaszmirowe":
Black Cashmere Cashmere Mist Kashmina Touch oraz dżunglowo-afrykańskie; Kenzo Jungle Elephant i Tiger Safari L'Espirit du Tigre(nie wiem czy dobrze napisałam) poza tym: Envy Poison(cała rodzinka) Agent Provocateur Obsession Addict Insolence Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2009-09-29 o 05:19 |
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Poison
Eau des Merveilles Crystal Noir Obsession J'adore Poeme Sotto Voce Le monde est beau |
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Najpiękniejsza nazwa perfum
1.Shalimar [aż chce się je ciągle wypowiadać] 2.Anisia Bella [ma coś w sobie magnetyzującego ]3.J'aime La perla [nieco erotyczny] 4.Messe de Minuit Etro [nazwa długa ,nieco ciężka]
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Putain des Palaces
![]() Boudoir, Flora, Teint de Neige, Samsara, Maroussia, Messe de Minuit... Tyle mi póki co przychodzi do głowy... A i jeszcze Soir de Lune, Zagorsk, Avignon i Kyoto
Edytowane przez Pin up girl Czas edycji: 2009-09-29 o 09:33 |
|
|
|
|
#125 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Pomyśl: Pasterka, i od razu robi się lżejsza i weselsza ![]() Dla mnie zaś najładniej wygląda (bo wymówić niestety nie wiem jak) Jaisalmer.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Najbardziej podobają mi się nazwy:
Shalimar Zagorsk (zapachu nie znam) Dolce Vita Poison Nu
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Noa
![]() Poison, Obsession,La Perla j'aime le nuit,Insolence,Eclat d'arpege... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
grozi wypollizowaniem
|
a ja chciałam być oryginalna i powiedziec ze nazwa Poison bardzo mi sie podoba
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
nie no po prostu ta nazwa sie podoba, a mnie w szczególności wszystkie jednowyrazowe nazwy angielskobrzmiące - ale to z wygody gdyż brzmią znajomo i swojsko a po francusku nie władam zbytnio i zwyczajnie piękne nazwy francuskie brzmią w moich ustach komicznie. Lubię jednak gdy perfumy mają jednowyrazową nazwę dlatego:
Poison Trouble Obsession Insolence Czekam kiedy pojawią sie nazwy w stylu Sinner, Insanity, Hedonism itp dla perfum jak znalazł |
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Miss Dior Cherie
Ange ou Demon
|
|
#131 |
|
Guerlain Lover
|
Z nazw uwielbiam:
J'adore wszystkie Poisony (wspaniale pasują zapachy do nazw) Euphoria (jak wyżej )Ode a l'amour Voile de ambre Silver i Midnight Rain (piękne opakowanie) Eau i Elixir des Merveilles (również uwielbiam opakowania no i zawartość) Shalimar Dolce vita Obsession (podobnie jak u Euphorii, wspaniałe nawiązanie do zapachu) no i na koniec najpiękniejsze dzieło, które uważam za ideał: J'aime La Perla - idealna nazwa, idealny zapach i idealny flakonik - cudo!! |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: perfumy i ich nazwy
Nie wiem czy istnieją, ale podobają mi się takie nazwy jak
Essential Nude Aquamarine
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
strrrrasznie lubię nazwy, w których jest czerń:
Black Cashmere Back to Black Black Orchid Encre Noir Black Tourmaline in Black Black Code Crystal Noir Black Serge Noir bardzo lubię też nazwy z odrobiną mroku: Midnight Poison Tendre Poison Pure Poison Le Feu Opium często zdarza się tak, że nazwa perfum (szczególnie ze słowem czarny) wywołuje we mnie silne pragnienie poznania zawartości flakonu wręcz obsesję ![]() a potem to już różnie bywa... Edytowane przez selya Czas edycji: 2009-10-01 o 11:21 Powód: zapomniałam o Serżu :) |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
ach zapomniałam jeszcze o L'instant i L'instant magic, czytane oczywiście po francusku
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Angel
Poison Black Cashmere Black Shalimar Eden Ange ou Demon (szkoda, że jeszcze samego demona w nazwie żadnych perfum nie ma )Magie Noire Le Baiser du Dragon
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-11-27 o 21:16 |
|
|
|
|
#136 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, swoją drogą natknęłam sie na ciekawą nazwę, niestety potem zmienionąSatan Instinct
|
|
|
|
#137 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Moje typy na nazwy naj naj naj:
Sensations Shalimar Dune Organza Avignon Jaisalmer no i Poison - ale po angielsku
|
|
#138 |
|
gamma Orionis
|
Dot.: perfumy i ich nazwy
Przejrzałam cały wątek, widzę że mam podobne wrażenia co Edyta. Madness, Panthere, Shalimar [nazwa = sam seks], Le Roy Soleil. Do tego genialny Poison [byle nie po angielsku], Encre Noire, Mauboussin, Soir de Lune, Nu, Tabarome.
Ponoć z natury lepiej "brzmią" nazwy z literą r w środku - przyznaję, coś w tym jest. A na pierwszym miejscu niezmiennie: Le Baiser du Dragon. Jedyna nazwa, która pięknie brzmi w każdym języku, nawet angielskim który czasem potrafi zepsuć cały klimat. Idealnie oddaje charakter zapachu.
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
w moim rankingu prowadzi
Thierry Mugler Angel oraz zapachy z serii Garden of Stars flakonik świetnie pasuje do zawartości...ma to coś.. Alien tak samo,moim zdaniem flakon + nazwa + zawartosc=strzał w dziesiątke!!!!! jak już ktoś wspominał Shalimar... i uwielbiam nazwy perfun wymawiane po francusku np: Cristal Noir, rodzina Dior: Poison cała seria, Amarige. jedynie The One by Dolce Gabbana i One Million by Paco Rabanne brzmią bardzo sexy po angielsku,chyba tylko dlatego ze tak czesto widze reklamy tych perfum |
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
1. Eden - prosta i dosłowna, doskonale dobrana do zapachu
![]() 2. Dune 3. Samsara 4. Un Thé au Sahara - podkradziona (z typów Kijanki), bo zapachu niestety nie znam Podoba mi się przez skojarzenie z jedną z bardziej ulubionych piosenek The Police ![]() 5. Eclat d'Arpege |
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Lou Lou --> tak fajnie się wymawia
I jest taka przy tym niebieskaDaim Blond --> kusi mnie to zdecydowane brzmienie Mira Bai --> prześlicznie! Princess --> prosto, dziecinnie, urzekająco Dzing! --> trochę odstrasza/trochę pociąga, łazi za mną od lat Mitsouko --> sama wymowa sprawia przyjemność Classique --> niby zgrzebnie a to jest to Kashaya --> jest dla mojego języka tym czym pasta do podłogi dla nosa Nawiązując do postulatu Skarbiątka (swoją drogą można by założyć stosowny wątek Zgroza
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2009-11-29 o 09:30 |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ulubiona nazwa to Padparadscha
![]() A dalej: Poison Alien Cinema. Lubię też Black Orchid i to według mnie nazwa najlepiej dopasowana do wnętrza flakonu Chyba, że później coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie nazwą dziwaczną, a przy tym taką, która mnie niesamowicie zachęca do wypróbowania zapachu jest Andy Warhol's Silver Factory. Poznałam kiedyś w przelocie kilka Bondów No. 9 ale tego akurat nie. Sama nazwa (plus oczywiście opis nut) tak mnie zachęca do tego zapachu, że aż się boję rozczarowania przy spotkaniu osobistym.. A co do nazw, które mi się strrrasznie podobają, poza wspomnianym wcześniej Jaisalmer, stwierdziłam, że lubię większość nazw francuskich, co wynika z mojego sentymentu do tego języka, oraz japońskich, z podobnego powodu.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Shalimar
Flowerbomb Euphoria L`Imperatrice (tak mi się władczo i dostojnie kojarzy a i sam zapach lubię)J`adore Mademoiselle Hypnose Lola (może nie najpiękniejsza ta nazwa, ale taka zawadiacka wg mnie)
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Perceive
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zona najukochanszego Meza
|
Uwielbiam nazwy i zapachy:
Yvresse - to wlasnie upojenie 100% Eau d'eden - lekki, zwiewny jak w raju
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie bezapelacyjnie:
1. Genie des Bois 2. Le Baiser du Dragon 3. L'Oiseau de Nuit 4. Un Thé au Sahara Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2010-04-25 o 22:41 |
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
IMO 99% perfum ma piękne czy wręcz fascynujące nazwy, zachęcające do przetestowania... te które najbardziej na mnie działaja to Poison, Le Jardin, Le Baiser du Dragon, Organza, Shalimar, LouLou... każda z tych nazw znakomicie oddaje charakter zapachu. Ulubiona przeze mnie nazwa to Light Blue, zresztą moim zdaniem wszystko tu stanowi nieziemską całość - bezpretensjonalny flakon, jego kolory i szkło, nazwa i boska zawartość - jak wiemy, niestety skażone podróbkami...
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podobnie, czerń, mrok,północ, magia- to w nazwach perfum przyciąga mnie jak magnes.
Dla mnie najpiękniejszą nazwą perfum jest Belle de Minuit. Kręci mnie też : Minuit Noir (LL) Alchimie Elixir des Merveilles Soir de Lune Black Cashmere Encre Noire Hypnotic i Midnight Poison Magie Noire Spellbound Black Tourmaline I Habanita w swym rubasznym brzmieniu mnie rozbraja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

]

Podoba mi się przez skojarzenie z jedną z bardziej ulubionych piosenek The Police
Zgroza
klik!