![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: figura po ciazy?
kapka - bioderka na pewno się zejdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
![]()
kapka nixc sie nie martw
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps.Wczoraj bylam u krawcowej z moja suknia slubna-fajnie nawet bylo ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ja przed ciążą przy wzroście 173 cm ważyłam 60 kg. W dniu porodu ważyłam 80 kg. W trzy miesiące po porodzie 50 kg i ta wagę bez wysiłku utrzymuje do dzisiaj a minęło 16 miesięcy. takiego płaskiego brzucha nie miałam nawet przed ciążą. I nie karmiłam piersią. Nawet nie zauważyłam kiedy waga spadła. Opieka nad dzieckiem wyciagnęła ze mnie kalorie
![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja w czsie ciąży przytyłam 10km, jestem 10miesięcy po porodzie, karmiłam dziecko 3 miesiące i waże o 5kg mniej niż przed ciążą. Karmienie piersią pomoże schudnąć. I ciężkie noce, ja przespałam w całości tylko dwie, bo moje dziecko często się budzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Dot.: wygląd sprzed ciąży
W czasie ciąży jedz dużo owoców i warzyw. Zawierają one błonnik i zapobiegają zaparciom. Dobre są również zupy owocowe oraz chłodniki, które zaspokoją pragnienie. Pij dużo niegazowanej wody mineralnej, oraz soki, usuwają one z organizmu toksyny. Napoje słodkie i gazowane powodują kolki. Zmniejsz ilości soli, ponieważ zatrzymuje ona płyny w organizmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny ja w ciazy przytylam az 32 kg przed ciaza wazylam 50 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Soniu 1982, biodra na pewno się zejdą. Nie wierz jednak, że bez racjonalnego odżywiania schudniesz samoistnie (karmienie piersią jedynie pomaga, ale nie załatwi sprawy za Ciebie). Ja proponuję połączenie 2. i 3. etapu diety plaż południowych. Najlepiej kup sobie książkę na ten temt, dostaniesz ją bez trudu w księgarni. Do pierwszego etapu nawet nie podchodz ze względu na to, że karmisz piersią.Naprawdę, mam sporo koleżanek, które liczyły, że bieganie przy dziecku i karmienie piersią spowoduje schudnięcie. Niestety, kilogramy zostały. Polecam też codzienne ćwiczenia (po 20 min.), ważna jest tutaj systematyczność i wytwałość. Na pewno uda Ci się osiągnąć świet-ną sylewtkę, powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dzieki Sonika
![]() Chodzi o to e ja piersia nie karmie i bedzie mi pewnie trudniej zrzucic kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Nic się nie martw, przy tej diecie na pewno zrzucisz i przede wszystkim nie musisz się głodzić. Przeczytaj tylko dobrze zasady diety. Do zamieszczonych przepisów nie musiz się stosować, ponieważ w żaden sposób nie przystają do polskich warunków. Sama sobie jadłospis skomponujesz, musisz tylko poznać zasady. Buziaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Ja przyjmę kilka nadprogramowych kilogramów od którejś z was
![]() W ciąży przytyłam 11 kg , dziecko było duże ,więc juz opuszczajac szpital czułam się lekko . Do wagi sprzed ciąży wróciłam dwa miesiące po porodzie .Pewnie byłoby szybciej ale miałam wielkie napady głodu gdy karmiłam piersią i jadłam co chciałam . Za to teraz (już nie karmię) zupełnie straciłam apetyt , jem raz , dwa razy dziennie.Na nic nie mam ochoty , pracuję więc mam wiele innych obowiązków poza domem.Nie zauważyłam kiedy waga spadła nawet za bardzo . Nigdy tak mało nie ważyłam. Tak ,jak już któraś z dziewczyn napisała , ważne jest aby zachować zdrowy rozsadek i spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
no a ja jestem dwa tygodnie po porodzie, do wagi sprzed ciąży wróciłam momentalnie, po prostu urodziłam i po kilku dniach ważyłam tyle, co przed ciażą, ale w ciąży nie przytyłam wiele
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
justyskaa, a ile przytyłaś w czasie ciąży i ile teraz ważysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
sylwi, ale Ci zadroszczę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
![]()
hehhe ja po ciąży i karmieniu piersią przez rok ważyłam 53 kg. Nigdy wcześniej ani później nie udało mi sie tyle ważyc! Cellulit -nie wiedziąłm co to jest. Po skończeniu karmieniu piersia taka sylwetkę zachowałam jeszcze 2 lata.Teraz ważę 60 kg.... POlecam mamom karmcie piersią i djacie sobie spokój ze słodyczami. Ja w zyciu tak dobrze nie wyglądałam jak po urodzeniu dziecka.. To był naj.... okres mojego życia pzrez 3 lata jeśli idzie o figure.
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o spuszczanie wagi to weim ze to wymaga cierpliwosci. ale jestesm ciekawa innego : ile kg zeszło wam razem z porodem?tzn ile mniej miałyscie na drugi dzien po urodzeniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
![]()
Jestem na początku czwartego miesiąca ciąży jest to moja druga ciąża. Po pierwszej nie miałam kłopotów z powrotem do "własnego" ciała ale lata lecą teraz jestem 6 lat starsza i zastanawiam się czy pójdzie tak łatwo. Staram się dbać o siebie i maleństwo chodzę na basen, ćwiczę zestawy dla kobiet w ciąży
Często czytałam na tym forum wątki na temat jak wrócić do figury, z przed ciąży. A jak wiadomo lepiej zapobiegać niż leczyć mam pytanie jak wy dbacie o siebie w czasie ciąży? Co robicie by po porodzie znów wyglądać szczupło i pięknie? Czy ćwiczycie jeżeli tak to co i jak często? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piękna w i po ciąży
Zgadzam się z opinią, że karmienie piersią pozwala zrzucić zbędne kilogramy. Mnie osobiście udało si zrzucić dobre ponad 25 kilo, tylko pozostał jeden medykament....osteoporoza . Maluch wyssal ze mnie razem z tłuszczykiem witaminy, mikroelementy noi wapno, więc doprowadziło to do częstych kontuzji itd.. Pomogło wiecie co ? maslanka, którą piłam dobre 1,5 roku, moje kości sa mocniejsze, wydaje się być , że jest ok. polecam wszystkim. NA ZDROWIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałam możliwości zważenia się zaraz po porodzie, ale w ok. 10 dniu po ważyłam 10 kg mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: wygląd sprzed ciąży
jak przeczytałam to w popłoch wpadłam . 20kg??? Przeciez optymalnie to do 10 kg. Wszystkie moje koleżanki(terminy na styczen,lub juz po)przytyły max 9kg. Nie objadały się na co ochota tylko przyszła, ale to racjonalne zachowanie. Czy jesli przytyje się ok20 kg. jest faktycznie mo/żliwy powrót do wagi sprzed? No włąśnie jakaona była?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Muron, optymalnie do 12-15 kilo, w porywach do 18 - tak pocieszała mnie pani ginekolog. W obydwu ciażach przytywałam po około 20 kilo. W pierwszej w ogóle się nie pilnowałam, w drugiej bardzo - ponieważ tym razem pani ginekolog podchodziła do tej kwestii bardzo rygorystycznie, a poza tym mi samej zależało: pierwszy poród zakończył sie cc i została mi "oponka" na brzuchu - gdybym miała mniejszy brzuch w ciazy, po cc również byłby on mniejszy. Nie wiem tylko, czy wielkość brzucha ma wiele wspólnego z ogólnym przyrostem wagi. W moim przypadku miała, bo w zasadzie "po bokach" nie poprzytywałam.
Agucia ma rację - karmienie piersią wyciąga bardzo ładnie zbędne kilogramy. Ma także rację, że osłabia mamę: też podejrzewałam osteoporozę po pierwszej ciazy, bo dosłownie bolały mnie kości, ale badanie densytometryczne kości nic nie wykazało. Teraz przy karmieniu drugiego dziecka bolą mnie stawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przestala karmic zaczela normalnie jejsc i bóle minęły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
witam ja jestem już 3 miesiące po drugim porodzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Liwiamaja! Gratuluję dwóch chłopaków!
A byłam pewna patrząc na twojego nicka, że jesteś mamą dwóch córeczek i na ich cześć przybrałaś swoje wizazowe imię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
![]()
hej mam pytanko. moja 7 tygodniowa dzidzia woule niechce spac. w dzic sdypia gora 2 godziny, w nocy 6. co robic by wiecej spala. jak wy sobie radzicie z bobaskam???????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
martynap ja jestem mamą 8 tygodniowej Julki i mam ten sam problem ona prawie wogóle nieśpi w dzień, są to drzemki po 15 min. czasem pośpi godzinke ale rzadko,noc prześpi cała zprzerwami co 3-4 godz. na cycusia.na początku też się martwiłam bo wszyscy mi mówili że takie małe dziecko to powinno tylko spać i jeść,ale każda dzidzia jest inna iten brak snu jest chyba normalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
ja mam pytanko czy karmiąc piersią mozna ćwiczyć-fitness,siłownia.Słyszała m że przy dużym wysiłku mozna stracić pokrm i naprzykład skacząc też.napiszcie co o tym myślicie bo na siłowni to się inaczej nieda jak tylko duży wysiłek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.