|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Basen, a zbędne kilogramy!!!Pływanie-Czy to działa?
Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj przeplynelam 25, bo w skzole bylam ![]() ale jutro znow jade ![]() i chyba chudnę ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() gratuluje chudniecia ![]() A powiedz mi ile razy w tygodniu plywasz ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
który styl wplywa najlepiej na wewnetrzna str. ud? Zaba? jak myslicie?
![]()
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
hej ja pływam od jakichs dwoch lat z tym ze miąłm przerwę jakieś pół roku, stwiersdziąłm ze sie zapuściłam choc mam 170 cm i waze teraz 52 kg, ale ale moje ciąło zacez ło mi przeszladzac bo stało się takie mało jedrne.Basem to jest to co kocham najbardziej rzezbi cała sylwetke w połączeniu z rowerem i brzuszkami cudo.
Na wewnt strone ud oczywiście zabka, polecam rónież nauczyc sie dobrze pływac na plecach z wymachem rok jak helikopter doskonałe na tzw "boczki" pupę i nogi, basen generalnie wyciąga sylwetk e i staje sie ona coraz bardziej opływowa aerodynamiczna!!!!polecam dzieki temu ja nabrtaląłm peqwnoesci siebie i znalazklam wswoja wymarzona pracę dzikei swojej nienagannej postawie i nawet chod mi sie zmienil!!!!!!!!!!!!!!!1 zapraszam na basenik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje znalezienia wymarzonej pracy ![]() ![]() Ja dzisiaj mialam isc poplywac ale niestety glowka mnie cos boli i sie chyba znow przeziebilam, wiec bede sie kurowac w domku, bo jutro mam intensywny dzien i nie ma mowy o chorowaniu ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
a ja sobie postanowilam, ze od jutra bede plywac przez 2tyg codziennie, moze zrobie dzien dwa przerwy przez te dwa tygodnie ... planuje plywac po 50długosci basenow (25metrowych) i ograniczyc kalorie do 1000-1200.. zobaczymy co z tego bedzie...
ogolnie plywanm regilarnie 2 razy w tyg , 40-50długosci , zalezy od dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chodze 2-3 razy w tygodniu, ale staram sie wlansie 3 ![]() ![]() nie mam pojecia, ale chyba wlasnie zaba ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nio, to milutkiego plywanka ![]() mam nadzieje ze sie nie przeziebilas? bo ja znow pod kocem z herbatka... ![]()
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Razem się będziemy kurować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
i tak juz mam taki metaboliuzm i cellulitis ze nic gorszego mnie chyba nie spotka,
waga 61, obwod uda 56.... strasznie !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
No tak coś w tym jest
![]() Nie polecam tak drastycznej diety, razem z tak intesywnymi ćwiczeniami, to nalęzy stopniowo ciłąo do tego przyzwyczajać, proponuje nie jeśc przed basenem bo wtegy nie ma c\sie ochoty na pływanie i wogole jakiekolwiek ćwiczenia, za to po basenie jak najbardziej wslazane obiad cxzy obido kolacja z duż ailościa białka... takie sposoby codziennie tylez długości i taka ilośc kalorii!!!!nie nie nie pozbędziesz sie cellulitu przez te dwa tygoddnie, lepiej regularnie od 2 razy w tyg zacząc a skonzcyc najwyzej na 4 ja osobiscvie chodze 3 razy nieprzewrwanie powodzenia trzymajcie sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepiej skup się na treningu (basenie). 2 tygodnie nieprzerwanie a pozniej koniec? Kiepski wybor... lepiej chodzic 2- razy w tygodniu, ale regularnie przez kilka miesiecy. Cellulitu jeszcze nikt sie w 2 tygodnie nie pozbyl.. ![]() Ale oczywiscie zrobisz jak zechcesz ![]() Asszja ja tez basen z czystej przyjemnosci ![]() Milko mam nadzieje ze Twoja kuracja przyniosla dobre rezultaty ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
od pazdziernika sie odchudzam, raz zdrowo, raz nie zdrowo, plywam od listopada 2-3razy w tyg, co poniedzialek cwicze 1,5h ..... 45min aerobic, 45min pilates.. jezdze na roweze, biegam na orbitreku i co ?????? od tego czau moj bilans wynosi +2-3cm we wszystkich mozliwych obwodach .... wszystko ciasne, a tu wakacje tuz tuz
jojo mnie dosciga jak jem 1000kcl dziennie i jak jem 1500...... zobacze jak tym razem bedzie ......... jak wytrzymam , bo jak patrze na siebie to wszystkiego mi sie odechciewa <placz> zachowuje sie jak rozalona nastolatka, ktora jest zla na caly swiat , a wina tkwi tylko we mnie (niestety) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
![]()
No tak nie bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mam nadzieję, że u Ciebie już OK ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
ja wlasnie sie wybieram na 7
![]() na pobudzenie to rower ,zeby dojechac :d a pozniej 45 min plywania non stop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Drea, jak mawiaja moi rodzice " NIe obrażaj Boga" ,że nic gorszego nie może Cie spotkać , nie popadajmy w paranoję , spokojnie regularnei konsekwentnie i jeszcze będziesz z siebie tak zadowolona, ze szok, 61 kg to nie tragedia normalna waga no chyba ze masz wzrostu 145 cm
![]() dla przykładu mam sąsiadke która nei wazylam 61 kg a jakies 91 kg a cellulit prześwitywał nawet przez jeansy!!!!!!!!i nie przesadzam wzięła sie tak ostro za siebie dziewczyn aczęsto widuje ja na basenie, rowerek nie przemęczajac sie al eregularnie, zminila styl zycia wygląda cudwonie nie do poznia schudla z 20 kg ale zajelo jej to duzoooo czasu, naprawde warto!!!!!! nie zniechecaj sie wszystko silna wola mozna sobie wypracowac papapap |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
aaaapropo Drea wybierz się do lekarza , moze masz problemy z metabolizem faktycznie, nie masz problemów z tarczyca????????/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
dziekuje, probuje dalej , nie poddam sie moze uda mi sie w 6 tyg schudnac z 5 kg ....... pomalutku, na szczescie lubie sie ruszac ........ wiem , ze moze byc gorzej .... moge chodzic i jestem zdrowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sluchaj a moze Ty ciagle za malo jesz i dlatego dopada Cie jojo. przy aktywnosci zapotrzebowanie kaloryczne sie zwieksza przeciez. wg mnie przy basenie nawet nie trzeba sie jakos szczegolnie ograniczac, no moze niekoniecznie trzeba jesc codziennie kg frytek ![]() powodzonka i trzymaj sie ![]() Milko wiec ja znow mam katar i wogole jakos tak ![]() ![]() pozdrowka Dziewuszki
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
na razie jem 1000-1500 kcl , zawsze narzucam sobie diete 1000kcl ale niestety lubie jesc i to mnie trasznie gubi i wtedy konczy sie na 1500, na razie sie rozkrecam (wczoraj i przedwczoraj rower i 1300kcl) , zobaczymy ........ przeciez nic nie mama do stracenia z wyjatkiem kilogramów hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ja tez za dosłownie godzinke wyruszam na basen. Chodze na basen 2 razy w tygodniu od 2 miesięcy, zmieniłam tryb życia, jem zrowo i zielono
![]() Moją zmorą jest cellulit, którego może nie widac szokująco bardzo ale mam go na całej pipie i nogach... zastanawiam sie skąd mnie sie to wzielo? co prawda nie biegam codziennie po 20 km, ale nie moge powiedziec ze spędzam całe dnie siedząc na pupie, co do posiłków to nie zjadam fast foodów i innych modyfikowanych potraw... wiec nie wiem skąd to coś u mnie basen pomaga mi średio w schudnięciu, mimo że daje sobie w kość, ale to nie o to chodzi ważne żeby wiedziec ze cos robimy z sobą a nie siedzimy i płaczemy. Odkąd uczeszam na basen regularnie mam przeswiadczenie że żyje zdrowo i aktywnie i to sie dla mnie liczy najbardziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ruch+ zdrowe nawyki i odpowiednia dla redukcji ilosc bialka = sukces. a jak chcesz sie katowac niskokaloryczna dieta no to Twoja sprawa oczywiscie, ale niestety w ten sposob efekt bedzie odwrotny do zamierzonego ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
UP!
![]() ![]() ![]() bylam kilka dni temu na basenie ale niestety bylam jakas rozkojarzona i nie udalo mi sie wyliczyc ile przeplynelam. a szkoda bo chcialabym wiedziec ze jest jakis progres... ![]() plywacie tam? czy wszystkie sie ucza do examinow/sprawdzianow? ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
i pływam i sie ucze
![]() basen w piatek i w niedziele zaliczony ![]() jutro nastepny ![]() szkoda, ze 10 zamykaja plywalnie ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
![]()
Był
![]() Ps. Łapią Was czasami skurcze na basenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj byłam pierwszy raz od 6lat na basenie (kontuzja
![]() ale za tydzien znow sie wybieram. moze bedzie lepiej. Pozdrawiam i zycze wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, no to może odkurzymy wątek? Hmm?
![]() Mam zamiar w niedługim czasie zapisać się na basen - teraz nie mogę, bo podjęłam się diety Cambridge, która pozwala tylko na spacer z powodu niskiej kaloryczności. Dla zainteresowanych więcej na tym wątku: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=107338 Ale jak tylko przejdę do normalnego żywienia - wyruszam na basen! ![]() Gdzie się podziały wszystkie pływające z tego wątku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Pływanie jest genialne! Trenowałam pływania 3 lata, potem przerzuciłam się na skoki do wody! Pływanie wspaniale rzezbi sylwetke! Nie musisz męczyc się na siłowni, pływanie jest przyjemne i jak to już powiedziałaś ogólnorozwojowe. Na pewno pomoże ci uzykac porzadana sylwetke, piękne ramiona, brzuszek i plecy! MiOoOoDzio! Do tego jeszcze umięsnione nogi i zdrowie =] Nawet sie nie wahaj, tylko kup nowy kostium i jazda na basenik! Pamiętaj wszystkie style! Nie tylko wybrane
![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
No to ja tez sie przylaczam
![]() ![]() ![]() Ale jak ja czytam ile Wy przeplynelyscie to mam ochote stchorzyc i zrezygnowac... Ostatni raz na basenie bylam rok temu! Przeplyne 2 baseny i: 1. lapia mnie skurcze nog, 2. dostaje zadyszki, 3. jest mi slabo, 4. bola mnie miesnie nog i ramion Pewnie dlatego ze nie mam w ciagu dnia duzego ruchu oprocz ciaglego chodzenia ![]() Wiec jesli bede chodzila systematycznie na basen i po trochu zwiekszala ilosc czasu plywania - dojde do wprawy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.