Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016- cz.3 pt: „Szaleństwa” II trymestru ;-) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 15:02   #121
rybka15035
Raczkowanie

Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016- cz.3 pt: „Szaleństwa” II trymestru ;-)

Cytat:
Napisane przez Lukrecjanna Pokaż wiadomość
USC jest w urzędzie miasta.
A to to najwidoczniej od miejscowości zależy bo w Częstochowie to mieszczą się w różnych budynkach

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo za godzinę idę do lekarza, odezwę się jak będę po wizycie.

Edytowane przez rybka15035
Czas edycji: 2016-04-21 o 15:08
rybka15035 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:06   #122
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ktorym tygodniu najlepiej robic te drugie prenatalne? Pierwsze juz za mna i bylam u dr Wloch w Katowicach w klinice Sodowskiego. Jest jakas dziewczyna ze slaska co tam chodzi? Chcialabym na te drugie isc do poloznika bo niestety na duzo pyttan mi nie odpowiedziala i jestem troche zawiedziona
:<
Ja mam zaplanowane w trakcie 22 tc.

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:09   #123
cherriebomb
Rozeznanie

Chyba podjęłam decyzję ze kupujemy ten wózek Virage Ecco easy go oglądałam go dziś jeszcze raz, tym razem na spokojnie bo miałam więcej czasu, pojechałam w zasadzie tylko po to żeby go obejrzeć. Koła ma gumowe bez opon, nie piankowe, i są ciche i nic nie buja, jest też możliwość dokupienia takich pompowanych tylko wtedy całość jest dużo cięższa. A tak to wózek jest cudownie lekki, zwrotny a składa się dosłownie jednym ruchem. Po złożeniu nie jest może całkiem "kompaktowy" ale do mojego bagażnika się zmieści a prawda jest taka ze mam małe sportowe auto, wiec daje rade co tu dużo mówić, zakochałam się w tym modelu a jak do tego dodam cenę to pozostaje wózek -marzenie
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:10   #124
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ktorym tygodniu najlepiej robic te drugie prenatalne? Pierwsze juz za mna i bylam u dr Wloch w Katowicach w klinice Sodowskiego. Jest jakas dziewczyna ze slaska co tam chodzi? Chcialabym na te drugie isc do poloznika bo niestety na duzo pyttan mi nie odpowiedziala i jestem troche zawiedziona
:<
Tam, gdzie sie zapisalam powiedzieli, ze miedzy 19-22 tygodniem. Ja ide dokladnie 19t5d.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:14   #125
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka15035 Pokaż wiadomość
A to to najwidoczniej od miejscowości zależy bo w Częstochowie to mieszczą się w różnych budynkach

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo za godzinę idę do lekarza, odezwę się jak będę po wizycie.
trzymam mocno!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
W urzędzie mi powiedzieli co innego w internecie pisze co innego to komu ja mam wierzyć? Baba w urzędzie mówiła, ze muszę mieć ciągłość bezrobocia i że z urzędu pracy dostanę to kosiniakowe, a w necie pisze, że te papiery się do mopsu składa wrr obczaję tą stronę
Nie wiem co ta baba... może niedouczona jakas
poczytaj tu- https://mamotoja.pl/1000-zl-na-dziec...8939,r1p1.html

a żeby mieć pewność podejdź do najbliższego mopsu, tam się wszystkiego dowiesz
Stary 2016-04-21, 15:22   #126
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shanti9087 Pokaż wiadomość
A ja się nie boję w ogóle porodu. Aż może głupio zabrzmi, ale jestem ciekawa jak to jest i mam ogrooomną nadzieję, że będzie mi dane urodzić naturalnie, a nie przez cc. No ale to też czas pokaże we wrześniu.
Myślę trochę tylko o komplikacjach okołoporodowych. Ale wierzę, że Nas nie będą dotyczyć
Też tak miałam przy pierwszym razie, nastawiałam się na naturalny, że co ma być to będzie i że dam radę, pod koniec było już mi zdecydowanie obojętne jak urodzę, byleby ciąża się skończyła, a że skończyło się cc to już nie miałam na to wpływu. Ale z zazdrością patrzyłam na dziewczyny po naturalnym, które na drugi dzień normalnie zajmowały się dziećmi, a ja ledwo co chodziłam trzymając się ściany. Teraz cc bo nie chce powtórki i czekać w nieskończoność na coś co się nie wydarzy - czyli, brak postępu porodu.
Stary 2016-04-21, 15:54   #127
Beti2016
Rozeznanie

Mam pytanko do tych co mają pojęcie o pazurkach i innych cudach.

Na ślub zrobiono mi żele cokolwiek to jest.
Bo ja 1 raz takie coś mam. To się da jakoś samemu umyć czy muszę iść do tej co mi to zakładała. Kolor dalej piękny ale pazury mi urosły i mam już duży odstęp między skórkami a lakierem.

2 pytanie odnośnie pernamentnych eksperymentów. Jestem a może raczej byłam 2 lata temu uczulona na nikiel. Objawiało się to u mnie opuchniętymi oczami tak jak by mi ktoś przywalił. Chodziłam tak przez 10 mies.aż wreszcie dowiedziałam się że to nikiel. Czy zrobienie rzęs i brwi może mnie uczulić. Podpowiem że przez 2 lata nie mogłam się niczym malować nosić biżuterii nawet złotej właściwie nic nie mogłam. Teraz maluje się tuszem ale niczym więcej bo suę boję nawrotu. Czy wiecie czy tam są tskie związki niklu bo z tego co wiem są wszędzie i we wszystkim.
Beti2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 15:59   #128
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku Ale lecicie, przeczytałam zaległości w starym, weszłam na nowy, patrzę, a tu jeszcze ponad 4 strony

U nas z ciążą było tak, że w tamtym roku przed naszym sierpniowym wyjazdem do Anglii byłam u pewnej pani ginekolog, która mi powiedziała, że przez niedoczynność tarczycy będzie mi ciężko zajść w ciążę, przepisała luteinę na wyregulowanie cyklu, więc brałam. Z narzeczonym podjęliśmy decyzję, że chcemy dzidziusia i dobrze by było zacząć się starać, bo jeśli z moją chorobą tarczycy to takie trudne, więc pewnie z rok jak nie lepiej nam zejdzie. Tak więc od. października zaczęłam brać kwas foliowy. W grudniu po powrocie do Polski już czułam, że jestem w ciąży. Czekałam na dzień w którym powinnam dostać okres, nie dostałam. Ale nadal miałam w głowie myśl, że pewnie znowu się spóźni z dwa tyg... Po 12 dniach od planowanego okresu zrobiłam test. Druga kreska wyszła bledsza, ale była TŻ nie wierzył, że tak szybko się udało, z resztą ja sama byłam w szoku, ale cieszyliśmy się niezmiernie Powiedzieliśmy najbliższej rodzinie, wszyscy się uradowali Mój narzeczony bardzo mnie we wszystkim wspiera, pociesza. W przeciwieństwie do mnie nie dopuszcza żadnych złych myśli do siebie, co mnie bardzo cieszy, bo jakbyśmy oboje wariowali, że coś jest nie tak, to by dopiero było Do tej pory był ze mną na każdym usg, jak widzę jego, gdy patrzy w ten monitor i podziwia swojego synka, to aż mi się łza w oku kręci no i oczywiście on od początku wiedział, że będzie chłopczyk Ja miałam przeczucie, że będzie dziewczynka... Ale w 13 tyg na genetycznym dowiedzieliśmy się, że były bliźniaki, tylko jedno obumarło... Więc stwierdziliśmy, że miała być parka i ja czułam tą dziewczynkę, która niestety była za słaba i stało się jak się stało Najważniejsze, że synuś jest cały i zdrowy

Ja również sama sobie robię tipsy, hybrydę itp Ale wiem, że do porodu trzeba mieć paznokcie czyste, nawet zwykłym lakierem nie mogą być pomalowane...

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:13   #129
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beti2016 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do tych co mają pojęcie o pazurkach i innych cudach.

Na ślub zrobiono mi żele cokolwiek to jest.
Bo ja 1 raz takie coś mam. To się da jakoś samemu umyć czy muszę iść do tej co mi to zakładała. Kolor dalej piękny ale pazury mi urosły i mam już duży odstęp między skórkami a lakierem.

2 pytanie odnośnie pernamentnych eksperymentów. Jestem a może raczej byłam 2 lata temu uczulona na nikiel. Objawiało się to u mnie opuchniętymi oczami tak jak by mi ktoś przywalił. Chodziłam tak przez 10 mies.aż wreszcie dowiedziałam się że to nikiel. Czy zrobienie rzęs i brwi może mnie uczulić. Podpowiem że przez 2 lata nie mogłam się niczym malować nosić biżuterii nawet złotej właściwie nic nie mogłam. Teraz maluje się tuszem ale niczym więcej bo suę boję nawrotu. Czy wiecie czy tam są tskie związki niklu bo z tego co wiem są wszędzie i we wszystkim.
Raczej musisz isc do kosmetyczki, ale mozesz na uzupelnienie, a nie zdjecie. Sama balabym sie zniszczyc paznokcie zdejmując.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:29   #130
slowikowa25
Zadomowienie

Dziewczyny ale mam dzis cudowny dzien... od rana sie opalam... i obzeram u mamy. Chyba nie wstane...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1461248954555.jpg (65,2 KB, 30 załadowań)

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:32   #131
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to coś mało tu o naszych TŻtach i małżach Czasami się pojawiają, ale tak epizodycznie, a ja jestem ciekawa co byście napisały na pytanie, jak zareagowali na wieść o ciąży, jak się teraz zachowują, co ciekawego zauważyłyście u nich itd. ?
Mój jest przeszczesliwy bo od dawna marzył o dziecku to ja zawsze byłam nie przychylna.
Na każdym USG mi towarzyszy i bardzo o Mnie dba.
Mina jemu zzedla jak dowiedział się ze będzie dziewczyna prawdopodobnie, ale przemyslal przez noc i cieszy się znów jak szalony .Nie żeby było coś z nim nie tak po prostu oboje chcieliśmy mieć starszego syna a później córkę .Tuli Nas a czasem glaszcze brzuch i przystawia ucho
Tata będzie dobrym to wiem od dawna. Ma dobry kontakt z dziećmi a teraz będzie miał swoje
No i on zawsze mówi mi że mam się nie martwić i straszy że mi internety odlaczy jak będę siać panikę
Stary 2016-04-21, 16:36   #132
deraa
Raczkowanie

Cytat:

Kciukasy!

Trochę mnie wcięło, dopiero teraz miałam okazję nadrobić.
Ana__86 pytałaś - tak jak u Was, będą dwie dziewczynki Tylko u nas różnica wieku ciut mniejsza - zakładam, że wszystko pójdzie terminowo i będzie 2 lata i 3 miesiące. Jestem zadowolona, bo sama zawsze marzyłam o siostrze. W swoim pokoleniu jestem najstarsza i dalej po mnie były już same chłopaki... No i zawsze będzie pretekst, żeby rozważyć trzecie

Jeśli chodzi o przesądy to to z włosami jeszcze ujdzie, ale od słodyczy mam odrzut totalny. I generalnie gdybym miała wróżyć na podstawie swojego samopoczucia, to początki tej ciąży, były uciążliwsze niż za pierwszym razem - myślałam, że może płeć czyni tę różnicę i będzie chłopak. Termin uczynienia - że tak to określę - też był bardziej na chłopaka

Mój Tż jest bardzo pragmatyczny w tym temacie, jest zaangażowany, ale od strony organizacyjno-sytuacyjnej. Przemów do brzucha nie ma, na usg raczej nie chodzimy razem. Wiem, że przy badaniu bardziej fascynuje go sposób obsługi aparatu do usg niż obraz. Taki typ
Ale córkę kocha przeogromnie, poród od strony tej magii zmaterializowania się i całego przeżycia, doświadczył chyba bardziej ode mnie. Kiedy mnie odwiedzał, położne się śmiały, że fruwa nad ziemią Mam w nim teraz wielkie wsparcie w opiece nad córką, także czasami jest mi go nawet troszkę szkoda i mam chęć odciążać go w drugą stronę z nawału obowiązków
deraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:43   #133
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkakropeczka Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku Ale lecicie, przeczytałam zaległości w starym, weszłam na nowy, patrzę, a tu jeszcze ponad 4 strony

U nas z ciążą było tak, że w tamtym roku przed naszym sierpniowym wyjazdem do Anglii byłam u pewnej pani ginekolog, która mi powiedziała, że przez niedoczynność tarczycy będzie mi ciężko zajść w ciążę, przepisała luteinę na wyregulowanie cyklu, więc brałam. Z narzeczonym podjęliśmy decyzję, że chcemy dzidziusia i dobrze by było zacząć się starać, bo jeśli z moją chorobą tarczycy to takie trudne, więc pewnie z rok jak nie lepiej nam zejdzie. Tak więc od. października zaczęłam brać kwas foliowy. W grudniu po powrocie do Polski już czułam, że jestem w ciąży. Czekałam na dzień w którym powinnam dostać okres, nie dostałam. Ale nadal miałam w głowie myśl, że pewnie znowu się spóźni z dwa tyg... Po 12 dniach od planowanego okresu zrobiłam test. Druga kreska wyszła bledsza, ale była TŻ nie wierzył, że tak szybko się udało, z resztą ja sama byłam w szoku, ale cieszyliśmy się niezmiernie Powiedzieliśmy najbliższej rodzinie, wszyscy się uradowali Mój narzeczony bardzo mnie we wszystkim wspiera, pociesza. W przeciwieństwie do mnie nie dopuszcza żadnych złych myśli do siebie, co mnie bardzo cieszy, bo jakbyśmy oboje wariowali, że coś jest nie tak, to by dopiero było Do tej pory był ze mną na każdym usg, jak widzę jego, gdy patrzy w ten monitor i podziwia swojego synka, to aż mi się łza w oku kręci no i oczywiście on od początku wiedział, że będzie chłopczyk Ja miałam przeczucie, że będzie dziewczynka... Ale w 13 tyg na genetycznym dowiedzieliśmy się, że były bliźniaki, tylko jedno obumarło... Więc stwierdziliśmy, że miała być parka i ja czułam tą dziewczynkę, która niestety była za słaba i stało się jak się stało Najważniejsze, że synuś jest cały i zdrowy

Ja również sama sobie robię tipsy, hybrydę itp Ale wiem, że do porodu trzeba mieć paznokcie czyste, nawet zwykłym lakierem nie mogą być pomalowane...
heh, to ja jestem właśnie z takiej ciąży były bliźniaki, potem mama miala krwotok i już potem byłam tylko ja.. a ona biedna musiała leżeć do porodu.. smutne takie historie

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:44   #134
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam dzis cudowny dzien... od rana sie opalam... i obzeram u mamy. Chyba nie wstane...
dawaj mi to ciacho !!! i nogi tez poproszę

Stary 2016-04-21, 16:46   #135
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Wow, też mam zamiar robić to samo, jak tylko pogoda się poprawi, dzisiaj co prawda ciepło, ale nie aż tak żeby się rozebrać do gołych nóg. Posiedziałam trochę na słoneczku, ale jeszcze w kurtce
Stary 2016-04-21, 16:48   #136
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
heh, to ja jestem właśnie z takiej ciąży były bliźniaki, potem mama miala krwotok i już potem byłam tylko ja.. a ona biedna musiała leżeć do porodu.. smutne takie historie
Ja się dowiedziałam w 13 tyg, ale lekarz stwierdził, że to się musiało stać jak może jeszcze o ciąży nie wiedziałam, bo to drugie było baaardzo malutkie. Żadnych plamień ani większych bóli nie miałam. Nawet nie wiedziałam, że jest dwójka. Swoje przepłakałam... ale wiem, że nic by się nie dało zrobić, aby to drugie żyło.

Stary 2016-04-21, 16:48   #137
slowikowa25
Zadomowienie

No juz wygladam jak buraczek, slonka niezle chyta..

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-04-21, 16:49   #138
deraa
Raczkowanie

Cytat:
dawaj mi to ciacho !!! i nogi tez poproszę
slowikowa25 Tak! Tak! Ja jednak cofam to co napisałam o słodyczach
deraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 16:50   #139
Beti2016
Rozeznanie

Cytat:

Też tak chce..
Stary 2016-04-21, 17:01   #140
slowikowa25
Zadomowienie

Zapraszam!

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-04-21, 17:07   #141
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dowiedziałam w 13 tyg, ale lekarz stwierdził, że to się musiało stać jak może jeszcze o ciąży nie wiedziałam, bo to drugie było baaardzo malutkie. Żadnych plamień ani większych bóli nie miałam. Nawet nie wiedziałam, że jest dwójka. Swoje przepłakałam... ale wiem, że nic by się nie dało zrobić, aby to drugie żyło.

przykro mi kochana ale czasami natura sama decyduje i może czasami lepiej tak i to jeszcze w nieświadomości niż np. mieć chore dziecko, albo stracić je na dalszym etapie.. ciesz się jednym, a drugie urodzisz później

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 17:17   #142
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
przykro mi kochana ale czasami natura sama decyduje i może czasami lepiej tak i to jeszcze w nieświadomości niż np. mieć chore dziecko, albo stracić je na dalszym etapie.. ciesz się jednym, a drugie urodzisz później

dziękuję tak też się pocieszam, lepiej że to się stało na samym początku, a nie później...

Stary 2016-04-21, 17:27   #143
Beti2016
Rozeznanie

Mój kropek jest już na klubie.
Gdzie wasze dzieci i brzuchy?
Chwalić się kobitki bo już jest czym.
Stary 2016-04-21, 17:33   #144
Nikaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Chyba podjęłam decyzję ze kupujemy ten wózek Virage Ecco easy go oglądałam go dziś jeszcze raz, tym razem na spokojnie bo miałam więcej czasu, pojechałam w zasadzie tylko po to żeby go obejrzeć. Koła ma gumowe bez opon, nie piankowe, i są ciche i nic nie buja, jest też możliwość dokupienia takich pompowanych tylko wtedy całość jest dużo cięższa. A tak to wózek jest cudownie lekki, zwrotny a składa się dosłownie jednym ruchem. Po złożeniu nie jest może całkiem "kompaktowy" ale do mojego bagażnika się zmieści a prawda jest taka ze mam małe sportowe auto, wiec daje rade co tu dużo mówić, zakochałam się w tym modelu a jak do tego dodam cenę to pozostaje wózek -marzenie
On jest 3w1?

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
trzymam mocno!

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Nie wiem co ta baba... może niedouczona jakas
poczytaj tu- https://mamotoja.pl/1000-zl-na-dziec...8939,r1p1.html

a żeby mieć pewność podejdź do najbliższego mopsu, tam się wszystkiego dowiesz

ta baba tak mi w głowie namieszała i mam przez nią mega zły dzień, a na dodatek jeszcze się z tż pokłóciłam... właśnie tak chyba będę musiała zrobić podjechać i się dopytać
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 17:40   #145
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
On jest 3w1?

ta baba tak mi w głowie namieszała i mam przez nią mega zły dzień, a na dodatek jeszcze się z tż pokłóciłam... właśnie tak chyba będę musiała zrobić podjechać i się dopytać
tak, jest 3w1 najczęściej spotykany kolor (również na allegro ) to taki jasno szary, są też inne, babka w sklepie mówiła ze można bez problemu zamówić ale te inne kolory jakoś mnie nie przekonują fotelik nie ma okrycia na nóżki niestety, ale ponoć da się domówić osobno za 90zl, wiec jak dla mnie bomba i naprawdę jest leciutenki sam stelaż 7,5kg a reszta wiadomo w zależności czy gondola czy spacerówka czy fotelik
Stary 2016-04-21, 17:44   #146
rybka15035
Raczkowanie

Hej dziewczyny jestem już po wizycie i jestem zdołowana Skróciła mi się szyjka i ma 26mm, niby mówi że od 25 jest niewydolność a moja jest na razie zamknięta i twarda więc na razie nie potrzebny jest szew ale że mam dużo leżeć. No i wizytę mi dalej wyznaczył za 3tyg i przez to się strasznie martwię, że to za długo tym bardziej że powiedział że mam dużo leżeć nie mówi że plackiem ale dużo no a mi się wydaje, że ja teraz dużo leżę. Mam dalej brać nospę, magnez, luteinę zmniejszyć do 1 razu i wprowadził mi polocard.
Za tydzień mam połówkowe ale na nim to chyba mi szyjki nie sprawdzą.
Łożysko mam osadzone przy szyjce więc kolejna zła wiadomość.
A poza tym jeszcze mi się jakaś infekcja przypałętała więc ogólnie jest mi smutno
Z dzidzią wszystko ok ale teraz powiedział, że chyba dziewczynka, więc co 3 tyg ma inne zdanie.

Edytowane przez rybka15035
Czas edycji: 2016-04-21 o 18:38
rybka15035 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 17:48   #147
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny jestem już po wizycie i jestem zdołowana Skróciła mi się szyjka i ma 26mm, niby mówi że od 25 jest niewydolność a moja jest na razie zamknięta i twarda więc na razie nie potrzebny jest szew ale że mam dużo leżeć. No i wizytę mi dalej wyznaczył za 3tyg i przez to się strasznie martwię, że to za długo tym bardziej że powiedział że mam dużo leżeć nie mówi że plackiem ale dużo no a mi się wydaje, że ja teraz dużo leżę. Mam dalej brać nospę, magnez, luteinę zmniejszyć do 1 razu i wprowadził mi polocard.
Za tydzień mam połówkowe ale na nim to chyba mi szyjki nie sprawdzą.
A poza tym jeszcze mi się jakaś infekcja przypałętała więc ogólnie jest mi smutno
Z dzidzią wszystko ok ale teraz powiedział, że chyba dziewczynka, więc co 3 tyg ma inne zdanie.
Rybka nie stresuj się.
Skoro masz leżeć to leż. Odpoczynek jest teraz najważniejszy.
No ale jak pójdziesz na polowkowe i poprosisz to Ci napewno sprawdza szyjke.
Głowa do góry
Stary 2016-04-21, 18:16   #148
weselna01
Zadomowienie

Cytat:

a twoj?
Mój 10 lat temu chciał mieć pierwsze dziecko mając 25l a ja chciałam, ale się bałam. Jak skończył 25l to uznał, ze w sumie nie zaszkodzi poczekać do trzydziestki Rok temu powiedziałam mu, że ja nadal nie wiem czy dziecko to dobry pomysł, ale zaraz mi stuknie ta trzydziestka, dziadkowie są już w podeszłym wieku, nie ma co wybrzydzać - czy ma ochotę spróbować?
Uznał, że praca jest, chęci są, więc można a ja - że przecież nie zaskoczymy za pierwszym razem, bo jakby takie cuda były to już byśmy chyba wpadli przez te 10 lat...prawda?

No więc Żaba zaskoczyła za pierwszym razem a ja nadal nie wiem, jak ludziom udaje się "wpadać"

Nie miałam pojęcia, że jestem w ciąży, ale strasznie źle się czułam. Gorączka, bóle mięśni, okropne bóle brzucha, wreszcie wylądowałam u urologa, który nic nie znalazł ale zasugerował zrobienie testu ciążowego przed antybiotykiem. Machnęłam jakiś za 4zł popołudniową porą...o i niespodzianka

Pokazałam mężowi, a on skinął głową, uśmiechnął się, jak człowiek po wykonaniu kawału dobrej pracy, po czym uznał że świetnie się składa, bo akurat był dzień dziadka, tylko prosił, żebym potwierdziła u lekarza. Godzinę później już leżałam u akurat dyżurującego (i mającego mnie pod opieką do tej pory) i mogłam potwierdzić.

Chyba od trzeciej wizyty pojechał ze mną i teraz pyta z wyprzedzeniem, kiedy będą kolejne, bo chce ze mną jechać. Przygląda się w trakcie badania i uśmiecha zagadkowo

Poza tym często sobie żartujemy o tym jak będziemy trolować Żabę a on/ona nas, co jej pokażemy, gdzie zabierzemy,czego nauczymy itp.
Co jakiś czas skomentuje brzuch lub Żabę w brzuchu, czasem brzuch cmoknie, czasem zapuka, częściej nagle ni z tego ni z owego się nade mną rozczula a potem siada i planuje co i jak wyremontuje w mieszkaniu A jak zobaczył jak na mnie stres działa, to ze wszystkimi kłóci się za mnie, mój obrońca
Ostatnio zainteresowała go ta produkcja mleczna...
I biega za mną z małą, pluszową żabką, którą przywiózł z domu. Ona kumka po naciśnięciu. Uznał, że to najszybszy rozweselacz mojej osoby, jaki widział

Cytat:
CIAAACHOOO...

Ja kupiłam sobie te dwie gałki lodów z bitą śmietaną. To było bardzo pouczające doświadczenie. Na przyszłość zostanę przy lodzie na patyczku

Widzę, że TŻty zaangażowane Zauważyłyście, że całkiem nas tu sporo, ale nie ma żadnej samotnej mamy?

Jestem po zakupach. Dwie sukienki do chodzenia po domu, tak samo tunika, spodnie dresowe i leginsy. Te dwa ostatnie normalnie nie figurują w mojej garderobie i powiedziałam, że kupie je tylko do chodzenia w najbardziej domowym zaciszu i tylko na bardziej zaawansowaną ciążę, co też czynie. Mam awersję
Zdjęcia niedługo w klubie.
Mąż zaciesza, że w sukienkach bardzo Żabę widać
Ekspedientki zacieszają do mnie i do brzucha.
W kolejkach nie przepuszczają
Żaba się cieszy, że ją paski i guziki nie cisną

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-04-21 o 18:18
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 19:18   #149
kasia_wroc
Zadomowienie

Weselna no widzisz jak szybko wyszło ☺
Tez u Was slodko ☺
Ja się na zakupy też mam ochotę wybrać😊 jakaś sukieneczke bym kupiła i buty. Akurat butów nie cierpię kupować. Zawsze mam problem z rozmiarem albo mnie obcieraja 😕 balerinki -buty nie dla mnie. Mam chyba z 5 par. I w żadnych nie chodzę, bo mi potem krwawia stopy.

No fakycznie w naszym wątku brak samotnych mam. No i dobrze. Nie fajnie by chyba samemu
Stary 2016-04-21, 19:30   #150
majlenka_
Zakorzenienie

witam się w nowym wątku ale nastukałyście dzisiaj... szalone

byłam dziś na korekcie miary do sukni ślubnej i pani powiedziała, że od ostatniej sporo przybrałam. Koło 10 marca mnie mierzyli i od tamtego momentu w brzuchu 5 cm więcej, a w biuście 10 cm ! Masakra, w czerwcu będę olbrzymem

no i przy okazji poszliśmy do CH i kupiłam w hm balerinki na przebranie na wesele, bo w 10- cio cm obcasach to nie bardzo oczywiście weszłam też na dział dziecięcy, bo ciuszki tam są przesłodkie i nie mogłam się napatrzeć na te bluzeczki, szorty trampeczki
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości