grube łydki.... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-28, 19:05   #121
Yaza
Rozeznanie

Dot.: grube łydki....

Cytat:
Napisane przez Tycha114 Pokaż wiadomość
ja nie jestem szczupła mam 175cm i ważę 69 kg ( i tak schudłam moje łydki wcześniej miały obwód 40-41 a teraz mam 37 i naprawde uważam że już nie mam się czego wstydzić szczególnie, że chodze na solarke i mam ładnie opalone nózki. Do szkoły założyłam spodenki i usłyszałam sporo komplementów nikt nie mówił że mam grube łydki tylko, że mam ładnie opalone nogi więc myśle że masywnośc naszych łydek można zatuszować ładnym brązem bo wtedy bardziej na to sie zwraca uwagę. Pozdrawiam
tak, tylko, że prócz takich łydek natura obdarzyła mnie również zimowym typem urody, mam straszne problemy z opalaniem i sniezno-białą karnacją. Na solarium chodzic nie będę, połaziłam rok temu i stwierdziłam, że żal i skóry.
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 12:55   #122
Maybebaby
Raczkowanie

Rzeczywiscie opalone nogi wydaja sie szczuplejsze, ale ja się boje żylakow i pajączków, a one lubią ciepło.Dodatkowo cellulit też lubi ciepełko.
mierzyłam dzisiaj łydki i mam 37,5 cm(dokładność się liczy), przy wadze 54,7.(160cm.)
Zaczęłam od wczoraj sie ruszać dlatego zmierzyłam wszystkie obwody żeby potem zobaczyć efekty.
Moja akatualna waga, jest 'wypasiona', ale taka mi odpowiada gdy jest zima, bo jak mam za mało tłuszczu to mi zimno:P
Dodatkowo dodam:
obw. kostki:25
nad kostka:23
obw. kolana:35
pod kolanem:33
Niestety najgorzej to wyglada z tyłu, mam masę cellulitu:/

W tamtym roku po niezłym zapieprzu w pracy, od pasa w górę czułam się jakbym miała ze 12 lat.Biust praktycznie zerowy, żebra wystawały, czegoś brakowało, ale z drugiej strony żle się czuje gdy jestem 'wypasiona' po zimie

Znalazłam też na wizażu cwiczenia na nogi, niektóre z nich używam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=179257

Przy mierzeniu tych wszystkich wynikow treba wziążć pod uwage okres i porę dnia.Rano wszytsko jest mniejsze, a np. przed okresem i po spozyciu soli nastepuje zatrzymanie wody w organizimie i wtedy jesteśmy napuchnięte.
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 10:50   #123
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monicoor Pokaż wiadomość
mnie wlasnei zastanawia czy jak sie chudnei to łydki tez...zastanawia mnei to mojej osobie, bo ja nei mam notabene same tluszczu tylko naprawdę baaardzo rozrosniete miesnie:/
efekt chdozenia do szkoly przez kilka lat 3-4km dziennie w jedna strone [dzieki temu nei mam cellulitisu i tego innego badziewia]
Z solarium racja, jak mam opalone troszke nogi to mi sie bardziej podobaja
w moim przypadku było tak, że jak zaczęłam chudnąć to moje łydki też i nie robiłam jakiś wielkich ćwiczeń na nogi chodze 2 razy w tygodniu na step i 4 cm mi ubyło w 2 miesiące, więc polecam
Tycha114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 10:52   #124
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yaza Pokaż wiadomość
tak, tylko, że prócz takich łydek natura obdarzyła mnie również zimowym typem urody, mam straszne problemy z opalaniem i sniezno-białą karnacją. Na solarium chodzic nie będę, połaziłam rok temu i stwierdziłam, że żal i skóry.
Ale są też inne sposoby opalenia skóry. Możesz używać kremy koloryzujące albo są nawet fluidy na nogi, które nie brudzą ubrań więc dla chcącego nic trudnego :P
Stary 2007-06-02, 12:01   #125
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
w moim przypadku było tak, że jak zaczęłam chudnąć to moje łydki też i nie robiłam jakiś wielkich ćwiczeń na nogi chodze 2 razy w tygodniu na step i 4 cm mi ubyło w 2 miesiące, więc polecam
to zależy czy na łydkach ma się tłuszcz czy tak jak ja mięśnie.... chyba z tłuszzcem jest o wiele łatwiej....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 12:43   #126
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
to zależy czy na łydkach ma się tłuszcz czy tak jak ja mięśnie.... chyba z tłuszzcem jest o wiele łatwiej....
No ja raczej miałam tłuszczyk teraz też jeszcze mam ale mniej ale jak masz mięśnie to na pewno źle nie wygląda bo ci się nic nie trzęsie więc sie nie masz co przejmować. A tak w ogole to masz śliczne zdęcie. Też mam shih-tzu Najpiękniejsze psy na świecie. Pozdrawiam
Stary 2007-06-02, 14:07   #127
Gonia
Zakorzenienie

Smile Dot.: grube łydki....

Cytat:
No ja raczej miałam tłuszczyk teraz też jeszcze mam ale mniej ale jak masz mięśnie to na pewno źle nie wygląda bo ci się nic nie trzęsie więc sie nie masz co przejmować. A tak w ogole to masz śliczne zdęcie. Też mam shih-tzu Najpiękniejsze psy na świecie. Pozdrawiam

co do nóg dawno przestałam się przejmować , bo wiem, że nogi wcale źle nie wyglądają - tylko miałam kiepską koleżankę....
a co do Shih Tzu - zgadzam się w 100% - są najpiękniejsze i najsłodsze na świecie
pozdrawiam

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 18:14   #128
emeraude
Raczkowanie

Fakt, iż piszę na tym forum świadczy, że problem z łydkami dotyczy i mnie.
Na zdjeciach dziewczyny miały fajne nóżki.
Ja moge załozyć spódnicę ale nie krótszą niz do kolana a i tak do takiego stroju zakładam szpilki, dopiero wtedy noga wyglada znośnie. Tylko, ze mam podatniość na żylaki i szpilki nie są dobrym rozwiazaniem...
Tak bardzo zazdroszczę dziewczynom na ulicy zgrabnych nóg, bo to w końcu duży kobiecy atut.

Czytałam forum od początku i chyba przejde się do lekarza bo nie wiem czemu od 4 dni mam ciągle opuchnięte kostki, nie dość że te moje giry są grube to teraz dodoatkowo zdeformowało mi kostkę. Tragedia!
Mam 40 cm w obwodzie i biegam, mam wyrobione mięśnie, ale nie zrezygnuję z biegania, trudno jak bede miała noge jak facet, chiociaż faceci wcale nie mają grubych nóg (ironia natury). Przeczytałąm tutaj ż ebieganie moz ejednak nie powieksza nóg ale moze je trochę zeszczuplić. Czy to prawda? Ja na sobie to nie wiem jak to zdiagnozować.
Jeszcze jedno? Skakanka pomaga, zeby nóżki stały się smuklejsze?
emeraude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 09:44   #129
magda_0002
Raczkowanie

A co powiecie na grube uda? Są jakieś ćwiczenia na to? Zależy mi głównie na pozbyciu się tłuszczyku okropieństwo... Moje łydki nie są takie najgorsze chociaż są umięsnione:/
magda_0002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-03, 09:50   #130
magda_0002
Raczkowanie

Cytat:
ja nie jestem szczupła mam 175cm i ważę 69 kg ( i tak schudłam moje łydki wcześniej miały obwód 40-41 a teraz mam 37 i naprawde uważam że już nie mam się czego wstydzić szczególnie, że chodze na solarke i mam ładnie opalone nózki. Do szkoły założyłam spodenki i usłyszałam sporo komplementów nikt nie mówił że mam grube łydki tylko, że mam ładnie opalone nogi więc myśle że masywnośc naszych łydek można zatuszować ładnym brązem bo wtedy bardziej na to sie zwraca uwagę. Pozdrawiam
hej Tycha możesz mi podać przepis na szczupłe łydki? Stosowałaś jakąś dietę czy masaż? Jestem pod wrażeniem, że z 40-41 Twoje wyszczuplały do 37. Super! Ja też tak chcę !!
Stary 2007-06-06, 16:40   #131
Tycha114
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_0002 Pokaż wiadomość
hej Tycha możesz mi podać przepis na szczupłe łydki? Stosowałaś jakąś dietę czy masaż? Jestem pod wrażeniem, że z 40-41 Twoje wyszczuplały do 37. Super! Ja też tak chcę !!
To nic trudnego przede wszystkim zaczęłam chodzić na step 2 razy w tygodniu a codziennie staram sie jeździć na rowerze tylko na najlżejszej przeżutce, bo wtedy mięśnie nie działają tak mocno dlatego się nie powiększają bo z tego co wiem jeżeli się biega itp to mięśnie nóg się powiększają ale żadnych kremów nie stosowałam bo w nie za bardzo nie wierzę Pozdrawiam i życzę powodzenia
Stary 2007-06-06, 20:25   #132
magda_0002
Raczkowanie

Dzięki tycha to z rowerkiem na pewno się przyda i step też pozdrawiam
Stary 2007-06-07, 10:48   #133
Tikitaka
Raczkowanie

A ja mam tłuszczyk na łydkach, ale ogólnie jestem w miarę szczupła. Wiecie jak mogę się go pozbyć, bez odchudzania się?

A co do biegania to gdzieś wyczytałam, że biegi krótkodystansowe faktycznie działąją na rozrost mięśni. Ale np. taki jogging jest dobry, żeby mieć smukłe nóżki. Oczywiście trzeba pamiętac po bieganiu o strechingu.
myśli złych”
Tikitaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 08:39   #134
VanillaNut
Raczkowanie

Na grube łydki najlepsze są schody - wiem z własnego doswiadczenia
Stary 2007-06-08, 09:25   #135
lolowoo93
Przyczajenie

GG do lolowoo93

1. Zainwestuj w dobry krem wyszczuplający a taki znajdź w KWC w "najlepsze w kategorii"
2. Rób dużo ćwiczeń na łydki (świetny jest step)np. Czubkami palców stań na jakimś podwyższeniu. Wspinaj się na palce i opadaj lekko uginając kolana. Zrób 20 powtórzeń w wolnym tempie, chwilkę odpocznij i powróć do ćwiczenia już w szybszym tempie. Dobrze by też było przynajmniej raz w tygodniu wybrać się na siłownie. Myślę że zamiast za wszelką cene pozbywać się grubości to po prostu umięśnij łydki. Raz że na ćwiczeniach schudną, dwa- będziesz miała umięśnione i śliczne łydki. Po prostu pozazdrościć ;]
Stary 2007-06-25, 14:46   #136
emeraude
Raczkowanie

Piszcie, ze skakanie na skakance pomaga na wyszczuplenie łydek. Tylko jak skakać? Ze złaczonymi nogami, czy tak "lajkonikiem"(nie wiem czy to jest dobra nazwa)? W sumie skaczę ze złaczonymi nogami, ale zastanawiam się czy w ten sposób nie powiększam mięśni, a przecież nie takiego efektu oczekuję.
Prosze o odpowiedź
emeraude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 15:44   #137
Lawinia2007
Rozeznanie

Hej dziewczyny,

ja od dzis zaczyna walke ze swoimi lydkami. Mam 36 cm w obwodzie a nad kolanem tez... Mam 172 cm wzrostu. Zle to wyglada. Poza tym oczywiscie lydki puchna mi i wieczorem mam jeszcze wiecej. Prawie codziennie biegam i 2 razy w tyg cwicze joge juz od dluzszego czasu. Zostaja mi chyba tylko masaze i maski wyszczuplajace....
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 17:52   #138
magda_0002
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lawinia2007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ja od dzis zaczyna walke ze swoimi lydkami. Mam 36 cm w obwodzie a nad kolanem tez... Mam 172 cm wzrostu. Zle to wyglada. Poza tym oczywiscie lydki puchna mi i wieczorem mam jeszcze wiecej. Prawie codziennie biegam i 2 razy w tyg cwicze joge juz od dluzszego czasu. Zostaja mi chyba tylko masaze i maski wyszczuplajace....
z tego co wiem to z biegania uwidaczniają się bardziej mięśnie, własnie dlatego już nie biegam...od tego robiły mi się potęzniejsze łydki joga jest dobra na wszystko i wyszczupla polecam!
Stary 2007-06-27, 19:41   #139
~Viviana~
Raczkowanie

Magda to jeszcze nie jest tak źle ja mam w obwodzie 48 cm przy 169 cm wzrostu... nienawidzę moich łyd!! to mój kompleks, chciałabym założyć krótkie spodenki, ale to nie wygląda dobrze do tego mam olbrzymie kolana a cała jestem szczupła bo ważę 59kg
której kształt zamykam w dłoniach

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
21.08 oficjalne zapuszczanie włosów
~Viviana~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-27, 23:21   #140
magda_0002
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Viviana~ Pokaż wiadomość
Magda to jeszcze nie jest tak źle ja mam w obwodzie 48 cm przy 169 cm wzrostu... nienawidzę moich łyd!! to mój kompleks, chciałabym założyć krótkie spodenki, ale to nie wygląda dobrze do tego mam olbrzymie kolana a cała jestem szczupła bo ważę 59kg
chcialam zaznaczyć, że to nie były moje wymiary, tylko Lawinii2007 pozdrawiam
Stary 2007-06-28, 11:36   #141
natalia 24
Przyczajenie

a czy ktos moze wie jakie śa najskuteczniejsze cwieczenia na wyszczuplanie łydek. moze warto zaopatrzyc sie w stepper? skoro chodzenie po schodach ma taki zbawienny wpływ. Myslałam tez o ćwieczeniach na skakance, ale boje ze to moze je jeszcze powiększyć. roweru niestety nie posiadam;-(
Proszę Niech ktos mi powie co najlepiej robic aby je wykszczuplic i pozbyc sie zbędnego tłuszczyku bez rozrastania mięsni i powiększnia łydek.
prosze pomózcie lato juz sie zaczeło;-)
natalia 24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-30, 20:22   #142
-Asiek-
Przyczajenie

hej. mam do was pytanie- czy są jakieś fasony spódnic w których łydki wyglądają szczuplej albo chociaż nie rzucają się tak w oczy? Niestety też należę do grona osób o grubych łydkach a nie chcę rezygnować ze spódnic...

This is your life, and it's ending one minute at a time...
-Asiek- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-30, 20:47   #143
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Do kostek?
Generalnie najlepiej zeby sie nie konczyly na wysokosci najszerszego miejsca lydki

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 10:40   #144
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Dziewczyny! Rowerek... rowerek i jeszcze raz rowerek! polecam! naprawde działa
Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 11:37   #145
Apiska
Zakorzenienie

jeżdże na rowerku i co, szerokie uda z tyłu
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-02, 11:52   #146
Lawinia2007
Rozeznanie

Dziewczyny a co myslicie o rolkach? Mi naprawde ciezko jest zrezygnowac z biegania ale chyba na rolki moglaby sie przestawic Joge to cwicze te 2 razy w tyg i pozatym kiedy tylko moge sie rozciagam bo to mnie relaksujeJa juz od tygodnia masuje lydki 2 razy dziennie, 2 razy robilam maski i niby ubyl mi centymetr ale nie wiem czy juz tak zostanie. Zreszta teraz bardziej widac mi miesnie lydek a tego nie chcialam...
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-04, 15:48   #147
-Asiek-
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Do kostek?
Generalnie najlepiej zeby sie nie konczyly na wysokosci najszerszego miejsca lydki

Nat
hmm- w takiej do kostek mam wrażenie że wyglądam jak w worku... No cóż- moze znajdę coś dla siebie. Jak dla mnie nieocenione są obcasy- jakie by nogi nie były i tak wyglądają dobrze

This is your life, and it's ending one minute at a time...
-Asiek- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-06, 18:29   #148
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia 24 Pokaż wiadomość
a czy ktos moze wie jakie śa najskuteczniejsze cwieczenia na wyszczuplanie łydek. moze warto zaopatrzyc sie w stepper? skoro chodzenie po schodach ma taki zbawienny wpływ. Myslałam tez o ćwieczeniach na skakance, ale boje ze to moze je jeszcze powiększyć. roweru niestety nie posiadam;-(
Proszę Niech ktos mi powie co najlepiej robic aby je wykszczuplic i pozbyc sie zbędnego tłuszczyku bez rozrastania mięsni i powiększnia łydek.
prosze pomózcie lato juz sie zaczeło;-)
od stepera miesnie sie rozbuduja i beda jeszczewieksze a tluszczu jako tako nie spalisz zybt wiele...wiec raczej postaw na aeroby i dluzsze cwiczenie wydolnosciowe a nie silowe,rower plywanie biegi...a steper odstaw...nie jedna osoba sobie na nim lydki rozbudowala wiec to raczej nie dla Ciebie.

ja mam troszke inne pytanie bo mam wiecznie opuchniete nogi nad kostkami... mysle ze to problemy krazeniowe bo jak jest cieplo na dworze to od razu mi sie grubsze robia a jak chlodniej to jest ok...co na to mozna opradzic bo opuchlizna na lydki tez troche wchodzi...czy masaz limfatyczny cos da (od razu mowie ze nie mam wady kregoslupa wec chyba nic mi nigdzie nie uciska )czy najpierw jakis lekarz?

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 19:16   #149
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

grube lydki to takze moj problem...jestem dosc wysoka i gdy patrze na dziewczyny w moim wzroscie ktore maja normalne lydeczki to mi sie robi bardzo smutno

wiem ze moj problem wynika z tego ze mam problemy z krazeniem,bo gdy sie budze rano moje lydki sa bardzo ok,szczuple itd...
po paru godzinach puchna tak strasznie ze czasem nie moge zalozyc obcislych spodni...
wogole to mam na nich popekane naczynka i zaczynaja byc widoczne zylaki(w wielu 18 lat!!!!!!!!!!!!!!!!)
probowalam juz brac jakies pigulki na krazenie i opuchniecia ale to nic nie daje...
niewiem czy to jest taki istotny problem Zeby isc do lekarza bo wiadomo jaka jest nasza sluzba zdrowia...powiedza:"Dziew czynie sie w glowie przewrocilo,przyszla bo twierzi ze jej lydki puchna..."
wiec niewiem czy mnie lekarz nie odesle z kwitnkiem do domu...

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-23, 20:33   #150
margaritaa
Wtajemniczenie

Oj dziewczyny ja tez mam grube łydki.
Jeszcze nigdy nie miałam na sobie miniówki. Tak mi jest przykro z tego powodu

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości