![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: grube łydki....
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiscie opalone nogi wydaja sie szczuplejsze, ale ja się boje żylakow i pajączków, a one lubią ciepło.Dodatkowo cellulit też lubi ciepełko.
mierzyłam dzisiaj łydki i mam 37,5 cm(dokładność się liczy ![]() Zaczęłam od wczoraj sie ruszać ![]() Moja akatualna waga, jest 'wypasiona', ale taka mi odpowiada gdy jest zima, bo jak mam za mało tłuszczu to mi zimno:P Dodatkowo dodam: obw. kostki:25 nad kostka:23 obw. kolana:35 pod kolanem:33 Niestety najgorzej to wyglada z tyłu, mam masę cellulitu:/ W tamtym roku po niezłym zapieprzu w pracy, od pasa w górę czułam się jakbym miała ze 12 lat.Biust praktycznie zerowy, żebra wystawały, czegoś brakowało, ale z drugiej strony żle się czuje gdy jestem 'wypasiona' po zimie ![]() Znalazłam też na wizażu cwiczenia na nogi, niektóre z nich używam ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=179257 Przy mierzeniu tych wszystkich wynikow treba wziążć pod uwage okres i porę dnia.Rano wszytsko jest mniejsze, a np. przed okresem i po spozyciu soli nastepuje zatrzymanie wody w organizimie i wtedy jesteśmy napuchnięte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ale są też inne sposoby opalenia skóry. Możesz używać kremy koloryzujące albo są nawet fluidy na nogi, które nie brudzą ubrań więc dla chcącego nic trudnego :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
to zależy czy na łydkach ma się tłuszcz czy tak jak ja mięśnie.... chyba z tłuszzcem jest o wiele łatwiej....
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
co do nóg dawno przestałam się przejmować ![]() a co do Shih Tzu - zgadzam się w 100% - są najpiękniejsze i najsłodsze na świecie ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Fakt, iż piszę na tym forum świadczy, że problem z łydkami dotyczy i mnie.
Na zdjeciach dziewczyny miały fajne nóżki. Ja moge załozyć spódnicę ale nie krótszą niz do kolana a i tak do takiego stroju zakładam szpilki, dopiero wtedy noga wyglada znośnie. Tylko, ze mam podatniość na żylaki i szpilki nie są dobrym rozwiazaniem... Tak bardzo zazdroszczę dziewczynom na ulicy zgrabnych nóg, bo to w końcu duży kobiecy atut. Czytałam forum od początku i chyba przejde się do lekarza bo nie wiem czemu od 4 dni mam ciągle opuchnięte kostki, nie dość że te moje giry są grube to teraz dodoatkowo zdeformowało mi kostkę. Tragedia! Mam 40 cm w obwodzie i biegam, mam wyrobione mięśnie, ale nie zrezygnuję z biegania, trudno jak bede miała noge jak facet, chiociaż faceci wcale nie mają grubych nóg (ironia natury). Przeczytałąm tutaj ż ebieganie moz ejednak nie powieksza nóg ale moze je trochę zeszczuplić. Czy to prawda? Ja na sobie to nie wiem jak to zdiagnozować. Jeszcze jedno? Skakanka pomaga, zeby nóżki stały się smuklejsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
A co powiecie na grube uda? Są jakieś ćwiczenia na to? Zależy mi głównie na pozbyciu się tłuszczyku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dzięki tycha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
A ja mam tłuszczyk na łydkach, ale ogólnie jestem w miarę szczupła. Wiecie jak mogę się go pozbyć, bez odchudzania się?
A co do biegania to gdzieś wyczytałam, że biegi krótkodystansowe faktycznie działąją na rozrost mięśni. Ale np. taki jogging jest dobry, żeby mieć smukłe nóżki. Oczywiście trzeba pamiętac po bieganiu o strechingu.
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Na grube łydki najlepsze są schody - wiem z własnego doswiadczenia
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
1. Zainwestuj w dobry krem wyszczuplający a taki znajdź w KWC w "najlepsze w kategorii"
2. Rób dużo ćwiczeń na łydki (świetny jest step)np. Czubkami palców stań na jakimś podwyższeniu. Wspinaj się na palce i opadaj lekko uginając kolana. Zrób 20 powtórzeń w wolnym tempie, chwilkę odpocznij i powróć do ćwiczenia już w szybszym tempie. Dobrze by też było przynajmniej raz w tygodniu wybrać się na siłownie. Myślę że zamiast za wszelką cene pozbywać się grubości to po prostu umięśnij łydki. Raz że na ćwiczeniach schudną, dwa- będziesz miała umięśnione i śliczne łydki. Po prostu pozazdrościć ;]
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Piszcie, ze skakanie na skakance pomaga na wyszczuplenie łydek. Tylko jak skakać? Ze złaczonymi nogami, czy tak "lajkonikiem"(nie wiem czy to jest dobra nazwa)? W sumie skaczę ze złaczonymi nogami, ale zastanawiam się czy w ten sposób nie powiększam mięśni, a przecież nie takiego efektu oczekuję.
Prosze o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
ja od dzis zaczyna walke ze swoimi lydkami. Mam 36 cm w obwodzie a nad kolanem tez... Mam 172 cm wzrostu. Zle to wyglada. Poza tym oczywiscie lydki puchna mi i wieczorem mam jeszcze wiecej. Prawie codziennie biegam i 2 razy w tyg cwicze joge juz od dluzszego czasu. Zostaja mi chyba tylko masaze i maski wyszczuplajace.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Magda to jeszcze nie jest tak źle ja mam w obwodzie 48 cm przy 169 cm wzrostu... nienawidzę moich łyd!! to mój kompleks, chciałabym założyć krótkie spodenki, ale to nie wygląda dobrze do tego mam olbrzymie kolana a cała jestem szczupła bo ważę 59kg
![]()
W samotności dryfuję coraz rzadziej wieje wiatr... z trudem doganiam fale, której kształt zamykam w dłoniach ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 21.08 oficjalne zapuszczanie włosów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
a czy ktos moze wie jakie śa najskuteczniejsze cwieczenia na wyszczuplanie łydek. moze warto zaopatrzyc sie w stepper? skoro chodzenie po schodach ma taki zbawienny wpływ. Myslałam tez o ćwieczeniach na skakance, ale boje ze to moze je jeszcze powiększyć. roweru niestety nie posiadam;-(
Proszę Niech ktos mi powie co najlepiej robic aby je wykszczuplic i pozbyc sie zbędnego tłuszczyku bez rozrastania mięsni i powiększnia łydek. prosze pomózcie lato juz sie zaczeło;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
hej. mam do was pytanie- czy są jakieś fasony spódnic w których łydki wyglądają szczuplej albo chociaż nie rzucają się tak w oczy? Niestety też należę do grona osób o grubych łydkach a nie chcę rezygnować ze spódnic...
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Do kostek?
Generalnie najlepiej zeby sie nie konczyly na wysokosci najszerszego miejsca lydki ![]() Nat
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Rowerek... rowerek i jeszcze raz rowerek! polecam! naprawde działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
jeżdże na rowerku i co, szerokie uda z tyłu
![]()
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co myslicie o rolkach? Mi naprawde ciezko jest zrezygnowac z biegania ale chyba na rolki moglaby sie przestawic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam troszke inne pytanie bo mam wiecznie opuchniete nogi nad kostkami... mysle ze to problemy krazeniowe bo jak jest cieplo na dworze to od razu mi sie grubsze robia a jak chlodniej to jest ok...co na to mozna opradzic bo opuchlizna na lydki tez troche wchodzi...czy masaz limfatyczny cos da (od razu mowie ze nie mam wady kregoslupa wec chyba nic mi nigdzie nie uciska )czy najpierw jakis lekarz?
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
grube lydki to takze moj problem...jestem dosc wysoka i gdy patrze na dziewczyny w moim wzroscie ktore maja normalne lydeczki to mi sie robi bardzo smutno
![]() wiem ze moj problem wynika z tego ze mam problemy z krazeniem,bo gdy sie budze rano moje lydki sa bardzo ok,szczuple itd... po paru godzinach puchna tak strasznie ze czasem nie moge zalozyc obcislych spodni... wogole to mam na nich popekane naczynka i zaczynaja byc widoczne zylaki(w wielu 18 lat!!!!!!!!!!!!!!!!) probowalam juz brac jakies pigulki na krazenie i opuchniecia ale to nic nie daje... niewiem czy to jest taki istotny problem Zeby isc do lekarza bo wiadomo jaka jest nasza sluzba zdrowia...powiedza:"Dziew czynie sie w glowie przewrocilo,przyszla bo twierzi ze jej lydki puchna..." wiec niewiem czy mnie lekarz nie odesle z kwitnkiem do domu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny ja tez mam grube łydki.
Jeszcze nigdy nie miałam na sobie miniówki. Tak mi jest przykro z tego powodu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.