Miejsca, w które chcecie wrócić - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-25, 22:56   #121
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić

Chcę wrócić do Kosova zakochałam się w tamtejszych widokach, atmosferze - myślę, że mogłabym tam zamieszkać...
Poza tym- Majorka, Locarno(SZwajcaria), Lichtenstein.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 07:42   #122
Nicole
Zakorzenienie

Widziałam wiele pięknych miejsc, które mnie zachwyciły... Ale jest tylko jedno miejsce, gdzie zostawiłam swoje serce i z pewnością tam wrócę, i to nie jeden raz....
Moja Grecja...

Nicole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 10:09   #123
bemolka
Zakorzenienie

Chciałabym wrócić do Korbielowa i wdrapać sie na Pilsko. Byłam tam na popowodziowej kolonii w '97, wtedy mi sie podobało, ale byłam mała więc właściwie niewiele pamiętam. Teraz jak podrosłam chciałabym zobaczyć czy faktycznie tam tak fajnie i odnaleźć pensjonat w którym wtedy nocowaliśmy
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 13:45   #124
Miska82
Raczkowanie

Moje ukochane Bieszczady Jeżdżę tam co roku od 7 roku życia Zmieniło się tylko moje towarzystwo, kiedyś to był mój chrzestny (zaszczepił we mnie zwiedzanie, chodzenie po górkach ),a teraz to już z moim TŻ-em i znajomymi Najczęściej wracamy do Wetliny, Cisnej, Ustrzyk Górnych i Dolnych, Polańczyk, Solina Bez względu na to gdzie wyjeżdżamy na jakies dłuższe wakacje, to conajmniej kilka weekendów w roku spędzamy w Bieszczadach
Miska82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 14:18   #125
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

W którymś temacie wspomniałam o Wiedniu .Wiedeń jest śliczny,ma swój niepowtarzalny klimat .Ludzie są przyjaźnie nastawieni,jest wiele fajnych knajpek.Byłam tam wiele razy (po raz 1 byłam tam,gdy miałam 2 lata ) i to miasto nigdy mi sie nie znudzi.W te wakacje jade tam znowu - i to na cały sierpień .
Chciałabym wrócić jeszcze do Chorwacji .
Stary 2006-07-26, 16:19   #126
mLr
Przyczajenie

GG do mLr

Jest wiele miejsc do ktorych chcialbym wrocic ale wymienie tylko dwa zeby nie przy nudzac :P

1. Barcelona- bylem tam tylko na weekend ale od razu zakochalem sie w tym miescie Cudowna atmosfera, bardzo przyjazni i pozytywnie nastawieni do innych ludzie, piekne zabytki a w szczegolnosci architektura Gaudiego I ta "La Rambla" noca Chcialbym zawitac do Barcelony ponownie, tym razem na dluzej by poznac to miasto jeszcze lepiej. W przyszlosci chcialbym tam zamieszkac

2. Karaiby- chodzi mi tu o dwa archipelagi wysp Male i Duze Antyle. Osobiscie byłem tylko na Dominikanie ale chcialbym odwiedzic tez Kube i mniejsze wysepki lezace w archipelagu Malych Antoli. Na Dominikanie bylem 5 lat temu, byla to niezapomniana podroż i czesto siegam do mojej pamieci i ja wspominam. Piekne dlugie piaszczyste plaze z bielutkim piaskiem, Morze Karaibske i jego turkusowy kolor Do tego fauna i flora tego regionu po prostu cos cudownego ! Palmy rosna wszedzie tak jak u nas drzewa lisciaste. Mam nadzieje ze predzej czy pozniej wroce w tamte okolice...
mLr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 18:00   #127
Domenka
Przyczajenie

Thumbs up Lazurowe Wybrzeże,Corsica,Piemont, Toscania,

Jak cudownie,że powstały podróże.
Właśnie wróciłam z vogue po Europie.Kobiety warto się męczyć cały rok by zobaczyć:Lourdes-słynne miasto objawień.
Albi - miasto rodzinne Toulouse-Lautreca malarza impresjonisty.
Monte Carlo i Monaco oraz Grasse - słynie z wytwórni perfum.
Całe pasmo Lazurowego od San Remo do Le Lavandou czyli od Włoch,aż po Francję trzeba zobaczyć parę razy.Tam się wraca i kocha te miejsca,gdyż mają w sobie magnetyzm.
Agata Passent napisała,że widok w Antybach (Antibes) z Muzeum Picassa jest najpiękniejsz na świecie.Byłam i widziałam,jet to prawda.
Wenecja - rzeczywiście tu byłam parę ładnych razy.Chociaż raz mnie przeraziło to miejsce.Było to we wrześniu wieczorem, zebrały się ciemne chmury i wtedy Wenecja pokazała swoje mroczne i mało fajne oblicze.Domy straszyły i nie było wcale przyjemnie.Jednak i tak tam kiedyś wrócę.
Rzym - są tam zabytki, o których nie wszyscy wiedzą.
Święte schody, po których szedł Chrystus skazany przez lud u Piłata. Cudowne ŚWiątynie oraz naprawdę stare drzwi bo,aż 7 w.p.n.e. mieszczą się one w dawnej siedzibie Papieży.

Toscania,Piemont,Prowance ,Wiedeń,Siena, Milano, ...
Corsica- wyspa przy Lazurowym Wybrzeżu sąsiaduje z Sardynią.
Piękna kwiecista wyspa z górskimi szlakami GR 20.
Bonifacio,Ajacciu-miasto Napoleona,oraz wiele innych.
Zostawiam sobie na deser opowieści.
Mam wiele cennych wskazówek dla chętnych,zapraszam piszcie do mnie.
Miłych wakacji.
Domenka
Domenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 18:02   #128
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha
Dot.: Lazurowe Wybrzeże,Corsica,Piemont, Toscania,

Domenka masz może jakieś fotki
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 18:11   #129
Domenka
Przyczajenie

Thumbs up Gordes i opactwo Senanque,Roussillon,Awini on.

To prawda,że gdy człowiek zaczyna poznawać nowe miejsca to głód podróży daje znać o sobie całą zimę.
Polecam Gordes piękne miasto na Prowansji, która słynie z pól lawendowych.
Opactwo Senanque odwiedziłam już drugi raz i napewno nie ostatni.Spiewy mnichów wprowadzają człowieka umysł w stan najwyższej extazy.
Bardzo piękne miejsce,które również polecała Agata Passent w książce Encyklopedia człowieka obytego.
Roussillon czerwone miasteczko na Prowansji,które podczas zachodu słońca jest koloru krwistego.
Awinion to dawne stolica Apostolska,którą później przeniesiono do Rzymu.

Domenka

Edytowane przez Domenka
Czas edycji: 2006-07-26 o 18:28 Powód: Awinion
Stary 2006-07-26, 18:15   #130
Domenka
Przyczajenie

Mam,ale nie potrafię ich umieścić w komputerze,bo nie znam się na wgrywaniu programów do cyfrówki.Ale będę się starała to nadrobić i wstawić.Są naprawdę piękne.
Stary 2006-07-26, 18:23   #131
kamuha
Zakorzenienie

GG do kamuha

Osobiście będę czekać To moje klimaty, w paru wymienionych przez Ciebie miejscach też byłam
kamuha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-26, 18:34   #132
Domenka
Przyczajenie

Osobiście przekonałam sie robiąc fotki nie oddają one w 100% tego co oko widzi.Kolor turkusowy wody,skały o pięknym różowo-krwistym kolorze, nie są takie jakie są na żywo.Kupiłam naprawdę dobry aparat z redukcją ruchu bo dużo fotek powstaje, gdy jadę samochodem, ale on też oszukuje swoim obrazem.Może super profesjonalne aparaty mają funkcje,których nie mają amatorskie.No cóż muszę się zebrać do zgrania ich na CD i dalej zobaczymy.Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
Domenka
Stary 2006-07-26, 19:05   #133
Dolot
Zadomowienie

Ahhhh jaki cudny temat az sie rozmarzyłam.
Gdzie chciałabym wrócić? Są takie dwa miejsca:
1. Salisbury- mała cudowna mieścina w Anglii
2. Bieszczady- Polańczyk, Solina,Myczkowce - tam jest poprostu bajecznie, zakochałam sie w tych górach w zeszłym roku i mam zamiar wracać tam kiedy tylko bede mogła
Dolot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-27, 13:15   #134
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Wink Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić

Cytat:
Napisane przez aga_zmc
Nie wierze żadna z was nie była w Zamościu ?? to cudowne miasto z piękną historią.. mieszkam w nim i za każdym razem, gdy idę starówką to zachwycam się nią... Przyjeżdżajcie do Zamościa !! Jego starówka jest wpisana na liste UNESCO !!

W 1997 roku jako nastolatka byłam w Hrubieszowie (chyba dobrze pamietam nazwe ) na kolonii i z tamtąd raz wybralismy sie do Zamoscia, mam pełno pocztówek pamiatek ale niestety oprócz rynku nic nie udało mi sie zwiedzić....z Wrocławia do Zamościa jest kawał nie powiem

Moge jeszcze dodać, że oprócz Ustki nad naszym morzem warte zwiedzenia jest Husum (Niemcy) nad m. pólnocnym najlepsza jest plaza graniczaca z Dania gdzie opalają sie nudyści ...podglądywałam ich przez lornetke ......żartuje
Stary 2006-07-27, 21:46   #135
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Ja bardzo chce wrocic do .... Melbourne Australia to przepiekny kraj, owsze ucywilizowany, ale nie taki jak Nowy York czy Tokio w Japonii.

Bylam tam poltorej roku temu w styczniu. Tutaj srodek zimy, tam gorace lato. Mieszkalam w samym centrum Melbourne. Niby centrum, a o dziwo maly ruch samochodowy, cisza, spokoj, zielen kwitnaca mocno, powietrze czysciutkie, woda z kranu niemalze nadajaca sie do picia.

Naprawde mam niesamowite wspomnienia po tej podrozy. Chce tam wrocic...

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 11:01   #136
siemag
Przyczajenie

Smile Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić

Zdecydowanie:
1. Południe Włoch - costiera Amalfitana.
2. Zatoka Balos na Krecie.
3. Praga.
Pozdrawiam cieplutko i wakacyjnie,
Aga
siemag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 17:44   #137
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Cytat:
Napisane przez Miska82
Moje ukochane Bieszczady Jeżdżę tam co roku od 7 roku życia Zmieniło się tylko moje towarzystwo, kiedyś to był mój chrzestny (zaszczepił we mnie zwiedzanie, chodzenie po górkach ),a teraz to już z moim TŻ-em i znajomymi Najczęściej wracamy do Wetliny, Cisnej, Ustrzyk Górnych i Dolnych, Polańczyk, Solina Bez względu na to gdzie wyjeżdżamy na jakies dłuższe wakacje, to conajmniej kilka weekendów w roku spędzamy w Bieszczadach
Wybieram się w tym roku ze znajomymi w Bieszczady, chyba we wrześniu ach nie mogę się doczekać
W miejscach które wypisałaś znasz może jakieś dobre miejsca na noclegi??

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 19:13   #138
Elsa...
Raczkowanie

....Siedzę sobie teraz w jednym z miejsc do których chciałam wrócić, czyli w Szwecji w Linkoping (nie mam literki o z ...tu się tak spokojnie żyje i te przestrzenie...
... chciałabym wrócić również do Canaimy w Wenezueli...i znów przespać się w hamaku koło najwyższego wodospadu na świecie...
....Wrócę też napewno do Kolumbii, bo za mało zobaczyłam...Do Peru bo byłam tam stanowczo za krótko (miesiąc jedynie)...i Ekwadoru bo lubię drzewa butelkowe i wyprawy na wulkany..i dżunglę oczywiście!!! Wspaniale też wspominam Jordanię i Syrię...i wiele wiele innych miejsc na ziemi....ale już za dwa tygodnie pędzę do Norwegii na Lofoty oczywiście....
Taką już mam duszę podróżnika...potem będzie pewnie coś z Afryki...może...
Elsa... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 19:24   #139
cz.mamba
Raczkowanie

Chiałabym wrócić do Paryża, by jeszcze raz dotknąc Wielkiej Sztuki spacerując po Luwrze. Stanąć koło Nike z Samotraki, przekonać się, że Wenus z Milo naprawdę nie ma rąk, przecisną się przez tłum Japończyków z aparatami by z bliska przyjrzeć się najsławniejszemu obrazowi wszechczasów Mona Lizie. A potem usiąść gdzies na trawie pod Wieżą Eiffla i jedząc bagietkę pisać kartki do przyjaciół, że żałuję że nie ma ich tu ze mną.
Stary 2006-07-28, 20:34   #140
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Meteory w Grecji
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 21:27   #141
fazuuss
Raczkowanie

Bieszczady,Jezioro Solińskie,Polańczyk
albo
Hel
albo
Mazuuuuury Mikołajki City

A jednak Polska ma coś w sobie

Ah.
Stary 2006-07-29, 07:00   #142
CaliDreamin
Zadomowienie

Re: Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić

Zdecydowanie na
JAMAIKE!!!! I pare innych wysp karaibskich.
Hawaii
Montauk, na koncu wyspy long island. Czesto tam wracam.
Londyn, moje ulubione miasto europejskie
Venice Beach (Kalifornia)
Marina Del Ray (kalifornia)

W polsce:
Poznan
Gdynia
Polwysep Helski
Leba
Sopot

Hmm, wszysto na wybrzezach(oprucz londynu). Prawdziwa kaszubka ze mnie

Tell from my attitiude that I'm most definitely

Nakarm zwierzeta w schroniskach ZA DARMO
CaliDreamin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-29, 08:34   #143
joplin
Zadomowienie

Dot.: Re: Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić

Dolna Saksonia
zauroczyła mnie po prostu ta część Niemiec

i oczywiście nie mogę pominąć wybrzeża Chorwacji...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-29, 09:32   #144
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda
Dot.: Re: Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić

Bibione- małe miasteczko we włoszech,ale przepiękne czyściutkie i urocze- ma swój niepowtarzalny klimat dobre na odpoczynek i ładne widoki i zakupy (na zdjęciu)
Praga- niestety nie zwiedziłam wszystkiego (okropny przewodnik) dobre do zwiedzania
Monachium- zawsze... jest dla mnie jak drugi dom (jadę 13 sierpnia) dobre na robienie zakupów

Edytowane przez mathilda
Czas edycji: 2007-03-19 o 17:31
mathilda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-29, 10:00   #145
Sasame
Raczkowanie

Jestem teraz w Tokio. Mieszkam tu juz dwa tygodnie. Jeszcze nie wyjezdzam, ale juz wiem, ze wroce na dluzej. Ta kultura, ludzie, WSZYSTKO... Pomieszanie nowoczesnosci ze stara, niezmienna od kilkuset lat kultura. Cos wspanialego. W Japonii znalazlam miejsca, ktorych nigdzie indziej nie ma. I poznalam ludzi, ktorych nie moglabym spotkac nigdzie indziej . Dopiero tutaj czuje, ze zyje. I pokochalam moje zycie.

- The Black Ballerina dances shaking her hips...

Sasame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-03, 16:57   #146
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu

Cytat:
Napisane przez Sandija
Meksyk - moje miejsce na ziemi Zwłaszcza Cancun, Isla Mujeres, całe Karaiby i miejsca wybitnie "poazteckie"
Staram się bywać tam regularnie, jeśli tylko czas mi na to pozwoli, bo wyjazd na krócej niż 3 tyg. nie ma sensu.

Podczas pierwszego pobytu usłyszałam, że Meksyk zmienia ludzi. Osoba, która mi to powiedziała, nie potrafiła sprecyzować, co dokładnie ma na myśli. Tak samo ja, teraz po latach, też nie umiem: ale fakt jest faktem - zmienił i mnie, na korzyść, oczywiście
Hej, ja wlasnie 14 sierpnia jade do Riviera Maya, juz sie nie moge doczekac. Napisz cos wiecej o swoich prodrozach w tamte miejsca.
Liluu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-03, 17:45   #147
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Piękne miejsca . Ja niedługo prawdopodobnie jadę w góry, więc nie ma tak dobrze jak Hiszpania czy Chorwacja, ale zawsze coś No więc pytam " doświadczone " w tych sprawach Gdzie najlepiej jechać? Gdzie najbardziej Wam się podobało? Co warto zwiedzić, zobaczyć, poznać? W górach ostatnio byłam jakieś 2, może i 3 lata temu więc nie jestem zbyt " obyta " w tych rejonach . Myślę nad Tatrami a Karkonoszami. Poradzicie?
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-03, 20:10   #148
Turczynka
Zadomowienie

Turcja !! Bez dwóch zdań
Wogóle witam wszystkich na tym temacie, trafiłam tu całkiem przypadkowo bo z nudów ale wiem ze to wątek dla mnie w wielkim stopniu . Bradzo dużo podróżuję i lubię się na ten temat wypowiadać . Tak wiec wracam do tematubyłam w bardzo dużej ilości miejsc w Polsce i na świecie. Jeżeli chodzo o Polskę to najbardziej podobało mi się na mazurach. Jeżeli chodzi o świat to Turcja. Byłam tam w tym roku i nie żałuje bo temn kraj to bajka!! polecam wszystkim zainteresowanym
Turczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 16:07   #149
arbuz
Rozeznanie

Jaki ten świat piękny!
arbuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 17:56   #150
Majówka
Przyczajenie

Chorwacja (Biograd na Moru) mała miejscowosc z pieknymi widokami,malutkimi uliczkami, ,mnostwem kafejek,dyskotek i atmosfera ktora tam panuje jest nie do opisania-super.
Egipt (Hurghada) jest drugim takim miejscem do ktorego chetnie wracam.
Majówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości