![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić
Chcę wrócić do Kosova
![]() Poza tym- Majorka, Locarno(SZwajcaria), Lichtenstein. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Widziałam wiele pięknych miejsc, które mnie zachwyciły... Ale jest tylko jedno miejsce, gdzie zostawiłam swoje serce i z pewnością tam wrócę, i to nie jeden raz....
Moja Grecja... ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym wrócić do Korbielowa i wdrapać sie na Pilsko. Byłam tam na popowodziowej kolonii w '97, wtedy mi sie podobało, ale byłam mała więc właściwie niewiele pamiętam. Teraz jak podrosłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Moje ukochane Bieszczady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
W którymś temacie wspomniałam o Wiedniu
![]() ![]() ![]() ![]() Chciałabym wrócić jeszcze do Chorwacji ![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Jest wiele miejsc do ktorych chcialbym wrocic ale wymienie tylko dwa zeby nie przy nudzac :P
1. Barcelona- bylem tam tylko na weekend ale od razu zakochalem sie w tym miescie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Karaiby- chodzi mi tu o dwa archipelagi wysp Male i Duze Antyle. Osobiscie byłem tylko na Dominikanie ale chcialbym odwiedzic tez Kube i mniejsze wysepki lezace w archipelagu Malych Antoli. Na Dominikanie bylem 5 lat temu, byla to niezapomniana podroż i czesto siegam do mojej pamieci i ja wspominam. Piekne dlugie piaszczyste plaze z bielutkim piaskiem, Morze Karaibske i jego turkusowy kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
![]()
Jak cudownie,że powstały podróże.
Właśnie wróciłam z vogue po Europie.Kobiety warto się męczyć cały rok by zobaczyć:Lourdes-słynne miasto objawień. Albi - miasto rodzinne Toulouse-Lautreca malarza impresjonisty. Monte Carlo i Monaco oraz Grasse - słynie z wytwórni perfum. Całe pasmo Lazurowego od San Remo do Le Lavandou czyli od Włoch,aż po Francję trzeba zobaczyć parę razy.Tam się wraca i kocha te miejsca,gdyż mają w sobie magnetyzm. Agata Passent napisała,że widok w Antybach (Antibes) z Muzeum Picassa jest najpiękniejsz na świecie.Byłam i widziałam,jet to prawda. Wenecja - rzeczywiście tu byłam parę ładnych razy.Chociaż raz mnie przeraziło to miejsce.Było to we wrześniu wieczorem, zebrały się ciemne chmury i wtedy Wenecja pokazała swoje mroczne i mało fajne oblicze.Domy straszyły i nie było wcale przyjemnie.Jednak i tak tam kiedyś wrócę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lazurowe Wybrzeże,Corsica,Piemont, Toscania,
Domenka masz może jakieś fotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
![]()
To prawda,że gdy człowiek zaczyna poznawać nowe miejsca to głód podróży daje znać o sobie całą zimę.
Polecam Gordes piękne miasto na Prowansji, która słynie z pól lawendowych. Opactwo Senanque odwiedziłam już drugi raz i napewno nie ostatni.Spiewy mnichów wprowadzają człowieka umysł w stan najwyższej extazy. Bardzo piękne miejsce,które również polecała Agata Passent w książce Encyklopedia człowieka obytego. Roussillon czerwone miasteczko na Prowansji,które podczas zachodu słońca jest koloru krwistego. Awinion to dawne stolica Apostolska,którą później przeniesiono do Rzymu. Domenka Edytowane przez Domenka Czas edycji: 2006-07-26 o 18:28 Powód: Awinion |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Mam,ale nie potrafię ich umieścić w komputerze,bo nie znam się na wgrywaniu programów do cyfrówki.Ale będę się starała to nadrobić i wstawić.Są naprawdę piękne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Osobiście będę czekać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Osobiście przekonałam sie robiąc fotki nie oddają one w 100% tego co oko widzi.Kolor turkusowy wody,skały o pięknym różowo-krwistym kolorze, nie są takie jakie są na żywo.Kupiłam naprawdę dobry aparat z redukcją ruchu bo dużo fotek powstaje, gdy jadę samochodem, ale on też oszukuje swoim obrazem.Może super profesjonalne aparaty mają funkcje,których nie mają amatorskie.No cóż muszę się zebrać do zgrania ich na CD i dalej zobaczymy.Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
Domenka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Ahhhh jaki cudny temat az sie rozmarzyłam.
Gdzie chciałabym wrócić? Są takie dwa miejsca: 1. Salisbury- mała cudowna mieścina w Anglii 2. Bieszczady- Polańczyk, Solina,Myczkowce - tam jest poprostu bajecznie, zakochałam sie w tych górach w zeszłym roku i mam zamiar wracać tam kiedy tylko bede mogła ![]()
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
W 1997 roku jako nastolatka byłam w Hrubieszowie (chyba dobrze pamietam nazwe ![]() ![]() Moge jeszcze dodać, że oprócz Ustki nad naszym morzem warte zwiedzenia jest Husum (Niemcy) nad m. pólnocnym najlepsza jest plaza graniczaca z Dania gdzie opalają sie nudyści ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Ja bardzo chce wrocic do .... Melbourne Australia to przepiekny kraj, owsze ucywilizowany, ale nie taki jak Nowy York czy Tokio w Japonii.
Bylam tam poltorej roku temu w styczniu. Tutaj srodek zimy, tam gorace lato. Mieszkalam w samym centrum Melbourne. Niby centrum, a o dziwo maly ruch samochodowy, cisza, spokoj, zielen kwitnaca mocno, powietrze czysciutkie, woda z kranu niemalze nadajaca sie do picia. Naprawde mam niesamowite wspomnienia po tej podrozy. Chce tam wrocic...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
![]()
Zdecydowanie:
1. Południe Włoch - costiera Amalfitana. 2. Zatoka Balos na Krecie. 3. Praga. Pozdrawiam cieplutko i wakacyjnie, Aga |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W miejscach które wypisałaś znasz może jakieś dobre miejsca na noclegi??
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
....Siedzę sobie teraz w jednym z miejsc do których chciałam wrócić, czyli w Szwecji w Linkoping (nie mam literki o z
![]() ![]() ... chciałabym wrócić również do Canaimy w Wenezueli...i znów przespać się w hamaku koło najwyższego wodospadu na świecie... ....Wrócę też napewno do Kolumbii, bo za mało zobaczyłam...Do Peru bo byłam tam stanowczo za krótko (miesiąc jedynie)...i Ekwadoru bo lubię drzewa butelkowe i wyprawy na wulkany..i dżunglę oczywiście!!! Wspaniale też wspominam Jordanię i Syrię...i wiele wiele innych miejsc na ziemi....ale już za dwa tygodnie pędzę do Norwegii na Lofoty oczywiście ![]() Taką już mam duszę podróżnika...potem będzie pewnie coś z Afryki...może... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Chiałabym wrócić do Paryża, by jeszcze raz dotknąc Wielkiej Sztuki spacerując po Luwrze. Stanąć koło Nike z Samotraki, przekonać się, że Wenus z Milo naprawdę nie ma rąk, przecisną się przez tłum Japończyków z aparatami by z bliska przyjrzeć się najsławniejszemu obrazowi wszechczasów Mona Lizie. A potem usiąść gdzies na trawie pod Wieżą Eiffla i jedząc bagietkę pisać kartki do przyjaciół, że żałuję że nie ma ich tu ze mną.
![]() |
![]() |
#140 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Meteory w Grecji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Bieszczady,Jezioro Solińskie,Polańczyk
![]() albo Hel ![]() albo Mazuuuuury ![]() ![]() A jednak Polska ma coś w sobie ![]() Ah.
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić
Zdecydowanie na
JAMAIKE!!!! I pare innych wysp karaibskich. Hawaii Montauk, na koncu wyspy long island. Czesto tam wracam. Londyn, moje ulubione miasto europejskie Venice Beach (Kalifornia) Marina Del Ray (kalifornia) W polsce: Poznan Gdynia Polwysep Helski Leba Sopot Hmm, wszysto na wybrzezach(oprucz londynu). Prawdziwa kaszubka ze mnie ![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić
Dolna Saksonia
![]() zauroczyła mnie po prostu ta część Niemiec ![]() i oczywiście nie mogę pominąć wybrzeża Chorwacji... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Miejsca, w które chcecie wrócić
Bibione- małe miasteczko we włoszech,ale przepiękne czyściutkie i urocze- ma swój niepowtarzalny klimat
![]() ![]() ![]() Praga- niestety nie zwiedziłam wszystkiego (okropny przewodnik) ![]() ![]() Monachium- zawsze... jest dla mnie jak drugi dom (jadę 13 sierpnia) ![]() ![]()
'[...] bo oto on stanął, wózek zatrzymał i "Kocham Cię" mówi, w tym parku, pod manierystyczną jakąś rzeźbą, fontanną fauna, chuja jakiegoś rokokowego.' Edytowane przez mathilda Czas edycji: 2007-03-19 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Jestem teraz w Tokio. Mieszkam tu juz dwa tygodnie. Jeszcze nie wyjezdzam, ale juz wiem, ze wroce na dluzej. Ta kultura, ludzie, WSZYSTKO... Pomieszanie nowoczesnosci ze stara, niezmienna od kilkuset lat kultura. Cos wspanialego. W Japonii znalazlam miejsca, ktorych nigdzie indziej nie ma. I poznalam ludzi, ktorych nie moglabym spotkac nigdzie indziej
![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Piękne miejsca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Turcja !! Bez dwóch zdań
![]() Wogóle witam wszystkich na tym temacie, trafiłam tu całkiem przypadkowo bo z nudów ale wiem ze to wątek dla mnie w wielkim stopniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Jaki ten świat piękny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
![]() Egipt (Hurghada) jest drugim takim miejscem do ktorego chetnie wracam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.