Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniowe 2016 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-28, 22:35   #121
hariett
Zadomowienie

Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

Ewusia bardzo, tylko upał był i chodziliśmy od cienia do cienia Na drugi raz pojedziemy tam w jakiś mniej "ludny" dzień i w chuście, no i kak chłodniej będZie.

Ruda ojej ja też niedawno ściągałam zastój, także tulę.

Wracamy od rodziców.. Kurcze, tęskno mi. Młody zakochany w nich, oni w nim... Wszyscy znajomi zachwyceni... Mój kochany chłopczyk.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 23:06   #122
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow

U mnie te zastoje to ostatnio moje drugie ulubione hobby, zaraz po dziecku :P Ech...

Karen, a ty mieszkasz w tamtych okolicach? W Starej Lubovni byłam kiedyś, trochę przerażały mnie hordy Cyganów, ale ja z tych bojących się na ulicy...

Która z Was robi sama hybrydy? Przymierzam się do kupienia zestawu i nie wiem, na co powinnam zwrócić uwagę.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 00:33   #123
hariett
Zadomowienie

Ruda Niepozorna robi z tego co pamiętam.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 07:33   #124
Dotka90
Zakorzenienie

Karen,a Ty w jakiej butli dajesz wodę Jaśkowi?

Dzięęęęęki dziewczyny za życzonka dla TZ!

Imprezka sie udala mega! Przyjechali 16, myslalam ze o 20 sie zbiora, bo wiadomo jak to u nas - Witek itd, a pojechali przed 1

Witek byl super, usmiechy i w ogóle, no ale tyle cioć i wujków do noszenia no to wiadomo. Taki byl podekscytowany, ze on 15:30-19:30 nie spal ani sekundy (a zawsze spi choc te 30 minut).

Za to potem bylo juz gorzej - nie kapalam go, bo raz dzien brudasa moze miec. Ale nakarmilam, uspilam i wydawalo mi sie, ze spi tak 'na noc', a w sumie od tej 21 to wybudzal sie dosc czesto i chodzilismy go usypiac (impreza na zewnątrz) i tak az do konca. Dopiero sie uspokoil jak sie polozylam i go utulilam.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 07:35   #125
kasia01987
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Super ze impreza udana u nas tez wczoraj byli znajomi na grillu bo Dorian miał 5 miesięcy

Ruda ja robie co chcesz wiedzieć??

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 08:10   #126
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kasia, głównie chyba, jaką firmą lakierów jest ok? Bo na all sobie oglądam te lampy i są w zestawach preparaty i lakiery z różnych firm. I boję się jakiegoś badziewia... czy lepiej wszystko osobno kupić...?

Stary 2016-05-29, 08:14   #127
Casaa
Zakorzenienie

Dzien dobry 😊

Dotka zalegle ale najlepszego dla TZta 😊

Dorianku dla Ciebie rowniez wszystkiego najlepszego

My wczoraj basen zaliczylismy i bylo calkiem fajnie, maly sie oswaja z woda, smieje sie i kopie dzisiaj szkola ale oczywiscie dlugo nie zamierzam byc

Milego i pogodnego dnia wszystkim zycze 😊

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-29, 08:16   #128
kasia01987
Wtajemniczenie

Najlepsza jest lampa LED bo krócej utwardza ale cena sporo wyższa od zwykłej tunelowej UV.
Co do bazy i topu jak i samych lakierów polecam SEMILAC, teraz testuje tanie hybrydy tyle ze na bazie i topie z Semilaca zobaczymy ile dadzą radę jeśli nie będzie różnicy lepiej dać 7 zeta za kolor niż 29

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dzien dobry 😊

Dotka zalegle ale najlepszego dla TZta 😊

Dorianku dla Ciebie rowniez wszystkiego najlepszego

My wczoraj basen zaliczylismy i bylo calkiem fajnie, maly sie oswaja z woda, smieje sie i kopie dzisiaj szkola ale oczywiscie dlugo nie zamierzam byc

Milego i pogodnego dnia wszystkim zycze 😊

Wyslane z Lumia920.
Dzięki Casaa*
Szybkiej ucieczki z zajęć^^

Stary 2016-05-29, 08:17   #129
Dotka90
Zakorzenienie

Ruda, mi dziewczyny pisaly ze lepiej wszystko osobno kupowac, bo masz np. spoko lakiery a niekoniecznie lampe taka jaka jest najlepsza itd.

Na fb jest grupa aliexpress - perelki do 5$ i wpisz sobie w lupkę lakier/lakiery, bo pamietam, ze dziewczyny recenzowaly hybrydy wlasnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 08:37   #130
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Szybkiej ucieczki z zajęć^^

W tym jestem mistrzynia

Dotka dziekuje 😊
Stary 2016-05-29, 08:40   #131
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
W tym jestem mistrzynia

Dotka dziekuje 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-29, 09:27   #132
pietrusiowata
Rozeznanie

Dzień dobry

U mnie noworodek noc wyglądała tragicznie, w nocy noszenie i tulenie, smarowanie zębów i cudowanie i tyle dobrze, że pokarm wrócił od bardzo częstego przystawiania chyba to był dwudniowy kryzys
Stary 2016-05-29, 09:38   #133
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kasia, Dotka, dzięki za info! To kupię osobno.

Stary 2016-05-29, 10:05   #134
mojakaren
Zakorzenienie

Hariett serce matki sie raduje jak widzisz ze Twoje dziecko robi furorę

Ruda tak my mamy jakies 50 km na Słowacje u nas w mieście tez pelno cyganow wiec ja juz nawet uwagi nie zwracam

Dotka na razie podalam wode w butli tej avent natural. Ale już zamowilam Avent taki kubek przechodzi miedzy butelka a kubkiem mam nadzieje ze sie sprawdzi. U nas na doide jeszcze za wcześnie

Super ze imprezka sie udala! Nasz Mlody tez jest zawsze dusza towarzystwa ale faktycznie z nadmiaru emocji moga byc te problemy z zasypianiem

My dzis juz odpuszczamy wycieczki straszny skwar dopiero pod wieczór pojdziemy do kosciola

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 10:39   #135
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Karen, w lipcu planuje w Twoje okolice pojechać, do Krynicy się wybieramy

Stary 2016-05-29, 10:48   #136
kasia01987
Wtajemniczenie

My w czerwcu do Krynicy jedziemy. Tylko ja mam blisko bo 200 km

Stary 2016-05-29, 11:11   #137
mojakaren
Zakorzenienie

Ruda zapraszam na kawke jakies swaty poczynimy hehe

O i Kasia dołączysz do nas

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 12:19   #138
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Czarna ale Ci pola numer zrobiła nieźle was trenuje

my dzis spedzilismy cały dzien u moich rodziców przygotowując wszytsko na chrzciny, mała jednak bardzo była juz zmeczona ok 16 - jednak nie ma to jak własny dom ona jak juz wchodzimy to od razu jest spokojna, wasze dzieciaki tez tak mają?

trzymajcie za nas kciuki jutro, mam nadzieje ze bedzie troche chłodniej bo Karinka zle znosi upały
powodzenia na chrzcinach
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
pogoda piękna my ostro korzystamy
ale wózek u nas parzy przeorutnie, Młody nie uleży choć przełożylismy spacerówkę. Eh chusta w ciągłym użyciu

wczoraj bylismy w Niedzicy na zamku, potem na obiedzie w Krościenku i w Kluszkowcach.
Dzisiaj Młody zaliczył pierwszy zagraniczny wyjazd byliśmy na Słowacji na zamku w Starej Lubowni i na źródlach termalnych, obiad i do domu. Mału padl jak przecinek bez kapieli

A my gramy w planszówki ze szwagierką i jej mężem i smazymy frytki

Ewula najwazniejsz, że u okulisty ok!

ahnessy
u nas ta biedronka bez melodii

Dotka sto lat dla TŻ!

czarna Ty to i tak zabezpieczona jesteś, ja głupia nigdy nic dla siebie nie wożę, wielki błąd
za nalot teściowki!

ahnessy za chrzciny!

pietrusiowata za KP
super ze wycieczka udana ale pozwiedzaliście
Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ewusia bardzo, tylko upał był i chodziliśmy od cienia do cienia Na drugi raz pojedziemy tam w jakiś mniej "ludny" dzień i w chuście, no i kak chłodniej będZie.

Ruda ojej ja też niedawno ściągałam zastój, także tulę.

Wracamy od rodziców.. Kurcze, tęskno mi. Młody zakochany w nich, oni w nim... Wszyscy znajomi zachwyceni... Mój kochany chłopczyk.
no właśnie jakby było mocne słońce to ciężko byłoby zwiedzać, na szczęście wczoraj było pochmurno
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Karen,a Ty w jakiej butli dajesz wodę Jaśkowi?

Dzięęęęęki dziewczyny za życzonka dla TZ!

Imprezka sie udala mega! Przyjechali 16, myslalam ze o 20 sie zbiora, bo wiadomo jak to u nas - Witek itd, a pojechali przed 1

Witek byl super, usmiechy i w ogóle, no ale tyle cioć i wujków do noszenia no to wiadomo. Taki byl podekscytowany, ze on 15:30-19:30 nie spal ani sekundy (a zawsze spi choc te 30 minut).

Za to potem bylo juz gorzej - nie kapalam go, bo raz dzien brudasa moze miec. Ale nakarmilam, uspilam i wydawalo mi sie, ze spi tak 'na noc', a w sumie od tej 21 to wybudzal sie dosc czesto i chodzilismy go usypiac (impreza na zewnątrz) i tak az do konca. Dopiero sie uspokoil jak sie polozylam i go utulilam.
fajnie ze imprezka udana
Wituś miał chyba za dużo emocji i nie chciał spać skoro wszyscy się bawili

Cytat:
Dzień dobry
Super ze impreza udana u nas tez wczoraj byli znajomi na grillu bo Dorian miał 5 miesięcy

Ruda ja robie co chcesz wiedzieć??

Najlepszego dla Doianka
Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie noworodek noc wyglądała tragicznie, w nocy noszenie i tulenie, smarowanie zębów i cudowanie i tyle dobrze, że pokarm wrócił od bardzo częstego przystawiania chyba to był dwudniowy kryzys

Dobrze chociaż że mleczko wróciło

My wróciliśmy z basenu. Królewicz był dziś zainteresowany najbardziej gonieniem piłek, więc nurkowania nie zaliczyliśmy, ale spokojnie, mamy czas

U mnie dziś pochmurno i duszno i co jakiś czas pada. Dobrze ze nic szczególnego na dziś nie planowaliśmy bo byłoby żal

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 12:40   #139
MietaZCytryna
Raczkowanie

Heloł 😊

Dotka, fajnie że impreza udana. Mnie zawsze dziwi, że goście tak długo siedzą u nas😜 z jednej strony fajnie,a z drugiej to trzeba to później odpokutować 😉

Ahnessy, kciuki za chrzciny 😊

Kinga, moja też tak szeroko rączki rozkłada jak się podnosi. Wczoraj to w ogóle o mało sobie karku nie skręciła, bo leżała na brzuszku a ja siedziałam tak trochę z tyłu za nią i coś na fonie przeglądałam. Ona w ogóle szaleje jak widzi jak telefon się świeci, już nie mogę podczas karmienia netu przeglądać, bo jeść nie chce, tylko się gapi na telefon 😎

U nas dziś skwar, więc się wylegujemy w trójkę w ogródku 😊 i dziś w ogóle do 10 pospaliśmy, aż nie wiedziałam gdzie jestem jak się obudziłam 😀
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-29, 16:47   #140
czarnulax
Zakorzenienie

mojakaren super wycieczka
Dotka jak się zamawia na 'gryzolach'? Przedstawiasz swój projekt i oni go wykonują?

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
czarna Ty to i tak zabezpieczona jesteś, ja głupia nigdy nic dla siebie nie wożę, wielki błąd
Ja mam zawsze na zmianę jakąś koszulkę, szczególnie jak chustę mam w planach. Gdybyśmy się za bardzo z młodą spociły od siebie albo gdyby mnie okrutnie opluła Spodnie miałam, bo jechałam w spodenkach, ale że ja zmarzluch, to wzięłam też długie i się okazało, że to był bardzo dobry pomysł Ale od teraz już chyba będę pakowała każdą część garderoby ze sobą

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

kasia najlepszego dla Doriana
ahnessy i jak chrzciny?
Stary 2016-05-29, 20:04   #141
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
mojakaren super wycieczka
Dotka jak się zamawia na 'gryzolach'? Przedstawiasz swój projekt i oni go wykonują?

Ja mam zawsze na zmianę jakąś koszulkę, szczególnie jak chustę mam w planach. Gdybyśmy się za bardzo z młodą spociły od siebie albo gdyby mnie okrutnie opluła Spodnie miałam, bo jechałam w spodenkach, ale że ja zmarzluch, to wzięłam też długie i się okazało, że to był bardzo dobry pomysł Ale od teraz już chyba będę pakowała każdą część garderoby ze sobą

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

kasia najlepszego dla Doriana
ahnessy i jak chrzciny?
Kurcze ja jakoś nie biorę zazwyczaj nic na zmianę, zawsze myślę że w razie czego jakoś to będzie, ale to chyba błąd

Ale tu cicho dziś

Konradek miał dzisiaj dzień niespania więc mam nadzieję że szybko zaśnie byliśmy na spacerze ale blisko domu bo pogoda bardzo niepewna dziś była a później w Leroy oglądać płytki, panele itp jak sobie myślę ile tego trzeba wybrać do nowego mieszkania to aż mi słabo

Jutro idziemy na te warsztaty z motania pp, nie wiem w co Konradka ubrać rampers może być? Czy lepiej body i spodenki albo same body? Czy nie ma to znaczenia?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-29, 20:04   #142
kinga1701
Zakorzenienie

Część, co za pogoda duchota straszna.
Dziś mieliśmy grilla i moje dziecko, też okazała się duszą towarzystwa, każdemu tylko uśmiechy sprzedawał, śmieszek mały.

Dotka super, że impreza udana.

Pietrusiowata dobrze, że kryzysy tak szybko minął
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 20:18   #143
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ewusia byle nie spiochy, pajace. Rampersy albo spodenki sa ok

A mnie dzisiaj zlapal jakis glupi dol :-( nie lubie swojej blizny i wciaz sobie z tym nie poradzilam, a juz myslalam, ze to za mna :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-29, 21:29   #144
kasia01987
Wtajemniczenie

Dorian dziękuję za życzenia. Od północy jak stuknelo mu 5 miesięcy stał się nie do zniesienia...wiec chyba niebawem zamkną mnie w psychiatryku)

Malwi nie bylo innego wyjścia!! Więc bez takich dolow proszę, masz zdrowego ślicznego synka i to jest najważniejsze

Stary 2016-05-29, 22:17   #145
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dorian dziękuję za życzenia. Od północy jak stuknelo mu 5 miesięcy stał się nie do zniesienia...wiec chyba niebawem zamkną mnie w psychiatryku)

Piatka..... U nas wycieczka z dzidkiem na rekach (glupia nie wzielam chusty ) bo fotelik parzyl w dupke 😒 w aucie ryk bo on juz teraz natychmiast przed otwarciem oczu z drzemki chce cycka, no i ogolnie kolejny dzien 3kup i mega marudzenia wiec nie wiem czy tez zębiska sie nie szykuja. Choc nic w paszczy nie widac.
Stary 2016-05-29, 23:06   #146
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kasia buziaki dla Dorianka jeeejku to jak Twoj 5 miesiecy ma, to moj za tydzien skonczy. Jakie juz duze te nasze dzieci
Ech wiem, ze nie bylo innego wyjscia, ale i tak jakos nie umiem sobie z tym poradzic. Caly czas gdzies mi z tylu glowy siedzi, a co jesli bym sie uparla na szpital tego 29.12 i wywolywanie. Glupie wiem, ale meczy mnie to, w szczegolnosci, ze ja bylam zafiksowana na sn. :-(

Casa wspolczuje, ja zauwazylam, ze jak daje stale produkty do probowania Mlodemu, to kupe ma codziennie, a jak jest tylko na cycu, to dzisian np nie bylo. Wczoraj nic nie dostal, a dzisiaj bylo tak goraco, ze nie gotowalam.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-30, 04:46   #147
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

A mnie dzisiaj zlapal jakis glupi dol :-( nie lubie swojej blizny i wciaz sobie z tym nie poradzilam, a juz myslalam, ze to za mna :-(
Malwi co to za doły, masz super dziecko i to jest najważniejsze. Śmiejący się dziubek Wojtka wszystko wynagrodzi

Casa ooo to chyba zęby.

Kasia sto lat dla Dorianka

Casa czyżby zęby?

U nas wczoraj był pierwszy basen i pierwszy raz widziałam tak uśmiane dziecko poza domem. Bardzo mu się podobało a zabawa z innymi dziećmi wymęczyła tak, że spał już od 19 a teraz katuje karuzelę.
Stary 2016-05-30, 06:09   #148
Casaa
Zakorzenienie

Malwi co sie stalo to sie nie odstanie. Blizna zostala, zle wspomnienia z czasem beda sie zacierac. Cale szczescie Wojtus bedzie powodem mnostwa usmiechow 😊

Pietrusiowata, dobrze ze Jas pozytywnie zareagowal na basen 😊

My sie oczywiscie karmimy i zaraz spac dalej

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-05-30, 06:58   #149
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość

Dzięki że niczego ze stopkami nie można to wiem zresztą nie używam już, do spania tylko

Nie doluj się kochana

Cytat:

Malwi nie bylo innego wyjścia!! Więc bez takich dolow proszę, masz zdrowego ślicznego synka i to jest najważniejsze

Cytat:
Piatka..... U nas wycieczka z dzidkiem na rekach (glupia nie wzielam chusty ) bo fotelik parzyl w dupke 😒 w aucie ryk bo on juz teraz natychmiast przed otwarciem oczu z drzemki chce cycka, no i ogolnie kolejny dzien 3kup i mega marudzenia wiec nie wiem czy tez zębiska sie nie szykuja. Choc nic w paszczy nie widac.

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Malwi co to za doły, masz super dziecko i to jest najważniejsze. Śmiejący się dziubek Wojtka wszystko wynagrodzi

Casa ooo to chyba zęby.

Kasia sto lat dla Dorianka

Casa czyżby zęby?

U nas wczoraj był pierwszy basen i pierwszy raz widziałam tak uśmiane dziecko poza domem. Bardzo mu się podobało a zabawa z innymi dziećmi wymęczyła tak, że spał już od 19 a teraz katuje karuzelę.
Super że basen udany

U mnie super nocka, padł zaraz po 21 i obudził się jak za starych dobrych czasów o 5 dopiero ale miałam cycki pełne
Szybki cyc i spał do 7.30 więc idealnie bo akurat o tej porze chciałam wstawać bo na 10 na te warsztaty, a jeszcze dojechać musimy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2016-05-30, 07:05   #150
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

O rany, wstała o 7:10!!!! Poszła spać ok 21:00. Co to w ogóle jest?! Hehehe Temu dziecku się mózg nie rozwinie, tak mało śpi....

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości