|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Ewusia bardzo, tylko upał był i chodziliśmy od cienia do cienia
![]() Ruda ojej ![]() Wracamy od rodziców.. Kurcze, tęskno mi. Młody zakochany w nich, oni w nim... Wszyscy znajomi zachwyceni... Mój kochany chłopczyk. ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
U mnie te zastoje to ostatnio moje drugie ulubione hobby, zaraz po dziecku :P Ech...
Karen, a ty mieszkasz w tamtych okolicach? W Starej Lubovni byłam kiedyś, trochę przerażały mnie hordy Cyganów, ale ja z tych bojących się na ulicy... Która z Was robi sama hybrydy? Przymierzam się do kupienia zestawu i nie wiem, na co powinnam zwrócić uwagę.
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Ruda Niepozorna robi z tego co pamiętam.
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Karen,a Ty w jakiej butli dajesz wodę Jaśkowi?
![]() Dzięęęęęki dziewczyny za życzonka dla TZ! Imprezka sie udala mega! Przyjechali 16, myslalam ze o 20 sie zbiora, bo wiadomo jak to u nas - Witek itd, a pojechali przed 1 ![]() Witek byl super, usmiechy i w ogóle, no ale tyle cioć i wujków do noszenia no to wiadomo. Taki byl podekscytowany, ze on 15:30-19:30 nie spal ani sekundy (a zawsze spi choc te 30 minut). Za to potem bylo juz gorzej - nie kapalam go, bo raz dzien brudasa moze miec. Ale nakarmilam, uspilam i wydawalo mi sie, ze spi tak 'na noc', a w sumie od tej 21 to wybudzal sie dosc czesto i chodzilismy go usypiac (impreza na zewnątrz) i tak az do konca. Dopiero sie uspokoil jak sie polozylam i go utulilam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Super ze impreza udana u nas tez wczoraj byli znajomi na grillu bo Dorian miał 5 miesięcy Ruda ja robie co chcesz wiedzieć?? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Kasia, głównie chyba, jaką firmą lakierów jest ok? Bo na all sobie oglądam te lampy i są w zestawach preparaty i lakiery z różnych firm. I boję się jakiegoś badziewia... czy lepiej wszystko osobno kupić...?
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Dotka zalegle ale najlepszego dla TZta 😊 Dorianku dla Ciebie rowniez wszystkiego najlepszego ![]() My wczoraj basen zaliczylismy i bylo calkiem fajnie, maly sie oswaja z woda, smieje sie i kopie ![]() ![]() Milego i pogodnego dnia wszystkim zycze 😊 Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Najlepsza jest lampa LED bo krócej utwardza ale cena sporo wyższa od zwykłej tunelowej UV.
Co do bazy i topu jak i samych lakierów polecam SEMILAC, teraz testuje tanie hybrydy tyle ze na bazie i topie z Semilaca zobaczymy ile dadzą radę jeśli nie będzie różnicy lepiej dać 7 zeta za kolor niż 29 ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() Szybkiej ucieczki z zajęć^^ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ruda, mi dziewczyny pisaly ze lepiej wszystko osobno kupowac, bo masz np. spoko lakiery a niekoniecznie lampe taka jaka jest najlepsza itd.
Na fb jest grupa aliexpress - perelki do 5$ i wpisz sobie w lupkę lakier/lakiery, bo pamietam, ze dziewczyny recenzowaly hybrydy wlasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie noworodek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Kasia, Dotka, dzięki za info! To kupię osobno.
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Hariett serce matki sie raduje jak widzisz ze Twoje dziecko robi furorę
![]() Ruda tak my mamy jakies 50 km na Słowacje ![]() Dotka na razie podalam wode w butli tej avent natural. Ale już zamowilam Avent taki kubek przechodzi miedzy butelka a kubkiem mam nadzieje ze sie sprawdzi. U nas na doide jeszcze za wcześnie Super ze imprezka sie udala! Nasz Mlody tez jest zawsze dusza towarzystwa ale faktycznie z nadmiaru emocji moga byc te problemy z zasypianiem My dzis juz odpuszczamy wycieczki straszny skwar dopiero pod wieczór pojdziemy do kosciola Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Karen, w lipcu planuje w Twoje okolice pojechać, do Krynicy się wybieramy
![]()
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
My w czerwcu do Krynicy jedziemy. Tylko ja mam blisko bo 200 km
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ruda zapraszam na kawke jakies swaty poczynimy hehe
![]() O i Kasia dołączysz do nas ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#138 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wituś miał chyba za dużo emocji i nie chciał spać skoro wszyscy się bawili ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze chociaż że mleczko wróciło ![]() My wróciliśmy z basenu. Królewicz był dziś zainteresowany najbardziej gonieniem piłek, więc nurkowania nie zaliczyliśmy, ale spokojnie, mamy czas ![]() U mnie dziś pochmurno i duszno i co jakiś czas pada. Dobrze ze nic szczególnego na dziś nie planowaliśmy bo byłoby żal ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Heloł 😊
Dotka, fajnie że impreza udana. Mnie zawsze dziwi, że goście tak długo siedzą u nas😜 z jednej strony fajnie,a z drugiej to trzeba to później odpokutować 😉 Ahnessy, kciuki za chrzciny 😊 Kinga, moja też tak szeroko rączki rozkłada jak się podnosi. Wczoraj to w ogóle o mało sobie karku nie skręciła, bo leżała na brzuszku a ja siedziałam tak trochę z tyłu za nią i coś na fonie przeglądałam. Ona w ogóle szaleje jak widzi jak telefon się świeci, już nie mogę podczas karmienia netu przeglądać, bo jeść nie chce, tylko się gapi na telefon 😎 U nas dziś skwar, więc się wylegujemy w trójkę w ogródku 😊 i dziś w ogóle do 10 pospaliśmy, aż nie wiedziałam gdzie jestem jak się obudziłam 😀 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
mojakaren super wycieczka
![]() Dotka jak się zamawia na 'gryzolach'? Przedstawiasz swój projekt i oni go wykonują? Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- kasia najlepszego dla Doriana ![]() ahnessy i jak chrzciny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tu cicho dziś ![]() Konradek miał dzisiaj dzień niespania więc mam nadzieję że szybko zaśnie ![]() ![]() ![]() Jutro idziemy na te warsztaty z motania pp, nie wiem w co Konradka ubrać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Część, co za pogoda duchota straszna.
Dziś mieliśmy grilla i moje dziecko, też okazała się duszą towarzystwa, każdemu tylko uśmiechy sprzedawał, śmieszek mały. Dotka super, że impreza udana. Pietrusiowata dobrze, że kryzysy tak szybko minął |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ewusia byle nie spiochy, pajace. Rampersy albo spodenki sa ok
![]() A mnie dzisiaj zlapal jakis glupi dol :-( nie lubie swojej blizny i wciaz sobie z tym nie poradzilam, a juz myslalam, ze to za mna :-(
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Dorian dziękuję za życzenia. Od północy jak stuknelo mu 5 miesięcy stał się nie do zniesienia...wiec chyba niebawem zamkną mnie w psychiatryku
![]() Malwi nie bylo innego wyjścia!! Więc bez takich dolow proszę, masz zdrowego ślicznego synka i to jest najważniejsze ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piatka..... U nas wycieczka z dzidkiem na rekach (glupia nie wzielam chusty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Kasia buziaki dla Dorianka
![]() ![]() Ech wiem, ze nie bylo innego wyjscia, ale i tak jakos nie umiem sobie z tym poradzic. Caly czas gdzies mi z tylu glowy siedzi, a co jesli bym sie uparla na szpital tego 29.12 i wywolywanie. Glupie wiem, ale meczy mnie to, w szczegolnosci, ze ja bylam zafiksowana na sn. :-( Casa wspolczuje, ja zauwazylam, ze jak daje stale produkty do probowania Mlodemu, to kupe ma codziennie, a jak jest tylko na cycu, to dzisian np nie bylo. Wczoraj nic nie dostal, a dzisiaj bylo tak goraco, ze nie gotowalam.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Casa ooo to chyba zęby. Kasia sto lat dla Dorianka ![]() Casa czyżby zęby? U nas wczoraj był pierwszy basen i pierwszy raz widziałam tak uśmiane dziecko poza domem. Bardzo mu się podobało a zabawa z innymi dziećmi wymęczyła tak, że spał już od 19 a teraz katuje karuzelę.
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Malwi co sie stalo to sie nie odstanie. Blizna zostala, zle wspomnienia z czasem beda sie zacierac. Cale szczescie Wojtus bedzie powodem mnostwa usmiechow 😊
Pietrusiowata, dobrze ze Jas pozytywnie zareagowal na basen 😊 My sie oczywiscie karmimy i zaraz spac dalej ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie doluj się kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie super nocka, padł zaraz po 21 i obudził się jak za starych dobrych czasów o 5 dopiero ![]() ![]() Szybki cyc i spał do 7.30 więc idealnie bo akurat o tej porze chciałam wstawać bo na 10 na te warsztaty, a jeszcze dojechać musimy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
O rany, wstała o 7:10!!!! Poszła spać ok 21:00. Co to w ogóle jest?! Hehehe
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.