![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Konkurs Radical - wygraj kurację wzmacniającą włosy i voucher Greenpoint :-)
Wiele rzeczy motywuje mnie do działania. Najważniejszą siłę mają moi bliscy, którzy we mnie wierzą i dzięki nim skrupulatnie realizuję swoje życiowe cele. To wiąże się z dużą odpowiedzialnością, bowiem ich wiara kosztuje mnie wydatkiem ciężkiej pracy, po to by ich nie rozczarować. Staram się nie poddawać a w chwilach słabości wracam do mojego ulubionego motta pt."Nie przepłyniesz oceanu, dopóki nie odważysz się stracić z oczu brzeg". W mojej głowie zakodowałam sobie, że warto dawać z siebie wszystko, warto ryzykować, po to by być lepszym. W dużym stopniu siłę do działania daje mi moja psychika, moje myśli wypracowane przez całe życie. Dzięki nim, motywuję sama siebie w fakcie że jestem najlepsza i że nigdy się nie poddam. W celu zdobycia tej cennej nagrody, wypełniam formularz zgłoszeniowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: Konkurs Radical - wygraj kurację wzmacniającą włosy i voucher Greenpoint :-)
Siłę do działania co dzień daje mi zdrowe śniadanie, zwykle na baize płatków owsianych i owoców. Zawsze znajduję jeden dzień w tygodniu na podładowanie akumulatorów na rowerze - wybieram się w kilkudziesięciokilometrow e wycieczki za miast, skupiając się na otaczającej mnie przyrodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania, niewątpliwie daje mi moja mama. Ma dużo więcej lat niż ja, dużo więcej w życiu przeżyła, wychowała mnie i moją siostrę a w dodatku codziennie przyjeżdża do mnie opiekować się moją córeczkę. Nie ważne czy jest chora, czy zmęczona nigdy nie odmawia nam pomocy i dzięki niej mogę jeździć do pracy, bądź pracować z domu. Swoim zachowaniem i postawą pokazuje mi, że drobne słabości jakie przychodzą w dniu codziennym (niewyspanie, zły humor, płaczące dziecko) nie są powodem do tego, żeby się poddać w życiu i stanąć w miejscu. Motywuje mnie także, abym codziennie z uśmiechem na twarzy znosiła wszystko to co przynosi życie, zarówno dobre i złe chwile. I przypomina, żeby każdy dzień wyciskać jak cytrynkę, robiąc to co naszemu sercu bliskie i to co musimy zrobić, aby funkcjonować w spokoju, porządku i harmonii. Chciałabym podziękować mojej mamie za motywację do wstawania z łózka codziennie o 5.30 i działania od rana z uśmiechem na twarzy! tak aby nie tracić czasu na smutki i żale. Miło by mi było gdybym mogła podarować jej Radical, ponieważ chcę jej dać to co najlepsze w podzięce za wszystko co dla mnie robi
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
O dziwo siłę do działania daje mi moja praca. Jestem opiekunką w żłobku i codziennie widzę, jak maluchy, którymi się zajmuję, czynią jakieś postępy- a to Ania zacznie samodzielnie jeść łyżeczką, a to Krzyś zapiął sobie buciki, a to Marta zasnęła bez kołysania... Skoro oni potrafią wspiąć się na wyżyny i pokonywać siebie, to czy i ja nie mam takiej szansy? Paradoksalnie, dzięki takim małym, bezbronnym istotkom, jestem silna jak nigdy dotąd!
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania daje mi:
R_adość, A_petyt na sięganie po więcej, D_obre nastawienie każdego ranka, I_stniejący przyjaciele, C_el jaki sobie postawiłam A_ngażowanie w nowe zadania, bo uwielbiam pomagać, L_iczne sukcesy i podziękowania napędzają do działania. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania daje mi pewna piękna osóbka, która jest ze mną od zawsze. Moja mama jest niczym najpiękniejsze pnącze na świecie o nazwie wisteria, bo zawsze stoi za mną murem, w momentach radosnych i tych bolesnych. Mam w Niej oparcie i to Ona daje mi siłę, mobilizuje, a czasami pozwala być kruchą jak szkło i pociesza, ociera łzy daje nadzieję na lepsze jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania daje mi Przyszlość. Dopóki ona nie nastąpi, dopóty jest taka, jaką sobie wyobrazimy. Możemy ją zmieniać na lepsze. Możemy siebie zmieniać. Jeśli jest cel, będą też podejmowane działania w kierunku jego osiągnięcia, a to znaczy, że człowiek nie będzie stał w jednym miejscu, tylko ciągle będzie się kierował do przodu. Im więcej zdobywamy doświadczenia w naszej drodze do wyimaginowanej Przyszłości, tym łatwiej jest pokonywać powstające przeszkody i nie poddawać się. A co robić, gdy nie ma już siły działac dalej, gdy nie ma siły nawet by się podnieść z łóżka? Trzeba odnaleźć w sobie cienką niteczkę Nadziei i oddychać głęboko. Jesteś tu, żyjesz! A to znaczy, że masz Przyszłość i możesz działać dalej, iść w kierunku swoich marzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
![]() Moją osobistą siłą do działania jest moja rodzina,przyjaciele. Mój pies Miki i kot Filemon. Są to również sytuacje, które spotykają nas każdego dnia. Uśmiechy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania daje mi moja mama.
![]() To ona się nigdy nie załamuje i martwić długo się nie umie. Zawsze mnie wspiera i we wszystkim, pomocy nie odmawia bliskim. Nie krytykuje i nie poucza, "dobrymi radami" też nie rzuca. W życie mnie z domu "wygoniła" bym odważnie i dobrze żyła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania fizycznie mi daje porządny zimny prysznic z rana. Nie należy to do przyjemnych czynności, jednakże daje "kopa" na cały dzień. Drugą i to najważniejszą rzeczą, która daje mi siłę to buziak na dzień dobry i do widzenia, mojego męża, który każdego dnia rano wstaje przede mną i wychodzi do pracy. Każdego dnia tak samo, dla siły do działania potrzebne mi dwie rzeczy zimny prysznic i buziak! Polecam wypróbować, Dzień staje się piękniejszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
fdsasdada
|
Siłę do działania daje mi ja sama! Walczę codziennie i wiem, że dzięki temu staje się coraz lepsza i coraz wyżej się pnę na górę sukcesu. Gdy nie mam chęci i mam zły dzień, gdy nic mi nie wychodzi przypominam sobie, gdzie byłam kilka lat temu - jak maleńka mrówka w pracy, w domu, na siłowni. Teraz jestem kimś więcej, kimś kto może osiągnąć wszystko to czego zapragnie! Urodziłam się po to by walczyć! Nie ma dla mnie żadnej innej przeszkody niż ja sama i dopiero gdy ją pokonam stanę się "kimś". Walczę więc każdego dnia od nowa, mam wzloty i upadki, ale nie poddaję się, bo wiem, że gdy zdobędę szczyt będę z siebie dumna, jak nigdy wcześniej, bo oto pokonałam sama siebie - swoje własne słabości i upadki i stałam się... Mistrzem!
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Uśmiechnięta i szalona. Zawsze naładowana pozytywną energią i obdarzająca nią wszystkich dookoła. To krótka charakterystyka mojej osoby. Moją siłę do działania czerpię z pozytywnego nastawienia do świata i ludzi mnie otaczających. Ludzie uśmiechnięci i zadowoleni z życia mają łatwiej, to powtarzam sobie wstając każdego dnia. Nie ma lepszego sposobu na szczęście niż uśmiech. Smutni i obrażeni ludzie nie są piękni. Natomiast ci weseli mogą osiągnąć wszystko. To moje motto, które daje mi siłę do działania i zapewnia mi szczęście i udane spokojne życie.
#133 |
Przyczajenie
|
Energia i siła na co dzień? Odpowiedź wcale nie jest łatwa i oczywista, jak ta w wypadku siły dla moich włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Chociaż jest to banalnietrywialne to MÓJ SYN! On daje mi siłę do działania, walki, pokonywania trudności. Jedyny, wyczekany, najukochańszy!
Różne nieciekawe rzeczy mi lekarze prorokowali. Odradzali ciążę; doszliśmy do punktu gdy powiedzieli mi, że nie ma mnie czym leczyć a ja nalazłam sama sobie lek i kazałam się nim leczyć- z efektem, bo "małpują"moją terapię!!. Mam tak wredną teściową, że.... Zawsze przy życiu i organizacji życia trzymał mnie syn. Wszystko z myślą o nim! Przeszliśmy taką drogę, że oglądając się wstecz mam koszmary. Wszystko pokonam! Dzięki Bartkowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania daje mi motywacja, a właściwie postawione sobie cele oraz ich realizacja. Mam swoją własną listę i staram się wypełniać punkty, oczywiście możliwe do zrobienia. Należę do osób, które nie boją się wyzwań i dążą do celu za wszelką cenę. Ostatnio na mojej liście znalazło się spotkanie z moją ukochaną pisarką i oczywiście udało mi się je wykonać.
"Wpisz 'zjeść czekoladę' na samej górze swojej listy, a przynajmniej jeden punkt z głowy." A tutaj zdjęcie ze spotkania z pisarką Anną Todd, z którego jestem niesamowicie dumna. Kolejny z celów zaliczony ✔ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Gdyby ktoś zadał mi dokładnie to samo pytanie jeszcze rok temu zapewne odpowiedziałabym - przykład mojej mamy, która jest dla mnie największym autorytetem w niemal każdej dziedzinie życia, a dzięki uporowi i ciężkiej pracy osiągnęła tak wiele. Może po chwili zastanowienia dodałabym, że również babcia, która jest dla mnie nieocenioną kopalnią doświadczenia i wiedzy. Aż wstyd pomyśleć, że kiedyś śmiałam się z jej naturalnych sposobów na pielęgnację ciała czy z tego, że sama szyje sobie większość ubrań...
Natomiast dzisiaj, gdy zastanawiam się co i kto najbardziej inspiruje mnie do działania i pracy nad sobą, stwierdzam, że jest to praca ze szczególną grupa osób, a mianowicie niepełnosprawnymi dzieci, z którymi mam okazję pracować. Może zabrzmi to patetycznie, ale odkąd sama zostałam mamą, mój świat nabrał innych wartości i priorytetów. Zdałam sobie sprawę, że dziecko to nie tylko słodkie chwile i jego kojący uśmiech o poranku, to nieustanna obawa i walka o jego bezpieczeństwo, to zapewnienie mu godnych warunków. Dzieci, z którymi mam zaszczyt pracować (nie boję się użyć właśnie tego słowa) to najpiękniejsza lekcja jaką dało mi życie. Czasami są zdane tylko na siebie, walczą o każdą sekundę z dnia, ale nie załamują rąk, bowiem niejednokrotnie żyją pełnią życia, sięgają po marzenia, podejmują ryzyko. Inspiruje mnie to jak przyjmują krytykę, pokonują bariery, działają na przekór pojawiającym się przeszkodom. Imponuje mi ich świadomość porażki i to w jaki sposób po każdym upadku podnoszą się jak feniks z popiołów. To one pokazują mi czym tak naprawdę jest ciężka praca, w pocie czoła, niemal ponad własne siły, ale za to po brzegi wypełniona wiarą, nadzieją w osiągnięcie zamierzonego celu i nagrodę, która niesie za sobą ogrom satysfakcji. To ich uśmiechy, drobne sukcesy i radość życia bijąca z oczu jest dla mnie jak impuls. W chwilach zwątpienia przywołuje sobie przed oczami ich pełne pasji twarze, przepełnione pozytywnymi, kreatywnymi emocjami i zaczynam doceniać najdrobniejsze szczegóły, cieszyć się z tego co mam, zaciskam zęby, odrzucam krytykanctwo, marudzenie i narzekanie i po prostu działam... Uważam, że miałam ogromne szczęście spotkać kilka takich dzielnych istot na swojej życiowej drodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Aby cieszyć się życiem i realizować postawione sobie cele należy znaleźć siłę do działania, jakiś impuls, który powoduje, że postanawiamy próbować spełniać nasze marzenia i żyć szczęśliwie. Dla każdego tym impulsem może być coś innego : dom, rodzina, przyjaciele, praca. A co daje siłę mi ? Myślę, że jest kilka takich rzeczy.
Przede wszystkim jest to wsparcie moich bliskich : rodziny, przyjaciół i chłopaka, którzy namawiają mnie do realizowania moich planów i starania się ze wszystkich sił. Pocieszają mnie oni w trudnych chwilach i motywują po porażkach. Jest to dla mnie naprawdę ważne i powoduje, że choć czasem myślę o poddaniu się znajduje w sobie siłę i staram się osiągnąć postawiony sobie cel. Czasem jest to ciężkie, ale się udaje. Ponadto myślę też, że ważnym impulsem do działania jest dla mnie ambicja. Jako osoba kreatywna wymyślam różne wyzwania i staram się im sprostać. Jednak przez mój niestety słomiany zapał nie wszystko mi się udaje. Dodatkowo muszę wspomnieć o marzeniach. Ma je każdy z nas. Czasem są zupełnie nierealne, aczkolwiek mimo to znajdujemy w sobie siłę i staramy się spełniać nasze marzenia. Ja też to robię, choć czasem bywa trudne. Ważne jest by dążyć do celu i nie poddawać się po drobnych porażkach. Siłę daje mi również pewność siebie. Według mnie jest to bardzo ważna rzecz. Dzięki świetnej figurze, pięknej twarzy, cudownych włosach i zadbanych paznokciach kobieta czuje się pewniej. Dodaje jej to sił. Tak też jest w moim przypadku. Dzięki pewności siebie częściej się uśmiechamy, nie poddajemy tak szybko i wierzymy w siebie co jest niezmiernie ważne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
MOTOREM POBUDZAJĄCYM MNIE DO DZIAŁANIA JEST UŚMIECH I POCZUCIE WŁASNEJ WARTOŚCI.
Codziennie rano otwieram oczy i zaczynam nowy dzień,wiem że będzie to dzień idealny wręcz perfekcyjny,wiem ze wszystko zrobię zgodnie z tym co sobie zaplanowałam .Mam na to swoje wypróbowane już sposoby: bardzo proste,ale też bardzo skuteczne,chętnie podzielę się nimi z innymi.Codziennie z pięknym uśmiechem na twarzy spełniam swą rolę tak,aby wszyscy wokół zauważyli,jak wiele dla nich robię.Bez względu na wszystko znajduję czas dla siebie - poczytam książkę,idę poplotkować,sprawię sobie prezent,idę na spacer i powtarzam sobie w kółko: jestem piękną kobietą,damą,cudowną matką i wspaniałą żoną..... |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
"Siłę Twoim włosom daje Radical, a co daje Tobie siłę do działania?"
Jest wiele interpretacji słowa âsiłaâ. Dla mężczyzn oznacza wagę jaką mogą udźwignąć i prezentuje się to często ich budową. Czymże jest ta siła w porównaniu z kobiecą siła? Kobieta jest znacznie silniejsza od najlepiej zbudowanego mężczyzny. Jest to siła psychiczna, nie fizyczna. Znacznie bardziej potrzeba, a trochę mniej doceniania. Dlatego teraz role się odwróciły i to kobiety zaczęły rewolucjonizować świat, zarządzając firmami i zaskakując pomysłami. Dzieje się tak, dlatego że kobieta czerpie siłę z wielu źródeł, nad którymi sama pracuje, a do tego bezsprzecznie pomaga jej świetna intuicja. Ciężko jest się wypowiedzieć za wszystkiego kobiety, gdyż każda jest inna. Ale mogę postarać się odpowiedzieć na pytanie âco daje mi siłę do działania?â. Wsparcie osób najbliższych jest bardzo ważnym, ale nie najważniejszym na tej liście. Uśmiech ukochanej osoby potrafi zdziałać cuda i zmotywować do wszystkiego. Każda z nas ma momenty gdy myśli, że już ma dość i nie da rady dłużej. Pewnie by odpuściła, ale wystarczy wspomnienie, że robi się to dla danej osoby, dla rodziny, ukochanego, a motywacja powraca. Krótka rozmowa i słowa âdasz rade, wierze w Ciebieâ. Przyjaciele, rodzina, którzy nas wspierają i kochają to wielki dar, ale i bez tego da się obejść. Są ludzie mający kochającą i wspierającą rodziną, ale nie będący szczęśliwymi. Dlaczego? Myślę ze po prostu nie zdają sobie sprawy że prawdziwe szczęście czerpiemy ze swego wnętrza. Bez życia w zgodzie ze swym sumieniem nie będziemy szczęśliwi, a tym samym będzie brakowało nam sił do działania. Prawda jest, że nie wszystko robimy dla innych. Pamiętam również o sobie. Pewności siebie dodaje mi domowe spa, godziny spędzone przed lustrem. Gdy przed wyjściem nie mam już ochoty nic poprawić ani w makijażu ani w stylizacji. Jako kobieta lubię dbać siebie i swą urodę. Nie jestem idealna, ale po co inni maja o tym wiedzieć? Siły dodają wesołe wyjazdy ze znajomymi, gdy po całym tygodniu pracy w końcu możesz się odprężyć i myśleć tylko o chwili obecnej. Doładować baterie na kolejny tydzień. Aktywność fizyczna. Tak, zawsze jestem zmęczona po ćwiczeniach, ale mimo to dają mi one wewnętrzną siłę. Wiem, że potrafię, wystarczy odrobina chęci, trzeba zacisnąć zęby w odpowiednim momencie i âjedziemyâ dalej. Pomaga także planowanie. Wieczorem pisze liste zadań na dzień następny. Weryfikuje ją następnego dnia wieczorem, mimo że nie udaje się zrobić wszystkiego, zawsze jest coś wykreślone i mogę powiedzieć, że to był dobrze wykorzystany dzień. Daje to świetnego kopa do działania. Siłę do działania dają marzenia. Gdybyśmy mieli już wszystko, nie byłoby o czym marzyć i do czego dążyć. Gdzie wtedy jest sens? Polecam każdemu zrobić listę marzeń, tych całkiem zwyczajnych tj. âkupić nowe spodnieâ, a także tych nierealnych. Gwarantuje, że wykreślanie ich z listy to świetne uczucie i nowa motywacja. Nawet czytanie ich co jakiś czas sprawia przyjemność i skłania do myślenia nad nowymi. Pozytywne myślenie i odrobina dystansu do siebie i innych jest niezbędna do życia i czerpania z niego garściami. Edytowane przez blackhoney Czas edycji: 2016-06-17 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
![]()
Siły dodaje mi moja rodzina mój uroczy synek który niedługo skończy roczek i mój mąż który jest ze mną w każdej sytuacji czy tej złej czy dobrej czuje sie wtedy niesamowicie ,to prawda miłość uskrzydla mam nadzieje że nie tylko ja to czuje
![]() Mój syn jest moja druga miłością ,wyciska ze mnie siódme poty ale i tak nie zamieniłabym się z nikim ,ubóstwiam go . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania dają mi moi przyjaciele. Często wiedzą jak poprawić mi humor, i co powiedzieć aby zmotywować mnie do dalszego działania. W chwili zawahania, mogę do nich zadzwonić i zawsze mi pomogą. To wspaniałe uczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania daje mi uprawianie sportu, sporo biegam, dużo jeżdżę na rowerze, chodzę na siłownię. Dzięki temu mam mnóstwo energii, w ogóle nie choruję i na prawdę wszystko mi się chce
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Co daję mi siłę do działania?
Pierwsze najważniejsze osoby w moim życiu - moi rodzice. Oni zarażali mnie ciekawością do świata, pasjami, miłością do sztuki. To na nich mogę zawsze liczyć. Gdy tylko na chwilę zwątpię w swoje siły wystarczy, że usłyszę, że mnie kochają i na pewno dam sobie radę i nabieram nowych sił. Są dla mnie jak przyjaciele i rodzice w jednym. Są najlepsi. Wrodzony upór i optymizm, że nie ma tak złej sytuacji, z której nie dało by się wyjść. Chęć sprawienia by świat był trochę lepszy. Jeśli dzięki mnie kilka istnień będzie miało lepsze życie to moje marzenie się spełni. To jest to co mnie napędza jak nic innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem trenerka fitness. Wiec napisze chyba cos banalnego ale prawdziwego ze najwieksza sile daja mi treningi,juz po pol godziny treningu mam takiego pawer ze moglabym gory przenosic 😁💪😁💪😁 To moj patent ktory polecam wszystkim ❤ Pozdrawiam 😆 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Siłę Twoim włosom daje Radical, a co daje Tobie siłę do działania?
Mnie siłę do działania daje moja przyszła córeczka, którą jeszcze noszę w brzuszku ale za niedługo się urodzi. Widzę jak z dnia na dzień brzuszek rośnie a wraz z nim moja córeczka, czuję jej ruchy to coś pięknego, dla niej żyję. Już nie mogę się doczekać aż pojawi się na tym świecie, aż ją zobaczę ona jest całym moim światem i powietrzem bez którego nie da się żyć, bardzo ją kocham ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania dają mi 3 podstawowe rzeczy!
Po pierwsze tą siłą są ludzie, którzy we mnie nie wierzą, szydzą, śmieją się. Przecież to co ja osiągnę, to będzie moje! Poza tym pokazanie im, że jestem dobra w tym, co robię i lepsza od nich to największa satysfakcja. Drugą rzeczą, która daje siłę i wielkiego kopa jest wyobraźnia. Dlaczego? Kiedy nie mam już siły, żeby się podnieść z dołka, wziąć za siebie i iść dalej, wyobrażam sobie siebie w miejscu i momencie, w którym będę, gdy ten cel osiągnę. To coś niesamowitego, widzieć to w swojej głowie i wiedzieć, że jeśli będę walczyć do końca to stanie się rzeczywistością! Ostatnią już, lecz nie rzeczą, a człowiekiem jest Moja Mama. Nie partner, nie przyjaciółka, nie siostra, a Mama. Kiedy mam problem i nie mam siły go rozwiązać, rozmawiam z moją Mamą. Ona zawsze mi doradzi, powie szczerze co myśli, da mi wiarę w to, że mogę wszystko. Jej słowa działają kojąco i motywująco! Dobrze mieć przy sobie taką osobę! |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Mi siłę dają małe sukcesy i radości dnia codziennego.
Czyli uśmiech zadowolonego klienta, to, że makijaż dzisiejszego dnia wygląda świetnie, kreska równa, róż jakiś taki bardziej różowy ![]() Truskawki coraz tańsze i coraz pyszniejsze, TŻ, który całuje mnie w czoło i robi pyszną kolację. Staram się najmocniej jak się da doceniać każdy dzień i takie małe pozytywne chwile dają mi kopa, powera, że chce się żyć i mam siłę, żeby wstać z łóżka i dalej szukać pozytywnych aspektów życia. |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Maya20
|
Najważniejszą rzeczą są marzenia i szczerość wobec siebie. To jest moją siłą... gdy w chwilach lenistwa lubię spojrzeć na moją kartkę z rzeczami które chcę osiągnąć. Bo kiedy nie mamy nic, możemy tylko marzyć. Doceniam to co mam czyli zdrowie, rodzinę, przyjaciół to oni mnie motywują. W momentach kiedy jestem sama uwielbiam oglądać filmiki motywujące one dają siłę do działania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Siłę do działania dają mi ludzie, którzy nie wierzą we mnie i w moje możliwości. Bo nie ma nic gorszego niż usłyszeć, że nie jest się w stanie czegoś dokonać. Często spotykałam się z opiniami, że nie dam rady osiągnąć wyznaczonych celów. Ale w takich chwilach zaciskałam zęby, pięści i szłam do przodu. Zależało mi na tym, by udowodnić niedowiarkom, że mogę, że potrafię. Ich słowa wcale nie ciągnęły mnie w dół, a wręcz przeciwnie, pchały w górę. Wtedy największą nagrodą za trud, za wylane łzy była satysfakcja, że nie dałam się pokonać. Nie pozwoliłam im wygrać. Tę siłę zawdzięczam nie tylko osobom, którym zależało na mojej porażce, ale też tym, które od samego początku trzymały za mnie kciuki. Przyjaciele i rodzina to najcenniejszy dar. Potrafią być i są lekarstwem na wszelkie zło i smutki. Nie dałabym rady również bez nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Mi silę do działania daje mój syn, który ma tylko mnie i cały czas na mnie liczy. To dla niego żyję, pracuje i idę do przodu. Siłę do działania daje mi codzienna praca, którą zawodowo wykonuję i która daje mi środki do życia, zadowolenie i satysfakcję oraz koleżanki i koledzy z pracy, na których zawsze mogę liczyć. Motorem napędowym jest uśmiech na twarzy osób, którym sprawiłam choćby najmniejsza przysługę czy przyjemność. Siłą napędowa jest dla mnie słońce, bujna zieleń, ogólnie piękno naszej ojczystej przyrody.
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.