Poznanie pierwsze spotkanie - pochopna decyzja o zakończeniu znajomości... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 11:03   #121
stewardesa
BAN stały

Dot.: Poznanie pierwsze spotkanie - pochopna decyzja o zakończeniu znajomości...

Cytat:
Napisane przez wiekanka Pokaż wiadomość
dlatego bym tak nie umiala powiedzie,bo to jest czlowiek,ktory ma tez uczucia i nalezy sie z tym liczyc.
To nie jest przejaw empatii, to jest właśnie najgorsze, co można mu zrobić, jeśli nadal będzie zainteresowany tym samym rodzajem relacji. Właśnie odcięcie się od niego i unikanie byłoby najlepszym wyjściem, jeśli ona znowu uzna, że to nie to.
Cytat:
Tylko beda jaja ,jak on sie zgodzi na spotkanie i powie,ze jednak ona ma racje ,to nie to.
Właśnie, tego nikt nie wziął pod uwagę. Chłopak może pójść na spotkanie z dużym dystansem i postanowieniem obserwowania jej zachowania, wysłuchaniem i przeanalizowaniem powodów, które nią kierowały, po czym stwierdzić, że ona może znowu kiedyś zmienić zdanie, albo jest egoistką i zrezygnować. Albo po prostu mu się nie spodoba. Już nie róbmy z niego takiej ofiary.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 11:37   #122
201607040950
Konto usunięte

Dot.: Poznanie pierwsze spotkanie - pochopna decyzja o zakończeniu znajomości...

Cytat:
bo rozmowy na skayp i jedno spotkanie,gdzie chlopak brak nastepnych przyjmuje spokojnie, daly mi taki obraz ale jasnowidzem tez nie jestem.
Spokojnie? A co miał niby zrobić? Rwać włosy z głowy, krzyczeć "Boże, dlaczego?!" i grozić samobójstwem? Byli na jednym spotkaniu, dla niego było bardzo udane, dla niej nie, zachował się kulturalnie, wyjaśnili sobie wszystko, ale to nie zmieniło faktu, że nie byli na takim samym poziomie, ani tego że żadne z nich nie zaproponowało kumpelstwa po pierwszym spotkaniu.
Jeszcze okej jakby się odezwała, JAKOŚ to wyjaśniła, tak, żeby się nie czuł idiotą ani frajerem i zgodził na spotkanie (ale on jej przecież proponował, żeby dali sobie szansę na kolejnym, to ona kategorycznie odmówiła) po którym ona by stwierdziła, że jednak miała rację na początku, to propozycja koleżeństwa byłaby przejawem kompletnego braku klasy.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Właśnie, tego nikt nie wziął pod uwagę. Chłopak może pójść na spotkanie z dużym dystansem i postanowieniem obserwowania jej zachowania, wysłuchaniem i przeanalizowaniem powodów, które nią kierowały, po czym stwierdzić, że ona może znowu kiedyś zmienić zdanie, albo jest egoistką i zrezygnować. Albo po prostu mu się nie spodoba. Już nie róbmy z niego takiej ofiary.
Wspominałam o tym, że on może uznać, że ona robi sobie z niego jaja. Bo o ile to nie było jej pierwsze spotkanie przez internet w ogóle i o ile nie informowała go o tym wcześniej, to taka jego reakcja wydaje się bardzo prawdopodobna.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 11:42   #123
mu_artist
Przyczajenie

Ja na twoim miejscu napisalabym
Nic nie tracisz a możesz zyskać - jesli nie chłopaka to chociaż kolegę/przyjaciela. napisalabym ze porozmawiałam o tym z przyjaciółka i ze uswiadomila mi np. ze to nie tylko jego wina, ze rozmowa sie nie kleila (sama napisalas ze jestes małomowna przy pierwszym poznaniu). i napisz ze przepraszasz za to i jesli ma jeszcze ochote to bardzo chetnie spotkasz sie z nim jeszcze raz
mu_artist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 11:52   #124
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Wspominałam o tym, że on może uznać, że ona robi sobie z niego jaja. Bo o ile to nie było jej pierwsze spotkanie przez internet w ogóle i o ile nie informowała go o tym wcześniej, to taka jego reakcja wydaje się bardzo prawdopodobna.
Mnie by to do głowy nie przyszło.
Stary 2016-06-22, 12:04   #125
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Mnie by to do głowy nie przyszło.
Najpierw zdeklarowała potrzebę czasu do namysłu. Namyśliła się i napisała mu, że nie nadają na tych samych falach. Kontynuowała rozmowę i powiedziała, że nie widzi sensu kontynuowania tego. Zakończyła stwierdzeniem, że tylko wydawało jej się, że fajnie się gadało przez neta... po czym zmieniła zdanie.
Cytat:
Zapytał, czy chciałabym się spotkać jeszcze raz. Powiedziałam, że nie wiem, muszę to przemyśleć. On powiedział, że chciałby.

Później pisaliśmy smsy. Podziękował za spotkanie i powiedział, że bardzo miło spędził czas. Zapytał co ja myślę o spotkaniu. Napisałam więc, że myślę, że jest bardzo fajny, ale chyba nie nadajemy na tych samych falach. Po czym on, że podobam mu się, jestem inna niż wszystkie, na spotkaniu byłam zamknięta w sobie, ale to pewnie dlatego, ze to pierwsze spotkanie, że on też się denerwował trochę, mimo, że starał się tego nie okazywać. Napisał też, że może na następnym spotkaniu bardziej się przed nim otworzę, jeśli oczywiście będę chciała się spotkać. Wtedy ja napisałam, że rozmowa nam ewidentnie nie szła i myślę, że nie ma sensu tego kontynuować. Później zapytał jeszcze tylko, czy nie żałuję, że nie wyszło, bo on tak i jest mu szkoda i czy popełnił jakiś błąd, bo jeśli mu to powiem, to może dzięki temu nie popełni go w przyszłości. Napisałam zgodnie z tym co myślę, że nie popełnił błęd i też jest mi trochę szkoda, bo podczas pisania wydawało się, że się fajnie dogadujemy... Na co on, że szczerze życzy mi powodzenia i na pewno trafię na kogoś fajnego.
Jak dla mnie to to by wyglądało na to, że laska robi sobie jaja, albo spotkanie z fajniejszym typem jej nie wyszło i bierze swój wcześniejszy odrzut z braku laku.
Stary 2016-06-22, 12:09   #126
wiekanka
Zakorzenienie

ale dlaczego brak klasy? ludzie sie dopiero poznaja,powiedzieli sobie kilka milych slow i nie musza od razu deklarowac charakteru znajomosci.
To wyjdzie w praniu ,przeciez to,ze ona mu sie podoba nie oznacza,ze widzi w niej zaraz zone.Przyjaciolke tez mozna miec ladna i nie glupia a to,ze ona pohopnie powiedziala mu nie,nie oznacza,ze pozbawila mozliwosci ich wspolnego wyboru pomiedzy kolezenstwem a miloscia.
ale jak tak dluzej pisze ,to chyba jednak bym dala chlopakowi spokoj.

Edytowane przez wiekanka
Czas edycji: 2016-06-22 o 12:19
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 12:15   #127
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
ale dlaczego brak klasy? ludzie sie dopiero poznaja,powiedzieli sobie kilka milych slow i nie musza od razu deklarowac charakteru znajomosci.
To wyjdzie w praniu ,przeciez to,ze ona mu sie podoba nie oznacza,ze widzi w niej zaraz zone.Przyjaciolke tez mozna miec ladna i nie glupia a to,ze ona pohopnie powiedziala mu nie,nie oznacza,ze pozbawila mozliwosci ich wspolnego wyboru pomiedzy kolezenstwem a miloscia.
Bo Ty nie mówisz o sytuacji, w której oni się znowu spotykają, i stwierdzają, że jednak porandkują bo obustronnie . Ani o sytuacji, w której uznają, że dobrze się dogadują, ale zauroczenia nie ma, więc będą kontynuować znajomość na stopie koleżeńskiej. Napisałaś o utrzymywaniu znajomości ze względu na to, że głupio byłoby ją po drugim spotkaniu zakończyć tak samo jak po pierwszym.
Stary 2016-06-22, 12:53   #128
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mu_artist Pokaż wiadomość
Nic nie tracisz a możesz zyskać - jesli nie chłopaka to chociaż kolegę/przyjaciela. napisalabym ze porozmawiałam o tym z przyjaciółka i ze uswiadomila mi np. ze to nie tylko jego wina, ze rozmowa sie nie kleila (sama napisalas ze jestes małomowna przy pierwszym poznaniu). i napisz ze przepraszasz za to i jesli ma jeszcze ochote to bardzo chetnie spotkasz sie z nim jeszcze raz
No nie, bez jaj Wyśmiałabym takie tłumaczenie i na pewno bym się nie spotkała
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 13:20   #129
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Pomysł tak infantylny, że nie wiadomo jak skomentować.
Stary 2016-06-22, 13:39   #130
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Pomysł tak infantylny, że nie wiadomo jak skomentować.
Nie najgorszy. Bo wytłumaczenie :jestem babą, mam humory, nie wiedziałam co robię i chociaż trzy razy Cię spławiłam to teraz jednak chcę się umówić znowu" było gorsze.
Stary 2016-06-22, 17:41   #131
kawa_o
Zadomowienie

Mi czasem sie zdarza ze na 1 spotkaniu jest fajnie a potem z kolejnymi juz nie...a nieraz juz po kilku minutach wiem ,ze to nie to.
kawa_o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 19:41   #132
I am Rock
lokalna gwiazda

Ja zawsze - jeśli na pierwszym spotkaniu nie pykło, umawiałam się na drugie, czasem trzecie - bo trzeba dać człowiekowi szansę.
I teraz z całą stanowczością mogę stwierdzić, że jeśli nie pykło od razu, to już nie pyknie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 20:09   #133
Alex_iss
Przyczajenie

Ze swoich prywatnych doświadczeń mogę powiedzieć, że nie należy pochopnych decyzji podejmować po pierwszym spotkaniu. No chyba, że facet zachowuje się ewidentnie jak dupek, lub nie spełnia jakichkolwiek z naszych oczekiwań. Pierwsze spotkanie to przede wszystkim stres. Kilkakrotnie poznałam kogoś w sieci i wiem, że człowiek zawsze się martwi, czy druga osoba wygląda tak jak na zdjęciach. No i cisza - hmm to nie jest sprzymierzeniec, ale też nie wyznacznik tego, że nie pasujecie do siebie. Ja powiem tak, poznałam kiedyś chłopaka, przez jakieś 2 tygodnie pisaliśmy, później spotkanie i też stres, bo wtedy pierwszy raz umawiałam się przez internet. Na początku rozmowa się nie kleiła, później trochę ożywiła, ale pod koniec też jakby żadne z nas nie miało za bardzo nic konkretnego do powiedzenia i była przez moment cisza. Akurat wtedy padało i pamiętam że zaczęliśmy rozmawiać o pogodzie Nie zrezygnowałam mimo to, on też. Spotykaliśmy się przez kilka tygodni, nie wyszło, ale trudno. Mojego obecnego chłopaka poznałam w sieci i tu powiem, że sytuacja była ciut odwrotna. Na początku jakoś średnio się pisało, bardziej ja zadawałam pytania i przedłużałam konwersacje, a on często na mój monolog odpowiadał "no dobrze" "to fajnie, że ...." itp. W rozmowie telefonicznej też momentami była cisza, więc często któreś z nas ją szybko kończyło. Ale spotkaliśmy się i właściwie non stop gadaliśmy. Także moim zdaniem, każdej znajomości trzeba dać czas. Nie można myśleć - jedno spotkanie, bo cisza i żeby nie marnować czasu, to wolimy to zakończyć. Ja uważam, że każdemu warto dać szansę, bo randka to stres, a nie każdy potrafi i ma o czym trajkotać godzinami. To przychodzi z czasem, kiedy jesteś partnerowi w stanie powiedzieć wszystko. Ja chyba mimo wszystko spróbowałabym jakoś to odkręcić. Widać, że chłopak nie jest jakimś bucem, skoro mimo tego, że odmówiłaś dalszego kontaktu - potrafił życzyć Ci szczęścia. Powiedział, że jemu się podobało, więc myślę, że gdy teraz byś napisała, że jednak chciałabyś dać tej znajomości szanse i że pochopnie podjęłaś decyzje, to nie wyśmieje Cię. Jeżeli po np. 3 spotkaniach w waszej konwersacji nadal będzie więcej ciszy niż rozmowy, to dopiero podejmij taką decyzje. O dziwo teraz w związku mnie taka cisza nie przeraża to że czasem się zdarzy to żaden powód do tego żeby zrywać znajomość....
Alex_iss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-22, 21:27   #134
Loisto
Rozeznanie

Ja z kolei na pierwszej randce powiedziałam mojemu obecnemu TŻ że momenty ciszy mi zupełnie nie przeszkadzają. Wolę chwilę ciszy niż mielenie ozorem bez sensu. Chyba go to nieco wyluzowalo i przy okazji mnie też i gdy na kolejnych randkach były momenty ze żadne z nas nic nie mówiło to nikt się nie stresowal i cieszyliśmy się swoją obecnością i spacerem.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-22, 23:30   #135
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie wie czy jednak nie zaiskrzy.
Gdzie niby stwierdziła, że po prostu nie ma z kim wychodzić?
nie wie też, czy w lotka nie wygra, albo czy ją meteoryt nie trafi. podobny poziom dywagacji.
Cytat:
To nie jest przejaw empatii, to jest właśnie najgorsze, co można mu zrobić, jeśli nadal będzie zainteresowany tym samym rodzajem relacji. Właśnie odcięcie się od niego i unikanie byłoby najlepszym wyjściem, jeśli ona znowu uzna, że to nie to.
nikt z niego nie robi ofiary! ona stara się być w pozycji oprawcy (brak szacunku do drugiej strony), co poniekąd podaje mu pozycję ofiary w scenariuszu. czy on ją przyjmie, czy nie, to jego sprawa.
Cytat:
piszesz rady w Bravo?
Cytat:
Napisane przez Loisto Pokaż wiadomość
Ja z kolei na pierwszej randce powiedziałam mojemu obecnemu TŻ że momenty ciszy mi zupełnie nie przeszkadzają. Wolę chwilę ciszy niż mielenie ozorem bez sensu. Chyba go to nieco wyluzowalo i przy okazji mnie też i gdy na kolejnych randkach były momenty ze żadne z nas nic nie mówiło to nikt się nie stresowal i cieszyliśmy się swoją obecnością i spacerem.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
bo to przecież nie chodzi o ciszę, a o to, co komu przeszkadza ja uwielbiam wspólnie milczyć, ale nie z każdym. tu ewidentnie nie było to komfortowe milczenie i lasce nie przypadło do gustu jako porozumienie dusz.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 07:44   #136
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
nie wie też, czy w lotka nie wygra, albo czy ją meteoryt nie trafi. podobny poziom dywagacji.
Z moich księżniczych wyliczeń wynika, że prawdopodobieństwo zaiskrzenia jest spore.
Stary 2016-06-23, 08:17   #137
Gregorius_
BAN stały

Ja na miejscu autorki bym napisał.

Na miejscu faceta bym się ucieszył bo to by oznaczało, że kolejny raz mam sprawy w swoich rękach, mam jakąś siłę sprawczą. Jak będzie do kitu to te dwa spotkania będą wystarczającym "dowodem", aby samemu to zobaczyć i stwierdzić: "no okej, fajna była, ale no jednak faktycznie coś nie zagrało". Przynajmniej miałbym poczucie, że "miałem swoją szansę", następnym razem zrobię coś lepiej.

Że "testowanie" ? Hmm tak szczerze to wolę dziewczynę, która jest skłonna się ze mną umówić na to "testowanie" - przynajmniej mam możliwość zaprezentowania siebie, niż jak ona autorytarnie stwierdzi, że "nie", albo coś tam zacznie "kręcić" - ja wtedy mam poczucie, że nawet nie dała mi wystarczającej szansy, aby zaistnieć.

Że "stres" ? Pierwsza randka to też stres

Reasumując - napisz do niego.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2016-06-23 o 08:19
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 15:08   #138
Antoiineette
Rozeznanie

Z tego co piszesz Autorko, to facet wydaje się naprawdę w porządku, a że na pierwszych spotkaniach zdarzają się chwile ciszy, to normalka
A czy spróbować się jeszcze z nim umówić? Cóż, mnie na jego miejscu wkurzyłoby to Twoje kręcenie. Najpierw nie chcesz, potem chcesz, później może znowu się rozmyślisz... Coś nie halo. Ale spróbować możesz. Jeśli jest Tobą zainteresowany to pewnie się zgodzi. Tylko weź już więcej nie kręć jak cygan słońcem.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 15:59   #139
Dotka90
Zakorzenienie

Autorko i jak?
Ja ze swojego doswiadczenia powiem, ze moja pierwsza randka z mezem byla ciężkaaaa I rozmowa szla dość opornie,ale wlasnie czulam, ze 'to moj typ',wiec spotkalismy sie kolejny razz (i bylo ekstra, rozmawialismy baaaardzo dlugo),no a teraz jestesmy malzenstwem

Ja radzę sluchac intuicji, ja czulam po prostu, ze warto.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-28, 17:56   #140
xxee
Rozeznanie

Kilka osób prosiło o informację, jaki będzie finał poruszonego problemu. Sytuacja już rozwiązana, więc opisuję

Przeanalizowałam plusy i minusy - pierwszych było więcej. Wszystko jeszcze raz dokładnie przemyślałam. I w końcu zdecydowałam się napisać.
Niestety po drodze wynikły dodatkowe problemy (niezależne ani ode mnie, ani od niego), który utrudniły mi kontakt z nim, dlatego czasowo trochę się to przedłużyło.
W końcu jednak udało mi się z nim skontaktować. Bardzo ucieszył się, że się odezwałam i powiedział, że chętnie spotka się ze mną jeszcze

Tak więc myślę, że warto było napisać. Teraz obydwoje chcemy poznawać się bliżej i rozwijać dalej naszą znajomość
Stary 2016-06-28, 18:03   #141
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xxee Pokaż wiadomość
Kilka osób prosiło o informację, jaki będzie finał poruszonego problemu. Sytuacja już rozwiązana, więc opisuję

Przeanalizowałam plusy i minusy - pierwszych było więcej. Wszystko jeszcze raz dokładnie przemyślałam. I w końcu zdecydowałam się napisać.
Niestety po drodze wynikły dodatkowe problemy (niezależne ani ode mnie, ani od niego), który utrudniły mi kontakt z nim, dlatego czasowo trochę się to przedłużyło.
W końcu jednak udało mi się z nim skontaktować. Bardzo ucieszył się, że się odezwałam i powiedział, że chętnie spotka się ze mną jeszcze

Tak więc myślę, że warto było napisać. Teraz obydwoje chcemy poznawać się bliżej i rozwijać dalej naszą znajomość
To już wiecie, że będziecie chcieli ją rozwijać?
Stary 2016-06-28, 18:21   #142
xxee
Rozeznanie

Cytat:
To już wiecie, że będziecie chcieli ją rozwijać?
Na chwilę obecną wiemy, że chcemy ją rozwijać. A dalej to trzeba się bliżej poznać, żeby stwierdzić, w jakim kierunku - niekoniecznie pod kątem związku czy czegoś w tym stylu.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości