![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 2
Jutro dzień taty, ja nic nie przygotowałam. Z jednej strony nie powinno być mi głupio, bo ja na dzień mamy też nic nie dostałam, ale jakoś mi nieswojo i dziwnie ze nic nie dam ojcu mojego dziecka.
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Kinga mi gin tez odradzil wkładkę ze względu na dwa cięcia A probowalas krążka? W UK popularne sa implanty ale u nas to jeszcze chyba nie jest dostępne :-(
M przestala wymiotowac Nawet zjadła pół bułki Humor jej wrocil Mieliśmy dzisiaj jechać do 6 tygodniowego malucha ale nie wiem co robić Odwlekalismy te odwiedziny już bardzo długo bo co chwile cos wyskaliwalo Poradzcie czy mamy jechać bez niej (będzie jej smutno ze malucha nie zobaczy) a następny wolny dzień na odwiedziny to wtorek nastepnu Ehh nie wiem co robić
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Moonunit-zastanów się czy Ty byś chciała, by Szymka odwiedziło niemrawe dziecko
![]() Polly-co to są te rzeczy z lumpka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Monnunit ja bym pojechała za tydzien
![]() Dark, ja też mam wyrzuty sumienia bo nic nie przygotowuje na dzień taty ale tłumacze sobie ze ja też nic nie dostalam na dzień mamy, nawet życzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Polly, super zakupy!
![]() Moonunit, oby szybko M puściło ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- No ja bym M nie brala do takiego maluszka. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ostatnio TŻ do Małej: 'A co dasz tacie na dzień ojca?', a ja na to 'To co mamie'. Temat zakończony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Drogie biustonosze. ![]() ![]() Było strasznie dużo staników, stwierdziłam, ze w tej stercie na pewno znajdę coś ciekawego. ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Moununit tez bym nie pojechala
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
moonunit ja nie mogę krążka, bo mam przegrodę w pochwie
![]() ![]() mooooniaaaa rozważałam to całkiem poważnie. Ale nasza Darolka przypomniała mi o jeszcze jednej metodzie - podwiązaniu nasieniowodów. Przedyskutowałam wczoraj na poważnie temat z mężem. Myślałam,że zrobi aferkę, ze chcę go pozbawić męskości, ale on praktycznie od razu stwierdził,że to najlepsze rozwiązanie w naszej sytuacji. Także jutro kontaktujemy się z kliniką, która wykonuje te zabiegi żeby umówić się na taką pierwszą wizytę. Mam nadzieję,że mąż się nie przestraszy i nie wycofa ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Swoją drogą dziewczyny powiem Wam, że w naszym kraju są trochę dziwne procedury. Wiadomo,że młoda bezdzietna dziewczyna nie powinna w ogóle mieć możliwości podwiązywania jajowodów wyłącznie z obawy przed ciążą.Ale taka kobieta jak ja. W odpowiednim już wieku, mająca trójkę dzieci, a do tego będąca po trzech cięciach cesarskich, powinna mieć możliwość podwiązania jajowodów. Przecież z medycznego punktu widzenia dla mnie czwarta ciąża byłaby naprawdę sporym zagrożeniem. A takich kobiet jak ja jest u nas naprawdę dużo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Kurde Jurek dostał wczoraj od babci pozytywke szopa. Ma shiza jakiegoś na jego punkcie. Jest duży wiec nie mieści się do buzi i się młody wścieka, a jak mu zabiorę to już ryk totalny. W ogóle cały czas do niego sapie z podniecenia jak tylko znajdzie się w jego polu widzenia.
W ogóle jest jakiś dziwny dzisiaj. Położyłam go na brzuchu na macie i poszłam wieszać pranie. Wracam a ten leży w poprzek. I patrze a ten skubaniec jakoś próbuje się obracać wokół własnej osi ![]() Teraz wściekal się, wsadziłam do łóżeczka, dałam smoczek, wracam z toalety a ten śpi! Właśnie miał jeść... nie poznaje własnego dziecka. Moonunit zdrówka dla M. Nie jechałabym do tego malucha. Tydzień to nie tak długo a wszyscy będą zadowoleni ![]() Cierpliwości dla wszystkich mam ząbkujących dzieci. I mało bólu dla naszych maleństw.. Polly fajnie Ci z tymi stanikami. A mój tż wczoraj "nie ma więcej takich fajnych staników jak ten co sobie ostatnio kupiłaś? " (kupiłam taki usztywniany z koronką do karmienia). No i kazał mi dać stronkę, wymiary i zamówił mi drugi stanik i kilka fajnych par majtek ![]() ![]()
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
pobudka i karmienie o 2 i 5 pozniej o 7.40 i 9.20. od 9.40 mala spi z 10 minutowa przerwą nie wiedziec na co. a ja od rana poodkurzalam, pocwiczylam, wzielam prysznic, zrobilam 2 prania, zjadlam 2 sniadania i czekam na lunch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |||
Wtajemniczenie
|
O
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za rady ws wyjazdu Chyba faktycznie to przełożymy Milenjudka też bym nie chciała zeby niewyrazne dziecko do nas przyjechalo ;-) przekonałas mnie tym jednym zdaniem Chociaż nie raz jechalam do siostry z M a jej dziewczyny z mega katarem i kaszlem i później M też chora ![]() Najlepsze jest to ze jej wszystko przeszło i teraz się fajnie bawi ciastolina ![]() Ale nic to Pojedziemy jak bedzie całkiem zdrowa ![]() Marta oby małej szybko minęły te akcje przy cycku 32 a to Ci Jurek zrobił psikusa Byl wyczerpany po zabawie ![]() Abii ale masz fajnie ze swoja mała ![]()
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-06-22 o 11:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to bardziej teraz mysle co mojemu tacie kupic ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że moja lekarka do której chodzę na świra na punkcie odchudzania dzieci i nadwagi. Każde dziecko które ma faldki podobno każe odchudzać i wyliczać porcje. Mój schiz wzrasta. :-/
Polly - zazdroszczę lupow a bardziej chyba wizyty w lumpie. Ja dzisiaj znowu się kiszę w domu..
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez sie dzisiaj kisimy w domu. Skwar na podworku, na ogrodku ani kawalka cienia. Młoda śpi w sypialni, a ja popijam kawke na podworku. Na spacer ją zabiore wieczorem. O ile wystarczy mi sił bo dzisiaj bede probowała zlapac mocz na posiew. 6 lipca mamy wizyte u nefro i musze miec wyniki. Złapac w locie wystarczajaca ilosc probki jeszcze jej nie zabrudzic ... u niemowlaka... ktory macha rękoma i nogami jakby była na baterie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Monia a te woreczki do bani ze w locie Lapiesz? Czy na posiew inaczej?
Dark weź nie przesadzaj. Pomysl odwrotnie. Wszystko jest ok skoro byłaś u niej i nic nie mówiła ![]()
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Polly-to gratuluję łupów
![]() Dowiedziałam się, że jutro przyjadą do mnie dwie koleżanki z pracy. Miałam w planach nicnierobienie, a tu jednak plany ulegną zmianie. Muszę ogarnąć dom i przygotować coś dobrego. Macie jakieś propozycje? Mi przychodzi tarta i sałatka i jakieś ciasto. Tylko jakie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Nie no dzisiaj ewidentnie Juro ma dobry dzień. Teraz rozmawia z karuzela. Ja juz posprzatalam, upralam, aż więcej nie ma miejsca na balkonie. Obiad jest z wczoraj. Żyć nie umierać. Jest czas na forum i leniuchowanie
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Moonunit starsza córcia znów ma jelitówkę?
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tarta na słono? Uwielbiam, moglabym codziennie robic tarte na obiad ![]() Moje ulubione warianty: - szparagi, podsmazony boczek parzony, szynka szwarclandzka, pomidorki koktajllwe - pieczarki, szynka, por, cukinia - kurczak, brokuł, jajka na twardp starte na tarce o duzych oczkach Mniam! Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-06-22 o 12:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Monia a tarte lotarynska robiłaś? Polecam
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Zjadlabym tarte ale mi nigdy kruche ciasto nie wychodzi
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Tak robię tartę na słono
![]() Dzięki moooniaaa za propozycje. Marta-czemu Ci nie wychodzi? Źle się lepi czy w piekarniku? Wiem, że ostatnio był na wątku przepis na jogurtowe ciasto, ale przegapiłam, bo nie był potrzebny,a teraz by się przydał. Podrzucicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Mooonunit-dzięki. Jestem ciekawa czy wyjdzie. Mam nadzieję, że po dodaniu owoców nie zrobi się zakalec. Lepiej dodać świeże truskawki niż mrożone co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Milenjudka na pewno lepiej świeże truskawki
![]() Marta później podrzucę przepis na kruche ciasto które zawsze wychodzi ;-)
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Milenujdka - do każdego prawie ciasta lepsze świeże, bo nie puszcza tyle wody. Zawsze możesz podpiec najpierw ciasto bez truskawek, przykładowo połowę czasu "na sucho" a po tym czasie wrzucić truskawki, trochę się utopią a reszta zostanie na wierzchu. No i wtedy pewnie czas pieczenia wydłuży się o kilka minut. No i masz prawie gwarancję, że w środki nie zrobi Ci się różowa maziaja tylko truskawki piszcza sok, ale będą "al dente"
zrobisz jak chcesz oczywiście, mówię tylko jak ja bym zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Moonunit mnie uprzedziła z radami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Biszkopty i drożdżowy mi wychodzi, ale coś ten na maślance niekoniecznie. Wybieram się do sklepu, więc kupię świeże truskawki. Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
ahh ale mi ochotę robicie na ciacho
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.