![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podejście do otyłości i nadwagi.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Inez
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6238758 6]ale to właśnie o czymś takim jest tu mowa.[/QUOTE]
Nie. Otyłość olbrzymia czy jak to się tam nazywa, zaczyna się od bmi 40+. Jedyne liczby jakie padły to: Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Nie wiem też o co chodzi z wf-em. Nauczyciel, który nie nadaje się do pracy z dziećmi, nie ma odpowiedniego podejścia i zniechęca dzieci do udziału w zajęciach powinien być wywalony na zbity pysk i niech sobie szuka innej roboty, w której będzie się spełniał. Może miałam jakieś wybitne szczęście do wuefistów, ale jak ktoś nie dawał rady np. biec na 800 metrów, to miał biec tyle, ile był w stanie. A oceny były wystawiane w oparciu o postępy i zaangażowanie, a nie wyniki. Nawet najgorsze pokraki jak się starały i próbowały to miały piątki, mimo, że im nie wychodziło. A zwolnienia z wf były powodowane problemami klasy "wstyd mi się spocić", "nie będę się przebierać przy ludziach" (mimo, że wszyscy przebierali się w kiblach), "nie chce mi się ćwiczyć", albo "mama/tata nie lubił/a wuefu i powiedziała, że ja też nie muszę ćwiczyć" + śmiech z ćwiczących frajerów. To się tak strasznie zmieniło przez ostatnie dwadzieścia lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam też zresztą że taki argument to dla mnie abstrakcja i przesada, mimo że fakt faktem taka jest prawda.
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
:14:
Jeżeli rozmawiamy tutaj o słuszności zakupu dwóch miejsc siedzących dla osób otyłych to nie chodzi nam o panią co ma kilkanaście kg więcej, nikt nie jest tutaj złośliwy i nie chce się wyzywać na osobach o większej masie ciała. Tutaj rozmowa jest o osobach, które nie mieszczą się na jednym siedzeniu. Wiedziałabyś o tym, gdybyś przeczytała posty z tego wątku. a 100kg+ oznacza liczby większe od 100 czyli 120 i 140 też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2016-06-29 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Jeju
![]() Analogiczna sytuacja: Głodny i niegłodny pasażer dostają w samolocie po tacce z posiłkiem. Głodny zjada połowę porcji niegłodnego bez pytania "bo musiał, nie jego wina że jest głodny, ma chorobę bycia głodnym". Tak samo zabiera komuś coś za co ta druga osoba zapłaciła. Fajnie? Chyba nie. I co, to ten niegłodny ma iść do stewardessy pytać czy nie została inna porcja? Logiczne że powinno być na odwrót.
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2016-06-29 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Proponuję mu zakup samochodu. Serio jak nie widzisz różnicy między wysokim, dobrze zbudowanym facetem a osobą otyłą, to jak to się ma do dyskusji? Przecież wiadomo, że nikt nie będzie sapać do dryblasa, żeby sobie obciął nogi, ale otyłość jest często na własne życzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW- w pociągach sa tzw miejscówki i nie dotyczy to pierwszej klasy.
![]() |
![]() |
#131 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Przeciez wtedy większość osób (jak nie wszystkie) będzie kupowała bilet z pustym miejscem obok gratis, bo to fajnie i komfortowo jechać w większej przestrzeni. Wtedy przy sprzedanych 50% biletów już nie będzie teoretycznie miejsc w pociągu. Więc jesli już, to te twoje kalkulacje trzeba zmienić z 80% sprzedanych biletów na 50%. (edit: aaa chyba że miałas na myśli 40% sprzedanych biletów + 40% zarezerwowanych, i te dwie pule dają 80%, inaczej to zrozumiałam)
Poza tym to wciąż nie rozwiązuje problemu gdy pociąg jest pełen pasażerów i nie ma wolnych miejsc.
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2016-06-29 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale osoba ważąca 105 kilo waży "ponad 100kg", ale nie boryka się z problemami 140-kilogramowej osoby ważącej "ponad 100kg". Skoro stawiasz te widełki tam i nikt poza mną się tego nie czepił, to wnioskuję, że tak wyglądają takie przykładowa osoby, które się wylewają na siedzenia obok i tworzą współpasażerom problemy, które należałoby rozwiązywać wykupowaniem przez ne drugiego miejsca: ![]() ![]() ![]() ![]() (po lewej ~140 kg) ![]() Jeśli rozmawiamy o rozlewaniu się na sąsiednie miejsca, to to nie jest problem 100-120 kilo tylko raczej 140-150 i więcej. Te pierwsze osoby się jeszcze jakoś w większość miejsc wcisną i problem będzie dotyczył dyskomfortu, te drugie już niekoniecznie i będzie zakrawać na niemożność normalnego podróżowania dla niego lub współpasażerów. A z proponowaniem/zmuszaniem pasażera linii lotniczych do wykupienia drugiego miejsca to już było. Najlżejszy ważył zdaje się koło 200 kilo i przydzielili mu te miejsca w różnych rzędach, nikt nie chciał się z nim zamienić i koniec końców wcisnął się w jedno, a drugie leciało puste, za to opłacone. [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;62390111]Proponuję mu zakup samochodu. Serio jak nie widzisz różnicy między wysokim, dobrze zbudowanym facetem a osobą otyłą, to jak to się ma do dyskusji? Przecież wiadomo, że nikt nie będzie sapać do dryblasa, żeby sobie obciął nogi, ale otyłość jest często na własne życzenie.[/QUOTE] A jak na sąsiednim siedzeniu będzie kulturysta i 120 kilo mięśni to ktoś będzie do niego sapać, żeby sobie drugie miejsce wykupił, bo ciasno, a ćwiczy na własne życzenie, czy ta wina zostanie mu łaskawie odpuszczona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz głanoburzy to proszę, dodaj jeszcze wzrost, bo inaczej wygląda sylwetka kobiety o masie 105 kg przy 1800 cm wzrostu a inaczej przy 153 cm. Rozdziel g***no na atomy jak masz potrzebę.
I tak kulturysta z barami szerokimi na dwa metry też mi przeszkadza na siedzeniu obok bo zajmuje MOJĄ przestrzeń. * 100 kg masy ciała u kobiety to nie jest kilkanaście kg nadwagi a kilkadziesiąt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kulturysta nawet 120 kilo, będzie wąski w dupce, wiec problemu niet. Nawet Arni poza sezonem nie dobijał 120 kilo, swoją drogą.
![]() |
![]() |
#140 |
wańka wstańka
|
adeera kilogramy sá kwestiá drugorzédná
![]() Mam styczność z osobami, które nie mieszczą się w standartowych krzesłach, a co za tym idzie niszczą meble na których siadają (czy to krzesło czy kanapa). Nie wspominając o tym, że mają problemy, by swobodnie się poruszać czy podnieść z pozycji siedzącej. Są to osoby, których głównym problemem prowadzącym do otyłości jest zażeranie stresu i uzależnienie od jedzenia; i brak wystarczającej ilości ruchu.
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szczerze mówią wielu rzeczy o błędach w moim odżywianiu nie wiedziałam, dopóki nie zainteresowałam się tematem. Nigdy nie miałam problemów z otyłością ani w sumie nawet z nadwagą - nawet kiedy byłam grubsza niż teraz to zawsze mieściłam się w wagowych normach - ale jak skorygowałam błędy żywieniowe to od razu mi kilka kg spadło bez żadnych większych wysiłków. Dlatego uważam, że warto rozmawiać na takie tematy z otyłymi osobami i tłumaczyć, od czego się tyje, a od czego nie, uczulać, by czytali składy, bo nawet próbując odżywiać się zdrowo można się nadziać na wiele "eko" i "bio" dosładzanych produktów - oczywiście tylko wtedy, jeśli są ciekawe tematu, jak nie chcą rozmawiać, szkoda strzępić języka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie wf w podstawówce, liceum, był zmorą. Po pierwsze dlatego, że: oceny nie były wystawiane w oparciu o zaangażowanie, ale wyniki. Biegałam wolno, skakałam blisko, miałam niskie oceny i zerową motywację. Ocena z wf znacznie zaniżała średnią ocen i wpływała na poziom mojej frustracji. Ćwiczyłam dlatego, że mama nie chciała pisać zwolnień. Po drugie: w moich szkołach nie było pryszniców czy nawet przestronnej szatni. "Ogarnięcie się" podczas 5-10 minutowej przerwy i pójscie na kolejnych kilka lekcji było nieprzyjemne. Inną kwestią jest to, że ćwiczyliśmy ciągle to samo a zajęcia nie rozwijały. Zaczęłam doceniać sport po latach. Sama. Zaczęłam chodzić na basen (pływam nieźle), jeździć na rowerze (potrafię bez problemu przejechać 200km jednego dnia) i ćwiczyć na siłowni (zrzuciłam ok. 20 kg). Choć do Ewy Chodakowskiej duuuuużo mi brakuje, okazało się, że nie jestem sportowym beztalenciem, co próbowano mi wpoić przez lata. Edytowane przez Black_Isabell Czas edycji: 2016-06-29 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Przecież czasami tak jest, że większy rozmiar kosztuje więcej, szczególnie w katalogach wysyłkowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Spójrzcie pozytywnie, nakaz płacenia otyłym za dwa miejsca to kolejny mobilizator do tego, by schudli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj widziałam grubego chłopca, oczywiście w ręce duża paczka Crunchipsow. Obok mama z Cola. Nóż sie otwiera. Nie wiem, co trzeba mieć w głowie zeby grubemu dziecku chipsy kupic.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Bo ten zakaz był zrobiony od tyła strony, jak wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wbrew pozorom można tą problematyczną kwestię łatwo rozwiązać - moja nauczycielka muzyki kazała nam zawsze śpiewać w trójkach i w ławkach, by nikt się nie tremował publicznym występem solo, a oceny stawiała głównie za znajomość tekstu i od razu mówiła, że możemy nie umieć śpiewać, ale mamy tekstu się nauczyć bo to będzie oceniać ![]() W szkołach niższych na WFie osoby ze 100% frekwencją dostawały zawsze bonusy do oceny, by miały szanse dorównać tym bardziej wysportowanym. Najgorsze były testy z WF, bo one są standaryzowane, ale i to nauczyciele jakoś obchodzili, naciągając uczniom oceny i nigdy nikt słaby z WFu ze względu na brak talentu nie był u nas jakoś strasznie pokrzywdzony ![]() Na studiach podobnie, a nawet lepiej, bo na każdych zajęciach można było dostać punkty za aktywność, w tym np. za odpowiedzi na pytania, kto wygrał mecz w ostatni weekend xD Punkty z testów się sumowały, więc jak ktoś lepiej biegał, ale gorzej się podciągał na drążku to mógł je sobie wyrównać, a dodatkowe punkty można było zdobyć za aktywność i frekwencję - w efekcie nie było trudno zaliczyć, szczególnie, że osobom zawsze obecnym na zajęciach bez spóźnień WFiści i tak stawiali 5 bez względu na wyniki xD Więc jak widać - można. Grunt to dobry, rozsądny nauczyciel, a WF może być przyjemnością nawet dla tych mniej sprawnych osób. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;62397021]Bo ten zakaz był zrobiony od tyła strony, jak wszystko.[/QUOTE]A ja właśnie uważam, że był dobry... jedzenie batoników czy drożdżówek żadnych korzyści organizmowi nie przynosi. Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem dlaczego głupi lud się zbuntował przeciw czemuś, co było w gruncie rzeczy bardzo rozsądne - jak ktoś chce się opychać słodyczami to droga wolna, może je sobie przynieść z domu lub ze sklepu po drodze do szkoły w plecaku na drugie śniadanie, ale sklepiki szkolne jako część placówki edukacyjnej nie powinny promować niezdrowego żywienia i złych nawyków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.