![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Bardzo mozliwe. Ja w planach mam wychodzic do 11 i potem dopiero pod wieczór 18-19.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- o! też mam taki problem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też miałam taki plan, ale się nie wyrobiłam i zamiast o 10 wyszłam o 11 ![]() No nic będę mądrzejsza na przyszłość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Justyna gratulacje ! Gabrys piękny
![]() Co do tetrowek to ka zamawiałam z hubi takie deluxe i sa bardzo fajne ![]() ![]() Mam problem bo u Ignasia przy paluszkach strasznie skorki sie zadzierają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodziala ze Maja jest przyzwyczajona do butelek co mnie zatkalo a tz wkurzylo:/
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sorry, Ania, ale mi się już nie chce tego czytać. Możesz się na mnie pogniewać, ale muszę to napisać. To jakaś masakra jest. Jeśli piszesz, i czujesz, bo jesteś przecież mamą i sama znasz najlepiej swoje dziecko, że Maja się nie najada, to dlaczego nie podasz mm? No po prostu mi ręce opadają na tego typu posty. Kiedy napiszesz coś pozytywnego?? Ciągle tylko "Maja nie zaśnie, bo wydaje mi się , że się nie najada." , "Maja płakała,a ja nie potrafię jej pomóc, bo myślę, że jest głodna". " Podałam jej mm, i ładnie zasnęła". No kurde, to chyba ewidentnie mała potrzebuje mm. nie rozumiem, dlaczego tak usilnie nie chcesz jej podać mieszanki?? ![]() Ja też mam karmienie mieszane, i co z tego?? Mała ładnie przybiera, jest pogodna i zadowolona, ładnie śpi. To jest najważniejsze. Zastanów się nad mm, bo naprawdę, zajedziesz się, dziewczyno. Zapisz
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle ja myślę, że zupełnie niepotrzebnie siedzi Ci w głowie Aniu to, że Maja głoduje i że masz za mało mleka. W ogóle nie ma też takiej opcji, że cie Maja "wycycała", bo mleko tylko w małej części zalega w piersiach. Jak dziecko zaczyna ssać ono się produkuje na bieżąco. Może też być tak, że laktatorem ściągasz tylko tyle, bo on nie daje rady pobudzić piersi do produkcji. Jeżeli zależy Ci na karmieniu wyłącznie piersią to ja na Twoim miejscu poszłabym za radą lekarki i odstawiła mm całkowicie. Po tygodniu na ważenie i jestem pewna że Maja normalnie by na wadze przybrała. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- A dzieci tak krótko ssą, bo jest gorąco i chcą się bardziej napić niż najeść. Ja po takim bardzo krótkim ssaniu podaję tę samą pierś następnym razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Ania
|
Ania- naprawdę musisz wyluzować!!
![]() ![]() i pamiętaj cycuszki produkują tyle mleczka ile potrzebuje mała! ![]() A charczenie normalna sprawa, ulało jej się, zalega jej to w nosku(chociaż tego nie widać), albo kurz np-wyczyść nosek fridą albo katarkiem ![]() Ja mojej też czyszczę(fridą- bo mam pod ręką) ale katarek też mam. I nie widać nic, a wychodzą koziska ![]() Psikam jej przed albo po wodą morską ![]() Motylek- brawa za mleczko ![]() No i dobrze, ze zapalenie przeszło!! i śliczne masz dzieci! a musisz dawać to żelazo? pytam z ciekawości. Kaśka- najlepszego wszystkiego! ![]() Co do pieluszek- no właśnie mam chyba też od r_p77 i właśnie część jest ok, a część już po pierwszym praniu wyglądała jak psu z gęby wyjęta. Kupiłam 4 pieluszki flanelowe w pepco- fajne są, ale jednak wolę tetrowe(do ulewania). Flanelowe podkładam pod główkę w łóżeczku czy wózku. A tetrowe wiadomo cały czas są z nami ![]() No nic, chyba teraz takie robią te pieluszki marne.. Dziewczyny ściągające mleko- nie męczy Was to? ja przyznam szczerze,że chyba trochę zaczyna mnie to męczyć. Co trzy cztery godziny muszę minimum pół godziny ściągać.. jeśli Hania śpi, fajnie, jeśli nie to jest gorzej. Bo np jak zje- ok, poleży sama, często bez nerwów, ale często też po pół godziny zasypia.. i ja nie korzystam z jej aktywności- a chciałabym.Często też się denerwuje, więc muszę jej poświęcić czas, więc ściąganie odchodzi na bok.. Takie uciążliwe to jest.. i tak coś czuję, że nie będę jedną z tych co ściągają po 10 miesięcy.. Teraz jeszcze Hania dużo śpi, ale z czasem przecież w dzień będzie spać coraz mniej,co za tym idzie, więcej czasu trzeba będzie mieć dla niej, a mleko dalej trzeba będzie ściągać.. Tak mnie jakoś wzięło na rozmyślania na ten temat... Burza u mnie idzie... może trochę się ochłodzi- bo gorąco strasznie dziś! ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Wiem ze mm to nie jest zbrodnia! Za dużo mam innych problemów...
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki za miłe słowa i za pocieszenie!
![]() Chudziaszku dziękuję za info odnośnie mąki ziemniaczanej. Będę próbować u Hani bo te potowki znikają i wracają :/ Haneczka ja mam genetyczne problemy z nerkami,nawet przeszczep nie pomoże ![]() Ja nie odkurzam:P niech tz czuję, że ma jakieś obowiązki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Pieluszki tetrowe "macajcie" w Pepco bo różnie się trafiają mam parę takich szmatek które do wanienki w czasie kąpieli podkladam a mam też takie fajne i przyjemne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też długo nie mogłam się pogodzić, że nie karmię piersią. Ale pochodziłam się z tym i podaje małej mm, bo przecież to nie zbrodnia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Na dłuższe spacery do czego zabieracie mleko?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |||
Ania
|
Cytat:
![]() Ja jak małej wyczyszczę to też dalej często charczy- to może być sapka ![]() Albo trzeba lepiej wyczyścić katarkiem! ![]() Cytat:
No tak, ważne, że urodziłaś, ale ważne też, żeby z Tobą było dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Póki co spacerowalam przy bloku (osiedle zamknięte) jest zieleń i ławeczki jak mała płakała to na ręce i do mieszkania
![]() ![]() Mam takie opakowanie termiczne z allegro. Tylko mleko mm można podać do max 2-czy 3 h od przygotowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Aniu dziewczyny Ci dobrze piszą. Zacznij polegać na swojej intuicji i coś zdecyduj a nie biczuj się dzień w dzień. Albo kp albo mieszane. Żaden z tych wyborów nie jest zły. A jak tak dalej będziesz szarpać to tylko się stres będzie potęgował.
Cytat:
![]() Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-06-30 o 14:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od początku staram się funkcjonować normalnie. Męża całymi dniami nie ma w domu, musze sobie jakoś radzić z dwójką dzieci. A teściów nie będę co chwile prosić prosić o pomoc. Z resztą teść tez pracuje a teściowa jeszcze z ta noga się buja. Staram się nie dźwigać - nie zawsze wychodzi. i tez zauważyłam że jak się bardziej przeciaze to więcej leci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Justynka nie wiem czy Ci gratulowalam! Cieszę się, że Gabryś jest już z Tobą! Na pewno swoje przeszlas ale mając przy sobie kochane maleństwo szybko zapominasz o bólu
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Rozumiemy, tylko po co jeszcze się niepotrzebnie martwić tym karmieniem?? Dobrze sobie przecież radzisz, Maja je, moczy pieluszki, przybiera na wadze, potrafi długo pospać...
Niby piszesz, że wiesz że mm to nie trucizna jednak za każdym razem jak je podajesz to mam wrażenie że masz poczucie jakiejś małej klęski... Jeżeli lepiej byś się czuła gdyby Maja była tylko na Twoim mleku to działaj w tym kierunku. Trochę pozytywnego nastawienia i się uda! Jeżeli odstawienie mm byłoby jednak dla Ciebie zbyt stresujące to go nie odstawiaj i karm sobie dalej jak teraz bez stresu. I wyluzuj przede wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- haneczka, ja już kiedyś pisałam, że wszystkie Was "odciągające" podziwiam, bo ja już dawno pewnie przeszłabym na mm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu tak jak dziewczyny pisza po prostu wyluzuj. Nawet jesli skonczy się na karmieniu tylko mm to co? Nic się nie stanie. Nie będziesz gorsza mamą dla córeczki! Ja się trochę tez schizuję kp ale przeciez jeśli cos mi nie wyjdzie tp sobie cycek nie odetnę z rozpaczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madziu jestes super pozytywna babeczką!! Pomimo problemów zdrowotnych walczylas o dzieciatko i myslisz o drugim. Wielki szacun dla Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Honcia dziękuję!
![]() Teraz w szpitalu rozlaka z dzieckiem nie była łatwa, po dniu plakania w poduszkę wzięłam się w garść. Aaa nie chwalilam się jest szansa że jutro wyjdę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Ania kochanie przede wszystkim spokój tylko to Cię uratuje. Obserwuj swoje dziecko i nie miej wyrzutów że dajesz czt nie dajesz mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,ja też się powoli godze z myślą,że nie będę karmić piersią. Właśnie karmilam mała przez kapturek 50 minut i nadal wkladala rączki do buzi to mąż mówi,żebym butlę zrobiła. Zjadła 70ml, to ile zjadła mojego? próbowałam ją jakoś przestawić żeby jadła z cyca tylko,ale nie jest w stanie chwycić brodawki tak,żeby mnie nie bolało. Przez kapturki też boli:-/ więc na następne karmienie ściągam laktatorem. Jedynie co to martwię się,że dostanę zapalenia piersi,jak karmilam wtedy te 2 dni mm to niestety dostałam... miałam dreszcze w nocy i cyce cholernie bolały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Ja dzięki Bogu problemów z KP nie mam i trzymam kciuki za te was które borykają sie z trudnościami - mniejszymi bądź większymi
Jutro Ignas kończy 3 tyg mam nadzieje ze kolki nie przyjdą ![]() ![]() Dziecko szczęśliwe mamę dopadły chyba hemoroidy matko bosko nie wiem co robic D..pa mnie boli A to dlatego se znow przyjmuje tardyferon i wróciły zaparcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Biore się za czytanie jezyk niemowląt. Tz właśnie odbiera huśtawko-bujaczek. Jak wróci a pogoda się nie popsuje to idziemy na spacer
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Jejku,dziewczyny,u Was też wyjście na spacer to jest godzina przygotowań?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * spacery w bliskiej odległości od mieszkania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#150 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ania nie możesz ciągle myśleć o tym, że nie masz mleka! Mleko się "produkuje" jsk dziecko ssie pierś, nic tak nie pobudza laktacji! Albo wrzuć na luz, albo podaj mm bo się zameczysz! ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() Madzia Ty dzielna kobieto! Tyle się już musiałas wycierpiec, a tak pozytywna energia bije z Ciebie! Brawo! ![]() Haneczka ja sciagalsm mleko i wylewalam jak starsza miała dwa miesiące. Tak przez 3 tyg bo brałam antybiotyk. Mała dostawala wtedy mm ake ja chciałam podtrzymać laktacje. Udalo się ale ciężko mi byli. Jak piszesz ściąganie, karmienie, usypianie, a gdzuer czas dla siebie? Także ja też chyle czoła mamom ściągającym mleko i podajacym je z butelki, bo to najbardziej czasochlonny rodzaj karmienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.