![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Veronique jazde niezla mialas! Zyganie w aucie to boska rzecz! U mnie starszak tak ma i mial.a ja od tego zapachu sama mam od razu odruch wymiotny.a lokomocyjna mam do dzis...
Dziwi mnie troche sprawa z tym worczkiem na siuski wiesz? Ze starszakiem polowe jego zycia spedzilam w szpitalach (I raz jak mial miesiac-zapaleni pluc) i jak dali worczek do podklejnia to cala noc mial byc chyba ze zauwaze ze juz to odczepic.chyba ze zle ciebie zrozumialam. Nikt sie nie patyczkowal co do dlugosci zalozonego worka. Ja pierwsze karmienie mam za soba.zjadl i obrzygal mi plecy zamiast odbic.a ze siedze w samym staniku to poplynlo znowu w pas, rany... Ania230 rozumiem jak ci ciezko.naprawde.moj tz tez gada bzdury ktore doprowadzaja mnis do szalu.czasami robi to umyslnie ( ksiazke mozna by napisac) a czasami bez namyslu( co wcale mniej nie wkurza) ja mam jeszcze taki problem ze dokucza starszakowi i ja karmie a tam klotnie i co, drzec sie mam nad glowa malego jak karmie? Bywalo i obiecapsm sobie ze chocby nie wiem co to nie bede tak robic.a.az mnie podnosi bo zawsze tak bylo i chodzilam rozdzielac.i teraz wszystko jest tak poza kontrola ze tylko plakac sie chce.ja np wiem ze sobie przewalilam juz na zawsze.byla faza buntu f.rozpaczy i teraz cos na ksztalt do rezygnacji.od 3 lat jest tylko gorzej.wczesniej skubany nie dawal zadnych symptomow...jedyne o czym karze to odzyskac w pelni sprawnosc i sie calkiem usamodzielnic.znow przejac kontrole nad sytuacja i starszakiem bo teraz to koszmar jest.tak pyskuje ze sluchac nie idzie.ale lac go? Jak on slyszy jak my ze soba " rozmawiamy"? Ogromne wyrzuty sumienia mam ale rozstawac sie nie chce choc juz bywaly takie mesiace ze chcialam wszystko pieprznac. Wiec zycze ci tylko duuuzo sil i samozaparcia-.nie wiem jak.u ciebie ale.u mnie sie sprawdza: umiesz liczyc liCz na siebie. Musimy odczekac na powrot formy i bedzie jako taka stabilizacja kochana.trzymaj sie.najgorsza jest swiadomosc beznadziei a przeciez mamy nasze male swiatelka w tunelu.juz widzialam ze mialas pare lepszych dni.zagryzac zeby i do przodu wspominajac usmiech dziecka.nie przestawaj pisac, wiem jakie to potrzebne.
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Witamy sie po 4 godz przespanych
![]() Zauważyłam ze Maja często placze przez sen.za każdym razem wstawalam do niej a tutaj zamkiete oczka wiec odczekalam az sie uspokoila i szlam dalej spac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ---------- Cytat:
Tz nie jest zlym człowiekiem. Bardzo dużo robi dla Nas tylko te jego teksty czasami powalaja. Jestesmy po rozmowie i zobaczymy jak będzie dalej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-21 o 01:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ale macie z tymi facetami, przykre to
![]() U nas druga szama była kolejna pobudka pewnie ok 6:00 ja dzisiaj zasnelam po 20 ![]() Ania ja jak czytam Twoje posty to też myślę, że może jakaś depresja Ci łapie oby TZ się ogarnął bo masz już inne problemy Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-07-21 o 02:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Żartowniś, ale parafia jest niewielka, więc pamięta, że ja to ja
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
2 karmienie za nami
![]() ![]() A stary chrapie jak towarowy i ona go słucha z zaciekawieniem ![]() Aniu dziewczyny już napisały wszystko w temacie. Od siebie dodam, że na pewno i jemu jest trudno a teraz macie super kumulację problemów więc skakanie sobie do gardeł będzie przrz jakuś czas się zdarzało. Obydwoje musicie trochę odpuscić i przede wszystkim rozmawiać. PikPik niestety znam takie małżeństwa jak Twoje. Tak jak piszesz pozostaje Ci liczyć na siebie... Duzo siły życze ![]()
#127 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam się karmienia.
Czy jest jakiś sposób na te bączki? Wojtuś pręży się strasznie i popłakuje. Kupa jest,więc nie wiem jak to ugryźć, żeby mu pomóc ![]() Cytat:
Pewnie było już pytanie, ale czy ktoś napisze ile kosztuje u was rota i pneumo? Cytat:
![]() Cytat:
Co do tż to pamiętaj najważniejsze są czyny nie słowa. A twój tż dużo robi by wam się dobrze żyło, więc może nie słusznie przyisujesz mu źle intencje jak coś chlanie??
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w odchowalni. Jestem u rodziców ale dzielnie nadrabiam jak na razie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chudziaszku ja za rotawirusy płacę 350zl dawka, pneumokoki 320zl dawka. Mam pododne zdanie jak Ty Hania będzie,szła do żłobka więc chcę ją chronić ![]() Aniu fajnie, że porozmawialas z TZ. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Hania też często płacze przez,sen, ale to z powodu "złych baczkow" Chudziaszku w odbaczkowaniu pomaga Nam herbatka,koperkowa albo świeża mięta zaparzona. Daję ok 10 czy 20ml przed mleczkiem, to już zależy,ile Hania wypije herbatki/wody z miętą. Miętę co 2-4 dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Co tu tak cicho z rana?? Wszyscy śpią
![]() My już przebralysmy sięw calosci 3 razy i musimy zmienic posciel. Jedno karmienie a w trakcie kupa nam przeniekła, siku poszlo na czysty pojacyk a na koniec Marcelina zarzygała siebie, mnie i nasze łóżko ![]() Do tego tyle co podalam jej kropelki i teraz nie wiem czy podać jeszcze raz? Poranek pełen wrażeń... Dzisiaj muszę zrobić salatkę bo jedziemy na 70tkę teścia więc modlę się żeby córcia była łaskawa ![]() Miłego dzionka Mamuśki i Dzieciuszki ![]()
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Probiotyk w kropelkach?-jeśli tak to ja bym dała jeszcze raz. My po karmieniu, Hania,marudna bo widzę "złe baczki" ją męczą :/ mogłaby na,trochę,zasnąć bo oczy mi się same zamykają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Honcia jaką sałatkę robisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Salatkę robię warstwową: pekińska, feta, kurczak w curry, ogórek, kukurydza i sos czosnkowy ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
My też na nogach. Maja jeszcze ciumka sobie.
Dzisiaj słoneczny dzień wiec pójdziemy na spacer a i może na plac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Chudziaszku, rotawirus 180, pneumo 230, neningo 300 za dawkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
![]() My dziś na szczepienie jedziemy ![]() I zastanawiają mnie te rozbieżności w cenie- u nas rota 300 zł za dawkę a pneumo 270 zl |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Ania, twój tż pewnie to robi, nie wiedząc, że robi ci przykrcść:-(
Mój tż dzisiaj wraca, i mam będzie mogła iść do domu, bo cały czas jest ze mną:-D Ostatnio w sobotę, jak bylśmy z tż sami z malcami, mała miała słabszy dzień, marudziła itd, tatuś ją niankował, a wieczorem taki zmęczony powiedział, że mnie podziwia, że daję radę :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Nasza lekarka poradzila szukać w różnych aptekach bo różnica moze być do 50zł w jednym mieście więc myslę, że pomiędzy miastami różnice migą być większe... U nas 5w1 plus pneumokoki 460zl.
#139 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że to w zależności od szczepionki bo jest dwa rodzaje, bo pneumo też kosztuje 280 u nas, ale Lila ma tą tańszą refundowaną, więc Kubuś dostanię tę samą.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
To u mnie sporo drożej :/
Cytat:
![]() Mój tz na połowę soboty i niedzieli zostaje sam z Hania. Ja jadę szaleć na wieczór panieński przyjaciółki ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
![]() australia87 good job ![]() Cytat:
![]() Też mnie to ciekawi ![]() U nas tez rota 300zł, pneumo 260zł, meningo 140zł po 4 miesiącu, jak po roku to 180zł, a jak jedna dawka 380zł. Dziewczyny czytam Was, ale pisać ciężko: PikPik09 i ania230 współczuję, a tym chłopom tylko ![]() ![]() Cierpliwosc i fiazo ![]() chudziaszek11 szkoda, że się sesja nie udała (se z dziećmi można planować ![]() ![]() haneczkab92 ![]() ![]() Właśbie muszę ściągnąc mleczko, bo muszę wziąć jednorazowo leki i przez 6h nie karmić. Pytanie do Was ile muszę ściągnąc dla 2 miesięcznego dziecka na jedno karmienie ?????? Wczoraj ściągnęłam na noc ok 90ml po nocnym karmieniu, ale to pewnie za mało ![]() My we wtorek byliśmy na szczepieniu w 2 miesiące Franek przybrał 3kg ![]() ![]() Starszaki w końcu poszły do przedszkola. Faktycznie mając trójkę dzieci zawsze któremuś coś dolega. Córcia wyszła już z choróbska, to ze starszym synem do chirurga jutro bo ból w pachwinie mu się powtarza, za to w poniedziałek córcia zrobiła pierwszą kupę do nocnika i co patrzę a tam robale ![]() ![]() Dobra spadam sprzątać-trzeba korzystać, bo jutro znowu dzieciaki w domu, ze starszym jadę do lekarza. Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Starszą karmiłam 10mc ale ani razu nie zrobiłam tego w miejscu publicznyn. Albo w pomieszczeniach do tego dostosowanych, albo w samochodzie, namiocie na plaży, przebieralni. Teraz jedbak jak jest dwojka to czasem będzie trzeba wyciągnąć cyca. Cierpliwość jeśli chodzi o uczucie ssania to ze starszą miałam tak całe kp. Po prostu mam wrażliwe brodawki, nie lubie nawet takich pieszczot, więc niestety i ssanie mnie drazni. Ale jak pisałam-mimo to kocham kp, za bliskość, za chwilę tylko dla dziecka, za ten wzrok dziecka jak pije i odpływa, za wygodę i sen w nocy i za ekonomicznosc ![]() Jak mi sie starsza odstawiła to był płacz. Nie Zosi, ja płakałam że to już koniec tych tylko naszych chwil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę ze dużo z was bierze rota. Zastanawiałam się nad nimi i już córkę umowilam ![]() A jakie u Ciebie ceny?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Na pneumokoki są różne szczepionki, pewnie stąd rozbieżność w cenie.
Dziewczyny używające chust. Jak podtrzymujecue główkę? Zakladacie te chusty im lekko na główkę? W którym miejscu leży główka? U mnie w dekoldzie, nie umiem jej położyć wyżej, a chyba wygodniej dla mamy i dziecka jak jest wyżej? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Majkela nieźle przypakowal Franus
![]() i dużo zdrówka dla dzieciaczkow wszystkich.wczoraj natknęłam się na artykuł na jednym blogu, dziewczyna polecala Entitis . Jej dzieci też chorowaly ciągle (tez ma trojke). Nic nie pomagało, aż w końcu któryś kompetentny lekarz polecił właśnie trzymiesieczna kuracje entitisem i odkąd skończyli kuracje jest o wiele lepiej. Zastanawiam się nad tym u nas na razie spokój z chorobami gdzieś od marca/kwietnia. Ale od września Barti wraca do przedszkola i juz się boje, jak wspomnę co było w tamtym roku ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63268591]Na pneumokoki są różne szczepionki, pewnie stąd rozbieżność w cenie. Dziewczyny używające chust. Jak podtrzymujecue główkę? Zakladacie te chusty im lekko na główkę? W którym miejscu leży główka? U mnie w dekoldzie, nie umiem jej położyć wyżej, a chyba wygodniej dla mamy i dziecka jak jest wyżej? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] U mnie też główka na dekolcie, podobno dziecko powinno być na takiej wysokości żeby swobodnie można było dać buziaka w główkę, wiec to chyba ok jest. I zakładam te chustę tak do wysokości uszka, żeby ją podrzymywala. Tu akurat nie wiem czy dobrze robie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
My zmykamy na spacer
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy z spacerku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja już ogarnęła dom, obiad, starszaka a mój malutki wiecznie zje śpi, albo chwilkę się pobawi także chwilo trwaj bo z Mikim tego nie miałam zaraz spadamy na spacer i placyk zabaw niech się Mikołajek wymaga z dziećmi
![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
#150 |
Zadomowienie
|
A my pozdrawiamy z nad morza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.