|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jakimi językami władam:)
Angielski - zaawansowany (głównie szkoła)
Rosyjski - zaawansowany (przyjaciółka z Rosji )Włoski - uczę się dopiero od miesiąca ( znajomi Włosi) Niemiecki - odrobinę, tyle co się dogadać i przeklinać
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
.
Edytowane przez winner Czas edycji: 2007-08-08 o 11:53 |
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
polski, rosyjski, angielski, francuski
i trochę hiszpański i włoski |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Ukrainski-biegle
rosyjski-komunikatywnie angielsi-kiedys b.dobrze, teraz dogadam sie na studiachliznęłam grekę, ale nie posmakowała mi Chciałabym uczyc sie włoskiego i/lub francuskiego, lecz na checiach sie konczy...
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
ucze się chińskiego
|
|
|
|
|
#126 |
|
BAN stały
|
angielski i hiszpański - śmiem twierdzić, że bardzo dobrze
niemiecki- tak sobie, ale nie pałam sympatią rosyjski - uczyłam się tyle lat, a już nic prawie nie pamiętam
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Benito: wpadnij do nas na forum espańol
![]() Ja znam dobrze hiszpański i angielski, trochę portugalski i rosyjski zaczęłąm się uczyć czeskiego, ale moja nauczycielka wyjechała i przerwałam A chciałabym się go bardzo nauczyć
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Tak, pod-forum Multicultural Zone
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
angielski, rosyjski- bardzo dobrze i dobrze
francuski - komunikatywnie hebrajski - niestety tylko lizniety, rok nauki to za malo ![]() lacina - niby martwy jezyk, ale duzo daje ![]() planuje zabrac sie za niemiecki od przyszlego roku akademickiego... |
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
angielski -bardzo dobry
rosyjski - bardzo bobry hiszpański - początkujący
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
polski
niemiecki angielski
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
polski - nawet dobrze
![]() angielski ![]() niemiecki - tyle żeby sie jakoś dogadać francuski - jak byłam mała to mieszkałam Beligii i podobno płynnie mówiłam w tym języku, niestety zapomniało się (nie używane i umkneło w Polsce, a szkoda ) wiem co do mnie (mniejwiecej) mówią, ale nie potrafie odpowiedzieć w tym języku hehe ale coś tam troche czaje
|
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
polski
angielski, niemiecki (ciągle się uczę) ![]() i troszeczke rosyjski
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Znam biegle dwa języki obce: włoski i angielski.
Niemeckiego uczyłam się intensywnie w liceum i zdawałam z niego maturę. Nie miałam kontaktu z tym językiem od 7 lat, mimo tego jeszcze coś rozumiem. Nie jestem w stanie natomiast nic powiedzieć/napisać od siebie. Przez to, że bardzo dobrze znam włoski rozumiem częściowo teksty czy też programy telewizyjne w języku hiszpańskim ... ale nie mogę powiedzieć, że go znam.
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
a ja mówię po:
angielsku rosyjsku niemiecku (nienawidzę tego języka ale jestem zmuszona się go uczyć) |
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
polski - biegle
(ukończyłam filologię polską)angielski - nieźle (w trakcie studiów) niemiecki - kiedyś dobrze, ale teraz ... hm (co nie używane - zanika )rosyjski i łacina - coś w głowie jeszcze zostało |
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
A ja się wyłamię:P Nie uczę się angielskiego:p Wcale:P Tylko francuskiego (w tym roku zdaję certyfikat) i hiszpańskiego (ale nie wiele umiem, bo jakoś ci nauczyciele w szkole mnie nie przekonuja;/)
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Polski - nieźle :P
Angielski - zaawansowany Włoski - podstawy ![]() Łaciński - podstawy gramatyki i kilka słówek :P Niemiecki - tylko przekleństwa
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
- serbski, ucze sie, ciagle znam ZA MALO, kocham absolutnie
- niemiecki znam bardzo dobrze (ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, bo myslalam, ze po liceum to juz bedzie moj absolutny koniec z tym jezykiem) - angielski - komunikatywnie bez problemow. Umiem tez powiedziec troche po albansku i chorwacku, rozumiem macedonski. |
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Angielski - dość dobrze
![]() Francuski - komuniaktywnie Niemiecki - komuniaktywnie, ale nie cierpię tego języka |
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Język polski - chyba zaaawansowany
![]() Język angielski - dość dobrze Język niemiecki - kiedyś średnio zaawansowany teraz juz nie wiem ![]() Język hiszpański - kilka słówek
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
1)Jezyk polski - coraz gorzej
2)Jezyk francuski - na moje nieszczescie kiedys postanowilam sobie, ze bede mowic nim biegle i tak oto sie znalazlam, gdzie sie znalazlam... 3)Jezyk angielski - od dwudziestu lat 4)Jezyk hiszpanski - odkad pracuje u nas nowy nauczyciel 5)Jezyk wloski - rok zaledwie nauki.. 6)Jezyk chinski - tylko podstawy, ale jakiez to wzbogacajace. I mam fantastyczna nauczycielke 7)Jezyk niemiecki - kilka nieudanych podejsc... nie nadaje sie do niego 8) Jezyk migowy - robie dyplomik A po pieciu piwach dogadam sie w kazdym jezyku.
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze zazdrościłam osobom znającym francuski, bardzo mi się on podoba , może sama kiedyś też się pokuszę o naukę tego języka
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Język angielski - biegle (CPE)
Język francuski - b.dobrze (licencjat z romanistyki) Język hiszpański - dogadam się ![]() Łacina - coś napiszę ![]() Język niderlandzki - raczkuję, ale zapowiada się nieźle ![]() No i oczywiście polski
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki obce
angielskiego uczę się 9 albo 10 rok (sama się pogubiłam
). na początku przez 3 czy 4 lata była to nauka na dodatkowych zajęciach grupowych. potem 4 lata nauki jedynie w szkole. i od dwoch lat szkola + prywatne lekcje z powodu zmiany nauczyciela na facetke u ktorej jedynie cofnelabym sie w znajomosci jezyka. skutecznie mnie do niego zniecheca. na szczescie jeszcze tylko pol roku z nia i mam nadzieje ze zapal jakis wroci. umiem go w stopniu srednio zaawansowanym. dogadac sie dogadam. i na szczescie lapie w sobie cos takiego od pewnego czasu ze czasem jak uslysze jakies zdanie to zastanawiam sie jak brzmi ono w angielskim. i ostanio szukam tlumaczen angielskich piosenek dzieki czemu pewne slowka same sie zapamietuja niemieckiego ucze sie 6 rok. trzy lata prywatnie. od 3 lat w szkole. i... wstyd przyznac. mam same podstawy. takie naprawde podstawy. nie lubie tego jezyka, nie wchodzi mi do glowy, nawet jak naucze sie jakichs slowek to je szybko zapominam, o rodzajnikach nie wspominajac. w pierwszym roku nauki szkolnej mialam z bardzo wymagajaca facetka ktorej kto nie uslyszy nazwiska wie o kim mowa. na lekcji kazdy siedzial jak mysz pod miotla. wszyscy sie uczyli ze starchu. byl rygor. ale bylo mnostwo smiechu po lekcjach z jej zachowania. z tego co do nas mowila. wtedy akuart przez wieksza czesc roku mielismy rzeczy ktore w mniejszym czy wiekszym stopniu mialam opanowane. pani odeszla na emeryture i teraz juz sie nie uczymy pilnie. a szkoda bo takto bysmy naprawde sie nauczyli z nia przez 3 lata tego jezykaz innych jezykow umiem co najwyzej jakies pojedyncze gdzies zaslyszane slowka |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
odgrzeję stary temat, bo języki zawsze mnie ciekawiły i inspirowały:
-angielski - biegle (pozdawane certyfikaty) -niemiecki - komunikatywnie -rosyjski - podstawy -francuski - dużo mniej podstaw niż w rosyjskim
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
polski-kto by pomyslał
![]() angielski-upper intermediate niemiecki-nienajgorzej,ale mogłoby byc lepiej japonski-podstawy,nie ma mnie juz kto uczyc,szkoda...
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
polski oczywiscie
![]() angielski - ucze sie 7 rok, dogadac to sie dogadam , ale przez cala 5 lat praktycznie mialam to samo od poczatku gdyz wciaz zmienialy mi sie nauczycielki ;/ francuski - uczylam sie 2 lata w gimnazjum, pozniej rok przerwy i teraz w liceum jestem w jezykowej klasie (rozszerzony francuski-5godz w tygodniu + prywatnie) chce zdawac mature rozszerzona - troche sie boje bo slyszalam ze trudna jest... no i przyszlosc rowniez wiae z francuskim , a moim cichym marzeniem jest jakas podroz do francji! ajjale sie rozpisalam :P
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

)

79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

**