Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-04, 11:57   #121
Gosiurek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Zielinko masz bardzo zgrabny brzuszek

Ja mimo 9 kg na plusie na szczęście nie mam rozstępów (tzn jeden ale na piersi i to od dołu). Codziennie smaruje się rossmanowską oliwką, a na dzień (jak mi się przypomni) lotionem z tej samej serii.
Co od rozstępów to dużo zależy także od genetyki. Jak mama miała, to i większa szansa że i córka będzie mieć.
Żylaków nie mam, ale pojawiło się sporo pajączków, głównie wokół kostek. No i mam skurcze łydek w nocy i to niestety coraz bardziej się nasila. Magnez mimo końskich dawek nie daje rady..
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 11:58   #122
doooti
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny z kupujecie body na krótki rękaw na pierwsze miesiace dziecka?
no ja mam sporo, pod pajacyki chyba takiemu małemu szkrabowi długi rękaw i pajacyk to może być za ciepło w domku

właśnie byłam na zakupach w tesco i weszłam po pieluszki tetrowe, których z resztą nie było i ujrzałam taką słodką sukienkę z body na krótki rękaw i spodenki <3 miałam nic z tesco nie kupować ale się pokusiłam, chociaż cena 59 zł.. myślę, biorę! idę do kasy a tam na paragonie 35 zł takie akcje to ja lubię

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Kolor to "bezbłędny błękit", na próbniku bardziej wyglądał na szary wpadający w niebieski, ale na ścianie wyszedł błękitnie no i mnie się osobiście podoba Farba ostatecznie dała radę, druga warstwa wszytsko elegancko pokryła, malowało się już dużo lepiej. To chyba wina ścian była, które bardzo chłonęły pierwszą warstwę..

Wstawiam zdjęcia, taki "surowy" troszkę Będzie łóżeczko i dodatki więc się "ociepli" o ile się na coś zdecyduję bo póki co to nie wiem co chce :P
ładny pokoik podoba mi się jak dzisiaj u mnie na połówkowych będzie wszystko ok to zamawiam meble! i kupujemy wózek

Co do rozstępów ja mam sporo na tyłku z okresu dojrzewania, na brzuchu nic się jeszcze na szczęście nie pojawia. Na początku miałam Palmers ale naczytałam się że to pic na wodę, potem Babydream i Ziaja Mamamija czy coś takiego a teraz wróciłam do Babydream lepiej się nim smaruje, chociaż Ziaja też była spoko ale miałam wrażenie że trochę napiętą skórę po niej mam
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:01   #123
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
no ja mam sporo, pod pajacyki chyba takiemu małemu szkrabowi długi rękaw i pajacyk to może być za ciepło w domku

właśnie byłam na zakupach w tesco i weszłam po pieluszki tetrowe, których z resztą nie było i ujrzałam taką słodką sukienkę z body na krótki rękaw i spodenki <3 miałam nic z tesco nie kupować ale się pokusiłam, chociaż cena 59 zł.. myślę, biorę! idę do kasy a tam na paragonie 35 zł takie akcje to ja lubię

ładny pokoik podoba mi się jak dzisiaj u mnie na połówkowych będzie wszystko ok to zamawiam meble! i kupujemy wózek

Co do rozstępów ja mam sporo na tyłku z okresu dojrzewania, na brzuchu nic się jeszcze na szczęście nie pojawia. Na początku miałam Palmers ale naczytałam się że to pic na wodę, potem Babydream i Ziaja Mamamija czy coś takiego a teraz wróciłam do Babydream lepiej się nim smaruje, chociaż Ziaja też była spoko ale miałam wrażenie że trochę napiętą skórę po niej mam

pokaz sukienusiowe body
ja tam sie smaruje na zmiane palmers/ziaja mamowa/olej kokosowy+ peelingi rekawica ale jak widac to nic nie dało takze zazdro jak nic wam nie wychodzi
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:02   #124
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Ja mimo 9 kg na plusie na szczęście nie mam rozstępów (tzn jeden ale na piersi i to od dołu). Codziennie smaruje się rossmanowską oliwką, a na dzień (jak mi się przypomni) lotionem z tej samej serii.
Co od rozstępów to dużo zależy także od genetyki. Jak mama miała, to i większa szansa że i córka będzie mieć.
Żylaków nie mam, ale pojawiło się sporo pajączków, głównie wokół kostek. No i mam skurcze łydek w nocy i to niestety coraz bardziej się nasila. Magnez mimo końskich dawek nie daje rady..
Proponuje aspargin. Biore regularnie z magnezem magne b6 i juz mi przeszlo a bardzo się z nimi meczylam.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:06   #125
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Ja na wagę u gina nawet nie patrzę, bo tam w butach, ubraniach itd.
U mnie też, ale zawsze tak samo więc przyrost wskazuje.
Patrzyłam właśnie do starej karty ciąży i z Lilą w 26tc miałam 5kg na plus teraz idzie mi znacznie lepiej
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:12   #126
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
olejki nie nawilżają, olejki odżywiają, chyba ze naklada sie na mokrą, wilgotną skórę.
A moglabys dokladniej napisac czemuu palmers jestz zły?
Nie napisałam że jest zły na początku ciąży czytałam kilka porównań specyfików dla ciężarnych, na różnych stronach i raczej tego palmersa nie polecali właśnie ze względu na małą ilość składników aktywnych. Słabo w tych porównaniach wypadał ogólnie na tle innych kremów, balsamów. Specjalistą żadnym nie jestem, sama się tu was radziłam czego używać. Wy polecałyście mi strony do poczytania.

Ale jak komuś pasuje akurat palmers to czemu nie. Zawsze lepiej czymś smarować niż niczym.

Oleje naturalne wg mnie najlepsze dla jakości skóry. A skórę najlepiej nawilżać od środka dużo pijąc, podobno nic zewnętrznego nie dociera do tych głębokich warstw skóry.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MotylekwBalerinkach Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam się na nowym wątku
Witaj Motylku
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:15   #127
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Nie smuc sie. Wystarczy porownac ciala kobiet ktore nie cwicza, a tych ktore cwicza i nawet mimo iz waza wiecej to wgladalaja zdecydowanie lepiej niz takie chudziutkie cialka. Takze tym bardziej jesli mialas niedowage to po ciazy bedziesz wygladac fantastycznie
dzieki
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 12:15   #128
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Norwegian Wood Haruki Murakami chyba czytalam, jeszcze jakaś inną jego książkę, ale nie podobały mi się.

Dziewczyny z kupujecie body na krótki rękaw na pierwsze miesiace dziecka?
Ja mam sporo krótkich ale dlatego że po dziewczynce która urodziła się w maju ;p ale mam sweterki i bluzy na wierzch

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:17   #129
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Patrzyłam właśnie do starej karty ciąży i z Lilą w 26tc miałam 5kg na plus teraz idzie mi znacznie lepiej
Czyżby zasługa ciążowo-kulinarnego wątku??

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Proponuje aspargin. Biore regularnie z magnezem magne b6 i juz mi przeszlo a bardzo się z nimi meczylam.
Dzięki, popołudniu wyskoczę do apteki. Tylko kupię postać forte, żeby kilogramów tabletek nie łykać
Stary 2016-08-04, 12:18   #130
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;63788936]a ja nigdy głodna rano nie byłam Za to wieczorem nadrabiałam a takie wieczorne obżarstwo jest najgorsze [/QUOTE]

może dlatego rano nie jesteś głodna? Ja cały dzien jem w miare regularnie, może dlatego do rana moj organizm nie wytrzymuje bo 5-6 godzin to za dugo, skoro ciagle jem co dwie godziny.

Najczesciej sie budziłam na jedzenie jak jadlam bardzo duzo owocow. Może wteyd dostaraczałam mniej kcal. Bo jak zjem wiecej to udaje mi sie przespac 8 godzin

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Teraz brzuszek będzie rósł z każdym tygodniem - nie martw się nadrobisz

Skoro miałaś niedowagę to wcale dużo nie przytyłaś - masz prawo nadrobić więcej niż my. Chyba większość z nas ma dziwne odczucia ze swoim nowym wyglądem
Oby
Stary 2016-08-04, 12:19   #131
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
A u mnie nie, bo raz byłam w dość ciężkich tenisówkach, jeansach i bluzie, a innym razem w leciutkim, letnim kombinezonie i sandałkach ;P
Ja zawsze ważę się rano w samej bieliźnie i do tej pory 3kg na plusie. Z Lilą też późno zaczęłam przybierać na wadzę, ale za to intensywnie
Jak wrócę do domu to też zerknę w starą kartę.
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 12:20   #132
zielinka_87
Zakorzenienie

Chyba asparginu nie ma wersji forte. Jego do 6 tabl na dobe mozna w ciazy. Tak mi gin kazal, najwiecej 3x2, teraz juz biore 2x1 i jest ok. A co do magnezu polecam tamten bo to jeden jedyny zarejestrowany jako lek a nie suplement.

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-04, 12:20   #133
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

No to teraz musz kupic troche na krotki rekaw. Bralam zawsze na dlugi bo sie nastawilam na polspiochy a poki co zadnego nie kupiłam. Nic nie mogę dorwać.

Udał ci się zakup
Stary 2016-08-04, 12:21   #134
doooti
Zadomowienie

Cytat:
może dlatego rano nie jesteś głodna? Ja cały dzien jem w miare regularnie, może dlatego do rana moj organizm nie wytrzymuje bo 5-6 godzin to za dugo, skoro ciagle jem co dwie godziny.

Najczesciej sie budziłam na jedzenie jak jadlam bardzo duzo owocow. Może wteyd dostaraczałam mniej kcal. Bo jak zjem wiecej to udaje mi sie przespac 8 godzin

Oby
kurcze.. dałaś mi do myślenia wczoraj objadłam się wieczorem plackami z cukinii i lepiej spałam niż jak jem lekkie kolacje..
Stary 2016-08-04, 12:21   #135
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisałam że jest zły na początku ciąży czytałam kilka porównań specyfików dla ciężarnych, na różnych stronach i raczej tego palmersa nie polecali właśnie ze względu na małą ilość składników aktywnych. Słabo w tych porównaniach wypadał ogólnie na tle innych kremów, balsamów. Specjalistą żadnym nie jestem, sama się tu was radziłam czego używać. Wy polecałyście mi strony do poczytania.

Ale jak komuś pasuje akurat palmers to czemu nie. Zawsze lepiej czymś smarować niż niczym.

Oleje naturalne wg mnie najlepsze dla jakości skóry. A skórę najlepiej nawilżać od środka dużo pijąc, podobno nic zewnętrznego nie dociera do tych głębokich warstw skóry.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Witaj Motylku
A a propo olejów. Rafinowane się nadają?
Stary 2016-08-04, 12:22   #136
doooti
Zadomowienie

Cytat:
No to teraz musz kupic troche na krotki rekaw. Bralam zawsze na dlugi bo sie nastawilam na polspiochy a poki co zadnego nie kupiłam. Nic nie mogę dorwać.

Udał ci się zakup
u mnie najczęściej te body na krótkich rękaw były w zestawie z kaftanikiem i półśpioszkami, sama z siebie chyba jedno body kupiłam na krótki rękaw :P ale mam już ich 10
Stary 2016-08-04, 12:23   #137
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze.. dałaś mi do myślenia wczoraj objadłam się wieczorem plackami z cukinii i lepiej spałam niż jak jem lekkie kolacje..
No to od dzisiaj na dobry sen objadamy sie na noc

Ja wczoraj ciagu dnia malo zjadlam i rano oczywiscie sie obudziłam
Stary 2016-08-04, 12:25   #138
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Doskonale zdaję sobie sprawę, że co ma wyleźć, to wylezie, ale uważam że dobrze natłuszczona skóra lepiej zniesie rozciąganie. Dlatego nie kupuję cudów za krocie, tylko jakiś olejek i treściwy balsam na czas upałów. Smaruję się regularnie, bo mam wrażenie że brzuch rośnie teraz skokowo i chciałabym cały czas utrzymywać dobry poziom nawilżenia

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
mam podobny do Ciebie pytałam nawet lekarza czy nie za mały ale powiedział, że nie i że brzuszki są naprawdę różne dzieć duży, ilość wód też odpowiednia. Nie wiem więc od czego to zależy.
Mam nadzieję, że nie wyskoczy w 9 miesiącu bo wtedy rozstępy gwarantowane
Od indywidualnej budowy w dużej mierze

Cytat:
Ja się boję co to dziś będzie jak stanę na wagę u gina
Będzie bacik i ban na dobroci? nieee, chyba aż tak źle nie będzie

Cytat:
Nie jest ogromny ale mały też nie
Ja tez mam wrażenie ze moj jest mały, na szkole rodzenia jak patrze na dziewczyny to czuje sie taka mała z moim brzuchem, tylko w sumie dziewczyny maja wrzesien, pazdziernik, jedną ma 3 tygodnie szybciej niz ja ale bo do mojego brzucha to jej jest wielki.
Ale ogolnie przytyłam już 8 kg, srednio co tydzien 1kg idzie w gore i i już zaczynam łapać doła, bo ja patrze na siebie w odbiciu wystaw sklepowych to jestem przerażona, jakbym patrzyła na kogoś innego Wszyscy mowia ze teraz wygladam lepiej jak przed ciaża ( bo w koncu nie mam niedowagi) , ale tyle kg w takim czasie robi roznice i ja dziwnie sie z tym czuje. A w ogole boje sie ze bede grubiutka jak bede dalej tak tyć Zawsze byłam chuda i nie czuje sie z tym komfortowo.

ja tez poki co nie mam rozstępów, ale smaruje sie od poczatku ciązy, teraz wdrożyłam jeszcze peeling. Mama nie miała i mam nadzieję, że mnie to ominie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

a ja jestem w sumie waska w biodrach, mała gabarytowo jestem ogolnie Tzn. biodra do swojej figury mialam normalne, zaokrąglone, ale jestem drobnej budowy. Oby młoda nie urodziła sie za duża
Z tego co piszesz wnioskuję, że nawet jak zostanie Ci trochę nadprogramowych kilogramów to i tak będziesz wyglądać dobrze. Ale najważniejsze żebyś Ty czuła się
dobrze we własnym ciele i była zdrowa. Nie martw się na zapas, bo przecież nie żresz jak smok, tyć i tak będziesz bo jesteś w ciąży pomartwisz się jak urodzisz.

Cytat:
O tym palmersie to nie słyszałam wiele dobrego - skład ma nie za dobry. Najlepiej naturalnymi olejkami smarować - te najlepiej nawilżają - ja robie tak jak Zelinka tylko z gotowych kremów używam Ziaja mamamia. Na razie nic nie wyszło a tendencję pewnie też mam bo kilka rozstępów z okresu dojrzewania mam na wew stronie ud i części lędźwiowej pleców.
Kilka lat temu stosowałam maści z heparyną na blizny i złuszczanie kwasami i spora poprawa była - ale to kilka miesięcy systematycznego dbania musi być żeby był efekt widoczny - znacznie się rozstępy zmniejszają i stają się płytsze. Mam zamiar się znowu za to wziąć jak skończę karmić, a będę jeszcze na zwolnieniu bo to mnóstwo systematyczności i czasu trzeba a tego mi brakuje
Ziaja mamma mia ma bardzo fajny balsam, dosyć duży, ładnie się wchłania i jest tani. Zużyłam jedno opakowanie i pewnie jeszcze kupię.
Mam rozstępy po okresie dojrzewania, drobne jaśniejsze kreseczki w okolicy bioder, trochę zachodzą na pośladki. Nic z nimi konkretnego nie robiłam, ale bardzo pojaśniały jak zaczęłam regularnie peelingować się kawą, szorować szczotką i lepiej nawilżać skórę.

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Nie smuc sie. Wystarczy porownac ciala kobiet ktore nie cwicza, a tych ktore cwicza i nawet mimo iz waza wiecej to wgladalaja zdecydowanie lepiej niz takie chudziutkie cialka. Takze tym bardziej jesli mialas niedowage to po ciazy bedziesz wygladac fantastycznie
Ciało kobiety, która regularnie ćwiczy, zawsze będzie wyglądać o niebo lepiej. Nawet z rozstępami i bliznami zawsze ta skóra jest bardziej napięta i elastyczna.

Cytat:

Ja zawsze miałam trochę popękanych naczynek na łydkach, teraz jest dużo gorzej. W sumie przywykłam do nich
Stary 2016-08-04, 12:26   #139
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny robilycie zakupy na endo? Jak z rozmiarowka, zawyżona, zaniżona?
Stary 2016-08-04, 12:26   #140
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby zasługa ciążowo-kulinarnego wątku??
Chyba nie, bo z Lilą jadłam więcej i większe dziadostwo
Teraz nie mam aż takich smaków, czasem szukam po szafkach bo coś bym zjadła ale na nic ochoty nie mam
Z Lilą pochłaniałam słodkie, cole, pizze. Teraz aż tak strasznie nie mam.
No i duuuużo więcej się ruszałam, nie musiałam aż tak na siebie uważać jak teraz
I pewnie też trochę wina tej mojej nieszczęsnej tarczycy :/
Wszystko zaczęło się po ciąży, a teraz jeszcze wyniki świrują :/
Ale co tam, ważne żeby Mały urodził się zdrowy, martwić będę się później
Cytat:
A u mnie nie, bo raz byłam w dość ciężkich tenisówkach, jeansach i bluzie, a innym razem w leciutkim, letnim kombinezonie i sandałkach ;P
Ja zawsze ważę się rano w samej bieliźnie i do tej pory 3kg na plusie. Z Lilą też późno zaczęłam przybierać na wadzę, ale za to intensywnie
Jak wrócę do domu to też zerknę w starą kartę.
wow 3kg czad! Ja tyłam w miare równomiernie i przytyłam 13kg
Stary 2016-08-04, 12:27   #141
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Chyba asparginu nie ma wersji forte. Jego do 6 tabl na dobe mozna w ciazy. Tak mi gin kazal, najwiecej 3x2, teraz juz biore 2x1 i jest ok. A co do magnezu polecam tamten bo to jeden jedyny zarejestrowany jako lek a nie suplement.
Forte jest trudniej dostępny. Dawkuje się po 2 tabletki na dobę. Jak mi się nie uda kupić trudno, ale wolałabym ten bo łykam więcej leków niż moja babcia..
Stary 2016-08-04, 12:27   #142
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
A a propo olejów. Rafinowane się nadają?
Ja kupuję raczej rafinowane, wolę jak są bardziej oczyszczone.
Stary 2016-08-04, 12:30   #143
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
No to od dzisiaj na dobry sen objadamy sie na noc

Ja wczoraj ciagu dnia malo zjadlam i rano oczywiscie sie obudziłam

nie cierpie pobudki z głodu... a potem trzeba czekac bo eutyrox trzeba łyknąć i ssie jak diabli. I faktycznie jak zjem konkretniej wieczorem to nie mam az takiego parcia na jedzenie

co do jedzenia to zjadłabym bydyn i nalesniki
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 12:32   #144
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Z tego co piszesz wnioskuję, że nawet jak zostanie Ci trochę nadprogramowych kilogramów to i tak będziesz wyglądać dobrze. Ale najważniejsze żebyś Ty czuła się
dobrze we własnym ciele i była zdrowa. Nie martw się na zapas, bo przecież nie żresz jak smok, tyć i tak będziesz bo jesteś w ciąży pomartwisz się jak urodzisz.
Oby tak było No i racja, teraz najważniejsze jest dzieciątko

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Ja kupuję raczej rafinowane, wolę jak są bardziej oczyszczone.
No wlasnie bo ja mam taki niby 100% pure ale jest rafinowany. Kumpela mnie straszyla ze to zuo
Stary 2016-08-04, 12:32   #145
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Ale małą "piłeczkę" czy taki hm... "wtopiony", że w sumie ciąży nie widać? nie wiem jak to określić

Ja też pod pajace

Ja na wagę u gina nawet nie patrzę, bo tam w butach, ubraniach itd.
Mały ale piłeczkę ciążę widac wg mnie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-04, 12:33   #146
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Doskonale zdaję sobie sprawę, że co ma wyleźć, to wylezie, ale uważam że dobrze natłuszczona skóra lepiej zniesie rozciąganie. Dlatego nie kupuję cudów za krocie, tylko jakiś olejek i treściwy balsam na czas upałów. Smaruję się regularnie, bo mam wrażenie że brzuch rośnie teraz skokowo i chciałabym cały czas utrzymywać dobry poziom nawilżenia

Ja zawsze miałam trochę popękanych naczynek na łydkach, teraz jest dużo gorzej. W sumie przywykłam do nich
Ja jestem na to za leniwa Jak użyje pod prysznicem balsamu nivea pod prysznic to i tak sukces

O pajączki to też mam w ciąży wylazło ich jeszcze więcej.
Ale ja mam skórę naczynkową, Lila zresztą ma skórę po mnie, pełno naczynek popękanych, dermografizm zresztą też odziedziczyła po mnie
Stary 2016-08-04, 12:35   #147
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
pokaz sukienusiowe body
ja tam sie smaruje na zmiane palmers/ziaja mamowa/olej kokosowy+ peelingi rekawica ale jak widac to nic nie dało takze zazdro jak nic wam nie wychodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-04, 12:36   #148
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
wow jakie cudo
Stary 2016-08-04, 12:37   #149
zielinka_87
Zakorzenienie

Odebralam wyniki krzywej.
Na czczo 80, po godzinie 117, po dwoch 59. Ostatni wynik poniżej normy ale tak tez mialam przed ciaza.
Z pozostalych jak przewidywalam krwinki czerwone, hematokryt i hemoglobina już ponizej norm, ale za to tarczyca wreszcie dochodzi do siebie i moje tsh jest oznaczalne pierwszy raz w tym roku

18cs, 5cs po laparo

I ivf

Stary 2016-08-04, 12:37   #150
pstryczek84
Zakorzenienie

Gosiurek - ja tez mialam skurcze. jak pilam koktajl pietruszkowy to bylo ok ale ze ja w poprzednim wcieleniu bylam chyba leniwcem to przerzucilam sie na tabsy i od tego momentu odpukac nie zlapal mnie ani jeden skurcz. a i wyniki mi sie polepszyly
Ja biore 2 tabletki chela magB6 z Olimpu i jedna tabletke Actiferolu Forte. i to eweidentnie mi pomaga. Ktoras dziewczyna pisala ze na skurcze pomaga nie tyle magnez co zelazo i u mnie sie to jak najbardziej sprawdzilo! dzis bylam w 4 aptekach w poszukiwaniu tego actiferolu forte. oczywiscie proponowano mi miliard roznych zamiennikow ale nie chcialam skoro wiedzialam ze ten moj zestaw na mnie dziala. musisz znalzezc taki zestaw, ktory bedzie na ciebie dzialal.

bylismy na zakupach. zapowiadalo sie tak pieknie a skonczylo tak ze szkoda gadac, wrrrrrrrr

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości