Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-09, 22:25   #121
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część IV

Cytat:
Napisane przez aleks_90 Pokaż wiadomość
Co to w ogole jest otwarty związek. Dla mnie otwarty to nie związek już. Czego to ludzie nie wymyślą.

Ja mam znajomego, co się otwarcie przyznaje do tak zwanej "poliamorii" czyli, że niby z jedną osobą nie zyskuje pełni szczęścia i jej w związkach z kilkoma naraz

I centralnie na fejsie o tym pisze znajomym
Stary 2016-08-09, 22:40   #122
Januara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Ja mam znajomego, co się otwarcie przyznaje do tak zwanej "poliamorii" czyli, że niby z jedną osobą nie zyskuje pełni szczęścia i jej w związkach z kilkoma naraz

Również mam znajomego, który lubi takie cyrki. Aktualnie ma nową dziewczynę i ustawili sobie na fejsie status "w otwartym związku"

Telefonem wysłane
Januara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 23:39   #123
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Co to w ogole jest otwarty związek. Dla mnie otwarty to nie związek już. Czego to ludzie nie wymyślą.
dla Ciebie. są tacy, co w takich żyją i się mają dobrze.
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

dlaczego niby? nie dowierzasz mu?
Cytat:
Napisane przez Januara Pokaż wiadomość
Również mam znajomego, który lubi takie cyrki. Aktualnie ma nową dziewczynę i ustawili sobie na fejsie status "w otwartym związku"

Telefonem wysłane
ej, uważaj na słowa. ludzie mają róże podejście do życia, różne rzeczy i układy dają im szczęście, nie Tobie to oceniać. są w otwartym związku, to co? nie daje Ci to prawa do obrażania ludzi i nazywania tego 'cyrkiem', tylko dlatego, że Tobie się to w głowie nie mieści.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-09, 23:46   #124
czekoladowoo
Zakorzenienie

Jak dla mnie otwarty związek to też nie związek. Ot po prostu spotkanie się bez zobowiązań skoro można i z innymi wg mnie związek = zobowiązanie. W otwartym związku raczej tego nie ma.
No chyba ze ktos faktycznie czuje cos do kilku na raz i musi z kilkoma byc no to ok. Na upartego nazwijmy to zwiazkiem
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 00:13   #125
aleks_90
Zadomowienie

Kahoko hino tak dla mnie. Przedstawiam swoje zdanie bo mam do tego prawo. "Zwiazek" jak nazwa wskazuje ma wiązać a nie troche z tym troche z tamtym. Czyli ktos nie jest zdecydowany czy on chce byc w zwiazku czy nie a to sobie zrobie "otwarty" . Znajomosc bez zobowiazan tak ale nie zwiazek . Czyli co facet oswiadczy sie 2-3 dziewczynom? Nie. Otwarte nie sa powazne taka prawda. Czyli co zamieszka jeden tydzien z jedna drugi z druga?
aleks_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 00:24   #126
Januara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
ej, uważaj na słowa. ludzie mają róże podejście do życia, różne rzeczy i układy dają im szczęście, nie Tobie to oceniać. są w otwartym związku, to co? nie daje Ci to prawa do obrażania ludzi i nazywania tego 'cyrkiem', tylko dlatego, że Tobie się to w głowie nie mieści.
"Ej", mam prawo do swojego zdania. Dla mnie to cyrk i tyle. Nie istnieje dla mnie coś takiego jak otwarty związek.
Albo rybki albo akwarium.
Jak inni lubią takie akcje, spoko. Poza tym określenie, którego użyłam nie jest znowu takie obraźliwe.
Nie wiem czemu się tak wzburzylas, nawet sam "poszkodowany"nie był tak oburzony moimi słowami (;

Telefonem wysłane
Januara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 05:27   #127
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
żal to czytać że facet w małżenstwie z 2 dzieci po 1,5 miesiacznym kryzysie chce rozwodu... legenda głosi że niektorzy naprawiają ....
bbrownie gratuluje pobiłas nas wszystkie jesli chodzi o facetow z portalu. Nie siedz tam wiecej bo sie zdołujesz i zniechęcisz

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

E tam rozwieść. Po prostu wciskał jej kit żeby zaciągnąć ją do łóżka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 05:56   #128
201610130935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość

Dokładnie. Argument "a się rozwiodę" to częsta bajka zdradzających mężów.
201610130935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:15   #129
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaArcyksiezniczka Pokaż wiadomość
Dokładnie. Argument "a się rozwiodę" to częsta bajka zdradzających mężów.
Tak jest. Koleżankę podrywa taki jeden w pracy, fakt, że ona się daje. Wciska jej kit, że są z żoną w seperacji, nie układa im się od 6 lat. Ostatnio namawiał ją na "jazdę próbną" jak to określił. Tydzień temu napisała do niej jego żona. Poprosiła żeby koleżanka go zostawiła w spokoju, ona to powiedziała to jemu. I co powiedział facet? Że żona jest pier...ęta i ma nie reagować na jej pisanie. Mieli pogadać w pracy. Podobno wszystko jej wyjaśnił i jest ok. Boże, jaka ta moja koleżanka naiwna :-S

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:28   #130
Zorzoli
Zakorzenienie

Straszne, wspolczuje takim koboetom co swojego faceta musza pilnowac i odganiac od niego baby.
Jeszcze zonie pewnie kit wciska, ze to ta zla kolezanka za nim lata a on taki biedny.
Strasznie brzydzi mnie takie zachowanie

https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png
Zorzoli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 06:29   #131
201610130935
Konto usunięte

Mojej znajomej też coś ostatnio odbiło. Skończyła 30 lat, od roku jest sama i wdała się w romans, bo ma "dość bycia samą". Szukała przez portale, za sobą parę nieudanych związków. Zaczynam się powoli bać 30 - tki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 06:37   #132
Anakin12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nowaliia Pokaż wiadomość
A na Tinderze nie można zmienić lokalizacji, prawda? Co prawda nie miałam w planach zakładania tego, a na pewno nie chciałabym poznawać ludzi z miejsca, w którym teraz jestem i tak się z ciekawości zastanawiam .
Można zmienić nowaliia, ale nie w tinderze a inaczej. Trzeba mieć:
- zrootowany telefon
- program fake gps
Wtedy w tym programie ustawiasz sobie lokalizację gdzie chcesz.

A przy okazji nowy wizażanek może dołączyć do tematu? Choć to temat dla singielek, a ja jestem singlem.
Anakin12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 07:08   #133
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Kahoko hino tak dla mnie. Przedstawiam swoje zdanie bo mam do tego prawo.
Cytat:
"Ej", mam prawo do swojego zdania. Dla mnie to cyrk i tyle. Nie istnieje dla mnie coś takiego jak otwarty związek.
Albo rybki albo akwarium.
Nadawanie słowu innego znaczenia niż słownikowe nie jest wyrażaniem własnego zdania, tylko ignorancją.
Cytat:
"Zwiazek" jak nazwa wskazuje ma wiązać a nie troche z tym troche z tamtym.
"Związek" jak sama nazwa wskazuje oznacza powiązanie między w tym przypadku ludźmi. W jaki sposób wynika niby z tego cokolwiek o wyłączności?
Cytat:
Czyli ktos nie jest zdecydowany czy on chce byc w zwiazku czy nie a to sobie zrobie "otwarty" . Znajomosc bez zobowiazan tak ale nie zwiazek .
Skąd pomysł, że jest niezdecydowany?
Cytat:
Czyli co facet oswiadczy sie 2-3 dziewczynom?
Pomyliłaś otwarty związek z poliamorycznym. I dlaczego w ogóle zakładasz, że się oświadczy? To też uważasz za obowiązkowy krok? Bo?
Cytat:
Nie. Otwarte nie sa powazne taka prawda.
A to niby dlaczego? Bo aleks tak napisała?
Cytat:
Czyli co zamieszka jeden tydzien z jedna drugi z druga?
Mieszkanie razem też uważasz za obowiązkowe? Oczywiście dla wszystkich. Powiedz nam, Aleks, jak żyć
I znowu pomyliłaś z poliamorycznym.
Cytat:
Jak inni lubią takie akcje, spoko. Poza tym określenie, którego użyłam nie jest znowu takie obraźliwe.
... a mógł zabić. Jest obraźliwe. Nie może być bardziej dosadne, bo wiadomo, regulamin. Poza tym dobór słów nie ma większego znaczenia.
Cytat:
Nie wiem czemu się tak wzburzylas, nawet sam "poszkodowany"nie był tak oburzony moimi słowami (;
Bo głupoty pleciesz.
Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
Straszne, wspolczuje takim koboetom co swojego faceta musza pilnowac i odganiac od niego baby.
Dlaczego muszą? Rozwieść się mogą.
Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Jak dla mnie otwarty związek to też nie związek. Ot po prostu spotkanie się bez zobowiązań skoro można i z innymi wg mnie związek = zobowiązanie.
W jaki sposób to wynika z definicji związku?
Cytat:
W otwartym związku raczej tego nie ma.
Skąd wiesz? Zobowiązania to nie tylko wyłączność seksualna.

Edytowane przez stewardesa
Czas edycji: 2016-08-10 o 07:10
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 08:40   #134
bbrownie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość

No pewnie; on w życiu by się nie rozwiódł, tylko zrobiłby co swoje i jakbym zaczęła dopominać się o rozwód, to zerwałby ze mną kontakty
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:10   #135
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
to Ci mówię, że te meśki rdzewieją niezależnie od stopnia zadbania, bo rdzewieją WSZYSTKIE z tego okresu.

mi sprzęgło nie jest potrzebne do latania bokiem, a do momentu. automat, o ile nie jest dwusprzęgłowy, to nie ma prawa bytu. (chyba, że to koenigsegg, bo jego skrzynia bije rekordy i nie potrzebuje dwóch sprzęgieł, bo na jednym jest szybsza).

to albo kwestia gustu, albo z pewnością mi się koszmarnie nie podoba.

taki drobny szkopuł - kierownicę masz ze złej strony.

nie wyglądają

ciągnięty był temat piękna, stąd takie pozycje.

motoryzacyjnie dla mnie przegrałeś

Shelby z '65 jest jak najbardziej do jeżdżenia. tak samo camaro z28 (które nota bene prowadzi się lepiej niż te nowe...)

a ja wolę po prostu porządny samochód. jak nie wiesz, o czym mówię, to spróbuj się dostać do akumulatora w megance.

co do sukienek - wychodzą mi bokiem. codziennie w pracy noszę albo pencil skirt albo pencil dress marzy mi się pin-upowa, w groszki, z koła najlepiej czerwona ale by mnie z biura wywalili z naganą
Nie. Ja się spytałem na ile kasy wyglądają te auta.

Więc dobrze, jeździj passatem w tdi a ja się będę sugerował osobami które mają codziennie od lat styczność z samochodami i nie walą tekstami typu "nie wsiadłabym do francuza". Po czymś takim od razu można stwierdzić jakie ktoś ma pojęcie o motoryzacji.

Kierownica po prawej stronie nie jest żadnym problemem.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
No niestety. Na co dzień są to auta nie do jeżdżenia, zwłaszcza amerykańskie.

Ładnie wyglądają, ale prowadzenie tych aut jest niestety jedną wielką tragedią. Nie wyobrażam sobie jeździć tym w ruchu miejskim, w większym mieście

No ale tak jak mówisz, w niedzielę "do kościoła", tak

Po prostu, są ładne, mają duszę, ale jednocześnie są szalenie niepraktyczne i właściwie to niebezpieczne, zwłaszcza gdy się człowiek przyzwyczaił do no hmm aktualnych, nowych aut, gdzie no jednak prowadzenie auta jest precyzyjne.

Dokładnie.

Przy autach używanych no to przede wszystkim egzemplarz ma znaczenie. Pochodzenie nie jest gwarantem niczego - można kupić padlinę z każdego kraju - nie ważne czy to japońska toyota, czy coś niemieckiego. Albo umiemy znaleźć dobry egzemplarz, albo nie.

Choć fakt, że motoryzacja francuska sama w sobie no raczej nie uchodzi za bezawaryjną. Często mają dziwaczne rozwiązania, które się po prostu mszczą. No ale przy kilkuletnim aucie to i tak bardziej chodzi o to kto jak jeździł, jak dbał. Jak ktoś zaliczał wszystkie dziury, krawężniki, nie słyszał w aucie nic (coś stukało, pukało, a ten jeździł "do końca"), do tego jakaś stłuczka, źle naprawiona, no to ja wtedy 100x bardziej wolę tego Francuza, od właścieila, który miał jakieś pojęcie.

Znam sporo osób które robią francuzami bardzo dużo km bez problemu.

Znajomy kupił jakiś czas temu 406 w gazie za jakieś groszowe pieniądze. Jeden się śmiał, że francuz, ostatnio kupił a3 szpachla wszędzie, immo siadło i stoi. Do tego 1,6 pali dużo a tamten jeździ pół darmo. Ale no "francuskie to może być wino"

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Dziewczyny (i Panowie ), a może któraś z Was ma doświadczenia z innymi portalami/aplikacjami, niż Badoo i Tinder? Pojawiała się jeszcze Sympatia czy parę mniej znanych, ale na przykład z eDarling ktoś korzystał?
Co jakiś czas się powtarzam ale ok. Grupy na fb, tylko nie nastawione na poznawanie ludzi. Swego czasu się udzielałem w takich odnośnie książek/włosów i tam potencjalnie fajnych osób jest od groma.

Np. jestem na grupie nożorobów tylko tam komuś bez pojęcia byłoby się trudno wkręcić ale tam niemal sami faceci

Natomiast nie polecam grupy beemki. Połowa to Janusze

Kolejny offtop dla grajacych. Generalnie strategii nie lubię lecz ostatnio kupiłem Shoguna 2 za 27 zł w Tesco. Świetna gra :3

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2016-08-10 o 10:12
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:24   #136
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anakin12 Pokaż wiadomość
Można zmienić nowaliia, ale nie w tinderze a inaczej. Trzeba mieć:
- zrootowany telefon
Nie trzeba. Tryb programisty, pozorowanie lokalizacji i działa bez konieczności rootowania.

Stary 2016-08-10, 10:38   #137
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Nadawanie słowu innego znaczenia niż słownikowe nie jest wyrażaniem własnego zdania, tylko ignorancją.
"Związek" jak sama nazwa wskazuje oznacza powiązanie między w tym przypadku ludźmi. W jaki sposób wynika niby z tego cokolwiek o wyłączności? Skąd pomysł, że jest niezdecydowany?Pomyliłaś otwarty związek z poliamorycznym. I dlaczego w ogóle zakładasz, że się oświadczy? To też uważasz za obowiązkowy krok? Bo? A to niby dlaczego? Bo aleks tak napisała?Mieszkanie razem też uważasz za obowiązkowe? Oczywiście dla wszystkich. Powiedz nam, Aleks, jak żyć
I znowu pomyliłaś z poliamorycznym.
... a mógł zabić. Jest obraźliwe. Nie może być bardziej dosadne, bo wiadomo, regulamin. Poza tym dobór słów nie ma większego znaczenia.
Bo głupoty pleciesz.Dlaczego muszą? Rozwieść się mogą.W jaki sposób to wynika z definicji związku?Skąd wiesz? Zobowiązania to nie tylko wyłączność seksualna.

A od kiedy nie można mieć własnego zdania i swojej opinii? Ja takie mam i tyle
Nie bronie nikomu żyć jak chce.

Dla mnie otwarty związek to nie związek i tyle.
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 10:39   #138
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zorzoli Pokaż wiadomość
Jeszcze zonie pewnie kit wciska, ze to ta zla kolezanka za nim lata a on taki biedny.
Strasznie brzydzi mnie takie zachowanie
Mnie też. Po co brał ślub w takim razie bo raczej nie z miłości.

Znałam jednego faceta ktory był w "otwartm zwiazku" i to jakos krotko. Reszta znajomych była w zwiazku a potem wzieli ślub. Stewardesa nie wiem czemu jesli ktos ma inne zdanie niz Ty to zaraz cos Ci nie pasuje i to komentujesz. A to "Powiedz nam, Aleks, jak żyć " mogłaś sobie darować.
Na temat zwiazku otwartego https://www.edarling.pl/porady/seksu...bez-zobowiazan
To, co odróżnia otwarty związek od tradycyjnego partnerstwa, to próba zapanowania nad własnymi emocjami – inaczej w związku mogłaby pojawić się zazdrość.
Może jednak zostać wzięta pod uwagę przez tych, którzy potrzebują wyjątkowo dużo wolności i niezależności w związku. Niechęć do zobowiązań bywa często krytykowana jako przejaw infantylności emocjonalnej. Związek bez zobowiązań ma niezaprzeczalną zaletę: Eliminuje konieczność okłamywania partnera. Bez pretensji, przepytywania, kontrolowania. Jego zwolennicy podkreślają, że w ten sposób okazują drugiej osobie szacunek: Nie traktują jej jako swojej własności, pozwalając jej na spełnienie seksualne poza związkiem."
Faktycznie suuper dla mnie to po prostu "legalna zdrada"

Edytowane przez aleks_90
Czas edycji: 2016-08-10 o 10:54
Stary 2016-08-10, 10:39   #139
tardisgirl60
Raczkowanie

Cytat:
Mojej znajomej też coś ostatnio odbiło. Skończyła 30 lat, od roku jest sama i wdała się w romans, bo ma "dość bycia samą". Szukała przez portale, za sobą parę nieudanych związków. Zaczynam się powoli bać 30 - tki
Nie ma co się bać ;-) 30stka jest super :-P a odbić może każdemu w każdym wieku. Mi z kolei ostatnio odbija w druga stronę, mam dosyć randek, ludzi, poznawania się itp. Preferuje swoje własne towarzystwo, ewentualnie romantyczne wieczory z psem ;-)

tardisgirl60 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-10, 10:40   #140
201610130935
Konto usunięte

Grałam w Shoguna 1. Świetna gra! Ogólnie seria Total War jest super.
Stary 2016-08-10, 11:21   #141
Shawtty
Zakorzenienie

Aleks, Tobie taka idea związku się nie podoba, mnie też. Ale to wciąż związek, może być nawet przypieczętowany małżeństwem. Bo związek to nie tylko seks, czyż nie? Jeśli dwie osoby chcą pozostać w relacjach seksualnych z innymi, nie oznacza, że nie są w związku! Nie jest to wtedy zdrada, bo zdrada to subiektywne odczucia. Mogę oskarżyć chłopaka o zdradę, bo wysłał koleżance emotke buziaczka. Bo odczuję to właśnie tak i co.

Ale w związku, gdzie partnerzy ustalają takie a nie inne zasady, nie możemy mówić o zdradzie.

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2016-08-10 o 11:22
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 11:37   #142
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
A od kiedy nie można mieć własnego zdania i swojej opinii? Ja takie mam i tyle
Nie bronie nikomu żyć jak chce.

Dla mnie otwarty związek to nie związek i tyle.
No nie mozna, bo wypowiadajacs sie musisz wziac pod uage slownikowe znaczenie danego slowa Jak moglas! Jestes ingorantka!

Poza tym perwszy raz spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze wypowiadajac sie trzeba brac slownikowe znaczenie danego wyrazu. Tym bardziej, ze w roznych okolicznosciach to samo slowo moze miec inny sens. I te inne okolicznosci , oceniajac znaczenie danego wyrazu naleyz brac pod uwage. Wiec nie wiem o jakiej ignorancji tu mowa

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Aleks, Tobie taka idea związku się nie podoba, mnie też. Ale to wciąż związek, może być nawet przypieczętowany małżeństwem. Bo związek to nie tylko seks, czyż nie? Jeśli dwie osoby chcą pozostać w relacjach seksualnych z innymi, nie oznacza, że nie są w związku! Nie jest to wtedy zdrada, bo zdrada to subiektywne odczucia. Mogę oskarżyć chłopaka o zdradę, bo wysłał koleżance emotke buziaczka. Bo odczuję to właśnie tak i co.

Ale w związku, gdzie partnerzy ustalają takie a nie inne zasady, nie możemy mówić o zdradzie.

To jest kwestia terminologii jakas ktos sobie przyjmuje. A slownik nie jest wyrocznia w tym wzgledzie, raczej okresla pewne ramy. Jezeli ktos chce to je sobie przyjmie Nawet konstruujac projekt umowy mozesz sobie stworzyc definicje danego wyrazu.

Dlatego dla mnie ta ingonacja to troche smiech na sali, skoro w duzo powazniejszych i istotniejszych kwestiach mozna sobie pozwolic na pewna dowolnosc. Nikt nie nakazuje poslugiwania sie definicjami ze slownika (choc moga byc pomocne), ba! nawet czesto nie sa wystarczajace by okreslic znaczenie danego slowa i trzeba brac pod uwage inne okolicznosci, by moc rozstrzygnac zagadnienie.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843

Edytowane przez pseudofeministka
Czas edycji: 2016-08-10 o 11:38
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 11:42   #143
Shawtty
Zakorzenienie

Nie nazwałam nikogo ignorantem i nie biję nikogo tutaj słownikiem po glowie ☺ po prostu nie oburzam się na otwarte związki i nie oceniam takich ludzi. Skoro im odpowiada taka relacja i są szczęśliwi to moim zdaniem dobrze, że żyją po swojemu.

Stary 2016-08-10, 13:33   #144
thirky
on tired little feet

Cytat:
Nie nazwałam nikogo ignorantem i nie biję nikogo tutaj słownikiem po glowie ☺ po prostu nie oburzam się na otwarte związki i nie oceniam takich ludzi. Skoro im odpowiada taka relacja i są szczęśliwi to moim zdaniem dobrze, że żyją po swojemu.

Ale wiadomo, zamiast napisać "ja bym takiego związku nie chciała ale skoro innym to odpowiada to spoko" lepiej pisać chamskie rzeczy i wycierać sobie buzię słowem OPINIA. Bo przecież "dla mnie taki związek to nie związek" to dalej opinia xDD co tam, że dwójka ludzi jest szczęśliwych i żyje w zgodzie z własnymi przekonaniami. Ważne jest, że DLA MNIE to nie związek tylko układzik bez zobowiązań kiedy wreszcie przestaniemy zaglądać innym ludziom do domów i łóżek i wyrażać swoje OPINIE o ich życiu?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 13:38   #145
201610130935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość

Ale wiadomo, zamiast napisać "ja bym takiego związku nie chciała ale skoro innym to odpowiada to spoko" lepiej pisać chamskie rzeczy i wycierać sobie buzię słowem OPINIA. Bo przecież "dla mnie taki związek to nie związek" to dalej opinia xDD co tam, że dwójka ludzi jest szczęśliwych i żyje w zgodzie z własnymi przekonaniami. Ważne jest, że DLA MNIE to nie związek tylko układzik bez zobowiązań kiedy wreszcie przestaniemy zaglądać innym ludziom do domów i łóżek i wyrażać swoje OPINIE o ich życiu?
A po co tymi opiniami (wygłaszanymi przes obce osoby z neta) w ogóle się przejmować?

Ludzie wydają opinie cały czas, nie tylko na forum. W jednym wątku są osoby, które piszą "nie przejmuj się opinią swojej matki/brata/ojca i żyj, jak uważasz za stosowne", a zarazem namiętnie się wykłocają, bo obcy człowiek na necie napisał swoją OPINIĘ na jakiś temat.

Kuźwa no jakiś paradoks (tak to moja OPINIA).
Stary 2016-08-10, 13:53   #146
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:

Przeciez z ta ignorancja i slownikiem nie chodzi oo Twoja wypowiedz Tak sobie "pozwolilam" rozwinac temat :P

A co ludzie robia, to ich sprawa. Podobnie jak kwestia zwiazana z nazwenictwem. Dla kogos otwarty zwiazek moze nie byc zwiazkiem i ma prawo tak ujmowac ten stan rzeczy, a slownikowe znaczenie moze sie w tym momencie kulac I tyle w tym temacie.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-10, 14:12   #147
thirky
on tired little feet

Cytat:
A po co tymi opiniami (wygłaszanymi przes obce osoby z neta) w ogóle się przejmować?
Bo komuś tak po ludzku może być po prostu przykro. Bo przeczyta to osoba młoda i niedojrzała i poczuje się źle. Bo takie "opinie" ranią i krzywdzą. Bo nie każdy jest silny psychicznie i potrafi zlewać takie okropne bzdury. Ilu nastolatków robi sobie krzywdę, bo w internecie piszą, że bycie homo jest obrzydliwe, że jak uprawiają seks bez miłości to się "puszczają", że jak marzą o związku otwartym to chcą jedynie układziku bez zobowiązań itd? Ilu z nich przestanie żyć tak jak chce, bo się przestraszą, a swoją frustrację wyleją na innych? Naprawdę, to tylko prosty ciąg przyczynowo- skutkowy, nic trudnego.

Stary 2016-08-10, 14:12   #148
aleks_90
Zadomowienie

Przeciez wiadomo że "według mnie" to co ktos robi to jego sprawa. Ja w takim bym być nie chciała ale wiem że niektorym odpowiadaja bo inaczej by ich nie było. Po prostu.
Stary 2016-08-10, 14:15   #149
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dla kogos otwarty zwiazek moze nie byc zwiazkiem i ma prawo tak ujmowac ten stan rzeczy
A kto dał mu to prawo do wtykania ciekawskiego nochala w łóżka innych i komentowania ich wyborów i decyzji? Nie chcesz otwartego związku to w nim nie bądź i daruj sobie pisanie, czy związek innych ludzi ma twoje błogosławieństwo czy nie.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Przeciez wiadomo że "według mnie" to co ktos robi to jego sprawa. Ja w takim bym być nie chciała ale wiem że niektorym odpowiadaja bo inaczej by ich nie było. Po prostu.
Jasne. I dlatego piszecie tu o "cyrkach", "braku zobowiązań" i "nie-związku", wszystko okraszone Tak, to wszystko w imię tego, że co ktoś robi to jego sprawa.

Stary 2016-08-10, 14:18   #150
aleks_90
Zadomowienie

Cytat:

Tak masz racje. Ma to pewnie swoje zalety i wady. Wszystko zależy co komu potrzeba w danym momencie życia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości