![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część IV
Cytat:
Ja mam znajomego, co się otwarcie przyznaje do tak zwanej "poliamorii" czyli, że niby z jedną osobą nie zyskuje pełni szczęścia i jej w związkach z kilkoma naraz ![]() I centralnie na fejsie o tym pisze znajomym
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Telefonem wysłane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ej, uważaj na słowa. ludzie mają róże podejście do życia, różne rzeczy i układy dają im szczęście, nie Tobie to oceniać. są w otwartym związku, to co? nie daje Ci to prawa do obrażania ludzi i nazywania tego 'cyrkiem', tylko dlatego, że Tobie się to w głowie nie mieści. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie otwarty związek to też nie związek. Ot po prostu spotkanie się bez zobowiązań skoro można i z innymi
![]() No chyba ze ktos faktycznie czuje cos do kilku na raz i musi z kilkoma byc no to ok. Na upartego nazwijmy to zwiazkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Kahoko hino tak dla mnie. Przedstawiam swoje zdanie bo mam do tego prawo. "Zwiazek" jak nazwa wskazuje ma wiązać a nie troche z tym troche z tamtym. Czyli ktos nie jest zdecydowany czy on chce byc w zwiazku czy nie a to sobie zrobie "otwarty" . Znajomosc bez zobowiazan tak ale nie zwiazek . Czyli co facet oswiadczy sie 2-3 dziewczynom? Nie. Otwarte nie sa powazne taka prawda. Czyli co zamieszka jeden tydzien z jedna drugi z druga?
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo rybki albo akwarium. Jak inni lubią takie akcje, spoko. Poza tym określenie, którego użyłam nie jest znowu takie obraźliwe. Nie wiem czemu się tak wzburzylas, nawet sam "poszkodowany"nie był tak oburzony moimi słowami (; Telefonem wysłane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Straszne, wspolczuje takim koboetom co swojego faceta musza pilnowac i odganiac od niego baby.
Jeszcze zonie pewnie kit wciska, ze to ta zla kolezanka za nim lata a on taki biedny. Strasznie brzydzi mnie takie zachowanie
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Mojej znajomej też coś ostatnio odbiło. Skończyła 30 lat, od roku jest sama i wdała się w romans, bo ma "dość bycia samą". Szukała przez portale, za sobą parę nieudanych związków. Zaczynam się powoli bać 30 - tki
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- zrootowany telefon - program fake gps Wtedy w tym programie ustawiasz sobie lokalizację gdzie chcesz. A przy okazji nowy wizażanek może dołączyć do tematu? Choć to temat dla singielek, a ja jestem singlem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I znowu pomyliłaś z poliamorycznym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-08-10 o 07:10 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Więc dobrze, jeździj passatem w tdi a ja się będę sugerował osobami które mają codziennie od lat styczność z samochodami i nie walą tekstami typu "nie wsiadłabym do francuza". Po czymś takim od razu można stwierdzić jakie ktoś ma pojęcie o motoryzacji. Kierownica po prawej stronie nie jest żadnym problemem. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Znam sporo osób które robią francuzami bardzo dużo km bez problemu. Znajomy kupił jakiś czas temu 406 w gazie za jakieś groszowe pieniądze. Jeden się śmiał, że francuz, ostatnio kupił a3 szpachla wszędzie, immo siadło i stoi. Do tego 1,6 pali dużo a tamten jeździ pół darmo. Ale no "francuskie to może być wino" ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Np. jestem na grupie nożorobów tylko tam komuś bez pojęcia byłoby się trudno wkręcić ale tam niemal sami faceci ![]() Natomiast nie polecam grupy beemki. Połowa to Janusze ![]() Kolejny offtop dla grajacych. Generalnie strategii nie lubię lecz ostatnio kupiłem Shoguna 2 za 27 zł w Tesco. Świetna gra :3 Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-08-10 o 10:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od kiedy nie można mieć własnego zdania i swojej opinii? Ja takie mam i tyle ![]() Nie bronie nikomu żyć jak chce. Dla mnie otwarty związek to nie związek i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znałam jednego faceta ktory był w "otwartm zwiazku" i to jakos krotko. Reszta znajomych była w zwiazku a potem wzieli ślub. Stewardesa nie wiem czemu jesli ktos ma inne zdanie niz Ty to zaraz cos Ci nie pasuje i to komentujesz. A to "Powiedz nam, Aleks, jak żyć ![]() Na temat zwiazku otwartego https://www.edarling.pl/porady/seksu...bez-zobowiazan To, co odróżnia otwarty związek od tradycyjnego partnerstwa, to próba zapanowania nad własnymi emocjami â inaczej w związku mogłaby pojawić się zazdrość. Może jednak zostać wzięta pod uwagę przez tych, którzy potrzebują wyjątkowo dużo wolności i niezależności w związku. Niechęć do zobowiązań bywa często krytykowana jako przejaw infantylności emocjonalnej. Związek bez zobowiązań ma niezaprzeczalną zaletę: Eliminuje konieczność okłamywania partnera. Bez pretensji, przepytywania, kontrolowania. Jego zwolennicy podkreślają, że w ten sposób okazują drugiej osobie szacunek: Nie traktują jej jako swojej własności, pozwalając jej na spełnienie seksualne poza związkiem." Faktycznie suuper dla mnie to po prostu "legalna zdrada" Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-08-10 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Grałam w Shoguna 1. Świetna gra! Ogólnie seria Total War jest super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Aleks, Tobie taka idea związku się nie podoba, mnie też. Ale to wciąż związek, może być nawet przypieczętowany małżeństwem. Bo związek to nie tylko seks, czyż nie? Jeśli dwie osoby chcą pozostać w relacjach seksualnych z innymi, nie oznacza, że nie są w związku! Nie jest to wtedy zdrada, bo zdrada to subiektywne odczucia. Mogę oskarżyć chłopaka o zdradę, bo wysłał koleżance emotke buziaczka. Bo odczuję to właśnie tak i co.
Ale w związku, gdzie partnerzy ustalają takie a nie inne zasady, nie możemy mówić o zdradzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“Would you tell me, please, which way I ought to go from here?" "That depends a good deal on where you want to get to." "I don't much care where –" "Then it doesn't matter which way you go.” Edytowane przez Shawtty Czas edycji: 2016-08-10 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym perwszy raz spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze wypowiadajac sie trzeba brac slownikowe znaczenie danego wyrazu. Tym bardziej, ze w roznych okolicznosciach to samo slowo moze miec inny sens. I te inne okolicznosci , oceniajac znaczenie danego wyrazu naleyz brac pod uwage. Wiec nie wiem o jakiej ignorancji tu mowa ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() Dlatego dla mnie ta ingonacja to troche smiech na sali, skoro w duzo powazniejszych i istotniejszych kwestiach mozna sobie pozwolic na pewna dowolnosc. Nikt nie nakazuje poslugiwania sie definicjami ze slownika (choc moga byc pomocne), ba! nawet czesto nie sa wystarczajace by okreslic znaczenie danego slowa i trzeba brac pod uwage inne okolicznosci, by moc rozstrzygnac zagadnienie.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2016-08-10 o 11:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Nie nazwałam nikogo ignorantem i nie biję nikogo tutaj słownikiem po glowie ☺ po prostu nie oburzam się na otwarte związki i nie oceniam takich ludzi. Skoro im odpowiada taka relacja i są szczęśliwi to moim zdaniem dobrze, że żyją po swojemu.
#144 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() Ale wiadomo, zamiast napisać "ja bym takiego związku nie chciała ale skoro innym to odpowiada to spoko" lepiej pisać chamskie rzeczy i wycierać sobie buzię słowem OPINIA. Bo przecież "dla mnie taki związek to nie związek" to dalej opinia xDD co tam, że dwójka ludzi jest szczęśliwych i żyje w zgodzie z własnymi przekonaniami. Ważne jest, że DLA MNIE to nie związek tylko układzik bez zobowiązań ![]()
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie wydają opinie cały czas, nie tylko na forum. W jednym wątku są osoby, które piszą "nie przejmuj się opinią swojej matki/brata/ojca i żyj, jak uważasz za stosowne", a zarazem namiętnie się wykłocają, bo obcy człowiek na necie napisał swoją OPINIĘ na jakiś temat. Kuźwa no jakiś paradoks (tak to moja OPINIA). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co ludzie robia, to ich sprawa. Podobnie jak kwestia zwiazana z nazwenictwem. Dla kogos otwarty zwiazek moze nie byc zwiazkiem i ma prawo tak ujmowac ten stan rzeczy, a slownikowe znaczenie moze sie w tym momencie kulac ![]()
![]() |
#147 |
on tired little feet
|
Bo komuś tak po ludzku może być po prostu przykro. Bo przeczyta to osoba młoda i niedojrzała i poczuje się źle. Bo takie "opinie" ranią i krzywdzą. Bo nie każdy jest silny psychicznie i potrafi zlewać takie okropne bzdury. Ilu nastolatków robi sobie krzywdę, bo w internecie piszą, że bycie homo jest obrzydliwe, że jak uprawiają seks bez miłości to się "puszczają", że jak marzą o związku otwartym to chcą jedynie układziku bez zobowiązań itd? Ilu z nich przestanie żyć tak jak chce, bo się przestraszą, a swoją frustrację wyleją na innych? Naprawdę, to tylko prosty ciąg przyczynowo- skutkowy, nic trudnego.
#148 |
Zadomowienie
|
Przeciez wiadomo że "według mnie" to co ktos robi to jego sprawa. Ja w takim bym być nie chciała ale wiem że niektorym odpowiadaja bo inaczej by ich nie było. Po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
on tired little feet
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.