przyjaciółka uwodzi mi facetów - pomocy, proszę! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-19, 00:05   #121
201701121406
Konto usunięte

Dot.: przyjaciółka uwodzi mi facetów - pomocy, proszę!

Cytat:
Napisane przez Towanda9 Pokaż wiadomość
To prawda, stabilność. Właśnie o to próbuję zadbać, właśnie dlatego chciałam poznać zdanie innych. I to też właśnie dlatego, przez to wpadanie ze skrajności w skrajność, mam tendencje do wikłania się w takie dziwne sytuacje.I chcę to jakoś zmienić. A do tego dochodzi wciąż tkwiące gdzieś głęboko przekonanie, że to ta druga osoba ma rację, że wina jest zawsze moja, że ja wytrzymam trochę cierpienia, ale tamta osoba nie i na to nie zasługuje. To też chcę zmienić.

Dzięki wszystkim za rozmowę, uch, było ostro momentami ( żadna dostępna emotka mi tu nie pasuje jakoś, a szkoda, bo miałam ochotę jakąś dać.)

Generalnie chodzi o to, że pewien typ osób przyciąga się nie bez powodu - mam tu teraz na myśli twoją przyjaciółkę. Uwikłanie się w taką relację ma najpewniej odbicie w twoich (i jej) zaburzeniach. Dlatego jeśli chcesz aby leczenie przyniosło skutki, przemyśl i przeanalizuj także inne znajomości. Jak również są toksyczne to je zerwij. Jak nie to super, pozbyłaś się jedynej niekorzystnej dla ciebie znajomości. Mam nadzieję, ze tego momentu będzie już tylko lepiej. I pamiętaj, jak tylko widzisz, ze kontakt z dana osobą na ciebie źle wpływa to nie wahaj się go zerwać.
201701121406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 00:05   #122
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
To prawda, stabilność. Właśnie o to próbuję zadbać, właśnie dlatego chciałam poznać zdanie innych. I to też właśnie dlatego, przez to wpadanie ze skrajności w skrajność, mam tendencje do wikłania się w takie dziwne sytuacje.I chcę to jakoś zmienić. A do tego dochodzi wciąż tkwiące gdzieś głęboko przekonanie, że to ta druga osoba ma rację, że wina jest zawsze moja, że ja wytrzymam trochę cierpienia, ale tamta osoba nie i na to nie zasługuje. To też chcę zmienić.
Dzięki wszystkim za rozmowę, uch, było ostro momentami ( żadna dostępna emotka mi tu nie pasuje jakoś, a szkoda, bo miałam ochotę jakąś dać.)
Trzymaj się.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 00:16   #123
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez bbrownie Pokaż wiadomość
"Megary jeszcze nie znam za dobrze ale poznam (hihihihi)"

Wyczuwam tu kółko wzajemnej adoracji, nie będzie tu dyskusji, bo żaden mój argument Cię nie przekona. Dlatego też... dziękuję za rozmowę. Nie dam się sprowokować, bo jednej Twojej koleżance już dzisiaj na to pozwoliłam - pozwoliłam się sprowokować.

Przepraszam, że co takiego?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6431986 6]Nadmienię tylko, że to słodkie ciasteczko brownie - dobry człowiek, wyrozumiały, empatyczny i kulturalny, w swoim pierwszym poście tutaj tak podsumował swoje przedmówczynie:

Słiiit.[/QUOTE]

Ano. Wiesz co, Jablko? Ja mam takie wrażenie, że to wcale nie Autorka wątku ma największy problem.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 00:24   #124
bbrownie
Raczkowanie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6431986 6]Nadmienię tylko, że to słodkie ciasteczko brownie - dobry człowiek, wyrozumiały, empatyczny i kulturalny, w swoim pierwszym poście tutaj tak podsumował swoje przedmówczynie:

Słiiit.[/QUOTE]

Oczywiście. Jestem tolerancyjna na problemy i krzywdę innych, ich emocje, poglądy, zawsze staję po stronie słabszych i atakowanych - i dlatego - według Twojego pokrętnego toku rozumowania - nie mogę jednocześnie opisywać rzeczywistości? Gdzie tu widzisz sprzeczność?
To tak samo, jak mięsożercy każą wegetarianom szanować siebie - oprawców zwierząt - tylko dlatego, że wegetarianie szanują zwierzęta, z góry zakładając, że jeśli szanujesz zwierzęta, to tym bardziej szanujesz ludzi - oprawców zwierząt. Nigdy tego absurdu nie zrozumiem.

Edit: Reasumując, aby wykazać mą niekonsekwencję winnaś była wykazać moją nietolerancję względem intelektualnego chłamu.

Edytowane przez bbrownie
Czas edycji: 2016-08-19 o 00:34
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 00:32   #125
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Oczywiście. Jestem tolerancyjna na problemy i krzywdę innych, ich emocje, poglądy, zawsze staję po stronie słabszych i atakowanych - i dlatego - według Twojego pokrętnego toku rozumowania - nie mogę jednocześnie opisywać rzeczywistości? Gdzie tu widzisz sprzeczność?
To tak samo, jak mięsożercy każą wegetarianom szanować siebie - oprawców zwierząt - tylko dlatego, że wegetarianie szanują zwierzęta, z góry zakładając, że jeśli szanujesz zwierzęta, to tym bardziej szanujesz ludzi - oprawców zwierząt. Nigdy tego absurdu nie zrozumiem.
Hm...ja to rozumiem tak:

włączyłas się w dyskusję z góry zakladając kto jest atakowanym a kto atakującym, według własnych kategorii. I założyłaś, że ci, którzy według Twojej kategorii są "źli" będą Cię prowokować w każdym poście i teraz dopatrujesz się tych prowokacji i złośliwości oraz niecnych sojuszów i kółek wzajemnej adoracji?

Hm......

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2016-08-19, 00:32   #126
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
"Megary jeszcze nie znam za dobrze ale poznam (hihihihi)"

Wyczuwam tu kółko wzajemnej adoracji, nie będzie tu dyskusji, bo żaden mój argument Cię nie przekona. Dlatego też... dziękuję za rozmowę. Nie dam się sprowokować, bo jednej Twojej koleżance już dzisiaj na to pozwoliłam - pozwoliłam się sprowokować.

Zarzucasz mi uczestniczenie w kółku wzajemnej adoracji z dziewczynami, których nawet nie znam, bo zwróciłam uwagę na twój zaczepny ton? W tym momencie zdecydowanie był zbędny, co nie powinno być trudne do zauważenia przez tak wrażliwą osobę jak ty. Chyba, że miało to na celu dalsze prowokowanie konfliktu?

Jesteś zaskakująco złośliwa jak na tak wyrozumiałą i miłą osobę, na jaką się kreujesz.
Stary 2016-08-19, 00:39   #127
bbrownie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Hm...ja to rozumiem tak:

włączyłas się w dyskusję z góry zakladając kto jest atakowanym a kto atakującym, według własnych kategorii. I założyłaś, że ci, którzy według Twojej kategorii są "źli" będą Cię prowokować w każdym poście i teraz dopatrujesz się tych prowokacji i złośliwości oraz niecnych sojuszów i kółek wzajemnej adoracji?

Hm......
Każdy, kto przeczyta ten wątek, bo wszystko wynika z tego, co zostało napisane, dojdzie do wniosku, że:
1) ad personam zwróciła się do mnie użytkowniczka Macintosh;
2) wszystkie zainteresowane jesteście koleżankami (niekoniecznie w rzeczywistości), bo sama o tym napisałaś.

Ja nie czuję się atakowana. Ja w sposób konstruktywny wymieniam zdania.

Edytowane przez bbrownie
Czas edycji: 2016-08-19 o 00:46
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 00:39   #128
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
A dlaczego zakładasz, że ktoś, kto je mięso nie szanuje zwierząt i nie załuguje na szacunek?

Jadam mięso (co prawda nie czesto i w sumie tylko pierś z kurczaka bo inne mi nie smakuje). Jednoczesnie w domu mam pięć kotów-znajdków, współprowadzę osiedlowe kotkowo (nie mamy dotacji więc karmienie, leczenie i sterylizacja na nasz koszt, jeśli kończą się darmowe sterylki sponsorowane przez miasto), mam psa i uratowanego, potrąconego przez auto jeża. Czy jestem oprawcą zwierząt i nie załuguję na szacunek?

No pasaran!
Stary 2016-08-19, 00:45   #129
201701121406
Konto usunięte

Cytat:
Każdy, kto przeczyta ten wątek, bo wszystko wynika z tego, co zostało napisane, dojdzie do wniosku, że:
2) wszystkie zainteresowane jesteście koleżankami (niekoniecznie w realnej rzeczywistości), bo sama o tym napisałaś.

Skoro my jesteśmy koleżankami (bo tu chodziło o wypowiadanie się w tych samych wątkach) to ty również tą nasza koleżanką jesteś. Witaj w kółeczku wzajemnej adoracji
Stary 2016-08-19, 00:46   #130
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Przepraszam, że co takiego?

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Ano. Wiesz co, Jablko? Ja mam takie wrażenie, że to wcale nie Autorka wątku ma największy problem.
Nie wiem, nie znam się, Ty jesteś psycholożką. Ja idę spać, dobranoc Ci moja adorowana towarzyszko
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 00:48   #131
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
2) wszystkie zainteresowane jesteście koleżankami, bo sama o tym napisałaś.

Mała poprawka:
Z Meg wymienilam (jako, że Megara jest stosunkowo nową wizażanką), Meg, ile postów? 3-4? I to akurat w wątku, gdzie miałyśmy zdanie odmienne. Z Jabłkiem stale (no prawie )mamy odmienne. Co nie przeszkadza nam w żadnym stopniu wymieniać posty i nie dzielić się na: "Ty jesteś zła a ja dobra, więc Ciebie moja wyrozumiałość nie dotyczy".

Jabłko, owszem, napisała Ci post pierwsza. Ale to Ty poszłaś na całość z określeniem: "intelektualny chłam". Bardziej na całość pójść się nie dało. Więc dlaczego się dziwisz, że Jabłko nie jest "mila"?

Nie. Ty nie czujesz się atakowana. Ty ATAKUJESZ. I to nie subtelnym touche, wsadzoną szpilą czy zawoalowaną złośliwością. Ty walisz siekierą w łeb. Przykro mi ale tak to wygląda.

No pasaran!
Stary 2016-08-19, 01:30   #132
Towanda9
Raczkowanie

(co prawda jako założycielka wątku czuję się odpowiedzialna za tę... kłótnię?, ale nie będę się już wtrącać, bo chyba będzie coraz gorzej.)
Towanda9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-19, 05:38   #133
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
(co prawda jako założycielka wątku czuję się odpowiedzialna za tę... kłótnię?, ale nie będę się już wtrącać, bo chyba będzie coraz gorzej.)
No coś Ty! Nie ma kłótni. I nie odpowiadasz za to, co ktoś napisze.No to też urok wątków wizażowych- nieraz ewoluują w dziwne strony a z jdnego wątku zrobi się co najmniej 10 innych

Wyluzuj

No pasaran!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości