![]() |
#121 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?
Cytat:
Nie pisałam też nigdzie, że to coś złego, jak się chce sprawić komuś przyjemność. Zarzucasz innym nadinterpretacje i wymyślanie, a sam to robisz ![]() Napisałam, że oczekiwałeś, że się ucieszy i nie spodobało Ci się, jak zareagowała. A cała sytuacja się wzięła stąd, że nie zastanowiłeś się, czy w tej sytuacji ona się faktycznie ucieszy i się przejechałeś. Albo jej nie znasz wystarczająco. Bo wiesz, to nie wystarczy, że Ty masz dobre chęci i chcesz komuś sprawić przyjemność. To jest tylko połowa. Jedna strona medalu. Ty chcesz. Powinieneś jeszcze pomyśleć, czy ona chce i czy w ten sposób jej sprawisz radość. Bo może gdybyś jej dokładnie ten sam prezent dał w innym czasie, np za miesiąc, to już by się ucieszyła. Bo tu, jak pisałam wcześniej, mowa o rocznicy, gdy większość osób czuje/uważa, że prezenty powinny być wzajemne, albo nie powinno ich być wcale, bo inaczej będzie im głupio i niezręcznie. No, chyba, że ona ogólnie nie lubi prezentów-niespodzianek. Ale tego już nie wiem, nie znam kobity. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
No co się nie udało? Zrobiłeś niespodziankę i niespodziankę dostałeś (bo przecież takiej reakcji się, nomen omen, nie-spodziewałeś)
![]() Edit: z tego co się tu wypisuje, wygląda na to, że "wstępując we związek" należałoby 500-stronicowy formularz wypełnić, z ustaleniami na co strony sobie mogą pozwolić a co już będzie jawną próbą dominacji i uprzedmiotowienia partnera (jak na przykład karygodne obejście przepisów dotyczących obdarowywania). No komedia. Autorze, powiedz, że jesteś trollem ![]()
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2016-08-19 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawa jestem, czy dając komuś prezent oczekiwalybyscie że osoba chociaż podziekuje. A to dobra w reakcja. Każdy jak daje komuś prezent to oczekuje ze reakcja będzie pozytywna. Inaczej nie byłoby sensu w prezentach bo jeszcze kupując komuś prezent oczekujesz najgorszego.
Teorie które niektóre napisały...kosmos, masakra. Szukanie dziury w całym serio. Doszukiwanie się pierdow z wątku z przed roku...seriioo? Nie macie co robić tylko dorabiać teorie sugerujące że facet jest be? Rozumiem kobieca solidarność, ale nie w tym wypadku. W tym wypadku się czepiacie niewiadomo po co i na co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Azurri Czas edycji: 2016-08-19 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit: A kultura wymaga za prezent podziękować i tyle. Zawsze można też w uprzejmy sposób odmówić przyjęcia. Problem-solved.
wątek wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1278509 Edytowane przez gidran Czas edycji: 2016-08-19 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie widzę żadnego związku. Zrobił niespodziankę, chciał, żeby się ucieszyła, a tu klops, bo nie dość, że się nie ucieszyła to jeszcze z pretensjami, bo perfum nie taki i ona życzyłaby sobie inny. Ja wiem, że forum kobiece, ale z przykrością stwierdzam, że ta kobieca solidarność chyba przekracza już granice. Wątki, gdzie dziewczyny się skarżą, że facet nic nie robi, a one się starają jest ukierunkowany tylko na to, żeby tegoż faceta rzucić. A tu facet się stara i co? I zły, i nie szanuje, i zadręcza, i myśli że jest lepszy. Poracha |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Czy tak sobie uznajesz, że jak na forum istnieje jakiś wątek o braku prezentów, a tutaj mamy nieco inne wypowiedzi, choć niekoniecznie tych samych osób, to jest hipokryzja? ![]() To tak, jakby popatrzeć na forum kulinarne i znaleźć wątki wielbicielek kuchni polskiej i wielbicielek kuchni włoskiej, a następnie zacząć krzyczeć o hipokryzji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?
Wątek osiagnął dno dna
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
BAN stały
|
Cytat:
"Nie lubisz czegoś i prosisz misia, żeby tego nie robił, a on nadal to robi? Niewdzięczna krowo, ja to bym chciała, żeby mój misio tak robił, ciesz się". Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
W jednym przypadku masz dziewczynę, która by chciała dostawać prezenty i nie dostaje. (choć nie, nie wydaje mi się, by był to co drugi wątek). W drugim inną dziewczynę, której prezent niespodzianka się nie podobał z pewnych względów. W obu przypadkach porada mówi "swe prezentowe pomysły warto dostosować do drugiej strony, więc dawać prezenty komuś kto lubi, a nie dawać komuś, kto nie lubi". I gdzie ta hipokryzja? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do drugiej części wypowiedzi: to chyba ja też się w sympatycznych, specyficznych kręgach obracam, albo sobie dobrze dobieram przyjaciół i partnerów, bo nie kojarzę takiej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Kolejny wątek g*wnoburza.
Śmiać mi się chcę z niektórych wypowiedzi, naprawdę. Próba dominacji...haha, ot mi próba dominacji sprawienie PRZYJEMNOŚCI osobie która się kocha. Tu w dziewczynie był problem i w jej - moim zdaniem baaaardzo niefajnej - reakcji. A Autor uważam nie ma sobie nic do zarzucenia, poza nietrzymaniem się umowy, ale to uważam w tym wypadku za Pikuś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W dziewczynie był problem, bo? Prezent jej się nie spodobał? Podobno miał być dla niej, żeby ona cieszyła. Czyli jednak - w dziewczynie był problem, bo [cenzura] nie spełniła oczekiwań misiaczka. I ty wyśmiewasz się z tego, co piszą wizazanki? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-20 o 21:36 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To teraz kupując komuś prezent będę nastawiona na to, że się nie ucieszy. Przynajmniej uniknę ewentualnego rozczarowania ![]() Poza tym, co by nie było - facet zawsze winny ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-20 o 21:37 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
lokalna gwiazda
|
Ja w podobny sposób raz "uszczęśliwiłam" brata.
Z jakiegoś wyjazdu przywiozłam mu najnowszą płytę jego ulubionego wykonawcy. Cała szczęśliwa obwieszczam, że kupiłam płytę XXX, a on mi na to: "Ale ja już tego nie słucham" ![]() I zostałam jak ta głupia z muzyką, której tez nie słuchałam, kupioną w odległym o setki kilometrów, zagranicznym sklepie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Przerazajacy tok myslenia...
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-20 o 21:37 Powód: Słownictwo w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie ze prezent jej sie nie spodobał tylko w tym ze nie umie sie zachować. [Cenzura] nie spełniła oczekiwań misiaczka? Jestes genialna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-20 o 21:38 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Meagara sobie chyba tylko czyta to co chce. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-20 o 21:38 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
lokalna gwiazda
|
A może dziewczyna na już całą kolekcję swoich "ulubionych" perfum, bo dostaje je od autora co rusz? I po kolejnej, tej samej buteleczce, nie wytrzymała?
Wiem, że kombinuję, ale raczej nie reaguje się irytacją na prezent, choćby niechciany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie bez kultury tak robią. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie też oczekiwania miał tenże misiaczek? "Dzięki kochanie,nie trzeba było,nie tak się umawialiśmy"-chyba by wystarczyło,tej męskiej,szowinistycznej świni. Nosz kurczę ale by się kobita poświęciła ,zachowując się po prostu kulturalnie ,jak człowiek.Nie daj bóg a jeszcze musiałaby koronę z podłogi podnosić. Jakie chore bydlę zasypuje kobietę prezentami? To nieludzkie narażać ją na taki stres .Poziom absurdu sięgnął sufitu.Robicie z igły widły. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-20 o 21:45 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.