|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zawalił sie dach hali w Katowicach!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wycieczki personalne nie są zbyt mile widziane.
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalozycie watku: 1. nie zalozyla go po to zeby wszyscy razem z nia oplakiwali ta tragedie. tylko po to by w nim dzielic sie relacjami z miejsca zdarzen komentarzami itp 2. zalozyciel watku nie ma prawa oczekiwac, ze wszystkie wypowiedzi beda popierac jej wlasne. ustroj totalitarny sie dzieki bodu skonczyl, panuje wolnosc slowa. i po raz ostatni. nie napisalam CZEGOKOLWIEK co mogloby KOGOKOLWIEK dotknac czy urazic. mam inne spojrzenie na ta sprawe, lecz nie odbiega ono tak razaco, by w ten sposob komentowac moje wypowiedzi i moja osoba. powatarzm-nie zycze sobie wycieczek personalnych, zwlaszcza, ze sa one zakazane regulaminem nati-dzieki. |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
jak wczoraj uslyszalam o tragedi to tez pierwsze co pomyslalam to ze szkoda biednych stworzen w klatkach, znalazly sie tam nie z wlasnej woli i maja zero szans na ucieczke..no i najpierw ratowani sa ludzie jesli nawet ktos wogole sie zainteresuje wyciaganiem zwierzat ....zycie bywa naprawde bardzo okrutne..tak sie teraz zastanawiam ..czemu los "plata takie figle" czy taka tragedia cos zmieni ? ze ludzie beda np lepsi ...
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam że post pod postem |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
snieg byl usuwany i wywozony ciezarowkami, a poza tym na materiale z miejsca zdarzenia, widac ze nie ma tam 1,5 m sniegu, tylko co najwyzej kilka-kilkanascie cm, a taka ilosc sniegu jest dozwolona wg przepisow. zreszta jak juz mowili w radiu, nigdy nie ma jednej przyczyny zawalenia sie konstrukcji.
co do żałoby narodowej, to co ona Wam przeszkadza? to jest tez pewien rodzaj holdu zlozony rodzinom ofiarom i rodzinom, wprowadza sie ja po katastrofie. a co to bylo, jak nie katastrofa? mi tam jest obojetne, czy jest zaloba czy tez jej nie ma. w sumie nawet lepiej, ze jest. Awia,piszesz ze nie mozna tutaj spokojnie porozmawiac, cos tam o argumentowaniu tez piszesz, dlatego mam prosbe, abys podala jakis argument, dlaczego Twoim zdaniem zaloba to przesada, bo stwierdzenie, ze to nie jest WTC czy zamach w metrze, albo ze to jest wina konstrktorow, czy inne bzdety ktore tam piszesz, to dla mnie nie jest po prostu glupota. jakby zginelo 200 osob i wprowadzono zalobe bylabys bardziej zadowolona? |
|
|
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przekonani ze polaczylo ich uczucie nagłe! a co na to schody,korytarze,ulice? moze jakies"przepraszam"w scisku? moze bylo cos zgubionego i podniesionego? klamki na ktorych dotykl kladl sie na dotyk? 21.02.2009 Maja03.03.2014 Jakub |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kiedy usłyszałam, że Kaczyński podjął decyzje o żałobie narodowej pomyślałam "Robi to na pokaz".
uważam, że żałoba powinna być ogłoszona w Katowicach, a my powinniśmy uczcić to minutą ciszy...
|
|
#136 |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Qrcze ja tam bylam w TEJ HALI!!! chyba z 10 razy i konstrukcja wygladala na stabilna!!! A tu zawalil sie dach
O Boze!!! Ale chyba zawinila glupota ludzka (nie usunieto zalegajacego na dachu sniegu) !!! Tylko ze przez ta czyjasc glupote zginelo tylu niewinnych ludzi [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] 66 [*] dla 66 ofiar
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Czego by nie mówic i nie pisac to co sie stalo nie nalezy do rzeczy codziennych
![]() W hali mogłabym byc ja ,mogliby być moi znajomi. Tak czy owak jest smutek i rozpacz rodzin ofiar[*] |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
[*][*][*] dla wszystkich ofiar.
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Stała się wielka tragedia i szczerze współczuję rodzinom ofiar,i tym,którzy nie wiedzą do tej pory,co stało się z ich bliskimi.Podobne chwile przeżywaliśmy w Hiszpanii 11 marca 2004 roku,po zamachach na pociągi w Madrycie.O wczorajszej tragedii mówiono wiele w hiszpańskich wiadomościach,można też poczytać w internecie:
http://actualidad.wanadoo.es/carticulos/117226.html http://noticias.ya.com/mundo/29/01/2...-katowice.html |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
nie. pomstuja nad kultura twoich wypowiedzi.
Zwlaszcza ze nie zadalas sobie nawet trudu, by przeczytac moich wypowiedzi wdajac sie w polemike ze mna. Bo jakbys przeczytala, wiedzialabys o czym pisze. ale dla Ciebie sa ta bzdury wiec ja nie widze powodu, dla ktorego mam kontynuowac ta dyskusje z Toba. atakujesz mnie (i pare innych osob) jak rozswcieczone, zacietrzewione zwierze. zastanawiam sie tylko, dlaczego. |
|
|
|
|
#144 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
[*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] 66 [*] dla 66 ofiar
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane litosci
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[quote=moni888] swieczka jest jako pamiec dla tych 66 ofiar smiertelnych [/qoute] To kup 66 zniczy i pójdziesz je postawić na cmentarz albo na miejsce katastrofy.
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
[*][*][*] Niech Wszystie Ofiary spoczywają w pokoju i niech to będzie przestroga dla wszystkich.
|
|
#148 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czytam ten wątek i powoli mam dosć.
Chyba jednak nie chcecie zrozumieć, że KAŻDY MA PRAWO ODBIERAĆ TO INACZEJ. I to nie sprawia, ze jest gorszy od kogokolwiek. Nikt nie oczekuje, że zrozumiecie stanowisko zupełnie inne od waszego. Ale można je zaakceptować. Kłótnie w tym watku uważam za nie na miejscu. (Awia, to nie do Ciebie - nie uważam, że zaczęłaś tu jakąkolwiek kłótnię) Znikam z tego watku, bo po rpostu nie mam ochoty czytać tego co się tu dzieje. |
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Ines też chciałam to napisac - wiem, że ludzie są najważniejsi, ale ciekawe czy ktoś pomyślał o tych zwierzętach unieruchomionych w klatkach i zamarzających ? ciekawe czy pomyślą o nich przed wjechaniem na teren zawalonej hali cięzkiego sprzętu - mam nadzieję, że tak
stała się straszliwa tragedia - to bardzo smutne ale nie mogę nie wspomnieć, ze od wczoraj drażni mnie nakręcanie tego tragizmu przez tvn i dzisiejsza konferencja prasowa Dorna, podczas której której chwalił się jaki to sukces (prawie) osiągnęły służby pracujące na miejscu tragedii tak to odebrałam - w kategoriach sukcesu ,że wszystko zadziałało jak powinno wydaje mi się,że to nie miejsce i czas na takie "przechwalanki" i że to zadanie odpowiedzialnych ludzi,żeby własnie takie akcje odbywały się wzorowo i nie powinno to być powodem do chwalenia się w tv wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego jak wielką i trudną pracę wykonują ekipy ratunkowe i naprawdę doceniamy to i wspieramy ich jak możemy - tyko po co ta propoaganda sukcesu w tv ?
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

[*][*][*]

) Wycieczki personalne nie są zbyt mile widziane.