Wspólne odchudzanie do Sylwestra :) cz.2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 13:21   #121
agafisia
Zakorzenienie

Dot.: Wspólne odchudzanie do Sylwestra :)

Daga-z @ nie wygrasz😊 wiesz w te dni trzeba sobie dogodzić
Gwiazdka- brawo😊 a owsianke lubisz? Ja kiedyś jadłam ale mi się nie chce robic:p
Madzia-moglybysmy się czasem wymienić na te godziny😊

Ja jestem po malutkiej czekoladzie do picia i przed obiadem😊 pogoda cudna gorąco -super jest😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agafisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 13:56   #122
Butterfly_27
Zakorzenienie

Umarłaaaam, zaliczyłam 2 x po 30min na bieżni. Pierwsze 30min (3,12km), drugie 30min (3,5km). Prędskość przy drugim miałam od 5km/h do 10km/h, średnia wyszła 7km/h, tętno od 130 do 160
Pot mi aż do majtek ścieka No i znowu muszę lecieć pod prysznic

Daguś, Zuzka Coś tam zawsze z tych zajęć wyniosę. Ale wiesz inaczej jest jak ktośmówi wyraźnie, tak jak ten dzisiaj, to wtedy rozumiem 90-95% a inaczej jak ktoś bełkota jak ten facet wczoraj, wtedy to chyba z 1/3 zrozumiałam A jak rozumiem te 33% to już mi się słuchać odechciewa.
DaguśNie wolno się obżerać, miałaś ze mną grzecznie jeść Ja dzisiaj mam 7my dzień grzecznego jedzenia. W końcu nie mam już tak nadętego brzucha
Zuzka Ja też jakoś mam taką mega motywacje od dokładnie 7 dni Jak dla mnie ostatnio to spory sukces. Przetrwałam grzecznie weekend, nie ciągło mnie do niczego, mimo że przy mnie jest zawsze sporo słodyczy. I jakoś tak mnie nie ciągnie w ogóle do słodkiego, a mam w domu ulubione słodkości

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Aguś Jak ty tak możesz Dage zachęcać do grzeszenia? Ja sobie tak zawsze tłumaczyłam, a ostatnią@ przeszłam grzecznie aż nie do wiary
Co masz na myśli wymienić? Chcesz wstawać za mnie o 5tej rano?
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 14:20   #123
agafisia
Zakorzenienie

Madzia- mogę namawiać bo życie jest za krótkie żeby się męczyć nawet w te dni😁
Wymienić w sensie ze czasem rano mogłabym mieć więcej sil i energii i chciałabym wcześniej wstawać. .. a tobie może jakiś późny wieczór by wpadł i długie spanie😊

Stary 2016-09-07, 14:31   #124
aza3994
Zakorzenienie

Madzia ja też się pięknie trzymam od 3 dnii nie zarzucam dietki tylko dorzucam czekoladke gorzka dla równowagi ale już się chyba zaspokoilam slodyczowo, pije wodę i jest ok. Ale dziś dałaś czadu! Rower killer i biegi!!!

Aguś jak Ci zazdroszczę teraz tej czekoladki!! Pychotka! I zgadzam się, że czasem trzeba pogrzeszyc )

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 15:11   #125
sysa09
Zakorzenienie

Wróciłam w pracy, za niedługo bedzie obiadek. Ostatnio staram sie zastępować ziemniaki kasza gryczaną, polubiłam.

Zuza, zazdroszcze domowego chlebka bardzo, super, ślinka cieknie

Dagus, jaka czekolade gorzka masz?

Agus, czekolada 😍

Madzia, jak zawsze klasa z cwiczeniami, gratuluje

Gwiazdka, super spadek Jak czesto sie wazysz?

Laski, u mnie kiepski dzien w pracy. Trochę dół.

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 15:21   #126
Butterfly_27
Zakorzenienie

Aguś haha ja to sobie cały czas tak tłumaczyłam, szkoda podczas @ grzecznie jeść i podczas weekendów też Przez to, to co spaliłam to potem wracało. Teraz pozwolę sobie na małe drobnostki, np na orzechy w ramach dobrych tłuszczy albo na słonecznik, na płatki nawet te dodatkiem czekolady ale pełnoziarniste, na lody te co nie są ze śmietany i polewami itp Hmm nie oddam ci mojej energii porannej bo jest mi bardzo potrzebna. Teraz też mnie po tym bieganiu na bieżni tak niesie, że mogę góry przenosić
Daguś Ooo ja lubię taką gorzką czekoladę z kawałkami owoców albo z nadzieniem. Nie jest to takie super dobre jak zwykła gorzka ale o wiele zdrowsze niż zwykła mleczna. Musiałabym kupić taką czekoladę, bo dawno nie jadłam Obecnie wcinam sobie mieszanki orzechów i słonecznik albo same pistacje. Taką garść przed treningiem
Aaa zaliczyłam jeszcze 6km na zwykłym rowerze, nie dużo ale zawsze coś, tyle robię teraz codziennie od poniedziałku do piątku. No najwyżej w czwartki mogę chodzić na piechotę i na obcasach, bo mam na późniejszą godzinę

Właśnie wpałaszowałam kiełbaskę, tonę surówki z kapusty czerwonej i 2 młode kartofelki w mundurkach z natką pietruszki. Kiełbasa, żeby nie było była bardzo dietetyczna bo domowej roboty. Mama mi w Pl jeszcze zrobiła: z udek indyka i kurczaka bez skóry w przyprawach. Dietetyczna i zdrowa

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Syska Ja dzisiaj właśnie zjadłam 2 młode ziemniaczki w mundurkach z dodatkiem natki pietruszki, bo koperek gdzieś wyszedł A tak to mało kiedy ziemniaki jem, przeważnie jem do mięsa tonę surówki lub dietetycznej sałatki, do tego mięso bez panierki na olivie lub duszone i kaszę gryczaną albo ryż pełnoziarnisty albo makaron pełnoziarnisty
Czym się tak przejmujesz?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ale mnie nosi, idę dalej sprzątać, potem wygonię TŻta z synkiem na spacer to sobie resztę posprzątam Jakbym miała czas to bym mogła jeszcze iść teraz i pobiegać sobie na dworze Ale mam jeszcze dzisiaj w planach: zaliczenie ćwiczeń z Mel B pośladki, Tiffany boczki, 15min steppera, 50 brzuszków, 50 przysiadów z hantlami i 12min hula hopu W sumie 57min ćwiczeń, a oprócz tego pouczyć się jeszcze 1,5h niemieckiego, nałożyć jakąś maseczkę na gębę i zrobić znowu peeling kawowy, zakochałam się w tym gładkim dotyku
Stary 2016-09-07, 16:43   #127
agafisia
Zakorzenienie

Uff ja już po obiadku☺ w dworze liczyrzepy wzięliśmy deche mies -czyli rozbef w ziołach, pierś z boczkiem, karkówka w miodzie, ziemniaczki pieczone faszerowane pieczarkami i surówka, sałata z dresingiem, ogorki kiszone i sos czosnkowy😊 i dzbanek kompotu-mniam☺ od piątku się odchudzam😀 Dziś jeszcze muszę zaliczyć grzanca i na dziś koniec😊

Sysa-kochanie główka do gory

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-07, 17:22   #128
Butterfly_27
Zakorzenienie

Aguś no no ale poszalałaś.

A mi dziewczyny chyba właśnie synka w domu podmienili. Pierwszy raz słyszę i aż mnie zatkało. Ja sprzątam, on się fajnie bawi autkami i innymi zabawkami i podczas tej zabawy mówi po niemiecku i nie pare słów czy proste zdania, no gada jak Niemiec Zawsze to tylko mówi proste krótkie zdania np Ja chcę trinken albo Ich möchte trinken a dzisiaj?
Stary 2016-09-07, 19:02   #129
aza3994
Zakorzenienie

Syska co tam w pracy się stało ? Ja też raczej nie jem ziemniaczkow tylko właśnie kasze, brązowy ryż teraz wedlowska, nie jest ona bardzo wytrawna

Madzia ale Ty jesteś naładowania energia ! A co do synka to super, może on właśnie sam potrzebuje odpowiedniej chwili żeby się otworzyć i nie chce być naciskany

Aguś toż to istne szaleństwo , taka decha! Daliście rade, dobre było ?

Ja ogólnie jestem z siebie dumna, zjadłam trochę więcej niż było w planie, ale raczej zdrowe rzeczy, żadnych słodyczy oprócz gorzkiej więc jest ok

3/2017
Stary 2016-09-07, 19:10   #130
Zuza_kg
Zakorzenienie

Aga - dajesz tam czadu mała, dziś jeszcze się ciesz ale jak wrócisz to Ci nie odpuścimy!

Syska - sama sobie zazdroszczę wiem, że mam skarb mamusię a chlebek co by nie był oszukany i kolorowany to bardzo ciężko kupić.
Co Cie tak zdołowało mała?

Madzia -ależ Ty ćwiczysz dziewczyno! Jak jakaś fitness - maszyna! No mi wstyd przy Tobie normalnie bo ja tylko Secret machnęłam...i to jeszcze nie na 100% choć juz minimalnie lepiej niz ostatnio
A synek chłonie język jak tlen - ciesz się

Na obiad dziś zupka kalafiorkowa - mama mi niespodzianę zrobiła i cały gar mi ugotowała. Po Secrecie białeczko waniliowo - truskawkowe pychota. Domówiłam sobie właśnie jeszcze jedno takie i jeszcze karmelowo-mleczne ciekawe jakie będzie.

I walczę dalej aby utrzymać wagę

13.10.2017
Zuza_kg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-07, 19:11   #131
sysa09
Zakorzenienie

A szkoda gadać nawet laski, szefowa zołza 😣

Daguś, polecam Ci czekolade Wawel 90% kakao, pyszna, naprawde

Aguś, ale jedzonko wow Najważniejsze, że smakowało

Madzia, synek super, fajny chłopak. Tak jak Dagmara.pisze, może sam sie powoli otwiera, trzymam kciuki, informuj na bieżąco 😊

A mi się dzisiaj śniło, ze urodziłam bliźniaczki, dwie dziewczynki, czarne wloski, ciemniejsza karnacja i tak dobrze wyglądałam po porodzie 🤗

Piję inkę z mlekiem i cynamonem

30.06.2018
Stary 2016-09-07, 19:17   #132
agafisia
Zakorzenienie

Sysa-co za sen! Uważaj bo się spelni😀
Daga-dużo wbrew pozorom nie bylo😊 3 małe różne kotleciki i 2 średnie ziemniaczki troszkę sałaty i 2 ogórki to na osobę. ..więc tak dużo nie bylo😊
Zuza-jak wrócę muszę odciążyć żołądek. ..planuję jeść dużo warzyw w różnych postaciach😊

Wypiłam grzanca i już jesteśmy w domku. .. jeszcze zaliczyć ćwiczenia osobiste z mężem i lulu😁
Jutro do domu😕 z jednej strony się cieszę bo nie lubię nudy i takiego jedzenia a z drugiej smutno bo znowu te wszystkie nudne obowiązki. .. lubię nic nie musieć ☺

Stary 2016-09-07, 19:33   #133
sysa09
Zakorzenienie

Aguś, chyba nie musze pisać jak bardzo zazdroszczę Ci tego grzańca ! 😊🤗

30.06.2018
Stary 2016-09-07, 20:15   #134
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Aga- owsiankę bardzo lubię i często wcinam, najczęściej właśnie z bananem i odrobinką miodu. Niezły miałaś obiadek, aż mi ślinka pociekła
Madzia- gratuluję treningu Ja też jutro zamierzam wejść na bieżnię Też uwielbiam peeling kawowy, szczególnie jak potem nałożę sobie na nogi olejek antycellulitowy z rossmanna
Syska- ważę się jak mi się przypomni co kilka dni, chyba że wiem że na noc wypiłam dużo wody albo się objadłam, wtedy się nie ważę bo po co się dołować

Dzisiaj opiekowałam się moimi kuzynami, byłam u nich w domu i z ciekawości zważyłam się na ich wadze, a tam... 55,8 kg. A jak ważyłam się rano na mojej to miałam 57,0. Jedna z nich musi być zepsuta, tylko teraz nie wiadomo która Mojemu kuzynkowi wypadł ząbek, przeuroczo wygląda, taki mały szczerbatek Nie ćwiczyłam dziś bo chyba nadwyrężyłam sobie prawe ramię na siłowni, trochę mnie boli. Mam nadzieję że do jutra przestanie. Ale dietowo byłam bardzo grzeczna.
Stary 2016-09-07, 21:20   #135
sysa09
Zakorzenienie

Gwiazdeczka, kiedys slyszalam, ze na kazdej wadze moze byc do 3 kg roznicy. Co to znaczy? Nie wiem. Moja w jednym miejscu pokazuje inaczej a jak przesune ja o 30cm dalej to daje 1 kg więcej.

30.06.2018

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-07, 21:32   #136
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

W sumie waga to tylko liczba, ważniejsze są wymiary i wygląd
Stary 2016-09-07, 21:35   #137
sysa09
Zakorzenienie

Giwazdeczka, no pewnieee, ale wiadomo. Waga motywuje jednak

30.06.2018
Stary 2016-09-07, 22:03   #138
aza3994
Zakorzenienie

U mnie z waga tak samo w różnych miejscach są różne wyniki dlatego zawsze ważę się w tym samym miejscu, więc widać zmiany w ogóle w poniedziałek idę do poradni dietetycznej, koleżanka mi załatwila bezpłatne pełne pomiary ciała - waga, wszystkie wskaźniki , zawartość wody tłuszczu itp, wiek metabolicznych, itp. Jestem bardzo ciekawa wyników i nie mogę się już doczekać

Gwiazdka fajne takie dzieciaki nie ma co przesadzać z siłownia, lepiej ostrożnie niż potem leczyć kontuzje

Aga super taki obiadek najważniejsze że odpoczelas, naladowalas baterie

Sysa ale miałaś sen! Mnie jakiś czas temu się śniło, że jestem w ciąży, mówię o tym mojej mamie, dostaje ogromny opierdziel, nie wiem kto jest ojcem dziecka, mam mnóstwo możliwości i wychodzi mi , że najprawdopodobniej to murzyn potem zaczęłam rodzic w samochodzie na jakimś zadupiu strasznie się umeczylam!

3/2017
Stary 2016-09-08, 03:25   #139
sysa09
Zakorzenienie

Daga, hihihi, mega sen Malego mulatka mialas 🤗 i ten porod w samochodzie, biedna Super z ta poradnia dietetyczna, wyniki ma sie od razu? Zazdroszcze bardzo i nie moge sie doczekac az opowiesz co i jak

Wstaje do pracy, help.

30.06.2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-08, 06:09   #140
Zuza_kg
Zakorzenienie

Dzień dobry laseczki,
ależ Wy macie sny!
Daga - fajnie, że Cię pomierzą i poważą choć ja bym się pewnie załamała wynikami. Ale profesjonalne pomiary to fajna rzecz i będziesz miała punkt wyjścia do działania.

Moja waga tez w każdym miejscu inaczej pokazuje dlatego ważę się zawsze na tej samej płytce w łazience - a tak w ogóle to jutro piątek więc czas na to.
Ja jeszcze tylko dziś w pracy i jutro już wolne. Będę malowała pazurki na wesele i mam fryzjera umówionego bo mój odrost straszy

13.10.2017
Stary 2016-09-08, 06:12   #141
Butterfly_27
Zakorzenienie

Melduję zaliczony Skalpel, Tiffoczki, Mel B pośladki i ramiona. W sumie 70min ćwiczeń Poczytam was potem
Stary 2016-09-08, 06:23   #142
Aniaa_89
Zakorzenienie

Hej

Ja właśnie w drodze do pracy. Jeszcze tylko dwa dni i weekend

Podczytuje Was cały czas, na telefonie. Ale ostatnio ciągle tu taki spam,że ciężko odp z tel a laptopa ostatnio zby często nie używam,jakos czas zbytnio nie mam i nawet włączać mi sie go nie chce..

Wczoraj po pracy byłam u rodziców,zaliczyłam rower z mamą-15,5km.
Dzisiaj planuje biegać popoludniu

Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-08, 07:53   #143
aza3994
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Sysa chyba tak też nie mogę się doczekać przeżyjesz jakoś, kiedy wolne ?

Zuzka też boję się zalamki, ale warto wiedzieć w sumie Kochana jak się czeszesz na wesele, sama czy też fryzjer ?

Madzia

Ania89 pracuj, pracuj, dasz radę jak Ci idzie ? Miłego dnia

3/2017
Stary 2016-09-08, 08:21   #144
Zuza_kg
Zakorzenienie

Madzia - jak Ty dajesz radę tak ćwiczyć? Ty chuda jak szkapa powinnaś być!

Daga - koleżanka coś mi wymyśli może cos upnie a może zaplecie - bo dobra w tym jest. Nie wczuwam się w to, najważniejsze, żeby nie były rozpuszczone bo się umęczę.

Aniaa - brawo za rowerek. Pięknie ćwiczysz mała.

13.10.2017
Stary 2016-09-08, 09:33   #145
agafisia
Zakorzenienie

Sysa-jak pilam grzanca to myślałam o tobie😊
Gwiazdka-też kiedyś lubiłam z miodem i bananem albo startymi jabłkami i cynamonem😊 ale jakoś z lenistwa przestałam robić. .. muszę wrocic do owsianki-zdrowa i syta☺
Daga-moja znajoma ma taki sprzęt do mierzenia wszystkiego...nawet się zastanawiałam czy nie iść do niej ale szkoda mi stowki☺ wiem że mam za mało wody i za dużo tłuszczu bez pomiarów 😊 ale ciekawa jestem co ci powiedzą. ..może się skuszę i ja☺
Straszne koszmary macie😁
Zuza- no pewnie- trzeba się wylaszczyc😊
Madzia-a dietujesz czy tylko ćwiczysz? ☺
Andzia89-a właśnie o tobie myślałam że cię mniej widać że pewnie zapraciwana mocno jesteś
Ja jak się parę dni nie odzywam to nie nadazam za dziewczynami i zaczynam od nowa😊

My już po śniadaniu. Za pół godzinki się wymeldujemy i pójdziemy pożegnać czekoladziarnie- mleczna na zimno z lodami jest mega😀
No a potem szara rzeczywistość. .. godzinkę jedziemy do domu, zakupy bo lodówka pusta, do mamy na obiad, wstawić pranie itp itd.. ale było bardzo fajnie-pomijając zjedzenie firanki przez psa😊 odpocselismy, porandkowalismy, pojedlismy. ..nawet się cieszymy z powrotu do domu😊 teraz muszą nasze brzuszki odpocząć; )

Stary 2016-09-08, 10:50   #146
Zuza_kg
Zakorzenienie

Aguś - cudnie, że Wam się wyjazd udał. Oby zawsze chciało Wam się jeździć i celebrować ten czas ze sobą. A ta czekoladziarnia to już Wam rabat powinna dać - mleczna na zimno z lodami

13.10.2017
Stary 2016-09-08, 12:35   #147
Butterfly_27
Zakorzenienie

Ale mam nadrabiania
Gwiazdeczka Nie smarowałam się jeszcze kremami antycell... zaraz po takim peelingu, muszę spróbować
Każda waga może ci inaczej pokazywać, dlatego ja słucham tylko mojej i pod warunkiem, że stoi zawsze w tym samym miejscu i na kafelkach
Ja dzisiaj ćwiczyłam ramiona z Mel B, myślałam że mi zaraz odlecą
Daguś Ooo ciekawa jestem co tam ci wyjdzie z tych wyników. Jakby to nie było drogie to sama bym chętnie poszła hahahahaha ale masz sny
Aniu89 Brawo za rower
Zuzka taaa jakbym ćwiczyła tak i jadła grzecznie przez 2-3 miesiące to może bym miała w końcu wymarzoną wagę, ale ja się tak trzymam dopiero tydzień
Aguś Od tygodnia dietuję i ćwiczę, na razie widzę fajne efekty, zobaczymy jak długo pociągnę

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Melduję zaliczony spacer 2 x po 3,2km (na zajęcia i z powrotem)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-08, 13:30   #148
sysa09
Zakorzenienie

Wracam do domu laseczki, dobrze, ze ten dzien w pracy juz sie skonczyl. Piekna pogoda. Bede dzisiaj sprzatala, zeby miec z glowy.

Agus, wyjazd super udany O wpadce Fisi nie wspominajmy

30.06.2018
Stary 2016-09-08, 13:41   #149
Butterfly_27
Zakorzenienie

Syska Będziemy sprzątać obie Mi jeszcze trochę zostało.

Ta daaam: Zaliczyłam spokojny trucht na bieżni 30min (1,95km) i 12min hula hopu
Stary 2016-09-08, 13:44   #150
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Dzień dobry

Właśnie skończyłam remont pokoju i poukładałam sobie wszystkie rzeczy, od razu czuję się lepiej gdy wokół mnie panuje porządek
Ręka w dalszym ciągu mnie boli więc dziś chyba tylko aeroby bo nie chcę złapać kontuzji. Powiem Wam że ćwiczę od dwóch tygodni i naprawdę widzę efekty- bicek znowu się pojawił, mięśnie brzucha też się odsłaniają, boczki delikatnie spadły. Gadałam z koksem na siłowni i powiedział że jak ktoś kiedyś już ćwiczył to potem bardzo łatwo jest wrócić do formy bo "mięśnie pamiętają" Mam nadzieję że wytrwam i do sylwestra będę wyglądać tak jak sobie wymarzyłam Tak ostatnio Wam zazdrościłam tych wesel, a wczoraj sama zostałam zaproszona Przez współlokatora mojej przyjaciółki. Jednak musiałam odmówić bo widziałam go może z 3 razy, słabo go znam i na pewno nie bawiłabym się dobrze.

Madzia- spróbuj koniecznie, efekt jest super. Ja jeszcze dwa razy w tygodniu robię sobie body wrap, nakładam grubą warstwę kremu anty-cell, i zawijam się folią spożywczą a potem włażę pod kołdrę na 40 minut, i zmywam. Po pół roku takich praktyk tzn. peeling kawowy, masaże, body wrap i olejki nie mam prawie kompletnie cellulitu- na udach w ogóle, na tyłku odrobinkę.
Aguś- super że miałaś udany wyjazd Potrzebne jest takie naładowanie akumulatorów. A jutro jeszcze wolne czy do pracy?
Aza Takie pomiary to super sprawa Fajnie że masz okazję je zrobić. Ja na początku roku miałam robione i wyszło że mój wiek metaboliczny to 48 lat, i mam 40% tłuszczu w ciele Trener się zdziwił i je powtórzył, i już wyszło zupełnie inaczej, wiek metaboliczny 19 lat, 28% tłuszczu. Nie wiem co to miało być za pierwszym razem, ale nie powiem, załamałam się

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości