![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze dzieci już przy sobie mamy, o kolejne maluszki się staramy:)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu miałam odwrotnie, mały chciał wychodzić kilka razy, pierwszy raz siedziałam o 24:00 z siostra w pubie na babskich ploteczkach, byłam w 26 tyg, i zaczęły się jakieś dziwne spięcia brzucha... przestraszyłam się i pojechałam do szpitala i faktycznie pokazało jakieś małe skurcze... i tak się potem za mną ciągnęły do końca, co 3-4 tyg leżałam w szpitalu, leki, zastrzyki, kroplówki...w końcu dupa aż przyjmować nie chciała takie miałam zrosty, pielęgniarki robiły mi okłady, w 32 tyg miałam skurcze na 90, myśleli że rodzę, tydzień później na 100 a i tak donosiłam do 37 tyg. W dzień wizyty u mojego lekarza, mówię mu że mam co 5 min od 5 rano i że biegunkę miałam, ja zero stresu byłam do nich już przyzwyczajona, a lekarz spanikował po zrobieniu KTG bo skurcze na 100, kazał jechać prosto na odział, ale pojechałam do domu zabrać torbę i się najeść
![]() ![]() ahh...wspomnienia ![]() ![]()
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
Oj u mnie też wspomnienia odżyły... tylko emocje już nie te. Jeszcze do nie dawna miałam taką traumę porodową że nawet nie pomyślałabym że mogłabym urodzić naturalnie drugie, a teraz kto wie gdyby samo się rozkręciło to bardzo bym chciała od początku przytulić swoją niunię
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
U mnie to CC chyba z automatu, bo niby budowę mam nieprawidłową, szkoda że w papierach tego nie ma...zobaczymy, w sumie mi obojętnie ale w tym stresie chyba już wolę CC jeśli mam się martwić że może nie wyczaili a faktycznie budowa w wyjściu maluszka przeszkadza, ...Pamiętam słowa lekarza jak szeptał do pielęgniarek: kto ją badał jak przyszłą? gdzie są pomiary? Przecież ona nigdy nie urodzi... :/
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Właśnie tak traktują pierworódki musi urodzić naturalnie choćby nie wiem co, dzxiewczyna co rodziła obok miała ten sam problem co ja młody nie chciał zejść do kanału, a że to było drugie dziecko po 3 godzinach zabrali ją na cc, a ja do wieczora walczyłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam cc i karmiłam butla . Nie czuję się wyrodna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Ja karmiłam cycem 2 miesiące, później pokarm zaczął mi zanikać, czułam sie z tym okropnie ale co miałam zrobić kiedy młody wył z głodu a mleka w cycuszkach nie było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Ja rodzilam siłami natury ale u mnie to 15 min i po bólu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Diabliczka a co z twoim testem? Wczoraj mąż nie kupił, a dziś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje pierwsza ciąża była totalnie bezobjawowa. Jedyne co to mi się spać chciało i odrzuciło mnie od fajek. Spać to mogłam wszędzie w każdej pozycji ... Zastanawia mnie jak się ma spanie w grubej pizamie pod gruba koldra ( w sensie że ciepło bardzo i organizm rozgrzany) do codziennego mierzenia temperatury ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam 9-mcy, fajnie było, dopuki nie zostało mleko tylko w 1 piersi i miałam zastoje i ból okrutny!
Diabliczka, dobrze ogrzewany organizm np właśnie podczas snu i pod kocem ( u mnie zawsze podnosi temp ) a jei jest to inna pora dnia niż poranek to już w ogóle, się tym nie sugeruje... jak tam robisz test albo betę czy czekasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2016-09-28 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
No dobra to ja właśnie pożegnałam @ trwała bardzo krótko, dzisiaj mam 5 dc i teraz pora zaczynać działać z mężem
![]() ![]() Mierzyłam sobie temp od 1 dc i narazie: 1dc 36,7 2dc 36,7 3dc 36,7 4dc 36,8 5dc 36,9 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Dzisiaj po otwarciu oczu miałam 37 ;p ale mówię ja to śpię juz pod gruba kołdra z psem i wogolele w piżamie i skarpetkach . Tepwratura w sypialni mi spada do ok 18 stopni wiec ☠☠☠☠ziawka rano ostanio. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od niedzieli chora okrutnie, tzn, jakaś jelitówka albo zatrucie do tego gardło... zgroza! dziś mam 21 d.c... tak więc zbliża się powoli jego koniec... ciekawe co to będzie, bo przeczuć nie mam niestety... Tylko teraz zrobiłam się okropnie senna, ale to wina braku kawy ( której pije sporo) a od niedzieli nic, bo żołądek boli. Diabliczka to czekamy na wieści ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Werka trzymam za ciebie kciuki
![]() Diabliczka daj znać jutro co wyszlo u gina, strasznie długi masz ten cykl, chyba coś nie tak, chociaż zawsze myślałam że to właśnie krótkie cykle około 2o sto dniowe są bezowulacyjne , może hormony ci szaleją ![]() U mnie 12 dc. zaczynamy powoli staranka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Mała to u ciebie niebawem testowanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Mała zdrowiej szybko...Werka trzeba wierzyć ze tym razem sie uda
Baby2 ja miałam dwa razy ten sam problem tez dzieci nie zeszły do kanalu i długie godziny cierpienia były a o cc nawet nie chciały położne słyszeć musisz i już.Moj Oluś to sie jeszcze na koniec w połowie główki zablokował i tak siedział z godzinę nawet mnie nie nacieli.Potozrywalam sie strasznie brrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Już o strachu nie wspomnę ze bedzie niedotleniony.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Tu w Irlandii ta medycyna to naprawdę do kitu jest niestety..A przy porodach maja najwiecej błędów lekarskich w Europie.Lekarz to mnie nawet przy drugim porodzie nie widział jeżeli położna uzna ze wszystko idzie wg niej ok to rodzi sie tylko z nią
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Przy pierwszym porodzie to mi sie taka młoda położna współczująca trafiła i nawet po lekarza poleciała i dali mi znieczulenie a przy drugim stara doświadczona była pewnie nie jedno już widziała i uparła sie ze dam radę a na znieczulenie za późno i koniec Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Testowanko u mnie tak za 8 dni najwcześniej, ale czekam na jakis sygnał od ciała wcześniej ![]() Trzymajcie kciuki. A czy któraś jeszcze teraz testuje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Ja tez będę testowała za 8 dni
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Jestem pozytywnie nastawiona i mam przeczucie ze sie udało ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Na pewno się udało Aniaaa! Trzymam.kciuki bedziemy razem testować? Kiedy mialas 1dc, i kiedy owu? I ilu dniowe masz?
Ja nie mam przeczucia, chyba sie boję pozytywnie nastawić... mnie piersi nie bolą, na miesiaczke też mnie nie bolą, wiec byłby to duży sygnał:/ w pierwszej ciąży bolały dopiero ok 37 dc. Już po 3 negatywnych testach i bez miesiączki...( ale to było puste jajo płodowe, wiec może i hormonow było mniej) ... a z synkiem to nie pamietam... pamietam tylko, że od razu wiedziałam. Chciałabym, żeby zaczęły bolec te piersi... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2016-09-29 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Baby no właśnie się zastanawiam czy nie za szybko rośnie ta temp... ale nawet nie wiem jak dokładnie powinna wyglądać w płodne i owu... a że cykle mam nieregularne to ciężko to wyczuć...
Ania, Mała mnie też tydzień temu bolały piersi i podbrzusze a brzuch miałam twardszy niż zazwyczaj i już myślałam, że może to pierwsze sygnały ciąży ale niestety przyszła @ i moja nadzieja odleciała przynajmniej na mc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Ja miałam pierwszy dzień cyklu 12 a z moich obserwacji wynika ze owu wystąpiła w niedziele 25.Mam jak w mordę strzelił 28 dniowe cykle
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Wogole narazie jestem w strachu idę dziś z córka do lekarza bo jej sie na szyi węzeł chłonny powiekszyl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Mała testujemy razem rzecz jasna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Diabliczka odrazu po wizycie pisz co jest grane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny u mnie dziś test owulacyjny pozytywny tzn. prawie, powtórzę jeszcze pod wieczór. Jajniki dają o sobie znać, tylko kurcze ze śluzem średnio tnz. jest go więcej ale nie taki jak bym chciała Wogole zauważyłam że po odstawieniu anty tego śluzu jest znacznie mniej niż wtedy kiedy wogole nie brałam anty, nei wiem dlaczego tak sie dzieje
Jak myślicie powinniśmy działać dziś wieczorem, czy lepiej będzie jutro z rana? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Ja w pierwszej ciąży czułam podświadomie że się udało ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Aniaaa, Mała trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym działała i dzisiaj i jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Werka nie te lata
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Podtrzymuję zdanie Werki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.