![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża - kto ma wieksze prawo głosu?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Prawo głosu teoretycznie powinni miec oboje.jednakze to kobieta ponosi większe konsekwencje-cały okres ciąży,poród ktory zawsze jest obarczony jakimś procentem ryzyka i komplikacji.pozniej rowniez moze zostać sama ,gdy tatuś sie wymiksuje.
Dlatego o ewentualnej aborcji urodzeniu ect powinna decydować przede wszystkim ona.
![]() |
#123 |
Wizażowy Kot Igor
|
Kobieta.
Z tym, że zanim się podejmie współżycie trzeba obgadać kwestię ewentualnej wpadki (przypadki chodzą po ludziach), tak żeby potem facet nie miał żalu, że kobieta podejmuje taką a nie inna decyzję. Niedawno był tu wątek, jak facet przekonał kobietę do urodzenia dziecka, którego ona nie chciała a potem dziwił się, że jest stale sfrustrowana i nie ma serca do dziecka.Moim zdaniem dziwić się nie powinien.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Ostateczną decyzję podejmuje kobieta, bo to ona ma możliwość usunąć lub nie zarodek/płód. Natomiast sprawa jest bardziej skomplikowana, bo w przypadku wieloletniego partnera powinna rozważyć jego zdanie. Problem pojawia się przy konflikcie interesów. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie takiej sumy, która zrehabilitowałaby mi nieodwracalne zmiany w organizmie. I albo mam zbyt małą wyobraźnię, albo dominuje tu moje spojrzenie na ciążę. U mnie by to nie przeszło za nic. Natomiast u innej kobiety być może.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dziecko ma prawo żyć. Jego "matka" podjęła decyzję, wtedy gdy zdecydowała się na stosunek. Nie ma przecież 100% metod antykoncepcyjnych i trzeba się z tym wcześniej liczyć. To straszne, że ta kobieta chce zabić to dziecko. Ono nie pchało się na świat. W tej sytuacji powinna urodzić i oddać je ojcu, bo tu on jedyny ludzki osobnik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Plos/=dziecko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Jak wyobrażacie sobie zmuszenie kobiety do porodu, kiedy ona tego nie chce, a facet tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
[QUOTE] Jak wyobrażacie sobie zmuszenie kobiety do porodu, kiedy ona tego nie chce, a facet tak?[\QUOTE] Prawnie jej tego zakazać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Angelicja-strasznie bezkompromisowo sie wypowiadasz ,i w dodatku mam wrażenie ze czysto teoretycznie.jak sama zauważyłaś nie ma 100% metod antykoncepcji i nie zawsze ciaza to efekt niefrasobliwości niedojrzałych gówniarzy albo bezmyślnych ludzi którzy w razie w usuną.los bywa przewrotny.po drugie niestety jakie konsekwencje ciąży,porodu czy pózniej w niektórych przypadkach wychowywania ponosi facet?bitch Please..
Kobieta realnie ryzykuje utratę zdrowia albo i nawet zycia(mało to przypadków zgonów podczas porodu,nawet przy obecnym poziomie medycyny).urodzic i oddać to sie fajnie mowi w teorii po raz kolejny.normalna kobieta w czasie ciąży nawiązuje wiez z dzieckiem ,nosi je w brzuchu,czuje ruchy -wiem o czym mowie bo mam 3 letnia córkę.to Sa rzeczy niemożliwe do zrozumienia dla kogoś kto przykładowo dziecka nie ma.wiec nie jest to takie czarno-białe,urodzić i oddać. W sumie sytuacja ze facet dziecka chce a kobieta nie jest dużo trudniejsza.w odwrotnej jest mam wrażenie wciąż wiecej kobiet,i zawsze moga urodzić i wychować dziecko same. nie wiem co bym zrobiła będąc w ciąży i wiedząc ze nie chce urodzić a moj partner chce.nie wiem czy dała bym radę psychicznie,mogłoby sie to pózniej odbić na moim stosunku do tego dziecka .bardzo trudne dylematy.[COLOR="Silver"]
Mama małej Hiszpanko-Francuzki ![]() Edytowane przez karolinkamartusia Czas edycji: 2016-09-12 o 09:24 Powód: Podwójny post |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
angelicja Nie, nie trzeba, ponieważ seks nie służy tylko do prokreacji. Poza tym właśnie, nie dla każdego płód to dziecko. Nie widzę sensu stawiania płodu wyżej niż w pełni ukształtowanego człowieka. Byłoby to wręcz nadanie mu nadludzkich praw, bo żaden żyjący człowiek takich nie ma.
Ale wracając do tematu to sytuacja jest trudna i może być skomplikowana. Uważam, że każdy przypadek dana para powinna rozpatrywać indywidualnie. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-09-12 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
Tu nie chodzi o nadawanie nadludzkich praw, ale o jakiekolwiek prawa. Gdy życie matku jest zagrożone lub dziecko jest chore to priszę bardzo, róbcie aborcję, ale gdy jest zdrowe, lepiej uszczęśliwić jakąś bezdzietna parę. Oseski schodzą na pniu, a i zasługa w niebie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
A no tak, bo ciąża i poród to pestka. Czemu ja, niechcącą mieć dzieci mam uszczęśliwić innych? Swoim kosztem.
Argument z dupy. Edit:Henri jesteś mężczyzną, prawda?
K: 37 "Wiedźmikołaj" Edytowane przez Frezja__ Czas edycji: 2016-09-12 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
oczywiście, ze kobieta. to jej ciało się zmienia, to ona znosi ciążę, to ona rodzi. i dlatego to do niej należy ostateczna decyzja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Henri to męskie imię, więc tak, jestem mężczyzną. Czytając ten wątek już wiem, czemu w krajach 1. swiata panuje niż demograficzny. Po prostu nie chcecie rodzić, bo ''to szkodliwe dla zdrowia''. To, że faceci się wykańczają, to już nue zauważacie. Donoszenie ciąży to też lekcja pokory i odpowiedzialności. Swoją drogą żebym miał do wyboru zamordować lub oddać swoje dziecko, bez wachania zrobił bym to drugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#137 | |
zuy mod
|
Cytat:
Kobiety świadomie nie chcą dzieci bądź chcą mieć jedno czy dwa. Dzięki postępowi nauki nie musimy już rodzic co roku. I o jakim dziecku mówisz, o zarodku? Proszę Cię, nie przeinaczaj słów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Ale ogólnie na świecie jest przeludnienie, więc to, że kobiety nie chcą rodzic to lepiej dla ziemii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Naczelna Nastolatka
|
A niech mówi dziecko, nic to nie zmienia tak naprawdę.
Nie chcę, nie rodzę.
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Popatrz jak przedstawia się populacja na danych kontynentach i przyrost naturalny. Najwięcej ludzi jest w azjii, największy przyrost mają hindusi i arabowie. Wystarczy popatrzeć na niemcy. Przeciętne małżeństwo nie ma lub ma jedno dziecko. Imigranci innych ras mają zaś po pięcioro, nawet ośmioro potomstwa. To jest właśnie zagrożenie dla rdzennych europejczyków. Jeśli tak dalej pójdzie to owszem, przeludnienie będzie, ale białych będzie tylu co Indian w USA (procentowo).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2016-09-12 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Gdzieś tu wcześniej padło stwierdzenie, że kobieta decydując się na stosunek musi się liczyć z zajściem w ciążę - właśnie nie. Ten wyjęty z du*y argument znajduje swoje uzasadnienie w przypadku seksu bez zabezpieczenia. A skoro ktoś nakłada tą gumkę lub łyka pigułki, to chyba robi to po to, żeby nie zaciążyć. Jak znajdzie się w tych 2% czy iluś tam przypadków, w których zabezpieczenie nie zadziałało bo coś, to ma zwyczajnie pecha i nie widzę powodu, żeby go za to karać.
Polecam przeczytać "17 nieseksualnych powodów, dla których ludzie uprawiają seks" i zastanowić się nad hasłami głoszonymi przez pewną dosyć popularną sektę na jego temat. Seks nie służy wyłącznie prokreacji, a ludzie sprowadzający go do tej roli nie mają pojęcia o swojej naturze. To bardzo ważny element w relacji, jak dla mnie bez niego (a przez seks nie mam na myśli jedynie penetracji) raczej żaden związek nie przetrwa. Co do tematu wątku - trochę głupie pytanie. Tak naprawdę nikt nie jest w stanie kontrolować ciężarnej kobiety i tego co ze swoją ciążą zrobi. Jakieś regulacje prawne dadzą takie same skutki jak zakaz aborcji. Kto chce i będzie go stać i tak usunie za granicą, można zamówić tabletki wczesnoporonne, odwiedzić zielarski lub spróbować jakichś innych sposobów, tu nie ma opcji aby zapobiec tej aborcji. Chyba żeby umieszczać takie ciężarne na 9 miesięcy w zamkniętym ośrodku z monitoringiem, najlepiej w pokoju bez klamek przywiązaną do łóżka, żeby w akcie desperacji nie spowodowała w mechaniczny sposób poronienia ![]() I to właśnie zdanie kobiety jest ważniejsze. Ciąża to nie jest takie hop siup jak się niektórym (szczególnie mężczyznom) wydaje. Sam cykl miesiączkowy to w przypadku większości kobiet spore wahania hormonalne i masa dolegliwości. Jakoś 2 tygodnie przed zakończeniem cyklu jest owulacja, wzrasta progesteron, zatrzymuje się woda w organizmie, cała seria dolegliwości - wzdęcia, biegunki, PMS. Niektóre kobiety mają niesamowicie utrudnione w tym czasie funkcjonowanie, niektóre wręcz uniemożliwione bez interwencji lekarskiej. Koniec cyklu i początek nowego - kilka dni krwawienia, najczęściej bolesnego, wcześniej wspomniane dolegliwości puszczają (po 2 tygodniach!) gdzieś w połowie okresu. Następnie jest kilka dni względnego spokoju i powtórka z rozrywki. (Tak, napisz jaka to jesteś wyjątkowa i wcale nie przeżywasz aż tak bardzo okresu. Utwierdzę cię w tym przekonaniu - serio jesteś wyjątkowa). Wszystko to powodują hormony. A teraz spotęguj to x10 bo ciąża, dodaj problemy emocjonalne "ja nie chcę tego dziecka, zostanę sama etc.", cały proces rośnięcia tego dziecka, w trakcie którego kobieta nawiązuje z nim więź emocjonalną, nieodwracalne zmiany w organizmie, tycie, wyłączenie z życia zawodowego itp. +- rok z życiorysu. (Tak, niektóre kobiety znoszą ciążę znacznie lepiej. Ale to są indywidualne przypadki + pewnych rzeczy się facetom nie mówi ![]() Tak naprawdę nasi ludzie od pro life to hipokryci, tak samo jak w ich opinii hipokrytkami są zachodnie feministki (których akurat nie popieram). Spójrzmy na USA. Co stan to prawo, również aborcyjne. W kilku aborcja jest dozwolona NA ŻYCZENIE, do 9 MIESIĄCA. To akurat jest dla mnie zabójstwo i powinno być karalne, bo dziecko może żyć poza organizmem matki. Do 12 tygodnia ciąży to jeszcze nie dziecko, zlepek komórek. Ale niektórzy bronią tych zygot zamiast zwrócić oczy w kierunku, gdzie dokonuje się prawdziwych zbrodni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |||
Wizażowy Kot Igor
|
[QUOTE=Henri1;65191826]
Cytat:
A jak sobie wyobrażasz prawny zakaz w sytuacji, gdy kobieta nie chce? Postawisz przy niej stupajkę, jak za cara, 24/24? Czy może co rano ma się stawiać w komisariacie na przymusowe badania ginekologiczne? Taki mały Ceausescu z Ciebie, wiesz? W komunistycznej Rumunii takie rzeczy się działy i popatrz, jak teraz Rumunia wygląda. Polecam Ci film na YT "Dzieci Ceausescu". Obejrzyj, przemysl, czy warto. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
zuy mod
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Kobieta ma większe prawo decydować o ciąży, bo to w jej organizmie rozwija się plód i ona będzie musiała się męczyć ze skutkami ciąży. Jak kobieta nie będzie chciała dziecka to i tak nie urodzi jest cała masa domowych sposobów. A po za tym takie rzeczy się ustala wcześniej i jeśli jedno chce, a drugie to nie to nie kontynuować związku. Jestem kobietą i nie wyobrażam rodzić niechcianego dziecka tylko dlatego, że ktoś chce
Edytowane przez Katia525 Czas edycji: 2016-09-13 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Pyskatka
|
Oczywiscie, ze to kobieta ma tutaj głos bo to w jej organiźmie rozwija sie płód. W ewentualnej kwestii gdy ona dziecka nie chce, a ojciec owszem chcialby je wychowac to musza to uzgodnic miedzy soba. Na co kobieta oczywiscie moze sie nie zgodzic.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jednak, średnio raz na rok, budzi się we mnie na parę dni pseudo instyknt macierzyński. Nawet nie instynkt, coś jakby mi w środku kazało, tak zupełnie irracjonalnie, mimo tego, że od dzieci nadal mnie odrzuca. W ciąży hormony muszą działać bardzo silnie, na tyle, że kobieta może nie oddać dziecka, którego, jak hormony opadną, będzie żałowała. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#149 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.