![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ja z mężem dzisiaj ciche dni. Tylko przez smsy opierdzielam go, że nie skontaktował się ze stolarzem i monterem i dalej nie wiadomo przez to na czym stoimy i kiedy będą jakiekolwiek warunki do życia. ...
Co do pieluch - ja kupiłam w Lidl w promocji, jak już pisałam wcześniej, 4 x jedynki z toujours z miejscem na pępek za łącznie 37zl. W każdej paczce chyba 28 pieluszek wiec myślę, że na 1 tydzień powinno starczyć a potem albo wyślę męża, żeby jeszcze coś kupił albo może juz powoli zacznę próbować na zmianę jednorazowek i wielo. Kwestia jak będę się czuć. .. jak radzić z małym. .. i jak duża dupka będzie. Ale nastawiam się ogólnie, że pewnie męża wyślę na kolejny tydzień po zapas jeszcze. Ale stwierdziłam, że to tak dostępny produkt, że już bez przesady i te 5zl na paczce nawet nie zrobi mi już wtedy dużej różnicy. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Megilla powiem Ci, ze porod mialas równie przyjemny co picie tych drinków
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Ehhh płakać mi się chce
![]() ehh odechciało mi się w ogóle z domu wychodzić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Megilla padłam ... ale się uśmiałam ... pampersy zamiast bodziakow. ... dobre
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Konwalia sąsiad cham:/ no naprawdę .... aż szkoda słów ... Dominika mi też proszę taki poród wyśnic ![]() ![]() ![]()
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
marticzka też bym wybrała drugi szpital. U mnie przy porodzie lekarz przyszedł jak miałam już dziecko na rękach. Teraz będę rodzic w birth Centre (nie wiem jak to po polsku nazwać, centrum narodzin
![]() EveryGirl ja mam na kazdej wizycie tylko ciśnienie mocz i słuchanie tętna. Ginekologicznie mnie tu jeszcze nikt nie badał. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym czekaniem TŻ pod drzwiami i poganianiem mnie to brzmi bardzo realistycznie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Konwalia olej dziada!
Ja mam taka wkurzająca sąsiadkę, sama ma brzuch większy niż ja w ciąży, a co mnie widzi to pyta kiedy się w końcu dziecko urodzi, bo mam brzuch jakbym miała zaraz eksplodować ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Do kiedy w Polsce wybiera sie szpital? Bo widzę ze wy jeszcze nie zdecydowane, a ja decyzje musiałam podjąć do 14 tygodnia. Wszystko mi jedno kto tam bedzie. Szpital ma dobra opinie i to mi wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Erudycja
|
U mojej mamy robi remont taki ich znajomy, który codziennie potrafi gadać że znowu przytyłam i że jeszcze nie urodziłam. No taki wkurzający typ człowieka, mimo że on tylko żartuje. Więc wiem jak to irytuje
![]()
#132 |
Zadomowienie
|
Konwalia nie przejmuj się tym starym prykiem! Nie warto!
![]()
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- O brzuchu nic nie wspominał więc może myślał że to ciąża spożywcza ,kto go tam wie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Ja też mam niemiłe sytuacje z sąsiadami... Ogólnie mieszkam na ulicy z ludźmi, których wiek przeważnie przekracza 55+, więc jakieś dogryzanie jest na porządku dziennym.
Uwag na temat brzucha już nie słucham, olewam. Najgorsze są teksty odnośnie mojego ubioru, "no bo jak to w ciąży chodzić w krótkich spodenkach?". Zdaniem moich sąsiadów jestem zbyt wyrozbierana i to nie wypada. Mamy lato, upały, a ja nie zamierzam kisić się w legginsach lub spodniach tylko po to żeby zadowolić tych idiotów. Dziękuję Bogu, że jeszcze mieszczę się w zeszłoroczne spodenki i mogę bez krępacji pokazywać swoje nogi. Edytowane przez NelkaHelka Czas edycji: 2016-09-15 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Dopiero mogłam się wbic na forum jakieś błędy były :/ i to ani na komórce ani na komputerze.
Co do pampersow to mam 2 na wyjście ze szpitala te pampers premium care (mama mówiła weź te żeby nie mówili że bieda w domu xd ) paczkę duża 2 pampers tych zielonych bo były z przeceny, pół paczki dady 2 i dwie paczki dady 3. Za to chusteczek mokrych różnych firm mam od cholery ![]() Konwalia nie przejmuj się takimi głupimi komentarzami, staruchy są straszne, nie wiem jak można być tak zgryzliwym i zepsutym. Ja mam niewypażony język i im się odgryze a potem chodzą do mojej mamy na skargę (moja mama ma sklep a że mieszkamy na wsi to wszyscy się znają) a mój ojciec zawsze mnie broni i mówi że mam rację. Karolajna teściowej też bym się odgryzła, lepiej bym się wtedy poczuła może coś z stylu że jak jej się nie podoba sprzątanie to nie musi przychodzić i patrzeć tylko niech siedzi u siebie w domu i swoje czyste 4 kąty ogląda. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
A i chciałam się pochwalić, wczoraj odwiedziła nas chrzestna Stasia z kolejnym prezentem
![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do chusteczek to ja też chciałam różnych firm żeby przetestować i zobaczyć czy nie uczulają a skończyło się tym że mam 10 paczek tych białych Pampers bo 6pak ja kupiłam jak była promocja w Auchan kiedyś i kosztowały 20zł za 6pak. A 4pak dostałam od przyjaciółki jak przyszła mnie odwiedzić. Więc mam zapas ale mam przeczucie że małego uczulą i zostane z nimi sama i się nie przydadzą... Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-09-15 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Melduję grzecznie że u mnie nic się nie dzieje, tylko forum nie działało. Zrobiłam zakupy na wszelki wypadek razem z mężem
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
#140 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Konwalia - no chrzestna jest naprawdę ekstra i nie chodzi tu tylko o prezenty ale i pomoc, że pojedzie ze mną do lekarza, na badania, to ona mnie namówiła żebym nie brała dziekanki, wyciągnęła z depresji. Chrzestny też jest super bo to mój brat, ale jeszcze nie wie ze jest chrzestnym bo jego żona bardzo nie lubi właśnie Karoli przyszłej chrzestnej Stasia i nie chce jej jeszcze denerwować
![]() ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Styska na prawdę fajnie, że masz taką chrzestny dla małego która dodatkowo widać, że Cię słucha i trafia w Twój gust. U mnie pewnie będzie musiała być siostra męża. .. która jak teściowa. .. jest mądrzejsza i zamiast zapytać to kupi coś co nie potrzebuje... tak jak wielokrotnie mówiłam przy wchodzinach do poprzedniego mieszkania, że nie mam blendera... to dostałam sokowirowke z biedronki.... od chyba trzech lat prawie w kartonie stoi. Zmienia się tylko pozycja piwnica-garaż. Ja się obawiam, że zasypia mnie syf em z Auchan i pepco... bo najtańsze rzeczy tam można znaleźć. ..
Co do pampersow i wstydu - to zarówno teściowa jak i mój mąż tak mówili aż w końcu wkurzona zapytałam co za różnica w jakie chemiczne gowno sra !?!?! Z dwojga złego wole wybrać te, które rzadziej dzieci uczula. I czy nie zastanawiali się nigdy ile w tych super pieluszka pampersy z mikrorowkami i cudami zelowymi jest chemii ze dziecko sika i sika i nie śmierdzi i nie czuje często! Powiedziałam, że jeszcze moment koszulkę bawełniana potne na kwadraty, dołączę agrafka i to dam dla małego. Wtedy będą mogli robić duże oczy i się wstydzić. O. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego nie potrafię zasnąć w dzień ![]() Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-09-15 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Karolajna- współczuję Ci bardzo że musisz się z takimi ludźmi użerać... Ciężko jest z takimi co wszystko wiedzą najlepiej, nic im nie przetłumaczysz, nie słuchają Cie a jeszcze musisz z nimi spędzać czas. Ja tak mam z bratowa, dlatego ograniczam nasz kontakt. A co do pampersow to tak mówiła w formie żartu, nie ma napinki na to, po prostu nie było innych małych paczek
![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
Gosia - zaciskaj kolana ![]() Jeżeli chodzi o dziwactwa w ciąży to u nas sąsiedzi zorientowali się dopiero w 9 miesiącu że ja w ciąży jestem oprócz kilku z którymi utrzymujemy kontakt więc ludzie spostrzegawczy mnie otaczają ![]() Ale najbardziej to mnie irytuje, że każdy wypowiada się na temat imienia już mam ochotę zdzielać ludzi bejsbolem. Wszyscy dosłownie się krzywią na Dominika nie wiem w czym rzecz. Ręce mi już opadają bo wydaje im się to zabawne czy coś a robią nam przykrość. Teściowa też ostatnio męża męczyła że może inne może coś tam.... Ktoś pytał o torbę do wózka - ja kupowałam w http://www.calydlamamy.pl/77-torby-skip-hop ale miałam kod na 20 % chyba więc wychodziło około 180 zł, wydaje mi się, że teraz będą jakieś weekendy obniżek to może sie znajdzie gdzieś tanio.
#147 |
Zadomowienie
|
Ja jak dzisiaj przyszla paczka z gemini (laktator, szczotka z grzebieniem, oprzyrzadowanie do manicure
![]() To po prostu tylko żeby zagryzlam bo momentalnie z wściekłości łzy mi podchodzą. Nie uważam, że to duże zakupy. Kupiłam pewnie mniej niż nie jedna z Was.. a będę słuchać na ten temat cały dzień. .. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Konwalia 14kg to nie jest jakis ogromny wynik! A moze on nie ma pojęcia ze w ciąży jestes? Nie przejmuj sie kochanie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.