Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 10:18   #121
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Ja z mężem dzisiaj ciche dni. Tylko przez smsy opierdzielam go, że nie skontaktował się ze stolarzem i monterem i dalej nie wiadomo przez to na czym stoimy i kiedy będą jakiekolwiek warunki do życia. ...

Co do pieluch - ja kupiłam w Lidl w promocji, jak już pisałam wcześniej, 4 x jedynki z toujours z miejscem na pępek za łącznie 37zl. W każdej paczce chyba 28 pieluszek wiec myślę, że na 1 tydzień powinno starczyć a potem albo wyślę męża, żeby jeszcze coś kupił albo może juz powoli zacznę próbować na zmianę jednorazowek i wielo. Kwestia jak będę się czuć. .. jak radzić z małym. .. i jak duża dupka będzie. Ale nastawiam się ogólnie, że pewnie męża wyślę na kolejny tydzień po zapas jeszcze. Ale stwierdziłam, że to tak dostępny produkt, że już bez przesady i te 5zl na paczce nawet nie zrobi mi już wtedy dużej różnicy.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:24   #122
Dominika6
Zadomowienie

Megilla powiem Ci, ze porod mialas równie przyjemny co picie tych drinków szybko Cie wzięło, wieczorem jeszcze pisałaś posta nie spodziewając sie niczego, cos o wyprawce (szukałam specjalnie czy cos wskazywało ze bedziesz rodzic), a nad ranem napisałaś ze sie obudzilas w nocy ze skurczami, poszłaś do łazienki, odeszły Ci wody. Spokojnie sie jeszcze przygotowałaś i cisnęłas ze swojego męża który w 3 minuty był gotowy i z walizka stał w drzwiach Cie poganiając :P gdy przyjechałaś do szpitala to tylko weszłas na łóżko i w 10min bylas gotowa (stwierdziłas ze gorsze sa zatwardzenia niz porody Hahaha) wiec spokojnie mozesz rodzic chill

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:25   #123
konwalia39
Wtajemniczenie

Ehhh płakać mi się chce (( byłam w sklepie i po drodze spotkałam mojego sąsiada i mówi tak : " Ooo dawno Pani nie widziałem,a co Pani tak przytyła? Kiedyś to Pani taka szczuplutka była... " Ehh nawet się nie odezwałam... dobra wiem przytyłam 14kg ale no przecież nie będe się odchudzać w ciąży... życie i zdrowie mojego dziecka najważniejsze, a o figure zadbam po ciąży nie musi mi ktoś wytykać... ;(
ehh odechciało mi się w ogóle z domu wychodzić...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:32   #124
Fasolka10
Zakorzenienie

Megilla padłam ... ale się uśmiałam ... pampersy zamiast bodziakow. ... dobre ,

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Konwalia sąsiad cham:/ no naprawdę .... aż szkoda słów ...

Dominika mi też proszę taki poród wyśnic

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-15, 10:34   #125
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ehhh płakać mi się chce (( byłam w sklepie i po drodze spotkałam mojego sąsiada i mówi tak : " Ooo dawno Pani nie widziałem,a co Pani tak przytyła? Kiedyś to Pani taka szczuplutka była... " Ehh nawet się nie odezwałam... dobra wiem przytyłam 14kg ale no przecież nie będe się odchudzać w ciąży... życie i zdrowie mojego dziecka najważniejsze, a o figure zadbam po ciąży nie musi mi ktoś wytykać... ;(
Przestań takie głupoty gadać. Ja ciążę zaczęłam z nadwagą 10 kg. Teraz ponad 13 na plusie. A ty się jakiś głupim sąsiadem przejmujesz? Ja jak mi kolega z pracy męża tak zazartowal to mu z uśmiechem powiedziałam, że ja jak coś to schudnę. .. ale on ciąży spożywczej tak łatwo się nie pozbedzie a i mózgu nie wyhoduje

Stary 2016-09-15, 10:36   #126
marta0o01
Rozeznanie

marticzka też bym wybrała drugi szpital. U mnie przy porodzie lekarz przyszedł jak miałam już dziecko na rękach. Teraz będę rodzic w birth Centre (nie wiem jak to po polsku nazwać, centrum narodzin ) i tam w ogóle nie ma lekarzy tylko położne

EveryGirl ja mam na kazdej wizycie tylko ciśnienie mocz i słuchanie tętna. Ginekologicznie mnie tu jeszcze nikt nie badał.
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:36   #127
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Megilla powiem Ci, ze porod mialas równie przyjemny co picie tych drinków szybko Cie wzięło, wieczorem jeszcze pisałaś posta nie spodziewając sie niczego, cos o wyprawce (szukałam specjalnie czy cos wskazywało ze bedziesz rodzic), a nad ranem napisałaś ze sie obudzilas w nocy ze skurczami, poszłaś do łazienki, odeszły Ci wody. Spokojnie sie jeszcze przygotowałaś i cisnęłas ze swojego męża który w 3 minuty był gotowy i z walizka stał w drzwiach Cie poganiając :P gdy przyjechałaś do szpitala to tylko weszłas na łóżko i w 10min bylas gotowa (stwierdziłas ze gorsze sa zatwardzenia niz porody Hahaha) wiec spokojnie mozesz rodzic chill

Haha, pięknie!
Z tym czekaniem TŻ pod drzwiami i poganianiem mnie to brzmi bardzo realistycznie

Cytat:
To brzucha nie zauważyła?
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 10:37   #128
paula1010
Zadomowienie

Konwalia olej dziada!

Ja mam taka wkurzająca sąsiadkę, sama ma brzuch większy niż ja w ciąży, a co mnie widzi to pyta kiedy się w końcu dziecko urodzi, bo mam brzuch jakbym miała zaraz eksplodować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:39   #129
pannazwanny
Rozeznanie

Cytat:
Konwalia a on tego nie mówił żartobliwie przypadkiem? Mi też sąsiad powiedział "chyba coś nam się przytyło" ale tak puszczając oczko, bo to ewidentnie przecież brzuch ciążowy... a tak to do 7 miesiąca sąsiedzi nic nie komentowali, widać nie chcieli póki nie było ewidentne że to jednak ciąża. Ale jeśli on tak na poważnie to faktycznie prostak, co komu do tego jak wyglądasz.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:50   #130
paryzanka84
Raczkowanie

Do kiedy w Polsce wybiera sie szpital? Bo widzę ze wy jeszcze nie zdecydowane, a ja decyzje musiałam podjąć do 14 tygodnia. Wszystko mi jedno kto tam bedzie. Szpital ma dobra opinie i to mi wystarczy.
paryzanka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:50   #131
ana909
Erudycja

U mojej mamy robi remont taki ich znajomy, który codziennie potrafi gadać że znowu przytyłam i że jeszcze nie urodziłam. No taki wkurzający typ człowieka, mimo że on tylko żartuje. Więc wiem jak to irytuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 10:50   #132
Megula91
Zadomowienie

Konwalia nie przejmuj się tym starym prykiem! Nie warto!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:54   #133
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość

No bardzo sprytnie. Bedziesz mogła tych pampersów używać zamiast bodziaków.

O widzisz,może ona dba o to żebym miała mniej prania a co za tym idzie oszczędność płynu i prądu. a ja tego nie doceniłam

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość

To brzucha nie zauważyła?
O brzuchu nic nie wspominał więc może myślał że to ciąża spożywcza ,kto go tam wie...
Stary 2016-09-15, 10:54   #134
NelkaHelka
Raczkowanie

Ja też mam niemiłe sytuacje z sąsiadami... Ogólnie mieszkam na ulicy z ludźmi, których wiek przeważnie przekracza 55+, więc jakieś dogryzanie jest na porządku dziennym.
Uwag na temat brzucha już nie słucham, olewam.
Najgorsze są teksty odnośnie mojego ubioru, "no bo jak to w ciąży chodzić w krótkich spodenkach?". Zdaniem moich sąsiadów jestem zbyt wyrozbierana i to nie wypada.
Mamy lato, upały, a ja nie zamierzam kisić się w legginsach lub spodniach tylko po to żeby zadowolić tych idiotów. Dziękuję Bogu, że jeszcze mieszczę się w zeszłoroczne spodenki i mogę bez krępacji pokazywać swoje nogi.

Edytowane przez NelkaHelka
Czas edycji: 2016-09-15 o 10:56
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:03   #135
styska1551
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Dopiero mogłam się wbic na forum jakieś błędy były :/ i to ani na komórce ani na komputerze.
Co do pampersow to mam 2 na wyjście ze szpitala te pampers premium care (mama mówiła weź te żeby nie mówili że bieda w domu xd ) paczkę duża 2 pampers tych zielonych bo były z przeceny, pół paczki dady 2 i dwie paczki dady 3. Za to chusteczek mokrych różnych firm mam od cholery

Konwalia nie przejmuj się takimi głupimi komentarzami, staruchy są straszne, nie wiem jak można być tak zgryzliwym i zepsutym. Ja mam niewypażony język i im się odgryze a potem chodzą do mojej mamy na skargę (moja mama ma sklep a że mieszkamy na wsi to wszyscy się znają) a mój ojciec zawsze mnie broni i mówi że mam rację.

Karolajna teściowej też bym się odgryzła, lepiej bym się wtedy poczuła może coś z stylu że jak jej się nie podoba sprzątanie to nie musi przychodzić i patrzeć tylko niech siedzi u siebie w domu i swoje czyste 4 kąty ogląda.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:08   #136
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Konwalia olej dziada!

Ja mam taka wkurzająca sąsiadkę, sama ma brzuch większy niż ja w ciąży, a co mnie widzi to pyta kiedy się w końcu dziecko urodzi, bo mam brzuch jakbym miała zaraz eksplodować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zapytaj ja kiedy na kiedy ona ma termin hehehe

Stary 2016-09-15, 11:11   #137
styska1551
Zadomowienie

A i chciałam się pochwalić, wczoraj odwiedziła nas chrzestna Stasia z kolejnym prezentem

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Stary 2016-09-15, 11:14   #138
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Co do pampersow to mam 2 na wyjście ze szpitala te pampers premium care (mama mówiła weź te żeby nie mówili że bieda w domu xd ) paczkę duża 2 pampers tych zielonych bo były z przeceny, pół paczki dady 2 i dwie paczki dady 3. Za to chusteczek mokrych różnych firm mam od cholery

Hahahaha padłam
A co do chusteczek to ja też chciałam różnych firm żeby przetestować i zobaczyć czy nie uczulają a skończyło się tym że mam 10 paczek tych białych Pampers bo 6pak ja kupiłam jak była promocja w Auchan kiedyś i kosztowały 20zł za 6pak. A 4pak dostałam od przyjaciółki jak przyszła mnie odwiedzić. Więc mam zapas ale mam przeczucie że małego uczulą i zostane z nimi sama i się nie przydadzą...

Edytowane przez konwalia39
Czas edycji: 2016-09-15 o 11:16
Stary 2016-09-15, 11:15   #139
gosia3103
Zakorzenienie

Melduję grzecznie że u mnie nic się nie dzieje, tylko forum nie działało. Zrobiłam zakupy na wszelki wypadek razem z mężem też byłam w lidlu na lowach dla córki, w poniedziałki będą rzeczy dla maluszków i znowu trzeba będzie kasę wydać

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 11:19   #140
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
A i chciałam się pochwalić, wczoraj odwiedziła nas chrzestna Stasia z kolejnym prezentem

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Ta chrzestna Stasia jest cudowna zawsze Ci fajne prezenty robi... szkoda że ja nie mam takiej fajnej chrzestnej dla małego moja pewnie po porodzie coś małemu kupi,pytała już co więc odpowiedziałam ze pampersy... ciekawe jakie kupi

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Melduję grzecznie że u mnie nic się nie dzieje, tylko forum nie działało. Zrobiłam zakupy na wszelki wypadek razem z mężem też byłam w lidlu na lowach dla córki, w poniedziałki będą rzeczy dla maluszków i znowu trzeba będzie kasę wydać

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Ja na szczęście się w poniedziałek do lidla nie wybieram. Jakoś tym razem nic mnie nie urzekło. Ale może to i dobrze...
Stary 2016-09-15, 11:22   #141
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Megilla powiem Ci, ze porod mialas równie przyjemny co picie tych drinków szybko Cie wzięło, wieczorem jeszcze pisałaś posta nie spodziewając sie niczego, cos o wyprawce (szukałam specjalnie czy cos wskazywało ze bedziesz rodzic), a nad ranem napisałaś ze sie obudzilas w nocy ze skurczami, poszłaś do łazienki, odeszły Ci wody. Spokojnie sie jeszcze przygotowałaś i cisnęłas ze swojego męża który w 3 minuty był gotowy i z walizka stał w drzwiach Cie poganiając gdy przyjechałaś do szpitala to tylko weszłas na łóżko i w 10min bylas gotowa (stwierdziłas ze gorsze sa zatwardzenia niz porody Hahaha) wiec spokojnie mozesz rodzic chill

Ooo tak to i ja bym mogła mamy starszaków, w biedronce jest -50% na ciuchy i chyba buty, wychodzi 13 zł za sukienkę czy dwupak bluzek, 5 zł za chustkę pod szyję 😊
Stary 2016-09-15, 11:23   #142
styska1551
Zadomowienie

Konwalia - no chrzestna jest naprawdę ekstra i nie chodzi tu tylko o prezenty ale i pomoc, że pojedzie ze mną do lekarza, na badania, to ona mnie namówiła żebym nie brała dziekanki, wyciągnęła z depresji. Chrzestny też jest super bo to mój brat, ale jeszcze nie wie ze jest chrzestnym bo jego żona bardzo nie lubi właśnie Karoli przyszłej chrzestnej Stasia i nie chce jej jeszcze denerwować a pampersy to może 5, od 5 kg

Stary 2016-09-15, 11:32   #143
KC Karolajna
Zadomowienie

Styska na prawdę fajnie, że masz taką chrzestny dla małego która dodatkowo widać, że Cię słucha i trafia w Twój gust. U mnie pewnie będzie musiała być siostra męża. .. która jak teściowa. .. jest mądrzejsza i zamiast zapytać to kupi coś co nie potrzebuje... tak jak wielokrotnie mówiłam przy wchodzinach do poprzedniego mieszkania, że nie mam blendera... to dostałam sokowirowke z biedronki.... od chyba trzech lat prawie w kartonie stoi. Zmienia się tylko pozycja piwnica-garaż. Ja się obawiam, że zasypia mnie syf em z Auchan i pepco... bo najtańsze rzeczy tam można znaleźć. ..

Co do pampersow i wstydu - to zarówno teściowa jak i mój mąż tak mówili aż w końcu wkurzona zapytałam co za różnica w jakie chemiczne gowno sra !?!?! Z dwojga złego wole wybrać te, które rzadziej dzieci uczula. I czy nie zastanawiali się nigdy ile w tych super pieluszka pampersy z mikrorowkami i cudami zelowymi jest chemii ze dziecko sika i sika i nie śmierdzi i nie czuje często! Powiedziałam, że jeszcze moment koszulkę bawełniana potne na kwadraty, dołączę agrafka i to dam dla małego. Wtedy będą mogli robić duże oczy i się wstydzić. O.

Stary 2016-09-15, 11:36   #144
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
Do kiedy w Polsce wybiera sie szpital? Bo widzę ze wy jeszcze nie zdecydowane, a ja decyzje musiałam podjąć do 14 tygodnia. Wszystko mi jedno kto tam bedzie. Szpital ma dobra opinie i to mi wystarczy.
W Polsce nie wybierasz szpitala (nie musisz deklarować się wcześniej że chcesz urodzić tu czy gdzieś indziej), chyba że decydujesz się rodzić w prywatnej klinice. Jak masz czynność skurczową, bądź pojawił się płyn owodniowy/krwawienie/brak ruchów dziecka to po prostu jedziesz do szpitala, który wybrałaś i tyle. Jeżeli jest obładowany to jesteś przewożona do najbliższego, a jeżeli w podobnym odstępie jest kilka innych, to do wskazanego

Dlaczego nie potrafię zasnąć w dzień Mogłabym iść odespać jak normalny człowiek, ale nie ... będę się męczyć do wieczora, a potem padnę jak mucha :/

Edytowane przez withi_as
Czas edycji: 2016-09-15 o 11:40
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:38   #145
styska1551
Zadomowienie

Karolajna- współczuję Ci bardzo że musisz się z takimi ludźmi użerać... Ciężko jest z takimi co wszystko wiedzą najlepiej, nic im nie przetłumaczysz, nie słuchają Cie a jeszcze musisz z nimi spędzać czas. Ja tak mam z bratowa, dlatego ograniczam nasz kontakt. A co do pampersow to tak mówiła w formie żartu, nie ma napinki na to, po prostu nie było innych małych paczek

Stary 2016-09-15, 11:41   #146
Lunus
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,

Gosia - zaciskaj kolana

Jeżeli chodzi o dziwactwa w ciąży to u nas sąsiedzi zorientowali się dopiero w 9 miesiącu że ja w ciąży jestem oprócz kilku z którymi utrzymujemy kontakt więc ludzie spostrzegawczy mnie otaczają
Ale najbardziej to mnie irytuje, że każdy wypowiada się na temat imienia już mam ochotę zdzielać ludzi bejsbolem. Wszyscy dosłownie się krzywią na Dominika nie wiem w czym rzecz. Ręce mi już opadają bo wydaje im się to zabawne czy coś a robią nam przykrość.
Teściowa też ostatnio męża męczyła że może inne może coś tam....

Ktoś pytał o torbę do wózka - ja kupowałam w http://www.calydlamamy.pl/77-torby-skip-hop ale miałam kod na 20 % chyba więc wychodziło około 180 zł, wydaje mi się, że teraz będą jakieś weekendy obniżek to może sie znajdzie gdzieś tanio.

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:43   #147
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja jak dzisiaj przyszla paczka z gemini (laktator, szczotka z grzebieniem, oprzyrzadowanie do manicure , wkłady poporodowe, majtki siateczki, bepanthen, purelan, płyn i balsam hipp, tantum rosa i sól fizjologiczna) to usłyszałam, że co to na miejscu kupic nie można? ?? Po co w ogóle wydaje na takie rzeczy pieniądze bo to przecież zbędne i najlepiej bambino wszystko. A laktator taki drogi?!(178zl) juz więcej wydawać nie mam na co?!
To po prostu tylko żeby zagryzlam bo momentalnie z wściekłości łzy mi podchodzą. Nie uważam, że to duże zakupy. Kupiłam pewnie mniej niż nie jedna z Was.. a będę słuchać na ten temat cały dzień. ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 11:49   #148
pannazwanny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Ja jak dzisiaj przyszla paczka z gemini (laktator, szczotka z grzebieniem, oprzyrzadowanie do manicure , wkłady poporodowe, majtki siateczki, bepanthen, purelan, płyn i balsam hipp, tantum rosa i sól fizjologiczna) to usłyszałam, że co to na miejscu kupic nie można? ?? Po co w ogóle wydaje na takie rzeczy pieniądze bo to przecież zbędne i najlepiej bambino wszystko. A laktator taki drogi?!(178zl) juz więcej wydawać nie mam na co?!
To po prostu tylko żeby zagryzlam bo momentalnie z wściekłości łzy mi podchodzą. Nie uważam, że to duże zakupy. Kupiłam pewnie mniej niż nie jedna z Was.. a będę słuchać na ten temat cały dzień. ..

Masakra! A jakbyś kupowała po jednej rzeczy na miejscu to by taniej było, co? Ja też np. jak zamawiałam koszulę do porodu to do paczki dorzuciłam jeszcze podkłady, chusteczki, gruszkę itp. Nie żeby tego nie było u mnie na osiedlu, ale i tak płacę raz za przesyłkę to co mam stać w kolejce w aptece i to nosić.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:52   #149
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość

A to Ci mąż mówi czy teściowa ?

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:52   #150
Dominika6
Zadomowienie

Konwalia 14kg to nie jest jakis ogromny wynik! A moze on nie ma pojęcia ze w ciąży jestes? Nie przejmuj sie kochanie

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości