|
|
#121 | |
|
wańka wstańka
|
Dot.: ile miesięcznie kosztuje Was dziecko?
Cytat:
To są twoje wybory ![]() a, ze wątek dotyczy kosztów utrzymania dziecka- to wiadomo, że będą rozkminy na temat różnic w cenach, oszczędności, tym co bardziej lub mnie potrzebne. Nie ma to związku z poprawnością polityczną ![]() każdy ma swoje priorytety i jakiś tam budżet. Ja jak Luba za bardzo nie liczę ile kasy idzie na dzieci, bo by mnie to przygniotło. Pewne wydatki ograniczam, inne zmniejszam tj. kupuję rzeczy na wyprzedaży czy gdy są oferty specjalne (mieszkam w UK i tego trochę jest), a nad którymi się specjalnie nie zastanawiam (nawet jeśli powinnam) i do tej grupy należą kwestie edukacyjne: książki, materiały zajęcia itd. ![]() Bywa, że jakieś kwestie zdrowotne się pojawią i szarpną nieco.
|
|
|
|
#122 | |
|
Przyczajenie
|
ki[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66363556]
Cytat:
Nie mów do mnie per ty i nie nazywaj mnie "czymś"pospolita chamko.byc moze wydaje ci sie ze skoro masz tu nabite milion postów jestes jakaś bezkarna. Mega niemiła to jestes sama ,nie mam ochoty tłumaczyć sie z każdego swojego słowa i odpowiadać na zaczepki których tu nie brak. Wez ty sobie zrób przerwę od pisania ,dobrze ci zrobi. I zgłaszam twój obrzydliwy post.
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ku pamięci To pisałam ja, chamus vulgaris
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podążanie za trendami w modzie kojarzy mi się z fast fashion, dlatego nie przepadam za takimi deklaracjami u kogokolwiek. |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- [QUOTE=boska latynoska;66363011]Kurtki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po drugie nie interesuje mnie specjalnie za jakimi deklaracjami przepadasz bo to tylko twoja opinia.ja nie wyzlosliwialam sie nad kimś kto kupuje na wyprzedaży dwa razy większa kurtkę.podkreslilam ze mnie to nie interesuje.takze oszczędź sobie ..
|
|
|
#127 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Ingrid80;66363866][QUOTE=karolinamarteczka;6 6362591]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
A ty ile? 16?
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zignorujcie trolla.
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz w podpisie to co masz i 14 postów. Ja wiem, że siedząc za granicą jest pokusa pisania o "polaczkach", ale w takim temacie jak ten to ostra przeginka. I żeby nie było, mam napisać, że jestem mamą małego Irlandczyka żeby nie trafić do worka polaczkow z zawiścia i rownaniem w dół? |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66364051]Dziewczyny, zignorujcie trolla.[/QUOTE]
Na jakiej podstawie uważasz mnie za trolla ?bo nie pisze po twojej myśli?jestes zabawna coraz bardziej.i szczerze powiem ,ze czytając wcześniej wizaz ,przed rejestracja ,natykalam sie na twoje posty .wyszla z ciebie straszna prostaczka ,w sumie szokujące . Pisanie na ty ,nazywanie czymś,kobieto ,mam nadzieje ze w realu trzymasz język bardziej za zębami. Szok po prostu ze ktos w tym wieku moze zachowywać sie tak chamowato i niedojrzale. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Jest milion idiotycznych nadętych trywialnych podpisów na wizażu i do głowy by mi nie przyszło szykanować kogoś z tego względu. A mentalność polaczka to jest wlasnie kwintesencja tego watku. I wyobraź sobie-moj maz chwali sie w Hiszpanii na prawo i lewo ze jest z Polka.spotyka sie z życzliwością i zainteresowaniem.a tu tylko śmierdzące bagno.wiec co mam myślec?? Co do ilości postów -blagam cię...da sie miec od razu tysiąc??XDD
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
W internecie pisze się na ty zgodnie z netykieta. Radzę się doksztalcic.
Jak na razie tylko ty sypiesz tu inwektywami na prawo i lewo. Chamowato, niedojrzale, prostaczka, mentalność rodem z gimbazy, polaczki, równanie w dół, zawiść... Weź się ogarnij kobieto bo niskim lotem lecisz. |
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
W temacie kosztów odzieży:
Ostatnio zaopatrzalam moja 3 latke w legginsy i dresy typu joggersy i zalamalam sie cenami wyjściowymi np joggersy po 49.99zl... Legi po 30-40 zł. Na szczęście udało sie kupić te gatki w promocji smyka -50% a potem było jeszcze -40% na dresy i legginsy. Ale te ceny regularne to dla mnie jednak przesada... Ja akurat nie stylizuje specjalnie młodej ale zależy mi jednak żeby miała fajne zestawy, w miarę modne. Koszty nowych ubrań mnie jednak przerażają - co chwilą coś trzeba dokupić bo wyrosła a sumujac te wydatki pewnie dostałabym migreny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Kobieto masz albo masakryczne kompleksy albo jesteś mega agresywna albo obie rzeczy na raz.
Pisalam o twoim podpisie bo on tłumaczy nawiązywanie do "polaczkow" na watku o kosztach związanych z dzieckiem... |
|
|
|
|
#137 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=favianna;66364296]W internecie pisze się na ty zgodnie z netykieta. Radzę się doksztalcic.
Jak na razie tylko ty sypiesz tu inwektywami na prawo i lewo. Chamowato, niedojrzale, prostaczka, mentalność rodem z gimbazy, polaczki, równanie w dół, zawiść... Weź się ogarnij kobieto bo niskim lotem lecisz.[/QUOTE Netykietę znam doskonale ,nie sadze ze miesci sie w niej pisanie o kimś to cos oraz tym podobne.zwlaszcza ze nie ja pierwsza obraziłam ta osobę.wez ogarnij kobieto czytanie z rozumieniem bo nisko lecisz. Przerasta cię ogarnięcie kto zaczął ta bezsensowna jatkę ,a ze nie mam w zwyczaju znosić przytyków zawistnych bab ,to jest to co jest. Naprawde żenujący poziom i żenująca dyskusja. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
I jakaś pokrętna logika z podpisami looooool.nie wiem czy ogarniasz ta żenadę ,serio.to jest chore. Wez ty idź spać ,ze zacytuje twoja mentorkę.eot.
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, nie mam ochoty na przepychanki z tobą bo poziom agresji w twoich wypowiedziach jest taki, że przypomina to mi najgorsze wątki z nawalanka trolli.
Masz rację, we wszystkim masz rację i się napawaj, całe szczęście, że są jeszcze normalni ludzie na wizażu i z nimi można rozmawiać bez chamskich inwaktyw w każdym poście. |
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66363556]
Weź ty spać idź. Agesją to ty walisz i ty jesteś mega niemiła. Dziewczyny, włączamy ignora, szkoda nerwów na to coś.[/QUOTE] W szoku jestem
|
|
|
|
|
#140 |
|
BAN stały
|
Taka aferka na MZK!!
|
|
|
|
#141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- [/COLOR] Cytat:
Doczytałam o tych rzekomo niezjadanych jajkach. No cóż, kupowanie jajka po bodajże trzy złote dla mega badziewnej zabawki, to juz faktycznie lepiej wyrzucić 10 zł do śmieci, moze menel znajdzie i wino se kupi, lepie spożytkowane pieniądze. Podobnie jak uczenie dzieci miłości do McDonalda poprzez zestawy z kolejnymi nadziewanymi zabawkami. Ja jednak wole dziecku takich wątpliwych atrakcji nie dawać, ale mnie akurat stać na lepsze ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
I fundowania dziecku kinder niespodzianek czy zestawów z McDonalda, normalnie bogactwo jak w morde strzelil i światowość.Zeby nie było, sama kupuje dziecku ciuchy w HM, ale to jest standard, całe przedszkole w tym chodzi i specjalnej fashion w tym nie ma ![]() Dla mnie to, ze ktoś nie potrafi odmówić dziecku regularnie badziewia w stylu jajka kinder, zabawki z Maka, baloniki i podobne ââââ☠ââââ☠ââââ ☠ââââ☠ââââ☠âââ â☠ââââ☠y to typowy objaw kompleksów na punkcie biedy, zeby przypadkiem ktoś za biednego nas nie uważał. Ja córce takich rzeczy nie kupuje, bo o ile dość rozrzutna ogólnie jestem, to jednak sa pewne granice kupowania dziadostwa i w życiu nie nauczy sie dziecka, ile wart jest pieniądz, jak sie bez problemu kupuje takie gadżety. Potem przyjdzie siedmioletni smark z zadaniem i Phona i głupi rodzic kupi, chociaz go relatywnie nie stać, bo przecież jego dziecko gorsze być nie moze. Mam osoby o takiej mentalności w rodzinie, przewaliłi masę kasy na wlasnie badziewia, zestawy z Maca, tony ciuchów, dzieciaki miały po siedem bidonów, nie trzeba chyba dodawać, ze teraz komornik komornika pogania a wszystko to moim zdaniem typowy objaw zakompleksienia, pokazania, co to nie my. Słabe. Naprawdę bogaci i rozsądni ludzie takiego szitu dzieciom na tony nie kupują. A, butów z HM za 130 zł bym nie kupiła, bo sa sztywne i kiepskiej jakości, do chodzenia to sie nie nadaje. Zwłaszcza dla modelki, jeszcze nie daj Boże nóżki powykrzywia ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Zgadzam sie. Ja do tego sklepu w ogóle nie wchodzę, ani po ciuchy dla dziecka, ani dla siebie. Krzywo szyte i bardzo kiepskiej jakości, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2016-10-14 o 08:13 |
||||
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
250zl przedszkole 90zl zajecia dodatkowe 135 basen 50zl stale leki, czasem trzeba platne badania.
Do tego ciuchy, buty, jedzenie (mleko roslinne 8zl/litr), zabawki, wycieczki, ubezpieczenie. Wyjdzie duzo wiecej niz 600-700. 500+ oczyeiście nie mamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie ciuchy z HM, smyka czy ReKids no niestety, do najtańszych nie należą. Owszem, są tanie serie czy wyprzedaże, ale nie stać mnie na regularne tam ubieranie 2 córek
Tym bardziej, że jakościowo naprawdę nie są lepsze od serii lupilu (przykładowo). A kupujecie ubrania w Carry? pomijam, że spódnice czy legginsy dla nas odpadają, za szerokie, ale sporo bluzeczek czy bluz mam dla starszej, bo są w miarę wąskie. Ale jakością tyłka nie rwą
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Tańsze od ciuchów jest chyba tylko Pepco itp. i generalnie przecież na zachodzie Europy to nie jest żaden luksus i fashion ubierać dziecko w HM made in Bangladesz. To juz kwestia polskich zarobków, ze wydają sie one drogie.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Konto usunięte
|
Ależ ja mieszkam i zarabiam w PL właśnie
W ogóle uważam, że biorąc pod uwagę zarobki u nas - to 20-30zł za JEDNĄ parę rajtek to cena szokująco wysoka. Ciekawsza sukienka z HM to 100zł przeciętnie - no dla mnie to dużo, niestety. Tak samo 50zł za maleńką spódniczkę - to są chore ceny. I nie ogarniam, dlaczego ceny ubrań dla dzieci (czyli coś, na co zużywa się o wiele mniej materiału) są takie lub wyższe, jak ubrań dla dorosłych. Nie, oczywiście, nie kupuję wyłącznie w SH ale nie ma opcji, bym kupowała w sieciówkach w regularnych cenach.---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- A, najlepsze jak dotychczas bluzeczki (gładkie - rzadkość! a moje dziewczyny lubią mega wzorzyste rajtki, więc z górą mam problem zawsze) kupuję w KiK - nie wiem, czy macie, to niemieckie coś jest. Gładkie, z dobrej bawełny bluzeczki po 8zł. Ładnie wykończone, nie rozwlekają się w praniu... |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dzieci w zasadzie są bidulami strasznymi bo u nas generalnie promocje na Zalando, ciuchland (netowy i realny), Carter's przywożony - po uprzejmości - ze Stanów, wyprzedażowy Next, w h&m kupuję piżamki i getry, w Re rajstopy i skarpety, buty w TJ MAXX, Lidlu, Crocsie. Bez szału. ale nie mam (JA) z tym problemu.Jaki lajf, taki stajl. ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66370446] Ładnie wykończone, nie rozwlekają się w praniu...[/QUOTE]muszę poszukać tego sklepu.... heh... moja córka szczuplak i body po bracie odpadają. ktoś mi podpowiedział, że w Auchan są wąskie bodziaki. never ever. co z tego, że 6 zł, jak na raz. po pierwszym praniu rękaw jest dużo za krótki na szczęście kupiłam tylko 2.
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Pani22ka, to ci akurat z HM polecę
bo fajne są te gdzie kupujesz 3 za 2, są jednobarwne lub w delikatne wzory (jakieś paski, kropki). Najfajniejsze bodziaki, jakie miałam, za 3 sztuki wychodziło 40zl bodajże.
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam na potrzeby tego wątku policzyć ile kosztują mnie dzieci w październiku. Poległam, bo o ile łatwo wyliczyć koszt placówek, zajęć dodatkowych, ciuchów, o tyle trudno mi wyliczyć jedzenie kupowane dla całej rodziny, to znaczy wyliczyć koszt jednego talerza zupy czy plasterka szynki. Plus skomplikowane byłoby obliczenie ile np. kosztuje mnie woda do kąpania dla dzieci czy o ile więcej wydaję na paliwo wożąc gdzieś dzieci. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zmienia to jednak faktu, ze lansowanie sie na ciuchy ze Smyka, HM czy Reserved jest żałosne, chyba ze Karolinamarteczka mieszka w jakiejś zabitej dechami wsi popegeerowskiej, w której ostatni mieszkaniec prace miał 20 lat temu i tam synonimem bogactwa sa ciuchy z sieciówek, chińska rozwalająca sie zabawka z kinderjajka (swoją droga, te zabawki sa naprawdę tragiczne, do niczego sie to nie nadaje, za czasów mojego dziecinstwa bywaly chyba lepsze) oraz zestaw Happy Meal z kolejnym niepotrzebnym badziewiem, to wtedy moze faktycznie robi wrażenie.
Wielokrotnie widziałam w sklepach wlasnie typu Zara czy HM jak ludzie siatami kupowali tam ciuchy i płacili przy kasie 1000 czy 2000 zł. Moze jak ktoś robi zakupy raz a dobrze na sezon, to tyle wyjdzie i sie Kulczyk z tego powodu nie musi nazywać Jakoś mi tez gały z zazdrości na to "bogactwo" nie wychodziły Jak mozna czuć sie lepszym kupując "fashion" z Reserved i Smyka, to nie ogarniam... Co do zajęć dodatkowych typu matematyka dla trzylatków, to wiadomo, ze to jest sposób na naciąganie rodziców, myślących, ze geniusza chowają, bo z odrobina wysiłku taka "matematykę" każdy ogarnięty rodzic zrobiłby dziecku na kasztanach jesienią w parku, żadnych cudów na takich zajęciach nie ma, bo jaki to moze być poziom dla trzylatków, z których pewnie co drugi umie do dziesięciu policzyc i na tym sie jego "matematyka" kończy. |
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
Vixen a to oczywiście, masz rację, jeśli patrzeć pod kątem ewentualnego lansu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

masakra
ale jak na początek wystarczy.i tak ,jestem zdania ze należy dziecko zachęcać do odkrywania świata od najmłodszych lat.plastyka,ceramika,tan iec ,co jej sie zamarzy i spodoba.co nie wyklucza oczywiscie szaleństw w błocie na placu zabaw z rówieśnikami.

na szczęście kupiłam tylko 2.