ile miesięcznie kosztuje Was dziecko? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-13, 23:12   #121
ajah
wańka wstańka

Dot.: ile miesięcznie kosztuje Was dziecko?

Cytat:
Napisane przez karolinamarteczka Pokaż wiadomość
Na zajęcia chodzimy raz w tygodniu

Co do zniżek-jestem w klubie HM ,zbieram punkty ,kupuje online i cudów dalej nie widze XD

Nie wiem czemu musi to budzić od razu taka agresje werbalna i dziwne czepialstwo ,ze kogoś stać na kupowanie z nowych kolekcji i ma na to ochotę.tzn rozumiem ze poprawnie politycznie jest byc mistrzynią wyprzedaży i robienia cos z niczego oraz miec ogolnie wywalone na "trędy "i modę ,ale bitch plz ..takie to typowo polaczkowe,sorry..pisze ogolnie ,nie personalnie do ciebie.

To są twoje wybory
a, ze wątek dotyczy kosztów utrzymania dziecka- to wiadomo, że będą rozkminy na temat różnic w cenach, oszczędności, tym co bardziej lub mnie potrzebne.
Nie ma to związku z poprawnością polityczną
każdy ma swoje priorytety i jakiś tam budżet.

Ja jak Luba za bardzo nie liczę ile kasy idzie na dzieci, bo by mnie to przygniotło.
Pewne wydatki ograniczam, inne zmniejszam tj. kupuję rzeczy na wyprzedaży czy gdy są oferty specjalne (mieszkam w UK i tego trochę jest), a nad którymi się specjalnie nie zastanawiam (nawet jeśli powinnam) i do tej grupy należą kwestie edukacyjne: książki, materiały zajęcia itd.
Bywa, że jakieś kwestie zdrowotne się pojawią i szarpną nieco.
Stary 2016-10-13, 23:15   #122
karolinamarteczka
Przyczajenie

ki[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66363556]

Cytat:

Weź ty spać idź.

Agesją to ty walisz i ty jesteś mega niemiła.

Dziewczyny, włączamy ignora, szkoda nerwów na to coś.

Nie mów do mnie per ty i nie nazywaj mnie "czymś"pospolita chamko.byc moze wydaje ci sie ze skoro masz tu nabite milion postów jestes jakaś bezkarna.

Mega niemiła to jestes sama ,nie mam ochoty tłumaczyć sie z każdego swojego słowa i odpowiadać na zaczepki których tu nie brak.

Wez ty sobie zrób przerwę od pisania ,dobrze ci zrobi.
I zgłaszam twój obrzydliwy post.
Stary 2016-10-13, 23:16   #123
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
ki[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66363556]

Nie mów do mnie per ty i nie nazywaj mnie "czymś"pospolita chamko.byc moze wydaje ci sie ze skoro masz tu nabite milion postów jestes jakaś bezkarna.

Mega niemiła to jestes sama ,nie mam ochoty tłumaczyć sie z każdego swojego słowa i odpowiadać na zaczepki których tu nie brak.

Wez ty sobie zrób przerwę od pisania ,dobrze ci zrobi.
I zgłaszam twój obrzydliwy post.

Ku pamięci To pisałam ja, chamus vulgaris
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 23:18   #124
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czemu musi to budzić od razu taka agresje werbalna i dziwne czepialstwo ,ze kogoś stać na kupowanie z nowych kolekcji i ma na to ochotę.tzn rozumiem ze poprawnie politycznie jest byc mistrzynią wyprzedaży i robienia cos z niczego oraz miec ogolnie wywalone na "trędy "i modę ,ale bitch plz ..takie to typowo polaczkowe,sorry..pisze ogolnie ,nie personalnie do ciebie.
Jak na razie najwięcej agresji werbalnej widzę u ciebie.

Podążanie za trendami w modzie kojarzy mi się z fast fashion, dlatego nie przepadam za takimi deklaracjami u kogokolwiek.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 23:26   #125
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66359246]Ależ nie trzeba jakoś extra czasu, by kupić taniej.
Oczywiście, jeśli tylko kogoś stać to w ogóle nie ma dyskusji, idzie się do sklepu i bierze, co się podoba.

Ale akurat piszesz o kwotach dość wysokich, mam wrażenie - kurtkę ze smyka kupiłam za 50zł (kupiłam na wyprzedaży 2 rozmiary większą, bo kupowałam w lutym na następną zimę ), teraz w lidlu kurtała za 59zł bodajże. Lidlowe kupuję od 5 lat, sklep mam pod nosem, a sprawdziły się nam rewelacyjnie. I wzornictwo ładne, a nie "targowe". Tegoroczna - granatowa w jasno szare (jasnoniebieskie? ) kotki.

Czapka 40zł - hehehe. Do tego szalik i prawie 100zł na takie pierdoły? nie ma opcji. Rękawiczki za 25zł - identycznej jakości (wiem, bo sprawdziłam) kupuję w zwykłym sklepie po 5-7zł, jednobarwne, bo mi pasują do wzorzystych kurtek.

3 kinderniespodzianki dziennie??? masakra

matematyka dodatkowa dla dziecka niechodzącego nawet do przedszkola?

Zacznę od końca
Tak ,panie dzieju ,cuda cudeńka matematyka zwie sie Math riders i jest dla 3 latków .nie jest to oczywiscie poziom uczelni wyższej ale jak na początek wystarczy.i tak ,jestem zdania ze należy dziecko zachęcać do odkrywania świata od najmłodszych lat.plastyka,ceramika,tan iec ,co jej sie zamarzy i spodoba.co nie wyklucza oczywiscie szaleństw w błocie na placu zabaw z rówieśnikami.
A zeby dopełnić obrazu nawiedzonej mamuśki ,powiem ze corka jest w agencjach modelek ,brała udział w reklamie tv lidla i ma zaproszenie z elite kids models w nowym Jorku.czuje sie naprawde jak psychopatka

Ciuchy-nie kupuje na wyprzedażach tylko z nowych kolekcji.tak,kurtka ze smyka 160 zł,kozaki wodoszczelne hm 130 ect.po prostu podoba mi sie wzornictwo i bez urazy ale widac różnice pomiedzy ciuszkami z lidla a tymi z reserved chociażby.
No i nie kupie swojej 3 latce dwa razy większej kurtki
Zeby było jasne nie oceniam nikogo na tej podstawie ,wychodzę z założenia ze kazdy ubiera i wychowuje dziecko po swojemu.
Czasem ustrzelam fajne rzeczy na wyprzedaży ,owszem ,jak mam czas połazić ,ewentualnie hm online .
Jak była całkiem malutka kupowałam jej totalnie niemarkowe śpiochy i bodziaki bo i tak były całe upaprane w tempie ekspresowym.
Co do jajek-no masakra ,ale co zrobic .umyka mi to bo to tylko 4 zł ,a potem łapie sie za głowę jak przypomnę sobie ze to któreś z kolei.ale moja mała jest rozpieszczana przez wszystkich dookoła wiec
Oczywiscie staram sie z tym walczyć i byc stanowcza,nie lubię wyrzucania kasy na bzdury nawet jesli mnie stać.problem tylko w tym ze zawsze potrafi mnie zmiękczyć swoja słodka minka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

[QUOTE=boska latynoska;66363011]
Cytat:
Znaczy co, legginsy wyjdą z mody czy jak?
Kurtki

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 23:26   #126
karolinamarteczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość

Podążanie za trendami w modzie kojarzy mi się z fast fashion, dlatego nie przepadam za takimi deklaracjami u kogokolwiek.
Po pierwsze przeanalizuj sobie post po poście .to co napisałam wywołało agresje i fale złośliwości .nie przyszłam tu z zamiarem awantur a podzielenia sie swoim doświadczeniem.niestety panie dostały wścieku co mnie nie dziwi bo taka wlasnie opinie maja Polacy .zawisc ,złośliwość i równanie w dół.chocby sie to tyczyło detali.
Po drugie nie interesuje mnie specjalnie za jakimi deklaracjami przepadasz bo to tylko twoja opinia.ja nie wyzlosliwialam sie nad kimś kto kupuje na wyprzedaży dwa razy większa kurtkę.podkreslilam ze mnie to nie interesuje.takze oszczędź sobie ..
Stary 2016-10-13, 23:28   #127
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Na zajęcia chodzimy raz w tygodniu

Co do zniżek-jestem w klubie HM ,zbieram punkty ,kupuje online i cudów dalej nie widze XD

A z ciekawości : czy ty przypadkiem też "polaczkiem" nie jesteś?

Stary 2016-10-13, 23:32   #128
karolinamarteczka
Przyczajenie

[QUOTE=Ingrid80;66363866][QUOTE=karolinamarteczka;6 6362591]

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Kurtki Hhh

😂😂😂😂następny baran w stadzie..

Ktos mówił ze wizaz trzyma poziom nie miał chyba was na myśli XDDDDD

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
A z ciekawości : czy ty przypadkiem też "polaczkiem" nie jesteś?

Z obywatelstwa tak,z mentalności nie.jesli masz 36 lat jak nick wskazuje ,to nie mam pytań..
Stary 2016-10-13, 23:34   #129
Ingrid80
BAN stały

A ty ile? 16?

Stary 2016-10-13, 23:35   #130
Konto usunięte

Dziewczyny, zignorujcie trolla.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 23:37   #131
karolinamarteczka
Przyczajenie

Cytat:
A ty ile? 16?

Ojojoj przebilas wujka Staszka w ripoście .nie 16 ale dużo mniej od ciebie.i to wlasnie jest przerażajace.ktos pod 40 tke,zamiast byc mniej wiecej ogarnięty i dojrzały ,prezentuje mentalność rodem z gimbazy.wstaw jeszcze wiecej emotikonek,,masakra
Stary 2016-10-13, 23:40   #132
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze przeanalizuj sobie post po poście .to co napisałam wywołało agresje i fale złośliwości .nie przyszłam tu z zamiarem awantur a podzielenia sie swoim doświadczeniem.niestety panie dostały wścieku co mnie nie dziwi bo taka wlasnie opinie maja Polacy .zawisc ,złośliwość i równanie w dół.chocby sie to tyczyło detali.
Po drugie nie interesuje mnie specjalnie za jakimi deklaracjami przepadasz bo to tylko twoja opinia.ja nie wyzlosliwialam sie nad kimś kto kupuje na wyprzedaży dwa razy większa kurtkę.podkreslilam ze mnie to nie interesuje.takze oszczędź sobie ..
Wiesz, ja wiem ze istnieje coś takiego jak polska mentalność, ale tutaj to wydaje mi się że pierwsza przywalilas z grubej rury.

Masz w podpisie to co masz i 14 postów. Ja wiem, że siedząc za granicą jest pokusa pisania o "polaczkach", ale w takim temacie jak ten to ostra przeginka.
I żeby nie było, mam napisać, że jestem mamą małego Irlandczyka żeby nie trafić do worka polaczkow z zawiścia i rownaniem w dół?
Stary 2016-10-13, 23:46   #133
karolinamarteczka
Przyczajenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66364051]Dziewczyny, zignorujcie trolla.[/QUOTE]
Na jakiej podstawie uważasz mnie za trolla ?bo nie pisze po twojej myśli?jestes zabawna coraz bardziej.i szczerze powiem ,ze czytając wcześniej wizaz ,przed rejestracja ,natykalam sie na twoje posty .wyszla z ciebie straszna prostaczka ,w sumie szokujące .
Pisanie na ty ,nazywanie czymś,kobieto ,mam nadzieje ze w realu trzymasz język bardziej za zębami.
Szok po prostu ze ktos w tym wieku moze zachowywać sie tak chamowato i niedojrzale.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Wiesz, ja wiem ze istnieje coś takiego jak polska mentalność, ale tutaj to wydaje mi się że pierwsza przywalilas z grubej rury.

Masz w podpisie to co masz i 14 postów. Ja wiem, że siedząc za granicą jest pokusa pisania o "polaczkach", ale w takim temacie jak ten to ostra przeginka.
I żeby nie było, mam napisać, że jestem mamą małego Irlandczyka żeby nie trafić do worka polaczkow z zawiścia i rownaniem w dół?
Chyba sobie jaja robisz.mam w podpisie to co mam?excuse me?to przestępstwo na polskim forum miec w podpisie ze moja corka jest corka Francuzo Hiszpana ?(urodził sie w Paryżu a rodzice z Hiszpanii)
Jest milion idiotycznych nadętych trywialnych podpisów na wizażu i do głowy by mi nie przyszło szykanować kogoś z tego względu.
A mentalność polaczka to jest wlasnie kwintesencja tego watku.
I wyobraź sobie-moj maz chwali sie w Hiszpanii na prawo i lewo ze jest z Polka.spotyka sie z życzliwością i zainteresowaniem.a tu tylko śmierdzące bagno.wiec co mam myślec??
Co do ilości postów -blagam cię...da sie miec od razu tysiąc??XDD
Stary 2016-10-13, 23:47   #134
favianna
Zakorzenienie

W internecie pisze się na ty zgodnie z netykieta. Radzę się doksztalcic.

Jak na razie tylko ty sypiesz tu inwektywami na prawo i lewo. Chamowato, niedojrzale, prostaczka, mentalność rodem z gimbazy, polaczki, równanie w dół, zawiść... Weź się ogarnij kobieto bo niskim lotem lecisz.
Stary 2016-10-13, 23:49   #135
Ania_Frania1
Rozeznanie

W temacie kosztów odzieży:

Ostatnio zaopatrzalam moja 3 latke w legginsy i dresy typu joggersy i zalamalam sie cenami wyjściowymi np joggersy po 49.99zl... Legi po 30-40 zł. Na szczęście udało sie kupić te gatki w promocji smyka -50% a potem było jeszcze -40% na dresy i legginsy. Ale te ceny regularne to dla mnie jednak przesada...
Ja akurat nie stylizuje specjalnie młodej ale zależy mi jednak żeby miała fajne zestawy, w miarę modne. Koszty nowych ubrań mnie jednak przerażają - co chwilą coś trzeba dokupić bo wyrosła a sumujac te wydatki pewnie dostałabym migreny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ania_Frania1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-13, 23:51   #136
favianna
Zakorzenienie

Kobieto masz albo masakryczne kompleksy albo jesteś mega agresywna albo obie rzeczy na raz.
Pisalam o twoim podpisie bo on tłumaczy nawiązywanie do "polaczkow" na watku o kosztach związanych z dzieckiem...
Stary 2016-10-13, 23:58   #137
karolinamarteczka
Przyczajenie

[QUOTE=favianna;66364296]W internecie pisze się na ty zgodnie z netykieta. Radzę się doksztalcic.

Jak na razie tylko ty sypiesz tu inwektywami na prawo i lewo. Chamowato, niedojrzale, prostaczka, mentalność rodem z gimbazy, polaczki, równanie w dół, zawiść... Weź się ogarnij kobieto bo niskim lotem lecisz.[/QUOTE

Netykietę znam doskonale ,nie sadze ze miesci sie w niej pisanie o kimś to cos oraz tym podobne.zwlaszcza ze nie ja pierwsza obraziłam ta osobę.wez ogarnij kobieto czytanie z rozumieniem bo nisko lecisz.
Przerasta cię ogarnięcie kto zaczął ta bezsensowna jatkę ,a ze nie mam w zwyczaju znosić przytyków zawistnych bab ,to jest to co jest.
Naprawde żenujący poziom i żenująca dyskusja.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Kobieto masz albo masakryczne kompleksy albo jesteś mega agresywna albo obie rzeczy na raz.
Pisalam o twoim podpisie bo on tłumaczy nawiązywanie do "polaczkow" na watku o kosztach związanych z dzieckiem...
Najlepszym przykładem,kobieto,mega kompleksów i agresji jestes tutaj ty i pare koleżanek.ukrecily z dwóch postów gownoburze bo im sie nie mieści w swiatopogladzie.spojrz na siebie zanim zaczniesz oceniać innych.
I jakaś pokrętna logika z podpisami looooool.nie wiem czy ogarniasz ta żenadę ,serio.to jest chore.
Wez ty idź spać ,ze zacytuje twoja mentorkę.eot.
Stary 2016-10-14, 00:04   #138
favianna
Zakorzenienie

Ok, nie mam ochoty na przepychanki z tobą bo poziom agresji w twoich wypowiedziach jest taki, że przypomina to mi najgorsze wątki z nawalanka trolli.
Masz rację, we wszystkim masz rację i się napawaj, całe szczęście, że są jeszcze normalni ludzie na wizażu i z nimi można rozmawiać bez chamskich inwaktyw w każdym poście.
Stary 2016-10-14, 06:26   #139
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66363556]
Weź ty spać idź.

Agesją to ty walisz i ty jesteś mega niemiła.

Dziewczyny, włączamy ignora, szkoda nerwów na to coś.[/QUOTE]

W szoku jestem
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 07:35   #140
Ingrid80
BAN stały

Taka aferka na MZK!!

Stary 2016-10-14, 08:16   #141
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Mmm nawet nie wiem dokładnie ale wiem ze sporo.
Ciuchy-kupuje w reserved H&M i smyku,wszystko nowe ,niestety nie mam żyłki chęci i czasu do wyszukiwania używanych perełek a pewnie szkoda.
Ostatnie zakupy
Kurtka smyk-160 zł
Buty Hm -130 zł
Czapka smyk 40 zl
Rękawiczki hm 25 zł
Spodnie dresowe reserved plus koszulka 50 zł .i to wydałam na jeden raz.ostanio jeszcze jej dokupiłam inne rzeczy ,odkąd skończyła 3 lata (niedawno),na jej garderobę wydaje sporo.
Pieluchy i mleko odpadły mi jakis rok temu wiec sie cieszę
Jedzenie-na tym nie oszczędzam ,soki jednodniowe ,tran molers,dobrej jakości ryby i wędliny ,chleb ,kasze ,owoce.
Zdecydowanie za dużo idzie na pierdoły -jajka kinder (potrafi dostać 3 dziennie),zabawki,balonik i,happy meal ect.staram sie z tym walczyć ,z mizernym efektem
Swoje kosztują tez zajęcia dodatkowe -taniec,plastyka ,matematyka ect.do przedszkola nie chodzi jeszcze ,mam chęć i możliwość byc z nią ,nie wiem tez czy nie zacznie od razu edukacji w Hiszpanii ,ale tak czy inaczej zbieram juz na prywatna szkole
aha-opłacamy tez prywatny abonament medyczny w luxmedzie wiec co miesiąc trzeba i na to.
Jak dajesz trzylatce nawet trzy kinder jajka dziennie i śmieciowe żarcie z Happy Meal, to nie da sie ukryć, ze pieniądze w błoto wyrzucasz. I to jak dla mnie wynika z kompleksów, chęci poprawienia sobie humoru przez takie "rozpieszczanie" dziecka, nie odmawiając mu największego badziewia za cieżko zarobione pieniądze.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

[/COLOR]
Cytat:

Juz nie przesadzajmy z tym podążaniem za trendami, Smyk, Hm i Reserved to sa tanie marki, żadne to burzujstwo tam dziecko ubierać.

Doczytałam o tych rzekomo niezjadanych jajkach. No cóż, kupowanie jajka po bodajże trzy złote dla mega badziewnej zabawki, to juz faktycznie lepiej wyrzucić 10 zł do śmieci, moze menel znajdzie i wino se kupi, lepie spożytkowane pieniądze. Podobnie jak uczenie dzieci miłości do McDonalda poprzez zestawy z kolejnymi nadziewanymi zabawkami. Ja jednak wole dziecku takich wątpliwych atrakcji nie dawać, ale mnie akurat stać na lepsze

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Taka aferka na MZK!!

Zawsze mnie to bawi, jak ktoś serio uważa, ze społeczeństwo mu zazdrości taniochy z Reserved, Smyka czy HMu I fundowania dziecku kinder niespodzianek czy zestawów z McDonalda, normalnie bogactwo jak w morde strzelil i światowość.
Zeby nie było, sama kupuje dziecku ciuchy w HM, ale to jest standard, całe przedszkole w tym chodzi i specjalnej fashion w tym nie ma

Dla mnie to, ze ktoś nie potrafi odmówić dziecku regularnie badziewia w stylu jajka kinder, zabawki z Maka, baloniki i podobne â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜â ˜☠â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â˜â˜☠â˜â˜â ˜â˜☠â˜â˜â˜â˜☠y to typowy objaw kompleksów na punkcie biedy, zeby przypadkiem ktoś za biednego nas nie uważał. Ja córce takich rzeczy nie kupuje, bo o ile dość rozrzutna ogólnie jestem, to jednak sa pewne granice kupowania dziadostwa i w życiu nie nauczy sie dziecka, ile wart jest pieniądz, jak sie bez problemu kupuje takie gadżety. Potem przyjdzie siedmioletni smark z zadaniem i Phona i głupi rodzic kupi, chociaz go relatywnie nie stać, bo przecież jego dziecko gorsze być nie moze. Mam osoby o takiej mentalności w rodzinie, przewaliłi masę kasy na wlasnie badziewia, zestawy z Maca, tony ciuchów, dzieciaki miały po siedem bidonów, nie trzeba chyba dodawać, ze teraz komornik komornika pogania a wszystko to moim zdaniem typowy objaw zakompleksienia, pokazania, co to nie my. Słabe. Naprawdę bogaci i rozsądni ludzie takiego szitu dzieciom na tony nie kupują.

A, butów z HM za 130 zł bym nie kupiła, bo sa sztywne i kiepskiej jakości, do chodzenia to sie nie nadaje. Zwłaszcza dla modelki, jeszcze nie daj Boże nóżki powykrzywia

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez boska latynoska Pokaż wiadomość
Ja tam nie widzę tej różnicy W Reserved pełno poliestrów, szczególnie w większych rozmiarach, super jakością to te ciuchy się nie wyróżniają.

Zgadzam sie.
Ja do tego sklepu w ogóle nie wchodzę, ani po ciuchy dla dziecka, ani dla siebie. Krzywo szyte i bardzo kiepskiej jakości, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2016-10-14 o 08:13
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 08:29   #142
Glodomorek
Zakorzenienie

250zl przedszkole 90zl zajecia dodatkowe 135 basen 50zl stale leki, czasem trzeba platne badania.
Do tego ciuchy, buty, jedzenie (mleko roslinne 8zl/litr), zabawki, wycieczki, ubezpieczenie.
Wyjdzie duzo wiecej niz 600-700. 500+ oczyeiście nie mamy.

Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 09:07   #143
Konto usunięte

Dla mnie ciuchy z HM, smyka czy ReKids no niestety, do najtańszych nie należą. Owszem, są tanie serie czy wyprzedaże, ale nie stać mnie na regularne tam ubieranie 2 córek Tym bardziej, że jakościowo naprawdę nie są lepsze od serii lupilu (przykładowo).
A kupujecie ubrania w Carry? pomijam, że spódnice czy legginsy dla nas odpadają, za szerokie, ale sporo bluzeczek czy bluz mam dla starszej, bo są w miarę wąskie. Ale jakością tyłka nie rwą
Stary 2016-10-14, 09:24   #144
_vixen_
Zakorzenienie

Tańsze od ciuchów jest chyba tylko Pepco itp. i generalnie przecież na zachodzie Europy to nie jest żaden luksus i fashion ubierać dziecko w HM made in Bangladesz. To juz kwestia polskich zarobków, ze wydają sie one drogie.
Stary 2016-10-14, 09:34   #145
Konto usunięte

Ależ ja mieszkam i zarabiam w PL właśnie

W ogóle uważam, że biorąc pod uwagę zarobki u nas - to 20-30zł za JEDNĄ parę rajtek to cena szokująco wysoka.
Ciekawsza sukienka z HM to 100zł przeciętnie - no dla mnie to dużo, niestety. Tak samo 50zł za maleńką spódniczkę - to są chore ceny. I nie ogarniam, dlaczego ceny ubrań dla dzieci (czyli coś, na co zużywa się o wiele mniej materiału) są takie lub wyższe, jak ubrań dla dorosłych.

Nie, oczywiście, nie kupuję wyłącznie w SH ale nie ma opcji, bym kupowała w sieciówkach w regularnych cenach.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

A, najlepsze jak dotychczas bluzeczki (gładkie - rzadkość! a moje dziewczyny lubią mega wzorzyste rajtki, więc z górą mam problem zawsze) kupuję w KiK - nie wiem, czy macie, to niemieckie coś jest. Gładkie, z dobrej bawełny bluzeczki po 8zł. Ładnie wykończone, nie rozwlekają się w praniu...
Stary 2016-10-14, 09:43   #146
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wyzlosliwialam sie nad kimś kto kupuje na wyprzedaży dwa razy większa kurtkę.
moje dzieci mają w szafie większe kurtki. czekają (kurtki) na swój czas

Cytat:
Kobieto masz (...) masakryczne kompleksy

Moje dzieci w zasadzie są bidulami strasznymi bo u nas generalnie promocje na Zalando, ciuchland (netowy i realny), Carter's przywożony - po uprzejmości - ze Stanów, wyprzedażowy Next, w h&m kupuję piżamki i getry, w Re rajstopy i skarpety, buty w TJ MAXX, Lidlu, Crocsie. Bez szału. ale nie mam (JA) z tym problemu.
Jaki lajf, taki stajl.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;66370446] Ładnie wykończone, nie rozwlekają się w praniu...[/QUOTE]muszę poszukać tego sklepu....

heh... moja córka szczuplak i body po bracie odpadają. ktoś mi podpowiedział, że w Auchan są wąskie bodziaki.
never ever. co z tego, że 6 zł, jak na raz. po pierwszym praniu rękaw jest dużo za krótki na szczęście kupiłam tylko 2.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 09:50   #147
Konto usunięte

Pani22ka, to ci akurat z HM polecę bo fajne są te gdzie kupujesz 3 za 2, są jednobarwne lub w delikatne wzory (jakieś paski, kropki). Najfajniejsze bodziaki, jakie miałam, za 3 sztuki wychodziło 40zl bodajże.
Stary 2016-10-14, 09:57   #148
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Mmm nawet nie wiem dokładnie ale wiem ze sporo.
Ciuchy-kupuje w reserved H&M i smyku,wszystko nowe ,niestety nie mam żyłki chęci i czasu do wyszukiwania używanych perełek a pewnie szkoda.
Ostatnie zakupy
Kurtka smyk-160 zł
Buty Hm -130 zł
Czapka smyk 40 zl
Rękawiczki hm 25 zł
Spodnie dresowe reserved plus koszulka 50 zł .i to wydałam na jeden raz.ostanio jeszcze jej dokupiłam inne rzeczy ,odkąd skończyła 3 lata (niedawno),na jej garderobę wydaje sporo.
Pieluchy i mleko odpadły mi jakis rok temu wiec sie cieszę
Jedzenie-na tym nie oszczędzam ,soki jednodniowe ,tran molers,dobrej jakości ryby i wędliny ,chleb ,kasze ,owoce.
Zdecydowanie za dużo idzie na pierdoły -jajka kinder (potrafi dostać 3 dziennie),zabawki,balonik i,happy meal ect.staram sie z tym walczyć ,z mizernym efektem
Swoje kosztują tez zajęcia dodatkowe -taniec,plastyka ,matematyka ect.do przedszkola nie chodzi jeszcze ,mam chęć i możliwość byc z nią ,nie wiem tez czy nie zacznie od razu edukacji w Hiszpanii ,ale tak czy inaczej zbieram juz na prywatna szkole
aha-opłacamy tez prywatny abonament medyczny w luxmedzie wiec co miesiąc trzeba i na to.
Doczytałam ze jajek nie zjada. Z happy meal tez nie je nic tylko się zabawką bawi?

Próbowałam na potrzeby tego wątku policzyć ile kosztują mnie dzieci w październiku.
Poległam, bo o ile łatwo wyliczyć koszt placówek, zajęć dodatkowych, ciuchów, o tyle trudno mi wyliczyć jedzenie kupowane dla całej rodziny, to znaczy wyliczyć koszt jednego talerza zupy czy plasterka szynki.
Plus skomplikowane byłoby obliczenie ile np. kosztuje mnie woda do kąpania dla dzieci czy o ile więcej wydaję na paliwo wożąc gdzieś dzieci.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 09:58   #149
_vixen_
Zakorzenienie

Nie zmienia to jednak faktu, ze lansowanie sie na ciuchy ze Smyka, HM czy Reserved jest żałosne, chyba ze Karolinamarteczka mieszka w jakiejś zabitej dechami wsi popegeerowskiej, w której ostatni mieszkaniec prace miał 20 lat temu i tam synonimem bogactwa sa ciuchy z sieciówek, chińska rozwalająca sie zabawka z kinderjajka (swoją droga, te zabawki sa naprawdę tragiczne, do niczego sie to nie nadaje, za czasów mojego dziecinstwa bywaly chyba lepsze) oraz zestaw Happy Meal z kolejnym niepotrzebnym badziewiem, to wtedy moze faktycznie robi wrażenie.

Wielokrotnie widziałam w sklepach wlasnie typu Zara czy HM jak ludzie siatami kupowali tam ciuchy i płacili przy kasie 1000 czy 2000 zł. Moze jak ktoś robi zakupy raz a dobrze na sezon, to tyle wyjdzie i sie Kulczyk z tego powodu nie musi nazywać Jakoś mi tez gały z zazdrości na to "bogactwo" nie wychodziły

Jak mozna czuć sie lepszym kupując "fashion" z Reserved i Smyka, to nie ogarniam...

Co do zajęć dodatkowych typu matematyka dla trzylatków, to wiadomo, ze to jest sposób na naciąganie rodziców, myślących, ze geniusza chowają, bo z odrobina wysiłku taka "matematykę" każdy ogarnięty rodzic zrobiłby dziecku na kasztanach jesienią w parku, żadnych cudów na takich zajęciach nie ma, bo jaki to moze być poziom dla trzylatków, z których pewnie co drugi umie do dziesięciu policzyc i na tym sie jego "matematyka" kończy.
Stary 2016-10-14, 10:03   #150
Konto usunięte

Vixen a to oczywiście, masz rację, jeśli patrzeć pod kątem ewentualnego lansu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości