|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część druga
Ula - super prezent, nie pogardziłabym takim
![]() Mała mi w końcu po kilku dniach zrobiła kupkę. O matko, jaki armagedon. Pielucha na szczęście wytrzymała, bo drugi ładunek poszedł w trakcie przewijania, inaczej byłoby ciężko. Za to pojawił się pewien mały problem. O ile kupki, które szły wyłącznie przy kp mnie nie ruszały, o tyle teraz jak łączę kp z mm, to już jest gorzej. Myślałam, że będę musiała do ubikacji lecieć przywitać się z toaletą:/ A przecież w miarę rozszerzania diety te kupki będą coraz ciekawsze. No nic, może się przyzwyczaję. Chociaż ja zawsze taka byłam, jak musiałam posprzatać np. po psie, który zwymiotował lub miał biegunkę, to sprzątałam na raty z przerwami na moje wizyty w toalecie. |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, damy radę, a Wojtki to fajterzy
Są dzielni.Kocie - brawo za obalanie mitów. Ja ostatnio czyałam gdzieś jakiś bzdurny artykuł o zabawach dla dzieci w wieku 6-9 miesięcy. Takie brednie, że się nie dało. Masa negatywnych komentarzy pod artykułem, ale jakoś nikt się nimi nie przejmował.
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część druga
Dziewczyny, nie wiem czy zdajecie sobie sprawę ale Wy wiecie WSZYSTKO! Dzis ubieram Maje na spacer a tu wielki ryk, chyba z 20 minut nie dało sie jej uspokoić. W końcu mąż ze łzami w oczach mowi: napisz do Majówek, one pewnie będą wiedziały co jej jest.
![]() ![]() ![]() No jesteście niezastąpione ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio w jakiejś gazecie czytałam o karmieniu i tez jakieś pierdy, a na końcu podsumowanie ze najlepsze jest karmienie mieszane no bo przecież mama musi też często wychodzić no bo jak to cały czas z niemowlakiem, a obok reklama mleka modyfikowanego. Artykuły sponsorowane z jakimiś bredniami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ja zamówiłam kocyk na Allegro ale jeszcze nie doszedł, jak bedzie fajny to dam linka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba powinnysmy rozszerzyc działalnosc poza nasze forum.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Coś tu cicho tutaj...
Heh.. Zawsze wiedziałam, że książki od matmy mi się przydadzą... No wiedziałam to ;D. Sprzedaję je teraz nieogarniętym licealistom Wojtek śpi... A mieliśmy jechać do miasta.
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha widzisz! ![]() Ja uspilam niuniutka na lozku leze obok chciałam troche odespac to zasnac teraz nie moge No to ide jesc. A potem zdałoby sie isc do spozywczaka. Nie chce mi sie gotowac dla mnie jednej no ale cos na szybko musze wymyslic. Hmm... Mam ochote na cos z/do ryzu. |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie ide sie położyć koło małego. Cos mi zimno.
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ps. Mi tam sie nigdy ksiazki do matmy nie przydawały- i tak nic nie czaiłam hahaha
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
A ja matmę uwielbiałam
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie spokojnie tu dzisiaj..
Dziewczyny, myślicie, że już wyleczone odparzenie za uszkiem, cały czas lekko czerwona pupa i źle gojące się odparzenie pod kolankiem może być związane z jakąś alergią? Macie może jakiś dobry sposób na to? Z pupą sobie radzę ale to pod kolankiem jest brzydkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam na ciagle odparzenie pupy pomogła maść tormentalum, moze na to tez pomoże. Kosztuje jakies 6 zł Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak nieśmiało się przywitam
miałam mieć dziecko czerwcowe a urodziło się majowe i jakoś już tak zostalam u czerwcowek, ale Was podgladam i podczytuje
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na imię Agnieszka (28lat) jestem z Trójmiasta a malutka ma na imię Kinga urodziła się 19.05 przez cc w moje urodziny takŻe miałam super prezent Kinga jest wczesniaczkiem, urodziła się miesiąc przed terminem- hipotrofia płodu, z waga 2040 gr, 47 cm i 10/10 Miałam cukrZycę ciążową Obecnie malutka jest zdrowa, waŻy 5,5 kg. Do 3 miesiąca karmienie mieszane a po 3 miesiącu mm.
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-09-23 o 19:41 |
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo jaka malusia... ️ Jest dzień młodsza od mojego Igorasa. I jak tam u Was codziennosc wyglada. Bo jak nas podczytywałas to wiesz ze u nas zycie bujne i owocne we wszelkiej maści zmagania i dylematy ![]()
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc WIELKIE HELLLOŁ TU JUU!
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
Mona, a propo inhalacji. W insrukcji mam, ze po 4 minutach jest to najkorzystniejsze. Ale nie wiem czy chodzi o nos, ze po tych minutach tam lepiej dziala, czy ze inhalator po 4 min ma lepsze moce ![]() Z Gabi dalej walczymy z katarkiem, po wczorajszej nocy dzis poszły w ruch kropelki nasivin. A Gabi.. jest przez.j.b.sciecudownanama ksa Nie mogę przestać ją całować Manu czytalam, ze u Ciebie marn ie coś..Dobrze, ze chociaz ta chusta w dzień ratuje doope. Iwonia, co to za super wodna dieta? Kocie super z tą grupą. Aaa Mona mnie tez brało- pół łyżeczki startego imbiru, miód- ja na oko no i pół cytryny. Ja to na wieczor plus mleko z czosnkiem przez dzień(ja lubie ) a rano woda z miodem o cytryną plus wit c. Bo tej cytryny to niewiele. Dwa dni i zdrowa jak rybka Ale to trzeba w pore zadziałać.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-23 o 20:08 |
|
|
|
#141 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od miesiąca mała przesypia nam całe noce 18:30/19:30 do 8-9 z czego ma dwie pobudki na jedzenie i odraZu zasypia żadne dolegliwości brzuszkowe nas nie męczą, mała całymi dniami może leżeć na macie i się bawić a czasem na niej zasypia. Ładnie się z nami bawi. Po prostu aniołek![]() Ale wcześniej nie było tak kolorowo.. Mała mi płakała, mało jadła co się póŹniej okazało miała zapalenie pluc i dwie bakterie.. Prawie 2 tygodnie w sZpitalu byłysmy żadnych poważnych objawów nie miała.. No ale odkąd wysZłysmy że szpitala mamy się bardzo dobrze![]() Cytat:
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
No i co tu tak cicho?
U nas jak zwykle dzień przed jakąś dużą imprezą coś musiało gwizdnąć - tata stwierdził, że nam samochód ogarnie, mąż się pomylił i dał mi nie ten olej, trzeba było cały spuszczać |
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
cześć agusia
a jak się dowiedzieliście, że to zapalenie płuc i bakterie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo agusia kolejna co chodzi w dzien wyspana. Czyli nie popiszemy sobie nocami hahahaha
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Żabcia dieta wodna jednak jest niebezpieczna- mozna poparzyc przełyk. Przeszłam na powietrzną.
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia, czytalam cos o zywcu. Dobrze, ze chociaz masz co jeść
Mozesz sobie urozmaicać i np podgrzać to powietrze suszarką
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
helloł dziś od 12 był dzień chuściocha, taaaki płacz był, włożyłam w kieszonkę i momentalnie usnęła... to ruszyłam na spacer i się obudziła
Milenka zasypia przed 19, po kąpieli, przy moich fałszowanych kołysankach, kochane dziecko ![]() PS. czy przy takim umiarkowanym katarze wystarczy że oczyszczam nosek aspiratorem i wodą morską?
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2016-09-23 o 20:54 |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze sami byli w szoku, bo się nie spodziewali takich wyników. W posiewie moczu wyszła ecoli i klebsiella, którą była prawdopodobnie odpowiedzialna za zapalenie pluc takŻe ja teraz u lekarza jestem raz na dwa tygodnie jak tylko coś mnie u małej zaniepokoi. Także w przychodni to już znają matkę histeryczke :P
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dzidzius jest po przejsciach to lepiej dmuchac na zimne. Niuniutek tez juz po przedluzonym pobycie w szpitalu. Ale to zaraz po urodzeniu. Mial wrodzone zapalenie płuc. ![]() Strasznie wspominam rozdzielenie mnie z nim.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Ale trzeba u nas cos wiecej powiedziec o sobie i dzidziusiu
️
Obecnie malutka jest zdrowa, waŻy 5,5 kg. Do 3 miesiąca karmienie mieszane a po 3 miesiącu mm.

Nie mogę przestać ją całować
od miesiąca mała przesypia nam całe noce 18:30/19:30 do 8-9 z czego ma dwie pobudki na jedzenie i odraZu zasypia