Ciąża, dziecko a koty..... - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-10, 01:17   #121
marcelina73
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża, dziecko a koty.....

Cytat:
Napisane przez Toccata
Którą zresztą trudno się zarazić, nie dotykając uprzednio odchodów zarażonego tym pierwotniakiem kota i nie pakując następnie brudnych rąk do ust.
No i o to właśnie chodzi w tym wątku - na tym forum Mama z klasą. Dorosły nie wpakuje brudnych rąk do ust a dziecko - bardzo możliwe. I chodzi o to, aby te odchody były sprzątane, bo jak nie są to można się nabawić różnych chorób, nie mówiąc o ogólnie pojętej higienie, o której niektórzy zdają się zapominać - tak jak i Ty. Czyli jak ryzyko zarażenia się tosksoplazmozą jest niewielkie, to kupy mogą się walać?

Swoją drogą ładnie podsumowałaś Katesię
człowiek to brzmi....
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 01:24   #122
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Trucie zwierząt jest nie dopuszczale ... ale zrozumcie desperacje człowieka który wchodzi do klatki a tu smród że człowiekowi żygać się chce, wchodzi do domu otwiera okno żeby przewietrzyć mieszkanie a tu znajomy smród ...

... człowek oj nie brzmi to dumie ... a gdzie ten człoweik który zamiast karmic zwierze we własnym domu robi to kosztem innych, gdzie tu ta więż o której się tak rozpisujecie ? no tak taka więż bez zobowiązań
Stary 2006-02-10, 01:26   #123
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatha_c
Trucie zwierząt jest nie dopuszczale ... ale zrozumcie desperacje człowieka który wchodzi do klatki a tu smród że człowiekowi żygać się chce, wchodzi do domu otwiera okno żeby przewietrzyć mieszkanie a tu znajomy smród ...

... człowek oj nie brzmi to dumie ... a gdzie ten człoweik który zamiast karmic zwierze we własnym domu robi to kosztem innych, gdzie tu ta więż o której się tak rozpisujecie ? no tak taka więż bez zobowiązań
dokładnie
Stary 2006-02-10, 01:29   #124
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatha_c
Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi? ... przeciez zwierzęta dzikie zyja z dala od ludzi a jak człowiek chce udomowic zwierze to musi się liczyć z konsekwencjami. ... moje koty chodzą po dworze ale załatwiaja się do kuwety która mam w łazience, na klatce nic nie śmierdzi podobnie w piwnicy ...w kuchni maja swoje miski z jedzeniem ...
Chodzi o to, ze włascicielka wątku wspominala, ze na klatce są kuwety, ale koty mimo wszystko sikają i brudzą na klatce. Nielogiczne to troche dla mnie, poniewaz sama miałam kota wzietego z ,,ulicy,, miałam go 15 lat i nigdy mi nigdzie nie nabrudził. Koty to mają chyba we krwi, jak mają piasek to nie narbią obok. Załuje tylko, ze mozemy wysluchac tylko wypowiedzi jednej ze stron, a moze prawda jest zupełnie inna i koty wcale nie brudzą a pani zalozycielce watku przeszkadza sama ich obecnosc i to, ze ktoś śmie je dokarmiać. To są oczywiscie tylko moje domniemania, ale w kazdej zbiorowosci ludzkiej znajdzie sie zawsze taka osoba, ktorej wszystko i wszyscy przeszkadzają.
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 01:34   #125
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981
Chodzi o to, ze włascicielka wątku wspominala, ze na klatce są kuwety, ale koty mimo wszystko sikają i brudzą na klatce. Nielogiczne to troche dla mnie, poniewaz sama miałam kota wzietego z ,,ulicy,, miałam go 15 lat i nigdy mi nigdzie nie nabrudził. Koty to mają chyba we krwi, jak mają piasek to nie narbią obok. Załuje tylko, ze mozemy wysluchac tylko wypowiedzi jednej ze stron, a moze prawda jest zupełnie inna i koty wcale nie brudzą a pani zalozycielce watku przeszkadza sama ich obecnosc i to, ze ktoś śmie je dokarmiać. To są oczywiscie tylko moje domniemania, ale w kazdej zbiorowosci ludzkiej znajdzie sie zawsze taka osoba, ktorej wszystko i wszyscy przeszkadzają.
Tylko że jeśli faktycznie przeszkadzała by jej sama obecność to do tego też ma prawo i też może prosić o rady jak się kotów pozbyć z klatki. Wystarczy, że każdy może trzymać zwierzę w domu - niech dba o niego w domu i poza nim.

Zresztą jak na klatce są kuwety to i tak śmierdzi.
Jak ktoś ma psa czy kota w domu to często nie zauważa tego smrodu czy też łagodniej zapachu gdzie indziej.
Stary 2006-02-10, 01:36   #126
Toccata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcelina73
No i o to właśnie chodzi w tym wątku - na tym forum Mama z klasą. Dorosły nie wpakuje brudnych rąk do ust a dziecko - bardzo możliwe. I chodzi o to, aby te odchody były sprzątane, bo jak nie są to można się nabawić różnych chorób, nie mówiąc o ogólnie pojętej higienie, o której niektórzy zdają się zapominać - tak jak i Ty. Czyli jak ryzyko zarażenia się tosksoplazmozą jest niewielkie, to kupy mogą się walać?

Swoją drogą ładnie podsumowałaś Katesię
człowiek to brzmi....
Muszę przyznać, że nie udało mi się dotąd spotkać ZADBANEGO i otoczonego właściwą opieką dziecka, które bawi się kupą. Masz inne doświadczenia?

Nie, nie uważam, że kupy powinny się walać. Aczkolwiek większość z kup, które widuję na ULICACH naszej uroczej stolicy została wyprodukowana przez wyprowazane na spacer pieski. Kotki swoje zagrzebują, taka już ich natura.
Ach, i widziałam jeszcze załatwiające swoje potrzeby fizjologiczne na osiedlu dziecko. Widać mamusia nie nauczyła, ze trzeba parę pięter do domu do łazienki podejść . Hm... i co? Poczęstować dzieciątko domestosem w jogurcie? Bo dziecięca kupka śmierdzi i jest równie niehigieniczna.
O ile trudno mi mieć pretensje do zwierząt, o tyle od człowieka można oczekiwać więcej. Nawet paruletniego. Pod warunkiem, że ktoś wcześniej zadał sobie odrobinę trudu wychowawczego.

Nie popieram ani brudu, ani dopuszczania do nadpopulacji bezdomnych zwierząt. Ale eksterminacja nie jest dopuszczalnym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że to rozumiesz.
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 01:40   #127
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toccata
Muszę przyznać, że nie udało mi się dotąd spotkać ZADBANEGO i otoczonego właściwą opieką dziecka, które bawi się kupą. Masz inne doświadczenia?

Nie, nie uważam, że kupy powinny się walać. Aczkolwiek większość z kup, które widuję na ULICACH naszej uroczej stolicy została wyprodukowana przez wyprowazane na spacer pieski. Kotki swoje zagrzebują, taka już ich natura.
Ach, i widziałam jeszcze załatwiające swoje potrzeby fizjologiczne na osiedlu dziecko. Widać mamusia nie nauczyła, ze trzeba parę pięter do domu do łazienki podejść . Hm... i co? Poczęstować dzieciątko domestosem w jogurcie? Bo dziecięca kupka śmierdzi i jest równie niehigieniczna.
O ile trudno mi mieć pretensje do zwierząt, o tyle od człowieka można oczekiwać więcej. Nawet paruletniego. Pod warunkiem, że ktoś wcześniej zadał sobie odrobinę trudu wychowawczego.

Nie popieram ani brudu, ani dopuszczania do nadpopulacji bezdomnych zwierząt. Ale eksterminacja nie jest dopuszczalnym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że to rozumiesz.
Juz ktoras z wizazanek probowała dziecko czestowac domestosem i została nawyzywana od głupich, wiec uwazaj:P Dziecko to nie zwierze , ma wiecej prawTakie słowa też padły.
Stary 2006-02-10, 01:47   #128
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Toccata

Tak widzialam - np moje.
Wielokrotnie wpadło (2 razy buzią), wdepnęło jak bawiło się na trawie i wygrzebało w piasku (no to chyba kocie, nie).
Czyli moje jest zaniedbane i nieotoczone właściwą opieką......A masz dzieci?
Po moim 3 letnim dziecku sprzątam zawsze.
Stary 2006-02-10, 01:48   #129
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981
Juz ktoras z wizazanek probowała dziecko czestowac domestosem i została nawyzywana od głupich, wiec uwazaj:P Dziecko to nie zwierze , ma wiecej prawTakie słowa też padły.
faktycznie dziwne....
Stary 2006-02-10, 01:54   #130
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie dziwne....
wyzywanie kogoś tylko za to, ze śmie mieć inne zdanie jest dla mnie conajmniej dziwne
Stary 2006-02-10, 01:58   #131
marcelina73
Wtajemniczenie

tak,
dobranoc miłośniczki zwierząt
ja idę się przytulić do mojego dzidziusia
Stary 2006-02-10, 01:59   #132
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981
wyzywanie kogoś tylko za to, ze śmie mieć inne zdanie jest dla mnie conajmniej dziwne
swoją drogą fajne "zdanie" - częstowanie dziecka domestosem, strasznie się różni od częstowania domestosem zwierząt
Stary 2006-02-10, 02:03   #133
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą fajne "zdanie" - częstowanie dziecka domestosem, strasznie się różni od częstowania domestosem zwierząt
Włascicielka watku poczestowała koty w rzeczywistosci i to jedyna i znacząca roznica jaką widze! DOBRANOC
Stary 2006-02-10, 02:34   #134
kid
Raczkowanie

GG do kid

Na miejscu załozycielki wątku nie chwaliłabym się dolewaniem kotom trucizny do karmy i popierania takiego procederu - to NAPRAWDĘ jest karalne, droga koleżanko, a jesli karmicielka przeczyta ten post i przedstawi go jako dowód w sadzie będziesz miała powazne problemy . Takie postępowanie jest świadectwem braku elementranych, ludzkich odczuć, niestety. Życie nalezy szanować.

Toksoplazmozą prędzej zarazisz się krojąc na desce surowe mięso kurczaka, albo przesadzając kwiaty, niż mając kontakt z kocimi odchodami. By doszło do zarażenia kocia kopa musiała by leżeć w kuwecie ok. 72 godzin, następnie musiałabyś się nią najeść. Moja kotka zaraziła sie tokso, zajmowałam się nią osobiście, sprzątałam, leczyłam, a nie miałam nawet śladu obcności przeciwciał. Koty jako straszliwe zagrożenie dla kobiet w ciąży to mit, dawno obalony przez lekarzy, obecnie funkcjonujący na zasadzie "matka córce, babka wnuczce". Szkodliwe, ludowe bajanie .

Rozumiem twoje obawy dotyczace zdrowia dzieci. Dlatego przede wszystkim porozumiałabym się z karmicielami i zaproponowała kompromis - przeznaczenie jednej części piwnicy na wyłaczne użytkowanie kotów. Można skutecznie oddzielić taki "boks" od reszty piwnic. Karmiciel zobowiązany jest utrzymywac czystość, jesli jest inaczej, trzeba mu zwrócić uwagę, a nie truć koty.
Przykry zapach pochodzi prawdopodobnie od niekastrowanych kocurów. Myślę, że wg. swoich możliwości karmiciele kastrują zwierzęta.

Na koniec powiem tak - rozumiem, że ktos za kotami ne przepada. Rozumiem, że ludziom przeszkadza przykry zapach - brud i smród jest niedopuszczalny. Ale trucie kotów to bestialstwo, okrucieństwo i przejaw najgorszych cech. To zwierze czuje, umiera w męczarniach, straszliwie cierpi. Pomyslcie o tym, zanim napiszecie - "ja bym je wytruła".
kid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 02:44   #135
kid
Raczkowanie

GG do kid

Cytat:
Napisane przez taszkin
Zorganizowali samochod, pozbierali kotki i zawiezli do 2 schronisk. Kupili karmę , z domów wzieli szmaty i stare koce ( w schronisku wszystko jest potrzebne). Choc mogli by miec czysto z nimi, teraz mają czysto bez nich, ale zawsze to jakies rozwiązanie, to gorsze z tych lepszych
Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, co piszesz?
Zupełnie nie znasz kotów, nie masz pojęcia o warunkach, w jakich zwierzeta żyja w schroniskach. To, co zrobili twoi znajomi to przejaw skrajnego braku odpowiedzialności i egozimu.
Te zwierzęta nie przeżyją w schronisku - dziczki mra w nich jak much, nie tylko one zresztą. Schronisko to dla nich koszmarny stres.
Obarczyli schronisko kosztami utrzymania dodatkowych zwierząt - czy odwiedzają je z karma i kocami regularnie?

Zwierzeta i ludzi moga i muszą życ na Ziemii razem. Skrajnym egoizmem jest pogląd, że to one muszą nam ustępować. Nie muszą. Sa nam potrzebne, a my im.
To, że kot dostanie miske karmy i wodę nie znaczy, ze ma rajskie zycie. Dziczki nie rozleniwiają sie tylko dlatego, że raz dziennie zjedzą troche ryżu z mięsem, albo chrupek. One zjedza i to, i to, co upolują.
Bez nich nasze piwnice, klatki schodowe i rury opanowały by szczury i myszy. Koty sa ważnym elementem ekosystemu miejskiego.
kid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 08:21   #136
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Toccata
Katesiu, Wątpię niestety, żeby rozsądna argumentacja zdołała wpłynąć na twoje postrzeganie świata, wyraźnie zawężone do pupy twojego dziecka, które zamierzasz wychować na osobę egoistyczną i niewrażliwą.
Toccata i Ona nie podoba mi się sposób prowadzenia dyskusji przez Was. To nie są argumenty, tylko chęć udowodnienia kto ma rację i jest lepszy, wrażliwszy.
Dla jednych cały świat "to pupa dziecka" a dla drugich cztery łapy przyjaciela. Należy to uszanować, a nie ośmieszać.
Nie ładnie
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 08:23   #137
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981
I te słowa wydają ci sie śmieszne? Ty naprawdę uważasz, że ludzie maja mniejsze prawo do życia niz zwierzęta? Przerażające
Absolutnie nie popieram zabijania zwierząt. Ale z drugiej strony jakie zwierzę zje cokolwiek polane tak śmierdzącą cieczą jak domestos? Gdyby TZ Katesi chciał naprawdę zrobić krzywdę tym kotom dodałby pewnie czegos bardziej subtelnego. Podejrzewam, że z jego strony był to akt desperacji i protestu skierowany do ludzi którzy karmią koty pod JEGO oknami.
Co do sikania przez koty to osobiście znam kotkę która sika gdzie jej się podoba a nie tylko do kuwety, więc proszę nie opowiadać, że koty załatwiają sie tylko i wyłącznie do kuwety.
I całkiem na marginesie pytanie do tych zażartych obrończyń zwierząt: Czy kiedykolwiek musiałyście umyć dziecięce buty całe oblepione zwierzęcymi odchodami? Jeśli nie, to radze spróbować, przeżycie jest porażające, szczególnie jeśli są to traperki i trzeba wszysto wygrzebywać ze szczelin. Po takim doświadczeniu trochę miłości do zwierzat ze mnie uchodzi.
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 08:25   #138
kasiulka
Zakorzenienie

Ten wątek robi sie coraz bardziej beznadziejny i chyba zmierza pomału ku zamknięciu. . Mam wrażenie ze zagorzałe miłosniczki kotów i ich obecnosci na klatkach schodowych znajdują jakąs dziką przyjemnosc w dokopywaniu Katesi i wkladaniu w jej usta słów, których nie powiedziała a tak naprawde żadna z nich chyba nie przeczytala (albo może raczej nie chce czytac) tego co napisała Katesia.
No to może dla przypomnienia:

Cytat:
Napisane przez KATESIA
Tak dumam i dumam...chciałam sie przygotowac do rozmowy ze schroniskiem bo nie chciałam aby wyszły jakies dziwne "międzysłowa" tak jak w tym wątku. Zastanawiam sie tez nad tym co schronisko moze zrobic...., któras z was napisała ze kotom bedzie gorzej w schronisku.
Doszłam do wniosku ze narazie sie wstrzymam z dzwonieniem, bo mimo pewnych wysnutych tu wniosków nie jestem potworem i obecnosc kotów na osiedlu mi nie rpzeszkadza(jedynie obecnosc ich odchodów tuz za drzwiami i oknami), Narazie planuje pójsc do "kochanych sąsiadek" i spytac czy nie sprawi im problemu jak beda koty dokarmiac kilkanascie metrów od bloku....albo zostane wyrzucona za drzwi, albo moze pójdą na kompromis....Dzis jestem na to zbyt nabuzowana (z powodu pewnych oskarżen..) ale jutro po południu pójde, jak sprawa sie roztrzygnie-zdam Wam relacje....
Jesli nadal uważacie ze Katesia jest takim potworem i tylko płonie nienawiscią do zwierząt to to coż, moge Wam tylko pogratulowac takiego postrzegania ludzi.
Kid, tak nawiasem mowiac - na moim osiedlu nie ma kotów, nie mieszkają po blokach, nigdy nie widziałam kota w piwnicy - o dziwo z myszami i szczurami tez nie ma problemów.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 08:47   #139
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba
I całkiem na marginesie pytanie do tych zażartych obrończyń zwierząt: Czy kiedykolwiek musiałyście umyć dziecięce buty całe oblepione zwierzęcymi odchodami? Jeśli nie, to radze spróbować, przeżycie jest porażające, szczególnie jeśli są to traperki i trzeba wszysto wygrzebywać ze szczelin. Po takim doświadczeniu trochę miłości do zwierzat ze mnie uchodzi.
Tak - zdarzyło mi się to kilka razy. I jakoś nie pałam żądzą mordu
A miłość do zwierząt nie znika Czy jeśli wdepniesz w lesie w ludzkie odchody, to też masz ochotę komuś zrobić krzywdę? Kultura ludzka pozostawia wiele do życzenia... Niestety...
Co do zapachu z kuwety - mam kota, który swoje potrzeby codziennie załatwia do kuwety. Jakoś nie mogę narzekać (ani moi goście, ani rodzina) na brzydkie zapaszki. Wystarczy dobry żwirek. A na smrodki jestem baaaardzo wyczulona - i z tego powodu trzy razy się zastanowiłam zanim Fiona u nas zamieszkała. Niepotrzebnie
To już gorzej gdy ktoś przy nas bąka puści I co, mam go zbić albo potraktować gazem pieprzowym?
Stary 2006-02-10, 08:53   #140
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kid
Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, co piszesz?
Zupełnie nie znasz kotów, nie masz pojęcia o warunkach, w jakich zwierzeta żyja w schroniskach. To, co zrobili twoi znajomi to przejaw skrajnego braku odpowiedzialności i egozimu.
Te zwierzęta nie przeżyją w schronisku - dziczki mra w nich jak much, nie tylko one zresztą. Schronisko to dla nich koszmarny stres.
Obarczyli schronisko kosztami utrzymania dodatkowych zwierząt - czy odwiedzają je z karma i kocami regularnie?

Zwierzeta i ludzi moga i muszą życ na Ziemii razem. Skrajnym egoizmem jest pogląd, że to one muszą nam ustępować. Nie muszą. Sa nam potrzebne, a my im.
To, że kot dostanie miske karmy i wodę nie znaczy, ze ma rajskie zycie. Dziczki nie rozleniwiają sie tylko dlatego, że raz dziennie zjedzą troche ryżu z mięsem, albo chrupek. One zjedza i to, i to, co upolują.
Bez nich nasze piwnice, klatki schodowe i rury opanowały by szczury i myszy. Koty sa ważnym elementem ekosystemu miejskiego.
Droga Kid, czytaj proszę wnikliwiej, napisałam, ze to dla mnie ostateczność. Zastosowana gdy inne środki zawiodły. Zrobili to tylko dlatego bo kotom zagrazało niebezpieczenstwo w bloku, w ktorym mieszkały a sami nie mieli jak zapewnić im przetrwania, bo otoczeni byli przez ludzi złych, niszczących wszelką pomoc. "Egoistyczni" koledzy zachowali się tu najlepiej jak mogli. Znam dobrze warunki w schroniskach. Wiem, ze kot na "wolności" dożywa średnio 5 lat, w schronisku 2. Ale czy pozostawienie ich na pastwę złych ludzi w bloku i obok niego, dla których dolanie domestosu to nic, jest lepszym rozwiązaniem? Dziwię Ci się, ze tak myslisz, o mnie i o tej sprawie.
To, ze koty są "ważnym elementem zycia miejskiego" nie znaczy, ze mozna pozostawić je na pastwę złych ludzi, a to, ze schronisko to dla nich "koszmarny stres" ? - to nie widziałas co przezywały zanim się tam znalazły. Nic nie wiem o kotach? To moze Ty za mało widziałas, skoro shcronisko to dla Ciebie najgorsze co moze je spotkać. Zwierzęta powinny "zyc razem z ludzmi na Ziemi"...piękna ideologia, pod warunkiem jednak, ze wszyscy ludzie mają na względzie ich dobro, a tak niestety nie jest.
Kid, ciekawe co zapewniłabys kotom we własnym zakresie (nie wnikam, moze masz ich w domu 20, skoro tak to przepraszam), oprocz pięknych słów. Moze podasz jakies rozwiązanie? Ideologicznie się z Tobą zgadzam, jednak mam wrazenie, ze to co mówisz (piękne rzeczy) wynika z tego, ze nie widziałas jak ludzie potrafią byc bezwzględni.
Wierz mi, ze gdyby to ode mnie zalezało, przygarnelabym ich jeszcze więcej. Uwazam, ze nalezy pomagac kotom przetrwać na wolności. Gdy jednak zagraza to ich zyciu z rąk ludzi, ktorzy powinni wspierac nas w tym co robimy, zeby było kotom lepiej...to wierz mi, nie koledzy wykazali się tu "egoizmem". Zyczę Ci, bys nigdy nie musiała podejmowac takich decyzji, jak (mniemam) nie musiałas do tej pory.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2006-02-10 o 09:30
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 09:09   #141
ma-li-na
Zadomowienie

wiecie co wam powiem ten wątek jest juz załosny całkowicie zmienił tor.Piszecie tu jacy ludzie są podli dla zwierząt! bestie zabijaja bezbronne zwierzątka podam wam przykłady takiej bezbronnosci jesli juz ma wrzec to do konca 3 lata temu moja sąsiadka zaczela dokarmiac koty <ma swoje prywatne podwórko wiec nikomu w zadnym stopniu to nie przeszkadzało bo niby czemu jak odbywało sie to na jej prywatnej posesji?> Dopuki kilka miesięcy poozniej owe 2 kotki nie zaatakowły 7letniego dziecka ! dlaczego przeciez były karmione jak to sie stało pytała moja sasiadka sędziego bo rodzice chłopca wytoczyli sprawe usłyszała odpowiedz od sędziego który odpowiedział jej z ironią"bo to były prosze pani dzikie koty a nie domowe pluszaki" co z tego ze dostała jakis smieszny wyrok w postaci odszkodawania a milutkie kotki zostały uspione.? chłopiec ma 10 lat a blizny po pazurach wygladaja dzis jakby jego twarz była pocięta nozem! Oj biedne kociaczki jak ci ludzie mogli im to zrobic co najsmieszniejsze sasiadka do konca walczyła zeby ich nie usypiac TOZ TO PARANOJA! takich przypakoow jest miliony nie tylko o kotkach ale tez o psach dlatego wole patrzec na bezdomne zwierzaki w schronisku niz na podwórku gdzie moga skrzywdzic człowieka lub hm hm <dla obronczyn tych biedactw>człowiek miałby je skrzywdzic

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 09:19   #142
kamaO
Wtajemniczenie

Ciekawe, że każda ma na zawołanie mrożący krew w żyłach przykład "sąsiadki/ kuzynki/ znajomego/ listonosza" i kogo tam jeszcze chcecie, na udowodnienie swoich racji
Stary 2006-02-10, 09:26   #143
ma-li-na
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamaO
Ciekawe, że każda ma na zawołanie mrożący krew w żyłach przykład "sąsiadki/ kuzynki/ znajomego/ listonosza" i kogo tam jeszcze chcecie, na udowodnienie swoich racji
no własnie ciekawe ze nawet takie zmyslone opowiesci zamieszczaja w gazetach i w wiadomosciach rany przeciez takie rzeczy nie miały prawa nigdy sie wydazyc zwłaszcza na podwórku obok!
wiesz jesli o mnie chodzi to naprawde wolałabym zeby to sie w ogoole nie wydarzyło i nie było takich krew mrozacych opowiesci niestety takie sa realia moja droga i naprawde bardzo ci zazdroszcze ze nie musiałas nigdy na cos takiego patrzec ani słuchac !

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-10, 09:32   #144
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Wątek odbiegł od tematu. Zamiast merytorycznej dyskusji przeważają personalne ataki. Zamykam wątek.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości