Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy uderzył Ciebie kiedykolwiek Twój TŻ?
tak 166 13,22%
nie 1 090 86,78%
Głosujący: 1256. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-26, 19:52   #121
Ashlee_
Zadomowienie

Dot.: Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ?

moj były mnie uderzył .. to byla nasz apierwsza i ostatnia klotnia. wyszlam trzaskajac drzwiami i nigdy wiecej sie juz nie spotkalismy.

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-26, 22:06   #122
sanetka
Zakorzenienie

nigdy mnie mnie uderzył
to mi się kilka razy zdarzyło ale niechcący w zabawie
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-26, 23:23   #123
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ja troche przeszłam ze swoim ex, jeszcze w czasach gdy nie bylismy małżeństwem, trudno mi o tym mówic..pisać, męczyłam się tak kilka m-cy, wiem, ze byłam głupia, ze odrazu nie odeszłam...miłość jest ślepa, a raczej jej brak! Odeszłam, po m-cu znowu się zeszliśmy, po roku pobralismy, on wiedział, ze tylko mnie tknie i odchodze...nie uderzył mnie więcej...za to świetnie wykańczał psychicznie...biorę rozwód.
Wiem, ze męzczyzna który bije nie kocha!!!
Życzę dużo siły i wiary w siebie!
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 10:45   #124
anezobka
Przyczajenie

Arrow Dot.: Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ?

mnie facet na święta zaczął dusić i chciał mnie uderzyć w twarz. Czuje się upokorzona i niewiem jak z tego wyjdę.
anezobka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 12:03   #125
ktosia86
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, czy to w narzeczeństwie czy już w małżeństwie.Dla mnie to po prostu oznacza koniec związku i nie pomogłyby zapewnienia, że się zmieni bo oni się nigdy nie zmieniają.Dziwię się kobietom, które nie potrafią odejść od człowieka, który je poniża i bije.Skoro z nimi są to tak jakby się zgadzały na takie traktowanie.I nie przemawia do mnie tłumaczenie, że nie ma dokąd iść, bo są miejsca gdzie na pewno znajdą schronienie.
Stary 2006-12-27, 14:59   #126
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

mąż nigdy mnie nie uderzył, on nawet glosu na mnie nie podnosi. To ja jestem ta narwana i pyskata w naszym związku.
Ale kiedyś dostałam w twarz od byłego w zasadzie nie byliśmy już razem , wyjechał na kilka miesięcy do swojej rodziny (Jordania) ja sporo korespondowałam z naszym wspólnym kolegą który w ostatnim liście przed powrotem mojego ex wspomniał w żartach o romansie między nami. Mój niedyskretny szwagier przeczytał ten list i powiedział wszystko tamtemu. Zostałam zaproszona przez byłego na Sylwestra nad morze (notabene ten nasz kolega też tam był). Ex wypił chyba za dużo bo tuż przed północą podszedł i mnie uderzył. Na drugi dzień złapałam pierwszy autokar do Łodzi i tyle go widziałam. Ignorowałam jego błagalne listy, odesłałam mu jego rzeczy i koniec. Tak to się skończyło.
No i dostałam kiedyś po twarzy od znajomego gdy wiązał mi ręce tuż przed zgwałceniem mnie, ale to już inna nie-bajka

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-27, 19:11   #127
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
No i dostałam kiedyś po twarzy od znajomego gdy wiązał mi ręce tuż przed zgwałceniem mnie, ale to już inna nie-bajka
O mój Boże!!Przykro mi
Stary 2006-12-27, 21:13   #128
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
O mój Boże!!Przykro mi
było, minęło ale dziękuję. Ciężko po czymś takim dojśc do siebie, zresztą każda przemoc wyciska na nas swoje piętno.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-28, 10:19   #129
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
było, minęło ale dziękuję. Ciężko po czymś takim dojśc do siebie, zresztą każda przemoc wyciska na nas swoje piętno.
Podziwiam Cię, że jesteś taka silna
Stary 2006-12-28, 11:56   #130
sylwusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
święta racja. a mnie do niedawna jeszcze wydawało się, że już żadnego piętna nie ma, że już dawno doszłam do siebie. porazka.

pozdrawiam

http://pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

sylwusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-28, 11:58   #131
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
omg co to za idiota musiał być !!!! dobrze że dałaś sobie z tym rade..
Stary 2006-12-28, 12:14   #132
kiniaczeq
Zakorzenienie

Tak do tematu wątku to znałam dziewczyne która była z chłopakiem który ją notorycznie bił bardzoo zwalał całą wine na nią że to przez nią on taki jest że jest głupia i na siłe jej wciskał takie wiadomości. Traktował ją jak przedmiot. Wkońcu dziewczyna wzieła to do siebie. Cieła się bardzo mocno. Moje prośby nie pomogły nic. Kazałam jej z nim zerwać, dziewczyna się bardzo niszczyła. Trafiła do jakiegoś zakładu nie pamiętam jak sie nazywał na 2 miesiące. Wkońcu jej przeszło i z nim zerwała. To co się z nią działo było straszne. Teraz z nim utrzymuje kontakt i gada jak z dobrym kolegą, czasem sobie prezenty kupią np. na święta - straszne to jest ja bym sie do niego nie odzywała..
Stary 2006-12-28, 15:53   #133
Agniesia~
Raczkowanie

Moj TZ nigdy mnie nie udezyl!!
Byly nie udezyl, ale popchnal mnie kiedys tak mocno, ze upadlam. Uderzylam glowa w rog stolu. Na chwile stracilam przytomnosc. Wstalam sama, a raczej wdrapalam sie na lozko. On stal i patrzyl. Byl w szoku. Ja tez.
Poklocilismy sie. Zdradzal mnie, a ja przypadkiem sie dowiedzialam. Zaprzeczal. Wkurzyl sie, bo nalegalam by sie przyznal.
Odeszlam.
Po kilku miesiacach wymusil spotkanie i przeprosil za wszystko, bo mialam racje. Zdradzal.
Ale to juz przeszlosc. Jestem z ukochanym mezczyzna, ktory brzydzi sie przemoca wobec kobiet.
Stary 2007-01-01, 16:21   #134
Sprite001
Raczkowanie

Żaden szanujący się mężczyzna by tego nie zrobił... Mój Tż mnie nie gdy nie uderzył, ex też nie...
A mężczyzna który bije kobiety... Nie jest niczego wart.

Sprite001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 15:35   #135
justi_86
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Czy uderzył was kiedykolwiek wasz TŻ ?

Cytat:
Napisane przez Motylek7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie pytanko jak poznać że facet byłby w stanie kiedykolwiek uderzyć kobietę? czy są jakieś typowe zachowania? albo czy można to po czymś poznać? nie żebym miała taki problem, bo mój TŻ by mnie nie uderzył tylko tak z ciekawości pytam

Nigdy nie poznasz, mozesz chodzic z facetem wiele lat i tu nagle po np 8 latach bycia razem cos mu odbije i ci przywali...

mnie wlasnie wczoraj uderzyl moj facet..napil sie i cos mu odrzelilo ze zaczal rozwalac wszystko na dworzu i gdy lezal na masce samochodu podalam mu reke i powiedzialam ze zaprowadze do domu bo jest napity i wtedy wyrwal antene z samochodu i mnie uderzyl nia..mialam coprawda kaptur wiec mnie nie zabolalo mocno i nic sie nie stalo... potem jak odprowadzilam go na chate to powiedzialam mu ze uderzyl mnie..i on tego nie pamietal...rozbeczal sie 1 raz jak jakies dziecko i beczal przez godz ze jak on mogl to zrobic ze jest skonczonym idiota i ze nie powinnam z nim byc tylko zerwac...
a tez nie spodziewalam sie tego po nim nigdy

nie wiem co robic.. ;(

justi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 16:28   #136
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Facet, który zasłania się alkoholem, kiedy uderza, to pupa nie facet. Dobrze się zastanów, zanim podejmiesz jakaś decyzję. Alkohol nie ejst żadnym wytłumaczeniem bicia. Zresztą, nic tego nie tłumaczy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 16:37   #137
justi_86
Raczkowanie

wiem ze alkohol nie moze byc wytlumaczeniem. I zawsze powtarzalam ze jesli facet mnie uderzy nie bede z nim a jednak dalam szanse , nawet nie wiecie jak ciezko jest skonczyc z kims kogo sie kocha...
on nie moze pic..nie byl soba, nie widzialam go nigdy takiego... wogole calkiem inna osoba...
slyszalam ze mial czasem takie porywy ras na rok , kiedys raczal u kumpeli w mieszkaniu rozwalac tel i rzucac jakimis rzeczami.. dzis mi powiedzial ze kiedys uderzyl jakas dziewczyne , zapytalam dlaczego to powiedzial ze to byl taki odruch i ze tego nie pamietal tez, ktos mu to przypomnial, nie wiem o co chodzilo.
Zdziwily mnie jego slowa (jak byl jeszcze napity), że powinnam z nim zerwac bo on jest gnojkiem ze ma takie napady i nie wie co robi.. ze powinnam miec faceta lepszego ... ze on nie jest wcale dobry ze on nie zerwie ze ja musze,i ze jestem dla niego zadobra..i ze taka dziewczyna jak ja nie zasluguje na niego.

Stary 2007-01-02, 16:43   #138
justi_86
Raczkowanie

wszystko jest takie skompliowane...
czuje sie teraz oszukana,... mowi ze kocha a w drugiej chwili....
dalam szanse, zobacze jak będzie....

Stary 2007-01-02, 17:15   #139
zizou
Zakorzenienie

moj TZ nigdy mnie nie uderzyl. jesli by toz robil to... nie bylby moim TZ. proste. nie ma wytlumaczenia dla facetow bijacych kobiety.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 17:34   #140
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justi_86 Pokaż wiadomość
wiem ze alkohol nie moze byc wytlumaczeniem. I zawsze powtarzalam ze jesli facet mnie uderzy nie bede z nim a jednak dalam szanse , nawet nie wiecie jak ciezko jest skonczyc z kims kogo sie kocha...
on nie moze pic..nie byl soba, nie widzialam go nigdy takiego... wogole calkiem inna osoba...
slyszalam ze mial czasem takie porywy ras na rok , kiedys raczal u kumpeli w mieszkaniu rozwalac tel i rzucac jakimis rzeczami.. dzis mi powiedzial ze kiedys uderzyl jakas dziewczyne , zapytalam dlaczego to powiedzial ze to byl taki odruch i ze tego nie pamietal tez, ktos mu to przypomnial, nie wiem o co chodzilo.
Zdziwily mnie jego slowa (jak byl jeszcze napity), że powinnam z nim zerwac bo on jest gnojkiem ze ma takie napady i nie wie co robi.. ze powinnam miec faceta lepszego ... ze on nie jest wcale dobry ze on nie zerwie ze ja musze,i ze jestem dla niego zadobra..i ze taka dziewczyna jak ja nie zasluguje na niego.
Przykro mi to pisać, ale jeśli nie był to pierwszy raz, nawet nie w stosunku do ciebie, to raczej mozesz spodziewac sie kolejnych napadów złości. Wiesz, to jest taki ciąg: złość, uderzenie, przeprosiny, jest miło, znów złość, uderzenie....Zamknięte koło. Jesteś młoda, nie trać życia, bo z czasem bedzie tylko trudniej odciąć się od tego.

Przykro mi bardzo, kiedy czytam takie rzeczy: on mnie bije, ale go kocham, ciężko mi odejść. Bo bardzo szybkoprzekracza się tę granicę, kiedy odejsć juz nie ma siły...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 23:04   #141
czarna_orchidea21
Rozeznanie

Mój ex pare razy jak wypił stosował zabawe "przewracania mnie na ziemie",ale to w sumie nie bylo takie częste i bolesne.
Przegiał raz... Nie chciałam isc tam, gdzie on,więc przyciągnął mnie do siebie, włozył ręce pod bluzkę, złapał za plecami, wbił paznokcie w skóre i ścisnął z całej siły jednoczeście ciągnąc paznokciami po skorze,do momentu aż dłonie nie zacisnęły się w pięść. Krzyknełam,aż opadłam z bólu no i rzecz jasna popłakałam się, na co usłyszałam,że nie potrafie się zachować i to wszystko moja wina... Następnego dnia przeprosił, jednak nadal uważał,że zasługiwałam.

Zasnę cicho i w szklanej trumnie śmierci martwym pokocham już sercem...
czarna_orchidea21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-02, 23:09   #142
Asia31
Zakorzenienie

Justi kochanie powodzenia ale nie licz na nic dobrego buziak

MILEGO DNIA
Asia31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 00:23   #143
justi_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia31 Pokaż wiadomość
Justi kochanie powodzenia ale nie licz na nic dobrego buziak

Obiecuje wam ze jak to sie powtorzy to skoncze z nim, daję mu ta jedną szanse bo potem moglabym miec na sumieniu ze postapilam zbyt pochopnie i ze to mogloby sie jednak juz nigdy wiecej nie powtorzyc...

Stary 2007-01-03, 00:33   #144
poziomka:)
Przyczajenie

Jeju dziewczyny jak mi jest przykro ze trafilyscie na takich ...? nawet nie wiem jak to okreslic bo kultralnie sie nie da. wiecie ja sobie nawet nie wyobrazam zeby mi chlopak oddal nawet kiedy bym go spoliczkowala. nigdy tego nie zrobilam ale jednak. Niestety udowodnione jest ze jak raz uderzy to to powtorzy. Beznadziejni sa niektorzy faceci ufff A faktycznie przydaloby sie wklejac zdjecia takich na jakiejs stronce ku przestrodze innych dziewczyn

poziomka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 00:47   #145
poziomka:)
Przyczajenie

Cytat:
Obiecuje wam ze jak to sie powtorzy to skoncze z nim, daję mu ta jedną szanse bo potem moglabym miec na sumieniu ze postapilam zbyt pochopnie i ze to mogloby sie jednak juz nigdy wiecej nie powtorzyc...
hmmm nie wiem czego Ci życzyć. w pierszej kolejności żeby się to nigdy nie powtórzylo jeżeli go kochasz i chcesz z nim być tak na serio, a w drugiej kolejności że jeżeli się powtórzy to żebyś sie ani chwili nie wahała z tą decyzją. Buziaczki

poziomka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 09:49   #146
sylwusiaczek
Wtajemniczenie

Justi skoro dałaś mu szansę to może zastanów się co powoduje u niego te wybuchy? Może jakieś przezycia z przeszłości, po których pozostała złość w podświadomości, z którymi nie może sobie poradzić i sam o tym nie wie? Sama piszesz że miewał napady. Nie ma się takich napadów, ot tak, bo taki ma charakter. Nic nie dzieje się bez przyczyny. Być może jest tak, że on potrzebuje pomocy jakiegoś specjalisty typu psychologa. Pamiętaj że krzywdzi tylko krzywdzony. Nie chce go usprawiedliwiać, ale być może w przeszłości zaznał przemocy i siedzi to w nim do dziś, czasem wychodząc, w postaci tych napdaów i tego co tu opisujesz.
Rozmawiaj z nim, ale jak najwięcej rozmawiaj. Może Ci coś powie.
Życzę powodzenia i obyś nigdy nie żałowała tej szansy.
Pozdrawiam

http://pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

sylwusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 11:04   #147
misia_bella
Zakorzenienie

NIGDY!!!
Gdyby tylko to zrobił straciłby status "mojego TŻa"
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 11:09   #148
spray
KWC

nie, nigdy
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-03, 14:18   #149
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiecie jak ciezko jest skonczyc z kims kogo sie kocha...
sorry, ale doskonale wiemy.
usprawiedliwiasz go. nie uważam, ze masz od niego odejśc - w końcu nie leje cie regularnie.
niepokoją mnie natomiast bardzo te ataki agresji. i na tym należałoby się głównie skupić.
Stary 2007-01-03, 16:06   #150
Iskra14
Zakorzenienie

Mój TŻ w życiu mnie nie udezrył nawet głos jak na mnie podnisie chociaz trochę to przeprasza a dzirewczynom które mają takie doświadczenia życzę wiele siły
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości