![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam tytułu filmu - wątek zbiorczy
Miviki,jesteś pewna,że to z jakiegoś filmu? Pamiętam,że kilka albo nawet kilkanaście lat temu opowiadało się taką "straszną"historię,kt órej treść tutaj zamieściłaś. Nie wydaje mi się,żeby to pochodziło z jakiegoś filmu,ale mogę się mylić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Wiem ,ze to też pozniej jakies legendy na temat tej strasznej historii, ale słyszałam ,ze ponąc jest też film i nawet w pewnym wątku wizazanka też mowiła ze to z jakiegoś filmu jest.
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
dziewczyny szukam tytułu filmu dręczy mnie to juz od dawna własciwie to nawet dwóch tytułow...
no wiec w pierwszym filmie z tego co pamiętam były dwa małżeństwa które się nie znały i ich dzieci były razem ze sobą związane później okazało sie ze kobieta z jednego małżeństwa i męzczyzna z drugiego byli kiedys razem ale ten facet wyjechał na wojne długo sie nie odzywał i ta pani poznała swojego obecnego męża bo myślała ze tamtem z czasów młodości ją olał ale okazało sie ze on wysłał jej pocztą pierścionek zaręczynowy tylko on nigdy nie doszedł i ten pan który był na tej wojnie i wysłał ten pierścionek stwierdził ze ona nie chce wyjsc za niego i dlatego nie odpisała więc tez znalazł sobie inna i po latach się spotkali i okazało sie ze ich dzieci planują małżeństwo no ogólnie śmieszny filmik przewijał sie tam też taemt wina (bo ktoś tam był chyba Włochem) no i była też imprezka niektórzy sie pokłocili na niej (też to było zabawne) ![]() film leciał kiedys na Polsacie mam do niego pewien sentyment dlatego tak usilnie go szukam drugi film jest raczej świąteczny pamiętam tylko śnieg(dużo śniegu) zawierucha stok po którym stoczył sie samochód, ratowanie tego samochodu i tych osób i na pewno był tam pies który duzo pomógł w ratowaniu i szukaniu schronienia, walczył też z wilkami które sie tam pojawiły, później znaleźli własnie jakiś domek (przypomina mi sie ze był tam kominek ale nie wiem czy to juz nie z innego filmu) chyba była to komedia romantyczna mam nadzieje ze rozumiecie cos z tego co napisałam i jeżeli któraś z Was cos kojarzy to BARDZO PROSZE o pomoc, na prawde BARDZO mi zależy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
To były bajki na kasetach bardzo bardzo stare 1991 rok i nizej
1 kaseta to bajki o kolorwych misiach ktore opiekowaly sie Alicja i ona zostala zamknieta w zamku jakiegos czarnoksieznika i po jakies szachownicy biegala ![]() 2 kaseta to bylo kilka bajek m.in o dziewcyznie ktora szyla z roz jakies plaszcze dla braci labedzi ,druga skaleczyla sie wżecionem , o jakies pani co trzepala taka posciel przez okno i taki puch z niej lecial to byla Pani Zamieć, o chlopcu ktory byl bardzo biedny i mial lekarstwo ktore uzdrawialo wszystkich i smierc mu je dala i czasem nie mogl pomagac ludziom jelsi smierc stala u ich nog. Bardzo zalezy mi na bajkach z 2 kasety moja mama komus je oddala a ja bym je chetnie obejrzala
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dziewczynki z łabędziami to chyba będzie bajka "Dzikie łabędzie" ew. w innym tłumaczeniu "Bracia labędzie". Panienka z wrzecionem to "Śpiąca królewna" chyba ![]() Wpisałam w google "Pani Zamieć" i wyskoczył mi tytul opowiania, wiec pewnie jako film animowany (bajka) nazywa sie tak samo Tego ostatniego nie znam
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
http://pl.youtube.com/watch?v=1cNDA1ouHx8
Dziewczyny tak sie zaczynały te bajki tylko były z lektorem polskim? jaka jest polska nazwa prosze o pomoc az sie wzruszylam jak zobaczylam poczatek ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja ogladalam kiedys film o hitlerowcu ktoremu udalo sie uciec po wojnie do ameryki polnocnej albo poludniowe. tam mieszkal sam. podgladal go jakis mlody chlopak gdy ten stary sluchal piesni faszystowskich i maszerowal w miejscu salutujac i jak ten stary hitleroqwiec go doczail to zaczal go zapraszac do siebie i zaszczepial w nim powoli rasizm.
takie glowne sceny z tego filmu to takie 1. albo ten mlody chlopak albo ten staruch spala kota w takim charakterystycznym piecyku w domu ktory pojawia sie w ielu scenach 2. Ten starzec umiera przez tego mlodego jakby staje sie ofiara wyznawanej ideologi 3. ten mlody pastuje staremu oficerki i odswieza mundur hitlerowca bede wdzieczna za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://www.filmweb.pl/f31130/Ucze%C5%84+Szatana,1998
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
dzieki wielkie to ten tytul.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny i ponawiam moją prośbe jezeli któraś z Was kojarzy moje wypociny z postu 123 z jakimkolwiek filmem to piszcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ja kojarzę, ale niestety nie pamiętam tytułu.
Język to przede wszystkim melodia i sprawne posługiwanie się słowem, to komponowanie wspaniałej muzyki. Komputerszczyzna melodii nie ma i nigdy mieć nie będzie; jest muzyką współczesną, pełną dziwnych dysonansów i zgrzytliwych współbrzmień. J. Grabowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam tytuł pierwszego filmu to "pierścionek zaręczynowy" polecam
![]() teraz tytuł tego drugiego bedzie mnie gnębił za dwóch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Hmm...coś mi świta!A te zwierzaki, te psy to przypadkiem nie mówiły do siebie ludzkim głosem?:P
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Zmartwię Cię, widziałam jedynie pierwszy film. Ten, którego tytuł już znasz.
Język to przede wszystkim melodia i sprawne posługiwanie się słowem, to komponowanie wspaniałej muzyki. Komputerszczyzna melodii nie ma i nigdy mieć nie będzie; jest muzyką współczesną, pełną dziwnych dysonansów i zgrzytliwych współbrzmień. J. Grabowski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() malenka17 tak zwierzaki mówiły do siebie ludzkim głosem szczególnie zapadł mi w pamięć, pies który walczył w lesie z wilkami w obronie ludzi z którymi utknął w śnieżycy/na stoku/ w rowie nie moge przestac o tym myśleć, strasznie mnie to męczy ![]() edit: daydreamer jesteś kochana!! to jednak "i kto to mówi 3" teraz sprawdziłam porządnie na youtubie i okazało się że to to czego szukam! dziekujęęęęę ![]() Edytowane przez iga Czas edycji: 2008-12-29 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bajki braci grimm jakies zbiorcze chyba
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
ja również mam prośbę...
oglądałam wieki temu film..mało pamiętam z niego ale motyw taki: była to religijna rodzina..brat zaczął namawiać siostrę do seksu,dobierał się do niej zaczął ją gwałćić..ona się broniła odpychała go mówiła że "to nie pobożemu" on sięwkurzył i wbił jej nóż w plecy....dziewczyna w krytycznym stanie trafiła do szpitala...cała wioska się za nią modliła..itd...jej brat potem miał wyrzuty sumienia... dziewczyna zmarła jednak zanim się to stało wybaczyła bratu... znacie może tytuł? nie wiem to był chyba francuski albo włoski film..
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Prosze o pomoc film
poszukuej filmu -> akcja dzieje sie w ameryce poludniowej. jest to film o dwojga mlodych ludzi. Biedny koles zakochuje sie w arystokratce i pisze do niej listy itp i nie moga byc razem, bo ona musi wyjsc za bogatego i satrszego. dopiero sie na starosc schodza sie razem i moga razem byc .prosz eo pomoc!!! jak uzyskam tytal mozna skasowac watek!! plissss
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc film
Pamiętnik ?
![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
nie to nie ten film
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, tez chcialabym prosic o pomoc
![]() niewiele pamietam, ale moze skojarzycie o co chodzi ![]() pierwszy film jest o tym ze kilka dziewczyn zabiło jedną, nie pamiętam o co poszło, wydaje mi się że o chłopaka. pojechały na jakieś odludzie, do lasu, tam był strumyk i one ją w nim utopiły. to chyba był film oparty na prawdziwych wydarzeniach ale nie jestem pewna. drugi film opowiada o dziewczynie, chyba imprezowiczce, zachodzi w ciąże, zmienia sie w porządna mame, i chyba walczy o dziecko z ojcem dziecka. powszechny temat.. z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
dodam ze oba filmy lecialy na tvnie juz jakis czas temu
a co do drugiego filmu to mozliwe ze dziewczyna klocila sie o dzecko z matka, chociaz nie wiem czy nie pomylilam filmow :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
up up
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
A to nie czasem "Miłość w czasach zarazy"?
![]() |
#147 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
dobra teraz ja...
myśle i myśle i nie mogę wymyślić.... Akcja prowdopodobnie dzieje się w Usa. Ona afroamerykanka,sztywniara , z tego co pamiętam pani prawnik; on biały, fizol, jeździł pick-up'em. Jego pasją jest ogrodnictwo i na jej zlecenie projektuje jej ogród. Zakochują się w sobie i chyba kończy się happy endem. A koleś miał psa, labradora? Jakiś blodyn grał tego głównego bohatera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Poszukuje tytulu pewnego filmu który kiedys oglądałam.Nie pamitam go tak super dobrze.Byla taka kobieta która była bodajze prawnikiem albą sędzią i ona skazała pewnego człowieka na kare śmierci albo kilka lat do wiezienia.Ona byla chora i miała raka mózgu.Wybrała sie ze swoim facetem i mlodszą siostrą do domku w górach.I wlasnie w tym domku zaczol nawiedzac ich ten facet którego skazała do wiezienia.Ze strachu robiła to co on jej kazał, męczył ją psychicznie.Kazał na jej oczach zeby jej młodsza siostra zaczela uprawiac seks z jej facetem co pozniej okazalo sie prawdą.Pamiętam jeszcze ze zamknela sie w lazience i tam zmarła.Powiedzcie mi prosze co to za film bo chcialabym go pooglądać
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.