![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników
Cytat:
![]() Tak a propos - po moich hormonach tez mam taka piekna, prawie gladka twarz (ale uczulenie wcele nie chce zniknac ![]() I bardzo mi przykro, Margotta, ale te Twoje wyniki mowia mi tyle samo, co wzorek na moje tapiecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Monka,leczenie mniej inwazyjne to hormonami.Ajeśli ono nie przynosi pożądanych rezultatów to pozostaje laparoskopia,chyba,że wolisz tradycyjną operację.Co w obecnych czasach chyba już się nie stosuje do tego typu zabiegów.
#123 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziekuje baaaardzo Gizmiatko za odpowiedz
![]() ![]() ![]() Mam pytanko! Hiperprolaktyna nie świadczy jeszcze o PCO?? Bo jeśli dobrze to zrozumiałam to zwiększony hormon PRL powoduje m.in. brak owulacji, ale można to wyleczyć hormonalnie i jest good?? Dlatego tyle tych badać, aby wykluczyć PCO... * Człowiek który się nie boji, nie ma nadziei * |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bylam juz leczona hormonami... Mamusiu ja nie chce!! ![]() No ale ja, urodzona optymistka musze znalezc dobra strone - moze (jakby mi to robili, co w sumie jeszcze nie jest pewne) ominie mnie fizyka i chemia? A matematyka to juz napewno (mam codziennie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o laparoskopie to moge was dziewczyny uspokoić.. co prawda nie miałam robionego zabiegu na jajnikach (usuwano mi pecherzyk żółciowy) ale technika zabiegu jest chyba taka sama.. miałam zrobione trzy naciecia: przez pierwsze ponoc "nadmuchuje sie" brzuch żeby był dostep do organów wewnętrznych, drugim leci ten jakis tam układ optyczny (znaczy do oglądania wnetrza) a przez trzecie wkładali narzedzia i wyciągali mi ten pęcherzyk i to było największe nacięcie. Usypiają cię, robią co tam jest do zrobienia a potem sie budzisz i.. nie ma co ukrywac że troche boli brzuch (jak lezysz to prawie wcale, zaczyna doskwierac przy kazdej próbie podniesienia sie do pozycji siedzacej).. nie wiem czy tak jest przy każdej laparoskopii ale mi jeszcze tego samego dnia wieczorem kazali wstawać i chodzić (przy pierwszej próbie podzwignięcia z łoża miałam mdłości jeszcze po "usypiaczu" i jak tylko usiadłam to musiałam sie kłaść spowrotem), co było istna katorgą dopóki miałam zamocowany dren do odsączania płynów (jak szłam do wc to z kilkunastominutowym "wyprzedzeniem" żeby zdążyc dojść.. starsze panie mnie mijały na korytarzu, tak sie wlekłam
![]()
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
No ale ide do innej ginekolog... i chyba nie powiem jej o zamierzeniach poprzedniej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dobrze robisz,zawsze warto skonsultować z jeszcze innym lekarzem
![]() ![]()
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem za......mozliwe ze ta druga lekarka bądź lekarz wybierze inna droge leczenia,takze glowa do gory i oczywiscie informuj nas ![]() ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Heh, ale postep do dopiero 8 maja bedzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko u ciebie tak jest ja mam wizyte na 20 czerwca a chyba z 2 miesece temu sie umawialam
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Bardzo dobrze że na ciebie nawrzeszczał ,szkoda że w dupę nie dał!! " Nie ma sensu szpikowac się chemia z nadzieją, że hormony was wyszczuplą, wygładzą cerę itp- bzdura!" W moim przypadku wygładziły cerę,nie wypadają mi włosy itp. Fakt hormony nie wyszczuplą -sama to zrobiłam ćwicząc 1h dziennie. No, a biorę właśnie Yasmin "W naszych czasach nadmierne owłosienie to normalka- ale od czego istnieją gabinety kosmetyczne i woskowanie?"- nie wiem na jakim ty świecie żyjesz- z całą pewnością nie żyjemy na tym samym !! I ty masz 29 lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
zapewniam ze kazda z nas skonsultowala swoja chorobe z conajmniej dwoma lekarzami , nie wiem do jakiego rzeźnika Ty trafilas ale większosc z nas trafila do lekarza,kotry ogalda pierw usg pozniej daje skierowanie na hormony nastpenie patrzy i na to i na to i daje jakis plan leczenia na jakis czas ......bynajmniej w moim wypadku tak bylo jak i innych dziewczyn ...
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Ja tam dostalam hormony, ale miedzy innymi z powodow strasznych bolow... To nie bylo juz normalne - jak ja to mowilam "tydzien przed, w trakcie i tydzien po" [okresie rzecz jasna] brzucha bolal mnie tak zarabiscie, ze momentami nie byla nawet mowy o pojsciu do szkoly... a jak juz poszlam, to bardzo czesto bylam zwalniana, jeszcze czesciej uciekalam (od kiedy uslyszalam od pielegniarki ze jestem psychicznie chora i wszystko sobie wymyslam juz do niej nie chodze) Bole nie minel "jak reka odjal" ale nie ma az takiej tragedii, a przynajmniej jestem w stanie wstac z lozka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Ratujcie!
![]() ![]() Powiedzcie, czy od tej choroby żyje się krócej? I jakie są najczęstsze objawy? U mnie jest np lekkie owłosienie na twarzy, plecach, na brzuchu też, ale nie są to ciemne włoski ![]() Czy tylko badania mogą wykazać tę chorobę? A co to jest ta oponka na brzuchu? To taki ciemniejszy pasek do pępka? Błagam, pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Tylko wewnętrzna strona stóp i dłoni jest wolna od włosków.W każdym innym miejscu na ciele są ,nawet ,gdy ktoś nie choruje na PCO
![]() ![]() ![]()
#137 |
Zakorzenienie
|
ojej ale tu wpisów przybyło
a ja ciągle odkładam wizytę u gina wstyd i hańba jutro dzwonię na bank i zapisze się POZDRAWIAM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
kobietki, któraś z Was (nie mogę teraz znaleźć która) pisala o innym forum, poświęconym PCO
zarejestrowałam się tam wczoraj, ale nie mogę sobie poradzić ( tępota językowa ![]() PROSZĘ O POMOC |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze uspokoj sie jelsi masz regularne cykle, nie masz otylosci ani sennosci po jedzeniu i jelsi lekarz ginekolog nic szczegolnego nie zuawazyl to pewnie nie masz PCO . Jelsi chodzi o twoje pytania to , od tego nie zyje sie krocej, to ze masz wloski nie oznacza wcale ze jestes chora na PCO,oponka na brzuchu to jest poprostu tluszcz znajduje sie on pod pępkiem(tak to umniem określic) krosty na plecach to chyba 90%spoleczenstwa ma szczegolnie w okresie zimowym gdzie ludzie sie ubieraja bardzo grubo. Tak, badania potwierdzaja ta chorobe wskazywac moga ją szereg objawów których Ty nie masz (ja czytam)Pierwszym badaniem jest badanie usg do pochwowe paozniej lekarz decyduje co dalej . Jelsi ma jakies przeczucia to daje skierowanie na badania. Jelsi chodzi o forum z PCO to znajdziecie je tu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Acha, dobrze wiedzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
badań chormonalnych jeszcze nie miałam jednak mam typowe objawy usg - potwierdza słońcee mam nadzieję, że Ty nie masz ale musisz zrobić badania, żeby stwierdzić skąd u Ciebie to owłosienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarejstrowałam się u nich, ale nie umiem założyć nowego postu chyba coś jest nie tak bo jak najeżdżam na "new post" to nie "robi się" łapka ![]() zarejstrowałam się do gina i nie wiem co mu powiedzieć niby najlepszy gin w mieście, ale specjalnie się tym moim PCO nie przejął z rozmowy wywnioskowałam, że taką postawę u niego spowodował fakt, że mam dzieci no ale mam okres co 40 dni, który jest bardzo bolesny i trwa 2 tygodnie, albo i dłużej poposiłkową senność torbieli JUŻ ostatnio nie było, ale kto wie w każdym razie nic mi nie zalecił no i na dodatek dr Kazimierak polecił badania dodatkowe przed założeniem spirali taka głupia jestem, że chyba to wydrukuję i pójdę z kartką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
hmm to zpaytaj sie o te badania tego lekarza
a PCO jakis inny ginekolog ciebie zbadal i zdiagnozowal ta chorobe? Ten ginekolog powinien ciebie zbadac , ewentualnie na jakies badania wyslac, chodzisz do niego prywatnie czy panstwowo ?? jelsi chodzi o te forum to po zalogowaniu mozna zalozyc watek wlasnie taka lapka sie robi jak sie nacisnie "nowy temat" no i sie otwiera okno gdzie wpisujesz temat itd Jelsi chcesz to moge za ciebie ten temat zalozyc ..... jak cos to na priv sluze pomoca lub na gg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
cześć,
sorki że się wcinam w Wasz super rozbudowany wątek, ale tylko chciałam napisać sloncuu, że regularne miesiączki raczej wykluczają pco- przynajmniej mnie się tak wydaje. nie zawsze nadmierne owłosienie/ "oponka" są objawem pco, a bardzo często nie są objawem żadnej konkretnej choroby ![]() ogólnie jestem pod wrażeniem, że tak się interesujecie swoim zdrowiem i Waszej świadomości zdrowotnej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam jeszcze pytanie, bo któraś wizażanka pisze, że ma miesiączkę co 40 dni i trwa 2 tyg. Moja koleżanka ma tak samo! ![]() ![]() Piszcie jak uważacie. Z góry dziękuję za odp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z chęcią skorzystam to ten sam lekarz, który mi zdiagnozował PCO chodzę prywatnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jest isc sie poradzic lekarza ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
No to moja koleżanka ma tak jak Twoja, tyle tylko,że jest szatynką. I nigdy nie była u gina. Lepiej gdyby o tym wiedziała, ale z drugiej strony, na pewno to ją by zmartwiło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.