Majówki 2016 - część trzecia - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-16, 10:07   #1471
no_doubt
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Właśnie przyszły nam kozaczki i chustki pod szyję z ali ) superanckie )

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:15   #1472
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Moja córka ten domek dostała na roczek i w sumie do teraz lubi się nim bawić. Cały czas działa bez zarzutu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zuzia teraz ma 4 latka? Czy coś pomyliłam. Moja bratanica go ma tylko ona też dostałana roczek podoba mi się bo to taka mądra zabawka Zastanawiam sie czy trzy latek będzie sie nim interesował jeszcze.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Dziekuje za wszystkie podpiwiedzi zabawek na pewno cos wybiore
Manu kupilam na insta wpisz w google panda i banda i wejdz w grafike. Zreszta widze ze sa tez na fb.
Anika wiem ze mozna sie przewracac itp ale potrafie juz u Jogurtasa rozroznic przewrocenie sie na spokojnie a takie gwaltowne w tej samej chwili co jest halas z pojekiwaniem wyedy jest kilka razy lewy bok plecy prawy itd zaraz akcja chce smoczula i inne dziwy.
Te worki też za mną chodzą są piękne ! Kupie może na swięta zeby pochować wszystko to co Iga dostanie 😂

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:17   #1473
zabciajs
Zakorzenienie

A ja zrobie skrzynke białą na kółkach na zabawki
Wygląda to slicznie.
Stary 2016-11-16, 10:26   #1474
Iwonia27
Zakorzenienie

Mia oni Ci zrobia co tylko chcesz na tym worku dowolny wzor. Mam jeden z napisem Igorasek w gwiazdki. Drugi w kropki na szpargały.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:27   #1475
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Wygląda to slicznie.
Tez miałam robić tylko takie w formie pufy nie na kółkach już nawet mam material na obicie tyle, że nie miałabym gdzie tego postawić i dałam sobie spokój 😛

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Mia oni Ci zrobia co tylko chcesz na tym worku dowolny wzor. Mam jeden z napisem Igorasek w gwiazdki. Drugi w kropki na szpargały.
Kusisz oj kusisz !

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-11-16 o 10:27 Powód: 7
Stary 2016-11-16, 10:39   #1476
zabciajs
Zakorzenienie

Ale na worki tez trzeba znalezc miejsce. Mnie one nie przekonują, wole plastikowe ladne pojemniki. Dziecko nimi tez sie bawi, ciagnie, przeklada, sluzy za rozne bazy do zabaw
Taki worek ciągnąc..no niby wytrzymały, ale.. Pojemniki postawie jak malo miejsca jeden na drugim. Jakby Gabi miala osobny pokój to moze wtedy.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Mia a w nogach lózka?
Stary 2016-11-16, 10:44   #1477
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na worki tez trzeba znalezc miejsce. Mnie one nie przekonują, wole plastikowe ladne pojemniki. Dziecko nimi tez sie bawi, ciagnie, przeklada, sluzy za rozne bazy do zabaw
Taki worek ciągnąc..no niby wytrzymały, ale.. Pojemniki postawie jak malo miejsca jeden na drugim. Jakby Gabi miala osobny pokój to moze wtedy.

U mnie sa poki co dekoracją. Nie wiedzialam co po pustych katach porozstawiac. Majatek nie kosztowaly jesli nawet za rok je Igoras zniszczy to trudno. Wtedy poszukam cos trwalszego na jego zabawki.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Żabciu jaka Ty ostatnio podusie sobie sprawilas?
Moj D. wymyslil ze chrapie od niewygodnej to moze inna sie sprawdzi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-16, 10:44   #1478
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość

Hej kochana jak tam impreza jak Arturek sie zachowywał przy gosciach i w kosciele? Wiem juz ze tort był mega pycha
Byl tak pogodny i wesoly, ze az mnie duma rozpierala kazdy tylko chwalil jaki on jest grzeczny,ciekawy itp.
No a w domu to tylko przechodzil z rak do rak, wiec byl w swoim zywiole ;D

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Też pomyślałam, że to pieluszki, ale w sumie długo ich używamy... od tygodnia ma czerwony tyłek, raz jest lepiej, raz gorzej. Spróbowałam z tym sudokremem. Od niedzieli jeszcze te plecy, były takie suche placki, smarowałam olejem kokosowym, ale dzisiaj to już fatalnie zaczęło wyglądać jak nie zejdzie jeszcze kilka dni to pójdziemy do pediatry

I jeszcze męczy mnie temat tych meningokoków, lekarka wypisała nam receptę i praktycznie zadecydowała za nas, że szczepimy. Ja cały czas nie wiem czy jest sens...
Ja szczepie na wszystko, ale u mnie to tez zboczenie zawodowe(za duzo pediatrii na studiach i ogladania chorych dzieci ;p )
no i wszystkie szczepienia w Niemczech sa darmowe..

W dodatku ostatnio bylo glosno o smierci dziecka (3latka), ktore zlapalo sepse w przedszkolu, najprawdopodobniej wywolanej meningokokami. Nigdy bym sobie w zyciu nie darowala, ze czegos odmowilam dziecku a pozniej umarlo mi w ciagu 24h (sepsa bardzo szybko postepuje w organizmie)

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady odnośnie glutenu ja dałam 3 razy zupkę z manna i chyba ok. Jakoś się boję dać skórki od chleba...
Kupiłam takie wyciskane tubki owocowe z gerbera, bo w rossmanie była promocja. Póki co jabłko bleee, banan też...
Jutro wprowadzamy cukinię, a pod koniec tygodnia mięsko...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Czy tylko moja Miśka nie ma jeszcze zębów???
Artur tez nie ma jeszcze zebow ale jak zlapie tymi dziaslami przy karmieniu to ja az krzycze z bolu

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Aaa... glowa mi pęka...

Chyba mnie jutro nie będzie na Wizazu, córa ma urodziny i chcialabym ja gdzieś zabrać, żeby w domu nie siedzieć jak zwykle. Pomyślałam nawet, że jeśli teściowa wpadnie z kasą, jak to ma w zwyczaju, to zaproponuje, żebyśmy się zapakowali do samochodu, pojechali do sklepu i niech raz Hania sobie sama wybierze, a nie "mamusia ci coś kupi". Tak to jestem się gotowa dla dziecka poświęcić. Druga opcja to jazda na kucu, ale nie wiem, jaka będzie pogoda.

Poza tym dołączam do klubu zapuchnietej powieki.. obudzilam się z lekko obolała, a na wieczór napuchla przy linii rzęs, wygląda jakby pod skórą gromadził się płyn, hm.. podejrzewam, ze to tzw. jęczmień.

Ciasto udające tort na rano gotowe, prezent naszykowany, nawet swieczki przygotowane do wbicia, można chyba spac
Zdrowka dla Ciebie

I wszystkiego najlepszego dla Hani!!!

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Odkladam na przyszlosc, podobnie jak 500+.
Moze na studia czy cos..

My szukalismy teraz sposobu na odlozenie pieniazkow dla mlodego.. w bankach niestety 0,3% daja :/ wiec kupilismy mu akcje. Moze chociaz to zaprocentuje w przyszlosci

Cytat:
Haniu dla Ciebie wielka buźka ❤🌹🍦🎂🎁

My od wczoraj w trójkę siedzimy bo mała coś się pochorowala. Tym razem biegunka w sumie już jest dobrze ale jeszcze ja dzisiaj zostawiłam w domu żeby mieć na nią oko bo jutro jadą do bombkarni

Duzoo zdrowka dla Zuzi
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:54   #1479
AnneMariie
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Hani!! Czuje sie jakby dziecko z rodziny mialo urodziny! Kurcze, zzylam sie z Wami

U nas tez zabkow brak

Uwaga, wyspalam sie jak nigdy. Kladlam sie spac z mysla 'zaraz musze wstc' a ten maly pulpet obudzil sie o 6,30, dostal jesc i pozwolil mi dospac do 9,30!!! No zdziwilam sie. Obudzialm sie o 3 i sprawdzalam czy oddycha haha

Dzisiaj mama przylatuje, niedlugo jedziemy ma lotnisko odebrac

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Wygląda to slicznie.

Jaka skrzynke?
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:54   #1480
kaylla
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj chyba będzie dzień zombie. Totalnie się nie wyspałam. Poszłam spać chyba koło północy, o 3 mnie Majka obudziła, jadłyśmy co prawda dopiero koło 4, ale od 3 do 5 nie spałam. Potem też już kiepsko, bo się budziłam, nie mogłam zasnąć. No i Majka zarządziła pobudkę o 7:15 - drugi dzień z rzędu wstała koło 7. Liczyłam, że pośpi chociaż do 8. A dzisiaj moja mama wychodziła rano, więc musiałam się zwlec z łóżka. No i na drzemkę poszła dopiero o 11 - już taka maruda była w zasadzie od 9, ale co ją próbowałam położyć, to był ryk i marudzenie. Tak więc zasnęła niedawno, a ja chwilę odpoczywam i piję pierwszą w dniu dzisiejszym kawę. Pewnie jeszcze trochę ich dzisiaj będzie.

Do tego wszystkiego dopadło mnie przeziębienie. Już w ubiegłym tygodniu mnie gardło pobolewało, ale liczyłam, że nic więcej się nie rozwinie. No ale chyba sobotnie i niedzielne wyjście mnie dobiło, bo obecnie mam lekki katar, zachrypnięty głos i lekki kaszel (jeszcze). Mnie jak kaszel dopadnie, to potem mnie z miesiąc trzyma:/
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 10:55   #1481
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Hanusi !
Ratujmy króliczki super gra ! Ja wybrałam dla 3 latka "Potwory do szafy" dla drugiego mysle nad Odkrywczym domkiem Dumel - bo to prezent łaczony mikolajki+urodziny tylko nie wiem czy dla chlopca taki domek pasuje w kazdym razie zapytalam jego mamy czy lubi gry to ona mowi ze on jest jeszcze za mały na gry (3 latek ) serio!? Ona nie wie jakie super gry sa dla 3latkow. Tyle ze zaden trzylatek nie bedzie gral sam w re gry wiec nie dziwne ze nie umie skoro nikt mu nigdy nie pokazał

Haha

Peeling zwany inaczej zważonym kremem

Potwory do szafy sa super!! Jak sie opiekowalam dziecmi to my caly czas w cos gralismy nie moge sie doczekac az Antek bedzie cos ogarnial, zeby ze mna grac :p
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-16, 10:55   #1482
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia, podesle Ci linka wieczorem, bo to maż mi kupował ze swojego konta na allegro.
Tylko ja mam srednio twarda ( to chyba zalezy od wagi) i waz a wysokość. Napewno maz szerszy w barach. Nawet jesli nie chrapie z twgo powodu (bo watpie ) to warto taka poduche miec.

A worki ladne, jesli Gabi mialaby swój pokój to nadawalyby się
Stary 2016-11-16, 10:57   #1483
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Wygląda to slicznie.
Ja tez ale dopiero w nowym mieszkaniu.
Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Byl tak pogodny i wesoly, ze az mnie duma rozpierala kazdy tylko chwalil jaki on jest grzeczny,ciekawy itp.
No a w domu to tylko przechodzil z rak do rak, wiec byl w swoim zywiole ;D

Ja szczepie na wszystko, ale u mnie to tez zboczenie zawodowe(za duzo pediatrii na studiach i ogladania chorych dzieci ;p )
no i wszystkie szczepienia w Niemczech sa darmowe..

W dodatku ostatnio bylo glosno o smierci dziecka (3latka), ktore zlapalo sepse w przedszkolu, najprawdopodobniej wywolanej meningokokami. Nigdy bym sobie w zyciu nie darowala, ze czegos odmowilam dziecku a pozniej umarlo mi w ciagu 24h (sepsa bardzo szybko postepuje w organizmie)

Artur tez nie ma jeszcze zebow ale jak zlapie tymi dziaslami przy karmieniu to ja az krzycze z bolu

Zdrowka dla Ciebie

I wszystkiego najlepszego dla Hani!!!

My szukalismy teraz sposobu na odlozenie pieniazkow dla mlodego.. w bankach niestety 0,3% daja :/ wiec kupilismy mu akcje. Moze chociaz to zaprocentuje w przyszlosci

Duzoo zdrowka dla Zuzi
O akcje fajny pomysl, my idziemy w zloto.

Mia przyszedl bidon, narazie jest fajna zabawka

Zamowilam tez plyte smykofonika. Fajna, ale dla troszke starszych.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:06   #1484
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Mia a w nogach lózka?
Te worki maja rozne rozmiary i moge ja postawic na komodzie bo poki co zabawki Igi sa małe. W nogach łóżka to mamy tylko przejscie by tz mógł wyjść z pokoju

Cytat:
U mnie sa poki co dekoracją. Nie wiedzialam co po pustych katach porozstawiac. Majatek nie kosztowaly jesli nawet za rok je Igoras zniszczy to trudno. Wtedy poszukam cos trwalszego na jego zabawki.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Żabciu jaka Ty ostatnio podusie sobie sprawilas?
Moj D. wymyslil ze chrapie od niewygodnej to moze inna sie sprawdzi.
Puste kąty - marzenie 😂

Stary 2016-11-16, 11:09   #1485
daggmara
Z deszczem w butach

Bardzo dziekujemy za wszystkie zyczenia 😘
Szkoda mi jej z tymi urodzinami przy takiej pogodzie... wali z nieba jakis deszcz ze śniegiem, samochodu brak.. i jeszcze przeziębiona, więc urodziny w domu. Chociaż oszalała na punkcie prezentu to chyba tego nie odczuwa

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Dagg, przyłączam się do życzeń wszystkiego najlepszego dla Hani

To mogą być zęby. U mnie przed tym jak pierwszy się wybił wisiał dużo na piersi i cały czas wkładał coś do buzi. Teraz znowu zaczął wczoraj, a widzę, ze obok drugiej jedynki dalej ma rozpulchnione, więc chyba coś jest na rzeczy.
Znam ten ból dziecka które w dzień nie chce spać. U nas ładny sen nocny od ok. 20 do 6.30, ale to czy po karmieniu rano jeszcze uśnie, to już loteria. Czasem uda się Go jeszcze poskromić na 3 godziny jak ostatnio w weekend, a czasem to jest 40 minut.

Hmm.... ale to, że dziecko kręci się w nocy w trakcie snu jest jak najbardziej normalne i niekoniecznie musi mieć związek z chrapaniem. U nas też tak jakby się przebudza, kręci, wierci i pojęczy chwilę i śpi dalej. Nawet Go nie ruszam wtedy, bo rozbudziłby się jeszcze bardziej i znów byłaby zabawa z usypianiem.

My kupowaliśmy w ikei te:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90200486/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60098961/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90130417/

Zawsze możesz mówić, ze to na zaś już dla synka
Mam kuzyna o dwa lata młodszego i pamiętam, ze zawsze rodzice i ciotka się śmiali, bo jak jeździliśmy do nich to ja się tylko samochodzikami bawiłam, a jak oni przyjeżdżali do nas, to on tylko lalkami
Dziękujemy😘
Bo to zawsze odmiana od swoich wybawionych na wszystkie sposoby zabawek Hania lubi autka i czasem dostaje, bo wiem, ze przez najbliższe lata beda w uzyciu Olgierd pewnie pokazna kolekcje uzbiera

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:26   #1486
asiaczek
Zakorzenienie

Sto lat i zdrówka dla Hani

My bylismy u pediatry i stwierdził, że Mateo może mieć ŁZS, ale nie można wykluczyć AZS i alergii ze względu na brzydkie kupy. Także dobrze, że żywię się powietrzem

Stary 2016-11-16, 11:27   #1487
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

My bylismy u pediatry i stwierdził, że Mateo może mieć ŁZS, ale nie można wykluczyć AZS i alergii ze względu na brzydkie kupy. Także dobrze, że żywię się powietrzem

Olaboga czyli wiesz ze nic nie wiesz?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:30   #1488
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Olaboga czyli wiesz ze nic nie wiesz?
Niestety
Ale chociaż z lekarza jestem zadowolona. Fajny młody człowiek. Widać, że mu się chce pracować.
Jutro jedziemy do jeszcze jednego dermatologa pediatry dla porównania

Stary 2016-11-16, 11:45   #1489
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Ja tez ale dopiero w nowym mieszkaniu.

O akcje fajny pomysl, my idziemy w zloto.

Mia przyszedl bidon, narazie jest fajna zabawka

Zamowilam tez plyte smykofonika. Fajna, ale dla troszke starszych.
U nas też i to tak fajna, że nie mogłam jej odebrać. A nalałam jej pełny kubek, żeby wiedziała ze to do picia i to dopiero była zabawa ! zakończona przebieraniem

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Potwory do szafy sa super!! Jak sie opiekowalam dziecmi to my caly czas w cos gralismy nie moge sie doczekac az Antek bedzie cos ogarnial, zeby ze mna grac :p
O czyli dobrze wybrałam Tez chce juz grac w gry i układac puzzle 🙈
Anne czuje w kościach Twoją radość na odwiedziny mamy. Serio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-16, 11:50   #1490
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia teraz ma 4 latka? Czy coś pomyliłam. Moja bratanica go ma tylko ona też dostałana roczek podoba mi się bo to taka mądra zabawka Zastanawiam sie czy trzy latek będzie sie nim interesował jeszcze.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Te worki też za mną chodzą są piękne ! Kupie może na swięta zeby pochować wszystko to co Iga dostanie 😂

Zuzia ma 5 skończone. 3 latkowi bym chyba tego nie kupiła. Wcześniej tak ale na 3 latka to chyba już nie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 11:53   #1491
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia ma 5 skończone. 3 latkowi bym chyba tego nie kupiła. Wcześniej tak ale na 3 latka to chyba już nie

Dzięki to jeszcze to przemyślę.

Stary 2016-11-16, 11:57   #1492
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez nie przerywam diety. Kazdy mowi moze to a moze tamto a moze jednak nie bo w sumie to niewiadomo.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Znalalam pediatre nowego. Starsza babka ale same ekstra komentarze i ulice ode mnie w swoim domu przyjmuje prywatnie.
Zobacze co powie czy gdzies pokieruje.
Stary 2016-11-16, 12:07   #1493
martunia_199
Zakorzenienie

Jak Wy to robicie że dzieci jedzą przygotowane przez Was jedzenie?
U nas drugie podejście, normalna dynia i marchewka od babci. Wszystko miękkie rozgniecione zblendowane a on tego tknac nie chce. Krztusi się ((

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:32   #1494
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

To ci trafna diagnoza. Mateo jest zdrow jak ryba, lub nie... Einstein wsrod pediatrow.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Niestety
Ale chociaż z lekarza jestem zadowolona. Fajny młody człowiek. Widać, że mu się chce pracować.
Jutro jedziemy do jeszcze jednego dermatologa pediatry dla porównania

To czemu z diagnoza tak zaszalal?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:33   #1495
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas drugie podejście, normalna dynia i marchewka od babci. Wszystko miękkie rozgniecione zblendowane a on tego tknac nie chce. Krztusi się ((

Może bardziej wodniste zrób na początek Martunia
Stary 2016-11-16, 12:43   #1496
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Spokojnie matka, mloda zjada tyle co ptaszek
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:44   #1497
dzustam
Zakorzenienie

Alicja też nie chce domowej roboty żarełka. Jakby miała radar pluje i się wzdryga. No normalnie jakby jadła jakieś niedoprawione hahaha

Jako dziecko miałam mnóstwo samochodów i zestawy małego majsterkowicza. W sumie jakoś tak nie przepadałam za lalkami z czasów prl-u , ale co się dziwić, estetyka pozostawiała wiele do życzenia.

Dagg, najlepszego córci, bawcie się dobrze

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:44   #1498
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też odparzenie pupy. Teraz już w wersji hard u nas to raczej nie wina pieluszek, a kwaśnych kupek-robiłam na własną rękę badanie kału. dostaliśmy z miesiąc temu maść robioną na receptę- linomag plus lanolina. Poprawa była tylko na kilka dni. Dermatolog natomiast radziła kupić pastę cynkową,ale właśnie to coś podobnego do sudocremu.
Jutro idziemy do lekarza, mam nadzieję, że dostaniemy coś mocniejszego.

Anulus, no_doubt współczuję przeżyć ciążowo porodowych.
Ja jak gdyby nigdy nic pojechałam na wizytę do gina w terminie porodu i okazało się, że prawie nie mam wód. Nie wiem jak długo to trwało wydaje mi się, że one się sączyły, a na głupia myślałam, że mam więcej śluzu.

Agassek, jeśli macie paragon to lepiej pieluchy oddać/odsprzedać. Ja bym sto razy wolała, żeby u nas to było od pieluch, niż od kupek, ŁZS,AZS czy co tam jeszcze nam lekarze wymyślą: (
U mnie na ugs jak wywolywani porod tez bylo bardzo malo wod- kiedy one odplywaly- nie mam pojecia, mialam tez troche wiecej sluzu ale myslalam ze to normalne.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 12:47   #1499
daggmara
Z deszczem w butach

Martunia a sloiczki je?

Olgierd przed jedzeniem siłuje sie ze mna wzrokiem. Zaciska buzie i kilka sekund mierzymy sie wzrokiem. W koncu ja parskam śmiechem i hangar sie otwiera ale sam z siebie na pierwsza łyżeczkę nie chce sie otworzyc.

A propos jedzenia gdybym nie wiedziała, że Młody jak wczoraj sporo buraków, to bym chyba dostala zawału po otwarciu pieluszki... 😋

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-16, 13:12   #1500
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
To ci trafna diagnoza. Mateo jest zdrow jak ryba, lub nie... Einstein wsrod pediatrow.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

On to dobrze wytłumaczył. Że i to i to może iść ze sobą w parze. Mamy różne objawy,które można przypisać do obu chorób. Dostaliśmy probiotyki w zwiększonej dawce, maść na grzybki, zalecenie dalszej diety i za tydzień będziemy dalej kombinować. U dzieciaków naprawdę ciężko jest postawić trafną diagnozę. Ostatnio dermatolog od razu rzuciła hasłem, że to ŁZS, a ja nawet na FB na grupie wyczytalam, że to nie takie oczywiste.

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości