Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-17, 16:50   #1471
kiara92
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Oki, dzięki
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 17:14   #1472
Honcia
Zakorzenienie

Śliweczko jeszcze miałam pisać jak nauka czworakowania... Na razie bez szału nauczyla się stawać na paluszkach stóp i tak kiwa dupką na boki do siadania też jeszcze jej daleko, posadzona spada do przodu lub na boki...

Ja na fb się nie wybieram ani jako ja ani jako nie-ja wystarcza mi wizaż Australia na nas się nie oglądaj i śmigaj
Piszcie tylko czasem jak tam czerwcowiątka

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2017-01-17 o 17:16
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 17:20   #1473
kiara92
Rozeznanie

Honcia to Marcelinka jak Feluś pod względem umiejętności motorycznych
Stary 2017-01-17, 17:24   #1474
australia87
Zakorzenienie

Moja Marysia w ogóle do raczkowania się nie zabiera, nawet nie pełza Być może pójdzie w moje ślady - ja podobno nie raczkowałam, ale od 11 miesiąca już chodziłam

Ja mogę być i tu i tu, ale wydaje mi się, że tutaj lepiej

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2017-01-17 o 17:28
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 17:57   #1475
201711281320
Konto usunięte

Tutaj lepiej. Dla mnie przejrzyściej, czytelniej. Na fb prowadzenie rozmów za pomącą komentarzy jest niewygodne. I łatwo coś przeoczyć, bo wystarczy że ktoś napisze odpowiedź do wcześniejszego komentarza i nie ma powiadomienia.
No ale cóż zrobić skoro wszystkim tam wygodniej...

Honcia to fajnie kombinuje Marcelinka Ignaś już od jakiegoś miesiąca umie pełzać, teraz mu to idzie na prawdę szybko i sprawnie ale pozycja na czworakach w ogóle nie wchodzi w grę. Nawet jak ja go w takiej ułożę to od razu prostuje nogi.
A posadzony siedzi ładnie, prosto i nie przewraca się tak często na boki i do tyłu. No ale do samodzielnego siadania to raczej jeszcze daleko
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 18:09   #1476
PikPik09
Raczkowanie

australia sliweczka nie wszystkim tam wygodniej! ja tam z doskoku wolę tutaj, na spokojnie i mozna nadrabiac zaleglosci.
Stary 2017-01-17, 18:42   #1477
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zakladajcie konta jako Janina Kowalczykiewiczówna lub inne fikcyjne i chodźcie na fb.
Tam dziewczyny piszą więcej.
Co do zasady nie będę się tam rejestrować, wizaż to jedyne miejsce mojej aktywności w sieci i chciałabym, aby tak zostało. Szkoda, że dziewczyny są tam, ale trudno.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 18:52   #1478
Honcia
Zakorzenienie

O Ludzie Ludziska!!! Jak mnie tż wkur*ił!! poprosilam go zeby zalożył filtr do dzbanka z wodą i zrobil mi mięty jak będę karmić M a ten wyskoczył, ze nie spamięta i nie zrobi... Bo jest zajęty robieniem tatara... Noszszsz kur. wagon. pełen!! 3 czynności na raz i nie ogarnie biedaczyna

Stary 2017-01-17, 19:21   #1479
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
O Ludzie Ludziska!!! Jak mnie tż wkur*ił!! poprosilam go zeby zalożył filtr do dzbanka z wodą i zrobil mi mięty jak będę karmić M a ten wyskoczył, ze nie spamięta i nie zrobi... Bo jest zajęty robieniem tatara... Noszszsz kur. wagon. pełen!! 3 czynności na raz i nie ogarnie biedaczyna
Co Ty, faceci nigdy nie ogarniają. Mój mnie wkurza jak buja dziecko, pytam np. i co śpiąca? Albo i co odbicie? A on cisza. W końcu warknę i słyszę, że on nie jest w stanie robić dwóch rzeczy na raz, czyli bujac i odpowiadać.

Moje przewracają się na brzuch, pomimo, że nie robiłam żadnych ćwiczen z nimi jak moja teściowa, która strasznie przeżywała,xże tego jeszcze nie robią. Śmiać mi się chce, przyszedł na nie czas i tyle. Lekarka twierdziła, że mają czas do ósmego miesiąca, no to się wyrobiły.

Stary 2017-01-17, 19:56   #1480
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Tutaj lepiej. Dla mnie przejrzyściej, czytelniej. Na fb prowadzenie rozmów za pomącą komentarzy jest niewygodne. I łatwo coś przeoczyć, bo wystarczy że ktoś napisze odpowiedź do wcześniejszego komentarza i nie ma powiadomienia.
No ale cóż zrobić skoro wszystkim tam wygodniej...

Honcia to fajnie kombinuje Marcelinka Ignaś już od jakiegoś miesiąca umie pełzać, teraz mu to idzie na prawdę szybko i sprawnie ale pozycja na czworakach w ogóle nie wchodzi w grę. Nawet jak ja go w takiej ułożę to od razu prostuje nogi.
A posadzony siedzi ładnie, prosto i nie przewraca się tak często na boki i do tyłu. No ale do samodzielnego siadania to raczej jeszcze daleko
Masz rację!👍
Nie wiem czy dziewczyny ogarniają naprawdę kazdy wpis czy tylko tam gdzie dostają powiadomienie.
A może po prostu mam za mało czasu żeby na bieżąco ogarniać

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 20:28   #1481
MariaFrancesca
Zakorzenienie

W ogóle dochodzę do wniosku, że ten kto nazwał wolne od pracy zawodowej po urodzeniu dziecka urlopem macierzyńskim musiał być facetem i w dodatku totalnym szowinistą, przecież to się powinno nazywać kierat macierzyński. Widziałyście zdjątko?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1484506908_msnlzw_600.jpg (80,8 KB, 35 załadowań)

Stary 2017-01-17, 20:56   #1482
Lena_Marlena
Rozeznanie

Claudette czy mogłabyś powiedzieć coś więcej czemu Twoja depresja wiązała się z kp?

A mi tutaj wygodniej niż tam i tu zostaje:p

Da się tutaj filmik wrzucic? Pokazalabym Wam jak Franek śmiga: p

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 20:57   #1483
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ech te facety (Ale, swoją drogą, to tatara bym zjadła! )

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
W ogóle dochodzę do wniosku, że ten kto nazwał wolne od pracy zawodowej po urodzeniu dziecka urlopem macierzyńskim musiał być facetem i w dodatku totalnym szowinistą, przecież to się powinno nazywać kierat macierzyński. Widziałyście zdjątko?
Oj tak tak, URLOP - dobre sobie
Stary 2017-01-17, 21:09   #1484
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ech te facety (Ale, swoją drogą, to tatara bym zjadła! )

Oj tak tak, URLOP - dobre sobie
Zapraszam
Ja nie lubię więc moja porcja czeka na chętnego

Aa mialam wam pisać jak moja panna jadła dzisiaj zupkę a dokładnie to jej nie jadła. Buzia zamknięta i koniec. 2 podejścia zakończone fiaskiem Genialna matka ( czyli ja ) zagęściła zupkę kaszką jaglaną do i upchałam w tej silikonowej końcówce z dziurkami, która byla dołączona do siateczki do jedzenia owoców i M zciumkała całą porcję zupy

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2017-01-17 o 21:24
Stary 2017-01-17, 21:41   #1485
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam

Aa mialam wam pisać jak moja panna jadła dzisiaj zupkę a dokładnie to jej nie jadła. Buzia zamknięta i koniec. 2 podejścia zakończone fiaskiem Genialna matka ( czyli ja ) zagęściła zupkę kaszką jaglaną do i upchałam w tej silikonowej końcówce z dziurkami, która byla dołączona do siateczki do jedzenia owoców i M zciumkała całą porcję zupy
Pędzę!

O Ty spryciulo

U nas dziś mały sukces, bo Marysia zjadła 3 kęsy buraka Do tej pory większość ziemniaka/marchewki/brokuła/kalafiora wypluwała, a tu dziś taka niespodzianka

Aaaa kupiłam dziś batata. Czy on się gotuje mniej więcej tak długo jak normalny ziemniak?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Claudette czy mogłabyś powiedzieć coś więcej czemu Twoja depresja wiązała się z kp?

Filmiku chyba się nie da Musiałabyś wrzucić na youtube i dać linka tutaj
Stary 2017-01-17, 21:50   #1486
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Hahaha, oj biedni ci nasi faceci

Cytat:
Co Ty, faceci nigdy nie ogarniają. Mój mnie wkurza jak buja dziecko, pytam np. i co śpiąca? Albo i co odbicie? A on cisza. W końcu warknę i słyszę, że on nie jest w stanie robić dwóch rzeczy na raz, czyli bujac i odpowiadać.

Moje przewracają się na brzuch, pomimo, że nie robiłam żadnych ćwiczen z nimi jak moja teściowa, która strasznie przeżywała,xże tego jeszcze nie robią. Śmiać mi się chce, przyszedł na nie czas i tyle. Lekarka twierdziła, że mają czas do ósmego miesiąca, no to się wyrobiły.
A one w tym samym czasie uczą się nowych rzeczy? Albo np. ząbki też im wspólnie wyrastają? Bo ostatnio pisałaś że się nie obracają, a dzisiaj że się obracają Fascynujące te bliźnięta jednojajowe- zawsze chciałam mieć ale nie wyszło niestety
Ciekawe czy dziewczyny będą miały ze sobą tą bliźniaczą ponadprzeciętną więź...

Cytat:
Taaaa urlop jak ta lala
Hahaha, widziałam już kiedyś to zdjęcie na fb

Cytat:

Filmiku chyba się nie da

Cytat:
Zapraszam

Brawo Ty!
Stary 2017-01-17, 22:18   #1487
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam

Dobra jesteś, chyba bym na to nie wpadła.

Cytat:

Chętnie bym to zobaczyła.

Moja ginekolog mówiła, że przy kp np. brak libido, hormony jak przy menopauzie (ale nie pamiętam czy to przy kp czy ogólnie po porodzie) może o to chodzi, ale niech się Claudette wypowie.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Pędzę!

O Ty spryciulo

U nas dziś mały sukces, bo Marysia zjadła 3 kęsy buraka Do tej pory większość ziemniaka/marchewki/brokuła/kalafiora wypluwała, a tu dziś taka niespodzianka

Aaaa kupiłam dziś batata. Czy on się gotuje mniej więcej tak długo jak normalny ziemniak?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Filmiku chyba się nie da Musiałabyś wrzucić na youtube i dać linka tutaj
No to jest postęp. Z batatem nie wiem, bo dla siebie kiedyś piekłam , a teraz dla nich robię na parze od razu pokrojone w słupki i zrobił się bardzo szybko.

Musiałam się przed chwilą ruszyć, przypomniało mi się, że muszę zrobić schab 5-minutowy, ostatnio przegapiłam i zmarnowałam mięso. Nie wiem komu mam dziękować za przepis, ale jest super. Zrobiłam tylko bez soli, bo teraz nic nie mogę zjeść spokojnie, bo jak leżą na brzuchu na łóżku i kładę talerz to się uruchamiają. Kinia głównie zaczyna machać wszystkimi kończynami i się doczołguje, nie chcę stłamsić ich chęci próbowania, więc się z nimi dzielę.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
A one w tym samym czasie uczą się nowych rzeczy? Albo np. ząbki też im wspólnie wyrastają? Bo ostatnio pisałaś że się nie obracają, a dzisiaj że się obracają Fascynujące te bliźnięta jednojajowe- zawsze chciałam mieć ale nie wyszło niestety
Ciekawe czy dziewczyny będą miały ze sobą tą bliźniaczą ponadprzeciętną więź...
:
Kinia przewraca się na brzuch od paru dni, Dora dopiero dzisiaj pierwszy raz. Zęby dolne chyba równo, ale Dorcia nie marudziła, więc nie wiadomo. Górne podobnie, od niedawna, z tym, że Kinia ma na górze dwie jedynki i zaczęło się od prawej, a Dora ma jedną i zaczęło się od lewej. Dorcia podnosi pupę na czworaka już ponad tydzień chyba, a Kinia jeszcze tego nie robi. Ogólnie rozbieżności są, ale nieduże i wszystko idzie raczej podobnie.
Uciekam spać, dobrej nocy.

Stary 2017-01-17, 22:21   #1488
fiazo
Zakorzenienie

Hej u mnie znów w domu grypa. Epidemia w mieście panuje. U brata w pracy nawet jeden kolega w szpitalu sie znalazł. Poza tym że ciężko to wróciłam do czytania książek. Czytam głównie wieczorem jak dzieci śpią, dzięki temu mam siłę na następny dzień bo książki mnie bardzo rozluźniają. Specjalnie wybieram takie by się lekko czytało.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-17, 22:43   #1489
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Hej u mnie znów w domu grypa. Epidemia w mieście panuje. U brata w pracy nawet jeden kolega w szpitalu sie znalazł. Poza tym że ciężko to wróciłam do czytania książek. Czytam głównie wieczorem jak dzieci śpią, dzięki temu mam siłę na następny dzień bo książki mnie bardzo rozluźniają. Specjalnie wybieram takie by się lekko czytało.
O kurczaki oby szybko odpuściła ta grypa
Książki... Listę robię caly czas co hym przeczytała ale nawet przy jednym dziecku czasu mi brak... Może latem jak M będzie w wózku spala na ogrodzie

Kolorowych snów mamusie

Stary 2017-01-18, 04:42   #1490
PikPik09
Raczkowanie

Fiazo ksiazki super sprawa! Ja zyc bez nich nie moge! Od czasu do czasu papierowe ale zazwyczaj teraz to na telefonie pdfy czytam.mam konto na chomiku i ilez to juz przeczytalam ciezko policzyc.czytam jak karmie w dzien.jak usypiam we wozku to tel mam na stole i tez sie udaje.no i noca jak siadam do karmienia to mnie w przytomnosci trzyma.ostatnio tel mi padl i nie moglam w nocy to jak mumia siedzialam,ja siedze przy kp ze zgietymi noga i jedna mi sie zsunela z lozka wnet by mi mlody spadl, dajcie spokoj....

Faceci? Moze w czasach starozytnych spelniali swoja role.teraz jacys uwstwcznieni.z kim nie pogadam to kazdy to samo mowi.moj tz jak siedzi i kawe pije to dziecka trzymac nie moze. I niby jak mam pic?? Pada pytanie.normalnie, odpowiadam,jedna reka trzymasz na kolanach druga pijesz kawe i wtryniasz ciastko. Gdybym miala takie dylematy to od porodu nigdy bym nic nie zjadla,dziec stale przy mnie. Posadzilam mu na kolana i poszlam robic swoje.jakos sie wtedy dalo....

---------- Dopisano o 03:42 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ----------

Aczkolwiek sa zlote przypadki.owszem.tu na forum tez zdaje sie trafily. Ja znam 2 tatusiow wsrod znajomych no i moj brat.z nim mialabm jak w raju wszystko potrafi zrobic i ogarnac jeszcze nie slyszalam zeby narzekal jak moj tz ze dziecmu wrzeszczy(gaworzy glosno) a on tv nie mozw ogladac albo rozmawiac.w ogole nigdy nie narzekal na dzieci.sa calym jego swiatem i on ten swiat ogarnia w 100%.cala reszta to jak pisalam-statystyczni...
Stary 2017-01-18, 07:52   #1491
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kurcze, współczuję, ale fajnie, że znalazłaś sobie odskocznie.

Dziś mąż ma ważny wyjazd służbowy i o szóstej miał być na przystanku, aby zgarnął go szef. Teraz śpimy osobno, on z Dorą i robi jej butlę, ja z Kinią. Kinia od czwartej się szarpała, w końcu wzięłam ją na brzuch i jakoś przysnęłyśmy. Po piątej mąż robił butlę, mi śniło się, że chcę iść do toalety, ale tam jest brudno i ten sen mnie obudził. Okazało się, że jest szósta, szybko udało mu się zebrać, ale u nas był już koniec spania. Teraz marudzą, zaczepiają się np. jedna targa drugą za ucho. Dziś jestem sama, a on wróci najwcześniej o piątej i już mam dość.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

I gdzie jest kacian? Też uciekła na facebooka czy jeszcze nie wróciła?

A Madzia czy mi się wydaje czy ostatnio jej mniej?

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2017-01-18 o 07:25
Stary 2017-01-18, 08:33   #1492
PikPik09
Raczkowanie

MariaF dzis chyba taki dzien. My zaspalismy do szkoly na 8.00. Budzik zadzwonil o 7 i zamiast drzemka przypadkiem.wylaczylam.no i oczeta otworzylam 7:59...

Hej dziewwczyny czy u was tez tak jest ze dzieci jedza chetniej wasze dania niz kupne? Wczoraj zrobilam Beniemu marchewke ziemniak i maselko to az sie trzasl a jak takie cos dostaje ze soiczka to zje jakos ale sie krzywi.
Stary 2017-01-18, 09:09   #1493
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
MariaF dzis chyba taki dzien. My zaspalismy do szkoly na 8.00. Budzik zadzwonil o 7 i zamiast drzemka przypadkiem.wylaczylam.no i oczeta otworzylam 7:59...

.
Rzeczywiście, ja, jak poszłam budzić męża, też byla dokładnie na piekarniku 5.59 Mamy pokój z aneksem, żeby nie było, że mąż śpi w kuchni .

Kinia przysnęła jeszcze na godzinę, ale Dorcia w tym czasie zrobiła kupkę, później marudziła i koniec spania, nawet oka nie zmrużyłam. Teraz jem śniadanie i dzielę się schabikiem, Dorcia wcina jak ta lala.

Stary 2017-01-18, 09:17   #1494
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Rzeczywiście, ja, jak poszłam budzić męża, też byla dokładnie na piekarniku 5.59 Mamy pokój z aneksem, żeby nie było, że mąż śpi w kuchni .

Kinia przysnęła jeszcze na godzinę, ale Dorcia w tym czasie zrobiła kupkę, później marudziła i koniec spania, nawet oka nie zmrużyłam. Teraz jem śniadanie i dzielę się schabikiem, Dorcia wcina jak ta lala.
My dziś też przysnelyśmy do 8:45 nawet nie slyszalam jak mąż wychodził. No i u nas też kupa rano była tylko nie wiem dokładnie kiedy bo skapnełam się dopiero przy ubieraniu na szczęście pupa nie odparzona
Maria do 17 już tylko 8godzin, dasz radę w międzyczasie drzemki, spacer, obiad i dzień zleci
Zmykamy na owsiankę
Miłego poranka

Stary 2017-01-18, 09:28   #1495
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze, współczuję, ale fajnie, że znalazłaś sobie odskocznie.

Dziś mąż ma ważny wyjazd służbowy i o szóstej miał być na przystanku, aby zgarnął go szef. Teraz śpimy osobno, on z Dorą i robi jej butlę, ja z Kinią. Kinia od czwartej się szarpała, w końcu wzięłam ją na brzuch i jakoś przysnęłyśmy. Po piątej mąż robił butlę, mi śniło się, że chcę iść do toalety, ale tam jest brudno i ten sen mnie obudził. Okazało się, że jest szósta, szybko udało mu się zebrać, ale u nas był już koniec spania. Teraz marudzą, zaczepiają się np. jedna targa drugą za ucho. Dziś jestem sama, a on wróci najwcześniej o piątej i już mam dość.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

I gdzie jest kacian? Też uciekła na facebooka czy jeszcze nie wróciła?

A Madzia czy mi się wydaje czy ostatnio jej mniej?
No to szybki miał poranek mąż
Fajny system macie na nocki. Ja bym brała dziecko które lepiej sypia :P

kacian nie ma na fb, zniknęła po śmierci taty.

Wszystkich mniej, wszystkie dziewczyny już raniutko witają się na fb i opisują jak minęły im nocki. Tam już jak nic ze 20 komentarzy będzie z dzisiaj.

Jak smakuje ten schabik bez soli? Ja ostatnio też robiłam, fajny jest.

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość

Hej dziewwczyny czy u was tez tak jest ze dzieci jedza chetniej wasze dania niz kupne? Wczoraj zrobilam Beniemu marchewke ziemniak i maselko to az sie trzasl a jak takie cos dostaje ze soiczka to zje jakos ale sie krzywi.
U nas odwrotnie. Słoiczki smakowały, a domowe jedzonko mniej ale może temu że nie miksuję na taką gładką masę tylko zostawiam grudki.
Stary 2017-01-18, 10:04   #1496
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

My dziś też przysnelyśmy do 8:45 nawet nie slyszalam jak mąż wychodził. No i u nas też kupa rano była tylko nie wiem dokładnie kiedy bo skapnełam się dopiero przy ubieraniu na szczęście pupa nie odparzona
Maria do 17 już tylko 8godzin, dasz radę w międzyczasie drzemki, spacer, obiad i dzień zleci
Zmykamy na owsiankę
Miłego poranka
Jakoś to będzie, ale nie wiadomo czy będzie przy tym jakość.

Cytat:
No to szybki miał poranek mąż
Fajny system macie na nocki. Ja bym brała dziecko które lepiej sypia :P

kacian nie ma na fb, zniknęła po śmierci taty.

Wszystkich mniej, wszystkie dziewczyny już raniutko witają się na fb i opisują jak minęły im nocki. Tam już jak nic ze 20 komentarzy będzie z dzisiaj.

Jak smakuje ten schabik bez soli? Ja ostatnio też robiłam, fajny jest.

U nas odwrotnie. Słoiczki smakowały, a domowe jedzonko mniej ale może temu że nie miksuję na taką gładką masę tylko zostawiam grudki.
O Kacian pamiętam, ale myślałam, że wróciła na fejsa.
Dorcia sypia lepiej, ale ze względu na alergię jest na butli, dlatego śpi z mężem.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Schab bez soli bardzo dobry, myślałam, że będzie duuuużo gorszy.

Stary 2017-01-18, 10:05   #1497
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry
My pospałyśmy do 8

Kasia86 też dawno się nie odzywała, a podobno wizaż wolała
Stary 2017-01-18, 10:16   #1498
kiara92
Rozeznanie

Dzień dobry
My za to już od 6:15 na nogach, a i tak przez jakieś 15 minut próbowałam udawać przed małym, że śpię. Jego małe paluszki w moich oczach, w ustach nie robiły na mnie wrażenia, skapitulowalam, gdy zaczął grzebać mi w nosie, a jaką radość z tego miał
O 3 w nocy musieliśmy się przebierać, bo tak się przesikał, że całe body, pajacyk, kocyk, prześcieradło i materac mokre. Mąż został wydelegowany w nogi, a my spalismy dalej na jego połówce :-P
Dobrze, że zmieniliśmy łóżko na 180, to tylko jakieś 10 cm jego ciała wisiało w powietrzu

Muszę się ukrywać ze słodyczami przed moim dzieckiem. Nie wiedziałam, ze tak szybko to nastąpi. Siedzę za łóżkiem i zajadam kinderki od niedzieli kiedy spróbował jedzenia to nic nie można przy nim zjeść, bo jak on nie dostanie to płacze. Rozszerzanie też idzie nam piorunem. Wszystko mu smakuje. Pakuje do buzi obydwiema rączkami, a jak się coś skończy to jest czarna rozpacz. Dzisiaj zjedzenie dwoch pałek kukurydzianych zajęło mu 50 sekund, a potem był płacz, bo już nie ma. Chyba stara pediatra miała racje, ze jest to dziecko o niezwyklym apetycie i bedzie z niego zwalisty chłop po tatusiu

Edytowane przez kiara92
Czas edycji: 2017-01-18 o 10:22
Stary 2017-01-18, 10:32   #1499
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My za to już od 6:15 na nogach, a i tak przez jakieś 15 minut próbowałam udawać przed małym, że śpię. Jego małe paluszki w moich oczach, w ustach nie robiły na mnie wrażenia, skapitulowalam, gdy zaczął grzebać mi w nosie, a jaką radość z tego miał
O 3 w nocy musieliśmy się przebierać, bo tak się przesikał, że całe body, pajacyk, kocyk, prześcieradło i materac mokre. Mąż został wydelegowany w nogi, a my spalismy dalej na jego połówce :-P
Dobrze, że zmieniliśmy łóżko na 180, to tylko jakieś 10 cm jego ciała wisiało w powietrzu

Muszę się ukrywać ze słodyczami przed moim dzieckiem. Nie wiedziałam, ze tak szybko to nastąpi. Siedzę za łóżkiem i zajadam kinderki od niedzieli kiedy spróbował jedzenia to nic nie można przy nim zjeść, bo jak on nie dostanie to płacze. Rozszerzanie też idzie nam piorunem. Wszystko mu smakuje. Pakuje do buzi obydwiema rączkami, a jak się coś skończy to jest czarna rozpacz. Dzisiaj zjedzenie dwoch pałek kukurydzianych zajęło mu 50 sekund, a potem był płacz, bo już nie ma. Chyba stara pediatra miała racje, ze jest to dziecko o niezwyklym apetycie i bedzie z niego zwalisty chłop po tatusiu
Kiara, ale się uśmiałam Normalnie z tym dłubaniem o oczach i w nosie to jak u nas Nie ma że boli, trzeba się obudzić i już

A z tym jedzonkiem to super, że Felusiowi tak smakuje! Chociaż z tym ukrywaniem się, to współczuję

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

U nas znowu smog, czyli siedzimy w domu, super
Stary 2017-01-18, 10:33   #1500
Claudette1996
Raczkowanie

Cytat:

No co to by dużo mówić o depresji związanej z Kp, nie chciałam karmić nie lubiłam, wstydziłam się karmić, mały mi poranił całe sutki straszny ból, jak karmiłam to musiałam się za coś trzymać bo bardzo bolało, wiele razy krzyczałam, cały czas wisiał na piersi, ja nie chciałam karmić a była presja na mnie z otoczenia, płakałam, odsuwało mnie to od Kubusia że on chce pierś...nikt mnie nie rozumiał że czasem kobieta po prostu nie chce karmić i nie lubi tego, skończyłam karmić i wszystko przeszło, mąż mnie zrozumiał i jak kuba miał 2 tygodnie to zaczełam odciągać pokarm a jak miał 3 miesiące to przeszliśmy na mm, teraz już wszystko przeszło ale zdażają się chwile słabości i przerażenie przed ewentualną następną ciążą a i dodam że karmiłam Kubę na leżąco bo inaczej nie potrafiłam a mały płakał nie bo miał kolkę tylko bolała go wątroba bo miał uszkodzą (dokładnie wątroba nie odprowadzała mu żółci)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości