Lipcowe Panny Młode - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 09:57   #1471
Monitkaaa
Raczkowanie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez basienka666 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny,

Mam takie pytanko z innej beczki: co wygrawerowałyście/będziecie grawerować sobie na obrączkach?
Ja z moim tż-cikiem zastananawiamy się, co tu można wrzucić...myślimy nad datą ślubu....i czymś jeszcze..imion nie chcemy- bo przecież nie zapomnimy ich. Z racji tego, że nasze obrączki są romiarowo duże, to coś może zmieści się na nich....ale też chcemy, żeby nie było coś zbyt banalnego ...
Może macie jakieś pomyśly??

Pozdrawiam
U nas podobnie na mojej obrączce bedzie imię mojego TZ oraz data ślubu, a na Tz moje imię i data ślubu
Monitkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 10:06   #1472
sjoanna
Zakorzenienie

Macie juz obraczki?
Ile czasu zajmuje od wybrania modelu do odebrania? Tak pi razy drzwi
Bo nie moge sie zdecydowac a nie chce potem sie spieszyc

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 17:14   #1473
adorable
Raczkowanie

jeśli chodzi o grawer to fajnym pomysłem jest jakaś sentencja: np. na 1 obrączce: "Co Bóg złączył..." a na 2 "... człowiek niech nie rozdziela" ale my chyba zdecydujemy się na imię i datę ślubu, tak tradycyjnie
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 19:53   #1474
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Macie juz obraczki?
Ile czasu zajmuje od wybrania modelu do odebrania? Tak pi razy drzwi
Bo nie moge sie zdecydowac a nie chce potem sie spieszyc
My czekaliśmy trochę ponad 2 tyg.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-03, 19:51   #1475
adorable
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was zamawiała obrączki na internecie np. na Allegro? Pytam bo niektóre internetowe sklepy jubilerskie mają naprawdę atrakcyjne ceny ale zastanawiam się czy można im zaufać tzn czy jakość wyrobu będzie dobra....
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 21:11   #1476
basienka666
Raczkowanie

Hej,
Ja osobiście nie ryzykowałabym zamawiać przez internet, choć musze przyznać, że ceny mają zachęcające. Z własnego doświadczenia wiem, że różnie jest z obrączkami...niby takie same rozmiary, ale ze względu na grubość jest różnica w nakładaniu i zdejmowaniu.
I jeszcze jedno moje spostrzeżenie: soczewkowane jest lepiej zdejmować...co pozwala zamówić o 1 rozmiar mniejszy....ale to każdy ma własne odczucia i dlatego moim zdaniem bezpieczniej jest zamówić w sklepie te, w których najlepiej się człowiek czuje.

Pozdrawiam
Stary 2010-01-04, 22:24   #1477
notissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adorable Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko czy któraś z Was zamawiała obrączki na internecie np. na Allegro? Pytam bo niektóre internetowe sklepy jubilerskie mają naprawdę atrakcyjne ceny ale zastanawiam się czy można im zaufać tzn czy jakość wyrobu będzie dobra....
Hej, mój narzeczony zamawiał pierścionek zaręczynowy przez internet i był bardzo zadowolony z jakości wykonania (co potwierdzam), jak i z obsługi - pełen profesjonalizm z tego, co mi opowiadał.
Obrączki będziemy jednak robić na miejscu, ale to głównie z powodu tego, że mamy własne złoto i będziemy oddawać je złotnikowi.
Tylko tak, jak wcześniej basienka666 wspomniała - obrączki w zależności od kształtu i szerokości mogą pasować lub nie będąc w tym samym rozmiarze.
Osobiście, gdybym nie miała złota, to bym rozważała zakup przez internet. Tylko przed tym bym znalazła sobie na miejscu podobny model i zobaczyła jakie rozmiary pasują na nasze dłonie.
Tak więc ani nie doradziłam, ani nie zniechęciłam w sumie...
A któraś już ma wzory obrączek upatrzone?

Edytowane przez notissa
Czas edycji: 2010-01-04 o 22:28
notissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-04, 23:15   #1478
basienka666
Raczkowanie

Ja już mogę pochwalić się obrączkami: klasyczne, z żółtego i białego złota.
Stary 2010-01-06, 09:09   #1479
gold-fish
Zakorzenienie

z sentymentu weszłam na chwilę na wątek lipcowy... ach...

zastanawiacie się na pończochami i zakrytych palcach..

z własnego doswiadczenia powiem. Lipiec ma bardzo zmienną pogodę. PM z innych miesięcy mogą zaryzykować lekkie otarcie od ,,sztucznych" butów. Byłam już na innych weselach w wakacje i widziałam panny młode które po dwunastej zakładały klapki, albo na poprawiny, bo tak sobie obtarły stopę, że żadnych innych butów nie dały rady wcisnąć. U mnie do 16 co chwilę padał deszcz i przestawał. Wcześniej przeczytałam rady konsultantów ślubnych dla PM letnich. Przede wszystkim buty ze skóry! Nawet jak będzie padało, czy wejdziecie niestety w kałużę but będzie wyglądał czysto (koronka lub satyna szybciej się brudzą). Po drugie prawie każda suknia jest ciężka, a pod nią jest jeszcze halka ze sztucznego materiału- tworzy się coś w rodzaju namiotu bez wentylacji powiem wprost: pot leci po nogach juz po 15 minutach pończoch zdecydowanie nie polecam, Zostawcie je na samą noc poślubną- swieże, pachnące, a nie po całym dniu i przetańczonej nocy Nie wyobrażam sobie najpierw balować cała noc, później iść się umyć i z powrotem zakłądać te brudne, przepocone pończochy na noc poslubną (chyba ze ktoś nie zamierza się myć ) . Moja rada: skórzane sandałki na gołą stopę i sliczny pedicur nie zamieniłabym moich na żadne inne . Może moja rada się komuś przyda

pozdrawiam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 09:47   #1480
nieposkromionaa
BAN stały

x

Edytowane przez nieposkromionaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 22:24
nieposkromionaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-06, 20:05   #1481
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mi25 Pokaż wiadomość
Witam.
Nasz ślub będzie 31.07.10
Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł- druhny
Co sądzicie?
my mielismy druhny
5 par moim zdaniem slicznzie to wyglada

Cytat:
Napisane przez nieposkromionaa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny...czy macie zamiar ubierać pod suknie pończochy...? czy będziecie mieć "gołe nogi" Bo to w końcu lipiec będzie... i ciekawa jestem co myślicie na ten temat
ja mialam " gole nogi"

Cytat:
Cześc dziewczyny,

Mam takie pytanko z innej beczki: co wygrawerowałyście/będziecie grawerować sobie na obrączkach?
my mamy taki grawer
na mojej " Gdzie Ty 25.07.09"
na TZtea " Tam i Ja 25.07.09"

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
pończoch zdecydowanie nie polecam, Zostawcie je na samą noc poślubną- swieże, pachnące, a nie po całym dniu i przetańczonej nocy Nie wyobrażam sobie najpierw balować cała noc, później iść się umyć i z powrotem zakłądać te brudne, przepocone pończochy na noc poslubną (chyba ze ktoś nie zamierza się myć ) .
dokladnie o tym samym pomyslalam
pierwsze o czym bedziecie marzyly to prysznic i odzwiezenie sie ... jakos nie wyobrazam sobie kochac sie po calym dniu i nocy zabawy ... tak samo z bielizna ... pod suknie mozecie zalozyc zwykla .. a dopiero na noc poslubna zaszalec

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-08, 12:17   #1482
zrezygnowana_narzeczona
Przyczajenie

i ja!!!!!!!!!!!!!!

i ja!!!!!!!!!!!!!!

nareszcie wiem 17 lipiec- jupppiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
zrezygnowana_narzeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:53   #1483
nieposkromionaa
BAN stały

x

Czas edycji: 2011-02-17 o 22:27
Stary 2010-01-13, 20:03   #1484
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, a kiedy zaczynacie rozdawać zaproszenia? My myślimy chyba pod koniec kwietnia pomału zacząć prosić gości...
Właśnie zamówiliśmy próbki i czekamy na przesyłkę
Które ładniejsze?
My rozdawalismy poczatkiem czerwca ( slub byl 25 lipca )
2 miesiace przed slubem mysle ze wystarczy

To z ciemna kokardka bardziej mi sie podoba

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-01-13, 20:34   #1485
nieposkromionaa
BAN stały

x

Czas edycji: 2011-02-17 o 22:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 04:24   #1486
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
A bo ja taka jestem, że wszystko chce mieć wcześniej, bo boję się, że nie zdążę ze wszystkim W sumie musimy zaprosić około 130 osób... Troszkę chyba z tym zejdzie, tymbardziej, że nie wszyscy są na miejscu. Oboje z TŻem pracujemy, a w weekendy studiujemy, więc swój czas też mamy ograniczony... (a w czerwcu będzie jeszcze sesja )

Tak samo wolę kupić więcej rzeczy (alkoholu, placków itp) bo cały czas wydaje mi się, że braknie, że trzeba dokupić... Chociaż i tak wszyscy mówią mi, że jeszcze mi zostanie, że niepotrzebnie... Ale z tego co wiem, wszyscy mają takie obawy przed ślubem, robią duuże zapasy, a później połowa z tego im zostaje... Panika...?
A no racja jesli w tym pracujecie i jeszcze na weekendzie sie uczycie to lepiej zabrac za za zaproszenia wczesniej

u nas tez bylo z tym lekkie zamieszanie bo mieszkamy za granica zaproszenia kupilismy na allegro wiec wysylka byla do PL ciocia wyslala mi tutaj a ja spowrotem do PL ale naszczescie wszystko doszlo na czas

z alkohol tez tak mialam mielismy juz kupiona wodke i stwierdzilam ze pasuje dokupic bo bedzie malo .. a z tego wszystkiego zostala ta dokupiona .. no ale napewno sie nie zmarnuje .. na chrzciny np bedzie

tak .. to sie nazywa PANIKA

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-01-14, 11:18   #1487
KiniaG
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jeśli pozwolicie, to dopiszę się do tego wątku
Ślub mamy 10 lipca 2010r o godz.17:00...(po wielu przejściach i nerwach przez ostatni miesiąc....ponieważ mieliśmy mieć 4 września, ale właściciel sali zapisał 2 osoby na jeden termin :/ na szczęście znaleźliśmy szybko inną salę...nawet udało się tą, na której od początku mi zależało - ponieważ jakaś para wykruszyła się. Ale tyle nerwów co przeżyliśmy ostatnio to już nasze :/).
Do tej pory mamy:
-salę, fotografa, obrączki, nauki przedmałżeńskie, od 1,5 tyg mam już suknię <jupi>, oraz "prawie" zespół ....bo umowa ma być podpisana już niedługo.

Pozdrawiam
Nasz ślub również 10 lipca br również godz 17

basienka666
mogłabyś podać stronkę tego sklepu? lub napisać skąd je zamawiasz, ja również myślę nad odkrytymi butami i bez pończoch czy rajstop... mam już suknie - ja stałam w niej przymierzalni to po 15 min było mi gorąco
KiniaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:39   #1488
anetka_m
Zadomowienie

My też już ogarniamy temat zaproszeń. Na razie jesteśmy na etapie wyboru, ale listę gości z dokładnymi danymi personalnymi tez juz mamy prawie skompletowana, a z tym sporo się zeszło. U nmnie i TŻta to pierwsze wesele w rodzinie od dłuższego czasu i było mnóstwo rozmyślań kogo prosić kogo nie... wiecie o co chodzi
A rozwozić będziemy pewnie wcześniej, mysle, że jak już w marcu będziemy mieli zaproszenia u siebie, to już wtedy będziemy je wręczać. Wesele mamy na ok. 200 os. wiec sie z tym trochę zejdzie, a to i okres wakacyjny, to goście będą mieli czas zaplanować wakacje w innym terminie

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która będę prosiła i wspomniałam, że może już się czuć nieoficjalnie zaproszona, to powiedziała, że super ze tak wcześnie jej mówię, to jej chłopak zabukuje bilet tak żeby byc juz 17.07 w Polsce, bo planował przylecieć dopiero pod koniec lipca. Wiec czasem warto wcześniej informować o weselu
Stary 2010-01-14, 18:16   #1489
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość

Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która będę prosiła i wspomniałam, że może już się czuć nieoficjalnie zaproszona, to powiedziała, że super ze tak wcześnie jej mówię, to jej chłopak zabukuje bilet tak żeby byc juz 17.07 w Polsce, bo planował przylecieć dopiero pod koniec lipca. Wiec czasem warto wcześniej informować o weselu
oczywiscie masz racje ...
jesli zaprasza sie kogos z zza granicy to trzeba dac znac wczesniej

Olivia 2.07.2014
Stary 2010-01-16, 15:59   #1490
Mustique
Lena

grawerka na obrączkach u nas będą tylko imiona nasze... tak zdecydowalismy.

jeśli chodzi o rozdawanie zaproszeń; planujemy w maju; ew. na początku czerwca. u nas to tylko form alność bo i tak wszyscy goście już wiedzą kiedy mają sie spodziewać ślubu i zaskoczenia nie będzie!

a tak wogóle to witam Peemki Lipcowe! Mój ślub 10 lipca!
Stary 2010-01-26, 09:02   #1491
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
na 17 lipca jest nas więcej
Tak tak ja też lipiec dla nas 17 nie jest przypadkowy, ustaliliśmy datę i na szczęscie nie mielismy problemu z salą, zespołem-chociaż był to jeden z niewielu wolnych terminów-cóż mieliśmy szczęście, ustaliliśmy piosenkę do pierwszego tańca w dniu podpisania umowymamy kucharki, kamerzyste i fotografa, bylismy u księdza, jesteśmy po pierwszych przymiarkach sukni i już chyba znalazłam tą wymarzoną, tzn to napewno ta, ale rozważam kwestię ceny dlatego "chyba".
Zaplanowalismy już jak ma być udekorowana sala i kościół, wybrałam bukiet ślubny, mamy "wyobrażenie" co do obrączek.
Pozostało ustalić z zespołem liste utworów, z kucharkami-menu i liste zakupów, formalności zwiazane z slubem, a i kurs przedmałżeński, zastanawiamy sie nad weekendowym, no i jeszcze wiele innych rzeczy a czas leci...
a wiecie, że w dniu naszego ślubu będzie pełnia?właśnie zerknęłam na kalendarz
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 09:44   #1492
anetka_m
Zadomowienie

A nie piszę jaka będzie pogada? Ale pełnia też jest sympatyczna, ładne, a raczej romantycznie w nocy będzie
Stary 2010-01-26, 17:30   #1493
nieposkromionaa
BAN stały

x

Czas edycji: 2011-02-17 o 22:31
Stary 2010-01-27, 08:06   #1494
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Jejku, ale żeby tylko pogoda dopisała... żeby nie było upałów, ani też wichury, deszczu i burzy z piorunami
Może jeszcze jakieś życzenia

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 10:33   #1495
anetka_m
Zadomowienie

Ciśnienie w normie i umiarkowaną wilgotność powietrza, poproszę
Stary 2010-01-27, 12:55   #1496
83mika
Raczkowanie

No do tych zyczeń też sie dołączęładne słoneczko ale nie za gorąco i będzie ok
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 14:16   #1497
kajaja
Zadomowienie

hej dawno mnie nie było ale juz jestem szczęsliwa mezatka mimo zbitego lusterka przed ślubem
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-27, 16:29   #1498
nieposkromionaa
BAN stały

x

Czas edycji: 2011-02-17 o 22:31
Stary 2010-01-28, 14:10   #1499
becik_n
Przyczajenie

Cze!Ja wychodzę za mąż 10.07.2010, jestem na etapie wyboru obrączek, sukni itp. Mam już salę, zespół, kamerzystę, fotografa i kucharki. Zastanawiam się nad menu, macie jakieś ciekawe pomysły na dania weselne? Poza tym polecacie jakąś dobrą wizażystkę, która dojeżdża do klientki w okolicach warszawy?
becik_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-28, 16:43   #1500
basienka666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez becik_n Pokaż wiadomość
Cze!Ja wychodzę za mąż 10.07.2010, jestem na etapie wyboru obrączek, sukni itp. Mam już salę, zespół, kamerzystę, fotografa i kucharki. Zastanawiam się nad menu, macie jakieś ciekawe pomysły na dania weselne? Poza tym polecacie jakąś dobrą wizażystkę, która dojeżdża do klientki w okolicach warszawy?
Mogę Ci podać namiar na jedną, ale od razu mówię, że nie korzystałam z jej usług- moja koleżanka zapisała się do niej. Efekty dopiero będę mogła zobaczyć w okolicach kwietnia-maja: www.justynalazarz.pl na jej stronie jest cennik...na terenie Warszawy dojeżdza bezpłatnie, zaś okolice to już odsyłam na stronę.

P.S. Wychodzimy za mąż tego samego dnia

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości