|
|
#1471 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
i data ślubu
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Macie juz obraczki?
Ile czasu zajmuje od wybrania modelu do odebrania? Tak pi razy drzwi Bo nie moge sie zdecydowac a nie chce potem sie spieszyc
|
#1473 |
|
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o grawer to fajnym pomysłem jest jakaś sentencja: np. na 1 obrączce: "Co Bóg złączył..." a na 2 "... człowiek niech nie rozdziela"
ale my chyba zdecydujemy się na imię i datę ślubu, tak tradycyjnie
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanko
czy któraś z Was zamawiała obrączki na internecie np. na Allegro? Pytam bo niektóre internetowe sklepy jubilerskie mają naprawdę atrakcyjne ceny ale zastanawiam się czy można im zaufać tzn czy jakość wyrobu będzie dobra....
|
|
|
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Ja osobiście nie ryzykowałabym zamawiać przez internet, choć musze przyznać, że ceny mają zachęcające. Z własnego doświadczenia wiem, że różnie jest z obrączkami...niby takie same rozmiary, ale ze względu na grubość jest różnica w nakładaniu i zdejmowaniu. I jeszcze jedno moje spostrzeżenie: soczewkowane jest lepiej zdejmować...co pozwala zamówić o 1 rozmiar mniejszy....ale to każdy ma własne odczucia i dlatego moim zdaniem bezpieczniej jest zamówić w sklepie te, w których najlepiej się człowiek czuje. Pozdrawiam
|
#1477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obrączki będziemy jednak robić na miejscu, ale to głównie z powodu tego, że mamy własne złoto i będziemy oddawać je złotnikowi. Tylko tak, jak wcześniej basienka666 wspomniała - obrączki w zależności od kształtu i szerokości mogą pasować lub nie będąc w tym samym rozmiarze. Osobiście, gdybym nie miała złota, to bym rozważała zakup przez internet. Tylko przed tym bym znalazła sobie na miejscu podobny model i zobaczyła jakie rozmiary pasują na nasze dłonie. Tak więc ani nie doradziłam, ani nie zniechęciłam w sumie... ![]() A któraś już ma wzory obrączek upatrzone?
24.07.2010 r. Edytowane przez notissa Czas edycji: 2010-01-04 o 22:28 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
Ja już mogę pochwalić się obrączkami: klasyczne, z żółtego i białego złota.
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
z sentymentu weszłam na chwilę na wątek lipcowy... ach...
![]() zastanawiacie się na pończochami i zakrytych palcach.. z własnego doswiadczenia powiem. Lipiec ma bardzo zmienną pogodę. PM z innych miesięcy mogą zaryzykować lekkie otarcie od ,,sztucznych" butów. Byłam już na innych weselach w wakacje i widziałam panny młode które po dwunastej zakładały klapki, albo na poprawiny, bo tak sobie obtarły stopę, że żadnych innych butów nie dały rady wcisnąć. U mnie do 16 co chwilę padał deszcz i przestawał. Wcześniej przeczytałam rady konsultantów ślubnych dla PM letnich. Przede wszystkim buty ze skóry! Nawet jak będzie padało, czy wejdziecie niestety w kałużę but będzie wyglądał czysto (koronka lub satyna szybciej się brudzą). Po drugie prawie każda suknia jest ciężka, a pod nią jest jeszcze halka ze sztucznego materiału- tworzy się coś w rodzaju namiotu bez wentylacji powiem wprost: pot leci po nogach juz po 15 minutach ![]() na noc poslubną (chyba ze ktoś nie zamierza się myć ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1480 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:24 |
|
|
|
#1481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 par moim zdaniem slicznzie to wyglada ![]() Cytat:
Cytat:
na mojej " Gdzie Ty 25.07.09" na TZtea " Tam i Ja 25.07.09" Cytat:
pierwsze o czym bedziecie marzyly to prysznic i odzwiezenie sie ... jakos nie wyobrazam sobie kochac sie po calym dniu i nocy zabawy ... tak samo z bielizna ... pod suknie mozecie zalozyc zwykla .. a dopiero na noc poslubna zaszalec
|
|
|
#1482 |
|
Przyczajenie
|
i ja!!!!!!!!!!!!!!
i ja!!!!!!!!!!!!!! nareszcie wiem 17 lipiec- jupppiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
|
|
#1483 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:27 |
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 miesiace przed slubem mysle ze wystarczy To z ciemna kokardka bardziej mi sie podoba
|
|
|
#1485 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:27 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez bylo z tym lekkie zamieszanie bo mieszkamy za granica zaproszenia kupilismy na allegro wiec wysylka byla do PL ciocia wyslala mi tutaj a ja spowrotem do PL ale naszczescie wszystko doszlo na czas ![]() z alkohol tez tak mialam ![]() tak .. to sie nazywa PANIKA
|
|
|
#1487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
również godz 17 basienka666 mogłabyś podać stronkę tego sklepu? lub napisać skąd je zamawiasz, ja również myślę nad odkrytymi butami i bez pończoch czy rajstop... mam już suknie - ja stałam w niej przymierzalni to po 15 min było mi gorąco |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
My też już ogarniamy temat zaproszeń. Na razie jesteśmy na etapie wyboru, ale listę gości z dokładnymi danymi personalnymi tez juz mamy prawie skompletowana, a z tym sporo się zeszło. U nmnie i TŻta to pierwsze wesele w rodzinie od dłuższego czasu i było mnóstwo rozmyślań kogo prosić kogo nie... wiecie o co chodzi
A rozwozić będziemy pewnie wcześniej, mysle, że jak już w marcu będziemy mieli zaproszenia u siebie, to już wtedy będziemy je wręczać. Wesele mamy na ok. 200 os. wiec sie z tym trochę zejdzie, a to i okres wakacyjny, to goście będą mieli czas zaplanować wakacje w innym terminie Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która będę prosiła i wspomniałam, że może już się czuć nieoficjalnie zaproszona, to powiedziała, że super ze tak wcześnie jej mówię, to jej chłopak zabukuje bilet tak żeby byc juz 17.07 w Polsce, bo planował przylecieć dopiero pod koniec lipca. Wiec czasem warto wcześniej informować o weselu
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli zaprasza sie kogos z zza granicy to trzeba dac znac wczesniej
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Lena
|
grawerka na obrączkach u nas będą tylko imiona nasze... tak zdecydowalismy.
jeśli chodzi o rozdawanie zaproszeń; planujemy w maju; ew. na początku czerwca. u nas to tylko form alność bo i tak wszyscy goście już wiedzą kiedy mają sie spodziewać ślubu i zaskoczenia nie będzie! ![]() a tak wogóle to witam Peemki Lipcowe! Mój ślub 10 lipca!
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Tak tak ja też lipiec
mamy kucharki, kamerzyste i fotografa, bylismy u księdza, jesteśmy po pierwszych przymiarkach sukni i już chyba znalazłam tą wymarzoną, tzn to napewno ta, ale rozważam kwestię ceny dlatego "chyba".Zaplanowalismy już jak ma być udekorowana sala i kościół, wybrałam bukiet ślubny, mamy "wyobrażenie" co do obrączek. Pozostało ustalić z zespołem liste utworów, z kucharkami-menu i liste zakupów, formalności zwiazane z slubem, a i kurs przedmałżeński, zastanawiamy sie nad weekendowym, no i jeszcze wiele innych rzeczy a czas leci...a wiecie, że w dniu naszego ślubu będzie pełnia?właśnie zerknęłam na kalendarz
|
|
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
A nie piszę jaka będzie pogada?
Ale pełnia też jest sympatyczna, ładne, a raczej romantycznie w nocy będzie
|
#1493 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:31 |
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Ciśnienie w normie i umiarkowaną wilgotność powietrza, poproszę
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
No do tych zyczeń też sie dołączę
ładne słoneczko ale nie za gorąco i będzie ok
|
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
hej dawno mnie nie było ale juz jestem szczęsliwa mezatka mimo zbitego lusterka przed ślubem
|
|
|
|
#1498 |
|
BAN stały
|
x
Edytowane przez nieposkromionaa Czas edycji: 2011-02-17 o 22:31 |
|
|
|
#1499 |
|
Przyczajenie
|
Cze!Ja wychodzę za mąż 10.07.2010, jestem na etapie wyboru obrączek, sukni itp. Mam już salę, zespół, kamerzystę, fotografa i kucharki. Zastanawiam się nad menu, macie jakieś ciekawe pomysły na dania weselne? Poza tym polecacie jakąś dobrą wizażystkę, która dojeżdża do klientki w okolicach warszawy?
|
|
|
|
#1500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
P.S. Wychodzimy za mąż tego samego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

i data ślubu

powiem wprost: pot leci po nogach juz po 15 minutach
i ciekawa jestem co myślicie na ten temat