Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-10, 11:22   #1471
dziobun
Zadomowienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

My w święta zawsze organizujemy poszukiwanie jajek. Kupilam takie plastikowe jajo, do którego chcę wlozyć buciki i podrzucę je jakiemuś zającowi kupiłam też takie mega wielkie kinderjajko z niespodzianką i rozpakowalam i rozpołowiłam je bez naruszania. Jeśli buciki zmieszczą się do tego pojemniczka to skleję je z powrotem i to będzie plan na teściów

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 11:35   #1472
Maly_Pikus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
My w święta zawsze organizujemy poszukiwanie jajek. Kupilam takie plastikowe jajo, do którego chcę wlozyć buciki i podrzucę je jakiemuś zającowi kupiłam też takie mega wielkie kinderjajko z niespodzianką i rozpakowalam i rozpołowiłam je bez naruszania. Jeśli buciki zmieszczą się do tego pojemniczka to skleję je z powrotem i to będzie plan na teściów

Fajnieee bardzo pomysłowe.

Rodzice i teściowie będą u nas w niedzielę, wtedy planujemy powiedzieć. W sensie mąż powie, bo ja się jak zwykle rozryczę zanim zdążę coś powiedzieć
Maly_Pikus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:12   #1473
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Super pomysły
Umieram znów. Wymioty od rana..

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:15   #1474
Madziuniusia
Zakorzenienie

Mi znowu mdłości ustąpiły już od kilku dni, co jest przyczyną niepokoju mojego TZ..

Stary 2017-04-10, 12:24   #1475
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

O jak uroczo ja się tak podekscytowałam, że od razu wysłałam do mamy i sióstr zdjęcie testu, trochę żałuję, że nie wymyśliłam czegoś fajnego
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:30   #1476
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Mi znowu mdłości ustąpiły już od kilku dni, co jest przyczyną niepokoju mojego TZ..

Moje mdlosci od wczoraj tez sa mniejsze. Są, ale juz nie tak intensywne. I przyznam, ze tez delikatnie zaczelam schizowac. Ale staram sie nie myslec. Za to cycki bolą jak dawniej.

Dogadalam sie z kolezanka i za 35zl ma odsprzedac mi detektor tetna. Twierdzi, ze korzystala z niego od w 1ciazy od 18tc, a w 2-giej od 16tc.

U nas z tą ciąża to troche temat tabu... nie gdybamy o plci, nie rozmawiamy o imionach, nic nie planujemy. Ciekawe kiedy poczuje sie na tyle bezpiecznie by zabrac sie za wyprawke i wybrac jakies imie.

kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:34   #1477
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę... ja już jestem tym zmęczona.
Od jutra już nie mam pomocy przy juniorze, teraz czasem go podrzucałam mojemu tacie. Ciężko będzie ogarnąć 24 na dobę. Mąż dosyć późno wraca z pracy:/

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:36   #1478
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Moje mdlosci od wczoraj tez sa mniejsze. Są, ale juz nie tak intensywne. I przyznam, ze tez delikatnie zaczelam schizowac. Ale staram sie nie myslec. Za to cycki bolą jak dawniej.

Dogadalam sie z kolezanka i za 35zl ma odsprzedac mi detektor tetna. Twierdzi, ze korzystala z niego od w 1ciazy od 18tc, a w 2-giej od 16tc.

U nas z tą ciąża to troche temat tabu... nie gdybamy o plci, nie rozmawiamy o imionach, nic nie planujemy. Ciekawe kiedy poczuje sie na tyle bezpiecznie by zabrac sie za wyprawke i wybrac jakies imie.

My wczoraj wysłaliśmy wózek do Polski. Mam nadzieję że dojdzie cały i zdrowy. My znowu non stop o ciąży gadamy. Za dwa tygodnie mam USG genetyczne. Imiona mamy gotowe od bardzo dawna, wczoraj oglądałam przy moim mężu filmik mamyginekolog, gdzie opowiadała o aspektach, co zwiększa szanse na poród naturalny, słuchał ze mną z zaciekawieniem.

Stary 2017-04-10, 12:40   #1479
stypi_89
Wtajemniczenie

u mnie od kilku dni utrzymują się mdłości, ale nie wymotuje. Chociaż coś, ale to i tak jest męczące obojętnie co zjem, to źle, ale jak nie zjem to jest jeszcze gorzej, bo wtedy dochodzą bóle głowy

dziobun super pomysł ja bym nie wytrzymała do świąt moim rodzicom powiedzieliśmy w piątek po wizycie, a teściom wczoraj jak wróciłam z uczelni. Teściowa się aż popłakała pomimo tego, że ma już 5 wnuków
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:40   #1480
dziobun
Zadomowienie

Imiona... to jest temat rzeka pracuję dużo z dziećmi, więc na każde imię mam przedstawiciela i to zazwyczaj z piekła rodem 😈 do tego chciałabym, żeby nie było ani popularne, ani wydumane...

Stary 2017-04-10, 12:42   #1481
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
u mnie od kilku dni utrzymują się mdłości, ale nie wymotuje. Chociaż coś, ale to i tak jest męczące obojętnie co zjem, to źle, ale jak nie zjem to jest jeszcze gorzej, bo wtedy dochodzą bóle głowy

dziobun super pomysł ja bym nie wytrzymała do świąt moim rodzicom powiedzieliśmy w piątek po wizycie, a teściom wczoraj jak wróciłam z uczelni. Teściowa się aż popłakała pomimo tego, że ma już 5 wnuków
u mnie to samo, mdłości się pojawiły ale bez wymiotów. i jeszcze zaparcia
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:43   #1482
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Imiona... to jest temat rzeka pracuję dużo z dziećmi, więc na każde imię mam przedstawiciela i to zazwyczaj z piekła rodem 😈 do tego chciałabym, żeby nie było ani popularne, ani wydumane...

U nas będzie Fifi lub Agatka <3

Stary 2017-04-10, 12:46   #1483
annic
Wtajemniczenie

Wam mdłości przechodzą, u mnie się dopiero pojawiły rano i wieczorem, jak nic nie jem, więc jestem na etapie podjadania biszkoptów, staram się zajeść mdłości

Dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa, do 18 padnę z nerwów Tak fatalnie wyglądałam że mnie z pracy wygonili do domu
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:47   #1484
Wilanka
Rozeznanie

Witam się poniedziałkowo

Rano byłam zrobić badania tsh i ft4 bo w czwartek mam o 11 wizytę u endo, a o 15:10 u gina. Czyli czwartek pod znakiem lekarzy u mnie. Ja dalej nie mam żadnych objawów- żadnych mdłości, bólów itp itd. Jedynie jestem bardziej zmęczona i najchętniej chodzilabym spać na drzemkach córki, no ale wtedy zazwyczaj mam co robić więc odpada.
Jak będzie wszystko ok, to tak jak już pisałam, w poniedziałek wielkanocny powiemy jednym i drugim rodzicom, bo u jednych będziemy na obiedzie, a u drugich na kawie.
Wogole tak jak w poprzedniej ciąży, im bliżej wizyty, tym większe zaczynam mieć schizy czy będzie ok...

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:47   #1485
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
My wczoraj wysłaliśmy wózek do Polski. Mam nadzieję że dojdzie cały i zdrowy. My znowu non stop o ciąży gadamy. Za dwa tygodnie mam USG genetyczne. Imiona mamy gotowe od bardzo dawna, wczoraj oglądałam przy moim mężu filmik mamyginekolog, gdzie opowiadała o aspektach, co zwiększa szanse na poród naturalny, słuchał ze mną z zaciekawieniem.

Rozumiem. Przy pierwszej i drugiej córci też tak mieliśmy. Poźniej nagle poczulismy sie jakby ktoś wylal nam na glowe kubel zimnej wody. Z dnia na dzien znalezlismy sie w rzeczywistosci, w ktorej nie ma naszego wymarzonego dziecka, wszystkie plany wziely w leb. Duzo kosztowalo nas to aby ruszyc do przodu. Dlatego teraz nie planujemy i niczego nie zakladamy. Jedną, szczęśliwie donoszoną ciążę mamy za sobą i wiemy juz jak mniej wiecej wszystko bedzie wygladalo jak i ta ciąża zakończy się szczęśliwie. Wczesniej imiona tez byly staranie wybrane, teraz wybor chyba bedzie losowy jak co do czego przyjdzie 😉

Stary 2017-04-10, 12:51   #1486
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Rozumiem. Przy pierwszej i drugiej córci też tak mieliśmy. Poźniej nagle poczulismy sie jakby ktoś wylal nam na glowe kubel zimnej wody. Z dnia na dzien znalezlismy sie w rzeczywistosci, w ktorej nie ma naszego wymarzonego dziecka, wszystkie plany wziely w leb. Duzo kosztowalo nas to aby ruszyc do przodu. Dlatego teraz nie planujemy i niczego nie zakladamy. Jedną, szczęśliwie donoszoną ciążę mamy za sobą i wiemy juz jak mniej wiecej wszystko bedzie wygladalo jak i ta ciąża zakończy się szczęśliwie. Wczesniej imiona tez byly staranie wybrane, teraz wybor chyba bedzie losowy jak co do czego przyjdzie 😉

My też mamy jedno poronienie na koncie. Na początku ustalalismy że tym razem to spokojnie, bez ekscytacji, ale trudno ..

Stary 2017-04-10, 12:52   #1487
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nie przeszkadza jak by było popularne w sumie w ogóle na to nie będę patrzeć, kiedyś miałam jakieś swoje typy ale w sumie nie mam jakiś imion które na 100% mi się podobają. Jedynie co to chciałabym żeby były w miarę proste do wymówienia poza Polską gdyby nas/jego/ją rzuciło gdzieś w świat.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 12:56   #1488
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
My też mamy jedno poronienie na koncie. Na początku ustalalismy że tym razem to spokojnie, bez ekscytacji, ale trudno ..

Rozumiem to doskonale 😉 cale szczecie my mamy obiekt, ktory pochlania maksimum naszych ekscytacji... hehe, córcia wymysla codziennie coś nowego czym nas zachwyca, zadziwnia, rozbawia 😉

W weekend dorwala telefon mojego brata i pusciła sobie "Pakistanskie disco". Oglada chwile, a pozniej wybiegla z pokoju, po chwili wraca z kuchenną ścierką na głowie i udaje Araba. Czasem az trudno uwierzyc, ze ten smrodek ma dopiero 2latka, taka jest przemądrzalska 😉

Stary 2017-04-10, 13:01   #1489
dziobun
Zadomowienie

Annic trzymam kciuki za wizytę!
Madziuniusia Agatki fajne są Filipki też
Kana 😂

Stary 2017-04-10, 13:42   #1490
whenee
Zakorzenienie

Jak tak was czytam to ja nie mam czasu na schizowanie. Mówię sobie nie krwawie, witaminy biorę, wszelkie objawy ciążowe są nadal, biorę pod uwagę kwestię poronienia bo nigdy się nie jest pewnym że wszytko będzie na 100% dobrze. Kurcze może podeszłam do tematu ciąży praktycznie bo w sumie już dawno powinnam mieć na koncie pierwsze dziecko. Dzieci lubię, chciałabym je mieć, czas dla nas nie jest bardzo sprzyjający, ale o dziwo siadło za pierwszym razem. Cieszę się z mężem jak najbardziej ale jakoś tak na chłodno to przyjmuje, nie chce zapeszyć, chwalić się swoim życiem prywatnym nie lubię. Także że tak powiem czekam na wizytę i chce wierzyć że wszystko jest tak jak mówi lekarz. Temat ciąża jest dla mnie tematem trochę tabu z nikim nie rozmawiałam tak na serio o wszystkich zagrożeniach, problemach przed i po ciążowych. Żadna z bliskich kolezanek nie była jeszcze w ciąży a ja nie mam na tyle śmiałości pytać no. kuzynki.

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2017-04-10 o 13:45
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 14:05   #1491
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Wam mdłości przechodzą, u mnie się dopiero pojawiły rano i wieczorem, jak nic nie jem, więc jestem na etapie podjadania biszkoptów, staram się zajeść mdłości

Dzisiaj pierwsza wizyta u ginekologa, do 18 padnę z nerwów Tak fatalnie wyglądałam że mnie z pracy wygonili do domu
Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dzisiaj o 15 mam usg, a o 17 kardiologa...

Kurczę wyspałam sie, ale śniło mi sie, ze urodziłam córkę i ona miała autyzm....
Kciuki za wizyty.
A ja mam dziś kryzysowy dzień- pokłóciłam sie z tż.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 14:30   #1492
PPPatinka
Rozeznanie

Smile Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

hej
nieśmiało przywitam się i ja w sodę zaczynamy 10tc

a poniżej nasza historia:

Starania zaczęliśmy w 2012r zaraz po ślubie przez 2 lata biegaliśmy po lekarzach bo nie wychodziło rozne badania leki zabiegi i nic po 2 latach trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności ale miałam już serdecznie dość i powiedziałam stop trudno jeśli się nie da to czas się z tym pogodzić i tak też zaczęliśmy jakoś życ ze będziemy tylko we dwójkę. Tak minęło kolejne 3 lata niedawno zmieniłam pracę po jakiś 2 tyg rozchorowałam się na grypę poszłam na L4 i tak sobie leząc w domku i dogorywając zaczęłam się zastanawiać kiedy to ja miałam okres jak policzyłam miałam 74dc ale jakoś się nie przejęłam bo moje cykle zwykle wynoszą od 34dni do 64 dni wiec nic nowego ale myślę sobie leży jeszcze w szafce jakiś test ciążowy sprzed 3 lat zrobię tak dla świętego spokoju bo i tak wyjdzie negatywny jak milion wcześniejszych zrobiłam i jaki był mój szok jak zobaczyłam II kreski wyszłam z łazienki i pytam mojego męża czy tez widzi II kreski on ze tak i ze jestem w ciąży ja do niego ze nie nakręcaj się tak bo to stary test poszliśmy po nowy i też pozytywny od razu w tym dniu wizyta prywatna i potwierdzenie ze to był 7tc byłam w takim szoku ze nie do końca w to wierzyłam nadal słabo bo mało mam objawów wymiotowałam może ze 3 razy mdłości sporadycznie oby tak dalej a i wychodzi na to ze chyba jestem najstarsza z Was bo 36lat i pierwsza ciąża
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 14:37   #1493
aczka5
Zakorzenienie

Patinka, witaj! Poryczalam sie!
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 14:49   #1494
dziobun
Zadomowienie

PPPatinka witaj!
Dwakolory1 coś poważnego czy po prostu nagromadzenie stresu?

Stary 2017-04-10, 14:56   #1495
aczka5
Zakorzenienie

Dwakolory, ja z moim staruszkiem kolce się średnio 3 razy dziennie przejdzie Wam

Kciuki za wizyty!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Od przyszłego wtorku wdzianka i biustonosze dla mamusiek
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 15:08   #1496
dwakolory1
Wtajemniczenie

Nagromadzenie stresu. Ja leżę, zamknięta w 4 ścianach 24 h, nic nie mogę robić, do pracy nie chodzę, seksu nie mogę, nawet ubrać sie ładnie nie mam gdzie ciagle tylko leginsy. A on jest przerażony sytuacja. Dla niego to nowa sytuacja. Mimo ze wiedział ze tak może być. Ale przeżyć to to co innego. Mi ciagle coś dolega. On sie martwi. I tak w obu nas stres już chyba zenitu sięgnął.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 15:09   #1497
stypi_89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej
nieśmiało przywitam się i ja w sodę zaczynamy 10tc

a poniżej nasza historia:

Starania zaczęliśmy w 2012r zaraz po ślubie przez 2 lata biegaliśmy po lekarzach bo nie wychodziło rozne badania leki zabiegi i nic po 2 latach trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności ale miałam już serdecznie dość i powiedziałam stop trudno jeśli się nie da to czas się z tym pogodzić i tak też zaczęliśmy jakoś życ ze będziemy tylko we dwójkę. Tak minęło kolejne 3 lata niedawno zmieniłam pracę po jakiś 2 tyg rozchorowałam się na grypę poszłam na L4 i tak sobie leząc w domku i dogorywając zaczęłam się zastanawiać kiedy to ja miałam okres jak policzyłam miałam 74dc ale jakoś się nie przejęłam bo moje cykle zwykle wynoszą od 34dni do 64 dni wiec nic nowego ale myślę sobie leży jeszcze w szafce jakiś test ciążowy sprzed 3 lat zrobię tak dla świętego spokoju bo i tak wyjdzie negatywny jak milion wcześniejszych zrobiłam i jaki był mój szok jak zobaczyłam II kreski wyszłam z łazienki i pytam mojego męża czy tez widzi II kreski on ze tak i ze jestem w ciąży ja do niego ze nie nakręcaj się tak bo to stary test poszliśmy po nowy i też pozytywny od razu w tym dniu wizyta prywatna i potwierdzenie ze to był 7tc byłam w takim szoku ze nie do końca w to wierzyłam nadal słabo bo mało mam objawów wymiotowałam może ze 3 razy mdłości sporadycznie oby tak dalej a i wychodzi na to ze chyba jestem najstarsza z Was bo 36lat i pierwsza ciąża
witaj super, że wam się w końcu udało!!! dużo przeszliście, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki, żeby wszystko do końca było w prządku
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 15:10   #1498
PPPatinka
Rozeznanie

Ogolnie niedoczynność tarczycy guzy na niej Hashimoto insulinoodpornosc i cykle jakies z kosmosu
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-10, 15:24   #1499
dziobun
Zadomowienie

Dwakolory1 najważniejsze, że oboje rozumiecie sytuację i że on się troszczy o Ciebie i dziecko. Po takiej burzy najczęściej przychodzi spokój a może jak już się tak starliście, to przynajmniej uda Wam sie obojgu powiedzieć szczerze o swoich emocjach.
Mój jest w domu o 4 dni a już 2 spektakularne kłotnie za nami. Nie oczekuję, że będzie przede mną płatki róż sypał, ale w ogóle nie rozumie, że mogę być zmęczona albo zmartwiona. Mam wrażenie, że nagle zwiększyły mu sie wymagania wobec mnie i najchętniej załadowałby mi gruz na taczkę i kazał zapierniczać. Wywiązuję się ze swoich obowiązków domowych, chodzę do pracy a tu tylko ciągle tego czy tamtego nie zrobiłaś

Stary 2017-04-10, 15:34   #1500
car00lina
Zakorzenienie

Cytat:
Dwakolory1 najważniejsze, że oboje rozumiecie sytuację i że on się troszczy o Ciebie i dziecko. Po takiej burzy najczęściej przychodzi spokój a może jak już się tak starliście, to przynajmniej uda Wam sie obojgu powiedzieć szczerze o swoich emocjach.
Mój jest w domu o 4 dni a już 2 spektakularne kłotnie za nami. Nie oczekuję, że będzie przede mną płatki róż sypał, ale w ogóle nie rozumie, że mogę być zmęczona albo zmartwiona. Mam wrażenie, że nagle zwiększyły mu sie wymagania wobec mnie i najchętniej załadowałby mi gruz na taczkę i kazał zapierniczać. Wywiązuję się ze swoich obowiązków domowych, chodzę do pracy a tu tylko ciągle tego czy tamtego nie zrobiłaś

Mój ma tak samo. No jak to, aż tak można byc zmęczonym? No jak to tyle może byc niedobrze-mdlic (mimo, że bez wymiotów), no jak to chce się tyle spać. Robię wszystko mimo to, ale jemu ciężko zrozumieć, jeszcze teraz przyjdzie praca w 'polu' sadzenie, skopywanie, podlewanie.. ciekawe co będzie wtedy. Mieszkamy na wsi i tu non stop jest coś do zrobienia na podwórku + dwie córki. Czuję, że braknie doby.

car00lina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości