Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-14, 17:04   #1471
Mohnka
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Chyba też mam ten problem z wodą, tzn bardziej po nogach widzę... Nadal noszę te same ubrania, leżą tak samo, ale jak wczoraj wieczorem balsamowałam nogi, to wydawała mi się taka gruba skóra właśnie jakby woda tam sie zbierała... w sobotę na wizycie muszę gince o tym powiedzieć.

Mohnka do kiedy będziesz w szpitalu?

Ooo... tam jeszcze nie byłam, mają na wagę i wycenę?
Nie wiem Kochana.. Badania miałam we wtorki. Dziś był obchod i ordynator mówi..że mamy sukces, pod koniec tygodnia będziemy kończyć 34 tydzień i zbadamy.
Ubzdurałam sobie..że może wyjdę za tydzień albo po tym badaniu 😓 skoro nie czuje potrzeby żeby mnie badać już. Brzucha też mi nie badali od paru dni, widocznie na ktg wszystko w porządku 😍😍😍 bo tydzień temu macał i mówił..że twardy, patologiczny.. 😠

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:05   #1472
bunnybe
Zadomowienie

Mohnka mi tez sie woda zatrzymuje, obraczke i zareczynowy schowalam do pudelka bo juz musialam na mydlo sciagac ciesze sie, ze jestes w lepszym nastroju

Margolcia bardzo ladny plaszczyk

Moje spotkanie z kolezanka dzis bardzo owocne, duzo sobie przedyskutowalysmy oraz pozyczyla mi kilka ksiazek m.in o wychowaniu i karmieniu piersia i nawet jedna dla tz o byciu mezem i ojcem
Stary 2017-03-14, 17:05   #1473
misja0181
Rozeznanie

Mohnka co tam wlosy, może być "Mohnka Waleczna"
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:07   #1474
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Mohnka co tam wlosy, może być "Mohnka Waleczna"
Każda z nas jest waleczna!!! 😘😘😘 mamy wielką siłę! 😊
Ciekawe, jak będzie z walecznością w dniu porodu. 😂

Stary 2017-03-14, 17:07   #1475
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Znalazłam jakiś przepis na google. Muszę wypróbować mixer czy już jest sprawny

Jakie ładne rzeczy! Faktycznie plaszczyk jest świetny! Uwielbiam takie mocne kolory, dobrze się w takich czuje 😁 za to w pastelach mi nie do twarzy.

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:09   #1476
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Nie wiem Kochana.. Badania miałam we wtorki. Dziś był obchod i ordynator mówi..że mamy sukces, pod koniec tygodnia będziemy kończyć 34 tydzień i zbadamy.
Ubzdurałam sobie..że może wyjdę za tydzień albo po tym badaniu 😓 skoro nie czuje potrzeby żeby mnie badać już. Brzucha też mi nie badali od paru dni, widocznie na ktg wszystko w porządku 😍😍😍 bo tydzień temu macał i mówił..że twardy, patologiczny.. 😠

Hmm to może niedługo Cię wypuszczą, skoro wszystko jest OK, a z drugiej strony mogą też chcieć potrzymać do końca, skoro już niewiele zostało.

BunnyBe dziękuję

Aaa zapomniałam, byłaś dziś w swojej przychodni i rozmawiałam z położną. Niestety, ale u mnie nie ma czegoś takiego jak wizyty edukacyjne przed porodem (któraś z Was o tym pisała i wrzuciła link do artykułu). Moja przychodnia nie ma podpisanej takiej umowy. Jak urodzę, to mam w szpitalu zgłosić, do której przychodni chcę zapisać dziecko i wtedy oni dostaną zgłoszenie i w przeciągu 14dni przyjdzie do mnie położna.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Znalazłam jakiś przepis na google. Muszę wypróbować mixer czy już jest sprawny

Jakie ładne rzeczy! Faktycznie plaszczyk jest świetny! Uwielbiam takie mocne kolory, dobrze się w takich czuje 😁 za to w pastelach mi nie do twarzy.

To mamy podobnie W pastelach wydaje mi się, że wyglądam dość blado, mdło... Ale bluzki są jakie są, z brzuchem nie ma za dużego wyboru a najlepiej to się w czarnym czuję

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:14   #1477
CamomileS
Zadomowienie

Twoja przychodnia może mieć tylko uslugi patronazowe i nie mieć umowy z NFZ na edukacje przedporodowa.

Na szkole rodzenia byłyśmy dzisiaj zwiedzić oddział i porodowke, poczulam klimacik

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:22   #1478
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Twoja przychodnia może mieć tylko uslugi patronazowe i nie mieć umowy z NFZ na edukacje przedporodowa.

Na szkole rodzenia byłyśmy dzisiaj zwiedzić oddział i porodowke, poczulam klimacik

Dokładnie tak, no cóż, szkoda... Po czasie trochę żałuję, że się do szkoły rodzenia nie zapisałam, ale miałam tak okropny nastrój w zimę, nie wiem czy dałabym radę chodzić.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-14, 17:24   #1479
decorail
Zakorzenienie

Margolcia - genialny płaszczyk! ja dla dziecka to jeszcze znajdę coś zawsze, ale dla siebie mam problem, żeby coś fajnego znaleźć

Camomiles - na jaki się zdecydowaliście? pewnie pisałaś, ale nie pamiętam

Ja na 19 na SR, a o 20 wizyta u gina, więc muszę się wcześniej urwać, ale Tz zostanie i posłucha, bo dzisiaj zajęcia z ratownikiem z pierwszej pomocy
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:31   #1480
fartuch
Zakorzenienie

Kurde jestem po wizycie i mam hipoglikemie. Moje wyniki glukozy to 87/151/64. Mam jesc 6 razy dziennie, przed snem tez posilek. :/ Unikac cukrow prostych. Jesc pelnowartosciowe posilki by cukier dlugo się utrzymywał.
Stary 2017-03-14, 17:34   #1481
misja0181
Rozeznanie

Fartuch, ale to chodzi o ten cukier po godzinie ?

Stary 2017-03-14, 17:42   #1482
ania9o
Zakorzenienie

Marg0lcia w cerfurze mają ogólnie wycenę a pościelowe chyba tylko na wagę ale ceny są całkiem fajne. Jak jest na 100% to ubranka dla dzieci typu pajace czy body z długim rękawem są po 4zl a z krótki 3zl. Ja tam chodzę głównie w soboty, wtedy mają -50% a w poniedziałki -70%. Więc jeszcze taniej wychodzi a tam najlepsze i najładniejsze rzeczy wyłapałam do tej pory. Fajne też w Piotrze i Pawle znalazłam ale strasznie się naszukałam bo okropny bałagan tam jest i tylko w czwartki tam się opłaca bo tak to ceny kosmiczne.

Fartuch kurczę słabo z tym cukrem :/ najważniejsze że wychwycone i zastosujesz dietę i będzie ok a już niedługo do porodu zostało to dasz rade!

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:42   #1483
kingaluna
Rozeznanie

Gornek, a Ty nie masz wady wzroku? Mi wypisali zaświadczenie w Optegrze, bez problemu. Okulistka zapytała się mnie wprost czy chce rodzić naturalnie, bo teraz pozmieniały się przepisy i teoretycznie to nie jest przeciwskazanie.

Margolcia, super łowy! Uwielbiam chodzić po ciucholandach, mam jakąś smykałkę do znajdowania fajnych rzeczy. Pamiętam jak w podstawówce moja mama chodziła, a ja okropnie się wstydziłam. Dzieci ze szkoły śmiały się ze mnie, że pewnie u nas bieda skoro chodzimy w używanych rzeczach. Kto by pomyślał, że teraz stało się to modne. Znam tylko jedną koleżankę, która się brzydzi i nigdy nie była w SH Ja byłam wczoraj, ale jestem niezadowolona, bo tłumy ludzi jak nigdy. Upociłam się, ciągle było mi duszno i słabo. A ludzie mają gdzieś, przepychają się jakby złoto rzucali. Jedyne co to panie z kasy bardzo miłe, znają mnie to pozwalają zostawiać torby i Tż odbiera po pracy

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:44   #1484
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Fartuch, ale to chodzi o ten cukier po godzinie ?

Nie, ten po dwóch. Jest nizszy niż cukier na czczo, a to zle. :/
Stary 2017-03-14, 17:45   #1485
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Gornek, a Ty nie masz wady wzroku? Mi wypisali zaświadczenie w Optegrze, bez problemu. Okulistka zapytała się mnie wprost czy chce rodzić naturalnie, bo teraz pozmieniały się przepisy i teoretycznie to nie jest przeciwskazanie.

Margolcia, super łowy! Uwielbiam chodzić po ciucholandach, mam jakąś smykałkę do znajdowania fajnych rzeczy. Pamiętam jak w podstawówce moja mama chodziła, a ja okropnie się wstydziłam. Dzieci ze szkoły śmiały się ze mnie, że pewnie u nas bieda skoro chodzimy w używanych rzeczach. Kto by pomyślał, że teraz stało się to modne. Znam tylko jedną koleżankę, która się brzydzi i nigdy nie była w SH Ja byłam wczoraj, ale jestem niezadowolona, bo tłumy ludzi jak nigdy. Upociłam się, ciągle było mi duszno i słabo. A ludzie mają gdzieś, przepychają się jakby złoto rzucali. Jedyne co to panie z kasy bardzo miłe, znają mnie to pozwalają zostawiać torby i Tż odbiera po pracy

Też mam taką koleżankę. Ale moja to się tak brzydzi że nawet na targu nowych ubrań nie kupuje, tylko i wyłącznie w sklepach.

Teraz to już będzie coraz gorzej chodzić nam po tych ciuchach... Ja już chyba odpuszczam ciucholandy, poczekam aż się Mała urodzi i w ramach spaceru będziemy odwiedzały takie miejsca a w pobliżu mamy ich sporo także zawsze coś ciekawego się wynajdzie

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-14, 17:48   #1486
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Margolcia - genialny płaszczyk! ja dla dziecka to jeszcze znajdę coś zawsze, ale dla siebie mam problem, żeby coś fajnego znaleźć

Camomiles - na jaki się zdecydowaliście? pewnie pisałaś, ale nie pamiętam

Ja na 19 na SR, a o 20 wizyta u gina, więc muszę się wcześniej urwać, ale Tz zostanie i posłucha, bo dzisiaj zajęcia z ratownikiem z pierwszej pomocy
Roan Bass Soft, wkleje fote jak złożymy

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:50   #1487
gornek
Zakorzenienie

Kinga mam wadę wzroku ale ona jest mała z astygmatyzmem. Wiec watpię zeby dali mi na to zaświadczenie. Zostało mi czekanie do wizyty u mojej ginki. Mój malz tylko sie boi żebym w jakas depresje przez ta sytuacje nie wpadła, bo dzisiaj to nawet jeść mi sie nie chce.
Idę sie położyć moze jak wstanę bedzie lepiej.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 17:52   #1488
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Uuu ... u mnie wszystkie wyszly bardzo niskie i powiedzieli mi ze jest ok :|
U mjie 71, 92,57
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Stary 2017-03-14, 17:53   #1489
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mixer działa 😁😁 1489510384735.jpg

Stary 2017-03-14, 18:02   #1490
inezz6
Zadomowienie

Cytat:

No a teraz to modne. Ja mam wśród znajomych kilka osób, które mówią, że po prostu nie potrafią sxukac. Ale żeby to był wstyd to absolutnie 😊 po moim płaszczyku za 6 zł, rodzice chodzą do lumpka regularnie, moja mama ostatnio 3 żakiety wyhaczyla 😀 ja też dziś byłam - kupiłam sobie sweterek rozpinany, sukienkę różowa na lato, ale chyba będzie za krótka (nie było przymierzalni niestety a to lumpek najbliżej mnie...), T-shirt taki do chodzenia po domu. I synkowi kupiłam spodnie na wiosnę, co prawda podobne ma z Tesco, ale w kolorze musztardowym, a że lubię ten kolor to może mieć dwie pary 😀 akurat dziecięcych rzeczy tam mało...

Ja już też odliczam powoli dni do końca pracy, jeszcze 8 dni mam do końca marca 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 18:07   #1491
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Kinga mam wadę wzroku ale ona jest mała z astygmatyzmem. Wiec watpię zeby dali mi na to zaświadczenie. Zostało mi czekanie do wizyty u mojej ginki. Mój malz tylko sie boi żebym w jakas depresje przez ta sytuacje nie wpadła, bo dzisiaj to nawet jeść mi sie nie chce.
Idę sie położyć moze jak wstanę bedzie lepiej.

Okulistka u której byłam mówiła, że nawet niewiadomo jakby była skomplikowana wada to nie jest przeciwwskazanie, także wypisała mi zaświadczenie na moją prośbę. Zabuliłam 200zł i mam spokój. Chyba dużo kobiet tak załatwia sprawę, bo nie robili problemu i nie zadawali zbędnych pytań. Nie martw się na zapas, jakoś na pewno się ułoży

Kiwaczka, daj kawałek! Wygląda smakowicie! Ja właśnie zjadłam opakowanie mrożonych wiśni i marzy mi się barszcz czerwony

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 18:16   #1492
marg0lcia
Zadomowienie

decorail pierwszy raz od baaaaaardzo dawno udało mi się kupić coś dla siebie jeszcze muszę poszukać jakiegoś szlafroka cienkiego, bo w domu mam, ale gruby. Byłam dziś w textilmarket, ale te co są na stronie po 32zł, to w sklepie 40...

Ania a do której mają tam w sobotę czynne? Bo na 10 mam do ginki i później idę na targ i mogłabym zajść po drodze na autobus, ale pewnie krócej niż na tyg. W Piotrze i Pawle byłam kilka razy, ale przed ciążą i na jej początku, kiedy jeszcze płci nie znałam

Co do tego okulisty, to mam koleżanki, które nie mają żadnej wady wzroku, a dostały skierowanie na cc. Myślę, że to tylko kwestia odpowiedniej zapłaty

Fartuch to już końcówka! Dasz radę te kilka tygodni

Stary 2017-03-14, 18:21   #1493
ania9o
Zakorzenienie

Marg0lcia chyba do 14 w sobotę ale nie dam sobie ręki uciąć. Zawsze możesz w poniedziałek spróbować bo też skarbów wynalazłam, np. śpiworek za 1zl trzeba tylko mieć szczęście

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-14, 18:24   #1494
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Marg0lcia chyba do 14 w sobotę ale nie dam sobie ręki uciąć. Zawsze możesz w poniedziałek spróbować bo też skarbów wynalazłam, np. śpiworek za 1zl trzeba tylko mieć szczęście

Wysłane za pomocą mTalk
Oooo nieźle Zobaczę jak u lekarza mi zejdzie, bo tam zawsze jest opóźnienie

Stary 2017-03-14, 18:29   #1495
bunnybe
Zadomowienie

Kiwaczka ale z Ciebie kuchara tylko smaka mi narobilas ale nic to bo nakupilam dzis owocow i bede robic na kolacje salatke
Stary 2017-03-14, 18:38   #1496
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Okulistka u której byłam mówiła, że nawet niewiadomo jakby była skomplikowana wada to nie jest przeciwwskazanie, także wypisała mi zaświadczenie na moją prośbę. Zabuliłam 200zł i mam spokój. Chyba dużo kobiet tak załatwia sprawę, bo nie robili problemu i nie zadawali zbędnych pytań. Nie martw się na zapas, jakoś na pewno się ułoży

Kiwaczka, daj kawałek! Wygląda smakowicie! Ja właśnie zjadłam opakowanie mrożonych wiśni i marzy mi się barszcz czerwony

Nigdy nie kombinowałem żadnych zaświadczeń, ale jeżeli to zagwarantuje mi bezpieczny poród to tak zrobie. Ale pewnie moja Pani doktor tak mi wypisze zaświadczenie, ze nie bedą mogli tego podważyć. Chyba, ze moja ginka pracuje jeszcze w jakimś innym szpitalu w którym bym mogła urodzić.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-14, 18:58   #1497
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Musiałam sprawdzić czy mąż dobrze naprawił mixer a nie chciało mi się nic robić. Babka dwukolorowa zawsze dobra i szybka

Stary 2017-03-14, 19:08   #1498
misja0181
Rozeznanie

Kiwaczka ale mi narobilas ochoty .... rany az mi język do d. ucieka.

Stary 2017-03-14, 19:30   #1499
Mohnka
Rozeznanie

Kiwaczka podziel się 😍😍 i do tego kakao... Ale mi się marzy. 😜

Stary 2017-03-14, 19:39   #1500
fartuch
Zakorzenienie

Tz poszedł na piwo i mecz z kumplami. Juz nie pamietam kiedy ostatni raz gdziekolwiek wyszedł. A ja sie wyleguje przed tv i ogladam Panią Doubtfire jeeeny jak mi fajnie, cisza i spokoj, moglby czesciej wychodzic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości