![]() |
#1471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 |
Konto usunięte
|
Nie wiem czy dam radę przetrzymac obolałe sutki. A dzidzi trzeba karmić. Eh. Do tego nie mamy jeszcze wizyty położnej. Jutro będzie restracja. Eh. Nie wiem jak to będzie. Muszę wziąć jeszcze zaświadczenie o tym że ciąża jest prowadzona od początku do rozwiązania z datami. Ciekawe czy mąż będzie mógł taki swistek odebrać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka gratuluję dzidziusia.
Jelonek uparty ten twój Tymus, nic na niego nie działa. Zerknelam teraz na 1 stronę, sporo nas już rozpakowanych, Jelonek uzupełnij imiona Wioli, Starry eyes i Agatki ![]()
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------
[/COLOR] Nie wszyscy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jest tutaj silna grupa mamusiek ciagle w dwupaku. Dziewczyny, jestem z Wami! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Witamy kolejną wątkową dziewczynkę
![]() ![]() Paula, jak u ciebie? Śniłaś mi się, że napisałaś z samego rana, że urodziłaś Jerzyka ![]() ![]() Edytowane przez jelonekhihi Czas edycji: 2017-06-15 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
Same dziewczynki ostatnio
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 |
Zakorzenienie
|
DolinaNocy, co tam u Was? Zaglądasz do nas?
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Moniamm, a u ciebie jaki jest plan? Masz wyznaczony termin stawienia się do szpitala albo wizytę u gin? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 |
Konto usunięte
|
Hej. Jestem mega zmęczona podraznionymi sutkami. Mała je. Pokarm jest. Karmie ja zawsze ok godziny - półtorej. Inaczej płacz. Tak mam od drugiej doby. Lekarz mówił że to małe nadrabia wagę, która utraciła w czasie porodu. Jedyne co ma mała to czkawka i miała ja nawet w brzuszku. Nic nie pomaga na nią. Potrafi spać spokojnie 3 godz max.
Wszystko byłoby mniej męczące gdyby nie ból skutków. Chyba gorsze niż poród. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- A do przychodni pediatrycznej idziemy zapis zrobi to mąż w piątek. Dziś zamknie. Położna nie wybrana. Wszystko się obsunelo. Na spacer i pierwsza kąpiel nie mam pojęcia kiedy nastąpi. Nie mam sił schodzić z piątego piętra. Jestem zbyt niewyspana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W weekend bym coś chciała podziałać ale zobaczymy. W czwartek mam wizytę u gin na którą miałam nadzieję że nie będę już jechać 😛 ale chyba jednak trzeba będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1482 |
Konto usunięte
|
A do zrzucenia mam tylko 10kg.waze teraz ok 55.01,po porodzie ważyłam 55.6 W ciąży ważyłam 63kg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-06-15 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
Migotek jak to poloznej nie masz, a ta z przychodni ktora rzekomo mialas? Dziewczyny czy to musi byc druga polozna? Bo ja wypelnialam deklaracje i polozna mam ze szkoly rodzenia wybrana, w osrodku zdrowia dostalam kartke dla pediatry i pielegniarki tylko.
U mnie straszaki sa. dziecko wlazi wkanal i to mocny bol, najgorszy jak promieniuje na krocze i wszysko dookola. Tak pedzicie z porodami, ze boje sie ze bede ostatnia ![]() ![]() Z okiem niby lepiej ale coraz wiecej wszystkiego wycieka przez to oko mocno podraznione, wygladam jak kwazimodo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
Maaajaa, myślę, że kolejnej położnej nie musisz wybierać. Ja akurat mam w mojej przychodni. Oby oko szybko się zagoiło.
Migotek, rozumiem ból i to, że jesteś słaba. Na spacer też bym się nie garnęła, ale kąpiel spokojnie dasz radę zrobić. Przecież mąż ci pomoże. Albo niech on to zrobi, a ty to uwiecznisz na zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Nie wiem jak jest w przypadku poloznych ktore nie sa z tego samego osrodka zdrowia co będzie sie dziecko rejestrowac tzn skad maja wiedzieć ze sie urodziło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Od samego początku przygotowywałam sie ze urodze wczesniej, z resztą nie tylko ja, lekarz też sugerował bo po pierwsze mała na usg zawsze byla prawie 2 tygodnie większa a poza tym ten cykl w ktorym zaszlam mialam monitorowany i owulacja byla 11 dnia wiec to juz 5 dni różnicy do metody obliczania terminu porodu. Przepowiadacze mam juz gdzies od polowy maja, brzuch mi tez juz dosc dawno opadl. Jeszcze caly czas ta presja dookola "kiedy rodzisz", tak mnie to wkurza. Ale teraz juz na spokojnie czekam, co ma byc to będzie. Poczatkowo wizja wywolywania mnie przerażala ale powoli sie z nią oswajam bo znając moje szczęście to pewnie tak to sie skończy. Tak to jest.. najpierw wymarzylam sobie 15 w imieniny mamy, potem gadalam o 25-moje urodziny a w koncu jak nic nie ruszy to wywolaja mi 27 czyli w dzien imienin mojego taty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w jakimś kapeluszu i okularach na słonko nie możesz? Ja w ciąży i tak się ciągle chowam przez te plamy. W sumie chyba działa bo trochę jakby zjasnialy i nic nie doszło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
Paula chodzi o to, ze od slonca przy antybiotyku moge na skorze przebarwien dostac, wysypki itp. a nie usiade na dlugi rekaw, gola plyne w upaly.
W poniedzialek na ktg zapytam czy ich polozna mi wystarczy czy musze z przychodni od pediatry brac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7466990 1]Nie wiem czy dam radę przetrzymac obolałe sutki. A dzidzi trzeba karmić. Eh. Do tego nie mamy jeszcze wizyty położnej. Jutro będzie restracja. Eh. Nie wiem jak to będzie. Muszę wziąć jeszcze zaświadczenie o tym że ciąża jest prowadzona od początku do rozwiązania z datami. Ciekawe czy mąż będzie mógł taki swistek odebrać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mnie aż na wymioty ciągnie jak pomysle że mam małej dać prawą pierś :/ na razie z niej odciągam i butlą podaje a karmię normalnie lewą. Juz jest poprawa ale jeszcze do zagojenia sporo. Powinien niemieć problemu z odebraniem, przynajmniej u mnie nie ma z tym problemu. Cytat:
![]() Cytat:
Jak masz wybraną to ok, nie musisz z tego co się orientuje innej. Ewentualnie z przychodni gdzie dziecko zapiszesz to zapytają czy ktoś do Was przychodzi i tyle. A jak u Was z wizytami pediatry? U nas była wczoraj. Obejrzała małą, zapisała do siebie na szczepienie i mam to już z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym mogła dziś po obiedzie urodzić ![]() Mam się stawić w szpitalu w dniu terminu i chyba się psychicznie na to nastawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane za gratulacje. Nie opuszczam was ale jak wiecie z fb ta cesarka to dla mnie hardcore byl..jest..a opieka w szpitalu PO straszna..dzis juz wygarnelam jednej poloznej bo to bylo juz straszne..miarka sie przebrała. .. Nadrobie was i napisze więcej jak juz bede w domu buziaki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Kasiulka gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1492 |
Konto usunięte
|
Nie mam bo nie ma położnej środowiskowej tam gdzie rodziłam. Muszę wybrać położna środowiskowa w przychodni gdzie się zapisałam. Dzwoniłam tam i trzeba podjechać osobiście. Dziś święto. Więc odpada.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Nie mam pojęcia jak wykąpać mała. Niby było na sr ale nie mam pojęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Migotek, wlej wodę do wanienki, dodaj odrobinę płynu i przemyj wszystkie fałdki wacikiem. Łatwo się mogą zrobić odparzenia pod szyjką, paszkami itp. Raz spróbujesz i zobaczysz, że tu nie ma nic trudnego. Wypracujecie swój sposób
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7468023 6]Nie mam bo nie ma położnej środowiskowej tam gdzie rodziłam. Muszę wybrać położna środowiskowa w przychodni gdzie się zapisałam. Dzwoniłam tam i trzeba podjechać osobiście. Dziś święto. Więc odpada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Nie mam pojęcia jak wykąpać mała. Niby było na sr ale nie mam pojęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Meza zaciag do tego! Z reguly faceci latwiej radza sobie z kąpielą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
Konto usunięte
|
Czy wasze maluszki też jedzą po 1,5 godziny aktywnego ssania ? Potem mam 3,5godz. snu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7468023 6]Nie mam bo nie ma położnej środowiskowej tam gdzie rodziłam. Muszę wybrać położna środowiskowa w przychodni gdzie się zapisałam. Dzwoniłam tam i trzeba podjechać osobiście. Dziś święto. Więc odpada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Nie mam pojęcia jak wykąpać mała. Niby było na sr ale nie mam pojęcia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Obejrzyj sobie filmik na yt. Mąż zobaczy instrukcje i sobie poradzi 😊 Cytat:
Zawsze się brzuch obniża??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Mam 11 dni do terminu a nic a nic się nie zapowiada 😛 Byłam na zajęciach. Z powodu święta dzisiaj nie było tych dla mam tylko zdrowy kręgosłup. Myślę sobie takie ćwiczenia spokojnie dam radę. Trafiłam na jakiegoś hardcore 😂😂 nawet truchtalam trochę 😛 ale trzeba będzie zainwestować w nowy porządny biustonosz sportowy bo biust wymyka się spod kontroli 😛 i na początku myślałam że mi się wody Sącza 😂😂😂 a to od truchtu chyba polecialo. Ale byłaby jazda jakby mi poszły wody na zajęciach 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Konto usunięte
|
Damy radę. A jutro przyjeżdżają do nas dziadkowie, siostra z tortem, bo jej maleństwo kończy w sobotę dwa latka. W niedzielę tesciowie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Nie zawsze się obniża brzuch. Nie zawsze są skurcze. Wysłuchaj się w swój organizm a będzie dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Uwierz mi jak pęka pęcherz plodowy to słychać i czuć. Nad tym nie zaplanujesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Paula mi się brzuch nie obniżył.
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
Jak pęka to się domyślam. Ale wody mogą się też sączyć powoli. I tego się bałam bo poleciało solidnie :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.